K-report
 

Archiv do 14.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » 24Tr, 25Tr - trolejbusy ze Škody Plzeň » Archiv do 14.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 15:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: a tak me napada jestli bylo technicky mozne do klasickych krovek schovat u AC stridacovou skrin a odpory ponechat na klasickym miste pred kloubem...cimzto by oproti klasicke 22Tr nebyl viditelny zadny rozdil (snad jen krom schudku za druhymi dvermi kterymi se pysni Ácéčko)...

A co se tyce oken a jakychkoliv uprav muzeme si takrikajic nas**t nebot kdyby skodovka byla aspon k necemu trajfy bez dýzlu montuje s prodlouzenym zadkem jako jsou u mezimestkych citelisu...ted tam zustava krasna prazdna dira a tak jako u vyklopnych okenek je sance na zmenu miziva...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 21:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

izzy - ÁCéčko schod určitě nemá, má šikminu stejně jako ostatní sériovky. Schod je jenom na Géčku, byl na prototypu 21Tr a potom na 22TrS, která tu šikminu má nyní již také, údajně ale strmější. Kastle 22TrAC byla vyráběna souběžně s brněnkými 3601 a 3602, což měly být původně také předváděcí vozy.
Bára!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 23:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy - meziměstskej citelis už od dob agory line má v třídveřovým provedení vzadu 2 (slovy dva) schody...
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 13:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

verusha: temi schudky byly mysleny schudky na strechu pokud me totiz pamet neklame klasicke 22Tr maji schudky jen za ctvrtymi dvermi...a AC je ma i za druhymi...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 15:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

izzy - no toť, to potom ano . Oproti tomu zase takový Géčko je nemá vůbec , asi by byly dražší než celá ta AEGý výzbroj. Ostatně schodovou výtku jsme vmetli i na zástupce Solarisu a i 25Tr, leč bylo nám odpovězeno konkrétně ostravskými kolegy, že:
a) na střeše je stejně jenom elektronika, na trati neopravitelná
b) žebřík se vozí v servisním autě

dodal bych jen:
c) pamatuji již několikrát trolejbus zašmodrchaný do drátů tak, že ze země se pomocí lan nedalo nic dělat a vysvobození přišlo až po vylezení na střechu a stáhnutí přímo sběračů
d) může být i jemný požár na střeše (když už je tam teda ta elektronika), kdy právě vylezení na střechu v co nejkraším čase znamená možná i záchranu větších škod.
e) i s elektronikou se na trati dají kolikrát dělat divy
f) až budeme mít specielní služební trolejbus nebo vozidlo větší než feldu pick-up, rádi si budeme žebrík vozit

Čili schůdky na střechu, kdo je pro? Já.
A je někdo proti?
Bára!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29181
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 17:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
Já mám dokonce pocit, že schůdky nemají ani budějcké modernizace. Jistej si tím ale nejsem ani trochu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 07:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Je to tak, asi jim to přišlo jako zbytečný luxus

Foto_55
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5762
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 10:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vzhledem k tomu, že šofér nemá elektrokvalifikaci tak se nesmí ke drátům přiblížit na víc než něco... proto řidič nemá na střeše pod drátama co dělat. z téhož důvodu se v tom nesmí ani vrtat
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 10:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: A když se mu třeby vyškubne stahovák - to bude sundávat sběrače smetákem?

A ohledně nových tr - stačí vzpomenou na nedávnou příhodu v Teplicích...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 11:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Ne, generálky je také nemají.
Zlin__24tr: To tvoje foto není generálka .
A když se mu třeby vyškubne stahovák - to bude sundávat sběrače smetákem?

U nás to řeší vežka. Viděno asi tak 5x.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 11:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Lepší fotku sem neschrastil, archiv je doma, tak sem použil nejbližší co byla. A to byl nějaký zvláštní požadavek? Nebo proč u vás schůdky nejsou - dokonce ani z výroby?
U nás i na posledních eMkách... 15TrM 367
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5764
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 12:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jasně, od toho má dílnu a pojízdnou dílnu. jediný co může šofér udělat je vypnout HV a stahnout tykadla. v ničem jiném se štourat nesmí.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 16:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo - řidič samosebou na střechu nesmí (otázka je, co dělat, když hoří třeba odrušovák nebo prachmizernej kábl od bleskojistky - těžko pak nad totálně vyhořelým vozem říkat řidičovi "dobře žes to nezkoušel hasit"). Bohužel jsou ale provozy jako třeba Brno, kde například ve vozovně Komín máme jako mechoši k dipozici opravdu pouze jednu feldu pick-up, kam se žebř nevleze. Nedovedu si představit, že by na 21/22Tr nebyly schůdky, to by se asi odtahové Líze značně přitížilo. Spousta závad se dá minimálně pro provizorní dojetí odstranit na trati nějakým jednoduchým zásahem, leč mnohdy třeba právě na střeše. Od toho tam ty schůdky koneckonců jsou. Jak ale vidno, nové vozy (a nejen trolejbusy) s tímto nepočítají, i když výzbroje na střeše nějak neubývá.
Bára!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29220
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 17:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

feldu pick-up, kam se žebř nevleze

A si napsat Ježíškovi o střešní nosič? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Davidov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.54.189
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 19:33:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha-Ostrava má žebřík v pick-upu a vleze jim tam.hurá!zázrak!jo-a kdyby u nás lezl šofér s hasičákem na střechu,či šoférka ,pokud by nespadla -už ji vidím jak se s tím hasičákem dere na hořící střechu-tak by se určitě přiškvařila k troleji.raději spálený trolejbus,než život člověka!!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 20:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský - my jsme pojali přímo tu drzost, že jsme nikoliv psali, ale říkali, a nikoliv ježíškovi, ale přímo na místech nejvyšších, zda by nebylo vhodné upravit jeden z těch 4 polovraků 14Tr, co se nám válejí na dvoře, na služebák - pojízdnou dílnu. Samozřejmě jsme to brali jako víceméně rejpnutí, takže odpověď byla (nečekaně) spíše záporná - no já se nedivím. Doba služebních trolejbusů (nebo autobusů) už je asi opravdu dobou minulou, snad kromě Ukrajiny apod. Takže si občas služebák děláme z namátkou vybraného vozu. ono se to může zdát jako prktotina, ale tahač také nemá věčně čas a z feldy rozhodně nenakopnu vůz s vyflákanýma bateriema, nedofoukám vůz s vadným měničem nebo neodstrčím chcíplý vůz z křižovatky.

Davidov - to samosebou, záměrně jsem zvolil takový extrémní případ. Už se to leč (ne)jednou stalo, pohotový řidič stopnul řidiče v protisměru, domluvil se s ním, podali si hasičák a bylo uhašeno. Samosebou to nemá s bezpečností práce mnoho společného a leckterému bezpečákovi by se zježily vlasy, nicméně bylo po požáru a řidičům je nutno vyseknout
a) pokárání za vstup na střechu
b) pochvalu za záchranu větších škod

Stále ovšem trvám na tom, že schůdky na střechu trolejbusu (tím spíš v době, kdy je elektrika víceméně na střeše)považuji za neodmyslitelný standart pro mechaniky. Skoro mi připadá, že na nových vozech tomu brání i nějaký předpis, když už ne konstrukce kastle, která musí schůdky umožnit zabudovat.
Bára!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 21:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by bylo kaj ty chůdky narvat, aspoň teda u Solaru.
Jestli to ale nebude v tom, že kastle jsou z francie či Polska, kde vyrábí CNG verzi autobusu a nikoli trolejbus.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 21:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě to jsem myslel, kastle na to už primárně není dělaná.
Bára!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 09:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin__24tr: Tak to netuším, proč je nemají. Zřejmě požadavek, neb když to není ani na GO...
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5770
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 10:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samozřejmě, že schůdky jsou pro dílenský dobrá věc a měly by tam bejt. jenom mě prostě napadlo 1 zdůvodnění, proč tam bejt nemůžou :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5771
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a představa výrobců je asi taková, že s každou kravinou se bude jezdit k plošině nebo ke každé kravině se bude volat máňa. ale porucha na jejich výrobku nastane přece jen 1x za 10 let a to se přežije né?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Davidov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.54.189
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 16:50:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projel jsem už dost DP ve světě-mužu říct,že schudky už se nevyrábí asi nikde.Dokonce je ani nikde nevyžadovali.Nikde ve světě se kvuli bezpečnosti na střechu na trati neleze.Je trochu jiná doba i co se bezpečnostních předpisu týče.Navíc- solaris,nebo tr24-na střeše NEOPRAVÍŠ NA TRATI NIC!!!! Pokud je závada ve staťáku,nebo kontejnéru pohonu-jestli jsi vnitřek ještě neviděl,tak to bohužel,tak to na trati nespravíš.Doba stýkaču skončila.A silový blok na střeše též asi nespravíš.Tak nevím co chceš na trati na střeše dělat.Pro ing.BOBA-co myslíš kravinou????Ja po21.letech v podniku na trati na střechu lezl jen když upadla točna.A to se už dnes nestává-točny mají kvalitnější ložiska SKF.Ale asi to je kravina.Znalče.
Sova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 20:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidov:no někde se schůdky ještě používají a i dokonce na zbrusu novejch vozech, v rusku
 
Davidov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.54.189
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 22:44:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sova:Napsal jsem že asi se už nikde nevyrábí.Nebudu zas prohledávat celou evropu-ale vyjmenoval bych ti mnoho měst od východu na západ kde schudky nemají a nijak je to nezatěžuje jak vás.Sám jsem raději ať schody nejsou.Už kvuli bezpečnosti.Není duvod aby tam byly.Taky bych tu mohl dát spoustu fotografií kde schody nejsou.a nebudou.A pamatuji si,že první 14.tr mělo schody hozené pod zadními sedadly. Po roce provozu polovinu schodu z vozu ukradli cestující,zbytek se vymontoval.Solarisy mají skládací žebřík,uchyt je vzadu nade dveřmi.A vleze se i do pick-upu,jak už se tu mluvilo.To proto,ať mužete klidně spát
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 23:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já staťák viděl a nejednou opravoval, ne teda na trati, tam řekněme opravdu není nic k opravě, leč i kontejner 25Tr jsem viděl, a zdá se mi, že tam k opravě naopak je stále dost a dost věcí.
Doba stykačů skončila
Ano, to jsem viděl zrovna právě na 25Tr

Za schůdky na střechu si stojím. Nevím jak jinde, ale v Brně opravdu nejsme zvyklí na každé upálené oko od botky (nebo jinou podobnou závadu) volat tahač. Komu by se zdálo divné, k čemu musím lýzt na střechu pro opravu botky, tak nechť si zkusí poposunout kabel bez toho, aniž by tomu pomáhal ze střechy.
Hádat se nemíním, souhlasím s bezpečnostním aspektem, a až budeme mít bezporuchové trolejbusy jezdící po dokonalém trolejovém vedení, schůdky prohlásím za zbytečné. Zatím si myslím, že tch pět kusů železa není občas na škodu

A silový blok na střeše též asi nespravíš
To by se asi řada lidí divila, co všechno jsme schopní vlastní silou dostat do vozovny

Končím schodovou debatu (a současně děkuji Škodě Ostrov, že díky nim musím na model ácéčka těch schůdků vyrobit deset

a ještě když už jsme u těch předpisů - některé jsou opravdu proto, aby se porušovaly, protože pokud by se měl člověk v dnešní době řídit vším, co na něho úředníci vymysleli, seděl by u ponku a piloval si nehty.
Bára!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 00:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doba stykačů skončila

Dobře, Verusho, doba stykačů u Trollin skončila ;)

Kdyby se ten skládací žebřík dal nechat í někde ve voze, nebylo by co řešit.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se ten skládací žebřík dal nechat í někde ve voze, nebylo by co řešit.

Podle toho co jsem četl tak do Brna mají přijít 25Tr bez pomocného motoru. Tak proč neschovat žebřík do toho jinak nevyužitého prostoru pro motor.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5781
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 10:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doby stykačů skončila? sem si nějak nevšim, že by jezdily jen tr s asynchronama. a co topení? a hl. vypínač, to neni takovej velkej stykač?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 13:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vleze se i do pick-upu ale ne věude mají jako dílenský auto pick-upa. My zrovna máme 3dveřovou 206tku,Peugeota. Ale za závadou se jezdí většinou autobusem. Buď dílenským, který má přidělený dílna nebo něčím co je po ruce. Třeba i trolejbus.
Bytostně nesnášim KAROSAU/IRISBUS Citelis a trolejbusy 24Tr s citelisáckym ksichtem. Jihlava nepotřebuje hafec NP vozů.;-)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy - mě napadlo, že by se z toho prostoru dala udělat obrovská šatní skříňka pro řidiče .

Bobo - no budiž, na topení se vůz na trati neodstavuje. A ten automat - zrovna dneska jsem řešil jeden, kdy nešel naopak "shodit" (elektricky natahovanej 21Tr) , takže vůz se zapínal přímo pakeťákem
Bára!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5798
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no klasickej "stykačovej" problém, nejde vypnout nebo zapnout nebo nejdou kontakty na 24V
naštěstí se svařeným HV se počítá, takže paketákem se házel nějakej další stykač. (že by K1? :-) )
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 21:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo - ny ny, 21Tr má pomocným kontaktem automatu spínán přímo obvod polaritních stykačů (K1 - K4). On vlastně, když se to tak vezme, ten automat je u 21Tr víceméně na prd, protože zatím jsem ho nikdy neviděl sletět následkem nadproudu, maximálně se během služby vozu "uklepe" a spadne sám od sebe. Nadproud si většinou dřív "vezmou" hlavní pojistky, a oddělení vozu od sítě zase dělají ty polaritní stykače. U 14Tr je to tak jaks to vymyslel, tj. K1 . (Hovadiny, jako je přepojovač polarity, se naštestí týkají jen 21Tr, u 22Tr už to je naštestí diodovým můstkem, tedy "zpět na stromy", jako tomu bylo u prvních 14Tr)
Bára!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5803
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 15:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

diodovým můstkem se nedá rekuperovat, proto je na 21 ten kontaktní nesmysl. u 22 zřejmě od nějaký rekuperace upustili :-)
no a na 15TrMM pro čb neni automat vůbec, jen pojistky a 2 stickače. a pka diodovej můstek. a tvá oblíbená asynchroní 22 je na tom podobně (bez automatu) přepínání polarity si ted nevybavim, mam za to, že stickačema :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 20:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bobo - no a právě 22Tr rekuperaci má (nevím teda jak ty tři ústecký bastly), jsou to naše jediný rekuperbusy a krásně jde třeba na eMGčku ve 14Tr poznat, když jedeš ve společným úseku s dvaadvácou (některé úseky ovšem naopak nesnesou dva kloubáky v kopci v plné jízdě :D) - to kompresor čerpá hned rychlejc a pojízdná měnírna a maďarskou budkou skoro i svítí (trať do Šlapanic, voltage měřeno na topnicích rozdeklovaného voz. topení: do kopce plná jízda 22Tr, bez dalšího vozu v úseku 570V, jízda z kopce při rekuperaci "do protijedoucího vozu" 690V).
Je to celkem fikaně, je tam diodovej můstek proklemovanej (zde nepopsatelným způsobem) dvěma IGCT tyristorama. Díky tomu to mimojiné hýří širokou škálou pazvuků zejména při výběhu/brzdě. když nám nedávno jeden ten tyristor odešel a oba tyto silové bloky byly poslány na opravu, proklemovali jsme to natvrdo na danou polaritu, aby se s tím dalo aspoň hejbat po vozovně. Problém nastal při přejezdu křížení, kdy jsem poprvé zažil, že na 22Tr střelil automat, neboť vůz se na chvíli dostal na opačnou polaritu.

ACčko naštěstí vůbec neznám, no on se ten model potom dělá líp, když si člověk může vymýšlet a nikdo mu nemůže dokázat, že to nemá podle skutečnosti. Čili já budu mít pouze 6 "stykačů" (= relátek v silovině), a to dva linkáče a čtyři reverzační. No pak teda ještě topeníčko, po jednom relátku.
Když už jsi tu zmínil tu 15TrMM, někde jsi měl tuším na svém webu popis, ale já už nevím adresu, nehodil bys mi link? Zajímala by mě právě celkem silovina, koncepčně.
Bára!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5805
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jo vlastně, když to píšeš, tak se mi ta 22 vybavila, že tam má nějaký tyristory.

http://dydzej.webpark.cz/15tr.html - tady jsou ty budějický 15-ky.
když to nepujde - von webpark nějak v linkování blbne, tak copi a pasta, nebo napsat jen základní adres a pak už se tam doklikáš...
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ó děkuji. Jak to tak čtu, je to 15Tr s výzbrojí poskládanou ze všech možných typů, vidím tam kus 14Tr, kus 21Tr a kus 22Tr. To jste se teda vyřádili, ale podle popisů to vypadá jako poměrně slušnej stroj. Jedinej problém by byl u nás ten měnič, v Brně se Cegelecům moc nelíbí. Ty stykače jsou ty "dvaadvacítkový" Lekovy? Ty jsou celkem slušný. Zajímavá je ta kondíkovka, poněvadž pokud se jedná o Epcos (nemáš to tam uvedeno, ale popisem to sedí), tak ten dělá velice slušný rany, když k ní přileze napnelismus. Taková tupá rána, asi jako bouchnutí dveří od wartburgu . Přejezd křižovatky s izolovanýma stopama vypadá asi "buch buch --- buch buch". Těšit tě může, že ten IGBT 14Tr bus v Brně stále ještě jezdí bez silozměn, byť modernizován na 14TrR, je to 3256, vládní vozidlo odstavné plochy Slatina. Pečujou tam o něho jako o skvost, já tím jel jenom jednou a "elektrozvuky" z toho teda opravdu lezou prapodivný.
No leč asi se budeme muset vrátit k diskusi o 25Tr, zavzpomínali jsme si na krásné staré stroje a teď budeme muset zase mluvit o těch hnusnejch novejch shitech.
Bára!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 00:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: No leč asi se budeme muset vrátit k diskusi o 25Tr...

Zkusím tedy nenásilně navázat. :-) Nové Citrolisy budou taky rekuperovat? Jak dlouhé jsou v Brně vlastně napájecí úseky (resp. kolik trolejbusů v nich průměrně najednou pobývá)? Stačí mi pro příklad třeba trať z Moravského náměstí do Komína, nebo okružní linka po Kotlářské a Úvoze (tam to aspoň důvěrně znám).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace