K-report
 

Archiv do 29.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » 24Tr, 25Tr - trolejbusy ze Škody Plzeň » Archiv do 29.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_Z : To me taky vadi ze koroza a Skoda(penez) nenabizi ve verzi bez dieselu 24/25tr ve verzi Line (tedy s velkym zadnim sklem).Pripadne s vyzbroji v motorovym prostoru. Solaris v tomhle zase vede.
U kombi provozu (tram/trol) zase muze byt vyhoda podobne vyzbroje progress/europulse. Nevim o tom ze by anitry a 24/25tr mely shodny dily vyzbroje.
Co se tyce NP podlahy, tak u citybusu/citelisu bych radsi videl u zadnich dveri (solo) priznanej schodek, nez pak 1/2metrovej schod k sedadlum , nebo u ctelisu podlahu ohlou jak silnica v lete.

Solo vozy jsou si vcelku podobny a zamenitelny , u kloubu uz je to jinak.
Abusovy verze si v leccem muzou podat ruce, ale u trbusu je rozdil. Kde se dvoumotor 22tr, nebo 15tr bez problemu vyskrabe kdykoliv, tak jednomotor (abus/trbus) stoji. Solaris tady vede v moznosti mit 2 hnany napravy .

Vcelku skoda je ze na trhu nejni trbus s hnanou stredni napravou. To by mohlo byt zajimavy reseni.
Jinak bych neresil kolik krizovych dni v roce je , s tim jak malyho poctu se to tyka. Vozu s touto koncepci bude jenom pribyvat a musi se to resit i jinde.Obcas pomuze povypinat ruzny ochrany , nekdy se ceka na sypac.Mozna by nebylo na skodu davat k hnany naprave piskovace, podobne jako maji nektery trbusy v rusku. Abusy maji obcas dokonce vyhodu v nizsim vykonu, tim ze se tak snadno neutrhnou a ze maji tezsi zadek. Nesrovnavejte budejice , kde (obrazne receno) je nejvetsi kopec krtina za mestem) a usti nebo brno, kde to lozi po samych kopcich. Na rovinach se pohne i jednomotor bez vetsich problemu, v prudkym kopci se na snehu nerozjede ani do nebe vynasena 15tr obuta do pasu z buldozeru.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ony podmínky byly stanoveny jasně. Vyhrálo to, co jim nejvíc vyhovovalo a není k tomu co dodat. Ptát na názor DP mělo cenu před zadáním VŘ. Při vyhodnocování už to je možná i zbytečné (to záleží na jednotlivém VŘ).
A pokud odborníci z DP neví nebo nedokáží spočítat či odvodit, jestli 1m nebo 2m, tak to potom nejsou odborníci.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.61
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:18:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešíte tu problém ohledně zimních pneu.Děláte tu někdo mechanika v DP???Měnili jste někdy gumy??Třeba na 70 vozech??A máte je kde uskladnit???Ono se to dobře píše,ale realizace je trochu jinde.Takže se bude stejně čekat až to vyjde zákonem.Do té doby vám ty gumy města těžko koupí.Jelikož trochu znám pozadí VŘ tak vím že DP mají malé slovo při nákupu TR.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs : Mnou uváděné Budějce jsou kvůli tomu, že ty vozy na placce jezdí a že jsou spolehlivé. Ohledně Ústí 100% souhlasím s nevhodností... Pokud jde o nepoužívání zadku "line", to také nechápu.
shrek: To je věc další. Ono to zase je podnik od podniku (pokud jde třeba uskladňovací prostory). Jinak věřím, že to sranda nebude. Mě stačí měnit kola 2X za rok na třech osobákách .
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje Citelis CNG-line?
Jestli ne, tak je důvod nepoužívání jasný. Ale jestli existuje, tak to taky nechápu.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Vcelku skoda je ze na trhu nejni trbus s hnanou stredni napravou.

Sice to není tak docela pravda, ale Van Hool si u nás asi nikdo nepořídí.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad shrek: Výměna kol za zimní se tu neřeší, jen že je lepší na hnanou nápravu dávat drsnější vzorek. A dej pokoj s měněním kol na to máme gumaře . Jinak je to sranda když si to jako řidič máš měnit někde v kotěhulkách v jednu v noci.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15 : Existuje Citelis CNG-line?
Tady nejde o verzi Line, ale o ten zadek, kterej by tam snad teoreticky mohl jít.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad shrek prosím tě nedávat zimní gumy kvůli nedostatku místa a kvůli pracnosti jejich výměny je hodně triviální věc.V čsad se tady vyměnují celá kola i s disky kterých je ze starších vozů hodně.mění se gumy jen na vozech atypických.
ad trolino o citelisu line cng jsem nikdy neslyšel,ač jsem se o to zajímal.takže asi není.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: A jak bys to udělal s těma vratama vzadu, má-li tam být sklo?

CNG kastle je tužší a určitě na tom bdue mít podíl i zadek karosérie. Proto se ptám, jestli mají tu tuhost vyřešenou i u CNG kastlí. Jestli by to instalace skla nějak nenarušila

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.61
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:57:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák-málo čteš-byla tu řeč i o zimních gumách.Ja dělám v DP už 22let a NEVÍM ŽE BY PNEU MĚNILI GUMAŘI!!!Možná tak u vás-ale najednou vyměnit tolik gum-jo to musíte mít gumařu!!U nás se gumy mění dle stavu-a to i v noci.A to je mění automechanici.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15, M_r: Existuje Citelis CNG-line?
Line v CNG není. To je zase právě ten problém, že Škodovka bere jen hotové karoserie, protože jinak by nebylo problém vzít skelet z CNG a doplnit zadní čelo Line. Ostatně verze Line právě takhle vzniká - ten zadek dělá pro Irisbus jiná firma.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad shrek: Nečtu málo, já reagoval na přezouvání gum viz příspěvek předemnou. Stačí na problémová vozidla (15 m , klouby) přezout hnanou nápravu. Když je nový tak nové gumy strčit jiným vozům na předek. U nás přezouvá soukr. firma každý týden. Záleží na velikosti vozového parku.
A co vím tak některé dopravní podniky mají své gumaře (dělníky mají svoji dílnu apod.).
Tím jsem chtěl říct přezout 25 Tr zadní nápravu-určitě by se pak vypořádala lépe se sněhovou nadílkou. Ne s kalamitou tam má problémy vše.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě by mě zajímalo: Místo krabice vzadu jsou sedačky???


A jaký by byl postup, kdyby chtěla Škodovka něco změnit na vozech? Co by pro to musel audělat?
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29925
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r:
Neříkal bych, že v ČB to bylo v pohodě. S 25 Tr jsme se ze zastávek hrabali docela těžko (bylo to naštěstí ještě dopoledne, takže jsme vždy po kratší chvilce vyjeli). Jak to bylo později ale nevím a řidiči říkali tak i tak.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já se také zapojím do diskuse.

Jízdní vlastnosti a problémy Tr25 na kluzkém povrchu byly očekávané. Je to prostě jako kloubovej autobus s tou nevýhodou, že je to na hnané nápravě méně zatížené a je "intenzivnější" nárůst výkonu.
Nebudu tady hodnotit ten vůz, jestli je dobrej nebo špatnej.
Prostě a jednoduše, každé třínápravové vozidlo, které bude mít hnané dvě nápravy bude mít lepší trakční schopnosti než jiné třínápravové vozidlo s hnanou nápravou jednou. Při kloubovém spojení článků tím spíš tu poslední nápravu.

Zimní gumy nepomohou. Určitě ne výrazně. Za prvé nebudou to zimní pneumatiku, ale pneumatiky se zimním desénem. Pokud by to byly zimní pneumatiky směsí. Určitě by pomohly v trakci, ale jejich sjíždění při vyšších teplotách a nezasněženém terénu by byla otázkou dní.

Závěr je jasný. Vozy se chovají tak, jak se dalo očekávat. Výběr vozů byl takový jaký byl. Hold se jednotlivým podmínkám nabídek dala určitá váha, která nebyla nejšťastněji zvolena.
Věřím, že se odpovědní tzv: chytnou za nos, a situaci vyhodnotí a přijmou opatření.

Ještě k té karoserii a jejímu řešení vzadu. Nemyslím si, že provozovatele zajímá, jestli je vzadu velké okno nebo malé. Celkově je to nepodstatný detail, který opravdu nemá smysl řešit.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Jo, vzadu je další řada sedaček (5 pod oknem)

A jaký by byl postup, kdyby chtěla Škodovka něco změnit na vozech? Co by pro to musel audělat?
Tak na to odpoví jen ten, kdo ví jak to teď má Škodovka domluvené s Irisbusem - kdo co může/nesmí, chce/nechce. Ale předpokládám, že veškeré změny by si museli v Plzni vymyslet a realizovat sami.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 23:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase se tu rozběhla diskuse Škoda/Solaris.
Tak přihodíme jednu nudličku do polívčičky. Brno se pokusilo si vybrečet elektrické vozové topení (nejlépe MEP, neboť je to v Brně velice rozšířený typ (ono taky co jinýho)). A co myslíte? Ne, ne, ne a ne, prostě to bude teplovodní.
Takže se ani nedivím, že Škoda nehodlá udělat dvoumotor, když nemá snahu vyhovět zákazníkovi ani v mnohem menších prkotinách. Totéž se týká elektrických dveřních pohonů IGE, ne ne ne a ne, nelze, protože Škoda.
A přesto Škodovka vyhrává výběrové řízení. Proč, nechám na vaší fantazii.
Nejsem teda nějak extra blázen ze Solarisů, ostatně mé dlouhodobě "prodvaadvacýtkové im memoriam" stanovisko je známo, ale v tomhle teda Solaris vede na celé čáře - náš zákazník náš pán, a kdyby si někdo řek, že chce topení na stropě a dveře na obou stranách poháněné plutoniem, asi by to tam fakt namontovali.
Bára!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 23:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: ne ne ne a ne, nelze, protože Škoda. A přesto Škodovka vyhrává výběrové řízení. Proč, nechám na vaší fantazii.

V tomto světle se diskuse o technických aspektech diskutovaných vozidel stává zcela zbytečnou. :-( Pokud je výrobce schopen prosadit svůj výrobek bez toho, aby zákazníkovi musel vyhovět, tak proč by něco měnil? Kdyby topení a dveřní pohony byly podmínky VŘ, tak by se jinak snažili!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29931
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 00:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby topení a dveřní pohony byly podmínky VŘ, tak by se jinak snažili!

Při napadání podmínek výběrového řízení?

Ale tady bohužel spíše šlo o vůli zakoupit výrobek od tradiční Škodovky a ne nějakej „šmejd z Polska”, i kdyby byl levnější/výhodnější. Že vozidlo se stejně v Plzni moc nevyrábí, to ví dost možná jen málokdo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 00:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - bohužel to ukazuje na to, že Škoda to prostě odmítla hned, a protože v Brně někdo chtěl Škodu za každou cenu, do výběrového řízení to radši nepsal. Ale matně si vzpomínám, jak krásně se s kompetentními diskutovalo nad tehdy zapůjčeným prototypem 25Tr. To bylo našich planých nadějí, to bylo připomínek z naší strany, které nakonec nikdo nezohlednil...
Lépe řečeno - nevím, na co se nás mechošů ptali, co se nám na tom nelíbí a jaký k tomu vozu máme poznatky, když to stejně nemělo na nic vliv. Tři pětadvacýtky v maxisociální verzi nás letos neminou a já se upřímně těším na příští zimu, kdy okolo odstavených 25Tr budou lítat 22Tr
Bára!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 01:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, jak sleduji dnešní flame, vyplývá z něj imho velice jasně, že hlavní příčinu převahy Škody nad Solarisem musíte hledat nikoli v kvalitě vozidel, ale ve schopnostech obchodníků. Přečtěte si ještě jednou, co napsal shrek: Jelikož trochu znám pozadí VŘ tak vím že DP mají malé slovo při nákupu TR.
V téhle větě je totiž skryto celé kouzlo. Objet s předváděcím vozidlem dopravní podniky je sice skvělá kratochvíle pro šotouše, ale zajímá tohle politiky a úředníky z magistrátů, kteří obvykle sedí v představenstvech dopravních podniků? Nepochybně nezajímá, je to pod jejich rozlišovací úrovní, aby se vůbec všimli, že po městě jezdí nějaké neobvyklé vozidlo, kolem kterého se točí pár desítek nadšenců s fotoaparáty a které pečlivě zkoumají lidé z DP.
Co naopak tyhle lidi velice zajímá, je aktivita obchodníků zastupujících výrobce. Zapomeňte na fantazie o ukrutně tlustých obálkách, které zlovolní business manageři cpou do kapes všem, kdo by jim měli pomoci vyhrát výběrová řízení, zkušený obchodník dokáže zlomit druhou stranu silou argumentů, pokud je umí správně použít.

----------------------------------------------
Představte si to třeba takto: 3-4 místní politiky, kteří sedí v představenstvu DP a tedy de facto rozhodují o podmínkách výběrového řízení na nová vozidla, několikrát navštíví zástupce výrobce. Domluví si schůzku, přijede, rozdá pár igelitek plných upomínkových předmětů symbolické ceny (dejme tomu jedna taška do 1000,- Kč, což je ve sféře obchodu za desítky milionů opravdu formální částka). No a pak neproběhne klasické jednání, ale spíše přátelská diskuze, kde obchodník druhé straně trpělivě a opatrně podsouvá, že on nabízí kvalitu, zatímco druhá strana šunt.
Což v konkrétním případě může vypadat asi tak, že nejprve zmíní dobrý vztah, ba přímo hrdost Čechů na tradiční národní průmyslové značky. Což je třeba jejich případ, protože jejich firma XXXXX je synonymem špičkové kvality a tradice. A karoserie se kupují od YYYYY, další slavné a známé české značky.
No ale pak je "ta druhá nabídka", a to, pánové, pozor, to se vyrábí v Polsku a nevím nevím, polské zboží, to je v Česku synonymum pro špínu a mizernou kvalitu. Pravda, ono se to celé nedělá v Polsku, ono se to dodělává v DP v AAAAA, ale dovedete si, pánové, představit, že by Váš DP někde na dílně bastlil nějaké polské polotovary??? Jakou by to mělo asi kvalitu??? No je to na Vašem rozhodnutí, jak vypíšete obchodní soutěž, ale abyste nešlápli na hada.
Máme spolu jistě dobrý vztah, ale musím Vás upozornit, že pokud vyhraje "ta jiná firma" a my zjistíme, že ty nové vozy mají jakýkoli problém, budeme muset upozornit novináře, že jste riskantně investovali miliony z městského rozpočtu a koupili jste nějaký polský no-name místo tradiční české značky. A můžete hádat, který novinář dokáže svým článkem rozpoutat tak xenofobní nálady, že budete mít problémy udržet se ve svých židlích...
-----------------------------------------------

UPOZORNĚNÍ: Výše uvedený text je pouze fikce!!!
Nejsem a nikdy jsem nebyl zaměstnancem ani smluvním partnerem firem XXXXX a YYYYY, takže nemám tušení, jak jejich jednání probíhají. Nicméně obchodní praxi mám dlouhou a pokud se nad situací zamyslím, tak tohle je ložená šance, jak snadno a účinně kompromitovat konkurenci. Samozřejmě to nelze říkat takhle po lopatě, ale princip je stejný - ukázat, že konkurence nabízí něco z Polska a pověst polského zboží je v ČR dost jednoznačná. No a to decentní upozornění, že pokud nevyhrajeme a konkurence dodá něco nedokonalého, rozjedeme výrobu veřejné hysterie naplno, to je součást hry.

Já osobně nezastírám, že kdybych si měl vybrat, byl bych mnohem radši zástupcem Škody než Solarisu. Státní úřady a samospráva patří mezi mimořádně konzervativní zákazníky a přesvědčit je k jakékoli změně je ukrutná práce...

Btw, pokud někomu z vás připadají výše uvedené postupy jako nemorální, nečestné a tak podobně, mám pro vás jediné doporučení: nesnažte se pracovat v obchodní sféře. Tam totiž platí jenom zákony a co není zakázáno, to je dovoleno. A buďte si jisti, že v zakázkách za desítky milionů se vyplatí investovat do právních analýz a nechat si připravit podklady, kde přesně jsou hranice mezi nemorálním (= beztrestným) a protizákonným (=trestným).

Takže se nakonec vrátím k tomu, co napsal shrek. DP nepochybně mohou navrhovat, co by si chtěly koupit. Ale definitivní slovo mají jednotlivé radnice z pozice majitelů dopravních podniků a dokud tam se Solarisu nepodaří získat dlouhodobý a významný vliv, bude dál prohrávat výběrová řízení, i když bude podávat na první pohled rovnocenné nebo dokonce lepší nabídky.

Sorry za délku příspěvku, kratší jsem to napsat nedokázal.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29934
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 01:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to bohužel ani jinak než dlouhým příspěvkem napsat nejde.
Díky za tuto fikci, kde shodnosti se skutečností jsou čistě náhodné. Lépe to snad ani napsat nešlo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 01:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Děkuju Ti, náčelníku, že ses mě zastal.

Ještě přidám jednu poznámku: Chápu, že Ostraváky a vůbec příznivce Solarisů některé věty mého příspěvku pekelně naštvou. Ale uvědomte si, že já si vůbec nemyslím, že by to byla pravda. A ani jako obchodník bych si nemyslel, že je to pravda. Ale úkolem obchodníka je prodat a proto je silně finančně motivován. A právě provize za realizovaný prodej je tím faktorem, který obchodníka nutí prodat svěřený produkt a nemyslet na to, že konkurence možná nabízí něco, co by zákazníkovi vyhovovalo lépe.
Pokud nerozumíte, co tím myslím, představte si to takhle:
Máte obchodní případ za 50 milionů a víte, že proti Vám stojí konkurence, která má alternativní produkt, který je stejně drahý a zákazníkovi by přinesl větší užitek než ten Váš. Máte tedy dvě možnosti:
1) Představíte si svoji provizi za realizovaný obchod, což mohou být třeba 2% ze zakázky. Takže zákazníka zpracujete tak, že nakonec koupí od Vás a vy zinkasujete milion provize. Výrobce bude nadšen, prodlouží Vám smlouvu a možná i nabídne vyšší provizi pro další obchodní případy. Fakt, že zákazník mohl mít za stejné peníze lepší výrobek, budete ignorovat.
2) Budete se řídit morálkou a přiznáte zákazníkovi, že konkurence je lepší za stejnou cenu. Neprodáte nic. Výrobce bude zuřit a Vaše smlouva nejspíš záhy skončí.

Přiznejte si otevřeně: Kdo z vás by si hrál na Mirka Dušína a zvolil variantu č.2?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 09:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: No v pohodě to míním tak, že žádná nemusel být stažena. Co vím, tak se hrabaly ze zastávek, ale vždy se vyhrabaly. Zpoždění u nich 3 - 8 min. A to je myslím přijatelné. Extrém jako Ústí nastal akorát loni, jak 2.ledna napadl metr sněhu, to opravdu nejezdily a byly staženy, jenže to byla skutečná kalamita.
Verusha: Ne, ne, ne a ne,...
To je vtip? Koukám, že Škodovka je ochota sama pro sebe . To je dobrý, takže podniky si mohou navolit akorát barvu sedaček a podlahy, klimošku u řidiče a diesel a sthahováky. No to je úžasný. Nevím, ale tohle na mě působí tak, že Škodovka buď prostě vychází z nějaké jistoty toho, že téměř vždy vyhraje VŘ, nebo prostě nemám s frantíkama nic dohodlýho a není schopná si nic vydupat... V tomhle ohledu tedy zlatej Solaris, ten alespoň se chová jako solidní firma "ze západu".
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.61
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 10:41:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus-Je tu jedna velká pravda-Škoda měla dlouholetou tradici,takže z toho těží.Ostrava byla s vozy v nouzi ,tak koupila kastli od Solarisu a zkusila vyrobit trolejbus.Měla trochu praxe z výroby tr17.Ale to bylo tak vše.Musela se na trh narozdíl od Škody dostat a udělat solarisu jméno.Proto taky reaguje na přání zakazníka lépe než ŠKODA.Viz VŘ Ustí či Brna má ale smulu.Prostě Škoda má u nás jméno.Setkal jsem se s některýma ze Škodovky a o jejich povýšeném jednání tu ani nebudu psát.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já si naivně myslel, že největší výhoda 3-nápravových trolejbusů jsou dvě hnané nápravy a tudíž využití tíhy pro adhezi okolo 70 %. Su zvědavej kolik 25tr příští rok zablokuje místa jako Úvoz, Kotlářskou, Drobného, výjezd z Husovického tunelu nebo Rokytovu...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus:
Prosím Vás, to jste nenapsal žádnou novinku! Já chápu, že to takto chodí a také to i vím. Ale tohle je snad úplně normální obchod nijak se nelišící například od prodavačů vysavačů Rainbow, všech automobilových obchodníků, pouličních prodavačů apod.? Toto co jste tu napsal je úplně normální a přirozené chování všech obchodníků po celém světě. Každý obchodník se snaží zákazníkovi vecpat svůj produkt pod tím, že je nejlepší a že ostatní stojí za kulový. Pokud se nějaký obchodník chová jinak, je to špatný obchodník. Samozřejmě to neplatí o žádaných značkách, kterých je naopak na trhu nedostatek a ještě si obchodníci vybírají komu je prodají - Ferrari. To ovšem není případ trolejbusů.

To co jste tu napsal je přeci naprosto běžný obchodní trik všech firem na celém světě. Ale hlavně, brání snad těm druhým firmám někdo v tom, aby i oni řekli své argumenty? Stejně tak může přeci přijít Solaris, dát taštičku za 1500,- a chlácholit zákazníka o skvělých Solarisech s nerezovou kastlí, dvoumotorákem, modernějším designu a běda pokud nekoupí Solaris a první Škoda 25Tr skončí v zasněženém kopci, ihned to rádi roztroubí novinářům.

Pokud přijdete do salónu Mercedesu, dostane se Vám úplně stejných praktik a žehrání na BMW. Přesně stejnou písničku uslyšíte v autosalónu BMW. Tam zas budou žehrat na Mercedes. Ještě Vám nabídnou kafčo zadarmo a automobil zapůjčí na celý jeden den. A když se rozhodnete do pěti dnů, ještě vám přibalí zimní pneu navíc.

Podobné praktiky snad nelze Škodovce vyčítat?? Pokud prodala své výrobky, aniž by někoho uplatila, pouze na základě hýčkání si zákazníka, pak má asi lepší pí ár a Solaris má v tomto ohledu co dohánět. Pokud, jak se tu většina šotoušů shoduje, je Trollino 18 lepší než 25Tr, pak měl Solaris v rukávu ještě větší trumfy než plky o polských zmetcích apod. Pokud přesto neprodali své vozy, asi jsou to špatní obchodníci. Jiná věc by byla, kdyby Škody 25Tr dorazily do Ústí na základě - "UL-Ahoj Franto, jak to jde? Šk-No nám nějak klesá odbyt, potřebovali bychom nějak helfnout. UL-No jasně bez obav, zadáme do VŘ, že chcem kataforézu a v létě spolu pojedem do Thajska. Co ty na to? Šk-No a na kolik kousků to vidíš? UL-Já se na radnici zasadim, abych jich bylo aspoň 5. Stačí to? Šk-No to je super! Provize z 5 trolejbusů za 50 mega, může hodit i půl koláče. Stačí to? UL-Fajn, měj se."
Netvrdím, že to takto musí vždy chodit a že to takto bylo i v případě Škodovky a Ústí. Sám tomu nevěřím a hlavně to nevím. Těch věcí může být daleko více. Třeba nízká cena. Bohužel ta byla vykoupena jednomotorem. Pak ale nechápu, proč Solaris nepřišel s dvěma nabídkama? Jedna mohla být na jednomotor a cena smrštěná na cenu 25Tr a druhá mohla být na dvoumotor. Pokud přeci přijdu do autosalónu, dostanu také více nabídek než jen jednu, nemýlím-li se? Dělá to na mě dojem, že Solaris možná vyrábí lepší produkt, ale neumí ho prodat. A to se hlavně počítá.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solaris možná vyrábí lepší produkt, ale neumí ho prodat

Omyl, pokud vím, tak Solaris dosud vyrobil asi o 40 trolejbusů víc jak škodovka. Takže ho umí prodat...

Stejně tak si nemyslím, že by obchodníci ze Solarisu nepřijeli s propagační taštičkou. Finta, která se zde popisuje je známá, využívaná a legální. Takže si nemyslím, že by ji Solaris nevyužíval.
A že to "nejde" v česku? To je jiná písnička...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.61
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:10:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin-to co jste tu napsal sice má něco do sebe,ale u výběr.řízení na TB třeba v Ustí to tak scela není pravda.vy nevydíte do podmínek VŘ-pokud město bude chtít např.trol.YYYY-tak schválně zadá VŘ VE PROSPĚCH FIRMY YYY-to pak ostatní nemají šanci.A pokud firma YYY funguje už dlouho-a dřív její produkty byly super,tak těžko se prosadí někdo nový.A navíc pokud váš vozový park obsahuje víc vozu firmy YYY-i když starších,proč měnit značku??? Píšete že tomu nevěříte a nevíte.Tak to je ,já to vím .
Michal_d
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trollino_15: 0 40 trolejbusů víc myslíte pouze typ 24/25 tr, nebo je to včetně těch do USA?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad shrek a co tedy podle vás bylo ve prospěch Škody když to víte??????????????
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_d: Samozřejmě jenom 24/25Tr, o těch je tu řeč.

A který typ myslíte vy? 14/15 TrSf.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solaris možná vyrábí lepší produkt, ale neumí ho prodat

S tím se naštěstí nedá souhlasit. Solaris "pouze" neuspěl v Brně a Ústí apod., ale obávám se, že to má bohatě vynahrazeno zahraničními zakázkami. Zatímco Škodovka dodala své elektroagory stěží dál než na Slovensko a chvástá se jak je to super vůz, ačkoliv každej ví, že to stojí všeobecně za prd a že to jenom představuje nutné zlo (snad jenom Mariánky to spasilo, ale to je jiná situace, kde zaplaťpánbůh aspoň za ty 24Tr), Trollino jezdí s nadsázkou už skoro po celé Evropě a reakce na něj jsou rozhodně pozitivnější. A proč? No protože se zase vracíme k "flexibilitě" Škodovky - je zcela nasnadě, že v zahraničí by s dodavatelem, který není schopen udělat pro zákazníka maximum už od začátku (namontovat na přání el. dveře, jiné topení a podobné relativně hovadiny, bez nichž by ale trolejbus stál za hovno), vyběhli už od od dveří. Bohužel tedy platí to jak píše Troleybus nebo shrek - Škoda je u nás tradiční výrobce, a úředník, který vidí trolejbus oběčejně pouze na obrázku, nepřipouští jiný vůz. V zahraniční je Škodovka jenom jméno, které se jim špatně vyslovuje, takže nemá takovou váhu.
To, že u nás nedá nikdo na mechaniky, je mi jasné, v tom případě mi ovšem zcela uniká jakýkoliv zkušební provoz jakéhokoliv vozu. Uniká mi i to, proč od nás byla vyslána delegace do Ostravy, aby si prohlédli vozy po x tisících kilometrech, že jim nic není, a proč byl do Komína dotlačen Citybus a zvednut, aby se vidělo, že je to prohnilej a opotřebenej krám. Všechno to bylo k hovnu, když se stejně rozhoduje od stolu. Já nevím jestli to jenom nechápu svým selským rozumem, nebo jestli je byrokracie a nelogičnost v této zemi tak zakořeněna.
Dvadvacítky na vás.
Bára!
Xaver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle diskuse jde vážně do hoven.
Proč tu nikdo neřeší, že skvělý a nejlepší Solaris nabídl do Ústí taky jednomotoráky, který by byli stejně v prdeli jako 25Tr.

Zdar
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dyť to říkám, dvaadvácy na ně!
Bára!
Michal_d
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trollino: ne, ne myslel jsem ty co se dělali v plzni, karoserie asi neoplan, výzbroj škoda
Davidov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xaver-ty to víš jistě že ST18 jednomotoráky by byly v prdeli??Máš to odskoušené že kecáš???Ne.tak raději mlč.Zatím tu jen čtu o problémech Tr 25.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, ale teď už to nějak zkouzává k boji Škoda vs Solaris. Já myslím, že všici víme, kdo z výrobců na čem je a nemá cenu se tu vzrušovat.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidov : Trochu kultivovaněji by to nešlo? Jinak se nechci hádat, ale záleželo by zřejmě na provedení toho Trollina. Jednomotor jde také udělat s komínem, ne? Tudíž by veškerá výzbroj byla u hnané nápravy = vyšší hmotnost a lepší adheze a možná by to i jezdilo. Ale nejsem odborník, takže jen logicky uvažuji. Navíc by se to muselo vidět v praxi.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Davidov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r:sorry za výrazy,ale já s nima nezačal.Jen mě naštvalo že tu někdo kritizuje něco co ještě nebylo odskoušeno.Jednomotor jde i s komínem.Opět záleží na přání.V Ostravě jeden je,ale ten má diesel,takže je to o něčem jiném.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
proč byl do Komína dotlačen Citybus a zvednut, aby se vidělo, že je to prohnilej a opotřebenej krám
Tentokrát se o5 musím Citybusů zastat. Citybus není krám a už vůbec ne prohnilej. A jestli je to krám, tak úplně stejnej jako Solaris nebo Citaro. Znám stav pražských Citybusů, některým je přes 10 let, tedy o 5 let starší než ty brněnské. A ty vozy opravdu, ale opravdu nehnijou. Opotřebení po 300 000 km je jen velmi malé oproti takovým klasickým Karosám a správkovost nejmenší. Jaký mají interiér a z jakého roku pocházejí je věc druhá. Štve mě, že se na typ, který "nemám rád" háže špína, která není pravdivá, jen proto, že se mi ty vozy prostě nelíbí. Citybus není krám a jestli je, tak jako jakejkoliv jinej bus. Poptej se ostravských řidičů, co v Praze jezdí. Doma jezdili s Urbiny, tady se Citybusy. Neměnili by. Největší výtky směřovaly k utopené sedačce a velmi špatnému výhledu z vozu. Poruchovost taky nižší. Netvrdím, že Solaris nemá své výhody. Samozřejmě že má.
S tvrzením, že Trollina jezdí po celé Evropě bych byl také opatrnější. Pravda je, že se Trollina prosadila i jinde. Není to ovšem velkou zásluhou společnosti Solaris jako takové? Oni moc dobře vědí, že pokud někam prodají trolejbus, mají velkou šanci tam také prodat autobus. Umí se lépe přizpůsobit zákazníkovi - varianty karoserie apod. Není tedy to, že se Škodovky neprodávají i jinde v Evropě, velkou zásluhou také Irisbusu, který prostě úpravy na své karoserii dělat nechce?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xaver: Ku*va, už několikrát jsem tady psal, že Solaris nabídl do Ústí dvoumotorové vozy!!!!!!! laskavě si to příště přečti.


Michal_d: To bych mohl rovnou k solarisům započítat všechny Cegelecem vyrobené výzbroje


Martin:Koho to je zásluhou už je detail. Když tam kromě trolejbusu prodají i autobus, tak jedině dobře.
Teď to zase vypadá, že je Irisbus, respektive Škoda, neschopný prodat svoje výrobky.
Když nechce dělat úpravy tak jeho problém...

K Ostravským Ciťákům: Z našich Ciťáků ta rez jenom teče. A to myslím vážně, v ÚD jsem to několikrát viděl (zato jsem tam ale nikdy neviděl Solaris).
Osobně se domnívám, že by řidiči neměnili hlavně kvůli penězům.

Ano, Solaris má utopenou sedačku.

Tím končím diskuzi o tom, jak je (zvláště ten pražský) citybus dobrý.

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pánové někteří jste asi spadli z marsu.Koroze je normální jev kterému nezabráníte.všechny metody to jen oddalují.
a neví proč jste si podmínek v Brně teda nedali že chcete tohle a tamto.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: nemel bys zapominat na Cristalis ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Davidov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin-nevím o jakych šoférech to píšeš,ale ja jsem šofér-i když brigádně,jezdím v Ostravě-tak o kom to meleš??Jako šofér si solaris nemužu vynachválit.Jsem dost vysoký a místa je pro mně nejvíc v solarisu.Ty jsi řidič?jel už jsi s oběma?Pak by jsi poznal co je výhled a pohodlí.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Jaký podíl výroby má Škoda a Karosa na Cristalisu? Já bych řekl, že žádný. A pokud vím, tak se bavíme jenom o našich dvou domácích značkách.

Ares1:To už tady taky bylo: Kdyby chtěli Brňáci (a zadavatel - město) jiný vůz, tak by to do podmínek dali. A jsme tam co jsme byli (Ústecká aféra)

Martin: Pohodlí a spol. je zcela subjektivní a jakékoli jeho hodnocení je tedy zcela zbytečné, tak s tím laskavě nezačínej.
A to co (nejen já) vyzdvihuji na Solarisu je v posledním archivu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Davidov nezlob se ale netahej jsem .... že si nemůžeš něco vynachválit.To ti můžu a nemusím věřit(a nevěřim)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Davidov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:stav se,rád ti to dokážu
Davidov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Píšu takhle,protože tu jsou vesměs zprávy -jedna baba povídala a já jsem slyšel....jediného co tu znám od fochu trolejbusu je Verusha,nevím jak ostatní,ale někdy mi to tak připadá že někteří ani neví jak trolejbus vypadá.Sorry,ale je to tak
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: zamysli se prosim ... Kdo asi vyrabi Cristalis a kastle pro 24/25Tr? Co ty vis jakou maj obchodni strategii a co vubec Irisbus Skodovce povoli etc.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trolino ano mají tam co chtěli,brečí se to hezky,ale na cizím hrobě.
ad ostatní Já proti Solarisu nic nemám,ale vadí mi pokud někdo tvrdí,že je citybus na hovno apod.To je jako když to budete říkat o např o nákl.vozech.Kdo je lepší Volvo,Daf,Mercedes,Scania,Renault,Iveco,Man,atd.Každý si najde své zákazníky.totéž platí i o Autobusech,trolejbusech,akorát je spektrum výběru menší.Možná někteří by chtěli aby tady jezdily samé 24,25tr někteří Solarisy 12.15.18 trolino,Ale vždyt je to nesmysl.Pokud by tu byl jeden výrobce diktoval by si podmínky.Takhle tady jsou v podstatě výrobci dva.Pokud se vám někomu nelíbí jaké ve vašem městě vyhrávají trolejbusy tak laskavě běžte k volbám.A zvolte si takové zastupitele kteří vám vyberou tu značku kterou si myslíte ,že by ve vašem městě měla jezdit.Tady totiž brečíte opět na nesprávném hrobě.
O korozi jsem už psal,v podmínkách v jakých ty vozy jezdí je koroze normální jev.Nerez je sice učinná ochrana rámu,ale chci vás upozornit,že nerez také koroduje,Obvzlášt je-li vystavena zkoušce v solné lázni.A ta se vám v menší koncentraci vyskytuje v zimě i na silnicích.Každý výrobce jde svoji cestou,ale každá skončí na stejném místě na šrotišti.
Prosím nechte sporu kdo je lepší jestli Solaris nebo citelis.Pravdu totiž nenalezneme.Oba mají místo na trhu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 17:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 1099 no rozhodně se trh rozdělil na to kde se bude prodávat Škoda a kde crystalis(to kdysi tvrdil zástupce šKODY při uvádění na trh.to je fakt který je u nadnárodních koncernů běžný.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 17:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no rozhodně se trh rozdělil na to kde se bude prodávat Škoda a kde crystalis

Další chyba škodovky...

1099: K Solarisu DPO se též dá přihodit i Solaris Ganz. Já jsem ale srovnával jen vozy vyrobebé škodovkou a vozy vyrobené DPO. Tak laskavě zapoměň na tuto zybtečnou diskuzi
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 17:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trolino a myslíš že měli jinou možnost?tady diktuje podmínky irisbus.A chyba???to je ale ve světě úplně běžná věc,že si nadnárodní firmy dělí trh.Sám si to potvrdil Solaris se tady taky nebude účastnit přes Solaris Ganz
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 18:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže Škoda je sama o sobě nadnárodní koncern a k Irisbusu v podstatě nepatří. Vždyť od nich jenom kupuje kastle, stejně jako to může dělat kterýkoli DP. Ten by pak taky patřil do Irisbusu? Ne.
Škoda Elektric je jen záakzník Irisbusu.

A dohoda o rozdělení trhu škodovce zavřela brány na západ. Cristalis by se u nás těžko uplatnil, což ale nemuselo platit o Škodovce.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 18:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: jisteze ne, prece si Skodovka nebude rezat pod sebou vetev :-) pod Ganzem uz ma preci taktovku Skodovka, i kdyz ma jen 50% podil urcite si hlavne u tohoto nenecha lizt do zeli.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 18:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: No a? Prece si nemyslis, ze ti nekdo jentak povoli zasah do vlastni konstrukce a pak prodej pod jinou znackou.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1729
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 18:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Prece si nemyslis, ze ti nekdo jentak povoli zasah do vlastni konstrukce a pak prodej pod jinou znackou.

A ty víš, že je tam nějaký zákaz od Irisbusu a že to není jen nevůlí Škodovky?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 18:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: nejde o zakaz, ale povoleni a bylo to mysleno bez jakekoliv smlouvy, ne ke konkretnimu vyrobci a jelikoz ma ten Irisbus svuj trolejbus, tak bych se vubec nedivil.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace