K-report
 

Archiv do 13.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archiv do 13.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 15:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spekulativní článek je v dnešním Profitu - Káeme, mohl bys mi poslat na adresu pod nickem?

Skeeve: Na S-bahn se vykašleme, jen o tom budem ještě nějakou dobu plkat

Železniční koleje patří státní Správě dopravní cesty - takže postavit (zaplatit stavbu S-Bahnu) musí stát. Magistrát tak maximálně může zaplatit budovu stanice.
Navíc, o S-Bahnu se tady už diskutovalo hodně a výsledkem bylo:
- potřeba stanice Výtoň, která naráží na předpisy (původní žst Vyšehrad je v oblouku), posunutí k nábřeží na památkáře, posunutí za Ostrčilovo náměstí na majitele pozemků/baráků
- shoda v tom, že je mnoho míst, kde by se stanice/zastávky daly postavit. Jediný problém je v tom, že by to bylo uprostřed ničeho, takže by k nim museli všichni dojíždět nějakou jinou MHD. A proč by člověk třeba z Košíku jel 10 minut busem ven z Prahy k žst Hostivař a tam čekal na vlak s intervalem 15 minut (až někdy bude), když může jet 10 minut busem do Prahy k metru a za dalších 15 minut být na Míráku-Václaváku.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 16:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Ten eskalátor je plný vždy když přijede plné metro směrem od centra. Na nástupišti se pak tvoří dlouhá fronta lidí překážejících těm, co by si třeba rádi urychlili přestup na bus vyšlapáním pevných schodů. O to zde ale nejde. Jde o to, že v době největší přepravní poptávky (PD ráno) ten eskalátor na schodišti překáží a vozí vzduch v opačném směru. Schodiště na KC by bylo úzké i kdyby toho eskalátoru nebylo, ale takhle je to ještě horší.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 16:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť jo. V roce 1972, když se ten Kačerov připravoval, tak to takhle stačilo. Později ne, což se nepředpokládalo. Kačerov dnes by se asi taky udělal s lepším propojením zastávek BUS na opačné straně ulice (myslím nějaké a-106,139 tam jezdí...). Ale teď už to tam takhle zůstane a výstup Ti taky nikdo nezmění, bo hýbat se zhlavím kvůli tomu je brosqovina

Pokud by tam byly tři eskalátory a pouštěl se prostřední na střídačku podle zjištěné poptávky, tak je vysmáto - no a 4 eskalátory tam nenacpeš ani dnes, natož v sedmdesátách ty z Transporty Chrudim, co musely být daleko od sebe - jistě by to tady někdo uměl objasnit, v eskalátorech jsem laik, jen jsem sledoval, jak se na náměstí slintajícího psa vesele nacpaly 4 místo 3.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 18:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je to naprosta blbost, tak se omlouvam, Prahu a shituaci kolem metra na letiste detailne neznam, ale kdyz tak sleduji debaty prodlouzeni A vs. rychlodraha, tak me napada, zda by neslo protahnout metro na Ruzyn pekne po povrchu ze Zlicina
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 18:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kačerov má naději na předělání, protože se už zase začíná mluvit o výstavbě nějakýho hyper super nad stanicí. Sice už po několikáté, ale třeba se jednou zadaří. V minulym návrhu byly 3 eskalátory, vejdou se tam. Škoda že ne i s výtahem, ale ten by se snad dal udělat vedle. Vestibul a přestup na druhou stranu Michelský byl v ceně.
Absolut: Ty autobusy by mohly zajíždět do mnohdy rozhlehlých a kopcovitých areálů nemocnic a trochu se tam promotat, něco jako 291.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 18:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Neco takoveho maji v Olomouci - linkovy autobus vedeny skrz tamni nemocnici stavi snad u kazdeho vchodu (asi 6 zastavek na 1 km).
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 18:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně by se spíš líbila trasa: Lhotka - Budějovická - Spořilov - Eden - Želivského - Ohrada - Vysočanská - Prosek.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 19:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: původní žst Vyšehrad je v oblouku
A jaký má poloměr?
Vyhláška 177/95:
Na dráze celostátní smí být železniční zastávka zřízena v oblouku o poloměru nejméně 600 m, a je-li délka nástupní hrany 100 m a menší, je možno zřídit železniční zastávku v oblouku o poloměru nejméně 300 m.
Ač je tento předpis technický, vykazuje poměrně velkou ohebnost pod politickým tlakem, naposledy se ohýbal aby se dala zkolaudovat stanice Myčka.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 08:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt ?

Já jenom že metro rozhodně není dráha celostátní a navíc dotyčná stanice má nástupiště v přímé.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 10:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro je dráha speciální, tam se ohýbaly oblouky na trati na 300m. To co jsem odcitoval pro velkou dráhu je snad v 177/95 odjakživa.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 10:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz-10:24 - Provoz metra na trase A ráno zastavil muž s nožem. Policie přijala hlášení, že ve stanici metra Můstek ohrožuje neznámý útočník další lidi. Podle dopravního podniku nejelo metro asi deset minut. Incident se odehrál ve vagónu.
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 21:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ARJ: Já vím že koleje patří sždc, dopravu by nejspíš muselo zajistit čd... jenže tohle jsou jenom žvásty a teď to nemyslím proti vám, ale proti všem těm úředníkům, kteří se vymlouvají jeden na duhého.
---------
---------

Z jiného soudku. Víte někdo kdy by se mělo otevřít IV.C2? Při zahájení stavby se mluvilo o 2007 a definitivním dokončení 2008. Teď jsou však všude jen informace, že provoz bude zahájen 2008. Když ale vidím fotky ze stavby, tipoval bych spíš ten 2007.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 21:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi to závisí na tom, kdy budou volby.

No a aby se tady v souvislosti v těmi nadcházejícími volbami probírala pouze ODS, tak dneska se mi dostal do rukou leták jakési "Volby pro město" a tam se mj. píše:
- Zahájíme stavbu metra trasy D
- Prodloužíme metro na Ruzyň
- Zřídíme bezbariérové prostory u stanice metra na Proseku
- Prodloužíme metro do Bohnic
- Zajistíme bezpečnost v podchodu u stanice metra Skalka
- Obnovíme železniční zastávku Rajská zahrada
- Prodloužíme metro do Petrovic
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 22:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Skalky je nebezpečno? To jsou myslím horší stanice. Na Proseku by jim stačilo sdělit, že tam je metro teprve ve stavbě. Možná to nevědí. Opravdu program jak noha.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26337
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 01:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu program jak noha.

Však obsahuje ta nejlepší hesla, ne?

Bezbariérovost, rozvoj metra, bezpečí občanstva, podpora rozvoje městské železnice, ...

Co víc si přát
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 07:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávka Rajská zahrada už někdy existovala, že jí chtějí obnovovat?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 09:26:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neexistovala. Poblíž existovalo pouze hradlo Černý Most. Původní most (nadjezd nad tratí), podle kterého se jmenovalo, byl sice z bílého opukového zdiva, ale vlivem kouře z parních lokomtiv zčernal.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 23:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Do Bohnic?!? Tím se vše vysvětluje
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 22:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Berlin, zast. Alexanderplatz:
 
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 17:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: to srovnání jízdních dob Depo Hostivař - Strašnická se mi nějak nezdá. Metrem to lze stihnout za 4.5 minuty (2 + 0.5 + 2), že by to tramvaj stíhala za 5.5...?
Možná je to nějak brutálně zatíženo docházkovými dobami, ale to by bylo fér říci na rovinu.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I podle webu DP to metrem trvá 6 minut a tramvají 7 minut.Metro totiž v Depu nejede nijak závratně rychle-odhadoval bych to asi na 40km/h.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 19:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu má být z Plzně odtažena do Prahy další souprava reko metra udajně Viamontem.
http://www.darujkrev.cz/
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hajnej: hlavně se na skalce dost dlouho (zbytečně) čeká ve směru dc. ono vůbec celý m-A od Želivského dál (osobně bych ale řek už tak od Flory) je pěkně utahaný, vždycky mám pocit, že nejsem v pražskym metru, jak to jede pomalu. a taky to bývá dost prázdný.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 13:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I podle webu DP to metrem trvá 6 minut a tramvají 7 minut.Metro totiž v Depu nejede nijak závratně rychle-odhadoval bych to asi na 40km/h.

Těmi 40 km/h to opravdu nebude - ten úsek je dlouhý asi 350 metrů což představuje časovou ztrátu pouhých 10-15 sekund.

A co se týče toho rozdílu, tak jde o zaokrouhlená čísla (nevšiml jsem si, že by DP uváděl pro kaštany chronometráž sekundách). Mně by spíš zarazilo, kdyby ta tramvaj na tak krátkém úseku (cca 2,6 km) byla výrazně horší. Ledaže by parlament zrušil fyzikální zákony.

Jinak se stačí podívat, jak "frekventovaná" je tramvajová zastávka depo Hostivař ve srovnání s metrem. Zřejmě to ti cestující dělají schválně.

a taky to bývá dost prázdný.

Jak kdy, ranní špička tedy rozhodně prázdná není. Ale dodal bych - aby ne, když v tomto úseku existuje jako nikde jinde hustá souběžná povrchová doprava.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Bukurešti našli tajné metro
14:36 | Středa 11. 10. 2006
Bukurešť - Rumunský diktátor Nicolae Ceaušescu měl kvůli své bezpečnosti soukromé metro. Dohady na téma privátní podzemní dráhy muže, který vládl zemi tvrdou rukou do revoluce v prosinci 1989, se nyní ukázaly jako pravdivé, napsal rumunský deník Romania Libera. Soukromá dráha měřila deset kilometrů a začínala podobně jako privátní ulice nebo bunkr pod ústředním sídlem rumunské komunistické strany. Metro sloužilo k bezpečnosti Ceaušeska a dalších vyvolených, kteří mohli v případě potřeby bez jakéhokoliv ohrožení uniknout. Odborníci nyní zahájili vlastní zkoumání tajných únikových cest a metra. Dráha měla být dlouhá 20 kilometrů a měla spojit všechny důležité vládní úřady v Bukurešti.
http://bleskove.centrum.cz/udalosti/clanek.phtml?id=26611
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to at me nekdo vysvetli, ze jej nakonec stejne chytli a popravili, divne bych tak rekl ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mi to nedalo - sedmička jede z DH na Strašnickou 7 minut, metro 5 (nikoliv 6), čili rozdíl 2 minuty.

2 minuty na dané vzdálenosti dělá rozdíl v průměrné rychlosti asi 8 km/h, což je na MHD docela dost.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: Už jsem to sem dával. Hlavně bych použil slovo "údajně", protože se z toho s největší pravděpodobností vyklube nějaký utajený kolektor, vybavený úzkokolejkou (stejně jako např. v kolektorech pod Prahou), což je pro pisálky natolik nepochopitelné a tajemné, že rovnou napíšou o "soukromém metru"...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tajným metrům musíme za nejbližšími přáteli Rumunska 80. let do Číny a Severní Koreji. V Pekingu byla základní linka č. 1 dlouhá léta otevřena na předměstí, zatímco mnohem důležitější úsek přes centrum nakonec předběhla okružní linka 2, ač úsek pod městem (a především náměstím Nebeského klidu) snad byl vybudován. Přesná data bych musel někde vyhledat. V Pjongjangu bylo metro spoustu let neotevřené pro veřejnost. Přitom tam byla dodaná z Číny vozidla, které S. Korea označila za vyrobené v Koreji! Pro skutečné zprovoznění pro veřejnost tam ale byly dodané vozidla ex NDR a původní čínské (vlastně korejské) vozy se vrátily do Pekingu, kde po rekonstrukci jezdí na nadzemní lince 13 otevřené až v roce 2002 a 2003 (40,9 km převážně po viaduktu a jen část v podzemí - v nejnovějším českém průvodci Čínou je elevated railway překládáno jako úzkokolejka!) spolu s nově vyrobenými dalšími 2 typy vozidel (jedno vychází z vozů metra, druhé je speciálně vyvinuté pro tuto linku).

Toto vozidlo nikdy v Pjongjangu cestující nesvezlo, až v Pekingu.
Toto vozidlo nikdy v Pjongjangu cestující nesvezlo, až v Pekingu - foto srpen 2003

A co Praha, kde metro může na čerstvý vzduch jen v depu? Velikost případných tajných prostor nám mohly napovědět jen povodně 2002, ale asi nic moc, když to Karlín to nezachránilo.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 23:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Skalky je nebezpečno? To jsou myslím horší stanice.

Ono by vůbec stálo za to něco udělat s vestibuly, podchody a bezprostředním okolím stanic. Mnohé z nich připomínají orientální tržiště a třeba takové toalety ve stanici Jiřího z Poděbrad jsou v opravdu otřesném stavu.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 07:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Vyhcázel jsem z dat IDOSu, ale ty se rozcházejí.

Tady je třeba jízdní doba metra dokonce 7 minut!

odkaz

Ovšem při vehledání spojení je jízdní doba 5 minut, takže nevím, asi si to stopnu. A aby toho nebylo málo na JŘ na DPP.CZ je jízdní doba 6 minut.

Tak si vyberte.

I když nevím, METRO - 2,4 km tři zastávky
TRAM - 2,55 km - 7 zastávek, o jednu-dvě minuta delší JD, no nevím, nevím...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26513
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chyba 73

--------------------------------------------------------------------------------

Pro zadaný směr, linku a datum nelze zastávkový jízdní řád vygenerovat.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:26:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz na tajné metro v Moskvě: www.metro.ru/metro2/
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel : zajimavy jsou ty zminky o bateriovych vozech :-) , u tech existuji i fotky :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Mě ten odkaz funguje, jïnka je to Vývěska linky A ze stanice Strašnická do stanice Depo Hostivař. Na ní je uvedena jízdní doba 7 minut.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 14:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně to nedalo a podíval jsem se do grafikonu.

Například odjezd vlaku 18 068 z HO je 7:12:20, příjezd do SR v 7:16:30, což dělá podle mého skromného názoru 4 minuty a 10 sekund.

Tentýž vlak je i zde http://www.dpp.cz/idos/Route.aspx?ttInd=1&i=56358&tt=pid, "jízdní doba" je 5 minut 7:12 odjezd HO 7:17 odjezd ze Skalky, kde je podle GVD taky odjezd 7:17:00 s předchozím pobytem 30 sekund.

Nemám GVD pro tramvaje, ale těch hruba 2,5 minuty na tak krátké vzdálenosti je v podmínkách MHD poměrně dost velký rozdíl.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuju jízdní dobu DH - Strašnická za 4:33 od odjezdu do odjezdu. Přes dvůr Depa velmi poooomalu, od odjezdu z DH ke vjezdu posledního vozu do tunelu 0:47.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26520
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 20:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:
Díky. V Pcích nefungoval, v Budějcích funguje, za Bezdrevem se ještě uvidí. :-)

Asi jinak nastavený sušenky...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 22:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Tržiště je legál, pultoví prodejci jsou zřejmě úžasný kšeft, který za tu ostudu DP a Praze vůbec stojí. Hajzliky se postupně rekonstruují i když poslední dobou se to nějak zarazilo. Nevím jestli zrovna na JP už proběhla, pokud ano, je to i vizitka provozovatele. A při schopnosti DP kontrolovat a hlavně uplatňovat postihy u externích firem bych se tomu nedivil.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 23:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je mi jasné, že ta tržiště jsou legální. když prodávají noviny mi nevadí, ale prodej např. kabelek, či "módy" je otřesný. Stejně tak by stálo za to vyhnat všechny prodejce Nového Prostoru a rozdávače všech těch "novin" a nesmělo by se zapomenout i na jehovisty (nebo kdo to tam vlastně postává jak nesmělý ku*vy).
Rekonstrukce hajzlíků na JP doposud neproběhla, o čemž jsem se včera - bohužel - na vlastní, ehm kůži, přesvědčil, a proto jsem to sem i napsal.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 12:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je skoro nemožný s tím něco udělat. Když se na Můstek daly mříže, aby se na noc podchod zavíral, tak kolem toho bylo slávy, soudruzi se plácali po ramenou jak se jim podařilo vyhnat živly z Václaváku. Ale protože je někdo zaháčkovanej na hernách, které jsou většinou v provozu v noci nebo non stop, tak je jedním vstupem do podchodu přístup. Z čeho by potom jinak žilo korupční kolečko. Tak tam stojí maník a pouští do podchodu kde koho, smažky aspol. jsou tam alespoň v klidu a odůvodní se to tím, že smlouva nejde vypovědět.
S jehovisty a prodejci NP až takové problémy nejsou, s rozdavači Metra a jiných novin se hlavně potýká personál na stanicích a DP uklízí barevné obrázky které z novin vypadnou. Svině klouzavý.
Poslední dobou se na investicích škrtá jako nikdy předtím (asi aby bylo jinde na beton), tak je jasný že WC jsou pořadí důležitosti někde na konci.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 13:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se neplácali soudruzy,ale pánové z ODS a to je na opačném politickém spektru:-)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 13:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudruh jako soudruh, nevidím v tom rozdíl
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2798
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 17:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S jehovisty a prodejci NP až takové problémy nejsou

DP s nimi možná problémy nemá, ale já jako substrát ano: překážejí, jsou hluční, nevzhlední, vlezlí... Prostě pryč s nimi! S podavači těch "novin" v těsném závěsu.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 19:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jehovisti jen stojí s nějakými materiály a nikdy se mi nestalo že by někoho otravovali. Prodejci NP jsou snad součástí nějakého programu, furt lepší než smrdutá individua v nočních tramvajích. A s kým ještě pryč? Se studenty vybírající na různou charitu? Ti jsou taky vlezlí... S kým ještě? Třeba s turisty? Ve skupinách bývají hluční nebo zdržují, kdo ještě vadí? Tebe bych nechtěl potkat, možná bych se ti taky nelíbil. Chtělo by to trochu tolerance.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozlišoval bych mezi těmi, kteří metrem cestují, a těmi, kteří prostory metra používají ke své - s provozem metra nesouvisející - činnosti.

Jehovisti jen stojí s nějakými materiály a nikdy se mi nestalo že by někoho otravovali.

Ale umí stát tak, že "výborně" překážejí. Nehledě na to, že svým postojem a vzhledem připomínají spíše nějaké panoptikum různých podivínů, takže pohled na ně člověka nemotivuje k opětovnému použití služeb DPP.

Prodejci NP jsou snad součástí nějakého programu, furt lepší než smrdutá individua v nočních tramvajích.

No to je jak z bláta do louže. A mimochodem, víte jaký to tak bývá program? Stačí si ten jejich plátek přečíst... "Než pracovat za nízkou mzdu v Rusku (Rumunsku, na Ukrajině), tak je lepší být bezdomovec v Praze, zejm. poté, co pražský magistrát a charity otevřely lepší ubytovnu..."
Na to se dá říct jedine: Neděkuji a okamžitě odejděte!
Jinak o nich platí i to, co o těch adventistech.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

Vy jste teda dáreček...

Nehledě na to, že svým postojem a vzhledem připomínají spíše nějaké panoptikum různých podivínů, takže pohled na ně člověka nemotivuje k opětovnému použití služeb DPP.

Správně, do koncentráku s nimi, že... ostatně i s ostatním, jejichž vzhled slušného člověk uráži, protože: mají tvaší pleť, delší nos, málo peněz, moc peněz, špatné názory... Ostatně potkávat je na ulici člověka vyloženě odrazuje vycházet z domu.

Jinak o nich platí i to, co o těch adventistech.

Chudáci adventisti, ti k tomu přišli jak slepí k houslím. I když máte pravdu, že hisotricky mají obě náboženské skupiny podobný původ... jenže odlišný vývoj. Nepodstatný detail... Ani nevím, jak se takový adventista na první pohle pozná.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V DP kontaktu jsou zkušenosti cizinců s pražskou MHD. Turista z Francie se podivuje nad mírností (netečností) naší policie. Tam prý policie různá individua na veřejných místech (např. u stanic metra, obchodních center) daleko víc prudí. Je fakt, že u nás jsme si zvykli, že tito lidé v těchto prostorech pořádají alkoholické "potlachy". Mně osobně to také vadí, ale jak je vidět, úřadům nikoliv.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2806
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně osobně to také vadí, ale jak je vidět, úřadům nikoliv.

Těch lidí, kterým to vadí je málo. Nebo vlastně jinak. Když jede v tramvaji zapáchající bezdomovec, tak to většině cestujících vadí. Když ale přijdou revizor a policista, bezdomovec se nemůže prokázat platnou jízdenkou a revizor ho chce vyvést, tak většina cestujících už bude na straně toho bezdomovce, jehož vyvedení revizorovi umožní jen přítomnost policisty, před kterým má veřejnost respekt. No a když by toho bezdomovce museli vyvést násilím... To druhý den v novinách vyjdou články o nepřiměřeném zákroku vůči nevinnému bezdomovci (co na tom, že porušil několik přepravních podmínek...).
To se pak ani člověk nediví, že policie je vůči těmto individuím netečná...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správně, do koncentráku s nimi, že... ostatně i s ostatním, jejichž vzhled slušného člověk uráži...

Nepodsouvejte mi něco, co jsem nenapsal!

Chudáci adventisti, ti k tomu přišli jak slepí k houslím.

Pravda, mělo tam být jehovisté. Adventistům se tímto omlouvám.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aby se veřejná doprava nespojovala s pojmem "socka", je nutné bezdomovce, rozdavače letáků, opilce, kuřáky, vandráky vykázat - je hezké, že mě nebo i někomu z vás ti lidé nevadí, ale většině prostě ano ... špatný image VHD se napravuje velmi obtížně, náprava je možná (jak ukazují ČD v některých vlacích vyšší kvality)
prostředí VHD musí být lepší než veřejná prostranství, cestující musí vidět rozdíl směrem nahoru - když z ulice, kde se mohou potloukat různá individua, vstoupí do prostor, vozidel VHD, kde se tato individua nevyskytují - a vidí tak ten rozdíl ve prospěch VHD.
současná situace je bohužel opačná - z ulice kde se dá dýchat vejdu do tramvaje, kde je nedýchatelno, z ulice vcházím do metra - hezky kolem feťáků, bezdomovců, heren ...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Že by někdo bránil revizorovi vyvést cestujícího bez jízdenky, jsem osobně nezažil. Bezdomovci vetšinou jezdí v noci a brzy ráno, když je revizorů minimum. Naopak se mi stalo, že mi zaklepala paní na kabinu a stěžovala si na zápach zaživa rozkládajícího se pasažéra. Požádal jsem ho, aby vystoupil, což také učinil. Nikdo neřekl ani slovo.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš se mi zdá, že nemáme ujasněný vztah policejních složek. Státní policie si hraje na "veliké pány" a je pro ni iritující tuto práci vykonávat. Možná to zlepší Bém tisíci městských policistů.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by někdo bránil revizorovi vyvést cestujícího bez jízdenky, jsem osobně nezažil.

Já také ne, ale viděl jsem, jak si při tom cestující špitali "No viděla jste to, paní, co to s ním udělali, to je hrůza, co si ta policie dovoluje, to by jí neprošlo ani za komunismu." Proto se to vždycky děje jen s policejní asistencí. Nejsou-li policisté k dispozici, anebo není-li revizorů alespoň pět, tak takovéto pasažéry nenápadně vynechají.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná to zlepší Bém tisíci městských policistů.
To bude v technických narváno Už teď se přes některé zašívárny MP nedá skoro projít.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě do třetice, humusáky je bohužel většina z nás. Asi to souvisí s někdejší oblibou trempinku. když to totiž v tramvaji nezvykle příjemně voní, zjišťuji, že jsem vezl skupinu nějakých turistů...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 23:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: V tom negativním smyslu se stalo přímo pojmem pražské Hlavní nádraží. Kdo dovolil tento stav, že člověk, který tam jde skutečně s cílem cestovat, by se tomuto místu raději vyhnul... O tom se ale na předvolebních bilbordech nic nedozvíme.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 23:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p:

Ale ano, nemít ve vestibulu hernu, která s sebou jaksi nese společensky problematické jevy... Dbát na tarifní kázeň a dodržování dopravních předpisů... to všechno ano. Ale když DP, město nebo kdo je majitelem a pronajimatelem vestibulu a pozemků v bezprostřední blízkosti bude holt chtít těch pár peněz z herny, všelijakého stánku, tak pak bude všechna snaha marná a výkřiky o tvrdém přístupu k ničemu. Když snad někomu pronajímám prostory, tak si mohu stanovit podmínky: třeba absolutně žádný prodej alkoholu. Okolí nezlepšíme tvrdou represí, ale tvorbou lepších podmínek.

Chápu, že prodavači NP a jehovisti pana Bkp urážejí, protože jsou jiní, ale ve většině tito lidé sotva představují problém pražské MHD (metra). Prodejci NP musí dodržovat určitá pravidla. Pokud ne, můžete si stěžovat. Možná chodím zmateně, ale nepamatuji se, kdy mi naposledy jehovista překážel v cestě.

Ostatně pražská MHD není sockou ani tak kvůli bezdomovcům, ale svou sockoidní podstatou, která prostě až příliš klade důraz na to slovo HROMADNÁ. Takže dokud budou cestující substrát, který se může klidně ušlapat, moc nepomůže, i kdyby všechno bylo dokonale naleštěné.

Snahy ČD jsou naprosto mimo. Místo celkové snahy o kvalitu a solidní přístup si snažit budovat image na pár soupravách a vlacích, i když každý v téhle zemi ví, jak většina vlaků vypadá, jezdí a jak se k němu chovají... Takové snahy jsou předem odsouzeny k neúspěchu, asi podobně, jako když by se Dacia snažila prosadit na trhu jako výrobce luxusních a drahých vozů (to by jim možná mohlo fungovat v Rumunsku jako domácí značce). Ostatně i VW s jinak celkem slušnou reputací s Phaetonem díru do světa neudělal, prostě není vnímán jako výrobce podobných vozů.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 23:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro prodejce platí jakési zásady, které jsou přílohou smluv. Když mi je omylem jednou zaslali k vyjádření, tak jsem tam doplnil, že nájemce musí zajistit, aby se v okolí jeho provozovny nezdržovali osoby, které by ohrožovali nebo omezovali přepravu cestujících, znečisťovali prostory metra nebo byli jiným způsobem cestujícím na obtíž (volně cituji sám sebe). Opakované porušování je důvodem vypovězení smlouvy. To jsem si šlápnul do h....a. Bylo mi řečeno abys se držel svého kopyta jako ten švec a už mi to raději neposílají. Vědí že bych to tam napsal zase. Oni jsou s nájemcema vůbec problémy, které není vůle řešit (třeba PO), ale to už je nad rámec diskuze.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 23:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Takže dokud budou cestující substrát, který se může klidně ušlapat... Jak bys to řešil ty?
Jezdil jsem dopolední l.25 a byla v některých úsecích dost narvaná, pak jsou na všech linkách během dne chvíle, kdy skoro nikoho nevezete. Co s tím??? Vždyť podle počtu přepravených osob by pražská MHD měla být jednou z nejrentabilnějších na světě. Místo toho se mluví o nepřiměřených obrovských nákladech, kterými pro město je! Jaké náklady na MHD pak ale musí mít města, kde zdaleka nedosahuje takového stupně sockovitosti, a kde lidé cestují v MHD kulturněji? Zde bude nejspíš existovat nedorozumění. Jednostraně se totiž hovoří o nákladech, ale nikdo není schopen vyčíslit ekonomický přínos vysokého stupně používání MHD v Praze .

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace