K-report
 

Archiv do 13.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Archiv do 13.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 00:16:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: 15T budou mít otočné podvozky - opotřebení bude nižší, takže se tolik kol měnit nebude...

Karosa a Škoda auto byla před 5-10 lety taky jinde a pochybuje se snad o její kvalitě teď?

Nechci se zde rozepisovat o podrobnostech, které jsou často subjektivní...

14T je oproti Astrám pokrok a je to to nejlepší co je Škodovka v této době (ihned) schopná za slušné peníze dodat. Design je subjektivní věc, ale 14t se uvedla dobře a spousta lidí bude vidět, že se něco pozitivního děje (T3R-P a PV jsou taky poznat, ale 14T je prostě "vidět")a o MHD budou smýšlet pozitivněji a to je pro budoucnost důležité... Jinak cena 14T je přes 56 milionů a podle centrální adresy je cena 15T což bude opravdu jinačí tramvaj, zhruba 63 milionů, což není o tolik více když v ceně je ješte servis myslím na 10 let...

3W není špatná tramvaj, protože poskytuje za slušné peníze, slušné užitné parametry...

14T a 3W porovnávat do určité míry nejde.
3W je tramvaj, která koncepčně vychází z typu T3 a K2 a má pravděpodobně levnější údržbu a nižší pořizovací cenu a jiná pozitiva, zase má vyšší podlahu a o několik schodů více. Celkový design by taky mohl být modernější, prostě vypadá lépe než T3, ale to je pak i o ceně...
14T vychází z jiné koncepce, je plná elektroniky a prostě je těžko k přehlédnutí a celkově tramvaj. dopravu někam posunuje..Je celkově dražší a má neotoč podvozky...

Celkově nová tramvaj by měla mít delší servisní intervaly a ušetří oproti T3 pravděpodobně dělníky (jejiž mzda poroste) na opravy ale elektronika je velice drahá a je prostě fakt, že špičková tramvaj prošpikovaná elektronikou a diagnostikou je prostě dražší než např. T3 nebo nová tramvaj jako 3W...
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 00:22:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je konec, bylo to moc dlouhé...

Ono je to vždycky o penězích. Postavit se dá skoro všechno, téměř ideální vozidlo, ale kdo to zaplatí? Vždycky bude nějaký kompromis...Když tu bude jezdit světová superšpička a lístek bude stát 60 Kč, tak většina spokojena nebude, přestože to bude téměř ideální tramvaj...MHD je politika a bude preferována "většina", protože jde o i hlasy ve volbách....
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 00:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour:

Karosa a Škoda auto byla před 5-10 lety taky jinde a pochybuje se snad o její kvalitě teď?

Ano, já ano. Tedy s Karosou nemám osobně ani v blízkém okolí tolik zkušeností, ale o kvalitě výrobku Škody auto jistou pochybnost mám (třeba ofuky na Fóbii jsou zajímavý fenomén, a cena za opravu kousku plastu ještě zajímavější). A poměru cena výkon jsem pak zcela nepřesvědčen.

Ale i v případě, že ty pochybnosti dnes nemáte, ale před 5-10 lety jste je měl, tak nevím, co byste řekl známému, který by Vám tehdy radil: "Kup si škodovku, za pět let bude dělat príma auta."
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 00:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: no k tem cenach Skodovek u nas ...
No je to vcelku rekl bych logicky, ze stojej vic nez za kolik se prodavaj mimo CR. Je to domaci znacka a porad se dost kupuje. Takze, kdyz mi jdou auta na odbyt proc bych je mel zlevnovat?
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 01:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"podle centrální adresy je cena 15T což bude opravdu jinačí tramvaj, zhruba 63 milionů"
no já teda mám asi jinou kalkulačku, protože 18 587 800 000 Kč děleno 250 je podle mě 74 351 200 Kč
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 02:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:

O tom žádná a dělá to tak kde kdo. Já jen, že mám ty pochybnosti, když se Beňour ptal. :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3584
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 07:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ještě k Astrám - Proč je tedy ostravská 1201 stejně poruchová jako 1214? Že by se Škodovka neponaučila?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 08:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg:
Já tu snad opěvuju Porschetru? Já snad píšu něco o tom, že nízkopodlažní vozy ne? Jen se nedokážu shodnout na % nízké podlahy se zde diskutujícími.

Eda:
Přečti si prosím všechny mé příspěvky ještě jednou. Já snad tvrdil něco o tom, že KT8D5N má rychlejší výměnu cesťáků? Ne! Má ji přinejmenším stejnou za cenu výraznejch úspor a rovné podlahy v krajních článcích pro 98% všech dnešních cestujících. Prostě 50% nemohoucích cestujících v dnešní MHD není a ještě dlouho nebude.

Demon3:
Opět viz. výše. Nikde jsem nepsal, že KT8D5N má lepší výměnu cestujících. Podporuju jí proto, že je to kompromis podlahy vcelku, nízké ceny a otočných podvozků. Nemohu si pomoct, ale 3W s 50% podílem nízké podlahy za cenu šesti schodišť uvnitř vozu je spíše založeno na honbě >%NP, abychom ukázali, že to dokážeme.

Hnidpoich:
Mohu tě ujistit, že Škodovka dnes opravdu dělá velmi kvalitní automobily směle konkurující jakékoliv jiné značce ať kvalitou, užitnou hodnoutou a cenou. S každým automobilem jsou problémy vč. Mercedesu a BMW. Přesto půl milionu aut prodaných za rok - více než Seat a pomalu více než Fiat, hovoří samo za sebe. Je pěkné kritizovat na základě pár zkušeností, přesto je zajímavé, že Škodovka získává jednu cenu za druhou po celém světě, Britové ji považují za 3. nejspolehlivější značku na tamním trhu a Indové dokonce jako druhou.

Ostravák:
Za to Trio jedna báseň, že?
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad nízkopodlažnost:
O tom se nemá cenu bavit. Čím víc, tím líp. A pokud to bude levněji, tím ještě líp. Nejde tu jen o vozíčkáře a kočárky, ale spousta lidí středního a vyššího věku má již dnes problémy s hybností a dělá jim problém každý schod. A do budoucna to bude ještě horší, populace nám stárne. V tom vidím velký přínos W i 3W.

ad prolézačka:
S 3W jsem ještě neměl tu čest se setkat, ale 14T jsem si prolezl důkladně při DoD. Prolézačka to je úžasná. Nemá cenu řešit jestli je tam jeden nebo tři schody. Starší člověk do takové výšky nohu prostě nezvedne. A že ten schod je v 14T pořádný, sám jsem měl co dělat. A učelnost interiéru mi nepřipadla zrovna vyhovující, ale v provozu jsem ještě neměl možnost vyzkoušet, tak nebudu hodnotit. Celkově mne 14T dost zklamala. A nesouvisí to s tím, jak z venku vypadá a jaký má barvy, to mi je putna.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rdek31:to bude tím že tvoje kalkulačka nemá tlačítko s kapříkem(úplatek)
Demon3:Ber to z té lepší stránky.Když to zvládneš pod 5 s tak tě rádi přijmou u jakékoli stáje F1
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Ale jo, já nikomu jeho víru a přesvědčení neberu (ve výrobce a jeho hodnocení). Já jen reagoval na Beňourovo, jestli by dneska někdo pochyboval o kvalitě Škody auto. :-)

Když už jste se do toho ale pustil. Problém bude trochu v tom, že nejde jenom o pravděpodobnost poruchy, ale také servis, když k ní dojde. Skoro bych si troufl odhadovat, že u Mercedesu (nebo BMW) se o mě lépe postarají už jenom proto, že jse jim více zaplatil a protože mají renomé. (Tím neříkám, že nemůžete narazit na příjemný servis Škoda, jenom aby bylo jasno). Jestli na našem trhu opravdu konkuruje užitnou hodnotou v poměru k ceně, ať si každý posoudí sám...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 11:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agril:
spousta lidí středního a vyššího věku má již dnes problémy s hybností
Kolik je to % ve srovnání se všemi cestujícícmi? 50? Největší problém právě těchto málo hybných občanů je ten, že se snaží skoro s pravidelnou přesností vždy vydrápat na nejvyšší sedadla. Pokud ti 14T přišla jako prolézačka, pak je 3W superprolézačka.

Hnidpoich:
Tak o tomto bych rád poreferoval. V naší rodině máme 3 roky staré BMW 320d i Škodu Fabii. Tak servis BMW je snad nejhorší, jaký jsem kdy zažil. A nejezdím jen do jednoho. Jen uvedu pár zážitků s velúžasnou značkou BMW. Byl jsem objednaný na výměnu oleje na 11:00. V autorizovaném nejmenovaném servisu mi řekli, že je oběd a že si musím počkat do 14:00. Velmi hezké ve vesnici za Prahou, kde si mohu koupit akorát tak jejich kafe za pade a koukat na televizi. Po zaplacení 6000 Kč a čekání 3 hodin jsem ujel necelých 10 km a začala mi svítit kontrolka oleje. Zastavím, kouknu pod auto a ejhle - oni asi zapomněli dotáhnout šroub na vaně. Takže odtahovka a dalších pár hodin milého čekání. Další příhoda se mi stala letos na dálnici u Salzburgu. V plném dešti mi zhasly světla a přestaly jít všechny budíky vč. stěračů. Hádej, co se stalo - odešla kompletně celá řídící jednotka. Auto 3 měsíce po záruce. Na účet se raději neptej. Kdykoliv jedu do servisu velúžasného BMW, nikdy nám v rámci inspekce auto neumyjí ani nevyluxují. Vždy si vzpomenu na servis Oplu, kam jsme před BMW s radostí vždy jezdili. Vždy jsme přebírali auto vypucované a naleštěné a vždy jsem si tam připadal jako zákazník. Jen bych rád upozornil, že autorizované servisy BMW jsem vystřídal 3 a až na malé vyjímky velmi podobný přístup všude. A na závěr s Fábií jsme byli všehovšudy v servisu daleko méně při stejném počtu kilometrů a když ano - olej, naprosto nesrovnatelný přístup všech a závada po 60 tis. žádná, u BMW už třetí. Mercedes bohužel nedokážu posoudit, ale není všechno zlato co se třpytí - třeba výše % nízké podlahy
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: nedovedu posoudit, žiju na malém městě, kde hromadnou dopravou jezdí převážně jen důchodci, starobní i invalidní, takže tady tipuju plusmínus 95%

Ale 3W má v každém článku dveře, tak nemusím prolézat, narozdíl od 14T ...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hádka ještě neskončila

Nemůže nikdo tady říct, jestli je obecně 14T nebo 3W lepší. Musí se definovat podmínky toho LEPŠÍ. Už jsem to psal včera.

Jinak ostráváci jste zaujatí! Prostě pro vás je nejlepší Trio, Wany a Solaris. Nic lepšího není a do každého, který to vidí jinak, jdete docela tvrdě. Kdyby 14T byla považována za "vaší" bude ji bránit, jak je to moderní, dražší nevadí-protože špička atd. atd.
Prostě Ostrava má ten komlex nějakej zakořeněnej. Nevím proč? Je to minimálně škoda, protože jako stát musíme stát pohromadě a přenést se přes regionální nacionalismus.

Mě osobně je to jedno, ať si každej považuje za lepší co chce. Prostě 3W je Dacia Logan a 14T je BMW 3. Taky je u těhle aut důležitý při porovnání definovat ty paramtry slova LEPŠÍ!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 14:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Jsem pražák a z 14T mam taky vosypky, mám se přestěhovat? Zaujatost danou bydlištěm bych v tom neviděl. Já bych se 14T přirovnat k BMW 3 neodvážil. Je-li 3W Logan, pak 14T je Fabia HTP.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 14:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: já se musím smát . Pokud podle tebe/vás nemá existovat regionální nesnášenlivost a ostraváci jsou zaujatí jenom na wanu, trio, solaris, tak proč přirovnáváte 14T k BMW a trojwanu k loganu?
Tohle je podle mě taky zaujatost. Mimochodem, ona trojwanna je v mnoha ohledech daleko lepší než 14T. Sice dá se říct, že je to taková levnější náhražka, ale jel jste někdy 3W?
Takže se prosím zamyslete (všichni), pokud říkáte, že ostraváci jsou zaujatí (mimochodem tím hážete všechny do ostravy, ale solarisy a wany, ale taky tria mají svůj fanklub i v Olomouci ), tak nejdřív zapřemýšlejte, jestli nejste zaujatí vy...
ICQ: 246-442-983
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agril:
Já mám zas z velkého města zkušenosti, že ti důchodci, starobní i invalidní tu jezdí už několik desetiletí v klasických T3 a v nízkopodlažních vozech zásadně lezou na nejvyšší místa. Proti NP tramvajím nic nemám, jen bych to s tou honbou za % np části tak nepřeháněl.

Vladass:
Já jsem z BMW 3 docela zklamaný. Výborný motor, výborný podvozek, výborné zpracování. Servis a poruchovost
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: no ale pokud kupujeme/te nové tramvaje, které tu budou jezdit taky několik desetiletí, tak vám brzo ta NP část bude chybět ... a bude to pak jako se teď dělají z T3 wany ...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoro bych si troufl odhadovat, že u Mercedesu (nebo BMW) se o mě lépe postarají už jenom proto, že jse jim více zaplatil a protože mají renomé



Já sice nevím co je to ofuk u auta, ale musím konstatovat jste tedy vedle jak ta jedle - protože jste jim více zaplatil, tak čekají, že jim v tom servisu zaplatíte ještě mnohem mnohem víc.

Sorry, ale zkušenosti mých pár známých v takových těch PorscheInterAuto, MB Stodůlky, BMW Bychl ap. hovoří o čemsi, co bych nazval šejdíři nejhoršího kalibru. A samozřejmě se ta auta porouchávají v míře, jako kterákoliv jiná . Tyhle fy existují jenom proto, protože jejich zákazníky jsou velké nadnárodní firmy které netrápí, jestli za výměnu oleje a garančku zaplatí třeba 18 000,-. a pak se k nějakýmu XYZ můžou chovat jako k onuci.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agril:
Já si myslím, že by nám stačilo 20% nízké podlahy na každou tramvaj.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po zaplacení 6000 Kč a čekání 3 hodin

Speciálně po Hnidopicha: Příčemž u jiných značek to stojí u podobné motorizace v závislosti na specifikaci oleje okolo 2 až 2,5 tisíce Kč ve značkovém (a tady relativně drahém) servisu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Prostě Bychl
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ s těmi auty ze zkušenosti mého okolí potvrzuji. Bohužel, sevisy i špičkových značek jsou u nás jen kšeftaři a ohled na zákazníka je něco, co je pro ně neznámé. Ono vůbec značkové servisy (i Škody) jsou opravdu ochota sama o sobě

Trupman: Ostrava jako taková vždy cítila určité utiskování, prahonesnášenlivost apod. A stejné je to i s těmi vozidly. Já jim to neberu, je to jejich názor a právo.
Nějaké funcluby mě nezajímají. Funclub má i trabant, puzzle a kde co jiného.
Vykat mi netřeba.

Já rozhodně nejsem zaujatý. Psal jsem tady příspěvek už včera, ten ledacos osvětluje. Stejně jako ten dnešní.
Není ani obecně lepší ani horší. Důležitá je definice toho LEPŠÍ! Každá ta tramvaj je lepší někde jinde!

Proč jsem přirovnával Dacii a BMW. Dobrá, zvolím jako konkurenta Octavii od Škody. Ale jasně vystihuje ty parametry těch tramvají. Logan je taky v mnoha ohledech lepší než BMW nebo Octavia.

Trojwanou jsem nejel. Jel jsem wanou. Ale aby mě nikdo neobvinil, že jem zastáncem 14T.
Na trať Most-Litvínov jsem jednoznačně pro dvojwany. Z mnoha důvodů začínaje od ceny, kapacity, počtu sedadel, koncepci podvozků atd.

Takže nemám důvod se tady dohadovat, co je lepší. Nic není lepší nebo horší. Je lepší v něčem a horší v tom druhém. Jako 3W a 14T, jako Logan a BMW/Octavia.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Nějak pořád tu 14T přeceňuješ, žádná Octavia, ale pouze Fabia HTP !
Příští týden (teda pokud nebude už o víkendu) bude v Praze první kastle wany a do konce roku dle představ vedení MUSÍ vyjet s lidma. Tak to sem sám zvědav...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3585
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vemu to od mého posledního příspěvku a budu reagovat:
Martin: Za to Trio jedna báseň, že?
To jsem neřekl. TRIO má také své mouchy, ale narozdíl od Aster jezdí více než 50% vozů tohoto typu.
Vladass: Ale fuj. Já jsem třeba zastáncem Solarisu nebyl. Postupně si jen na něj zvykám a zjišťuju, že to není špatný bus. Osobně mám radši B952E a B961E. Ciťáky nesnáším. Tak málo místa na nohy není nikde. A teď k utiskovanosti Ostravy. Ano ostraváci to tak všeobecně cítí. Jak mi paj vysvětlíš, že z každého krajského města ČR jezdí do Prahy rychlíky, jen do Ostravy ani jeden? Ha.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3587
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Taky mě zajímá jak to nakonec dopadne. Jen se obávám, že budou opravdu tlaky na uklizení vozidla kamsi na okraj Prahy a co největší zošklivení. Prostě někdo se až moc snaží prosazovat 14T.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A z kolika krajských město do Prahy jezdí TGV v bledě-modrém?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3588
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Pendolino je mi ukradené a většině dalších ostraváků taky. O takovou předraženou dopravu nestojím. ČD prostě nutí jezdit ostraváky vlaky IC, EC nebo SC. Rychlíky jezdí jen do Brna. Jinak nic. TGV v bleděmmodrém si můžou ČD strčit víš kam.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 17:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba ČD považují Ostraváky za nadstandartní cestující a tak k nim také nadstandartně přistupují.

A co RT Express? Pokud tedy opravdu bude! A pokud ano se službami jako v SCP za poloviční cenu, budete mít opět Ostrava nadstandartní přepravu oproti jiným.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 17:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vůbec ty si myslíš, že vám (Ostravákům) to někdo dělá naschvál? Že vám zrušili rychlíky, protože vás nikdo nemá rád? Opravdu utiskovanost měřit na základě typologie vlaků je asi stejně tak hloupý, jako zaujatě objektivně hodnotit fabriku na základě 14 tramvají.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3589
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 17:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale furt. Pochop. Já vím, že to někdo nedělá záměrně. Spíše je Ostrava tak nějak přehlížena a Railtrans se chopil toho přehlížení ČD a udělal konečně něco pro Ostraváky dobrého. Zaujatý nejsem fakt ne. Taky vidím chyby a vady některých ostravských vozů. Jen mě třeba štve, že v 14T vidím stejné vady na kráse, které jsou i v Astrách.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 17:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
Já mám spíš pocit, že jsou přehlíženy Severní Čechy, ale to sem fakt nepatří.

Jak říkám. Možná jsem zaujatý. Tramvaje ze Škodovky prostě rád nemám. 11.10 17:57
Zaujatý nejsem fakt ne 12.10 17:11
Ale jsi

Když mně právě ta 14T přijde opravdu o skok dál, než byly Astry - zpracování (z pohledu kaštana).
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 17:45:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Psal jsem, že Škoda a Karosa jsou kvalitní teď, tak nevím jak s tím souvisí co bych si koupil před 5 lety...Některé věci a firmy se mění kvalitativně velmi rychle, to snad ví každý... spousta lidí např tvrdí, že VW je lepší než Škoda. Je to samozřejmě nesmysl, naopak Škoda poskytuje více užitku za méně peněz, koncern. díly jsou stejné...

Radek31: Nepsal bych sem šaškárny, protože 15T stojí bez DPH 62,5 mil a s DPH 74,3 mil. DPH se sice platí, ale stát ho DPP při přeplatku samozřejmě vrací...14T stojí podle centrální adresy 56,4 mil ale je otázka jestli s DPH nebo bez (cen sem slyšel dost). Pokud je cena 56,4 s DPH tak stojí bez DPH 47,4 mil a pokud je 56,4 bez DPH, tak cena s daní je 67,1 mil. Kč....
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 19:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem někdo napište nějaké hezké srovnání v čem je 14T lepší a v čem je 3W lepší, a nebo nejlépe srovnání ve stejných atributech to by mě zajímalo, nápravové tlaky, cena, pohodlí řidiče (trochu nersrovnatelné neexistuje řidič co jel 14T a 3W alespon myslim), pohodli cestujicich, pocet osob co sedi/stoji....
Vynechte prosím kecy typu 14T je modernější protože podle mého názoru je modernost stejně subjektivní jako vzhled (podle někoho je vykřik techniky drožka s koněm a pro někoho Maglev)

OT: já bych 14T přiřadil Fiatu Multipla, vždy si říkám "je to auto, není to auto".
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 20:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že vše už bylo napsáno. Diskuze mezi Slávistou a Sparťanem taktéž nemají smysl.

OT: já bych 3W přiřadil PCC, vždy si říkám "je to tétrojka není to tétrojka".
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 22:24:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K diskusi o tom, kam si sedají důchdci ve vozidlech:
Martin tady píše, že si sedají vždycky na to nejvyšší místo. Ale kde je v tramvaji to nejvyšší místo? Já si myslím že všichni cestující (nejen důchodci) podvědomě vyhledávají ve vozidlech (nejen v tramvajích) sedadlo, na které lze usednout z úrovně podlahy vozidla, protože tak si sednou i vstanou relativně bezpečně i za jízdy. U tramvají lze vždy usednout i vstát v úrovni podlahy (nebo snad ne?), takže je jim v podstatě úplně jedno jestli je vozidlo nízkopodlažní nebo nebo ne.
Jiná je situace u nízkopodlažních trolejbusů a autobusů, kde většina sedadel není dosažitelná z úrovně podlahy a tutíž se každý cestující musí (už většinou za jízdy) napřed vydrápat na stupeň a potom se teprve usadit. Po tomto výkonu již mnozí nejsou ochotni se ještě přesouvat k oknu, takže sedadla u oken jsou blokována. Uvolnit průchod k oknu otočením se do uličky nelze, protože vedle sedadla podlaha chybí, je totiž někde dole, aby procento nízkopodlažní plochy bylo co největší. V NP trolejbusech a autobusech se důchodci skutečně drápou na nejvyšší místa, protože jim nic jiného nezbývá - vždyť v úrovni nízké podlahy je jen zanedbatelný počet sedadel.
Z tohoto úhlu pohledu víc fandím nízkopodlažním tramvajím, protože jsem přesvědčen, že i když musím ve vozech chodit po schodech, je to pořád bezpečnější, než se škrábat na stupně a padat za jízdy ze sedadel z metru a půl. Po teměř deseti letech každodenního cestování NP vozidly (v Ostravě) mne pomalu opouští původní nadšení z NP trolejbusů a autobusů jakýchkoliv výrobců.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 23:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je-li 3W Logan, pak 14T je Fabia HTP.
HovnoToPojede

Mayq: nj, ale my se ani neshodneme(napriklad ja s Martinem) co je lepsi, takze psat srovnani nema smysl
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 00:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: 14T je prostě špička (BMW 3)
No to bych se tedy opravdu neodvažoval tvrdit.
Mě se jako špička spíš jeví něco jako Eurotram ve Štrasburku. Pokud má tramvaj neotočné podvozky tak musí být 100% nízkopodlažní aby se mohla ke špičce počítat.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 09:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

off topic
Jak mi paj vysvětlíš, že z každého krajského města ČR jezdí do Prahy rychlíky, jen do Ostravy ani jeden?
Ostravan nejezdí?
Myslím, že zrovna Ostrava si co do železničního spojení nemůže stěžovat, spoj častěji než každé dvě hodiny. Třeba z Jihlavy jede přímý rychlík jen ráno a večer zpět.

on topic
Co je ale důležité, 3W nikdy nemůže být hlavní cestou dopředu, k obměně vozového parku; protože prostě není možné pořád dokola recyklovat zastaralou koncepci. Tím krokem dopředu, i když ne třeba 100% povedeným, je v současnosti 14T.
3W jako takovou neodsuzuji, má smysl, ale ne jako vozidlo budoucnosti, ale jako řešení modrenizace starších vozidel.
Takže: 14T je NOVÁ tramvaj, 3W je OPRAVENÁ tramvaj. To nelze srovnávat, zejména ne v ceně.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 10:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Bohužel 14T není krok dopředu, ale stranou.
3W je evoluce pokračující dopředu.
Tak co je v současnosti lepší ?
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 11:20:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 218
3W je opravená tramvaj? Nemýlím-li se, jedná se o nový typ vozidla, který musel vyhovět nejnovějším normám - například z něho nesmějí trčet spřáhla, na rozdíl od jednoduchých wan.
Co se týká porovnávání, tak si myslím, že nemůže vyhrát ani 3W ani 14T, protože se těžko najde univarzální srovnávací měřítko.
Z hlediska fyzikálních zákonů může 14T zvítězit snad jenom u třineckých valcířů kolejnic. V případě jejího masovém nasazení v našich městech mají odbyt zajištěn na dlouhou dobu dopředu. Ve městech, kde už dnes jezdí Astry, Anitry a Tria myslím víme, o co běží.
Z hlediska cestujícího může být všechno jinak, z pohledu řidičů to může být zase všechno jinak.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 11:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3W je evoluce pokračující dopředu.
Ano, dinosauři se taky vyvíjeli a vyvíjeli, ale vyhynutí se nevyhnuli. Rozřezat a vykostit 40 let starou tramvaj, tomu se nedá říkat evoluce, to je prostě nutnost daná tím, že vozový park nebyl obnovován průběžně dostatečnými počty NOVÝCH tramvají.

Bohužel 14T není krok dopředu, ale stranou.
I kdyby, je to pokrok proti 3W, která je pouhým přešlapováním na místě. Touhle cestou to prostě nejde.
14T není to nejlepší možné, ale vozový park není možné pouze do nekonečna recyklovat.
Jako tramvaj pro obnovu vozového parku je tedy lepší 14T. 3W je pouze doplněk, řešení rekonstrukce starších tramvají.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 11:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS: Taky ze 14T v Praze neskáču štěstím do stropu, ale momentálně je to pro Prahu dobré řešení. Ano má své mouchy - zejména uspořádání interiéru (o tom by se dalo dlouze debatovat), to uznávám, to ale nic nemění na tom, že to je asi nejlepší možné řešení v současnosti.

Btw: Nedala by se zde kritizovaná "kaskádovitost" vany odstranit zaslepením (neprůchodností) kloubů? (+ příp. zde umístit proti sobě sedačky) Tj., že by nešlo o jednu dlouhou tramvaj, ale z pohledu cestujícího uvnitř o tři vagónky?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 12:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Krok stranou není pokrok !!! To je slepá ulička ! Ale někdo přeci lidstvu musí říct, tudy cesta nevede. Děkujeme Praho
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 12:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: PS: A co má 3W společnýho s T3 ??? Tvar skříně, nic jiného mně nenapadá, napovězte ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 13:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil: je to pořád stejná koncepce; 3W je v podstatě totéž, jako K3N (nebo jak se tomu nadává), stále to vychází z PCC koncepce představené poprvé někdy ve 30. letech. Neříkám, že to není lepší, než T3. Tudy cesta nevede. Děkujeme Ostravo
Btw. Co je na 14T tak "slepouličkovitého"?
Ach jo, proč jsem do tý debaty vstupoval? Já nejsem nijak horlivý zastánce 14T, dovedu si představit lepší koncept; ale takovým lepším konceptem prostě 3W není. V tomhle mi přijde lepší, že Praha zkouší nové vozidlo, než předělávat na koleně x let starou tramvaj a vydávat to za "novou nízkopodlažní tramvaj".
Uznávám ale, že každé takovéhle hodnocení je hlavně subjektivní a Váš názor Vám neberu; jen bych nerad, aby se v praze prosadil.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 13:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, zase jedna uzasna diskuze a to bez jakychkoliv argumentu a to ze 14T a podobne drbou trat taky neberu, protoze to nikdo nedolozil jak casteji se musi provadet udrzba dotcenych trati a o kolik se navysi naklady na udrzbu, takze asi tak.
A toho co se libi, nebo nelibi, je to ciste lidsky subjektivni nazor, nevidim duvod, proc by nekdo svuj subjektivni nazor mel nekomu jinemu vnucovat, ci vyvracet. Jinak osobne taky s vnejsiho designu 14T nejsem moc odvazany, to se me ta Anitra libi vic. A wana ? T3 uz znam hodne dlouho, tak proc se k jejimu designu vyjadrovat ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 14:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ano, je to můj názor, ale pokud koncept 70 let starý stále splňuje současné požadavky na dopravu, tak zas tak špatný nebude.

Nejsem proti 14T zaujatý, ale pochopil bych ji jen jako demonstrátor, né 60ks sérii. To si DP nemohl nejdřív vyzkoušet na své síti 05T ?

Pjp: o design tu nejde, bavíme se tu o užitečnosti
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3597
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 14:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ještě jednou. 3wana je nové vozidlo. Žádná modernizace.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 16:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Nové tramvaje:
Už se ví, jestli budou ještě nějaké 3W kromě 1401 ?
Už jezdí nějaké Pento ?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3600
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 16:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil:
Už se ví, jestli budou ještě nějaké 3W kromě 1401 ?
Neví.
Už jezdí nějaké Pento ?
Ne.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2796
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 17:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z hlediska fyzikálních zákonů může 14T zvítězit snad jenom u třineckých valcířů kolejnic. V případě jejího masovém nasazení v našich městech mají odbyt zajištěn na dlouhou dobu dopředu. Ve městech, kde už dnes jezdí Astry, Anitry a Tria myslím víme, o co běží.

Porovnávat 14 T a 3W z hlediska účinků na trať podle zkušenností Astra a spol. vs. T3 je poněkud zavádějící, protože:
- 14 T má upravené podvozky (vůli), takže její účinky na trať by měly být lepší než Astra a spol.
- 3W je těžší, než 2 x T3, takže její účinky na trať by měly být horší, než T3.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 17:26:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapci tohle nemácenu,běžte radši na pivo,nebo na ty děti
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 17:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Částečně je to sice pravda, ale pořád platí že 14T je o 4 tuny těžší než Vario3 a navíc má svou vyšší hmotnost rozloženou na 6 náprav oproti 8 u Varia. Takže nápravový tlaky jsou u 14T vyšší o celých 35% a to se taky počítá.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 18:09:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesmělý dotaz, ta 3W je DC/DC nebo DC/AC? Díky
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3602
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 18:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AC, je to Europulsák.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 18:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono možná kdyby se nikdy v Ostravě nepostavila žádná wana (a její starší sestra bulwa) a rovnou se postavila nová 3W tak by nikoho ani nenapadlo říkat něco o tom že 3W není nové vozidlo a podobně.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 18:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:

Abyste se z toho pokoroku nezbláznil. ;) Ona stará koncepce nemusí znamenat zastaralá, ale třeba taky prověřená. Ale na to možná časem přijdete sám...
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 19:49:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák, díky.
Nepřipadá mi vhodné ostraváky obviňnovat z provincionalismu jenom proto, že se jim nelíbí nějaký výrobek (třeba tramvaj ze Škody). Jestliže mají špatné zkušenosti z předchozím typem tramvaje, pak skepse k novému typu je z jejich strany zcela namístě a je to chyba Škody, nikoliv jejich (ač Škodovce fandím, prostě padni komu padni).
Srovnávat 3W a 14T mi přijde celkem korektní, srovnání úplně korektní není hlavně z toho důvodu, že pokud si dobře pamatuji 14T byla typována pro Barrandov (proto ty trakční výkony atd).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2805
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abyste se z toho pokoroku nezbláznil. ;) Ona stará koncepce nemusí znamenat zastaralá, ale třeba taky prověřená. Ale na to možná časem přijdete sám...

S tím souhlasím...

Ono možná kdyby se nikdy v Ostravě nepostavila žádná wana (a její starší sestra bulwa) a rovnou se postavila nová 3W tak by nikoho ani nenapadlo říkat něco o tom že 3W není nové vozidlo a podobně.

...ale na druhou stranu, kdyby někdo přišel s novým autem s koncepcí Škody 120, tak by také sklidil smích a despekt.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace