K-report
 

Archiv do 11.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archiv do 11.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 20:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - perlová šnůra je BS170, ne 210 :-) Takže pokud sem to pochopil, tak systém je ve své podstatě stejný jako u Anitry kolegy Jamaly?
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 20:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio - omlouvám se, samozřejmě je to BS 170, BS 210 je LED-DOT vnější BUSE. Nějak jsem se do toho zmateně vmotal. Omluva všem za malou nechtěnou dezinformaci.
Systém kolegy Jamaly je mírně odlišný. Kolega Jamala ve svém nedávno zde vyobrazeném Buse použil sice také prosvětlenou perforaci, ale rozdíl je v systému prosvětlení (i když oba máme použité supersvítívé LED) a především pak v neměnnosti jeho nápisů vytištěných na průhlednou fólii, což má tu nevýhodu, že mu nesprávně "svítí" vždy jakoby samotný terčík (DOT), kdežto mně svítí vždy "fiktivní" LED dioda umístěná vždy u pravého horního rohu terčíku.
Nejlepší zmrzlina je jahodová.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 22:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Teda 1000 klobouků dolů!!! Podle fotek si člověk může klidně myslet, že to BUSE je skutečné. Všechna čest, je to opravdu úžasné a jsem velmi zvědav na kompletní vůz.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Temsor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 19:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi zdá že budeme mit dva (opakuji dva) modely v 1:6.
Citace z http://skoda22tr.dopravka.net/: Pozvolna začala stavba modelu 21TrACi/M 1:6. Sakra nestačila by jak řekl Bobo jedna psí bouda?
Pochybuji, tedy myslím. Myslím, tedy jsem.
http://prazskamhd.own.cz/
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 12:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neboj, vozidlo Marka Bureše vzniká na základě kooperace se mnou - zatím jsem kolegovi poskytl nárysy vozu a většinu rozměrů kastle, aby oba vozy (22TrAC/E a 21TrACI/M) měly stejné rozměry patřičných partií. V podstatě se dá říct, že já kolegovi dodám nápravy a různé mechanické díly a on mě na oplátku zase především vymakanou elektroniku (která se testuje na 22Tr 1:13).
Nejlepší zmrzlina je jahodová.
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 22:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak jak říká Verusha. Jinak stavba začala opravdu jen velmi pozvolna, problém je hlavně s místem, protože je to opravdu už psí bouda.
Temsor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 16:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková ''elektricka vyzbroj'' by se mi hodila, mozna bych pak postavil ten model trolejbusu (ale asi by to nebyl trolejbus ale autobus).
Pochybuji, tedy myslím. Myslím, tedy jsem.
http://prazskamhd.own.cz/
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 20:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem byl nucen přehodnotit transparenty a výše popsanou převíjecí verzi nakonec nepoužiji. Důvod: zbastlený prototyp předního panelu se ukázal jako šíleně složitý, drahý, nespolehlivý a rozměrově nepřijatelný (hloubka). Transparenty tedy nakonec degraduji na stacionární, a byť budou vypadat jako LED DOTové, budou vlastně cedulové. Prostě se nápis bude měnit ručně - výměnou nápisu za jiný, což je dostačující pro vytvoření patřičného efektu, navíc bude možno si dotvořit kdykoliv jakýkoli nápis a neomezovat se jenom na určitý počet převinutelných nápisů. No ale včil na transparenty kašlu a upřímně řečeno nevím co mám dělat dřív, takže se tak nějak plácám od jednoho k druhýmu. Teď zrovna jsem "ztratil" 14dní právě tím transparentem - no ale výzkum je výzkum. Princip prosětlené perforace zůstane zachován, ten se mi naopak osvědčil výborně, hlavně v přítmí a ve tmě to vypadá naprosto bombově.
Nejlepší zmrzlina je jahodová.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 20:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové, poraďte mi, jak udělat přední a zadní světla, momentálně je to v pořadí priorit, ke kterým se brzo dostanu, ale vůbec netuším jak na to (nehledě na to, že zcela určitě nebudu mít požadované přístroje). Jinak jsem (konečně) přišel na to, jak kolegové z Karosy projektovali táhla dveří a pomalu se do toho pouštim...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 23:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problémem světel (hlavně potkávačky a mlhovky) jsou dobrý reflektory s tím správným parabolickým zakřivením - já to použil z vybrakovaných kapesních svítilen a upravil. Žárovky mám navíc v paticích. Nedoporučuji dělat parabolickou odraznou plochu podomácku, což jsem měl na 15TrM. K dispozici byly sice dobrý materiály (zrcadlové samolepící fólie anebo i tenký zrcadlový plast), ale i při vší snaze byl kužel světla velice mizerný a dělal před vozem spíše "světelnou louži" než dva kužely, byť více než dostatečnou pro osvetlění pro jízdu i v úplné tmě. No však tam taky byly žárovky 6V / 0,5A.
Nejlepší zmrzlina je jahodová.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už to Temsor naťuknul, neplánujete někdo model autobusu se spalovacím motorem?
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Jamala_lichá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tr man: nejsem si tím jist, ale foxovo ACI ledasčemu napovídá. I když aci nutně neznamená spalovací motor, ne?
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 21:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V plánu je i pomocný agregát, otázka je, jak to dopadne, protože o spalovacích motorech do modelů toho moc nevím.
éěě´á
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.146
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 17:01:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: nemají ty tý obrázky pod nickem pokračování (omlouvám se za OT) Jinak pěknej Tr nemůžu se dočkat dalších fotek ze stavby
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 21:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si říkám, jestli by někdo neměl začít stavět Máňu 1:6, když už ty trolejbusy budou dva, tak aby to bylo čím odtáhnout, když by to náhodou někde zůstalo stát...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 22:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nad Máňou bylo již uvažováno. Hasne to na tom, že nevím nic o spalovacích motorech a že bych na stavbu stejně neměl čas, a po dokončení 22TrAC plánuji již několikrát avizovaný Rocar 217E. Nicméně na 22TrAC/E je vepředu i vzadu dostatečně dimenzovaný tažný závěs, takže v případě poruchy bude možno odtáhnout. 15Tr měla také závěsy, i když vlastně nikdy nebyly potřeba - jednou jsem trolejbus nesl za asistence náhodně se vyskytlé býv. spolužačky a několikrát byl domů "dostrkán" V případě poruchy možno též počítat, že se oba trolejbusy odtáhnou navzájem.
www.sunshine-LIVE.de
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 23:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: No, jen aby se nestalo, že jednou vytáhneš 22 Tr na projížďku a ona ti klekne a náhodná bývalá spolužačka nikde.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 22:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak dopředu zaváže provázek a bude si hrát na dítko, které místo kačenky za sebou táhne trolejbus :-)).
Co kdyby se taky stalo, že během tahání klekne Máňa? Pak bude zavolán na pomoc další model a nakonec z toho máme šňůru jako když tahali řepu :-).
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 22:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Na svícení asi vezmu desítky LEDky, ještě uvidim, ale jde mi právě o to zakřivení. Momentálně tam mám díru v karoserii a jediná možnost jak ji zadělat mi přijde ohnout plexisklo, což ale neumim a ani se mi do toho moc nechce.
Šak mrkni sám...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 22:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vzbodni se na plexi , kup si pevny desky na papiry s pruhlednyho plastu a ohni to :-) Nebo hranatou LED a zbrus ji
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 22:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank : Pohon typu kacer, sem mu navrhoval uz u 3509 :-) . Vetsinou to nejak dokopal sam:-) Model asi v pudu sebezachovy jel aspon dopresu sam :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 23:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se už asi dohromady 14 dní plácám s předním transparentem. Převíjecí verze s lákavými 16ti nápisy nevyšla u již zmiňovaných důvodů, nyní jsem se nechtěl smířit s neměnností nápisů a zkoušel zcela jinou převíjecí verzi s pěti nápisy. Jelikož stojí rovněž za prd, ale už je to blízko vítězství člověka nad technikou, finální verze transparentů bude nakonec přecijenom měnitelná, s třemi volenými nápisy. Vím, je to málo, ale myslím že to bude postačovat. Na výběr bude "prázdný" transparent, pak "26 NOVOLÍŠEŇSKÁ" a inverzní "SLUŽEBNÍ JÍZDA". Kdo by chtěl remcat, že je to krok zpět, že na 15TrM bylo těch nápisů asi 20, bude utlučen. Na 15TrM totiž jednak nebyly transparenty "LED DOT", byly měnitelné pouze doma ze zdroje, některé nápisy nešly vůbec zobrazit a navíc při převíjení se člověk musel prostě "trefit" nápisem přesně do okna. Oba boční transparenty navíc přestaly hned záhy fungovat a horko těžko na nich šlo napsat "služební jízda" a "plný" transp. Tyto všechny nevýhody budou nyní odstraněny, byť za cenu jen tří nápisů. Ono stejně ve skutečnosti se na 22Tr v Brně moc nápisů v reálném provozu nevyskytne.

frank - použití ledek jako vnějšího osvětlení jsem na 22TrAC/E prakticky ihned zavrhl z důvodu odstínů světel. Bohužel žárovková bílá je "trochu" jiná než LEDková. Krom toho nevypadá moc dobře, když je kužel vrhaný předními světly moc "ostrý" a vymezuje přesný prostor, což přesně právě supersvítivá LEDka dělá.
www.sunshine-LIVE.de
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrusha: budet ese muset zastavit, abych vas poucil jak se dela rozptylka ledka. Staci prejet smirglem vrch ledky a razem to sviti skoro vsude :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 13:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Vyzkoušel sem a fakt to tak funguje :-).
Verusha: Odstín je trochu jinej, LEDky vypadaj jak xenony :-)
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Brněnské 22Tr mají v čelních pozičních světlech nad předním/zadním oknem LEDky, budeš je dávat i do modelu? I když nevím jestli je tam má ve skutečnosti i 22TrAC.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 21:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

krátce - má, nebudu
www.sunshine-LIVE.de
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá mi to a po měsíčním snažení, plného výroby pěti verzí předního transparentu na 22TrAC/E, kdy ani jedna nefungovala tak jak měla, se musím veřejně pochlubit, že snaživá práce přecijenom přinesla kromě úbytku nervů i své výsledky, přesněji řečeno výsledek: funkční vzorek předního transparentu "BS 210":









Předem upozorňuji, že sériově vyrábět to nebudu, to pro případ, že by se to někomu na fotkách nějak moc zalíbilo. Těm znalejším jsem ochoten vysvětlit princip funkce.
Transparent disponuje plným "rozlišením", tedy počtem DOTů 19 x 140. Simulaci LEDek u každého DOTu zajišťuje speciálně vyrobená světelná "deska" (celkem 25 LED), která prosvětluje perforaci. Změnu nápisů zajišťuje servopohon přes převod, prostým stiskem tlačítka se nápis změní na následující, nápisy se mění stále dokola, za posledním následuje opět první. K zobrazení je na výběr mezi čtyřmi nápisy (všechny na fotkách) - prázdný transp, 26 - Novolíšeňská, X - vozovna Komín a inverzně Služební jízda. Během posunu nápisu na následující - což trvá cca 2 vteřiny - transparent zhasne (vypadá velice efektně v noci!!). Funkce posuvu nápisů je signalizována externí kontrolkou, stejně jako ukončení posuvu. Do transparentu vede pětižilový stíněný kabel - napájení 12V, zem, out1 - posuv, out2 - stav OK, ovládací vstup. Váha tohoto transparentu je přesně 400 g vzhledem k poměrně robustnímu provedení.
Trolejbusům zdar a teď asi půl roku nechcu vidět nic co by připomínalo transparent .
Jedině 22Tr.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 21:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

,téda,že ty sis to nechal vyrobit na zákázku v Blansku? Přiznej se!
Podporujte MHD,slouží i vám!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4888
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 14:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ver. a spol, mam dotaza:
jak děláte řízení přední nápravy?
jsem tak filozofoval u piva, že zprovoznim T613 na kabel. samozřejmě, že ten bowden tam už neni, tak to chci ovládat nějak elektricky.
zatim nevim, jestli tam dám krokovej motor z nejaký CD mechaniky, nebo klasiku. resp. vůbec netušim, jak to zbastlim. prostě hledám schéma nějakýho jako selsinu, kde budu točit volantem a na druhý straně kabelu se mi stejně bude natáčet nějaký servo.
takže jsetli máte někdo odkaz na nějaké schéma, tak předem děkuju.
případně i na mejla dydzej@gmail.com
dík fšem.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 15:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo , udelej to jak ostatni :-) Kup nekde z druhy ruky vysilacku 40Mhz , staci dvoukanal, a vem k tomu i prijimac . Na rizeni predni napravy pouzijes servo , na rizeni zasdni nejaky regulator (nedoporucuje se Skoda electric ), staci i taky upraveny servo :-)
Cely se to da v poho poridit do 1000,-

Nejaky fotky z 15Tr ASY poslu na meil (pripadne odkaz na ne)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 15:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tož zrovna z 15TrASY bych si příklad nebral....

Ale jinak souhlasím, je to sice na první pohled dražší cesta, ale mnohem lepší, můžeš si celou papalášskou 613ku udělat na dálkový ovládání. Příjímače jsou v dnešní době už tak prťavý, že to klidně narveš (ten model si vybavuju) nějakýmu vymodelovanýmu soudruhovi do břicha. Baterie se vejdou třeba pod sedadla. Bastlené servořízení samosebou vyrobit lze - ale ve finále to vyjde finančně taky na dost peněz a hlavně spoustu práce při většinou nepříliš spolehlivé funkci.
Jedině 22Tr.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 16:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : ja mu poslu jenom regulator :-))
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 09:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BoBo:Hmm papalášfároš mám už jezdícía dokonce i vzadu svítící.Já jsem sehnal kontakt na pana Heinzla(www.starehracky.cz)a ten mi prodal komplet nový bowden.Pak je ještě druhá možnost koupit autíčko na vysílačku od rákosek(cca 300Kč)komplet vykuchat a použít.Baterky nevim nevim je tam mots málo místa.Já teď silně zvažuju ŠDu na vysílačku variantou b, bo tam je dost místa pod sedačkama.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4892
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 09:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak to jste mi pomohli :-) bowdena obnovovat nehodlám, pamatuju si velice dobře, jaká s tim byla práce a kabel je od už asi poloviční.
že bych zkusil tu vysílačku? abych netrhal partu? no já to zas někdy u lahváčů nebo v hospodě pomyslím
a fotky klidně někdo pošlete, dík.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 15:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná proto mi ta modelařina občas nejde - nevymýšlím to v hospodě. Vybavuji si, jak mi Jenkiosobně popisval, že u chlebu s řízkem a pivem vlastně vniklo 90% věcí Cegelec, například měnič. Tak nevím, jestli to, co se nám pořád v Brně rozpadá, není dílem opilců
Jedině 22Tr.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4900
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

právě že ve škodovce už se poslední dobou nechlastalo, zato dřív to tam bylo běžný - znám z vyprávění
mě některý obvody na 15TrMM napadly taky při diskuzi u piva
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 11:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: mě některý obvody na 15TrMM napadly taky při diskuzi u piva
A podepsalo se to na nich jedině spolehlivostí .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 11:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...já bych diskuze u piva nepodceňoval, kolikrát tam člověka napadají až nečekaný věci (a ani to nebývá moc z cesty)...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4901
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 12:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m-r díky za pochvalu. :-) ono když člověka inspiruje starej praktitk v důchodu, tak to má něco do sebe :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 18:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Přesně tak.
Bobo: Pochvalu si jedině zasloužíš! "MM" + GO tohoto provedení jsou hóóódně spolehlivé vozy .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4904
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejen já si zasloužim pochvalu :-) přecejen silový blok dělal kolega z vývoje, regulátor taky někdo jiný, já to "jenom" zkreslil a zadrátoval všechno dohromady s použitím osvědčených obvodů :-) za vydatné konzultace (už ne u piva) s kolegou v kanceláři
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 19:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Nemáš nějakej nápad na BUSE v 1/13? To tvoje vypadá hezky, ale dvakrát menší - nevim nevim :-).
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 21:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvakrát menší Buséčko opravdu nedoporučuju dělat jako LEDkový - myslím, že by to bylo v měnitelné verzi nevyrobitelný. Leda jako statický nápis - prosvítit něčím (žárovkama, LEDkama) perforovanej papír (nebo něco takovýho). V případě měnitelnýho nápisu doporučuji Buse pouze nasvícené - "zářivkové" a navíjet to z jedné ruličky na druhou a pak zase zpátky, asi jako měly KT8 látkové převíjecí transparenty a budníčky (akorát že ty to měly ručně). Principielně tedy doporučuji transparenty ala 15TrASY 1:10, ale vyrobit to pořádně a ne takovou ukrajinu jako jsem tenkrát zbastlil já.
Jedině 22Tr.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 17:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tlačítkizací k úplnému zmagoření:


Jedině 22Tr.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 19:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě tak vyrobit řidiče - androida a nebude to mít chybu..

Hluboce se klaním, mmch jak bude poptávkové otevírání fungovat?
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 22:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoduše, přibližně jako ve skutečnosti. Tlačítko (zatím jsem pokusně vyrobil jenom jedno) je po přivedení 12V= aktivní, tj. zeleně svítí (6 ks LED), stiskem tlačítka se navíc rozsvítí 2 červené LED a na "ovládacím" výstupu tlačítka se objeví 12V= potenciál. Pokud tlačítko nesvítí, potenciál se ani po zmáčknutí tlačítka na tomto výstupu neobjeví. Vnitřní tlačítka funkční nebudou (stejně by je nebylo jak mačkat) a budou jenom svítit u těch dveří, které budou aktuálně otevřené (což teda není sice podle skutečnosti, ale pro ten efekt to bude dostačující).
Řidič (ona to bude ovšem zase řidička) bude mít opět minimálně "funkční" ruku, kterou bude zatáčet volantem. Minimálně říkám proto, že tohle tam bude určitě - prvotně jsem (blázen) počítal i s funkčníma pedálama, ovšem vázne to na tom, že by se pravá noha musela "přendávat" z pedálu jízdy na bzdu a opačně, což by byla tak složitá mechanika, že se na to asi vyprdnu. Pokud se mi zadaří, měla by ovšem řidička mírně natáčet hlavu do směru zatáčení kol. U 15TrM vypadalo nepřirozeně, že šoférka sice efektně kroutila volantem, ale i při prudké zatáčce furt "čuměla" rovně. No a zda bude řidička "mávat na pozdrav" levou rukou, to už je jenom takovej nápad.
Jedině 22Tr.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda ty máš starosti!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Verusha : Jak já se těším,až budu u 21TrAci/M 1:6 řešit takové záležitosti. Ale to ještě hodněkrát naprší a uschne.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Teď mně napadá taková drobnost... Jaký vzor budou mít potahy sedadel? Ve 22 TrAC jsou totiž tyto:
www.ustecketramvaje.com/ul/Akce/a016.JPG
a já jakožto ústečák bych se za ně i přimlouval.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty se mi právě nelíběj, jsou moc tmavý, já radši ty naše oranžovo-červený, takže tak.
Jedině 22Tr.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 22:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Mně se zase nelíbí kombinace hnusná oranžová x šedá.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4613
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 14:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák offtopic: Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!

To je tak geniální věta, že to musel někdo myslet smrtelně vážně, ne jako vtip. Kde jsi to opsal?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 19:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, že mluivím za někoho, ale opsal to z nástěnky v trolejbusové vozovny DPmÚL. Je to text k naší jediné rychloprůjezdové výhybce.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 22:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět se musím pochlubit další vyrobenou součástkou. Tentokrát je to ventilace trakčního motoru a celý výrobek se dá nazvat "jak ze stejnosměrného elektromotoru udělat asynchronní". Použitý motorek je MEZ Náchod, 5000 min-1, 24V=


Jedině 22Tr.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 16:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta tvoje "vyroba" je fakt kruta....respect!!!
the best brněnská fotogalerie
Každý den aktualizovaná brněnská vypravenost
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 13:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Jak píše PES. Doteď přes ní řidiči jezdí 30, ze zvyku. No, ale oni ji odborníci stejně dali přímo před přechod a křižovatku. Ta věta, to je takový výdech zoufalosti. Je to skvělá obraznost dění v DP. Omlouvám se za OT.
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 22:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznej rozdíly :



(špínu na střeše 3601 zanedbejme)

Jináč kromě tohoto jsem se neflákal a vyrobil jsem komplet chodníčky na střeše, dále konzoly pro uchycení střešních kontejnerů (tam kde je ve skutečnosti trakční střídač + silovina) a zapomněl jsem zmínit již dříve vyrobené stěrače (zatím bez pohonu a bez čerpadýlka ostřikovačů)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 09:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty šrouby se šlicem vypadají extrémně blbě - nebylo by lepší vymyslet něco se šestihranem?
Mmch. stěrače budou stírat a ostřikovače stříkat?
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Karbonyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 11:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se to zamaže nějakým bordelem jako na originálu tak ty šrouby nebudou tak nápadné Ale celkově velice pěkné!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4967
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 13:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - tu špínu jsi umejval v malování?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace