K-report
 

Archiv do 16.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Archiv do 16.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
xyz123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.51
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:19:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč se tady všichni oháníte koncepcí PCC. Ta vaše slavná 14T má koncepci dvounápravové tramvaje staré již víc jak 100 let.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jdi ! Třeba Porsche (to je tady teď dost frekventovaná značka, ale já teď myslim to skutečný Porsche) vyrábí už hezkých pár desítek let auta stejný koncepce - motor vzadu, pohon zadních kol a smích ani despekt to u nikoho rozumného nevzbuzuje. Je to prostě jen "jiná" koncepce než jakou používá většina ostatních automobilek a je stejná jako měla Š120, ale nedá se říct že je špatná.
Rada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.38.80
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:33:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neotočné podvozky na 14T - doporučuji každému pochybovači se s touto tramvají svést v Praze a získat objektivní informace přímo od řidičů tohoto koncepčně "pokrokového vozidla". Trojwana sice není žádný krkolomný technický zázrak ale jezdí díky ověřené koncepci dobře. Dále má 50% podlahového prostoru ve výši 350mm nad TK a cena za metr čtvereční je v úrovni cca 47 % ve srovnání s 14T. Být soukrommý dopravce tak fakt neváhám.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2810
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cena za metr čtvereční je v úrovni cca 47 % ve srovnání s 14T

Není.
To je oblíbený trik wanofilů. Když ji porovnávání s 14 T, tak přijde-li řeč na možnosti a výbavu, tak operují s nenadupanější verzí, zatímco přijde-li řeč na cenu, tak operují s tou nejsockovitější verzí, samozřejmě se při tom tváří, jako by šlo o jeden a tentýž model.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3606
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Ty si nedáš pokoj . 3wana je jen v jedné verzi. Nezapomeň, že se bavíme pořád o trojwaně !!!
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2812
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Ano, ale to nic nemění na tom, že když řekneme "má to něco (zásadního) společného se starým krámem", tak to v mnohých vyvolá negativní asociace.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koncepce 3W je nesmyslna bohate by stacilo udelat NP prostor uprostred jak je to zvykem.
Pripadne pokud by to pragoimex myslel vazne domluvit se s vyrobcemi podvozku (napr. Duewag) a vytvorit vozidlo s kombinovanou vyskou podlahy 560/350mm nad T.K.
Jenze 3W na koncepci PCC je opravdu blud ale u me osobne technologicke nedostatky vyvazuje naprosto prvotridnim designem a zpracovanim.
Ke 14T se radsi nebudu vyjadrovat pojem "slepa ulicka" je naprosto nedostacujici pojem.
Ale holt u nas to jinak nez polovicatymi resenimi nikdy nepujde.

(Příspěvek byl editován uživatelem izzy.)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:02:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je asi ve slepé uličce většina západní Evropy, když provozují a nakupují tramvaje stejné koncepce. To jsou ale volové, že?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty si nedáš pokoj . 3wana je jen v jedné verzi. Nezapomeň, že se bavíme pořád o trojwaně !!!

Tak na toto reagovat musím.
Já bych spíše řekl, že doposud byla vyrobená jen v jedné verzi. Ale nabízena je i ve verzi socka, či jako 1W (viz. Plzeň).
Mimochodem, má to snad znamenat, že sólowana není úplně to nejlepší?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2818
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar:
Však ono už na InnoTransu se všichni mohli přesvědčit, jak vypadá super tramvaj, teď už stačí počkat na smršť objednávek z celé západní Evropy.
Anebo že by soudruzi z Ostravy udělali někde chybu?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3609
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Pragoimex je pražská firma, takže, že by soudruzi z Prahy udělali někde chybu?. Na InnoTransu byla wana+vlek. Taky si myslím, že to asi moc úspěch mít na západě nebude, ale nechápu proč tady pořád operuješ se západem. Jsme v ČR a jsou tady takové a onaké nároky na MHD. Trojwana je splňuje a wana taky. Pokud si nějaký DP koupí trojwanu či wanu v sockaverzi, tak je to jeho volba a nejspíš i špatná. Liberec a budoucí Praha jsou toho příkladem.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2821
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem to jako reakci na midara, uznávám, měl jsem tam doplnit "". Jinak - světe div se - souhlas.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tu řešíte zastaralé a moderní koncepce, co mi povíte na koncepci alá RT6 ?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 13:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tu řešíte zastaralé a moderní koncepce, co mi povíte na koncepci alá RT6 ?

To je jen další etapa z přechodu vozy KT z NP článkem na 100% NP tramvaje z neotočníma podvozky. V podstatě to samé lze tvrdit i o nerealizovaném typu ČKD LT38. Kdyby tyto vozy byly aspoň dotahnuty pořádně do konce a jezdily byly by pořát lepší než jakákoliv verze "Wany".
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Rada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.84.52
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 20:31:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro "BKP"
promiň, ale co máš proti otočným podvozkům na Wanách oproti neotočným podvozkům na Trio a co máš proti doložitelných nízkých cenám Wan ve srovnání s Triem nebo 14T?
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 20:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče plně NP vozidla s otočnými podvozky - toto už existuje alespoň jako prototyp, nebo je to jen scifi na papíře? Inekon 04 Superior
abcd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.186.2
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:30:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a) sci-fi
b) doporučuji porovnat větu z odkazu "Snížená podlaha zaujímá 50 procent plochy" s větou "Co se týče plně NP vozidla s otočnými podvozky"
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_v: Superior nie je plne NP. Podiel NP je 50%.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po pár dnech mého rezignování na tuto diskusi, sem mrknu a koukám že se nic nezměnilo:-)

btw: fanclub 3W
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

eda: tak tu zalozime fanklub RT6, at to nejni jednotvarny.
Dky RT6 je snad jedinej typ, kterej od zarazeni do stavu DP nemel zadnou vaznejsi nehodu :-) A z to je let :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
abcd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.186.2
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:55:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A až se tak stane, tak Vajgl rozhodně nebude mít problém s vyřazením zbývajících kusů z provozu
Bezbarvý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 23:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> A až se tak stane, tak Vajgl rozhodně nebude mít problém s vyřazením zbývajících kusů z provozu

?????

(Příspěvek byl editován uživatelem Bezbarvý_petr.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 23:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rada:
Evidentně jste vůbec nepochopil obsah mých příspěvků. Doporučuji si je ještě (nejméně) jednou pečlivě prostudovat.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 10:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tady koukám na ty fancluby, tak do toho musím trošičku vstoupit : uvědomte si, že z hlediska koncepce je 3W, 14T nebo Superior něco úplně jiného. A nemyslím tím otočné nebo neotočné podvozky, ale celkový přístup k provedení vozidla.

Nízká cena a úspěch různých Wan je dán tím, že základní ideou při konstrukci je pouze minimální "vejití se" do norem a ani o chlup víc. Žádné zbytečné udělátka, žádné hydraulické brzdy, ale (s)prostý "odkopávací" brzdič vzor 1929; žádný sklolaminát v interiéru, ale (s)prosté ABS, žádné složitě (a draze) vyvíjené vícestupňové převodovky, ale (s)prostý hypoid á la ČKD Tatra, vedení kabeláže metodou "kam padlo tam padlo"... není mi sice moc jasné jak, ale "nějak" se to podařilo narvat do norem na nehořlavost, pevnost skříně, chodové vlastnosti atd. Pokud ale můžu pohlédnout na Wanu z hlediska požadavků zahraničního zákazníka (s čímž momentálně bojuji na Portlandu) tak je takový vůz kdekoliv na západně od Plzně absolutně neprodejný.

Ti, kteří kreslili Trio, Astru, 14T nebo Superior kreslili moderní tramvaj podle soudobých evropských trendů. Pragoimex kreslí tramvaj, která se "nějak" narve do současných norem a ani o chlup navíc. Co z toho je pro tuzemské dopravní podniky optimální je věc druhá a nehodlám to déle rozebírat.
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 11:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: opravte mne pokud se pletu, ale Škodovka už prodala nějakou moderní tramvaj na západ od Plzně ?
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 12:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No záleží jestli máte Ameriku na západ nebo na východ... Taloška je zase na jihu.
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 12:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobes: tak to se omlouvám, měl jsem za to, že do jůesej dodával tramvaje Inekon.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2848
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 12:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inekon dodávat tramvaje Škoda.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 13:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodávky do USA pro města tacoma a Portland byly v rámci sdružení Inekon a Škoda. Přičemž Škoda to jen vyrobyla, ale obchodní náležitosti včetně získání zakázky je dílo Inekonu. Proto také další dodávky pro Portland jsou tvořeny vozy Trio.

Co je asi dílo Škody i po obchodní stránce bude dodávka tramvají pro italské město Cagliari na Sardinii. Ale i tim si nejsem jist, když jsem četl první informace o této zakázce tak v tom textu padla i zmínka o Inekonu, tak ať někdo znalejší doplní.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 13:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si dobře vzpomínám, tak o Cagliari Škoda a Inekon soupeřily, nejprve to vypadalo, že vyhraje Inekon, ale nakonec zakázku získala Škodovka.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 13:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz neznalého, co je to Superior?
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 14:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: http://www.inekon.cz/showdoc.do?docid=110
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 14:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to koncepce tramvaje kterou má vývojově zpracovánou Inekonu, Škoda, Bombardier ale s největší pravděpodobností má něco podobného i Siemens nebo Alstom o jiných výrobcí ani nemluvě. ČKD DS připravovaly takový vůz pod označenim LT38, ale vývoj natož výroba prototypu nebyla dotažena do konce.

Jinak na vůz Inekon Superior byl odkaz výše, ale zkopíroval jsem ho tady
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 14:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za vysvětlení. Tak do jůesej dodával Inekon tramvaje Škoda a pro velký úspěch si je pro příští dodávky vyrobil sám ?

Jinak Cagliary, Wroclaw, Praha ani Brno nejsou na západ od Plzně ...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 15:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: děkuji za rozumný příspěvek do diskuse a za vystižení základního problému celé věci. a těší mě o to víc, že je z ostravy.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 15:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil: no oni se hlavne nejak pohadali o prachy a podali vzajemne na sebe nekolik zalob.
....
INEKON musí dle rozhodnutí soudu doplatit ŠKODĚ dlužnou částku

Společnost INEKON GROUP musí podle rozhodnutí Vrchního soudu v Praze doplatit společnosti ŠKODA TRANSPORTATION dlužnou částku 78.619 amerických dolarů. Svým rozsudkem z 23.listopadu 2005, který v těchto dnech obdrží v písemné formě strany sporu, potvrdil Vrchní soud předchozí rozhodnutí soudu prvního stupně, který společnosti INEKON GROUP a.s. uložil zaplatit ŠKODĚ TRANSPORTATION s.r.o. dosud neuhrazenou část pohledávky z obchodního případu Portland ve výši 78.619 dolarů s příslušným úrokem z prodlení, který je zatím orientačně zkalkulován na 26.224 amerických dolarů; celkem cca 2,5 mil. korun.

Protože se jedná o rozsudek potvrzující, a v tomto případě i rozsudek konečný, musí INEKON GROUP po doručení písemného vyhotovení uhradit ve lhůtě tří dnů dlužnou částku ŠKODĚ TRANSPORTATION.

Rozsudek se vztahuje k dodávkám pěti tramvají v roce 2002 určených pro město Portland a vyrobených tehdejší ŠKODA DOPRAVNÍ TECHNIKA s.r.o. (nyní ŠKODA TRANSPORTATION s.r.o.). INEKON GROUP však na svých webových stránkách stále tvrdí, že ŠKODA dodala kontrahované zboží pozdě a nikoli řádně. Soudy obou stupňů však naopak vzaly za prokázané, že plnění ŠKODY bylo plněním řádným, a že konečný zákazník byl s poskytnutým plněním velice spokojen. Proto také soudy odmítly jako neodůvodněné a nemající oporu ve smlouvě ani v zákoně veškeré námitky INEKON GROUP vůči ŠKODĚ.

ŠKODA byla ve sporech s INEKON GROUP už čtyřikrát úspěšná a výše uvedený rozsudek je pátým potvrzením oprávněných požadavků ŠKODY vůči INEKON GROUP. Prvním rozsudkem bylo o žalobě na částku 8 744 000 Kč (367.400 USD) rozhodnuto do částky 6 873 000 Kč (288.781 USD) – tuto pravomocně přiznanou pohledávku vymohl na INEKON GROUP až exekutor.

Druhým rozsudkem bylo v dané věci rozhodnuto o zbytku pohledávky ve výši 1 871 000 (78.619 USD), jejíž oprávněnost potvrdil soud vyšší instance právě v listopadu 2005. Další řízení se týkalo zádržného ve výši 16 013 000 Kč (672.819 USD). Poté, co na INEKON byla podána žaloba, zaplatila firma dlužnou částku bez soudního projednávání. Čtvrté řízení se týkalo lživých informací na webových stránkách INEKON GROUP, na kterých firma uvedla informace, že tramvaje pro USA vyrábí ve svém podniku v Ostravě, přestože je vyrobila ŠKODA DOPRAVNÍ TECHNIKA v Plzni. Poté, co na INEKON byla podána žaloba, firma svá lživá tvrzení stáhla.

ŠKODA ve vztahu k INEKON GROUP musela a musí chránit své duševní vlastnictví a zájmy. V únoru 2005 podala ŠKODA TRANSPORTATION kvůli dodávkám tramvají do Ostravy společné žaloby na Dopravní podnik Ostrava a.s. a INEKON GROUP na ochranu proti nekalé soutěži, porušení zákona o veřejných zakázkách a na náhradu škody ve výši 121 milionů korun.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 15:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inekon to vidí trochu jinak: http://www.inekon.cz/files/aktuality/vyjadreni_zprava.pdf
a http://www.inekon.cz/showdoc.do?docid=76

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 15:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil: No prvotní dodávky NP tramvají Astra pro ČR a náslený uspěch v USA je výsledkem seskupení Inekon - Škoda. Proč se toto seskupení rozkmotřilo zdaleka netušim a ani nehodlam spekulovat, to ať naznačí někdo znalejší. Jisté je jedno že když mam vlastní výrobní kapacity tak když nebudu muset tak na co využívat výrobní kapacity "cizí" společnosti, potažmo konkurence.

Sice to moc nesouvisí, ale v podstatě něco podobného je třeba u nových rychlíkových železničních vozů pro ČD řad Ampz a Bmz.

V případě první serie šlo o konsorcium: Siemens-SGP, ČKD Vagonka. Přičemž montáž a výroba probíhla ve Studence v případě jídelních vozů se inteliery dokončovaly ve Vídni. Siemens dodal dokumentaci k výrobě a podvozky vyrobené v Gratzu.

Druhou serii už zastřešuje Siemens - TS, výrobu a montáž má na svědomí SKV v Praze, výrobu podvozků opět zajištuje závot v Gratzu.

Je tedy něco nenormálního na tom?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 15:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: není, šlo mi jen o to, jestli tedy Škoda se svou koncepcí moderní tramvaje slaví úspěchy na západ od Plzně.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 15:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No k té šarvátce Inekon versus Škoda mě napadá jiná věc, nemá zájem třetí strana aby obě firmy handrkovaly a tim pádem i omezovaly vlastní činost na vzájem?

Je třeba zajímavé že zrovna v Ostravě se za několik posledních let oběvyly nové tramvaje od tří výrobců. A právě ten třetí nejvíce vydělává při konfliktu těch první dvou... nemusim psát na koho teď směřuji...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 16:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil: Je pravdou že Inekon zakázky v USA tedy na západě zajistil obchodně, ale nikdo také nevymaže fakt že ty vozy co pod obchodní hlavičkou Inekonu jezdí v Portlandu a Tacomě jsou vyrobeny v Plzni.

Třeba v minulosti vyprojektovala Švédská firma ASEA v celku uspěšný projekt elektrické lokomotivy. A nutno dodat že tyto lokomotivy se kromě Skandinávie dostaly do bývalé jugoslávie, Rakouska, Rumunska nebo do USA. Sama ASEA neměla potřebné kapacity a aby některé zakázky získala tak měla nejrůznější partnery při výrobě, hlavně mechanické části. A tak se k těmto lokomotivám kromě bývalé ASEA ( dnes Bombardier) hlasí nebo hlasily třeba firmy jako Nohab, SGP, americká "Elektro Motive Division of General Motors" nebo třeba jihokorejská firma Hyundai.

Tak proč se k tomu nahlásit a nepřihodit si to do referencí, byly by jedině proti sobě. A to platí nejen o výše vypsaných firmách, ale i o Škodovce. Konec konců on se také Bombardier hlasí k soupravám metra M1-Praha a M1-Maracaibo, kde dodával podvozky.

Mě na tom nic zvláštního nepřipadá.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 17:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: opakuji, nepřipadá. Jen mi šlo o to, čí ta tramvaj je, kdoji vymyslel. Je to 50:50, že ji mohou vyrábět oba výrobci ?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil: Nokdyž se to seskupení Škoda-Inekon nebo Inekon-Škoda rozpadalo byla tu na toto téma debata. Jak jsem to pochopil tehdy já tak to mělobýt takto:

1. dějství: Inekon má vyprojektovanou mechanickou část, hledá však partnera který by dotahl do konce projek elektrické části a také měl dostatečné zázemí k výrobě. Tim partnerem se stává tehdejší Škoda Dopravní Technika a vzniká tramvaj Astra přesněji LTM 10.08 nebo také 03T. Po prvotních dodávkách pro DP v ČR a v USA dochází ke krachu spojenectví a každá firma jde svou vlastní cestou.

2. dějství: Inekon má zase jen ten projekt mechanické části a schází mu partner ne dokončení vozu i po elektrické a výrobní části. Partnerem se stává DP Ostrava a vzniká tak DPO Inekon, dnešní Inekon trams. Zůstavá však také dokončený projekt LTM10.08/03T + 10T který se stává tak sporný pro oba výrobce. Každopádně oba výrobci musely udělat aspoň minimální upravy, aby šlo prohlásit že tramvaj je odlišná od předchozího projektu i když podobnost tu existuje. Po právních sporech nakonec dodává Škoda do Brna Anitru. Inekon naopak v Ostravě vyrábí svoje Trio.

Co se týká podobnosti, tak vozy Trio a anitra budou májí podobnou mechanickou část, odlišná je určitě elektrická část a hlavně vnější vzhled. A právě na základě těchto skutečností je možné že oba výrobci vyrábý podobné vozy i když to může být kolizní.

Radši mě někdo znalejší doplňte.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 19:29:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Argil
http://www.inekon.cz/showdoc.do?docid=137
Tady Inekon přiznává větší podíl Škody na společných tramvajích ,,ve spolupráci se Škodou Plzeň dodal koncem devadesátých let několik desítek tramvají Škoda – INEKON nejen do České republiky, ale i do amerického Portlandu a Tacomy". Od roku 2004 už je uvádí jako svoje výrobky.
ad Rada- cena je základní parametr, který bohužel (bohudík?) ,,nemilosrdně" vypovídá o technické vyspělosti jakéhokoliv výrobku.
ad Jenki- přesné a vyčerpávající
Protože jsem si pročítal stránky Inekonu, tak by mě zajímalo co vlastně mimo ,,železa" vlastně vyrábí do tramvají, mám na mysli hlavní konstrukční uzly (podvozky, převodovky, motory, statické měniče, řídící systém HW-SW, skříň)?
Díky za odpověď.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 19:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu porovnat i s oběma konkurencemi :-) :
podvozky (rámy) - Inekon ČKD Kutná Hora, Škoda nevím jistě, ale asi vlastní, Pragoimex v KOS Krnov
převodovky - všichni MGI Wikov (dříve ČKD Hronov), Wikow koupil i bývalé ČKD Košíře
motory - Škoda vlastní nebo kooperace s VÚES Brno, Inekon buďto VÚES Brno (pro USA) nebo Pragoimex (v DP Ostrava), Pragoimex samozřejmě vlastní (v DP Ostrava)
statické měniče - škoda DI-ELCOM nebo vlastní, Inekon Cegelec (CZ) nebo ABB (USA), Pragoimex jedině Cegelec
řídící systém nadřazený (CAN) - u Škody nevím (asi vlastní), Inekon a Pragoimex od CEGELECu, tam kde je implementován (třeba USA trvá na relátkové logice); nicméně tipuji, že všichni stejně berou komponenty od AMITu :-)
Pohon - Škoda buď ELIN (Anitra) nebo vlastní, Inekon taky ELIN (USA) nebo Cegelec (Olomouc), Pragoimex jen Cegelec
skříň - Škoda ve Škodě, Inekon v DPO, Pragoimex v KOS Krnov
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu ještě malé doplnění - slovo "výrobce" dnes poněkud mění svůj význam. Dnes už málokterá firma vyrábí vše "od špendlíku po lokomotivu". Trendem je nakupovat komponenty od všemožných subdodavatelů a pak je správně seskládat. Začalo to kdysi se spotřební elektronikou (otevřete si televizi a přečtěte nápisy na součástkách), pokračovalo to přes automobilový průmysl (vzpomeňte si, co všechno pro které všechny značky se vyrábí v našich průmyslových zónách) a šíří se to prakticky do všech oblastí průmyslové výroby. Nemusí se vám to líbit, ale nic s tím nenaděláte.

Když to vezmu trošku do extrému - tramvaje vyrábí různí výrobci (řekněme 50), ty mají elektrické výzbroje od jiných výrobců (řekněme 20), ty mají IGBT tranzistory od různých výrobců (řekněme 5), ale ty vlastní křemíkové plátky co jsou uvnitř vyrábí 1 fabrika na Tchajwanu :-)

To je tzv. inverzní globalizace

(Příspěvek byl editován uživatelem Jenki.)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Když v KOSu Krnov začínali s výrobou skříní Var a NP vložných článků pro vozy KT8, tak se onich psalo v eteru jako o "kovozemědělcích". V celku by mě zajímalo jaké je zpracování hrubé stavby, případně povrchová uprava vozových skříní pocházejících z KOSu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenki: takze brusy pro USA se teoreticky musou lisit tak max podvozkama a celama ne ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy : na otázku nechci odpovídat :-)

Pvvs : a taky statickými měniči, klimatizací, různými úpravami pohonu a brzd, možností nouzového pojezdu na baterii, násobným jištěním všeho možného přes všechno možné, totálně jinou filozofií ovládání (blokování stanovišť A a B a s tím související blázinec)... je to hodně jiná tramvaj, z hlediska elektrického zapojení úplně jiná.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 22:37:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenki, jste perfekcinista, ale měl jsem na mysli trošku něco jiného. Každý výrobek si lze představit jako stavebnici Lego skládající se z jednotlivých kostek (uzlů) . Je důležité kolik těchto kostek je mým duševním vlastnictvím (může je vyrábět někdo jiný) a na druhé straně nakolik stavebnici musím poskládat, přizpůsobit ji, kostkám jiných výrobců (šlo mi o stupeň inovační a výrobní nezávislosti výrobce). A pokud vycházím z internetu tak víc těchto kostek si dělá Škoda nebo je někdo vyrábí dle zadání Škody (ale je to pouze můj subjektivní dojem). Jinak jste mě dostal, že si Pragoimpex vyrábí motory v DP Ostrava, to jsou asi DC ne?
Udělal jste mi v tom docela ,,guláš", protože jsem si myslel, že Pragoimpex je pouze obchodní organizace.
A ještě k tomu Pragoimpexu, docela mi při vyslovení tohoto jména naskakuje kopřivka, protože ještě za totáče měla lví podíl na ,,technické úrovni" výroby KV v ČKD Praha.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 22:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak Pragoimex si nechával vyrábět motory TAM1004 (stř.asynchron) a TDM5005 (ss komut.) v Teplicích a v Praze, v Ostravě se prováděla pouze finální montáž. Teď už je Praha z kooperace vynechaná, takže další informace nemám.
Mimochodem jde o Pragoimex ne Pragoimpex.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 23:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz:
V čem vidíte na 3W koncepci PCC?
Prosím konkrétně!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 08:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modiat, demon3 : Pragoimex celou výrobu AC motorů řady TAM pro tramvaje i trolejbusy soustředil do Ostravy. DPO nakupuje některé strojírenské podsestavy (třeba pláště motorů nebo výlisky statorových a rotorových plechů, samozřejmě věci typu ložiska nebo otáčková čidla) a podle dokumentace Pragoimexu slisuje pakety, vyrobí rotor s klecí, navine vinutí, provede impregnaci, vše nalakuje a prožene to zkušebnou.

Oblíbená šotootázka - kdo je potom výrobce? :-)
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.43.5
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:03:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenki-přesně, pro mě osobně je to zcela jasně výrobek Pragoimexu, jinak nevidím žádný rozpor, jde pouze o zpřesnění definice co je můj výrobek. Jinak dělba práce funguje mezi Škodou a Inekonem dál, např. kostry (pláště) ATM pro řadu 109E odlévaly v ČKD KH.
Omlouvám se za zkomolení jména Pragoimexu.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 10:02:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz k tomu Triu.Jestli tomu teda dobře rozumím,po rozchodu Škoda-Inekon každému zůstala jeho část Výrobku.Inekon si "sehnal"jiného dodavatele podvozku a el. výstroje včetně projektu řízení.Jakto, že Škoda ale mechanickou část vozu má úplně stejnou?Aspoň já žáden rozdíl pouhým okem nevidím.Koncepce je totálně stejná.Vzhled krajních a středních článků stejný.Co teda změnila Škodovka?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 10:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kpt. Hejl : ne tak docela. Řekněme, že oboustranně to bylo právně tak blbě ošetřeno (či spíše neošetřeno), že výsledkem je vzájemné osočování a právní spory.

Reálně Škodovce zůstala celá "původní" Astra a Inekonu konstrukční kancelář, která kdysi Astru po mechanické stránce namalovala. Takže se znovu namalovalo Trio a to si už dostatečně právně Inekon ošetřil.

Já osobně to vnímám jako naprosto zbytečnou válku, a daleko raději bych viděl, kdyby se oba aktéři nějak nenápadně domluvili; bohužel už to přerostlo do natolik osobních rozměrů, že je to asi nemožné. Ono když se v tom člověk trochu pošťourá tak zjistí, že dodnes jsou nepřekonatelné osobní rozpory mezi různými lidmi co spolu kdysi byli na nože v Tatrovce, potom "emigrovali" na vedoucí funkce do Cegelecu, Pragoimexu, Inekonu, SKD, SKV nebo Škodovky; ve finále se potom spolupráce na různých projektech podobá chůzi po minovém poli. Místo týmové práce posloucháte výkřiky typu "ty jsi mě okrádal už za komunistů", "kvůli tobě se položila Trakce", "tomu nedám ani korunu", "s tímhle zlodějem nikdy spolupracovat nebudu" a tak.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 10:52:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to je teda síla.....takže je zázrak že každá nová lokalka není soudně odstavena-viz teď ty brány na dálnici.Jo a taky ztoho vlastně vychází,že Inekon znovu okopíroval to,o co už jednou přišel
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 15:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vl: PCC je koncepce otočných podvozků a ta je na T3 i 3W stejná.
Jenki: Nijak jsem nerozporoval, že by Pragoimex nebyl výrobce motorů TAM/TDM, jen jsem psal, že některé práce na nich, se prováděli v DPP. Nakonec DPP to taky nedělá jinak.
abcd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 15:42:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže i takový železniční motorák je vlastně PCC? Italská tramvaj Ventotto? Australský typ H? Nebo "Viking" od Skabo z roku 1920, která je mimochodem navíc nízkopodlažní stejně jako Vario LF, je také PCC?
Omyl, PCC je koncept celé tramvaje, u které jsou otočné podvozky pouze prostředkem k dosažení následujících požadavků:
1) jednoduchý standardizovaný design
2) nízké výrobní a provozní náklady
3) přítažlivost pro cestující (vzhled, komfort, rychlost etd)
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 16:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki - Neděle, 15. října 2006 - 10:08:09 : Co je špatného na hypoidní převodovce plus kardan?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace