K-report
 

Archiv do 15.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 15.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 07:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Svítkovu... Chtěl jsem poprosit, kdo můžete, mrkněte se na časy průjezdu busů Svítkovem - včera večer mi říkala kamarádka, že šla během dne dvakrát na osmičku, a ta jí dvakrát ujela, protože jela o tři až čtyři minuty dřív. To mi už nepřijde úplně normální... tak jestli není možné, že jsou v palubním počitači nahrané jiné časy než v zastávkových jízdních řádech? Podle toho, co říkala, mělo by jít o spoje ve 13.10 a 13.32 od Školy. K.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: já bych jako souhlasil se vším co tam je napsaný, ale nešlo by to zkrátit? Na mě to bylo tak dlouhý, že jsem si k tomu vzal snídani
Martin j: tak z toho bych taky nebyl nadšen, protože mě stačí když jedem někam autem a není kde zaparkovat, co teprv trolejbus, že jo
a taky mě zajmá jak to HQ objasní...
www.bus-mafia.wz.cz
Kulatá Krychle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.2
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 09:05:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Moc hezky jste to popsal, já bych to napsal podobně, ale určitě ne takhle srozumitelně pro i pro laiky. Kdo si o tom chcete přečíst něco víc, tak například zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Gestalt_psychology
Na Wiki je to jenom stručný výtah, jinak k tomu samozřejmě je spousta knih, ale funguje to tak jak napsal Trolleybus: mozek spoustu vjemů hodnotí automaticky, aniž by si to člověk vůbec uvědomil. A číslo autobusu je úplně typický příklad.
Muf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 15:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přikláním s k černému číslu na zeleném podkladu,ale ve všech vozech nejsou displeje.
Ta 907,všichni budou vědět že spoj jede do vozovny,ale ne každý, kudy spoj pojede.Z jedne konečné muže jet více spojů a jak tu už někdo psal,oči uvydí jen 907 ale kudy to jede
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 15:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nestacilo by doplnit stavajici cislo linky vhodnym cislem/znakem na tri mista ?
Treba 8xx (801-833?, nebo kolik jich dneska uz je) ? Kdyz uz 9xx jsou vypomocne spoje ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 18:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PjP: Ono je asi jedno jestli 907 nebo 8xx, jak navrhuješ. Jak to již nakousnul 353, problém bude asi v licencování těchto spojů zatahujících do vozovny. Takže i pro spoje 8xx by musely být zase licence a to je to samé, jako u linky 907. Je mi jen divné, proč ostatní čísla výpomocných spojů 901 - 925 můžou být licencovány bez problémů i když jezdí pod tímto číslem taky z různých směrů, proč na linku 907 je licence ve směru do vozovny pouze pro spoje jedoucí z UMY a z Polabin.
Já jsem jen laik, takže tomu nerozumím, ale může být udělena licence na číslo linky 907, která jede do vozovny třeba z pěti nebo deseti různých konečných nebo je to nějak omezeno?
Nevím, proč dopravní podnil přistoupil k tomu, že spoje zatahující do vozovny jsou označeny svými čísly, ale mám opravdu takové tušení, že to souvisí s licencí. Takže nyní by asi nejelegantnějším řešením bylo skutečně to inverzní zobrazení, to snad licence neurčuje, jaká má být barva podkladu a jaká barva čísla.
Muf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se že problem je opravdu v licencích.
Spoje označené 923-25-atd.jsou na přání firem,za ktere si firma platí a jsou dělané podle jejich přání.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobre, kdyz je cislo podle licence, tak kdo me brani dat pred to cislo nejaky dalsi znak a vlastni cislo dat az po mezere ? Jaky by tato uprava mela vztah k licenci ? Cislo linky by se nezmenilo, jen by tam bylo pismenko navic, viditelne oddeleno od zbytku tak, aby bylo jasne, ze k tomu cislu nepatri. Efekt to splni a litere zakona, snad, bude taktez ucineno zadost. Nebo zase neco nejde, bo ... ?
Pavel
PS. Jako predradny znak doporucuji "V", duvod je podle me zrejmy.
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6227
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, licence. Tady to aspoň píšou.

 

A ještě něco.

 

Au, au, au.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámka na okraj k číslu 907: mě osobně nepřijde moc vhodné, byl jsem opakovaně svědkem situace kdy se lidé v takovém spoji strašně divili že zatáčí už na Teplého. Ono totiž 7 taky končí na Dukla vozovna, jenže jede trošku jinudy, a kudy jede 907 běžný cestující prostě vědět nemusí. I mě to přijde mírně nelogické, když je spoj označený 907 čekal bych že pojede po trase linky 7 jen třeba z jiné konečné. To už by mi přišlo logičtější 905 :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem lešek.)
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, mám dotaz nebo spíš nápad.. co takhle změnit označení spojů linky č.88, resp. 8 a linky č.33, resp. 3? Dostal sem nápad, normálně logicky takhle:

linka č. 88 --> linkč č. 8A nebo 8B (podle směru ve svítkově)
linka č. 33 --> linkč č. 3U (podle točny na Umě)

možná blbej nápad, ale alespoň s tou osmičkou, resp. osmaosmdesátkou by to mohlo být lepší.


----
a ještě jeden dotaz, předtím, než začala jezdit osmička na Dubinskou, tak se tady mluvilo i o lince č.9, že je na označníku u penzionu a o pravidelném intervalu v Rosicích? jak to vypadá?}
Osobní stránky: www.pavelkubelka.com
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
ICQ: 174621109
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6228
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 23:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tohle by mě zajímalo. Každá linka musí mít licenci a a vozidla musí být označená číslem linky. Pouze u MHD je povoleno použít pouze koncové číslo licence (655024 -> 24 apod.). A jak se to řeší s písmenkama? Pamatuju, že jsme v Plzni měli například linku 13 do Černic a 13D do Doudlevec, pak ještě 13A (to byla část trasy trolejbusu 13 nahrazená autobusem). Dneska už snad písmenka skoro nikde nejsou, v Plzni teda určitě ne. Napadá mě jedině Žďár nad Sázavou, tam je to tak, že

licence xxx010 -> linka 1
licence xxx011 -> linka 1A
licence xxx020 -> linka 2

apod.
Není to náhodou v rozporu s tím, co jsem psal výše?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30423
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 00:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
Osobně si myslím, že by mohlo stačit, když číslo dle licence šoupneš (byť viditelně) někam za sklo (příp. i někam vhodně do JŘ) a na transparent si napíšeš třeba fň. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Jihlavě mají trolejbusový linky značený písmenama - A, B, C, moždná D a E, čísla mají autobusový linky
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady nejde o čísla linek, ale o označení spojů, které zatahují do vozovny.
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konec konců není nikde psáno že na transparentu je uvedené číslo linky. U linkových busů to tak též není a je uvedem pouze směr. Může to být třeba reklama

PS: Zlín písmenkama přeteká, zvláště u autobusových spojů. Je využita (až na pár vyjímek) celá abeceda a to několikrát a ještě musíme rozlišovat malé a velké písmena.:-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6241
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 00:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U linkových busů to tak též není, ale mělo by být.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6246
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 03:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď si tak uklízím v počítači a našel jsem tu jednu moc pěknou opravenku. Obvykle se do opravenky píše, co ve voze nefunguje, ale v tomto případě zvolil řidič opačný postup:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4199
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 11:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No někde jsem četl, že autobusy příměstské dopravy mají být ve předu označeny pouze počáteční a cílovou zastávkou linky. Číslo zveřejněno být nemusí. Autobusy MHD pak musí být označeny konečnou zastávkou a číslem linky, tedy posledním trojčíslím licenčního čísla.

Podle toho pak jezdí plno příměstských autobusů na Ostravsku označených proti pravidlům. Vždy jsou totiž označeny jen konečnou zastávkou. Connex je navíc pro cestujícího takovou malou loterií, protože řidičům otáčení cedulí a podobné věci moc neříkají.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 11:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Ostravák: § 18 Zákon 111/1994
označit vozidlo příslušné linky názvem výchozí a cílové zastávky spoje, u městské autobusové dopravy pouze názvem cílové zastávky spoje; označení linky, které je stanoveno v rozhodnutí o udělení licence, musí být čitelné i za tmy alespoň na čele vozidla, dále zajistit označení řidiče a průvodčího obchodním jménem dopravce nebo služebním stejnokrojem dopravce, dále označit bezbariérové vozidlo mezinárodním symbolem přístupnosti,
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4200
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 11:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si to ještě i pamatuju.
A takovou kravinu na 4200 příspěvek.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Petis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 19:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trochu z jinýho sudu: mám nějak zafixováno, že pokud nefunguje automat na jízdenky, DP ocení, když závada je cestujícím nahlášena například řidiči ten to pošle dál..a pak se to třeba i nějak řeší. jenže. na zastávce "Na spravedlnosti" dnes hláška "mimo provoz" kupuju si tedy lístek u řidiče a potom jen tak k řidiči ucedím: "nefunguje vám automat" řidič jen tak pokrčí rameny ve stylu "a co já stim", "co je mi do toho" a podobně,tak nevím asi jsme se splet.co se sakra do toho vůbec montuju.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6259
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 19:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou řidiči a řidiči... Někdo to nahlásí vysílačkou dispečerovi a ten to okamžitě nahlásí servisákovi.

A někdo pošle cestujícího do háje podstatně méně zdvořilým způsobem, než se to stalo tobě. I jména bych dokázal doplnit...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 20:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petis: takhle je to tady se vším, lepší je být zticha, na většinu věcí nikdo z DP nepřijde, pokud jim to nikdo neřekne, ale zas oni sami většinu věcí slyšet nechtějí.
Stejný případ jsou nefunkční strojky, řidič nemůže vědět, jestli mu fungují nebo ne, když v době, kdy by měly fungovat on řídí, a v době, kdy stojí na točně, tak je to vypnuté, ale když mu to někdo přijde říct, tak se naštve...
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 20:32:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatahování do vozovny kontra 907 :
O licencích to není !!! To, co zadokumentoval Martin_J ve svém příspěvku číslo 6227, je opravdu jen anonymní vzkaz nezakládající se zcela na pravdě. DPmP má možnost dle licencí jezdit do vozovny legálně jak pod čísly linek, tak i pod číslem 907.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 21:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano - dnes jsem vezl nejmenovaného Michala K. a ten potvrdil, že v době jeho účinkování v DP existovaly licence pro linku 907 pro zatahování ze všech dotčených směrů. Zároveň vyslovil domněnku, že tyto licence NEJSOU změněny a platí dále.
A ráno jsem měl chvíli foťák za oknem - kvalita je mizerná, nemám pořádný nástroj na konverzi MOVu do něčeho jiného:
http://www.youtube.com/watch?v=s6xhjYovNBM
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6262
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 22:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéje, takovéhle video se u mě v počítači taky válí! Jen je z úseku Grand - tř. Míru - Palackého.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 13:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, zda-li nevíte, kdy proběhne předávka vozů 24Tr v Plzni? Díky.

Chip: Jenom upřesním, že v Ji jezdí linky A,B,BI,C a E. Déčko už 15 let není.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 13:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by to bylo 15.2.2007
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 15:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jako se mi nelíbí, že linky zatahují pod svými čísly do vozovny, moc se mi nezamlouvá ani označení linky číslo 8. Některé spoje jezdí z Dubiny, Dubinské, jiné z Dubiny, točny. Některé spoje mají druhou konečnou na nádraží, polovina spojů je poloolružních jezdící do Svítkova, kde žádnou konečnou nemají. A to nemluvím o těch spojích, které jezdí Svítkovem opačným směrem. Některé spoje navíc zajíždějí k vozovně pravděpodobně cestou do Svítkova i cestou zpět.
Podle mého názoru by bylo nejrozumnější řešení rozdělení na dvě samostatné linky. Jedno číslo by měly mít dle mého názoru spoje polookružní, jiné číslo spoje s konečnou na nádraží. Bylo by to daleko přehlednější. Takhle je to dost hodně zmatený. Jak může mít jedno číslo linka, jejíž polovina spojů je polookružních a polovina ne?

A jedna pochvala: Opět moje kritika zapracovala, protože na zastávce Sakařova je po čtyřech měsících vylepen nový jízdní řád linky číslo 5 !!!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká čísla dostanou vozy 24Tr a Citelisy, které přijdou?
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip: B a BI jsou protisměrné polokružní, D a DI jim tvořilo takový doplněk ve špičce.
V Jihlavě se vozy zatahující do vozovny označí
a) příslušným písmenem a cedulí vozovna
b) v případě linky C buď viz a), či se označí jako linka A, nebo vepředu C+VOZOVNA a zbytek jako linka A
c) pouze tabulemi VOZOVNA
Toto je ale dáno směrovým vedením linek., že je jasné, že C může z H.Kosova pouze z náměstí na vozovnu, nebo původní konečnou.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:31:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové trolejbusy 24Tr: 320 - 322
Nové autobusy Citelis: 183 - 184
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HQ: Díky. Škoda, zrovna v Plzni nebudu.. No nic tak příště.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoduchá hádanka pro mentálně retardované.

Najdi jeden rozdíl:
 
 

Lepič reklamy zřejmě usoudil, že tu odrazku mu tam v Karose namontovali naschvál. Ach jo. Příště klidně zalepí blinkry nebo třeba půlku předního okna.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3362
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardubice nejsou jediné město kde se taková zhovadilost dělá. V OL byla odrazka zalepena na SU12 (foto nemám).
Například důkladně oblepené přední dveře na Citybusu v MHD Přerov:
OSB5466_20051105.jpg
v OL u DPMO se lepí raklama až na druhé okno. Dveře a pvní okno musí být bez reklamy...
607_20040331.jpg

(Příspěvek byl editován uživatelem bart.)
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6266
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, o reklamách na prvním okně už se tu taky mluvilo, ono když vyjíždíš z Popkovic-školky směrem k zastávce Popkovice, křižovatka, moc toho přes takové okno nevidíš. Sice se tam nainstalovalo zrcadlo, ale když zrcadlo zmrzne, je stejně na dvě věci.

Jo, a pro informaci, v Plzni jsem teď ve vozovně zahlédl nějaké Citelisy s reklamou přes druhou půlku předních dveří. Takže buďme v Pardubících rádi, že máme celé přední dveře čisté.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mhd_přerov__tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v trolejbusu paní revizorka napomínala slečnu, která si označila výstup při hlášení "příští zastávka ...", že to se nesmí a musí si počkat na ohlášení zastávky. Tak jak to tedy je? Měla pravdu?
MHD Přerov : http://mhdprerov.ic.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 23:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mhd_přerov__tom: Popsal bych situaci asi takto:
1) Zkoušel jsem si minulý týden tisknout potvrzení o zaplacení jízdného kartou. Dokud se neozvalo hlášení o blížící se zastávce, počítalo mi to jízdu do zastávky předchozí. Jinak řečeno - na lince 25 jsem si označil výstup při průjezdu křižovatkou Jahnova-Jiráskova, tj. krátce před ohlášením zastávky Krajský úřad. Na stvrzence z tiskárny je ovšem uvedena výstupní stanice Karla IV. Takže až do okamžiku ohlášení blížící se zastávky systém počítá jízdu do předchozí stanice...
2) Nějak jsem nikde nečetl nic o tom, že bych měl jakožto cestující povinnost vyčkat nějakého hlášení a pak teprve označit výstup. V pravidlech používání karty, která jsem podepisoval při jejím převzetí, jsem nic takového neviděl. V Přepravním řádu ve vozidle to taky není. Takže v tomhle případě doporučuji revizora ignorovat anebo žádat, ať ukáže písemný a především oprávněnou osobou autorizovaný dokument, kde je tohle uvedeno...
Na webu DP se k výstupu s kartou uvádí následující: Cestující s kartou a s vloženou elektronickou hotovostí na elektronické peněžence je odbaven terminálem při nástupu do vozidla přiložením karty do čtecí zóny terminálu. Při výstupu z vozidla se cestující opět odbaví u terminálu opětovným přiložením karty do čtecí zóny.
Stručně řečeno - DP jaksi zapomněl cestujícím sdělit, kdy je ten správný čas na označení výstupu...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 00:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stručně řečeno - DP jaksi zapomněl cestujícím sdělit, kdy je ten správný čas na označení výstupu...
To snad ne, proboha. Při výstupu znamená při výstupu. Takže při výstupu. Osobně se mi to zdá napsané jasně. Nějaké hlášení bych do přesné formulace toho netahal. Ozve-li se voze "Označen výstup" 5 vteřin po odjezdu z minulé zastávky, tak se cestující viditelně (pardon - slyšitelně) neodbavuje tak jak má.

A pro šotouše s tlustým připojením cesta do Opočínku ve třech dílech mpg:
Nádraží - Svítkov škola - 64 Mega
Svítkov škola - Nové Srnojedy - 51 Mega
Nové Srnojedy - Opočinek (s křižováním ve stanici Lány, Na Cihelně :-) ) - 39 Mega
Chybí tam točna v Opočínku, pošla mi baterka.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 00:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A aktualitka z vozovny - dokončovací práce na nových výhybkách na 10. stopě byly v úterý prováděné z trambusu!
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 07:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím!
S tím časem označování výstupu: mohl by sem někdo povolaný napsat jak to je? Pamatuji si že tu nedávno proběhlo pár příspěvků na toto téma, dovoluji si ocitovat nejspíš poslední příspěvek uživatele 353:


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 21:26:21
Honzin - ano, v tomto týdnu je rozchozen upgrade systému, kdy platí, že po nástupu je možné se přihlásit až do okamžiku ohlášení příjezdu do následující zastávky (tedy to zůstává) - a odhlášení se už od hlášení "příští zastávka xxx" počítá do té následující stanice. Tudíž tvůj postřeh je zcela správný. Pouze bych opravil tvrzení, že DPmP změnil účtování na přesnější "EM Test opravil chybné nastavení účtování"...


S tím co napsal naprosto souhlasím v tom smyslu, že nastavení které umožňuje odhlášení až po ohlášení vjezdu do zastávky je chyba. Už to sem bylo párkrát napsáno, psal jsem to mimo jiné i já, takže se jen zopakuji:
Za správné a logické bych považoval takový systém, který by po nástupu cestujícího do vozidla umožňoval jeho přihlášení až do zahlášení vjezdu do příští zastávky, a zároveň odhlášení cestujících se zaúčtováním další zastávky jako výstupní kdykoli po ohlášení ODJEZDU z předchozí stanice.

Nesouhlasím s tvrzením že cestující který se odhlásí 5 vteřin po zahlášení další zastávky se neodhlašuje tak jak má jako s obecně platným. Jsou tu třeba některé zastávky zhodně blízko sebe, další problematickou situaci kdy budu rád že se vůbec někdy odhlásím vytvoří přeplněný trolejbus, a někdy se prostě připravím k výstupu dřív, třeba když převážím nějakou větší tašku. A asi nejobecněji, nejlepší pro mne je a bude odhlásit se a kartu uložit do batohu na bezpečné místo. A to celé ještě před fyzickým vystoupením. Docela často se vidí jak cestující vystoupí, těsně před dveřmi se prostě zastaví a uklízí kartu. Absolutně si neuvědomuje že blokuje dveře.
No, důvodů by se našlo víc, ale po ránu si na víc nevzpomenu

Každopádně, nastavení systému které umožňuje odhlašování pouze ve velmi krátkém časovém úseku po ohlášení vjezdu do zastávky považuji za chybu a těžko mě někdo přesvědčí o opaku. Navíc se nedomnívám že by zrovna tohle měl být problém přenastavit.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 08:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, to co zde popisujete. Mě se ozvalo, ale hlášení: Označen výstup po výjezdu ze zastávky Lány na Důlku, směrem do Opočínku. Jenže z těch dvou mladíků, se na Lány na Důlku, Cihelna nechystal vystupovat nikdo. Kde je chyba? Opravdu jsem si pohrával s možností zablokovat periferie a jít pány požádat o jízdenku.
1987 - 2007 - 20 let od oficiálního ukončení provozu autobusů Š11 na Chomutovsku
1927 - 2007 - 80 let autobusové dopravy na Chomutovsku
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Tak zrovna v tomhle případě bych s vámi nejspíš i souhlasil
Já jsem jen chtěl upozornit že to nemusí být vždy tak černobílé. No ale pokud by systém po odjezdu ze zastávky už odhlašoval na příší zastávce, takovýhle problém by vůbec nevznikal, nebo minimálně v mnohem menší míře. Samozřejmě by to neřešilo cestující kteří by si "odpíchli" před zahlášením, "Příští zastávka...", ale těch už bude podstatně méně. Většina lidí se podle mého názoru skutečně odhlašuje dřív jen proto že na tom nevidí nic špatného a žijí v domnění že je jim označen výstup na té správné zastávce.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při výstupu znamená při výstupu. Takže při výstupu.
Fajn, a co to je "výstup"? Nazýváme výstupem okamžik, kdy opouštím vozidlo? Nebo je výstup celý proces, kdy opustím své předchozí místo ve vozidle (sedadlo, místo k stání vzdálené 2 metry ode dveří...) a přesunuji se ke dveřím, abych mohl opustit vozidlo?
Imho pokud se 20-30 sekund před příjezdem vozidla do zastávky zvednu ze svého místa a přesunuji se dveřím, zahájil jsem výstup a mohu si kartou označit výstup. Pokud totiž budeme brát za výstup pouze fyzické opuštění vozidla, pak bych se měl přesunout ke dveřím, počkat na zastavení vozidla a otevření dveří a pak teprve označovat. Což je ovšem nesmysl, jednak to ve špičce není vůbec realizovatelné, druhak by se tím výrazně zpomalilo vystupování, což by znamenalo nemalé prodloužení pobytu vozidla v zastávce.
A za třetí jde také o to, že čtečky nejsou až tak dokonalé, aby ve všech případech přečetly kartu schovanou v peněžence nebo v dokladech. Takže je potřeba kartu vyjmout, přiložit a zase uložit. Což je další časová prodleva, kterou cestující potřebuje mít k dispozici ještě před opuštěním vozidla.

Takže si stojím za svým názorem: DP opomněl cestujícím sdělit, kdy je správný čas na označení výstupu.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže, pro všechny, co pochybují, jak je to s označneím výstupu: Označit výstup cestující můžu už po odjezdu z předchozí zastávky, poté. co se ozve hlášení "příští zastávka...". Takto to funguje již asi dva týdny a myslím si, že je to rozumné řešení.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6269
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To snad ne, proboha. Při výstupu znamená při výstupu. Takže při výstupu.

Včera jsem na osmičce vezl nějakou školu, nastupovali u penzionu, vystupovali na Karla IV. Představte si skupinu dětiček, které bydlí na Dubině, do školy chodí pěšky a karty mají jen jako elektronickou peněženku, když jedou dvakrát za týden do města. No a teď si představte, když těch třicet dětiček nastupuje jedněmi dveřmi, půlka z nich má kartu, takže si musí označit nástup, no a když pak zase všichni hromadně vystupujou. Stál jsem z zastávce asi minutu a půl a z vozu se neustále ozývalo: "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" "Označen výstup" ..... Oni totiž skutečně čekali na to, než budou vystupovat, tak, jak se má...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KLÍÍÍD. Já jen reagoval na Thomase, že není přesně specifikováno kde se odhlásit. Je napsáno při výstupu, což samozřejmě nemusí znamenat jen přímo ve dveřích, ale zdá se mi to lepší formulace, než rozepisovat něco o hlášení. To by lidi opět mátlo. A u karet to funguje, jak píše Honzin. Zároveň je pravda, že papírový doklad ukazoval něco jiného. Ještě to podrobím analýze.
Mimochodem jsem slyšel v autobuse velice odbornou debatu pedagogických pracovníků stavební školy v Rybitví o tom, jak revizoři zablokují strojky a nikdo se neodhlásí a tím si DP zvyšuje tržby. Strojky se samozřejmě odblokojí púři vejzdu do zastávky a navíc - proč se odhlašovat během revize? Trochu riskantní :-)
A včera se mi podařilo zavřít si dveře a-145 na nádraží tak, že nešly otevřít. Vyjel jsem na linku 15 asi s 10 minutama sekery (tu jsem dojížděl ještě cestou zpět - info pro MJ, proč ho předjížděla patnáctka u školy ve Svítkově). No a cestou jsem si poslechl zasvěcenou debatu, jak když má dotyčný nárok na zlevněný přestup a vlivem poruchy jede spoj později a nevejde se do 30-minut, jak bude těch 5 korun rozdílu vymáhat po DP. Ach jo.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6274
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pro šotouše s tlustým připojením cesta do Opočínku ve třech dílech mpg:
Nádraží - Svítkov škola - 64 Mega


Jééé, 182, hned na začátku! To jsem já!

Mimochodem, jak tam máš ten foťák připevněný?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni totiž skutečně čekali na to, než budou vystupovat, tak, jak se má...
To čekali zbytečně dlouho. Kdyby chtěli vystupovat tak, jak se má, mohli se odhlašovat už po odjezdu z předchozí zastávky, tedy v tomto případě po odjezdu se zastávky "K nemocnici".
Opravdu je možné se zcela regulérně odhlásit po odjezdu z předchozí zastávky. A pokud bude mít revizor něbo řidič nějaké kecy, tak nemá pravdu !!!
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 16:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak napsal 353:
A u karet to funguje, jak píše Honzin. Zároveň je pravda, že papírový doklad ukazoval něco jiného.
Docela by mě zajímalo nějaké oficiální vyjádření v tomto případě. Ono může být pravda že informace získané tady jsou přesné, koneckonců jsou od lidí kteří jsou u zdroje, ale kdyby došlo na lámání chleba, oficiální jsou pouze informace v přepravním řádu a případně webu nebo letácích. Drobná poznámka na webu by podle mne stačila - mělo by to punc oficiality. Docela dobře si umím představit (hypotetickou!!) situaci, kdy si před vjezdem do zastávky v klidu vstanu ze sedadla, odhlásím se dejme tomu někde na semaforech a čekám u dveří že vystoupím. To může být podle mé soukromé definice "odhlášení při výstupu", protože se skutečně vystupovat chystám. Kdyby byl ve vozidle v této chvíli revizor, zablokoval v tomto okamžiku strojky a začal kontrolu, kdo ví jak by to dopadlo. Vědí revizoři skutečně jak systém funguje? A funguje tak jak je tady popisováno? Všechno z diskuse je pro běžného cestujícího pouze "k věření". Proto bych tuhle informaci velmi uvítal oficiálně.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 17:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ještě aby to bylo napsané na nějakém oficiálnějším místě než je (při vší úctě) K-report a aby se správný údaj tisknul i na jízdence a vše bude v pořádku.
A k té pětikoruně za "ušlou slevu z přestupu" bych dodal, že by se podle mě měl od základu změnit tarif. Už jsem to tady určitě kdysi psal a připadá mi, že nejlepší by bylo dát určitou nástupní taxu (třeba 3 koruny 57 haléřů) a za každou ujetou zastávku pak účtovat třeba 84 haléřů. Ovšem že nástupní taxu by nebylo nutné účtovat při přestupu, který by ale měl být vymezen od "posledního odbavení", tj. od výstupu a nikoliv od nástupu, jak je tomu nyní.
Bylo by to spravedlivější, a nakonec i jednodušší než současný systém se spoustou pravidel a paradoxů.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 17:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že mám s kolegou Leškem podobné myšlenky.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto bych tuhle informaci velmi uvítal oficiálně.
No a to je přesně ono. Vozy jsou hojně polepeny samolepkami, kterak je neoznačená jízdenka neplatná, jak přepravovat kočárky a psy a podobně. Stejně tak by mohlo být v každém voze několik cedulek sdělujících, že výstup lze na kartě označovat od okamžiku ohlášení příští zastávky. Zatím jsou cestující víceméně odkázáni na vlastní improvizaci...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6278
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 02:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky:

# Autobus 82 stojí vedle haly těžké údržby bez odbavovacího systému. Zároveň s ním zmizí i jedna moje vzpomínka - to když jsem si v říjnu 2003 volal do Rybitví dílnu, protože jsem zabloudil, vjel jsem někam, kam jsem neměl a nemohl jsem vycouvat - nevěděl jsem totiž, že když chci couvat, musím kromě tlačítka "R" zmáčkout ještě jedno malé nenápadné nepopsané červené tlačítko.

# Před zastávkou Palackého se objevila dopravní značka varující řidiče "velkých aut", aby dávali pozor na trolejbusy a neublížili jejich sběračům. Nevím, jestli se tam ta značka objevila až teď a nebo jsem slepej, ale zaregistroval jsem jí až při spoji v 23:30 od mlékáren k nádraží.

# Autobus 59 sice už jezdí, ale nějak mu nejdou displeje - minimálně v pondělí i v úterý na osmičce.

# Na nástěnce v DP:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 07:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nástěnka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pravděpodobně t-378 má novou reklamu, cosi žluto-oranžového nebo co. Viděl jsem to na dálku :-(.
Čili nějaký trolejbus má nějakou reklamu :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6281
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaký trolejbus je 370, linka 7, viděl jsem ho zblízka, když jsme se ráno jeli svézt Citarem do HK, je to reklama na http://www.rd-veska.cz/. Agent 2580 hlásil, že se lepí nějaká reklama na karosu, ale víc to nestudoval, neměl čas.

Láďo, budeš mít práci, majitel 370 model svého vozu s reklamou určitě ocení
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 19:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin J:zabloudil v Rybitví...
A já myslel,že je to jen místní legenda
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 19:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teda zabloudit v Rybitví
www.bus-mafia.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace