K-report
 

Archiv do 09.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 09.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6182
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 15:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Já jsem to zjistil pozdě - tohle byl poslední spoj a pak jsem jel do vozovny, kde jsem udělal odpočet a pak jsem to teprv zjistil. Moje jízdenka byla za 15 a protože už jsem za ní peníze odevzdal, mám prý smůlu.

Jinak, včera jsem měl noční provoz B. Jezdilo se podruhé v nové trase přes Dubinu. Lidé to obvykle netušili, že to teď jezdí jinak, ale nikdo si nestěžoval, naopak. Na nových zastávkách nenastupoval nikdo, naopak nejvíce lidí vystupovalo na zastávce Dubina, Dubinská - mnohem víc, než na ostatních zastávkách na Dubině dohromady. Na Dubině točna pak bylo nutno sdělit jedné paní, že čeká na špatné straně ulice.

Co se týká nových jízdních dob na NP-B, používaných tuším od listopadu - jezdil jsem podle nich poprvé (silvestr nepočítám, to je zvláštní případ) a myslím, že je to teď celkem vyhovující (pouze 2 minuty z Dubiny garáže na Židov jsou docela moc), takže odpovědné osoby zaslouží poděkování a pochvalu.

Jo, a lidská vynalézavost nezná mezí. Takhle zkoušela jedna slečna platit jízdné:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 16:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: To není vynalézavost, ale spíš zvyk. Bankovní karta se také zasouvá do bankomatu nebo terminálu, jiné karty rovněž obvykle končí v nějaké čtečce. Pokud dotyčná tenhle systém nezná z Hradce nebo z meziměstských autobusů, není divu, že hledá otvor, kam by mohla zasunout..
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 18:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nulovacím protokolem vyřadit z účetnictví, ale je fakt, že by se musela prokázat závada.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 18:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: To je jako kdyz sem se snazil koupit si v Jablonci v liberecke tramvaji listek. Porad mi propadavaly prachy a Magiq mi musel poradit ze si to nejdriv musim zvolit a pak platit
Nový web o prostějovských autobusech

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6183
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 19:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale je fakt, že by se musela prokázat závada.

Závada prý byla v programu a ví se o ní.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 19:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Klasika, polovina automatů chce nejdřív peníze a pak volbu, druhá polovina má opačné pořadí.

Martin_j: Aha, takže o závadě č.6045 už se ví... Nebo to už je číslo 6046?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Irisbus_citelis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 19:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: s tou kartou, nebyla to blondýna?
http://www.bus-mafia.wz.cz--my homepage
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 19:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Irisbus_citelis: Nesmíš brát vtipy o blondýnách tak vážně. Zrovna včera jsem zažil neuvěřitelnou věc: stojím v Teplého u Shellky a najednou neuvěřitelnej rachot na ulici směrem od vozovny. V první chvíli jsem myslel, že někomu zčásti odpadl nárazník a vleče ho pod autem, pak najednou vidím favorita, kterému zpod kapoty létají gejzíry jisker. V tu chvíli jsem myslel, že se někomu rozkládá motor a říkal si, že jestli to tomu oslovi blafne vedle benzinky, neudržíme se u těch stojanů smíchy. Ovšem závada byla zcela jinde - na pravém předním kole zbyl pouze ráfek, po kterém auto jelo, rychlost cca 25-30 km/h. Pokud dneska někdo v Teplého zaznamenal ve směru z Dukly na Skřivánek podivné rýhy v asfaltu, tak teď už ví, jak vznikly.
No a proč to vyprávím - za volantem neseděla blondýna, ale bruneta.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 20:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela mě překvapili ty problémy EMTestu u vás, já myslel že u nás v HK to už vychytali, tak u vás nebudou problémy ... Nebo tam máte nějakou lepší verzi než my?
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 20:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Neboj, papírový jízdenky budou do tý tiskárny taky strkat jak zběsilý. Karty budou přikládat na obrazovku ke čtečce, ... adt.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6184
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 20:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch závad - bylo by dobré zařídit, aby v nočním provozu nefungovaly označovače jízdenek. Lidi si tam zkouší cvaknout běžné jízdenky za 12/14 Kč - a co já pak s tím. Dřív když si ve strojku cvakli desetikorunovou, prodal jsem jim ještě druhý lístek za deset a vše bylo v pořádku. Ale teď - u sebe můžu v noci tisknout jen lístky za 20, takže jsou tři možnosti:
a) Prodám tomu člověku ještě lístek za dvacet a cítím se jak zloděj (byť nezaslouženě)
b) nebo nad tím mávnu rukou a on to příště udělá zas
c) a nebo zkusím nějak přemluvit počítač, aby mi vytisknul listek za deset - jde to, ale bude to dlouho trvat.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 21:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Vytáhni z toho strojku ty kolíčky co udělají v lístku dirky. Cestující si lístek neznehodnotí a ty mu v klidu prodáš lístek za 20,- Kč
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 21:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip - my už kolíčkové strojky 3 měsíce ve vozech nemáme...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 22:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Aha, holt jste pokrokovější :o)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6185
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 22:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip: A jak myslíš, že jsem to pak dělal?

Teď máme tohle:

 

Tam je pak jediná možnost - odmontovat celou tu žlutou bedničku. Jde to, umím to, ALE.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 22:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle mě ovšem celkem překvapuje, naivně jsem si myslel, že systém má možnost vypnutí označovačů pro spoje, kde neplatí běžné jízdenky, tj. např. pro noční provoz.

Docela mě překvapili ty problémy EMTestu u vás, já myslel že u nás v HK to už vychytali...
Já byl spíš překvapen, že jsme se během prvních týdnů nedočkali úplného kolapsu. Bylo totiž zcela evidentní, že se na tom pracovalo doslova do poslední hodiny (kdo viděl divoké kličkování firemního auta dodavatele po vozovně v noci z 31.10. na 1.11., tak ví, o čem píšu) a silně pochybuji, že došlo k jakémukoli testovacímu provozu. Za takový totiž považuji provoz systému, kdy je software dokončen a odlaďují se detaily, jenže v Pardubicích to při testování před ostrým provozem připomínalo spíš metodu "pokus-omyl", na počátku ostrého provozu existovaly dost kardinální chyby a detaily jako Martinem_j a 353 popsaný problém nejsou odladěny dodnes.
Jen pro příklad, před pár dny jsem měl v ruce papír který vyjel z EMTestu na konci listopadu, tedy měsíc po spuštění, a který obsahoval velmi zásadní chybu. Kdybych si na základě tohoto dokladu chtěl zahrnout do nákladů pořízení Pardubické karty, měl bych v účetnictví doklad o zakoupení karty s textem "Karta je platná do 1.1.1970". Asi netřeba komentovat, jak by se na mně finanční úřad vyřádil, kdyby si tohohle někdo při kontrole daňového přiznání všiml.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 22:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Tak mě ještě napadá dát na to nějaký návlek, ale to by asi vypadalo už divně

Trolleybus: Jak spuštění probíhalo v HK jsem slyšel jenom z vyprávění ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 22:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde to, umím to, ALE.
ALE už to ale nebudeš dělat, že jo?
Ale ty návleky by asi blbě nevypadaly, viz Zlín - oblečené jsou (nebo byly, nevím zda pořád) všechny strojky ve vozech nevozících platící cestující.
 

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 00:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všechny strojky ve vozech nevozících platící cestující
Což jsou jenom vozy stojící ve vozovně, pač ve Zlíně se platí vždycky všechno...:-)

Svého času tady byla kyvadlová linka z Otrokovic do Hypermarketu, ale to je pět let zpátky. A ani si nejsem si jistý, jestli byly ozn. zakryté

To spíš je u nás opačný extrém. Označovače (Mikroelektronika) má i historická 9Tr
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 23:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všechny strojky ve vozech nevozících platící cestující - to mělo znamenat, že nás svezli zadarmo a strojky byly zabalené :-) - v tomhle:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
noční cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 09:59:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/koktejl/bulharske-zastavky-autobusu-promitaji-porno_108602_ag84t.html

A co v Pardubicích? :-)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Ale tak vy nejste normální cestující :-O

Btw...Trolejbus 14Tr ev.č.160 už ve Zlíně nejezdí.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešní Mladé frontě včera, dnes a zítra, v její regionální příloze pro Pardubický kraj je pro nás nadšence MHD v Pardubicích docela zajímavý článek z pera Milana Zlinského, kde si s panem ředitelem Pelikánem a panem tiskovým mluvčím Hodným povídal o nové informační tabuli, která by se měla do dvou měsíců objevit před hlavním nádražím. Její cena bude dle článku 400 tisíc korun a co je velmi zajímavé, tabule bude v budoucnu schopna informovat také o aktuálním zpoždění spoje. To je zcela určitě zajímavá věcička, ale docela pochopitelná, když jsou všechny vozy MHD v Pcích nyní napojeny na GPS, není problém určit téměř na vteřinu, kdy který autobus k nádraží přijede.
V článku se dále uvádí, že dopravní podnik do budoucna počítá s umístěním dalších takovýchto informačních tabulí, jako jedno z vhodných míst je v textu uváděno Masarykovo náměstí. Jaké další lokality navrhujete pro umístění takovéto informační tabule?
Existuje nějde jindev česku nějaká podobná informační tabule, která by spolupracovala s GPS navigací a dávala cestujícím informace o aktuálním zpoždění spojů?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6191
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 12:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že něco podobného jsem zahlédl v Praze, snad na Malostranské. V Německu jsou ovšem podobné cedule téměř běžným jevem, zum Beispiel in Plauen:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 12:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, že třeba ve Zlíně mají na několika zastávkách v centru města světelné tabule, ale nevšimnul jsem si, že by ukazovaly zpoždění, tudíž asi nejsou připojeny na GPS navigaci.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 13:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Světelné tabule s odjezdy spojů udávající skutečné hodnoty (tj. včetně zpoždění) by měly již rok fungovat v Táboře, kde jsou na terminálu u nádraží nainstalovány dvě. Poloha je hlídána pomocí GPS... Jestli toto funguje i jinde netuším.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.63.119
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 14:24:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se do olomoucké diskuze ("Olomoucké tramvaje", příp. "Autobusy v Olomouci a na stř. Moravě"), v OL se teď takový systém zavádí ve velkém (el. informační tabule na zastávkách + preference MHD)
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.63.119
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 14:25:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... omlouvám se, ten 2. odkaz je "Doprava v Olomouci a na stř. Moravě"
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 16:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlín má jenom panely BUSE, na kterých se (ve vyjímečných případech) píše odjezd linky podle JŘ.

Podobný systém bude (snad někdy) zaveden i v Ostravě...po rekonstrukci uzlu MHD Svinov. Zatím taky ukazují jenom odjezd dle JŘ
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzin111 :

O vhodnosti digitálníh cedulí do města s odjezdy ano, lokality, je jich hodně, Masaroková náměstí - po dostavbě Paláce Pardubice spíš bych to pojmenoval Masarykova třída protožře lokalita s náměstím nebude mít nic společného. Další vhodné lokality: Třída Míru - směr dukla, U grandu směr dubina,. nám. republiky, kpt. Bartoše, Dubina centrum, Polabiny kosmonautů.

Rozhodně tyto info panely jsou užitečné, nejenom že můžou formou plovoucích textů informovat i o výlukách ale ve večernch hodinách nalákajíé cestují kde již zdálky je vidět odjezd do dané lokality a místo kouknutí na 13tku na dubinu vidí i linky 8 a 9:-) totéž platí o NP provozu:-)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hlavně by cestující upozornily, jestli čekají zbytečně, nebo jestli to ještě nejelo...
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlínská 14 Tr 160 je sice už ve Vilnijusu, ale ten zelený interiér má pořád.
Jinak DP Vilnijus chtěl koupit 4 vaše trolejbusy, ale nakonec se rozhodl pro vozy 14 Tr z Opavy,protože jsou asi v lepším stavu.
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
web: www.trolejbus158.ic.cz
icq:348-506-861
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6196
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden obrázek z dnešního odpoledne zcela mimo téma - aneb "blízká setkání třetího druhu":

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tabuli: ten článek je i s fotkou na webu DP - http://www.dpmp.cz/index.php?str=25

No a na originální fotce návrhu tabule jsou čitelné i odjezdy. Je to někde v Sč kraji nedaleko Prahy. Odporníci na PID poznají kde? Já to nevím.
 
Zdroj obrázku - HQ
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6201
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je prosím pěkně Jesenice u Prahy a vyrobila to nejspíš firma http://www.apex-jesenice.cz
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 02:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no jo, máte pravdu kolego - http://www.apex-jesenice.cz/vyrobky/systemy/zisy/Jesenice05.pdf - to je fakt nějak výrazně podobné...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 10:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jesenici potvrzuji, výrobce však nikoli. Ten je od Pardubic tak trochu severně :o)......Blíže upřesněno Jičín.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 10:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Více informací dáme k dispozici, jakmile budou 100% potvrzeny termíny dodání a způsob komunikace vozidlo, server - server, tabule
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 11:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan Google mi poradil tohle: http://www.apel.cz/images/Odjezd.jpg , neboli http://www.apel.cz .
Bingo?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem jel dneska 18 zhruba v 17:30 tak byla na kruháku v Trnový bouračka a když jsme jeli kolem, tak autobus na 6-ce krásně přejížděl kruhák, teda chudáci lidi v busu, mohlo to bejt příjemný...
353: já jsem taky strýčka Googla zneužil, ale na nic logickýho jsem nepřišel
www.bus-mafia.wz.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6202
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 19:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No konečně...

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6203
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 19:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě doplním, dle informací od jisté řidičky jí bude v pátek předán vůz 59 a od pondělka bude jezdit. Zároveň se rozlučte s vozem 52, byl z něj vymontován odbavovací systém.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6206
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, tady je to dneska večer moje "one-man-show", nikdo se mnou nediskutuje

Ještě přihodím odkaz - mám pocit, že ty bilé 24 Tr skončí tady na východě Čech.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 00:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K bílým 24Tr - asi máš pravdu, ale taky by se dalo usuzovat, že bílá nemoc našich vozůje tak populární, že každý bílý trolejbus je asi pro Pardubice. Protože co já vím, tak Plzeň, Mariánky, Teplice, Zlín, Jihlava i Prešov si nechává už u výrobce lakovat trolejbusy do firemních barev, což je částečně vidět na fotkách v tom článku.
A k tomu 13 Dukla vozovna - mně se to pořád zdá jako velice špatné řešení. Když s číslem linky, tak by mělo být ve vozech hlášení že zatahuje, nebo by musely ve všech vozech být vnitřní displeje. Což nejsou a dokonce i mizí. Naivně jsem se domníval, že součástí OS bude doplnění vnitřních displejů a místo toho třeba z a-100 zmizel... Napadá mně jedna věc - když nejdou displeje, nešlo by využít část obrazovky terminálu? Je to teda asi řečnická otázka, ale co třeba tohle:
 
To určitě musí jít udělat...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 07:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi je logičtější, když jsou všechny zatahující linky označeny stejným číslem (tj. 907), nicméně na druhou stranu ve prospěch současného řešení se nabízí historický argument - než se rozmohlo BUSE, byly přece všechny zatahující spoje označeny číslem linky, pod nímž vůz jezdil celý den a akorát na boku měl strčenou ceduli "DUKLA VOZOVNA". Tím chci jenom říct, že už to tak kdysi fungovalo, cestující na to byli zvyklí a není důvod, proč by si na to nezvykli znovu. A ještě jeden argument čistě šotoušký: no není to krásné, když se vůz označený třeba linkou 13 vyskytne při zátahu někde, kde jej běžně není možno spatřit?
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 08:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě z jiného soudku:
Zatím celý tento týden jezdí spoj linky 912, který podle jízdního řádu vůbec jet nemá. Jde o spoj s odjezdem v 6:53 z Lánů na Důlku, směřující k TMS. Na poznámce v jízdním řádu je u tohoto spoje napsáno, že jede pouze ve dnech školního vyučování, takže o jarních prázdninách by jet neměl.
Nevím samozřejmě, zda je to nedopatření nebo zda jde o snahu zlepšit dopravní obsluhu Opočínku, Lánů, Srnojed a Svítkova. Pokud je ale zmíněný spoj provozován záměrně, pak by jeho provozování měla doprovázet úprava jízdního řádu. Takhle totiž není spoleh na to, zda spoj pojede či ne (ve prospěch toho, že pojede, hovoří fakt, že jel včera, proti hovoří fakt, že podle jízdního řádu jet nemá a kdo ví, jestli si to v DP někdo neuvědomil zrovna dneska). Důsledkem této nejistoty je pak velmi nízké využití tohoto spoje - využití se snižuje nejen o školáky, ale též o ostatní cestující, kteří se na něj nehodlají spolehnout.
No, doufám, že mě tady nikdo nevyslyší, nepřizpůsobí faktický stav jízdnímu řádu a tento spoj (který s oblibou využívám) pojede i zítra.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 08:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V čem bych ale rád byl vyslyšen je otázka účtování na spoji zmíněném v předchozím příspěvku. Odbavovací systém mě na tomto spoji připravil již minimálně o 18 Kč, takže jsem využil webového formuláře k reklamaci.
Problém se má takto:
Když nastoupím v Lánech do vozu a označím nástup, zakoupí se mi jízdné za pouhých 10 Kč, ačkoliv by se mi mělo zakoupit jízdné až na točnu k TMS (tj. za 12 Kč). Zdá se tedy, že z nějakého důvodu se mi jízdné zakoupí jen do nějaké určité zastávky, která je vzdálená méně než 10 zastávek z Lánů (tj. maximálně k nádraží). Původně jsem si myslel, že je to právě nádraží, kam se jízdné zakoupí a měl jsem za to, že tento spoj linky 912 je vlastně rozdělen na dva spoje s tím, že první spoj je definován jako linka 15 k nádraží a druhý jako linka 12 k TMS. Už to by byla závažná chyba, neboť na nádraží by byli všichni cestující odhlášeni, dál do města by pokračovali načerno a revizorům by se to jen těžko vysvětlovalo.
V toto pondělí a v tuto středu jsem však zjistil, že jízdné mi patrně platí do ještě kratší vzdálenosti než k nádraží. Když jsem si totiž chtěl u závodiště označit výstup, označilo mi to místo výstupu nový nástup (jako bych nebyl přihlášený). To mě stálo v prvním případě 6 Kč (jako přestup vykonaný do půl hodiny po předchozím odbavení), ve druhém případě pak dokonce 12 Kč (tj. systém patrně úplně zapomněl na to, že jsem se v Lánech přihlašoval).
Určitě bych z tohoto dílčího problému nechtěl generalizovat a usuzovat na špatnou funkci celého systému - jinde mi systém vždy účtoval bez chyb. I dílčí problémy se ale musí řešit. Ostatně předpokládám, že tato chyba bude na podkladě mé reklamace v krátké době opravena - budu to neúnavně prověřovat.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi je logičtější, když jsou všechny zatahující linky označeny stejným číslem (tj. 907),
Já si teda myslim, že by bylo lepší to udělat tak, aby např. linka č. 3 když zatahuje do VOZOVNY měla označení 903 a třeba linka č. 11 měla 911 atd, ale myslim, že už to tady někdy bylo...
www.bus-mafia.wz.cz
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kdo jel v úterý 8-ku s odjezdem v 18:12 ze Svítkova od školy? Viděl jsem jen, že to byl Citybus, ale číslo jsem už nechytl. Jel cca o 4 minuty dřív, ujel aspoň 5-ti lidem a byl od nich silně negativně hodnocen. Pokud máte někdo příležitost, prosím zkuste mu nějak politicky vysvětlit, že se to nedělá...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 11:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nicméně na druhou stranu ve prospěch současného řešení se nabízí historický argument - než se rozmohlo BUSE..

Ale samozřejmě že NE. Zatahovalo se jako X, následně jako 999
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6212
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 11:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěděl bys aspoň barvu vozu? Sedí tu za mými zády kolega, který jezdil ten den osmičku s karosou a zrovna přemýšlíme, co tam jezdilo za vozy. Já si vybavuju, že ten den byly na lince karosy 53, 142, 144, citybus 152 a ještě nějaké tři další vozy.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6214
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 12:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.super.cz/vtipky/6289-pomsta-popelaru.html

Tohle mi právě poslal kolega "2580" a já si tak vzpomněl, jak jednou stálo u nádraží autíčko a když se jeho majitel vrátil, zjistil, že je auto obklíčeno trolejbusy a nemůže dopředu ani dozadu. Celkem správně mu došlo, že v tom má prsty opodál stojící hlouček řidičů, kteří po něm po očku pokukují a čekají, co udělá. Čekali jsme, jestli za námi přijde a poprosí nás, abysme uhnuli - samozřejmě bysme mu vysvětlili, že teď máme půl hodiny přestávku a během ní se trolejbus nesmí hnout ani o metr, protože by to bylo porušení AETR. Kupodivu nepřišel, asi neměl odvahu...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 13:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuším... Byl to Citybus, ale ani nevím, jestli ten novější, nebo starší...
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: to byl nějakej fórek nebo vám řidičům něco udělal, ale i tak je to mazec
www.bus-mafia.wz.cz
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se mi teda vůbec nelíbí, aby třináctka jedoucí do vozovny měla jezdit pod číslem 13. Kdo vymyslel takovou hovadinu? To by mělo mít číslo 907, to je snad logický, ne? Nejen že ve všech vozech nejsu displeje, ale displej vzadu na trolejbusech zobrazuje pouze číslo linky a nikoliv cílovou stanici. Ale pokud tomu tak má být, tak bych navrhoval, aby to číslo linky, tedy například 13 u spojů zatahujících do vozovny bylo zobrazeno inverzně, tedy černé číslo na zeleném podkladu, jako to je u všech výpomocných spojů řady 9xx. To by snad bylo jediné logické řešení.
A není pravda, že v minulosti byly všechny spoje zatahující do vozovny označeny číslem linky. Byly označeny písmenem X a na boku byla malá cesulka s nápisem DUKLA VOZOVNA.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi stejně tyhle orientace nečtou, v Jihlavě dokonce se místo C dá jen vozovna a lidi se ti stejně diví, jakto, že se ocitají Na Slunci a ne na Březinkách. Což je od sebe cca 2km vzdušnou čarou, po silnici cca 4km
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 23:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se fakt nedá, k tomuhle musím napsat osvětovou přednášku, jinak opět vznikne flame na naprosto zmatených základech.

Takže asi takto: imho byl znak X zcela nenahraditelný jako označení výpomocných linek nebo spojů jedoucích do vozovny. Nebylo to číslo, byl to znak, a to znak výrazný a jasně rozeznatelný.
Ono jde totiž o to, že když se podíváte na příjíždějící vozidlo, obvykle se v první chvíli nesoustředíte na číslo linky, ale díváte se někam doprostřed čela vozu, protože zjišťujete, jestli to, co příjíždí, je opravdu trolejbus nebo autobus. Zároveň ale existuje něco, čemu se říká periferní vidění, což není nic jiného než skutečnost, že vaše oko je zaostřeno na jedno konkrétní místo, ale přijímá zároveň obraz v celém rozsahu, tj. ze všech směrů, ze kterých na něj dopadne světlo. Všechny informace jdou do mozku, který je všechny stihne zpracovat, ale soustředí se pochopitelně jen na to, na co se soustředit má, tedy na sledovaný objekt. Ostatní přijaté optické vjemy mozek obvykle zahodí jako nepotřebné, ale pokud zjistí něco mimořádně důležitého (např. nebezpečného), předá informaci i o tomto vjemu. Příklad: Když pojede autobus a nad ním bude na budově vlát vlajka, mozek vás nebude obtěžovat informací o nějaké vlajce. Když tam ale poletí orel velikosti vlajky, buďte si jisti, že vás na to mozek okamžitě upozorní, i když budete koukat o pěkných pár stupňů vedle.
No a s číslováním linek je to to samé. Mozek zaznamená číslo linky, ale protože nezjistí žádnou mimořádnost, nebude vás obtěžovat nějakým upozorňováním, že je tam standardní číslo. Kdyby tam ale bylo X, vyhodnotí to mozek jako mimořádnou situaci a bude informovat, čili vás donutí se pořádně podívat, co a kam to vlastně jede. Pozor, vtip je v tom, že v tomto případě mozek nečte, pouze porovnává tvary, a to ještě velmi obecně. Jinak řečeno - číslo vyhodnotí jako číslo a neřeší, zda je tam 3, 5 nebo 8. Zatímco X není číslo a proto je to odlišný stav hodný bližší pozornosti.
Úplně stejný princip jako X je model používaný v některých městech, totiž inverzní text. I to je výrazná a snadno zachytitelná odchylka, kterou nelze lehce přehlédnout.
V Pardubicích tuto odlišnost aspoň trochu nahrazovalo třímístné číslo linky, které rovněž bylo vzhledově odlišné a poutalo pozornost.

Současné řešení je imho nejhorší z možných a důvodů je povícero:
1) Periferní vidění. Viz výše - na odlišný znak na pozici čísla linky vás periferní vidění upozorní, na odlišný text konečné stanice už ne.
2) Zvyk. Desítky let měly linky zatahující do vozovny označení X. Poté nějaký čas 999. Potom aspoň 9XX. Ale nikdy nebyly označeny číslem linky, ze které v průběhu trasy sjedou. Tohle je prostě nepříjemná změna, kterou leckdo stráví jen obtížně.
3) Čitelnost. Část cestujících na transparenty nevidí. Málokdo ze zdravých lidí to tuší, ale pro část osob se slabším zrakem jsou svítící diody mnohem větším zlem než lakovaná tabulka nasvícená žárovkou. Takže se orientují podle tvaru počátečních znaků. "Je tam jeden nebo dva široké znaky" = je to spoj na lince. "Jsou tam tři tenké znaky nebo tam vidím spíš čtvereček" = je to 9XX a jede to do vozovny nebo někam jinam mimo linku. Nyní tato skupina lidí nepozná nic a nejeden z nich se stydí ptát na číslo každého přijíždějícího spoje.
4) Vynucování pozornosti. Obecně je snahou poskytovatelů služeb maximálně zjednodušovat zákazníkům situaci. Uvedená změna číslování linek je ale přesně obrácený postup - vynucuje si na zákaznících zvýšenou pozornost (nutnost číst nejen číslo linky, ale i název konečné) v situaci, kde to dříve nebylo třeba.
5) Nulová propagace. Když už se tohle zavádělo, měli na to být cestující upozornění. Na jízdních řádech, na zastávkách, na letácích ve vozidlech, v hlášení ve vozidlech. Jak je ovšem v Pardubicích tradicí, na propagaci se zcela zapomnělo...

Oddíle, konec školení z psychologie a fyziologie! Pohov!

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6215
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa_b731

Co udělal? Nic vážného - popletl si zastávku MHD s parkovištěm. Ale když ti tohle za den udělá pět aut a ty si nemáš kam postavit trolejbus, začne ti to docela lézt na nervy.

Trolleybus - bod 5:

Souhlas. Informace pro cestující (letáčky ve vozech, info na webu apod.) veškerá žádná, informace pro řidiče se objevila ve vozovně teprve tenhle týden, tedy více než tři měsíce poté, co k tomu přečíslování zatahujících spojů došlo.

P.S.: Zrovna nedávno mi jeden docent od nás z katedry vyprávěl, že jel třináctkou a ona ho zavezla bůhvíproč na Duklu...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 01:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: body 1-5: souhlas Já bych to jen neuměl takhle věcně popsat, anžto bych se naštval už během psaní... Hlavně ono, nedošlo ke změně od 1.11. To by ji musel alespoň řidičům někdo oznámit. Já byl naposled proškolen, že do vozovny jedu jako 907 a proto jsem to dodržoval i nadále. A najednou se dozvím, že porušuju licenci. Achjo. Debatoval jsem na tohle téma dneska s HQ a tak snad podá více plastické vysvětlení, jak je to doopravdy.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 07:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že pan ředitel vysvětlí, jak to skutečně s těmi spoji zatahujícími do vozovny je. Protože zatahování spojů do vozovny pod svým číslem linky je s prominutím "pěkná hovadina".

Z toho, co jsem psal výše a z toho, co psal kolega Trolleybus, jsou podle mého názorzu vhodná řešení v zásadě tři:
1) Spoje zatahující do vozovny, by měly být označeny číslem 907.
2) Spoje zatahující do vozovny, by měly jezdit pod svým číslem linky napsaným na displeji inverzně.
3) Spoje zatahující do vozovny, by měly jezdit pod svým číslem linky s dodatkovým písmenem X. Tedy například 13X.

Nutno dodat, že když už několik let docela obstojně fungovalo, že spoje zatahující do vozovny jezdily pod číslem 907, nechápu, co nejednou dopravní podnik vedlo ke změně. Vždyť tento problém tu byl už několik let vyřešen, tak proč nový odbavovací systém na podzim musel způsobit změnu?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace