K-report
 

Archiv do 26.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 26.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 17:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná bych řekl, že ty naše jsou malinko lepším stavu, ale jak který vůz.
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 19:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: co se stane s busama/trolejbusama co jsou teď na prodej, když je nikdo nebude chtít?
50-tko, budeš mi chybět...
www.bus-mafia.wz.cz
milá Karoso B731 ev. č. 50, budeš mi chybět
modelování: Škoda 21Tr
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 20:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_h: 15Tr (které ale nikdo nechce)
Zajímavé. Náš DP prodal zatím bez problémů celkem 10 vozů 15Tr za poslední 4 roky. Navíc prodej je vždy uskutečňován přes překupníka ze Zlína!
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6509
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 00:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro nepřátele odbavovacího systému: Dneska mi ráno opět zamrzl počítač tři minuty před výjezdem, ale na rozdíl od výše popsaného případu alespoň reagoval na trojhmat CTRL+ALT+DEL, takže jsem nakonec vyjížděl asi s minutovým zpožděním.

Dál - dneska mě asi dvakrát poctili svojí přítomností revizoři (jednou dokonce zaznamenali "trefu do černého") a já jsem si všiml dvou věcí. Za prvé - ve chvíli, kdy revizor přiloží kartu ke čtečce a ve voze se ozve hlášení o probíhající kontrole, rozsvítí se mi na počítači nápis Revizor. To dřív nebylo, že ne?

 
 

A za druhé - pokud revizor neodblokuje čtečky karet ručně, odblokují se samy (plus zmizí ten nápis Revizor) skutečně ve chvíli, kdy počítač nahlásí jméno zastávky, do níž vůz právě vjíždí.
Tolik k diskuzi, která zde už taky zazněla - to jak někdo "informovaný" ve voze vykládal, že revizoři blokují čtečky proto, aby se cestující nemohli odhlašovat při výstupu a DP měl vyšší tržby.

Jo, a trolejbus 334 se přesunul k plotu, kde dělá společnost vozům 329 a 348.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 00:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trolejbus 334 se přesunul k plotu -tak vidíš, že jsem o jeho odstavení nekecal :-)

A ten "Revizor" se na displeji opravdu dříve nepsal, také jsem to dnes zaregistroval prvně.

K cenám těch vozidel - znám (a neřeknu) jejich odhadní ceny, z kterých DP vychází a ty ceny k jednání jsou blízko od těch cen odhadních.
A co bude, když se neprodá? Busy se podle mně prodají určitě, třeba za nižší cenu, ale jsou relativně v dobrém stavu. Navíc jak je vidět u termínů STK, zatím na ně pravidelně chodí - i bus 7, který s lidma od 1.11.2006 nejel má čerstvou STK. Trolejbusy - z ekonomického hlediska je možná lepší, než jít výrazně pod cenu, nakonec trolejbusy sešrotovat, zpeněžit drahé i jiné kovy a ještě vydělat zásobu sedaček či oken a pár dalších dílů. Toť ovšem můj soukromý názor. Pak je ještě varianta rozdat trolejbusy šotoušům :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 05:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J: To, že revizorem zablokované čtečky se odblokují samy, když se nahlásí jméno zastávky, funguje už odpočátku.
Nevím, zda tím tvrzením o tom, že revizoři blokují čtečky kvůli tomu, aby se cestující nemohli při výstupu odhlásit myslíš mou nedávnou kritiku. Pokud ano, laskavě si můj nedávný příspěvek přečti ještě jednou, protože jsem takovýto nesmysl, který tu tvrdíš nepsal. Já jsem si tehdy stěžoval, že pan revizor ve věku okolo 60 let zadržoval mojí manželce u sebe kartu až do odjezdu trolejbusu. Vrátil jí tu kartu až na zastávce poté, co trolejbus odjel, takže jí tak znemožnil odhlásit se při výstupu...

A jen tak mimochodem mojí manželce přišla od dopravního podniku už omluva, kde slovy pana Hodného byla uznána chyba revizora, který měl snad omylem na svém čtecím zařízení nahrána data z předchozího vozu, takže kartu mojí manželky považoval omylem za neplatnou. Pan Hodný v dopise manželce nabídnul zprostředkování osobní omluvy revizora, samozřejmě, že manželka na této omluvě trvá, protože šedesátiletý dědek ji nemá co urážet a stresovat před ostatními cestujícími, nehledě na to, že manželka je těhotná a po vystpoupení z trolejbusu se jí díky nadávkám toho dědka revizora udělalo nevolno.
Pan Hodný manželce v dopise slíbil, že když se přihlásí na předprodeji DPmP na Karlovině, bude jí vyplacena částka, o kterou ji pan revizor okradl, když jí znemožnil se při výstupu odhlásit.

Takže v tomto případě nebyla chyba na straně odbavovacího systému, jak jsem se myslně domníval, ale na straně revizora a ani nejsou pravdou ty nesmysly o tom, že bych tu psal, že revizoři blokují čtečky, aby se cestující nemohli odhlašovat a dopravní podnik si zvýšil tržby. Tento nesmysl jsem z úst skutečně nevypustil.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6512
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k prodeji vozidel - dneska to bylo i ve zprávách v rádiu, snad pro případ, že by si chtěl někdo z posluchačů nějaký ten trolejbus či autobus koupit Ze způsobu podání té zprávy bylo patrné, že zprávaři z rádia jsou návštěvníky webu DP.

Honzin111: Nevím, zda tím tvrzením o tom, že revizoři blokují čtečky kvůli tomu, aby se cestující nemohli při výstupu odhlásit myslíš mou nedávnou kritiku.

Já jsem nemyslel vůbec nic, pouze jsem si matně vzpomněl, že tu snad někdo někdy tuhle myšlenku nadhodil, nevěděl jsem ani, jestli to bylo z jeho hlavy a nebo to od někoho odposlechl - a nechtělo se mi procházet archív diskuze a hledat to tam. A zaznělo to tu snad tak, že "revizor zablokuje kartou čtečky a protože je neodblokuje, nemůžou se vystupující cestující odhlásit, takže se jim z karty sebere jízdné, jako by jeli až na konečnou". Někde jsem tenhle nesmysl fakt slyšel nebo četl.

Ale jestli jsem to nějak popletl, tak se omlouvám.

Jinak, dnes mi provedl palubní počítač dvě nepěkné věci. Při výjezdu z vozovny jsem dojel k vrátnici a tam se počítač jen tak z ničeho nic restartoval. No a tak jsem hezky zastavil, počkal, než (jestli) to znova naběhne, znova zadal heslo, číslo kurzu a s asi 2minutovým zpožděním pokračoval dál.

No a po příjezdu do vozovny jsem udělal odpočet a počítač následně zamrzl v téhle podobě:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin - tu myšlenku o blokování kvůli neodhlašování a zvyšování tržeb jsme tady psal já - bylo to zaslechnuto v autobusu od pedagogického sboru Stavební školy v Rybitví, když jsem onehdá vezl domů.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze způsobu podání té zprávy bylo patrné, že zprávaři z rádia jsou návštěvníky webu DP.

Nikolivěk návštěvníci - jsou přímo abonenty e-mailového rozesílání novinek.
To my webmasteři tak nějak víme
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6513
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Jo, to je ono, já věděl, že to tu někdo psal

A co dnes píše Mladá Fronta dnes?

Cestování 21. století? Tlačenice

Zdroj: Mladá fronta Dnes
Datum: 22.3.2007
Název: Cestování 21. století? Tlačenice
Autor: JAN HORÁK

Lidé z Pardubic si stěžují, že městské autobusy bývají ve špičce neúnosně přeplněné

Pardubice - Teenageři vymysleli pro městskou hromadnou dopravu přiléhavý výraz: socka.
Proč? Přes odbavovací systém 21. století, plošiny pro vozíčkáře či hlas oznamující zastávky zůstává často úroveň cestování hluboko v minulosti: ve špičce se lidé v pardubických autobusech stále tísní jako před padesáti lety. A to i přesto, že se ve městě v posledním roce objevila řada nových spojů.
"Já jezdím hlavně linkou 5 a 6 na Duklu. Autobusy jsou plné a spolucestující v nich protivní. Možná by se to zlepšilo, kdyby v dopravních špičkách jezdily autobusy častěji," dumá Jana Březinová, cestující v městské hromadné dopravě.
Situace je stejná i u jiných linek. Například spoje číslo 3, které jezdí z nádraží směrem na Stavařov a Lázně Bohdaneč, bývají přecpané i přesto, že ráno jezdí mezi pátou a osmou každých deset minut. Po osmé hodině trolejbusy jezdí už jen dvakrát za hodinu, ale lidí na zastávkách neubývá.
"V tu chvíli je cestující člověk doslova přimáčknutý ke dveřím. Když je navíc léto, tak má člověk co dělat, aby se ve vydýchaném prostoru neudusil. O prázdninách to ještě jde, ale v pracovní dny mezi šestou a osmou ranní to je natřískané k prasknutí," stěžuje si cestující Jan Kratěna. Řada lidí proto raději chodí po městě pěšky nebo jezdí na kole.
Dopravní podnik však nové spoje v nejbližší době nechystá.
"Posilovat budeme tehdy, když budou pádné důvody. Jsou tu termíny, kdy se musí prokázat trvalý jev, a teprve potom může dojít ke změně. Také máme smluvně dohodnutý počet kilometrů, které nám dotuje město," řekl Jiří Franc, ekonomický náměstek Dopravního podniku města Pardubic. Připustil také, že v plných trolejbusech nemají revizoři šanci zkontrolovat jízdenky všem cestujícím a vzniká tak velký prostor pro černé pasažéry.
Mnozí lidé si také stěžují, že večer po desáté hodině už autobusy jezdí skutečně sporadicky.
Ale ani v pozdních večerních hodinách se změny v městské hromadné dopravě konat nebudou. "Jeden z důvodů je například ten, že někteří občané nechtějí po desáté hodině, aby je rušila doprava," dodal Franc.
Řada lidí z Pardubic je přesto s kvalitou cestování v městské dopravě spokojena.
"Jezdím hlavně osmičkou a třináctkou. Cestuji buď o půl šesté ráno, nebo odpoledne ve tři. Přiznávám, že mě občas vytočí nabroušený řidič nebo přísný revizor, na druhou stranu je zde dostatek zastávek a linky na sebe vcelku dobře navazují. Problém vidím v celkové dopravní situaci v Pardubicích," řekla další cestující Hana Hájková.

Foto popis: NÁVAL. Pardubicím se přezdívá město cyklistů. Není divu. Ne každému se chce do strkanice v přeplněných autobusech.
Foto Autor - Foto - MAFA

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj

Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako kdyby to jinde ve svete bylo lepsi ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j, případně 353: Mám záludný dotaz. Když je ve voze revizor a přihlásí se svojí kartou a tím zablokuje strojky, může řidič vydat jízdenku? Myslím tím, zda to je technicky možné?

Pokud jde o přeplněnost, tak souhlasím. Zdejší MHD jezdí totálně přecpaná. Jediná spása jsou kloubáky, nic víc, nic míň. Případné 15m vás nezachrání, neboť jejich kapacita je prostě malá (zkušenost od nás).
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: V HK to jde.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 11:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o přeplněnost, tak souhlasím. Zdejší MHD jezdí totálně přecpaná. Jediná spása jsou kloubáky, nic víc, nic míň. a ještě Jako kdyby to jinde ve svete bylo lepsi ... :-/

Kloubáky nebudou. 15M by být měly a určitě by pomohly. Jezdíme s Martinem vlastně denně a oba vidíme, že přecpanost se vyskytuje buď na krátké trase, kam prostě ve špičce další spoje nedostaneš (není odkud brát) a jinde je nacpanost v trase delší, ale zase v relativně krátkém čase špičky. Proč kvůli špičce zbytek dne buď vozit v kloubáku vzduch nebo ho dokonce nechat stát ve vozovně? Oboje ekonomicky špatně.
Třeba jedu linku 12 a nacpaný jsem pouze v úseku Nemocnice - Zámeček. Kvůli tomu nebudu jezdit ale do Černé s kloubákem. Osobně hodnotím s posledních změn kladně odpolední posílení z 12 na 10 minut a naopak večerní oslabení na 30 minut. Když není kde kilometry brát, tak to je rozumné řešení. Celkově mně jen mrzí, že se nenašly kilometry na posílení dvojky ve špičce na 10 minut - potom by se mohla rozumně v úseku Kostelíček - kpt. Bartoše proložit s třináckou na interval 5 minut.
Z toho článku to sice vypadá, jako že DP je spokojený a nic se měnit nebude, ale není to úplně pravda. Viděl jsem podrobné průzkumy z různých důležitých míst o obsazení spojů v poslední době. A ten průzkum se nedělá jen tak, je to podklad pro úpravy JŘ i pro vytipování spojů pro 15M.

A jízdenka podle mně prodat jde i při přihlášení revizora.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 11:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... spolucestující v nich protivní ...
Mimochodem pod tohle se podepíšu jako skoro pod jedinou věc z článku. Koukněte někdy trochu jiným pohledem po lidech v MHD ... občas se nedivím kolegům, kterým na někoho ujedou silná slova. Té slušné mlčící většiny si nevšimnete, ale spousta lidí nepřišla například na to, že kromě toho zaplacení by měli také dodržovat nějaké přepravní podmínky. Včera jsem zažil dámu, která se rozčilovala, že neví, že se má přiložit večer karta ke kontrole. Hovořili jsme spolu slušně a věcně, nakonec pochopila, kartu přiložila a já blbec jí ještě poděkoval. Jenže pak si sedla ke svým kamarádkám a začala na celý autobus vypravovat, jak si to jako dovoluju a že je to buzerace atd. Takovýhle lidi (a ty jejich kecy) mi spolehlivě zkazí celý den.
A miluju ještě okřídlenou větu "Jezdíte si jak chcete!". Omyl - jezdím jak nejlíp umím. Kdybych tak nečinil, jsem buď bez prémií nebo bez papírů...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 11:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady zese musím promluvit. článek v novinách jsem četl a nevím jestli na to reagovat nebo nikoli. Myslím do novin. DP má v současné době kompletní podklady obsazenosti na linkách a to pro každý spoj každé linky na několika místech ve městě. Tam, kde jsou přestupní uzly a tam, kde se jeví největší problémy. A výsledek, hodně překvapující. Ano problémy jsou, ale pouze na některých linkách a pouze v krátký časový interval. Čili na kloubáky zapomeňte, tak drahý provoz nikdo nezaplatí při využití cca 20% za den. Kdybyste to platili "ze svého", udělali byste to také.
Taky výroky Ing. France byly vytaženy z kontextu trchu jinak položených otázek. Už jen to, že dnes máme kompletné přehled všech problémů na linkách, myslím kapacitních, že jsme zavedli některé nové spoje a i linky ( a budeme v tom pokračovat), tak si myslím, že se to řeší.

Problém je taky v tom, že pokud je vůz obsazen 60 lidmi je konfort jiný než při 20. Ale my nemůžeme jezdit pro 20 lidí pokaždé jiným vozem.

Navíc výsledky si nenecháme jen pro sebe a s čitým svědomím s tím seznámíme veřejnost minimálně prostřednictvím webu, ale myslím, že po tom článku i přes noviny.

A poslední věc, kolega 353 tu naznačil řešení. Ano i na tom se pracuje a analýza nasazení techto vozidel (tedy kolik a kam) je téměř hotova. Ono to chvilku trvá, aby to k něčemu bylo.

Tak a to by asi stačilo.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Petsav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím článkem v novinách nemůžu moc souhlasit. Z vlastích zkušeností vím, že v době přepravní špičky, kdy je interval 10 minut, spoje narvané nejezdí, krom pár vybraných spojů, když se pardubická mládež sváží do škol a ze škol. Spíš bych problém viděl po skončení intervalu 10 minut. Pravidelně jezdívám L 13 z Polabin na Dubinu (většinou mezi 17. - 19. hodinou) a občas mám co dělat abych si sednul na kpt. Bartoše. Většinou U Grandu se vůz dorazí po střechu a u Krajskýho už mají lidi docela problémy se do vozu dostat. V opačném směru to bývá podobné, ale to nemůžu potvrdit, moc v tu dobu tímto směrem nejezdím. Většinou do Polabin jezdím z centra nebo nádraží, když je interval 10 minut a mnohdy nemám problém se posadit. Ale to jen když nejedu dvojkou. Nejlepší je vychytat si devítku
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Zažil jsem něco podobnýho, přišla stará bába, chtěla lístek a dala mi 7 Kč. Dobu jsem jí vysvětloval, že jí můžu prodat jenom lístek za 15 Kč. Nakonec mi teda těch 15 Kč dala, ale očividně jí to rvalo žíly . Pak šla do vozu, přidala se do hluku důchodců a hned mě začala pomlouvat, jak jí okrádám, jaká to jsem svině, že ta dnešní mládež nemá vůbec žádný respekt a úctu k důchodcům a tak ... To mě rozsekalo úplně a začal jsem se smát
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 13:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HQ: myslím, že je velice dobrá myšlenka ten průzkum zveřejnit, na webu klidně kompletní. Trochu to zavře ústa těm, co tvrdí že jezdí pořád a všechno nacpaný.

Dovolím si úplně nepatrnou ochutnávku (omlouvám se za vynášení interních materiálů, mimochodem pěkně zpracovaných, pochvala autorům):

Je to malilinkatý výřez z průzkumu - od Grandu/divadla směr Kr. úřad / Karla IV. Sloupečky značí čas, linku, kurz a obsazení ve třech různých dnech. Třeba zrovna tady je názorně je vidět, jak 17.43 jede poloprázdná 9, pak hned za minutu plná 13 a v 17.47 zase poloprázdná 11. Ono je to i o navyklém chování cestujících - prostě jezdím třináctkou od Grandu, tak přece nepůjdu "až" k divadlu na 11...

Chip: hele, co nějaká meziměstská a mezikrajská družba řidičů? Docela bych si pokecal, viditelně je to všude stejný :-) Máš nějaký stálý turnus, kde tě v HK potkám? Já jsem teď střídač, v dubnu budu na a-172 - co aktuálně jezdím se pokouším dávat na titulní stranu mého webu www.trolejbus.cz.
Petsav - to je jen potvrzení mé myšlenky, že 2+13 chybí koordinace. Což ti asi nemusím říkat, že jo. Na druhou stranu by bylo zajímavé zjištění, kolik % lidí dělá i ve špičkách hypermarketová turistika.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych na ten článek reagoval. Jak to má MF Dnes v oblibě, opět je to tendenční článek, který zavání senzacechtivostí a bulvárností, k tomu ještě ten komentář pana Bibena. Prostě MF Dnes nikdy moc hezky o veřejné dopravě psát nebude. S tou přeplněností souhlasím pouze v době ranní školní špičky, jinak mi nepřijde, že by se lidé tlačili na dveře vozidel. A večer chápu, že to jezdí málo, když tím jezdí málo lidí a musí se šetřit ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: To asi není dobrý nápad, moc bychom si zřejmně nerozumněli. Valná většina zde diskutujících jsou do MHD zapálení, já teda ne. Já jsem nešel řidiče dělat protože bych byl cvok do MHD, ale protože mě řízení baví. Nejvíc si užívám v ranní špičce mezi 7-8 h a pak v odpolední špičce mezi 14-16h. S kloubákem na lince č.2 to prostě nemá chybu, na to se vždycky hrozně těším
Jo a nejvíc mě štvou Ti co si mě fotí, to se stydí říct že si chtějí autobus vyfotit? Já bych alespoň odešel někam pryč a oni ať si ho fotí z venku jak chtějí, hlavně když tam nebudu
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale lepší je fotit vůz v jízdě, když stojí to umí každej....teda kromě mě.

A výraz SOCKA pro MHD se používá snad už ve všech městech.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze...http://jihlavskymhd.ic.cz/11
...30.5.2007 -> 10 let od ukočení pravidelného provozu vozů 9 Tr
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip: kdybych se tě přišel zeptat na zastávce, jestli si to můžu vyfotit, tak než bych přešel silnici, abych mohl fotit, byl by už trolejbus dávno pryč...
Pardubická MHD od 21.3.2007 na nové adrese http://pardubickamhd.cz
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem to měl napsat líp, myslel jsem focení odstavenýho vozu na konečný
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6515
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tomu ještě ten komentář pana Bibena

Přiznám se, že tenhle pán mi k srdci nepřirostl, stačilo přečíst si pár jeho úvodníků...

Chip: Jo a nejvíc mě štvou Ti co si mě fotí, to se stydí říct že si chtějí autobus vyfotit?

Hele, je vidět, že jsi nikdy nic nefotil. Někteří řidiči jsou úplně v pohodě - ale někteří jsou na odstřel. Třeba tenhle

https://www.k-report.net/discus/nahledy/037681.jpg
https://www.k-report.net/discus/nahledy/037682.jpg

(nějaký pan Halimánek, jezdí s HB 65-85 linku z Hradce někam na Chotěboř)

mi začal zasvěceně vykládat, že autobusy se fotit nesmí a že je to zakázané, protože jim to říkali v podniku na školení. Což je samozřejmě blbost, protože http://www.spvd.cz/?p=ruzne/fotopravo/fotopravo.html&m=menu_ruzne.html - ale některým lidem to prostě nevysvětlíš. A než se kvůli každé fotce dohadovat s řidičem, vysvětlovat mu, že opravdu nejsem od novin a opravdu na něj nechci posílat udání, to si ten vůz radši vyfotím bez nějakého dohadování s řidičem.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nešel řidiče dělat protože bych byl cvok do MHD
Neboj, to já také ne. 15 let jsem dělal jinde a jako řidič na HPP jsem nastoupil proto abych nemusel na pracák... Ale sedm let brigádnického ježdění, tak to bylo proto, že mne to baví.

A z provozu - dneska poprvé na lince 24Tr 320 - na obrázku šťastný pan majitel:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip: Z toho si nic nedělej, stejně na většině fotek řidič není aní vidět, protože skla něco odrážejí, a když je, není to tak detailní fotka, aby tam byl někdo identifikovatelný. Navíc tě za den vidí tisíce lidí, tak si myslím, že když někdo vyfotí vůz, ve kterém tam shodou okolností jako miniatura sedíš, není to taková tragédie. Minulou středu jsem u vás byl a řidiče bych se už zeptat nešel - narazili jsme na docela agresivního magora. Proto nerad fotím vozy na konečných a když, udělám si fotku kýženého vozu a jdu zase pryč. Nejlepší pro řidiče je toho si vůbec nevšímat, ale když mi někdo zamává nebo se usměje, hned mě to potěší víc.
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 17:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem dočetl MfD a článek je dejme tomu ne zcela objektivní, ale komentář pana Bibena je teda fakt strašnej. Když chci na dálku kritizovat, měl bych si ověřit fakta a neuvádět bláboly - viz "trolejbusy v intervalu nižším než deset minut". Nemáme nikde interval nižší než deset minut...

Jeden minifilmeček - František s t-320 vyjíždí z Dubiny

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 18:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: To se pleteš
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 18:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Focení snad ani nerozebírejte, už se to na k-r probíralo x-krát. Vždy se stejným výsledkem - že je to o vzájemné slušnosti. Jestli máte touhu o tom diskutovat, tak jinde.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6517
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 18:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Jak to, že FJ jezdí s 320? Vždyť jeho parťák jezdil ráno s 374? Nebo se mi to popletlo a v 374 jsem ho viděl včera? Ach ta hlava, ještě že si teď jedu na pár dní odpočinout domů...

Pes&Chip: Byl jsem kdysi v Košiciach, fotili jsme tam s kamarády 15 Tr (rojnice čtyř fotografů), pak jsme ten trolejbus doběhli a jeli s ním na konečnou. Tam za námi přišel řidič a slušně nás poprosil, ať tu fotku nikde nešíříme - ta blondýna v kabině by se vedoucímu špatně vysvětlovala.

A v čem se jako pletu?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 19:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: V tom že jsem nikdy nefotil.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 20:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to, že FJ jezdí s 320?

Dnes dopoledne přebíral 320 a odvezl si ji hned na linku dle přání dispečera. Ráno opravdu parťák měl 374. Jak říkal Fanda, první cestující vkročil do 320 dnes v 13.45. Jinak dnes 320 jezdí do 23.49 na kurzu 1353.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 07:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J: Omlouvám se tedy za tu mou včerejší poznámku, vážně jsem si myslel, že ta věta o revizorech, kteří zablokováním terminálů znemožňují cestujícím odhlášení při výstupu, byla směřována k mému příspěvku. Zmýlil jsem se a omlouvám se.

Jinak jak tak pročítám ty včerejší příspěvky, asi je to vše věc názoru. Někdo tu píše, že přeplněné jsou pouze spoje v ranní špičce, dle jiného názoru jsou přeplněné spoje pouze po skončení odpolední špičky, tedy po 17 hodině.
Můj názor je trochu odlišný. Nesdílím názor, že by nějak výrazně byly přeplněné spoje v ranní špičce. Ale často cestuji linkou 13 mezi 15 a 16 hodinou z Polabin a ty bývají v tu dobu i přes desetiminutuvý interval dost plné. Je pravdou, že i po 17 hodině je třináctka pěkně natřískaná.

Ale naopak si myslím, že poměrně málo vytížené jezdí spoje linky číslo 1. Tato trolejbusová linka má ve špičce také desetiminutový interval, jako linky 3, 5, 6, 8 nebo 13, je tedy dopravním podnikem považována za linku páteřní. Osobně si však myslím, že je zbytečné, aby linka 1 jezdila ve špičce v intervalu 10 minut, postačovalo by 12 minut, teolejbusy na této lince ve srovnání s ostatními, jezdí dost poloprázdné. Mohl by se tak najít prostor pro posílení linky 5 nebo 13 nebo linky 2. Jak už zde naznačil 353, lince 2 by určitě slušelo, kdyby se dostala mezi páteřní linky s intervalem 10 minut ve špičce.
Co si o tom myslíte? Nebo si myslíte, že linka číslo 1 je využívána stejně jako ostatní páteřní linky?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6520
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 12:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: V pořádku, stane se...

A pokud jde o tu dvojku, mám pocit, že tam je nejhorší situace odpoledne kolem druhé hodiny, když se jezdí domů ze školy. Zpoždění 5 minut na příjezdu v Polabinách není výjimkou. A pokud jde o jedničku, asi by se odpoledne sneslo i těch 12 minut. Případně, v té "největší dopravní špičce" mezi sedmou a osmou ráno a odpoledne kolem druhé 10 minut, po zbytek špičky pak 12 minut. To se dá zvládnout s pěti vozy místo současných šesti.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 12:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o dvojku, tak je problém hlavně v tom, že po zrušení linky 4 zůstala jediným spojením z Palackého ul. a z autobusového a vlakového nádraží do západní části Polabin I. a východní části Polabin II. Kritické jsou především spoje, které jedou těsně přes spojem linky 13, takže poberou i cestující jedoucí na zastávky Lidická a Kpt.Bartoše. Nastoupit do dvojky mezi 14 a 17 hodinou u autobusového nádraží je obvykle dost zásadní problém.
Ideálním řešením by skutečně byl interval 10 minut na lince 2 a proklad s linkou 13 tak, aby dvojka jela 2 nebo 3 minuty po třináctce. Čili spojem 13 by odjeli cestující do Polabin III. a IV., dvojkou Polabiny I., II. a V.
Anebo alternativní řešení - zrušit ve špičce na lince 2 ve směru Polabiny točna zastávky Lidická a Kpt.Bartoše.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 13:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně linkou číslo 1 jezdím jen velmi výjimečně, ale přesto mám takový pocit, že jsem snad nikdy neviděl narvaný trolejbus na lince 1. Tam by se interval 12 minut ve špičce podlé mého názoru určitě snesl a jsem rád, že podobný názor nezastávám sám. Samozřejmě, že přesunutí jendoho vozu na některou jinou linku by nebylo tak jednoduché. Posílením linky 2 o jeden vůz by se samozřejmě interval na této lince zkrátil asi na 12 minut, ale znamenalo by to i změnu na lince 4, protože vozy linky 2 obsluhují současně i linku 4.
Naopak posílení linky 13 o jeden vůz z linky 1 by znamenalo nejen zkrácení intervalu na lince 13 asi na 8 minut ve špičce, ale také současně by to znamenalo konec současného proložení linky 5 a 13 v úseku Dubina - střed města.
Rozhodně ale současný interval a vytížení spojů na lince 1 stojí za zvážení...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 13:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K diskusi o lince 1 se nemůžu připojit, nebyl bych objektivní z důvodu mého bydliště na Slovanech. Ale můžu přinést důkaz objektivní, neboli opět malý únik z průzkumu:

Opět od divadla směrem na Kostelíček. Jasně vyplývá, že interval 10 minut není předimenzovaný. Naopak, sedí vlastně dokonale. Nejezdí to narvané po střechu, ale prázdné tedy rozhodně také ne. Při omezení na 12 minut by se do každého spoje muselo přihodit okolo deseti lidí a to už by to bylo na hraně. Takže tady bych kilometry určitě nesháněl.
A ze dneška: věci se dějí, jenom se občas dějí pomaleji, než by si zde diskutující přáli:
 
 

A moje oblíbené téma:
 
Přijel a plynule se postavil před trolejbus...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Nevermore
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 14:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: ale znamenalo by to i změnu na lince 4, protože vozy linky 2 obsluhují současně i linku 4.

Musím poopravit, vozy linky č. 2 neobsluhují linku č. 4, na lince č. 4 je samostatný kurz 401/451. Pokud to ovšem bylo myšeno jinak, špatně jsem si to vyložil.
http://www.mhd-pardubice.cz/ - Aktuality, informace o nehodách, více než 1200 fotek...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 14:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Fear

To mluví za vše
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Možná s tou jedničkou to byl můj subjektivní dojem, protože touto linkou téměř vůbec nejezdím.
Ale i podle těch čísel v tabulce vyplývá, že spoje linky číslo 1 jsou využívány méně. Možná by bylo objektivnější srovnání vytíženosti linek 1, 2, 5 a 13 ve stejnou dobu, tedy v době špičky mezi 15 a 17 hodinou. Například u té tvé první tabulky ze včerejška je bohužrel jen jeden spoj linky 13 a sice v 17:44 s odjezdem od Grandu (?) a ten je docela dost plný. A to je už dávno po skončení odpolední špičky. Ale je to asi neobjektivní, asi daleko větší vypovídací hodnotu by měly údaje o vytíženosti na obou linkách ve stejnou dobu.
Nojo, ale pokud je linka 1 opravdu srovnatelně vytížena jako linky 5 nebo 13, tak asi nemá cenu jí brát nějaký trolejbus. Takže o posílení linky 2 nebo 13 si můžeme nechat jenom zdát. Já jsem totiž jinou možnost, kde sehnat aspoň jeden trolejbus, než z linky 1, neviěl. Linka 1 byl jediný můj nápad. Napadlo mě to i proto, že linka 1 nespojuje žádná velká hustě osídlená sídliště. Nejede ani z Dukly, ani z Polabin ani z Dubiny, nejede ani kolem nádraží a ani kolem univerzity, jako ostatní trolejbusové linky, tudíž by jí oslabení o jeden trolejbus asi nejméně vadilo. Ale to taky proto, že na Slovany ani do Jesničánek nejezdím, proto by mi to nevadilo, to se přiznám.

Jinak těch displejů ve voze jsem si všimnul již předevčírem, že na některých linkách jsou již správně zobrazeny zastávky. Ale ještě ne na všech. Jako u první linky jsem změnu k lepšímu pozoroval u linky číslo 9, dnes ráno pak na lince 13, ale dnes dopoledne mi trolejbus na lince číslo 5 na dislepji stále psal, že bude následovat zastávka "U soudu".
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6526
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože vozy linky 2 obsluhují současně i linku 4.

Vozy linky 2 linku 4 docela určitě neobsluhují, sice to tu kdysi z mých úst zaznělo, ale byla to jen teoretická myšlenka. Na čtyřce jezdí jeden trolejbus celý den, pouze dopoledne tam zaskočí na jedno kolo trolejbus z linky 11, kvůli svačině.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevermore: Nebylo to myšleno jinak. Vážne jsem si myslel, že vozy linky 2 obsluhují linku 4. Nezaznělo to tu kdysi? Tak potom nevím, kde jsem k tomu přišel. Nejsem ani zaměstnancem ani spolupracovníkem DPmP, infomrace mám jen zprostředkované z webu, tak se občas možná spletu...
Aspoň už vím, jak to je. V souvislosti s mým omylem na lince 2 a 4 mě napadá provázanost linky 7 a 11. Stále ještě funguje, že vozy linky 11 o víkendu na střídačku obsluhují i linku 7 nebo už ne? V minulosti tomu tak bylo.
Nevermore
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Nikoliv. Již nedochází ke střídání kol na linkách 7 a 11. Ani linky 5 a 13 o víkendu již nejsou provázané.
http://www.mhd-pardubice.cz/ - Aktuality, informace o nehodách, více než 1200 fotek...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je tedy na lince 4 celodenně jeden trolejbus, co by se stalo, kdyby linka 4 nebyla ve špičce provozována a v době špičky byl její jeden trolejbus přesunut na linku 2 nebo 13? Bylo by to blbé řešení? Prostě přemýšlím, jak jinak posílit ty nejzatíženější linky, když s linkou 1 mi to nevyšlo...
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby linka 4 nebyla ve špičce provozována a v době špičky byl její jeden trolejbus přesunut na linku 2 nebo 13? Bylo by to blbé řešení?

podle mě, by to bylo výborné řešení, protože mě se i celkově zdá, že je linka 4 k ničemu...
www.bus-mafia.wz.cz
milá Karoso B731 ev. č. 50, budeš mi chybět
modelování: Škoda 21Tr
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podle mě, by to bylo výborné řešení, protože mě se i celkově zdá, že je linka 4 k ničemu...

To se ti zdá opravdu pěkně. Jak to z Rybitví pozoruješ? Dálkově že jo....

Nepřesunujte proboha ve špičce nic odnikud nikam. Ty kilometry se musí najít mimo špičku nebo o víkendu. Co třeba sedmička v neděli dopoledne a v sobotu odpoledne? Při zrušení 751 a 752 v sobotu a 701 a 702 v neděli by se ušetřilo týdně 373 kilometrů, převedeno na dvojku v pracovní dny to vychází na cca 6 spojů denně (373/5=74,6 - jedno kolo na dvojce má cca 12,8 km, 74,6/12,8=5,8 kola). A to by už vypadalo slušně - stačilo by to pro posílení dvojky pro začátek z 15 na 12 minut ráno cca od 6.30 do 8.30 (doplnění dvou spojů) a odpoledne od 13.00 do 17.00 (doplnění čyř spojů).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: no tak v Polabinách mám školu a tak se tam trochu motám, ale nezdá se mi, že by byla využívaná... Jak je vidět, tak se asi mýlím, nu což, jsem jen člověk a možná, že to vzniká tím, že to sleduju jen na zastávkách v polabinách...

Jo, dneska jsem poprvý šotoušil mobilem, byla to 393 s reklamou na Kyoceru a nic moc...
www.bus-mafia.wz.cz
milá Karoso B731 ev. č. 50, budeš mi chybět
modelování: Škoda 21Tr
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 21:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 4 v 18.05 z Masarykáče jedoucí po navždy narvané 3 vozí občas téměř vzduch,ale prosím nerušit!!!
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6533
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 00:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Doporučil bych k prostudování http://www.trolejbus.cz/pce-jr/jr-mj.htm, z toho je dostatečně patrné, co kde jezdí a nejezdí.

Vážne jsem si myslel, že vozy linky 2 obsluhují linku 4. Nezaznělo to tu kdysi?

Zaznělo - ode mě - ale psal jsem to v říjnu a jen jako teoretickou úvahu "co by-kdyby".
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 17:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento příspěvek je pouze vyjádřením osobních názorů, ale výraznou změnou a to k lepšímu by byl návrat linky 11 na třídu míru a masarykovo náměstí, čímž by mohlo dojít ke zrušení linky č.4 jelikož hodně polabináku podle osobního průzku od kamarádu a přátel potřebuje spíše k divadlu jet na úřad atd a né na třídu míru, kdežto o polabin jezdí bud z masarykova náměstí nebo třídy míru. Taktéž by bylo přínos pro mhd omezit linku 28 na spoje jen do hostovic a staročenska nebo najít i třeba jinné řešení ve změně obslužnosti linky 12, která by zajistila třeba večerní spoj do hostovic nebo přejezdem jiného kurzu, čímž by mohla být linka 28 ukončena dalo dřív. Taktéž vídím úsporu kilometrů o víkendu na linkách 7 a 11 u kterých by mohlprovoz začínat až v 8 hiodin, totéž platí o pracovním dni na lince 7, kteá by mohla bý ukončena již ve 20hod!!! linka 11 beze změny, možná provoz oproti stávajícímu prodloužit o hodinu ale po 21hod zkrátit spoje jen do polabin točny!!!! Naopak vhoné by bylo posílit linku 2 v pracovní dny ve špičce na 10minut a zkrátit interval na lince 27 na 30minut. Další úsporu nebo pokud by to v tomto případě nebyla úspora bych viděl změnuintervalu na lince č. 8 o víkendu ze současných 20min a každého druhého spoje do svítkova na celodenních 30minut a všechny spoje do svítkova, čímž by došlo taktéž k výraznému zlepšení obslužnosti svítkova a navrácení snadno zapamatovatelného intervalu 30minut. O víkendu lze najít ještě úsporu v omezení linky č.3 ze současných 20min an 30minu v době od 04 - 08hod!!!

Taktéž se mě zdá velkým luxusem linka 33, která podle mého názoru je nahraditelná z centra linkou 7 směr globus a zajíždení po cellé dopoledne až na umu je taktéž velkým komfortem!!! zajíždění na umu by postačovalo až od 10 hodiny, nebo od 10-12hod zajíždět jen na semtín s kastrůlkářema. Nebo druhým řešením je přesměrovaní linky 33 přes kpt. Bartoše od nádraží na hradeckou, jakožto poslila linky 18 z polabin III. a IV. ke globusu, kde zajištuje obslužnost jen linka 18, popřípadě dalěím řešení by bylo vytvoření sociálky na dukle náměstí ketrá by byla vhodná již nyní a každá druhá 6Tka by jela přes ohrazenice polookružně od 08 do 20hod Trnová - Ohrazenice, semtínská - Globus Trnová!!!!!!!!! Tato změna by byla také přinosná, jelikož by mohlo přibýt hodně zákazníku na krátkou vzdálenost z polabin a trnové, jelikož mnoho z nich chodí pěšky pro absenci spojení přes polea lesík do globusu pěšky, taktéž by se to týkalo cestujícíh z ohrazenic, kde by se dal očekávat nárust na krátkou vzdálenost!!!!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 10:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Ten návrh se sobotním omezením linky 7 a následným posílení linky 2 ve špičce všedního dne na 12 minut se mi opravdu moc zamlouvá. Docela dobré řešení a uznávám, že ten můj návrh s omezením linky 4 nebo kterékoliv jiné linky ve špičce byla blbost...

Jinak možná někoho bude zajímat něco o lince číslo 2. Tato trolejbusová linka totiž v minulosti vůbec nepatřila mezi páteřní linky. Její význam nikdy v minulosti nebyl příliš velký. V osmdesátých letech nebyla linka 2 například o letních prázdninách vůbec provozována. Její původní trasa vedla pouze z Pardubiček k nádraží. V devadesátých letech sice byla dvojka provozována i o prázdninách, ale její provoz byl ukončován poměrně brzy, okolo 18 hodiny, hodně omezena byla i o víkendu (možná si někdo pamatuje přesněji).
Její význam začal stoupat až poté, co byla prodloužena do Polabin. Osobně si myslím, že důvodem tohoto kroku nebylo zlepšení dopravní obsluhy Polabin, ale skutečnost, že trolejbusová trasa a zastávky na Bělehradské ulici byly bez pravidelného provozu MHD, tak se vymyslelo prodloužení linky 2.
Ještě více pak význam linky 2 stoupnul poté, co byla změněna trasa linky 11 na Dubinu, tudíž linka 2 je tak dnes významnou spojnicí Polabiny - střed města - Pardubičky.
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 12:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyz uz jste u ty 2 tak pokud se nemylim tak sem prave zahlidl nehodu nove 320 u autobusoveho nadrazi na lince 2
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 15:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomuhle říkám kvalitní public relation, tedy spíš šotopublic. Jen mě překvapuje, že to tady není už od rána...

----------------------------
Fanoušci trolejbusů: říkají nám šotoušové

Jak to vypadá, když se z koníčku stane vášeň? Náplň života se vším všudy? Odpověď najdete na internetových stránkách trolejbusových nadšenců www.trolejbus. cz.

Tu připravuje řidič pardubického dopravního podniku Jiří Reitmayer se svými přáteli. Ostatní kolegové jim mírně posměšně říkají "šotoušové". Ale oni se za to nestydí. Jejich láskou jsou hlavně historické trolejbusy. „Šotouš bylo původně trochu hanlivé označení pro fanoušky starších dopravních prostředků. Říkalo se tak lidem, kteří svým nadšením štvali své okolí. Tady v Pardubicích však pojem zdomácněl a dostal milou formu. Dokonce se nás na "šotouše" ptali i lidé z etymologického ústavu,“ říká Reitmayer.

Jeho stránky jsou plné trolejbusů. Nechybí ani reportáže z denního pardubického provozu. „V pátek 16. března se odpoledne proměnil nadjezd u Parama opět v parkoviště. K pátečnímu odpoledni se přidalo ještě hokejové utkání play-off a nakonec ještě dopravní nehoda přímo na nadjezdu. Poprvé jsem měl zpoždění i přes 20 minut. A na okraj: tomu pánovi, co mi na Masarykáči hrozil fyzickou inzultací, i všem ostatním sděluji, že při zpoždění 15 minut na dobíhající fakt nečekám,“ zvedl adrenalin mnoha cestujícím v jedné reportáži Reitmayer.

Pravý "šotouš" se prý pozná tak, že spoluvlastní alespoň jeden trolejbus. Pardubický spolek má hned dva. „Děláme s nimi výlety. S dopravním podnikem jsme domluveni, že můžeme používat trakci. Perfektní trasa je na Dubinu a pak do Lázní Bohdaneč. Je to výlet na dvě hodiny,“ vypráví řidič.

Ovšem několik jeho kolegů zašlo ve své vášni ještě dál. "Své" trolejbusy, se kterými denně brázdí pardubické ulice na pravidelných linkách, dokonce pojmenovali a při nástupu na šichtu se s nimi přímo mazlí. „Zrovna jeden můj kamarád má teď smutek. Jeho Rozárka jde totiž do šrotu,“ říká Reitmayer.

Sám však dodává, že podobný osud ho nestihl. Samotné řízení ani není jeho největší vášní. „Zpočátku jsem jezdil jen na částečný úvazek. Chytlo mne to až později. O dost víc mne berou historické stroje,“ vyznává se fanoušek trolejbusů.

Nejznámějším dítkem pardubického klubu přátel MHD je trolejbus číslo 353. Typický červený trolejbus Škoda je občas k vidění na trasách pardubického dopravního podniku. „Náš trolejbus byl vyroben v roce 1979. Od té doby jezdil v Pardubicích. Naposled na pravidelnou linku vyjel 2. října 1995. O dva roky později jsme ho zakoupili a opravili. Už přes devět let s ním jezdíme na různých akcích,“ dodává Jiří Reitmayer.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
Autor: MILAN ZLINSKÝ
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=072&r=mfpardubice&c=712012
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 17:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Booooože. Už je to tady. Já jsem panu řediteli říkal, ať se připraví na nejhorší:-). Ale je pravda, že většinu z těch věcí jsem opravdu řekl. Sice je to poskládáné trochu jinak a nakombinované z webu a z rozhovoru s panem redaktorem, ale zase extra blábol to není.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 18:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Odpoledne byl trolejbus.cz nedostupný. Zřejmě nadšení čtenáři Mf DNES zahltili server...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 19:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravý "šotouš" se prý pozná tak, že spoluvlastní alespoň jeden trolejbus
já myslel, že šotouš je ten co fotí
trolleybus: já sem se tam chtěl dostat a fakt byl nedostupnej,asi máš pravdu s těma čtenářema
www.bus-mafia.wz.cz
milá Karoso B731 ev. č. 50, budeš mi chybět
modelování: Škoda 21Tr
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa_b731 - to je drobná ukázka novinářského vytrhávání z kontextu :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna věc - tohle "S dopravním podnikem jsme domluveni, že můžeme používat trakci" jsem opravdu neřekl. Pánovi se nějak moc líbí slovo trakce, když se mnou mluvil - opakovaně ho použil a nakonec mi ho i vložil do úst...

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je drobná ukázka novinářského vytrhávání z kontextu

tak k čemu pak číst noviny? si o všem můžu udělat vlastní obrázek... i o tom co se v novinách třeba ani nikdy neobjeví ne?

opakovaně ho použil a nakonec mi ho i vložil do úst...

tohle se prej děje furt
www.bus-mafia.wz.cz
milá Karoso B731 ev. č. 50, budeš mi chybět
modelování: Škoda 21Tr

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace