K-report
 

Archiv do 20.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 20.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 07:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LuTep: Přečti si prosím laskavě ještě jednou moje příspěvky o nočním provozu a trochu pozoněji. Zjistíš, že jsem se tam ani jediným slůvkem nezmínil, že by provoz linky 99 měl být koncipován podle příjezdů vlaků na hlavní nádraží. Já jsem se ve svých příspěvcích zmiňoval o noční dopravě obecně, nikde jsem se jediným slůvkem nezmínil o kterékoliv noční lince. Je však asi logické, že pokud noční rychlíky jezdí na pardubické nádraží denně, asi budu mít na mysli noční linku, která jezdí denně, tedy 98. Tak nechápu to tvoje přiovnání o míchání jabkama s hruškama vsouvislosti s linkou 99. Opravdu si přečti to, co jsem psal výše pozorněji.

Jen bych si dovolil takovou poznámku k tomu Dublinu: V Evropě zejména na západ od našich hranic je trend takový, že MHD nevyužívá takové procento lidí, jako u nás. Tam se lidé po městech přepravují spíš svými vozy nebo taxíky. Takže i nároky na tamní MHD jsou jiné.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 09:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím o radu:
Chtěk bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s reklamacemi u dopravního podniku. Jakým způsobem vyeklamovat špatné účtování za jízdné MHD na Pardubickou kartu, aby na reklamaci někdo reagoval? Dnes jsou to dva týdny, co moje přítelkyně prostřednictvím formuláře na webových stránkách reklamovala neustálé chyby v účtování za cestování MHD a dodnes nedostala ze strany DPmP na tuto reklamaci žádnou reakci. Jaké jiné možnosti využít kromě tohoto formuláře na webu, aby se tím dopravní podnik začal zabývat?

Já vím, na vyřízení reklamace má organizace 30 dní a uplynula z nich pouze polovina, ale štve mě, že jízdy MHD jsou stále účtovány jinak, než podle tarifu MHD a v dopravním podniku to zřejmě nevadí. Když se objevují chyby při odbavování, tak to člověk pochopí, ale když vám jsou z PK neustále odečítány jiné částky, než by měly a nic s tím nikdo nedělá, tak to zamrzí.

Je tu samozřejmě několik možností. Buďto má dopravní podnik těch reklamací tak ohomné množství, že je nestíná řešit nebo si s vyřešením problému neví rady a nebo prostě na zákazníky kašle...

Jak mám tedy podat reklamaci u dopravního podniku? Písemně u přepážky na Karlovině nebo přímo v dopravním podniku na Dukle?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6057
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 10:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Není vůbec zač! Jo, a ještě jsem se měl o něco připomenout...

Aktuální drby: Autobus 178 má novou RZ 2E6 3921, vyzývám všechny webmastery a správce seznamů autobusů, ať tuto změnu vezmou na vědomí a zařídí se podle toho. Autobus byl teď nějakou dobu mimo provoz, dneska jsem ho viděl po dlouhé době prvně, z tiskové agentury "jeden řidič povídal" se mi doneslo, že snad tomu autobusu nedal ve vozovně přednost sloup a došlo k čelnímu střetu.

A ještě přihodím jednu fotku z konečné v Bohdanči týkající se problematiky třídění odpadu:

 

Papír, sklo, plasty, ... a řidiči
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 10:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_j: Zatím si pamatuji, ale mám do čtvrtka dovolenou, takže se pokusím nezapomenout v pátek.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... v dopravním podniku to zřejmě nevadí ...

Tak to tě ujišťuju, že DP to vadí a že to řeší. Systém je zatím stále ve fázi odlaďování, musím dát HQ za pravdu - nedávno argumentoval množstvím komponent systému a složitostí odladění takového systému. A jak to sleduju z povzdálí, měl pravdu :-)
Jinak webový formulář není samozřejmě tou zcela oficiální cestou k reklamaci, ačkoliv nechci omlouvat neozodpovězení dotazu...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady musím reagovat:

Řeší se všechny reklamace a celá záležitost se dá rozdělit do dvou rovin.
1) Některé reklamace dokáže DP vyřešit sám a záznamy z DB nám dají uspokojivé vysvětlení a nejenom nám, ale i cestujícímu. Většinou je to tak, že se cestující třeba chybně odbavil, u nás na testovacím demosetu se mu ukáže, jak to má dělat správně a je vše vyřešeno. Nebo cestující nahlásí, že systém něco účtoval nepsrávně a rozdíly se řeší a připíšou na jednu nebo druhou stranu, česky řečeno, buď uznáme oprávněnost a vrátíme na kartu nějaký obnos a nebo cestující sám uzná, že je to jinak a transakce je v pořádku.
2) Pokud se reklamace týká závažnějšího charakteru, že ji musí posoudit EMTEST,pak to trvá delší dobu. Musí projít analýzou programátorů v Žilině a my musíme dostat uspokojivou odpověď tak, abychom mohli cestujícím také uspokojivě odpovědět a jednosznačně určit, kde se stala chyba. Všechny reklamace chodí v podstatě přes jednu osobu řešíme je. Je možné že se reklamace týkala jízd z 1.1.2007 a to řeší EMTEST globálně. Prozatím nebylo stanovisko od EMTESTu doručeno. Každopádně termín stanovený zákonem dodržujeme.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odpovědi panu řediteli.
Budu tedy konkrétnější:
Reklamace se týká toho, že chybné účtování souvisí s víkendovým polovičním jízdným. Pokud se rozhodnete využít služeb MHD v určitý víkendový den minumálně dvakrát, tak je vše v pořádku. První jízda je za plné jízdné, všechny další za poloviční.
Pokud však na personalizovanou kartu ve formě elektronické peněženky cestuje moje přítelkyně v určitý víkendový den pouze jednou, následně je při dalších cestách MHD systém zmatený.
Pokud například pojede na kartu v neděli a to pouze jen jednu jízdu, tak zaplatí správně plné jízdné. Následně však při další jízdě třeba v pondělí jede s 50 procentní slevou. Zde samozřejmě přichází o peníze dopravní podnik.
Pokud však moje přítlkyně jede v sobotu MHD pouze jednou, tak první jízdu v neděli pak pojede za poloviční jízdné, ale pak již všechny další jízdy v neděli pojede za plné jízdné, což je zcela naopak než dle taifu MHD.

Prostě se chyba projeví vždy poté, když se cestuje MHD v určitý víkendový den pouze jednou. Je tam asi někde chyba v programu.
A s každým dalším víkendem, kdy to takto špatně funguje, dochází k dalším a dalším jízdám, které stojí za reklamaci. Takto špatně to fungovalo o vánočních svátcích, na Silvestra a na Nový rok a fungovalo to takto špatně o i uplynulém víkendu.
Ví dopravní podnik o tomto problému chybného účtování víkendových jízd na personalizovanou PK ? Myslíte si, že je to chyba odbavovacího systému nebo jen software na té jedné konkrétní kartě? Rozhodně to není způsobeno špatným odbavením při nástupu nebo při výstupu. Je to opravdu nějaký závažnější problém.
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chystám se do Prdubic a chtěl bych se zeptat jak to máte s jízdenkama když tam teď máte ty karty? dík
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 17:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono EMtest je vůbec zábavný odbavovací systém. Už jsem se od něj dozvěděl nejmíň 5 číselných kódů, které hlásí neplatnost karty, načež při druhém přiložení vše funguje. Špatně mě odbavil jen jednou, kdy mi při výstupu oznámil zakoupení dalšího jízdného za 10Kč, takže jsem jel jednu zastávku za 20Kč . Ale to se stává, jinak jsem s kartou spokojen, což se nedá říci o označovačích. Za dobu, co funguje tento systém jsem se setkal s tolika nefunkčíními označovači, označovači, které tiskly šmouhy místo čísel a označovači, které jízdenku sežraly (konec roztrhaly), že jsem raději přešel na kartu...
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3161
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klasické papírové jízdenky se dají zakoupit např. v automatu najízdenky na nádraží. V autobusech a trolejbusech jsou klasické označovače.

Podrobnosti zde ... http://www.dpmp.cz/index.php?str=6

(Příspěvek byl editován uživatelem bart.)
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3162
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký je rozdíl mezí jízdenkou na 1 den a na 24hodin?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29461
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že denní platí do půlnoci, zatímco 24-hodinová 24 hodin.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na jeden den je zpravidla jeden kalendářní den, tedy do půlnoci bez ohledu na to, kdy si jízdenku koupíš/označíš. Takové jízdenky mají například v Plzni

Na 24 hodin je přesně 24hodin od označení...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3165
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha už to chápu, díky za info ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4080
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 19:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra se k vám chystám. Jsou 24hodinové jízdenky v prodeji na nádraží mimo automat? Jinak jsem zjistil, že dostat se k univerzitě s příjezdem vlaku na hl.n. v 9:22 docela složité. Abych to stihl do 10:00, tak mám na výběr jen ze dvou spojů (linka 33 v 9:35 nebo linka 10 v 9:41). K tomu připočítám obvyklá zpoždění ČD a vyvozuji, že raději pojedu dřívějším vlakem.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 19:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Ostravák: A to se ti zdá málo? Já jsem přijel včera do Pardubic autobusem v 9:20, přešel na hlavní, koupil 24 h. jízdenku v automatu a v 9:35 jel v klidu 33. Musíš mít holt dobrého dopravce.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4081
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 20:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: No jo no. Hold z Ostravy mi asi nic jiného než vlak nezbývá.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 13:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_R: To jsou pouze malé chybičky, když občas špatně odbaví nebo se na displeji objeví chybová hláška při špatném přiložení karty. Tyto chyby snad ani nestojí za řeč.
Ale chyba, kterou jsem tu popisoval, a která se projevuje vždy o víkendu, je dle mého názoru daleko závažnější, trvalejší a je dost možná, že to není chyba karty, ale možná celého odbavovacího systému. Nejhorší je, že jsem to na začátku ledna reklamoval a od té doby mám samozřejmě další chybně účtvané víkendové jízdy a můžu podávat další reklamaci. A o následujícím víkendu přijdou určitě další jízdy, které budou opět chybně účtované a tudíž i reklamovatelné...
Jsem zvědavej, jak to vyřeší odborníci v Žilině.
Už jim to trvá na můj vkus hodně dlouho. Chybu jsem poprvé zjistil v polovině prosince a dnes je více než polovina ledna.
Kolikpak bude platit dodavatel dopravnímu podniku penále za to, že jsou v odbavovacím systému takto závažné chyby?

Jinak ale až to bude vše fungovat tak, jak má, tak to bude samozřejmě skvělý systém. Přeci jen je pozitivní, že Pardubice mají po téměř dvaceti letech opět hlášení zastávek, čipové karty nabízí taky řadu dalších možností využití. Ale teď zatím na tom není moc co pochvalovat...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6069
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 18:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že Pardubice mají po téměř dvaceti letech opět hlášení zastávek

Ono už tu něco takového bylo?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 20:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě. Osobně pamatuju hlášení v některých tehdy zánovních 14Tr08/6 a v Ikarusech. Hlášení bylo nahrané na kazeťáku a řidič ho každou stanici pouštěl ručně. Po odhlášení se to vypínalo tuším už samo.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 21:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111 : No tak ta chybová hlášení jsou banalita, při druhém přiložení to většinou odbaví dobře. Spíš bych velký problém viděl v označovačích. Díky nešťastné shodě okolností (nefunkční označovač a narvaný trolejbus - tudíž nemožnost označit to jinde) jsem slíznul pokutu 400Kč. Dnes už nad tím mávnu rukou, ale tenkrát jsem myslel, že ty revizory na místě zmasakruju .
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6075
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 22:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, označovače jsou prevíti. Jel jsem trojkou do Bohdanče, vůz 385. Na Masarykovo nám. prostřední označovač fungoval, po chvíli se rozsvítil červeně. Na konečné jsem to šel říct řidičovi, ten si povzdechl, sdělil mi, že jde o opakovanou závadu a poradil mi, ať dám označovači pár facek. A opravdu - opět se rozsvítil zeleně...

A když si vzpomenu na revizora, který mi vysvětloval, že pokud označovač svítí zeleně, pak to znamená, že je docela určitě funkční - a pokud si myslím něco jiného, jsem blbej, protože on je revizor a on je neomylný... (Tenhle pán je v DP od jara/léta 2006 a na mě už delší dobu svým chováním a vystupováním působí takovým dojmem, jako že v minulosti musel působit někde hodně vysoko v armádě.) Chudáci lidi, kteří mu padnou do spárů.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Z.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.58.205.32
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 22:12:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: To snad je vtip, ne? Platit pokutu v situaci kdy nefunguje označovač, takže není možné si jízdenku označit? V takovém případě přece můžete revizora zcela jednoznačně poslat k šípku a v klidu vystoupit na své cílové stanici, protože není Vaše chyba, že jste si neměl jak označit jízdenku. A pokud by revizor měl nějaké připomínky, tak rovnou volejte policii, preventivně oznámte, že se na Vás revizor dopustil omezování osobní svobody (tenhle krok je dost důležitý, protože to je trestný čin a policisté nemohou nad Vaším telefonátem mávnout rukou, zatímco nad oznámením, že se hádáte kvůli nefungujícímu strojku by asi tolik aktivity neprojevily) a až policie přijede, nechte zapsat do protokolu, že strojek na označování skutečně nefungoval.
Skončí to celkem jednoduše, policie vyslechne zúčastněné a za pár týdnů Vám pošle oznámení, že trestný čin nebyl prokázán a vyšetřování se zastavuje. Vy ale budete mít v ruce protokol, že strojek nefungoval a to je Váš důkaz - vina je na straně DP a nemusíte platit žádnou pokutu, protože s takovým důkazem u soudu uspějete.
Pokud se ptáte co revizor a trestní oznámení, tak s tím si nedělejte hlavu. Kdyby se choval slušně, musel by uznat, že jste si neměl kde lístek označit. Pokud si na Vás přesto chtěl vydělat svoji provizi za pokutu, je odpovídající trest, pokud si užije výslechy a vyšetřování.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 23:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky nešťastné shodě okolností (nefunkční označovač a narvaný trolejbus - tudíž nemožnost označit to jinde...
To sis fakt nechal dát pokutu? Bože... Doporučuji ti příště při nemožnosti označit jízdenku se okamžitě násilím prokousat davem k řidiči a oznámit mu to. Buď ti prodá lístek za 15 Kč (horší varianta), nebo označí jízdenku náhradním způsobem (lepší varianta) a nebo (pokud mu opravdu nejde ani jeden strojek) nebude (a nesmí) pokračovat v jízdě a musí přivolat servis. Absolutně tě nechápu, že sis tu pokutu nechal líbit, ale pokud jsi neinformoval nejbližší oprávněnou osobu dopravce (řidiče) ihned po nástupu, že není jak si označit jízdenku, tak chyba je asi na obou stranách...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 23:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platit pokutu v situaci kdy nefunguje označovač, takže není možné si jízdenku označit?
Bojím se, že jeden nefunční označovač ze tří není důvod, že nejde jízdenku označit. Samozřejmě záleží na konkrétní situaci a tom, jak aktivně se po panu kolegovi revizoři vrhli...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 23:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: Pokud je ten revoizor o kterém mluvíš takovej plesnivej dědek s naslouchátkem, tak do jeho spárů jsem bohužel tenkrát padnul. A když jsem ho viděl poprvé, tak jsem si podle jistých znaků (fasované hnědé kožené polobotky, zelený ponožky) říkal, že to je typickej lampasák...
Z.K.: Vtip to bohužel není. A ta situace byla mnohem více absurdní!!! Prostě nastoupil jsem na Hradecké do narvané 3 a ejhle, označovač nefunkční. Na Masarykově nám. se dav vyvalil ven a já jako že si půjdu označit tu jízdenku. No a v tom revizor. Tak jsem mu ukázal neoznačenou jízdenku a začal vysvětlovat, že strojek nefunguje. On se ani neráčil otočit o 180 stupňů, aby to viděl. No a přišla i "úžasná" paní revizorka, která má úžasnej ruskej přízvuk a už sepisovali protokol, protože jsem jim raději dal občanku. Paní revizorka sepisovala protokol a do situace se vložilo několik cestujících, kteří nefunkčnost označovače potvrdili. Načež pan revizor se uráčil strojek zkontrolovat. No zjistil, že nefunguje. Pak ovšem provedl velmi vychcanou věc a sice svojí kartou strojky ve voze vypnul a hned zapnul, no a milý strojek začal svítit zeleně. Načež označil svoji kontrolní jízdenku a hrdě s ní přede mnou mával, no byl jsem vy pytli... Dorazili jsme na konečnou na nádraží a oni
ještě dopisovali ten protokol - nechali si mě ve voze. A po ca 1 min přišli technici DP opravit nefunkční hlášení a začali se hrabat i v onom strojku . No po kratší diskuzi jsem je poslal kamsi a šel jsem pryč. Pkutu jsem zaplatil týden na to. Na DP jsem poslal stížnost, bohužel však bez odpovědi od "kompetentní osoby". Je to smutný, ale je to tak . A můžete mi to věřit, ale ani nemusíte...
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 23:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat_snina: Ono to byla fakt blbá situace. Já měl s sebou bágl + tašku a byl jsem na cestě na nádraží a dál domů, takže to prostě nešlo. Navíc dav byl hodně hustej. Navíc jsem byl v pytli i díky tomu, že se mnou jel spolužák, a ten "blb" měl jízdenku za 6Kč. Načež jakmile poznali, že patříme k sobě, tak už jsem se vezl. Bohužel dělali naprosto dokonalý nátlak a navíc jsem chvátal na vlak a po té dlouhotrvající diskuzi jsem byl v koncích s argumentama, a tak jsem jim tu občanku dal.
No přiznávám, že to je moje první pokuta za celejch mejch 20 let života .
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6077
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 00:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a ještě jedna věc, zdůrazňuju, že označovače jsou schopné střídavě fungovat a nefungovat, takže pokud cestující ukáže na fungující označovač se slovy "Před chvílí svítil červeně, nemohl jsem si označit jízdenku a přes dav se nešlo procpat jinam.", může mít pravdu.

M_r: Aha, to myslíš toho revizora, co mi jednou na konečné na Židově bez mého vědomí a bez mého souhlasu jen tak vlezl do odstaveného trolejbusu ve chvíli, kdy jsem byl venku a nasazoval sběrače, začal se mi tam přehrabovat v kabině ve věcech (měl jsem tam třeba taky peněženku, mobil, foťák a tak), údajně proto, že šel hledat desky s výkazem, aby se mohl zapsat. Nevím, jak ostatním řidičům, ale mě pobyt cizích osob v kabině v době mé nepřítomnosti vadí, a to tak, že hodně, obzvlášť ve chvíli, kdy tam mám předměty nezanedbatelné hodnoty.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 00:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsou schopné střídavě fungovat a nefungovat
Toho jsem byl svědkem několikrát...
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 00:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Tak ty dva znám. Ty si přede mnou chtěli smlsnout i na jinejch, jenže ti trvali na policajtech, poprosily lidi, aby s nimi chvilču počkali. Jak to dopadlo, nevím, bo jsem spěchal. Každopádně popis by odpovídal...
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 07:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlášení zastávek: Hlášení zastávek tu skutečně bylo a bylo nejspíš v roce 1989. Hlášení tehdy bylo jen na některých linkách, tuším že na linkách 6 a 13, kde bývaly nasazeny kloubové Ikarusy, jak tu již někdo uvedl a pak byly hlášeny zastávky na lince 4, která tehdy jezdila do Svítkova, tedy pouze v autobusech. Protože ale hlášení bylo tehdy nahrané na kazeťáku, bylo hodně chybové a taky někdy v té době došlo k odklonu linek jezdících přes dnešní Masarykovo náměstí (tehdy náměstí Budovatelů) z důvody výstavby horkovodu na třídu Míru. Tím, že byla změněna trasa linek, byly náhle hlášení zastávek v té podobě nepoužitelné a v souvislosti s revolučními dny v listopadu 1989 došlo ke změnám názvů zastávek a tak by se musela řada hlášení zastávek přemluvit a do toho se už nikomu asi nechtělo. Podle mých odhadů fungovalo tehdy hlášení zastávek v Pardubicích zhruba půl roku až rok.
Jsou to ale pouze moje vzpomínky, někdo mě možná opraví nebo upřesní.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 07:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, až teď jsem si všimnul příspěvku 353 o těch hlášeních zastávek v 80. letech a tam se uvádí, že hlášení bylo tehdy i v některých 14 Tr, tedy i v trolejbusech. Takže moje domněnka o které se zmiňuji v předchozím příspěvku, že tehdy bylo hlášení jen v autobusech je asi mylná.
Třeba mě ještě někdo doplní nebo upřesní.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29482
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 07:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to se používaly klasické kotoučáky, nebo už byly k dispozici malé kazeťáky (ty z té doby moc nepamatuju...)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 08:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo to něco v duchu tohodle - http://www.oldradio.cz/tsk10.htm, ale v nějaké palubní verzi. Na kterých linkách to chodilo, to si fakt nepamatuju, určitě si vybavuju jedničku a jedenáctku.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 10:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pokud se nepletu, tak to hlášení vypadalo tak, že při vjezdu do zastávky byla hlášena zastávka aktuální a hned i ta následující. Přiznám se, že si už ale nevybavuji, zda to bylo namluveno mužským či ženským hlasem. Pamatuji si zejména na ty Ikarusy, potože linkou 13, která byla tehdy především záležitostí Ikarusů, jsem jezdil do školy. Záležitost Ikarusů byla tehdy i ta již zmiňovaná 11 a 6. Rozhodně to nebylo zdaleka ve všech vozech. S hlášením zastávek podle mých subjktivních odhadů Pardubicích jezdilo asi 20 autobusů a trolejbusů a to ještě nebyly zdaleka namluveny všechny linky.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 14:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je docela problém, revizora (hlavně teda tu dvojici, o které tu mluvíte) asi těžko přesvědčíte o skutečnosti, revizoři mají prémie za určitý počet zadržených, takže pod vidinou prémií vůbec nemyslí jako lidi.
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostal jsem vyjádření pana Hodného z dopravního podniku na reklamaci, o které jsem tu v uplynulých dnech psal.
Bylo mě nebo respektive mé přítelkyni sděleno, že v odbavovacím systému byla skutečně nalezena systémová chyba, která způsobovala nesprávné účtování. Nyní byla již dle pana Hodného tato chyba v odbavovacím systému opravena, odbavvací systém by měl účtovat správně. Tak uvidíme o víkendu...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4086
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 16:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem byl v Pardubicích, tak vám to tady trošku zkritizuju.
1. nikdo mi nebyl schopen říct zdali se 24hodinová jízdenka označuje či nikoliv. Vím, je tam napsáno, že platí od zakoupení, ale jistota je jistota.
2. řidiči byli povětšinou velmi milí a vstřícní.
3. na zastávce Hlavní nádraží chybí jízdní řád linky 33. Místo něj se oběvil JŘ linky 43, který byl asi původně pod ním. Z toho plyne další věc.
4. otřesný vzhled označníků. I těch nových, i těch starých. O straé se snad ani nikdo nestará a nové vypadají otřesně. Nevyložil si náhodou někdo vyhlášku špatně?
5. Vozy jsou většinou ve velmi dobrém stavu. Sedmistovky určitě v lepším stavu než sedmistovky ostravské. (vezl jsem se i exJandovým vozem 99)
6. problém nastává až při nástupu. Systém EmTest běží podle toho jak jsem to sledoval celkem dobře. Jen někteří se odhlašují před zazněním zastávky, někteří až po. Jak to tedy je? Problémem jsou označovače. Fungují/nefungují jak se jim zlíbí. Opravu popsanou výše jsem viděl na vlastní oči.
7. nejotřesnější věcí je podle mě (asi jsem zhýčkaný Ostravou) nalepování informačních letáků a reklam přímo na okna, i když jsou vozidla vybavena vitrínkami či plochami na polep. Hrůza běs a děs. Tohle vídávám na Slovensku celkem běžně, ale v ČR velmi málo.
Tak asi tak. Berte to jako připomínky.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák ad 7: nalepování reklamních letáků je běžná věc asi kromě Ostravy. Pokud jsou všechny schrány plné reklamy se nalepují i na okna. A pokud se schrány vyprázdní tak se reklamy na oknech nechají do konce pronájmu. Pokud vozy nejsou vybaveny schránami tak se raklamy nalepují jen na okna.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3195
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 6: s papírovými jízdenkami nemám zkušenosti. Při odhlašování na zastávce se odhlásím kartou až po nahlášení dané zastávky kde chci vystoupit.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...vezl jsem se i exJandovým vozem 99

ex? Ten vůz už byl vyřazen? nebo teď patří někomu jinému?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patří někomu jinému. Vřazen není. Jinak bych s ním nejel.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já se do Pardubic chystám zítra- teda pokud ten vítr nebude tak silný, jako teď večer. Ale já používám klasickou papírovou VYDISku vydanou hradeckým DP.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Je to pořád Jandův vůz, akorát s ním Janda jezdí docela málo, ale přidělen ho má.

Jinak, co se týče letáků, v Karosách není letáky kam dávat, tak musí jít zákonitě na okna.
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4088
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha tak to jsem ho blbě pochopil. No nic.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 19:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, já nevím, počkáme si na kolegu, ale kdyby ji neměl, tak by se určitě pochlubil...
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6079
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Jaký ex? 99 je pořád ještě moje! Jen s tím včera jezdil někdo jinej, mám pocit, že posádka vozu 1. Ono to funguje tak, že ve chvíli, kdy posádka vozů 1 a 100 nemá svůj vůz (je v dílně, případně mají oba řidiči ve stejný den dělenou směnu)¨, dostanou automaticky 99 a pokud já ten den taky jezdím, mám prostě smůlu.

Tohle je ostatně takové pravidlo, které se celkem dost dodržuje - že pokud je nějaký vůz v daný den nepojízdný, dostane jeho posádka nějaký "příbuzný" vůz stejného typu. Tedy - řidiči 24 Tr dostanou místo svého vozu nějakou jinou 24 Tr, řidiči "plzeňských modernizací" dostanou jinou plzeňskou modernizaci a tak.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4092
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 07:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: Vždyť říkám, že jsem byl předevčírem nějaký natvrdlý a nějak mi to nedošlo.. Přišel ti mail?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: Dělá se to jen u klackobusů, jinde se to moc neřeší, včera odešla 394 na lince 13 a řidič jezdil (na NP spoji) s 346. Když nemá posádka svůj vůz, tak jí dají, co je po ruce (148 dají 177, 142 měl jeden řidič, druhý měl 156) atd.
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 11:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které autobusy, trolejbusy DPMP byly z výroby (před zařazením do provzu) opatřeny BUSE panely osvětlené pomocí zářivky?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna informace z hlavního stanu. Dnes odpoledne dorazí do DP 4 nové vozy Karosa, teda dnes již IVECO B 951.

Konec hlášení.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlásím, že jsem byl v DP, byl jsem HQ informován o nových busech a přesto jsem je ani nevyfotil, ba jsem se na ně ani nešel podívat. Za tuto lehkovážnost přijmu libovolný šoto-trest...
Přijímám sázky na evidenční čísla - logicky by to měly být vozy 59, 60, 61 a 62, ale nic není nemožné.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které autobusy, trolejbusy DPMP byly z výroby (před zařazením do provzu) opatřeny BUSE panely osvětlené pomocí zářivky?
Autobusy - Karosy 130-146, Citybusy 147-159
Trolejbusy - 14TrM17 371-382 (365-370 původně displeje ZMA se zářivkou, dneska 365 EM-TEST, 366 diodové BUSE, 367 EM-TEST, 368 EM-TEST, 369 vyřazen s panely ZMA, 370 diodové BUSE)
Buse osvětlené zářivkou dostaly také některé reko vozy: autobusy ze Zlineru kromě 2 a 129 a trolejbusy 334, 340, 343 (ale to si ale nejsem úplně jistej).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Autobusy ze Zlineru mají VŠECHNY až na vůz 84 diody, jediná 84 má zářivku. Zářivku má ještě 103, u které si nejsem moc jistej tím, jestli se to dá nazvat modernizací. Z pardubických modernizací 14Tr mají zářivku 334, 348, 340 a 343, jinak trolejbusy 14TrM se zářivkami byly až do 384, ty tam máš 382.
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, 382 místo 384 je trapný omyl, 348 jsem zapoměl a autobusy ze Zlineru ... tam jsem byl viditělně úpně mimo :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3235
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za info.

t-340 dnes na cvičné jízdě.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6081
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera odešla 394 na lince 13 a řidič jezdil (na NP spoji) s 346.

A hele, že oni by z něj v té Plzni udělali nízkopodlažní trolejbus??? No proč ne, když to dokáží Bulhaři v Plevenu udělat ze ZIU 9, u zadních dveří sníží podlahu na celé té plošince a mezi zadní kola dají schody - tak proč by to nedokázali plzeňáci? V DP Plzeň je možné úplně všechno (podrobnosti jsou nepublikovatelné).

Dnes odpoledne dorazí do DP 4 nové vozy Karosa,

...a já byl dnes odpoledne zrovna na špionáži v ČSAD Přeštice a Klatovy

Zářivku má ještě 103, u které si nejsem moc jistej tím, jestli se to dá nazvat modernizací.

Nejsou to náhodou displeje z autobusu 16?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

103 má displeje hodně dlouho, na displeje z 16 bych tipoval spíš tu 84, která přišla zpět ze Zlineru asi půl roku po nehodě 16ky.
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 17:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotografie nových B 951E na této stránce
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Irisbus_citelis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 17:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska jsem si poprvé vzal s sebou na cestu do HK foťák a tak jsem nafotil pár shotů z auta...
jsou tady http://www.bus-mafia.wz.cz/fotky.htm protože maj víc jak 400Kb.
Víte kde je focená ta poslední?
A myslíte, že by ze mě něco mohlo bejt?

(Příspěvek byl editován uživatelem Irisbus_citelis.)
http://www.bus-mafia.wz.cz--my homepage

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace