K-report
 

Archiv do 07.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Kombajny, traktory, žně a vše okolo nich » Archiv do 07.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že toto téma je nanejvýš aktuální a zvláště pro lidi z měst trošku exotické
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A začnu hned aktuálně z Kuřimska (žně na poli u obce Lipůvka)

Na prvním snímku vidíme žnoucí kombajn:
 

Na druhém má již plný zásobník a jede jej tedy vysypat:
 

Pro tuto příležitost postává někde poblíž připravený traktor:
 

Následuje sypání již vymláceného zrní na traktor:
 

Naplněný traktor následně odváží náklad k dalšímu zpracování (z obilí se nejčastěji mele mouka a z té pak peče chleba, ale klidně rohlík (houska) nebo jiné podobné pečivo):
 

Obvykle je kombajnů na jednom poli více, obilí se seče systémem od kraje do středu po směru nebo proti směru hodinových ručiček (zaleží na kombajnéristovi):
 

Kombajn při obrátce (žací lišta je v horní poloze):
 

A na závěr jedno poučení:
Nelehávejte v době žní na polích s obilím!!!
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
Tykadláč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.228.15
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:46:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též si myslím, že je tato komora důležitá. Nevíte, jestli se ještě dělají tzv. žňové hlídky? Za mých mladých (skautských let) tomu tak bylo. Jinak je možno sledovat, které ZD má jaké kombajny. Myslím, že kvalitní jsou od firmy Johnn Dere (nevím, jestli to píšu přesně).
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tykadláč: No, žňové hlídky jsem tam neviděl. Ale asi už nebývají. A kvůli čemu vlastně byly?

Tyhle kombajny byly tuším ZD Drásov (ačkoliv pole leželo v ORP Blansko a Drásov spadá pod ORP Tišnov). Ale možná v zemědělství je to jinak než u Registračních značek
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
Cedulář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 21:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že žňové hlídky měli za úkol dělat požární hlídky v době žňí. Bylo horko a mohlo dojít k požáru.
"Po válce v roce 1945 nastala činnost všech spolků a organizací, taktéž i hasičského sboru. První valná hromada byla 28. Června 1945, bylo zvoleno nové vedení sboru, předseda - starosta Otmar Čupera, velitel František Bednář. Nastala běžná činnost drásovského hasičského sboru, konala se pravidelná cvičení, žňové hlídky a samozřejmě sbor zasahoval při požárech. Mladí drásovští požárníci získávali dobrá umístění i na krajských soutěžích."
Nenič mě, sloužím všem!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 22:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cedulář: Díky. Myslel jsem si to!
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24484
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 00:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
Chválím, po delší době užitečné nové téma .

Zařazení ve stromu vyhovuje?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 01:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na toto téma sem dám jeden zajímavý odkaz:

http://www.mengele-agrartechnik.de

Kdyby někomu připadalo jméno povědomé, tak se nemýlí. Ano, je to TA bavorská rodina, kde se roku 1911 narodil malý Josef.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 06:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chválím, po delší době užitečné nové téma

Po žních tu bude mrtvo

Zařazení vyhovuje
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 07:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vybavuje se mi moje vzpomínka z mládí, tedy z dětství. Byl jsem na dovolené na Slovensku v době žní a po silnici se tam přemistťovalo spousta kombajnů. No a od té doby, když vidím na silnici kolonu kombajnů, tak říkám: "Jéjej, jsme na Slovensku". No ale není nad to mít takovou kolonu před sebou, když se blbě na těch okreskách předjíždí.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6858
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 08:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, jaká pěkná moderní technika jezdí po našich polích. Doufám, že se tu brzo objeví příznivci "jediných správných" kombajnů značky Fortschritt .

http://www.iabc.cz/scripts/detail.php?id=6590
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1993
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 10:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: kombajny jsou neprávem opomíjené dopravní prostředky (přitom se bez nich ani nenažerem ). Proto jsem také tuto diskuzní skupinu založil.

Letos jsem se o dovolené chtěl věnovat železnici nebo espézetkám, ale již teď vím, že vyrazím do polí. Pestrost vozového parku je zde úžasná.
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že se na polích objevuje více kombajnů už nebývá tak časté jako dřív. Pamatuju, že na vesnici, kde jsem trávil prázdniny dojela třeba skupina až šesti fortshitů + hasičský trambus a avia jako pojízdná dílna (ta byla potřeba, protože nezřídka se stávalo, že i dva najednou se pokazily) a bufet. Dělali celý den až do 22 a pokud to stihli, tak odjeli všichni zase někam jinam.

Nyní mají kombajny daleko lepší vybavení (klimatizace, lednice, mrazák) a daleko lepší výkon, takže může jet až dvakrát rychleji než dřívější technika a přitom stíhá třídit zrno od plev. Naopak nyní nestíhají odvážet traktory.

Zrno se pak odváží buď do meziskladu (to je ovšem odvislé od možností jednotlivých zemědělců) nebo přímo do výkupen. Zde však hrozí, že budou mít taky plno a už od vás nekoupí, případně někdo rozhodne, že má zrno nevhodnou vlhkost a zařadí ho do nižší cenové kategorie.

Hodně menších zemědělců z jižní Moravy se snaží prodávat k sousedům do Rakous. A daří se jim.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když je tady takový nový téma dejte sem někdo fotky zetorů 25A,K,40 a 50 super.Nejlepší kolonizační stroje a pak taky takovej ten známej na 4 velkejch kolech nezbytná součást každého většího ZD název bohužel nevim.V předu na chaladiči to ale mívá okřídlený šíp škody.a fortschirtt to je klasika našich polí s tim přejeli i drápalíka
AV 15-30
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: ty dřívější nájezdy Fortschritů taky pamatuju a sečení do noci taky. Jako malý kluk jsem stával u nás na vesnici na zahradě za plotem - oči navrch hlavy - a sledoval žně.

Zachytit žně je čím dál horší. Všechno je rychlejší. Furt nic a zničehonic je posečíno.

Tím meziskladem myslíš takový to jak to vypadá jak to na to vobilí?

6120: myslíš klasické Zetory z osmdesátek.

To velký na čtyřech kolech.... ...tomu se tuším říkalo KYROVEC.


To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím meziskladem myslím nějakou vlastní nebo pronajatou plochu, kde zemědělec uskladní do doby než prodá nějaké výkupně. Někteří to skladují kvůli vyschnutí a snížení vlhkosti kvůli prodejní ceně, jiní s tím pojedou hromadně (jeden náklaďák místo více traktorů).
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 14:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:Kyrovec ovšem neni asi oficialní název ale myslim no.. ty zetory spíš tak ze šedesátek.
AV 15-30
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 14:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velký na 4 kolech se znakem Škodovky mělo označení ŠT 180 (při googlování Škoda 180 jsem našel nějaké inzeráty, bohužel bez fotky).

Kirovec je třeba tady (jako model) http://www.papermodel.cz/papermodel/modely/03/BOU2003000001.htm

Jinak ovšem "bitva o zrno" bývala oblíbeným letním tématem tisku a důkazem možného zadkovlezectví našich novinářů. Jedním z nejrozšířenějších kombajnů 80.let byl SK6 Kolos - viz třeba zde:
http://www.ofk.cz/p_kombajny.asp
Ruské slovo "kolos" znamená česky v první řadě "klas". Kolos (jako něco velikého) se dá psát buď s jedním nebo dvěma "s". Mám pocit, že sovjetskij inženir měl spíš na mysli ten klas (úzce související s obilím), zatímco čs. zadkovlezci z něj udělali toho obra.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 14:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže asi tak:
Já měl namysli toto:
http://www.zemedelskefoto.net/ruzne/ruznelist01/ruznelist01foto/ruznelist01x05.htm což teda nese ozančení ŠT 180 Liaz což je někdy označováno jako kirovec.samotnej kirovec třeba 700 je větší a jde o kloubový traktor z ruska.
AV 15-30
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 14:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: ano, myslel jsem onen papírový model, u nás se používal k orbě.
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původního kirovce už dnes jen tak někde nemaj a když ano tak ho nepoužívaj pro obrovskou spotřebu paliva.ŠT 180 ještě občas někde vidět je spíš u byvalých ZD protože pro soukromníka jsou tyhle stroje dost neekonomické.
AV 15-30
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: diky za typ na skvely web, jen slintam

Myslim, ze takovyhle "détík" je dnes jeste vetsi exotika nez pravy Kirovec. http://www.zemedelskefoto.net/rv/rv2006/listy/2006list097.htm

Z detstvi (polovina 80`s) vzpominam na kolony modrych E 512. Tahle monotonost (aspon v nasem kraji, jinde to mozna bylo pestrejsi) pak byla narusena novym, vetsim typem v khaki nateru.

TV Prima by mohla zopakovat "Plechovou kavalerii" a "Nejmladsi z rodu Hamru", to by byly zemedelsko-mechanizacni orgie
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠT 180 má myslím jako odtahové vozidlo DP Jihlava - někde jsem viděl fotku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2002
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 16:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se tu probudilo několik zemědělských šotoušů

Jen tak dále a houšť
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 16:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z detstvi (polovina 80`s) vzpominam na kolony

Kubrte, Ty jsi strašně mladej kluk - závidím.
To já si vzpomínám na scénu někdy z 1976: oběd v "zájezdním hostinci" na křižovatce 2 hlavních silnic někde uprostřed DDR. U vedlejšího stolu a tedy i okna seděla skupinka západních Němců a za oknem se objevila tato "kolona". Jak ti "zápaďáci čuměli", na to jsem dlouho nezapomněl a tato diskuse ve mně ty vzpomínky oživila.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm koukám že taky nejsem z nejmladších.To já pamatuju jak se na Chodově kde je dnes pumpa Agip, Bauhaus(nebo max?) a další kancl budovy, touhle dobou proháněly kombajny.On ten výzkumák co je přes ulici býval taky zajímavej.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

super, pekna diskuzni komora a zemedelskefoto.net je bomba server :-)
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by zajímalo, jestli u nás někdo používá tu zemědělskou techniku značky Mengele...
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 07:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem jel okolo pole nedaleko obce Otnice. Byl tam v dáli vidět kombajn, bohužel už byla docela tma, tak se mi nepodařilo vyfotit nic. Ale jestli fotky dobře vyšli, tak mám nafocený alespoň nějaký mechaniky.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 08:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: Já si Otnice pletu s Milešovicemi (nevím proč). To je někde na jihu, jak jsou Žatčany, Blučina, Sokolnice?
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6875
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 09:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skorolaický dotaz na odborníky - už delší dobou mi vrtá hlavou, jak je to s návratností a rentabilitou investice do nového kombajnu. Když koukám na fotky těch moderních strojů (hlavně se mi líbí ten New Holland TX 68), tak mám dojem, že se musí jednat o investici za několik mega. No ale jaxe to pak splácí, když to cca 11 měsíců v roce stojí někde ve stodole?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 09:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: odpovím selským rozumem - už jsem to nakousl v prvním příspěvku: Cesta rohlíku z polí kdesi na venkově do posledního pražského krámu je dlouhá a bez dotací to zkrátka nejde. Nevěřím tomu, že by si kombajn na sebe vydělal.

Holland TX 68 byl nádhernej - a v akci LIVE to bylo lepší než vlak v čele s lok. 749 . Pěknej hukot. Přiznám se, že když na mě při obrátce najížděl, tak jsme couval s foťákem dozadu.
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 09:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: to je opravdu těžká otázka. Neznám parametry, ale jedni známí mají teď novou mlátičku za cca 5 M. To je vcelku běžná cena.

Takovýto nový stroj samozřejmě nesmí pracovat jen jeden měsíc, takže od července začíná obilí a to tak, že se udělá třeba jih Moravy (vlastní pole, okolní zemědělci) a jede se směrem na sever, tzn. že je domluva s někým na střední Moravě, až se třeba dojede na Ostravsko.
Samozřejmostí je spolupráce. Někteří zemědělci nemají kombajn, ale mají traktory s vlekem, takže zase doprovází ten kombajn po celé jeho cestě od jihu na sever. Prostě jako dřív, kdy třeba kombajny z Dunajské Stredy vypomáhaly na Jesenicku (a tohle berte bez nějakých socialistických pohledů - prostě šlo a jde i nyní o logické řešení) podle postupujícího zrání.

Nové kombajny jsou samozřejmě schopny po výměně roštů a drobných součástí mlátit i jiné věci, například slunečnici, kukuřici, takže stroj může pracovat až třeba do října.

Pravdou ovšem nadále zůstává, že 2/3 roky stojí. Je to drahý špás, který se někteří prodejci ve spolupráci s leasingovkama snaží řešit např. tak, že drobným zemědělcům (i družstvům) tu práci sami shánějí. Je v jejich zájmu, aby to vydělávalo, protože si to jinak nikdo nekoupí.

U drobných zemědělců, kteří mají po restitucích toho starého Fortschrita, nebo dokonce něco po pradědečkovi, tyto problémy nejsou. Tady stačí pouze zprovoznit stroje na ten týden, stroje už jsou dávno odepsané.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 10:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda bude i ta, že s příchodem moderních kombajnů je jejich potřeba menší, takže místo šesti kombajnů a šesti Drápalíků stačí kombajny i Drápalíci dva
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 10:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překopíruji sem dnešní Krysoletův příspěvek z Tratí okolo Brna:

Pro případné lovce (ale jen pro místní, páč už na to nebude moc času): pojede obilí z Miroslavi do Majlontu, 742.448+158 a 750.022pk. Mohlo by to jet odhadem kolem poledne, plus mínus karosa.


Jednak to patří částečně sem a jednak už na Znojemsku žně vrcholí. Kampak asi to obilí cestuje z Majlontu?
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6877
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 10:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorát že tohle obilí bude tak ze sklizně 2004, možná 2005. Letošní nebude ani náhodou.
Pak pokračuje do nějakýho severního přístavu (Brémy a okolí, Rotterdam) a pak někam do třetího světa.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6878
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 10:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek - dík, takhle jsem si to nějak představoval.

A tuhle větu - Je to drahý špás, který se někteří prodejci ve spolupráci s leasingovkama snaží řešit např. tak, že drobným zemědělcům (i družstvům) tu práci sami shánějí. Je v jejich zájmu, aby to vydělávalo, protože si to jinak nikdo nekoupí. - by si měl přečíst kolega Vlastimil Leška z Plzně .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 14:20:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to tady jednou bylo, ale takhle se sklízí obilí na www.sandstone-estates.com/ v Jižní Africe:
 
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 17:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Ony ty Otnice a Milešovice můžeš tuším projet v rámci IDS, kdy bus jede přes obě dvě vesnice. Otnice a Milešovice leží kousek od sebe. Ty Sokolnice jsou taky kousek. Žatčany a Blučina jsou kousek dál.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 17:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsem nakousl tu Blučinu, tak si pamatuji, jak jsem jezdívával v létě do Blučiny na koupák. No a venku jsem pozoroval z deky (chytaje bronz) kombajny na blízkém poli v akci.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 18:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB + Mirek:
kombajny se asi zaplati dost tezko, tudiz si je nemuze koupit kazdej jouda :-)
vicemene uz to mirek vysvetlil, ja jen doplnim co vim od kamose se zemedelskym vzdelanim:-)

funguje to udajne tak, ze se sklizni se zacne dejme tomu v cervnu na jizni morave a skonci se na zacatku zari nekde na sumave nebo v krusnych horach. takze vlastnik takovy techniky pak funguje podobne jako napr. APB Petr Březina, specializuje se jen na pronajem techniky i s obsluhou (nebo na urcity narocny prace s vysokou pridanou hodnotou jaxe dnes rika) a stara se o to, aby mel kšefty. Březina taky provede demolice, provede recyklaci stavebnich materialu, vykona narocny zemni prace s premistovanim velkyho mnozstvi materialu a jede na dalsi štaci. draha zemedelska technika funguje podobne.

znamy kombajny z NDR se dle predpokladu daji opravit na poli pomoci dratu a kladiva, coz se u John Deeru nebo Claasu s autopilotem a automatickou nivelaci rozhodne nestane. zase je s tema imperialistickyma :-) strojema uplne jiny svezeni a taky spolehlivost je samozrejme nekde jinde...
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 19:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak žně začínají jsou už i v Praze - dneska v Letňanech vedle Teska (plocha mezi hvězdárnou a Tescem), řádil jeden zuřivý kombajnista. Bohuažel jsem měl už vybitý
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 19:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, DP Jihlava má ŠT 180 jako odtahové vozidlo.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 21:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zemědělskou komoru jsem chtěl taky založit, sláva, že to tu je.

Jako malej kluk pamatuju nájezdy pětsetdvanáctek - na pole v okolí vesnice, vždycky jsem sedl na kolo a mazal čumět, dokázal jsem tam stát i nějakou tu hodinku. Nejvíc se mi líbily ty hnědý, který se vyskytovaly málo. Hlavně jsem se však těšil na ten, co měl na boku velké UO 18 17, protože s tím jezdil strejda a vždycky mě svezl.
Ale žádnej med to nebyl v tom jezdit, kravál, prach, horko...
Odvoz obilí se konal v režiji Š706 MTS s vlekem, kombajn s plným tankem zablikal majákem, mates přijel a už se sypalo. Jo to byly časy. Dneska je místo pěti kombajnů jeden a jezdí to jak blázen, ale o to lepši svezení(klima, řízení joistickem)

Na letní pozorování - když je vám 14 a máte v létě fůru času - je nejlepší sekání trávy a silážování. Nejdřív sekání pomocí mačkačů (tak se tomu tady říká, prostě žací stroj) samozřejmě Fortschritt, některé ovšem s upgrade motoru na zetor 7211. Vždycky vyjížděly tak 3-4 stroje, některé obligátně modré, sem tam nějaký hnědý.
Letos tyhle stroje pěly u nás labutí píseň - nahradil je nový JohnDeere traktor s rotačkou - 4 bubny vpředu, 8 vzadu po stranách - který po tom poli pádí divokým tempem.

Další dny můžete pozorovat Zetory 7245 nebo 6245 při obracení, v naší podhorské obci zásadně vždy trakrory 4x4. Ty ještě přežívají. Následovalo nahrabování, zpravidla v režiji zetoru 11545 s nahrabovačkou se dvěma koly, nově tady jezdí 16045 s brutalistickou čtyřrotorovou nahrabovačkou se záběrem asi 5 řádků.

A vrcholem je samozřejmě sběr, odvoz a mačkání do jámy. Nevím, jestli si někdo pamatujete ty staré krabicoidní řezačky od soudruhů z NDR, které měly vzadu kola hodně u sebe a kabinu malinkou s hodně předkloněným sklem, dělaly při práci strašlivý kravál, ale na tu spolupráci matese s řezačkou je radost se dívat. Staré stroje nahradila nějdřív taková červená řezačka české výroby - motor to alespoň mělo Škoda, výrobce si nepamatuji a dnes nově ClassJaguar. Odvoz samozrejmě trojice jezeďáckých matesů (podle barvy doplňků červený, modrý a zelený) Letos jsem už viděl jezdit jen jednoho, jezdily tady nějaké soukromnické traktory , jeden byl Zetor Proxima 16045, druhý nevím, s obřími přívěsy.

A poslední perlička, mačkání jámy, samozřejmě odedávna dodnes Škoda 180 s speciální příhradovou lopatou. Zvuk tohohle stroje já prostě miluju, to turbo je fakt nádhera.

Letos jsem vždycky cestou z brigády pozoroval silážování v Lukavici u Letohradu, tak mají škodovice dokonce dvě, jedna s lopatou a druhá s pěchovacím válcem vyrobeným z řady železničních kol navlečených na jedné ose. Jo, zvuk dvou škodovek v práci, to je skoro lepší než brejlák v tahu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5093
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 01:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten, co měl na boku velké UO 18 17

A to bylo co? SPZ?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 06:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to bylo co? SPZ?
To nebývaly klasické SPZ. Já si pamatuju na kombajnech u nás velké nápisy PA xx xx, přitom PA jako SPZ existovala jen pro osobáky. Bylo to spíš nějaké interní kombajní značení. Nic víc o tom ale nevím.
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 06:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím, že si umíte obrázek vygůglit taky, ale tenhle je prostě nádernej :-)))
http://www.adamek.cz/fotky/momentky/kombajn.jpg
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 06:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: krásný příspěvek!!!

Škoda, že nemáš i nějaké fotky
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 20:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

svědci kolektivizace na polích lukách a mezích:
http://zetor25.wz.cz/mojetraktory.htm
AV 15-30
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 21:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké ty pohrobky svědků jsem našel ve vlastním archivu:
 
 
 

Klasika - Forschrit
 

A nějací pracanti:
 
 
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I já přidám jeden ze zemědělských pomocníků:

 
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 14:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: není ten traktor focen u Tvarožné? Často ho tam vídám cestou na kole.
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 6-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Ano, je to u Tvarožné.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 6-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mám z dnešního dne nějaký úlovek kombajnů. Bohužel skoro celý den pršelo, takže kombajny samozřejmě na poli moc nefungovaly. Jsem rád, že alespoň ZD mají místo zítek ploty.

 

 

 
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: pěkné úlovky. Ty jsi od Tišnovska?
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 6-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 19:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem. Jen jsem tama projížděl.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 23:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neděle skoro pryč. To dneska nemá nikdo nic, co by napsal do této vyloženě letní komory? Zvláště 3260 nemá nic?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 00:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My z měst lovíme zemědělské stroje těžko. :-)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 04:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: Ono se těžko něco loví, když celý víkend chčije , tedy aspoň na ivančicku.

Ale dle sdělení otce, má ZD Doubravka Nová Ves nový červený kombajn.

Nicméně na Ivančicku je již po žních. (žně tam byly ve stejný víkend jako na Lipůvce)

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 11:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Od kolika let se muze usedat za volant kombajnu? U nas s nim jezdil sam po poli asi dvanactilety kluk co sotva dosahnul k zemi.
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace