K-report
 

Archiv do 15.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 15.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4439
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 19:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ostravské LE jste už viděli?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 22:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak normálně foťák nemívám pohotově po ruce, dneska jsem udělal vyjímku. Upozorňuju předem, že vše je foceno ze stojícího vozidla!
Nejdřív k třídě Míru. Jak všichni pořád slyšíme, problém jsou trolejbusy, kdepak auta. Ty tam přece prakticky nesmí už teď. Ačkoliv je značení poněkud zmatené, jedno je fakt. TM je obytná zóna, tudíž není možné parkování jinde než na označeném parkovišti. Které tam pochopitelně není. Ale pro neznalé situace výběr z jednoho pracovního dopoledne:
 
 
 
 
 
Potom třída Míru třikrát ve zpětném zrcátku:
 
 
 
Když už jsem se neprodíral třídou Míru, tak jsem se snažil jezdit linku 1 a stavět na zastávkách. To se mi ale taky moc nedařilo:
 
 
 
 
 
 
 
A potom blb dne, aneb Čacká podruhé - to auto tam opravdu parkuje:
 
A pak ještě ... proboha, co se mi to sem připletlo?
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 22:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U třetí fotky ze zrcátka je samozřejmě nesmyslná popiska :-(
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 11:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 - musím konstatovat, že máte u vás obzvlášť voprsklé parkující v zastávkách a policajty, kteří tam jsou zřejmě namalovaní.
Obytná zóna na Třídě Míru nebude fungovat jako obytná zóna, pokud bude sem bezproblémový nijak neomezený vjezd, široká silnic v obrubách, což je u obytné zóny nesmysl a evidentně nulová represe vůči těm řidičům, kteří si z centra dělají pouze parking.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 16:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K dnešnímu dni- parádička, super zorganizovaná akce, promyšlená, na výběr mnoho busů a trolejbusů, no prostě na 1 s několika *.Opravdu super, není co dodat... snad jen nějaké fotky.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 17:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No... tak musím zhodnotit dnešní superšotoakci. Bylo to pěkné, spousta zajímavých vozidel, tentokrát značný podíl těch moderních. Kloubová SORka budila zasloužený zájem i u nešotoušské části publika. Nejvíc se mi líbilo, jak z ní byla nadšená jedna starší paní u nádraží - "To je ale krásný vláček! A to už tady bude jezdit? A kde se to vyrábí?..." Na druhou stranu počasí bylo takřka aprílové a moc se s návštěvníky akce nemazlilo... A bohužel se našly i určité "vady na kráse". Šlo zejména o to, že provoz zvláštních spojů budil dojem, že dispečer buď dnes nepřišel do práce nebo je pěkně zlomyslný. Odchylka od jízdního řádu +-15 minut byla zcela běžná a některé spoje jezdily úplně jindy a jinudy než měly. "Bonusová" C744 od AD Bartoš se neukázala vůbec, zato se po městě motala "navíc" ŠL11 podle neznámého jízdního řádu. Zkrátka si všichni jezdili, jak chtěli. A to i trolejbusy. Snad jediná čestná výjimka byl pan Reitmayer s 353. "Nejlepší" byl autokar Irisbus Domino, který jezdil po městě i kroužil po areálu DP, ale cestující prostě nebral. Když na něj někdo zamával, že by se chtěl svézt, řidič akorát zatroubil a nezastavil... Proč raději nestál jako statický exponát v DP, jsem nějak nepochopil. Informovanost na zastávkách byla nulová - jízdní řád žádný. To na akci PSHŽD minulý týden to měli vychytané lépe...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 18:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak už jsem taky u kompu. Kloubák od Bartoše měl být navíc, nakonec nebyl. Co se dá dělat, nevyšlo to. A pánové, odchylky od jízdních řádů neřešte, o tomm takové akce opravdu nejsou. I když jsem polichocen tím, že jsem údajně vyjímka - ale z Dubiny jsem jel jednou také o 7 minut dřív.
Jinak už prvním spojem o půl šesté ráno jelo do Bohdanče (včetně mne) 5 šotoušů a zpět pracující noční směny Synthesie.
A pokud jsem dnes někoho prudil tím věčným houkáním - inu, má z té nové houkačky takovou radost . Taky jsme ji s kolegou Ikaruskem montovali včera do deseti večer.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 - koukám, že tě to montování houkaček baví, minule ex-18ka HR, teď 353... příště bude brutální klaksón na sanosu?
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky musím poděkovat za výbornou akci. Jak již bylo psáno, jedinou vadou na kráse bylo občasné nedodržování jízdních řádů (2x jsem čekal na Masarykově náměstí na spoj zpoždění o více než 20 minut). Úžasná byla závěrečná "spanilá jízda městem", která budila zaslouženou pozornost náhodných chodců. Je škoda, že tuto událost nezdokumentovala žádná televize (holt netekla krev) a jsem zvědav, co (a jestli vůbec něco) se objeví v denním tisku.

Co se týče vozidel, nejvíce mile mě překvapil výrobce Solaris a SOR. Parádní vozidla, se kterými bych se chtěl vozit v pardubické MHD...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dovolte,abych také se vyjádřil k dnešku.Chtěl bych poděkovat všem kteří v DP uspořádali tuto velkou akci.Organizace výborná ,ale to je v Pardubicích samozřejmostí.Určitě to není jednoduché a nějaké drobnosti se dají přehlédnout,to přináší situace a okolnosti.Předváděcí stroje byli ošefovány dobře,bylo jich dost.Ukázali vše co je k mání.Škoda,že ještě není po výstavě,ta verze Crossway.
Při výjezdu na jízdu všech strojů snad jen mohl někdo z pracovníků obléct vestu a zastavit dopravu,aby vše proběhlo hladce a nevznikali nebezpečné situace.
Díky také patří za to,že bylo možno fotit (to všude také není)i když si myslím,že není co tajit.(trošku mě mrzel přístup pracovníka v hnědé bundě u autobusů,který tvrdil něco jiného než průvodci z managmentu.Bezpečnost především,ale u brány vznikali situace více nebezpečné)
Chci,ale poděkovat organizátorům včetně pana ředitele,průvodců a ostatních(příznivců dopravy), kteří to vzali za správný konec a ukázali,že to jde když se za to vezme.(to irituje na slova známého textu "pár přátel stačí mít,co uměj za to vzít")Jinde by si mohli vzít z vás příklad jak se to má dělat.
To je vše byl to příjemně strávený den
DĚKUJEME!!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 21:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože nemám dnes vůbec sílu dělat na webu, podpořím opět sám sebe zde - foto kolega OČ po ránu:
 

Mám VELIKOU prosbu - kdo máte fotky z akce a chcete je zveřejnit na trolejbus.cz (ty nejlepší na dpmp.cz) - pošlete mi je! Velikost přílohy do pěti mega běžně funguje.

PS: na ex 18 jsem snad s houkačkou nikdy nic nedělal, nebo jo?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2999
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 21:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se mi líbilo, jen škoda toho, že nebyl Bartošův kloubák, na kerý sem se tolik těšil.

Jenda z HK: Nesmíš to tak brát, já sem prostě stoupl na zastávku nebo do vozovny a čekal, co nastartuje, potom sem se rozhodl, jestli pojedu nebo ne.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33348
Registrován: 4-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 21:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pokud jsem dnes někoho prudil tím věčným houkáním - inu, má z té nové houkačky takovou radost . Taky jsme ji s kolegou Ikaruskem montovali včera do deseti večer.

A pak se diví, že mu to nejde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 22:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já se taky připojuji k poděkování za perfektní akci. Jízdní řád jsem hned ráno uschoval a den řídil operativně dispečersky. Projel jsem vše, co jsem chtěl. Takže ještě jednou.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3000
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 22:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Svítím co můžu, díl č.2
 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 23:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dodržování jízdních řádů zvláštních jízd: Provoz probíhal tak, že ty JŘ byly k ničemu a lepší by bylo žádné nedělat. Pokud někdo chtěl na některé z vozidel nastoupit někde ve městě a orientoval se podle těchto JŘ, většinou špatně dopadl - ujelo mu to / jelo tak pozdě, že přestal doufat, že to pojede / jelo to úplně jinam, nejlépe tak, že dotyčný vozidlo viděl a mohl mu akorát zamávat. To nebylo úplně domyšlené. Kdyby se místo jízdního řádu zveřejnily jen trasy jízd s tím, že jednotlivá vozidla na ně budou vypravována operativně, bylo by to asi lepší...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6786
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 03:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tak jsem se konečně vrátil zpět z DP, tož:

Nejprve bych vám všem rád tlumočil omluvu posádky z Eberswalde - pokud jste totiž čekali na jejich erťák, čekali jste marně. Původně bylo domluveno, že dorazí kolem osmé ráno s erťákem s vlekem a asi v 10:30 vyrazí dle JŘ do města. Jenže: Dorazili v devět a bez vleku. Že prý německá byrokracie zjistila, že celá souprava je o 30 cm delší, než dovoluje nějaký předpis a zakázala jim to. Zvažovali porušení předpisu, ale zamítli to. Báli se, že by je mohl čistě náhodou někdo vyfotit (sice nevím, kdo by to dělal, fotit nějaký starý autobus... :-), fotka by se dostala do ruky německým úředníkům a ti by z toho vyvodili důsledky. Nejvíce toho litoval jistý náš dispečer, jeho manželka totiž měla dělat ve vleku průvodčí a já jsem dostal tajný úkol, aby se vlek během dne někde cestou ztratil i s "obsahem".
Mnohem horší bylo to, že cestou sem odešla v Hořicích "Wasserpumpe" a pro náhradní díly bylo nutné jet z Pardubic cca. 220 km daleko. Erťák v tuhle chvíli stojí v DP a zítra ráno ho posádka bude zprovozňovat.
První kolo jel proto místo erťáku Ikarus, druhé a třetí měly nahradit buď SOR nebo ŠL 11, oba tyto autobusy byly původně psané na stejný kurz, tuším A 08.

Bonusová AD Bartoš se neukázala vůbec

Závada startéru.

zato se po městě motala "navíc" ŠL11 podle neznámého jízdního řádu

Viz výše.

P.S.: Dobrou noc.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6787
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 03:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejvíce mile mě překvapil výrobce Solaris a SOR

Jo, ještě... Ten modrý Solaris ve verzi "letiště" byl jaksi mimo plán, na SORce mě vadilo pár věcí:

1) volant šel dost ztuha, jako v nějakých starších 14 Tr
2) Zdálo se mi, že to špatně drželo směr
3) Kabina po řemeslné stránce pěkně "odfláknutá", nejhorší byla asi škvíra u předního skla, vhodná akorát na to, aby do ní něco zapadlo. A to může být docela nepříjemný problém, už vám někdy zapadl v trolejbuse za topení balíček neprodaných jízenek za pětistovku? Mě jo.


Při výjezdu na jízdu všech strojů snad jen mohl někdo z pracovníků obléct vestu a zastavit dopravu,aby vše proběhlo hladce a nevznikali nebezpečné situace.

Myšlenka krásná, napadla i jiné lidi, ale nereálná. I když konvoj několikrát zastavil, aby se znovu zformoval, stejně stačila nějaká křižovatka, kde byl semafor a nebo místo, kde konvoj vyjížděl z vedlejší na hlavní - a hned se do něj vmísila běžná auta. Takže ono by to mělo smysl jen do chvíle, než by konvoj dojel na Zborovské nám.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 08:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.pshzd.cz/galerie/category.php?cat=60

Prozatím netříděné záběry od Pavla Biška, Štěpána Pavlíčka a Oldy Čížka.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 10:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já můžu jen poděkovat. Ale zajímalo by mě, jestli je zde nějaký šotouš co jel vším po Pardubicích... Já si myslím že je to fyzicky nemožné, ale můžu se mýlit,že.

Připojím akorát dvě fotky /ať to tu natapetuju/, aneb ať žijou velké ventilačky:
 
 
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3003
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 12:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin 21tr: Sem se taky snažil, ale mám jen přes sklo, bo ste mě nikdo k ventilačce nepustili
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3004
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 12:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a kdopak se nám to tam vyklání?
 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6788
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 12:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Evidentně jsi stál jen pár metrů ode mě
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Stepan_K
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.36.49
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 13:09:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra začíná zkušební provoz pěší zóny na třídě Míru, měl bych dva dotazy na povolanejší osoby:

1) Na zastávkách jsou nové JŘ se změněnými zastávkami - proč nejsou taktéž na webu DPMP a.s. a na IDOSu?

2) Ma vrchni vedeni v planu neco jako "blokaci" vyhybek (konkretne zluta vyhybka za zastavkou Palackeho ve smeru na Masarykovo namesti, cervena vyhybka za zastavkou Krajsky urad ve smeru na Namesti Republiky a zluta vyhybka na 17. listopadu ve smeru na Masarykovo namesti) z toho duvodu, aby nekteri ridici neprojeli na tridu Miru?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 13:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) na webu DP jsou u příslušných linek upozornění. Sice vím, co vše tzv. průměrný uživatel internetu (ne)dokáže, přesto to snad stačí ne? Časové polohy spojů se nemění. Spíš netuším, zda bude s objížďkou počítat IDOS, to není můj boj.
 
2) to snad ne. Ať si tam prodejou, zaplatí pokutu MP a ještě jim strhnou prémie za nedodržení trasy. Proč blokovat výhybky?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3006
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 13:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: No já vím že jo, tě přece nebudu rušit od práce .
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 14:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ufff...včerejšek byl náročný, ale fajný.
Nezbývá než všem poděkovat za super akci. Škoda, že to nebylo na dva dny. Jeden den třeba busy, druhý trolejbusy, abych stihnul všechno. Jinak to bylo super

K jízdním řádům: Když jsem potřeboval jet zvláštním vozem (a tedy zdarma), vždycky přijel, takže na to si stěžovat nemůžu.

K SORce: No, je to prototyp, což ji "zachránilo" od totální kritiky....ten vůz má naprosto šílené dílenské zpracování, spousta věcí k sobě navzájem nepasuje a lépe vyřešený by měl být i interiér - místa na nohy míň jak v Citelisu. A na to, že jsem byl před kloubem mi přišlo, že je nějak moc hlučný.
Počkám si na sériovou výrobu, ale ŠL, která jela Na Kunětickou Horu s ní, jsem se vezl radši.

No a na závěr fotky: 55 fotek z 55 let :-) jsou na webu
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6789
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 14:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

A pár fotek ode mě:

Autobusy 130 a 147 (výše chybně uvedeno 149 -> ten dostal reklamu, ne rychlé pruhy)

 
 

Pro fotiče: 130 jezdí denně na kurzech 2401 a 2054.

Nová reklama, byla k vidění v hale TÚ:

 

Tohle přijelo včera večer do vozovny a je to tam dosud:

 
 

Je to karosa B 731 s převodovkou Praga, majitele ani VIN jsem nezjistil.

A tohle je jedna skupinová fotka z dnešního rána, pracovně nazvaná "Gelenkerei"

 

Omluva od posádky z Eberswalde, stav jejich autobusu dnes v poledne:

 
 
 

Na DOD se přišli podívat i ...

 

..., ale naštěstí zůstali jen na stromě u plotu.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3009
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 15:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Martička přišla taky
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 16:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, ikdyž jsem se neúčastnil, tak mi přišly také pod ruku nějaké fotky z oslav. Tu jsou odkaz.

(Příspěvek byl editován uživatelem Eugen.)
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
...30.5.2007 -> 10 let od ukončení pravidelného provozu vozů 9 Tr
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 17:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžu nepoděkovat za parádní akci, nebudu to tady moc rozvlékat, již tak učinili kolegové přede mnou..
Jen poděkuji 353 za zatroubení na Zborovském náměstí při natáčení průvodu, do videa se to hodilo a víceméně jsem to i čekal
Fotky někdy časem na fotowebu.. :-)
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3841
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 20:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olomoucký SU18 v Pardubicích: foto zde
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 08:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten sobotní den otevřených dveří byl super. Sice to to nebylo tak velkolepé, jaiko před pěti lety oslavy 50 let trolejbusů, to byla dvoudenní akce, ale bylo to pěkné. Jsem sice spíš příznivcem historie a v roce 2002 bylo pro mě zážotkem se povozit trolejbusy 7 Tr nebo 8 Tr, které tu letos nebyly, ale to je věc vkusu. Prostě před pěti lety se dopravní podnik ztaměřil více na historii městské dopravy, letos byly ty oslavy zaměřeny více na budoucnost.
Skvělá byla ta odpolední společná jízda městem. Jestlipak jste někdo spočítal, kolik ten průvod čítal autobusů a trolejbusů?
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 15:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem již uvedl. I když před pěti lety byly oslavy padesáti let trolejbusů ve velkolepějším stylu než ty letošní, jednu věc měly oboje oslavy společnou a sice historický Škoda 8Tr v hale dopravního podniku. Řekl bych, že ten trolejbus tam stojí stále ve stejném stavu jako před pěti lety... Škoda.

Jinak dnes jsem se několikrát vyskytoval ve městě a musím se přiznat, nezaznamenal jsem ani nejmenší náznak dopravní zácpy na Sukově třídě, jak tu mnozí prorokovali.
Co se náměstí Republiky týče, tak tam jsem v zastávce viděl dnes v jednu chvíli stát tři vozy MHD za sebou, ale z toho ten první už odjížděl a třetí zrovna přijížděl, takže vlastně ani tři za sebou nestály, ale taky nic hroznýho. Vážně jsem nezaznamenal za těch několik málo hodin, co pěší zóna funguje, nic z toho, co tu jiní prorokovali. Ale je to samozřejmě jen první den, na konci příštího týdne může být vše jinak.

Prošel jsem se také pěší zónou a líbilo se mi to. Dokonce tam nestál se svým autem ani pan kavárník Bajer, místo toho měl před kavárnou stolek a lavičky. Ty lavičky na pěší zóně chybí, Myslím si, že na ty dva týdny měl magistrát nějaký mobiliář v tomto směru zajistit. Ale jinak třída Míru bez aut dnes skutečně byla a bylo to tak trochu nezvyklé.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 15:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třída Míru bez aut dnes skutečně byla a bylo to tak trochu nezvyklé.

A byli tam i nějací lidé?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 15:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Nahrál jsem celý průvod a kromě VB jsem tam napočítal 15 vozidel.
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 15:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle mi doputovalo do mailu, zhruba třičtvrtěhodinový film kombinující staré a nové fotografie a filmové záběry Pardubic. Až na hlasy komentátorů je to celkem slušně zpracované, ale je zajímavé, že se tam vyskytuje (v čase kolem 41.-43. minuty) povícero obrázků z www.trolejbus.cz (snadno lze identifikovat např. fotku KF s kloubovou ŠM nebo noční foto 353, dokonce se tam objevuje i hodně známá fotomontáž kloubové 353). A co na to říká 353, požádali autoři filmu o autorská práva? Soudě třeba podle této fotky (http://www.trolejbus.cz/ikarus/pce34.jpg), která je ve filmu pečlivě oříznuta těsně nad textem s copyrightem KF, o tom poněkud pochybuji...

======================

ODKAZY:
http://czshare.com/download_file.php?id=50826&file=H_____Pardubice_v_toku__asu___Luk___Zeman.avi

nebo

http://rapidshare.com/files/21912534/pardubice_v_toku_casu.part1.rar
http://rapidshare.com/files/21912650/pardubice_v_toku_casu.part2.rar
http://rapidshare.com/files/21912767/pardubice_v_toku_casu.part3.rar
http://rapidshare.com/files/21912863/pardubice_v_toku_casu.part4.rar

================================

Stáhnul jsem to z prvního odkazu, pokud nepůjde, zkuste Rapid, tam je to zřejmě rozděleno na 4 části v raru.
Pro informaci: velikost souboru je 376 MB, takže pokud máte modem, asi budou problémy.
Btw, pokud někdo nevíte, jak stahovat z czshare nebo rapidu, tak si to vygooglete, návodů je na netu spousta, a to i v češtině...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 16:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Ale jo byli tam lidi. Docela tam chodilo dost lidí a jezdilo dost cyklistů. Celkem se mi to líbilo. V průběhu týdne tam mají být i nějaká vystoupení mažoretek, příští pátek snad i koncert. Jen by tam mohly být lavičky případně předzahrádky, vše samozřejmě s citem, aby byla v každém místě zachována šířka pro průjezd 3 metry kvůli zásobování a záchranářů.

Sergeilbc Já nebo spíš moje manželka napočítala těch vozidel 16 + VB + poslední Škoda 24Tr DPmP, který to vše uzavíral. To bylo počítáno při tom prvním průjezdu třídou Míru okolo 16:30, ale je možné, že se časem nějaký ten autobus vytratil a nebo moje manželka započítala nějaký trolejbus, který nebyl součástí toho průvodu. Konec konců když to máš nahrané, tak máš přeci jen důkaz, tak tomu budu věřit.
Ale fakt se mi ta sobotní akce líbila. Skutečně se to povedlo. Jsem zvědav, jestli za pět let při dalším dni otevřených dveří uvidím v hale opět stát trolejbu Škoda 8Tr stále ve stejném stavu...
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 16:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc, Honzin111: Domino muselo jet jinudy, protože se nevešlo do podjezdu na 17. listopadu
Zachraňte "Rozárku" 361 - je to nejlepší mašina v Dopravním podniku města Pardubic a.s.
Bohužel si to někteří uvědomili pozdě...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6792
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 18:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třída Míru:

Dneska jsem měl K504, T367.

Palubní počítač naprosto v pořádku, trasa i hlášení zastávek OK. Při odjezdu ze Spravedlnosti/Sakařovy a při příjezdu ke Kr. úř/17.11. to hlásilo navíc informaci o výluce, bohužel docela potichu, šlo by to zesílit?
Snad jen maličkost, na bočních panelech se stále zobrazuje Třída Míru...

Problémy měl T399 na K201, v jeho počítači totiž byly nahrané všechny kurzy kromě K201, takže řidič používal režim odklonových spojů (podobně jako při těch cyklozávodech) s tím, že jako číslo spoje zadal čas odjezdu mínus minuta (tedy při odjezdu 12:05 zadal spoj "1204" apod., až na výjimky tohle funguje spolehlivě)

Ráno vypadala Třída Míru úplně normálně, dopoledne tam technické služby nainstalovaly jakési zátarasy (něco, jako je na kruháku u Univerzity) a objevila se tam i dvoučlenná hlídka městské policie. Cestující tam (alespoň podle zpráv z rádia) občas čekali, ale jen v omezeném množství. To tam ještě nebyly ty zátarasy.

Byl jsem se tam po skončení směny podívat osobně, zjistil jsem, že předn Café Bayer je jeden stoleček, asi jako upoutávka, jak by to vypadalo, kdyby ... No a pak tam byly stolky se slečnami v oranžových tričkách a s petičními archy na podporu pěší zóny. Byly tam i letáčky, ale ty mě moc nezaujaly, obsahovaly jen obrázky na téma "jaké by to bylo krásné, kdyby", textového obsahu minimum, nebylo tam ani, kdo je vydal. No a tak jsem se zeptal těch slečen, kdo je tam poslal. Prý v tom má prsty nějaký pan Tichý z ČSSD.

Co se týká hustoty dopravy na odklonovém úseku: Občas se sjelo víc vozů na Masarykovo nám. směr Palackého/17.11., občas na náměstí Republiky. Pokud tam stál jako třetí trolejbus, měl řidič občas problém, aby nezastavil pod křížem, který je v tomhle směru bez proudu. I přes to byla doprava plynulá, na druhou stranu je fakt, že vozidlo stojící v zastávce jako třetí obvykle znova nezastavilo.

Lidé na vzniklou situaci reagovali celkem normálně, za celou směnu se mě přišla zeptat jediná paní, jak prý to ve městě je - a to jen proto, že chtěla nastoupit na Kpt. Nálepky do linky 27 a na zastávce nenašla jízdní řád, takže usoudila, že linka 27 nejezdí. No a druhá paní se na nám. Republiky ptala, jestli jedu na Masarykovo nám.

Celou dobu zkrátka všechno fungovalo tak, jak má. Ale jak známo, může li se něco pokazit, tak se to pokazí. I stalo se. Na Masarykovo náměstí vypadly jedné 21 Tr jedoucí směrem k zimnímu stadionu sběrače a přetrhlo se lano od stahováku, takže pravý sběrač čněl k nebesům a nešel stáhnout. Takže se tam postupně shromáždilo větší množství trolejbusů, zácpa byla až někam k podjezdu pod tratí na 17. listopadu a ve směru k nádraží až někam za Tesco. No a já, kterej bez foťáku neudělá ani krok... Jsem si ho dneska zapomněl

Dál. Někdo zjistil, že reklama na 367 (http://www.trolejbus.cz/14tr/365_384/14-367-trida-miru.jpg), která v téhle podobě existuje už 12 let, je v rozporu s předpisy, protože písmenka sahají až přes okna - no a tak mi trolejbus v půlce směny na konečné ukradli a přivezli mi místo něj 342. Mělo to klimatizaci, takže jsem si nestěžoval. Jenže když jsem jel naposledy na Dubinu, přestaly se otevírat dveře, takže jsem poslední tři zastávky chodil otevírat dveře ručně. Místo toho, abych jel do města na střídání, jsem tak vezl trolejbus do vozovny (A mimochodem, co takhle naučit palubní počítač, aby se na displeje dalo napsat něco jako "Vadný vůz", "Porucha", "Je to rozbitý" a tak...?), cestou jsem pak zjistil i to, kde je problém: Nešel kompresor, takže do vozovny jsem dojdojel s tlakoměry ukazujícími 4 kPa. Pak jsem ještě vezl z vozovny kolegovi F.J. náhradní trolejbus, takže konec směny nebyl 14:18 na Masarykovo nám, ale 14:35 na Dukle, točně.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6794
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 18:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bylo počítáno při tom prvním průjezdu třídou Míru okolo 16:30, ale je možné, že se časem nějaký ten autobus vytratil a nebo moje manželka započítala nějaký trolejbus, který nebyl součástí toho průvodu.

Někam na kraj průvodu se připletla normální dvojka a je možné, že ještě něco bylo ke konci průvodu.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 18:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Dominu jsem se také nezmiňoval.
Omlouvám se, opravdu jich zřejmě bylo 16, 24Tr v dálce jsem považoval za vůz normálně vypravený na lince a již jsem ho nenatáčel
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 19:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě postřeh z oslav.
My jsme měli na Museu v Rosicích otevřeno a bohužel tam bylo pusto a prázdno. Pominu-li problémy se dvěma spoji (jeden +35min zpoždění, druhý nepřijel vůbec), tak těch 50 lidí za den bylo žalostně málo. Kdo tam nebyl. přišel o výstavku 100 ks čb a barevných fotografií z let 1952 až 1999. Výstavaka z provozních důvoidů musela být rozebrána a opět uklizena do archivu (vlhko a sluneční záření fotkám škodí). Kdo nestihl nebo nevěděl, že v museu je také prodej lecčeho souvztažného k MHD, koukněte na odkaz, kde najdete to, co se běžně prodává. Z papírových vystřihovánek máme nově také 8Tr či 24 Tr. Posledních 5 kusů autobusu ŠM11, jehož náklad je již definitivně vyprodán po celé ČR.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Ikarusek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K oslavám: Velice se všem omlouvám za neúčast našeho kloubáku C744,24. Bohužel se nám stalo pár věcí co jsme nečekali. Poškodila se nám na busu startér, po té šéf zjistil že den předtím propadla pojistka a už jsme nestihli zaplatit ji znova. Ještě jednou se omlouváme za neúčast. Mě to osobně mrzelo po celý den a kolegy co s ním měly jezdit ještě více. Doufá že za tři roky na 60 let DP to víde.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 23:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počet obrázků z DOD v galerii http://www.pshzd.cz/galerie/category.php?cat=60 dosáhl již brutálního čísla 256 kousků - tímto děkuji všem přispěvatelům a víc toho asi už přidávat nebudeme.

Doufám, že všichni poctivě hlasujete na http://www.dpmp.cz/index.php?str=61 :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 07:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Motoráček: Myslím si, že když jsou otevřená vrata v DP a k tomu jezdí spousta vozidel po městě, tak holt už nezbývá čas na návštěvu muzea, takže bych se nízké návštěvnosti ani moc nedivil...

ad Martin j: Jo, okolo 15. hodiny jsem šel ulicí J. Palacha a 17. list. do města a kolona byla opravdu řádná, až někam ke Kávovinám. Jsem si právě říkal, co dělali na Masarykově nám. "dráteníci" a teď jsem se teda dozvěděl, že tam byli kvůli tomu trolejbusu...

Jinak jsem taky nezaznamenal nějaké mimořádnosti. U divadla jsem seděl asi od 15.15 do 15.45 a za celou dobu na zastávce nebyly najednou více jak 2 vozy, popř. 3. přijížděl a první už odjížděl.

ad petice: Podle mě za peticí stojí hlavně nějaký ten architekt, který sní o tunelu před Zelenou bránou, ale to by musely mít Pardubice miliardový rozpočet, jinak je to dle mě vyhazování peněz. A nedovedu si představit, jak prudké by muselo být klesání od křižovatky u Elektrotechnické školy, nebo by se měla zahloubit i ta? Ten letáček je opravdu chudý.

Myslím si, že nejlepší bude, když každý napíše svůj názor i do Radničního zpravodaje, ostatně v posledním čísle je k tomu v něm i výzva.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 08:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem dělal v sobotu v Pardubicích:
-potkal jsem M.J. v IKARUSu 280.03 (prosil jsem o zastavení v Trnové )
-zavzpomínal si na zlínské SANOSy
-prošel se z Dubiny na Židov (jak jsem měl tušit, že se chlapci z TEDOMu vrátí jinou trasou )
-a tak zvlášť děkuji posádce Crosswaye za to, že mě jako trosečníka na Židově naložili
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 11:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Relativní klid na Masarykově náměstí
 
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 14:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Headquartes: Jasně a může za to jak jinak, pěší zóna na třídě Míru, že? Já vím, nenapsal jste to, je to pouze moje spekulace. Máte pravdu.

A není to spíš tak, že než pěší zóna je na vině absence dvou výhybek a křížení Sukovy třídy a ulice Sladkovského, kam by bylo možné v případě jakéhokoliv problému na Masarykově náměstí trolejbusy přes část třídy Míru a Sladkovského odklonit?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6797
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 14:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přepravní průzkum na náměstí Republiky:

 

Kloubový SOR se přestěhoval do Chrudimi, jezdí na lince CR - PA místo C 744 CR 86 46. Turnus dodám na požádání.

 

Honza O.: Já to říkám furt, že by na těchhle akcích měli lidé nosit visačky s logem K-Reportu a se jménem
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 14:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je podstatou toho zkušebního provozu? Zjistit, co bude třeba udělat, když bude z TM pěší zóna. A já nemám problém s tím, když bude. Jen bych pak nerad poslouchal, že co si to zase DP vymýšlí za investice. A že bude třeba v případě pěší zony udělat značné úpravy na tr vedení a další infrastruktuře, o tom jsem přesvědčen.

Co je špatného na tom, že chceme vědět, kde budeme mít problémy a jak se na ně připravit ?

Neřekl jsem, že za to může TM, jen to, že se stalo to, co jsme předpokládali. A teď je na nás abychom udělali takový návrh, který to budoucna vyřeší.

Ale jinak je to zatím jediný vážnější problém. Drobné jsou pak ve Sladkovského a na náměstí Republiky
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 16:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych pravdu řekl, očekával jsem, že ve Sladkovského bude dočasně zákaz stání. To bylo přece jasné předem, že tam budou mít vozy při míjení problémy...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 17:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to říkám furt, že by na těchhle akcích měli lidé nosit visačky s logem K-Reportu a se jménem
plně souhlasim...
HQ: a nemůžou za ten stav prý dvě nehody?

a k tomu DOD... bylo to fajn
www.bus-mafia.wz.cz
SŠ automobilní Holice + Karosa Vysoké Mýto= nejlepší škola pro mně...
modelování: Škoda 21Tr (poslední dobou jen občas)
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 17:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě něco k tomu SORu. Sice je to prototyp , ale nějak moc hlučí zavírání. Jinak jízda byla docela dobrá
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3030
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marmar: Blbnou dveře (to je celkově slabina Sorek) a vrže kloub. Jinak spokojenost.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 19:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kloub jsem neslyšel, spíš vrzaly právě ty zmiňované dveře.. nebýt toho vrzání, jsou úplně bezhlučné.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 19:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dnes jezdil dělenou trojku a podělím s o zážitky. Nejprve důkaz, že jsem opravdu tu trojku jezdil, na Masarykáči mne vyfotil sám trolejbusový guru Lp (jsem to prostorově výrazně v t-356):
 
No a především odpolední část stála za to. V hlubokých lesích mezi točnou UMA a Bohdančí řádí silničáři:
 
U Sparu zase zkoušel cyklista přednost cyklistů na přechodu pro chodce. Neuspěl, první pomoc mu dávali hasiči a úspěšně blokovali dopravu:
 
Na Masarykáči si t-384 utrhl botku:
 
A nakonec se mezi zastávkami tamtéž srazila dvě auta:
 

No a protože má od poslední změny JŘ trojka v Bohdanči jen jednu jedinou mínutu vyrovnávačky, zpoždění se těžko srovnávala. Já jsem sice neměl nikdy víc než pět minut, ale kolega t-357 měl sekeru i přes 10 minut a jel vlastně víc než dvě kola úplně bez přestávek. na závěr trolejbus 356 před jízdou. Mimochodem je to opak přísloví "Navrch huj, vespod fuj" - trolejbus už je na pohled hodně fuj, jezdí ale docela pěkně.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6799
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 20:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Sparu zase zkoušel cyklista přednost cyklistů na přechodu pro chodce.

Ano, to znám. Stalo se kdysi v červenci (K2401), nedal jsem na předchodu pro chodce u nádraží přednost cyklistům a když jsem pak dojel do vozovny, pozval si mě k sobě dispečer a že prý na mě v souvislosti s výše uvedeným došlo udání, že jsem docela určitě pod vlivem alkoholu. To bylo v té době, kdy po jistých událostech z konce června začínaly čtyři z pěti udání slovy "Máte zase opilého řidiče, je tam a tam, dělá to a to."
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 21:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostal jsem od kolegy Lp zajímavé fotky tak trochu ze zákulisí DOD. Nevím, jak a kam je na web dám - ale jednu vysloveně kompromitující dám sem:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 22:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a jelikož šotouš = takyblázen, měli byste to zabalit a nechat se odvézt za doc. Chocholouškem... Wono vás ty roupy přejdou
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace