K-report
 

Archive through 07.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archive through 07.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 15:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás, náhodou někdo z vás nemá nějaké texty o vzduchovém posilovači volantu u 8Tr? Potřebuji to pro kamaráda. Díky moc: maugli333@centrum.cz
ICQ: 216-178-571
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 10. prosince 2005 - 21:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět oživení po dlouhé době: Přední náprava Rába pro 22TrAC/E 1:6 s kotoučovými brzdami (zatím bez pneumatických brzdových válců a měchů pružení):



Nyní dojde na výrobu kloubového spojení Hübner.
V elektrotechnice mě už nic nemůže rozházet - opravuji trolejbusy Škoda 22Tr.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 19:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak soudruzi, vidím že to tu stejně nějak upadá, ale to nevadí, žeáno.
Abyste si nemysleli, že se nic neděje, tak vám řeknu, že děje, i když práce na modelu pokračuji vyloženě spavým tempem. Tento rok by 22TrAC měla již jezdit, no je otázka, zda si moc nefandím. Čas by byl, ale vzhledem k jiným problémům osobního charakteru není ani moc chuť na model. Nicméně stále něco pomalu kutím, teď nějak vzniká kloub a už to i přestává být sranda. Děkuji ještě jednou za spolupráci kolegovi Jamala-Licha u teoretické části geometrie kloubu. Vzešly z toho následující data:
-nominální úhel zlomení kloubu 30°
-maximální konstrukční úhel zlomení kloubu 33,5°
-hrana přední kastle/hrana zadní kastle neboli délka kloubu 296 mm
-obrysový průměr otáčení modelu při nominálním zlomení 5260 mm (nebrány v potaz zrcátka)

Zatlumení kloubu je dvěma tlumiči průměru 32mm, délka tlumiče 200 - 288 mm / zdvih 88mm.

Práce na kloubu jsou nyní na trochu mrtvém bodě, ostatně jako všechny práce na modelu v důsledku absence soustruhu a jiných obráběcích mašin.
To by tak bylo asi všechno, jak bude něco hotovýho dál, tak dám echo.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 00:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty tvoje modely sou fakt brutalni! tolik veci v tom je....to je uplne neskutecny...jak to bylo s tou nehodou 3509? nemas nahodou fotky te nehody?...doufam ze ju PvvS da rychle dohromady
bmhd.goo.cz - galerie MHD na jihu Moravy, hlavně v Brně
bmhd.vhd.cz - super stránky o MHD v Brně, včetně evidence vozů
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 01:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco měl Verusha na webu, ale ten už asi neexistuje...nějaký fotky "po nehodě" u PvvS mám já, ale jen tak je nedám, museli by souhlasit Verusha a PvvS...co sem slyšel verusha s tím potkal sloupek :-)
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po poruše vysílačky trolejbus zůstal v plné jízdě z mírného kopce, načež zcela neřízen potkal pravou přední stranou sloupek zábradlí, sjel na trávu a zde se po najetí nejspíš na šutýrek převrátil přes střechu zpět na kola, načež se konečně zastavil. Nehodu odnesl zejména zadní článek vozu a přední maska. Po oživení dojel po vlastní ose zpět domů, kde proběhly hlavou různé možnosti opravy, nakonec ale zvítězilo vše ve prospěch stavby modelu 22TrAC 1:6, takže opravou 15Tr 1:10 jsem se již nezabýval a téměř kompletní model ve zdemolovaném stavu předal PvvS, který ať si s tím dělá co chce. Fotky z této bouračky sám nemám, mám jenom nějaké fotky z dřívějších malých nehod. Myslím že za dobu své životnosti měl model smůly až dost, valná většina byl způsobena nikdy pořádně nevysvětleným rušením signálu vysílačky; za což snad mohla od počátku neuspokojivě řešená elektroinstalace modelu a zejména nedobře tažená anténa příjmu.
Skládací dveře - už NE!!!
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chudacek :-( ....ja sem ho videl v Husovicich pri DOD a rikal sem si ze bych nedal dohromady ani model te klimci natoz tak celej trajf... furt sem se ptal z ceho sou kola a tys furt rikal ze je to slozity...tak teda z ceho sou kola? :-)
bmhd.goo.cz - galerie MHD na jihu Moravy, hlavně v Brně
bmhd.vhd.cz - super stránky o MHD v Brně, včetně evidence vozů
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, kola byly z hliníku: tenkostěnná hliníková trubka, do ní vlisovanej hliníkovej kotouč s výřezama a dírama na uchycení kol, zakolíkovanej proti posunutí, a to vše upravený do tvaru disku celkem pozoruhodnou metodou, a to vršky od kelímku od jogurtů vlepenými do trubky. Nakonec oblepený gumo-mechovkou coby pneumatikou.

Přikládám jediné mé dvě fotečky z havárek:

Zde najetí do zdi domu ve zhruba 4km/h, naštěstí trefa přesně do nosníku rámu vozu, takže pouze rozlomenej nárazník a trochu hýbnutej přední dekl (od těch dob šel blbě zavírat):



Zde velice efektní rozlomení osy nápravy, kdy vůz během jízdy postupně ztrácel tlak vzduchu, tak jsem zastavil a pokusil se ho natlakovat, ale kompresor akorát běžel a nefoukal, takže jsem musel domů dojet s pružením sednutým na dorazech, což zadní náprava mechanicky a rázově neunesla a navíc se rozlomilo futro levé strany nápravy (zde již doma bez zadní levé dvojmontáže a bez vzduchu:



Už se velice těším, jaká překvápka na mě nachystá 22TrAC 1:6
Skládací dveře - už NE!!!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Te ve vhodne chvili prejede a ujede do vozovny za kolegynama
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jamala: jak pokracujou prace na ANISI? a kde to vlastne bude provozovane?
bmhd.goo.cz - galerie MHD na jihu Moravy, hlavně v Brně
bmhd.vhd.cz - super stránky o MHD v Brně, včetně evidence vozů
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 22:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mechanika kloubu 22TrAC/E se mi už přibližně rýsuje na stole, pohled zespodu:


Skládací dveře - už NE!!!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4501
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

necháváš si nějakou praktickou možnost, že kdyby ten kloub stál za hovno a nešlo to přes něj tlačit, tak abys mohl dát pohon na prostředek?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo - nenechávám - kastle už je definitivně uzpůsobena na trakčák vzadu. U kloubu jsem pevnostně počítal právě s tlačením zezadu při rozjezdu a zepředu při brždění předníma kotoučovkama. Vzhledem ke konstrukci kloubu (v čepu na obrázku ještě chyběj obrovský kuličkový ložiska a pár dalších dílů) nepředpokládám žádné problémy ani při namáhání tažením při EDB. Vycházím ze zkušenosti z 15TrM, kde byl kloub defakto z kuprextitu (http://fotogalerie.svetmhd.net/picture.php?cat=99&image_id=639) a z dnešního pohledu se divím, že vydržel bez závad oněch skoro 550 km, co model do své skorosmrti najel. Myslím že nynější konstrukce kloubu (hliník 4 mm nebo 5 mm porůznu vypříčkovanej a sešroubovanej dohromady) je oproti vysloveně zbastlenému kloubu v 15TrM výrazným krokem vpřed. No a mimojiné jsem se poučil ze skutečného Hubnera na našich 22Tr, kde to celý stojí za prd, prakticky to sice dělám principielně stejně funkční, ale řadu pofidérností jsem si dovoli upravit k obrazu svému.
Skládací dveře - už NE!!!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No u ty 15TrASy se tomu divim pokazdy kdyz se to snazim rozpojit/spojit.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS no je pravda že po posledním crashi upadla vzpěra kloubu, ale to byl poněkud extrémní test namáhání....
Skládací dveře - už NE!!!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : Mno ale dluzno rict ze :
1) tam toho povolilo podstatne vic
2)nepovolil kloub , ale kuprextit, presneji se utrhla med
3)oprava byla vcelku jednoducha
4) je zazrk ze to vydrzelo tolik
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tyjo Veru ten kloub je fakt krutej...vsechno tak modelovy to je fantazie.....jakou pocitas celkovou hmotnost vozidla po dokonceni?
bmhd.goo.cz - galerie MHD na jihu Moravy, hlavně v Brně
bmhd.vhd.cz - super stránky o MHD v Brně, včetně evidence vozů
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to radši nepočítám, teď když všechny součástky dám na kupu, tak to zatím váží asi 28 kilo.
Pozn: provozní hmotnost 15TrM byla asi 22kilo
Skládací dveře - už NE!!!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : NJ , nejvic tam vazil papir
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Jamala_lichá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

new jen dveře (ale za to funkční tlačidlo):



Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jamala_licha - jak to máš podsvětlený? Ledkama?
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4509
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ver - já to nemyslel ani tak pevnostně, jako problém s lámáním kloubu v zatáčkách.
každopádně ti přeju, at ti to kloubí tak, jak má.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 14:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo - no, na to jsem si zadal výpočet u kolegy Jamala Licha, na základě něhož jsem si nakřeslil diažram pro maximální zlomení. Vzhledem k hnanýmu zadku jsem už od počátku počítal s nějakým zatlumením, i když vlastně ani tak nevím, jak se to bude chovat. Prvotně jsem uvažoval nad tlumiči, které bych zakoupil v modelářské prodejně, ale nezdála se mi ani cena ani velikost. Nakonec jsem našel doma dva staré tlumiče >Krosno Poland< z naší bývalé pračky Tatramat; bohužel už byly opravdu dost po smrti a nerozdělatelné. Ale o něco později jsem v práci v turnusáckém odpadišti našel vyhozenou nefunkční konstrukci sedačky řidiče, odtam dva tlumiče (podobné jako ty z pračky) vybrakoval a doma opravil + zmenšil jim útlum. Tak uvidíme. Problém bude možná z podélným zkrutem trolejbusu, ten jsem podobně jako u skutečnýho Hubnera vymyslel na bázi silentbloků, na kterých se trolejbus zároveň bude lámat přičně. Zkrut bude asi bohužel dost minimální, no koneckonců, nebudu s tím jezdit rallye.
Skládací dveře - už NE!!!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4523
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 09:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tož přeju hodně úspěchů.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 12:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemáte někdo nějakej nápad, jak u B951 (E) vyřešit otevírání dveří? Nějak tam nenímísto pro pohony ani pro elektriku...
čímž nechci nic naznačovat
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 14:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhodně nedoporučuju se pouštět do výroby šíleného balkánpohonu, jaký byl v mé 15TrM. Z odstupem času se vůbec divím, že to někdy i fungovalo. Doporučil bych to dělat servem, skrytým třeba pod schodama, a odtam táhlama rozvedenými mechanismy nějak hýbat s imitacemi vzduchových válců ovládajícími páky dveří.

No a záleží na měřítku - pokud to bude třeba 1:6 (rovnež nesmím naznačovat), klidně bych to udělal přímo na vzduch pneumatickýma pístama....i když by byly dost drahý.
Skládací dveře - už NE!!!
Frank, nevim heslo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.5.132
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 18:42:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo autobusový dveře, nad těma sem přemejšlel hodně dlouho a na řešení jsem nakonec přišel ;). Je to ale na delší povídání, zodpovím soukromě na ICQ.

Jinak po asi půl roce flákání jsem se do toho zas pustil po hlavě. Příští týden mi přijde finanční injekce, takže se půjde na nákup... regulátor, převodovka, motor, RC souprava, rohlíky, máslo, mlíko :-).

Obr: http://www.oc2.cz/~frank/bus.jpg
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 21:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank - můžu poprosit o tvoje ICQ? Jinak ten stroj vypadá zatím dost zajímavě..jen tak dál

jinak u mne nakonec asi nebude B951(E),ale něco jinýho...pokud to vůbec bude...
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 22:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio: Šikula, našel sis to ICQ aj beze mě :-).

Postupně se z toho začíná rýsovat něco jako pojízdná krabice :-). Co se týče kloubu, budu ho muset udělat jinak, než jak je ve skutečnosti a to proto, že když jsem já pako dělal plech na interiérovou podlahu v prostorech střední nápravy, nedělal sem si hlavu s vyříznutím půlkruhu pro točící se část kloubu, tudíž kloub v mém stroji bude mít zhruba takovou podobu jako 22Tr.

Dále jsem si docela hrál s odpružením a již jsem se poučil ze svých chyb :-). Opravovat to ale nebudu ;). Záměrem však je simulovat klasické prohnutí podobných vozidel, takže předek je trochu ponořen a střed kapku zvýšen. Úplně vzadu pod pěti-sedačkama plánuju šoupnout olověnej tříkilovej akumulátor, takže o patřičné zvednutí části za kloubem a před poslední nápravou, se vůbec nebojim.

Víc infa podám asi následující víkend, kdy bych se mohl opět posunout o kousek dál. Hlavně se těším na krásné, dlouhé, s modelem prožité jarní prázdniny :-)).

(Příspěvek editován uživatelem Frank leden 29, 2006)
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Třeba 15 TrMM nejsou poslední trolejusy značky Škoda :-) (když nepočítám 24/25 Tr, který jsou Škoda jenom trochu)

Právěže jsou škoda až moc velká :-).
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. otvírání autobusových dveří, udělal sem hrubej návrh toho mechanismu a i když je tam hodně nepřesností a věcí, který se musí ještě nějak propočítat, smysl je z těchto obrázků patrnej:
http://www.oc2.cz/~frank/dvere1.png
http://www.oc2.cz/~frank/dvere2.png
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 14:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta vodící štěrbina je tam zbytečná a navíc se mně zdá, že se bude levé a pravé křídlo otevírat nesymetricky.
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otvírání dveří jsem taky řešil, ale spíš než tohle vidím problém v hlavním pohonu autobusu, přece jenom autobus s elektromotorem - to nějak není ono,(Verusha ať to dál radši nečte) v tomhle zase vidím velkou výhodu trolejbusů. Určitě by se tam dal dát nějaký spalovací motor, ale pak už by to chtělo i převodovku, no ale vzhledem k finanční náročnosti to asi nehrozí. Tenhle problém řeším už asi přes rok(!), ale nakonec asi nezbude nic jiného, než zvolit pohon elektromotorem. Nebo to předělám na trolejbus...
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Msl: Mně se to zdá OK, přecejenom když tam dám elektromotor a třístupňovku, je to dobrý. Ale spalovák a (případně) automatická převodovka by určitě byla efektivnější. Jenže vzhledem k tomu, že hodně jízd model urazí v bytě, spalovák jaksi ne-e.

Můžu se tě zeptat, jak jsi vymyslel dveře? Zjistil jsem totiž, že to uvedené řešení je nepoužitelné ;).
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Přesně tak, nesymetričnost by šla vyřešit, spíš jde o to, že ty dveře na otevření potřebujou víc než čtvrt otáčky.
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by tam byl ten spalovák s automatem, tak už by to chtělo i ten katalyzátor, ne?

U těch dveří jsem přemýšlel o použití mechanismu, který jsem viděl na pohon výhybek, skládalo se to z krokového motorku z malé počítačové mechaniky, plus tam byla nějaká dělaná elektronika, pomocí které se dala regulovat rychlost posuvu a další věci. Možná by to po nějákých nezbytných úpravách mohlo fungovat i jako otvírání dveří.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Msl: A jsi schopen to sehnat? :-)
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 22:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě se po tom zkusím pozeptat, protože mě by to taky zajímalo, akorát nevím kdy se zase dostanu na net, protože zatím ho ještě doma nemám. Nebo můžeš poslat na mejl tvoje číslo a já se pak ozvu jak to s tím dopadlo.
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 22:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank: Dík, určitě se ozvu až něco budu vědět.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 23:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přikládám nějaké to foto mého soustavného snažení na ácéčku. Hotovy jsou aktuálně: přední nárazníky (zatím bez prostředního deklu), tažnej hák vepředu, přední hlavní světla, zadní nárazník zadní tažnej hák, zadní světla. Všechny světla funkční (přední - parkovačka, hl. světlo a blinkr, zadní - brzda, blinkr, pozička, revers a mlhovka), přední navíc štelovatelnou geometrii. Práci čest a modelařině zdar.



Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 14:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jsou fota z dílny ze škodovky?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 15:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V podstatě ano, Škoda Ostrov, pobočka Brno...

Vlastně výroba duplicitního vozu 22TrAC, pouze do toho svého jsem si dovolil vměstnat označení 22TrAC/E, protože i když k roll-outu ještě daleko, už teď z toho vyplývá tolik odlišností od skutečné 22Tr, že to zase budu muset nazvat něco jako "prototyp modelu prototypu"
Karbonyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 17:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inkredybl!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 18:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne ne, E jako Extended , tj. nejvychytanější verze nejvychytanějšího trolejbusu Škoda
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 20:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ver - a z čeho budeš plácat čelní sklo?
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 21:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jednoduše, zahraji si na firmu Splintex a pozvohýbám to z nějakýho plexiskla, z něhož ostatně budou všechna okna.

Aby jste viděli, že práce na modelu není jednoduchá, přikládám makrosnímek, dokumentující jeden ze zmetků československého průmyslu: matičku M3, která jaksi postrádá závit. Kolik zbytečného vzteku člověk vyprodukuje při montáži součástky na těžko přístupné místo, kdy drží šroubek pinzetou a druhou rukou se marně... opravdu marně snaží přimontovat takovouto matičku:

Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 01:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a to nemáš patřičný závitník???

Imho. proč se ptám na to sklo - ono jeho tvar je patřičný masakr sám o sobě...

(Příspěvek editován uživatelem petr_k únor 21, 2006)
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4171
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 09:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jiného soudku: Velký malý autobus.



Šlapací autíčka už nejsou v módě, teď se dělají šlapací autobusy.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 00:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: To je mazec jakou rychlostí to děláš, já mám doma rozdělanou 22Tr už 2 roky, sice jenom v měřítku 1:87, ale pořád ne a ne to dodělat. Kdybych to měl dělat v 1:6, tak to stavím asi tak 15 let...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 00:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Msl - nj, Verusha je drak, ten žije trolejbusama (velkýma v práci, malým doma) dnem i nocí :o))))
Verusha - sorry za to rýpnutí :-)
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 10:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Msl aha, no a já měl pocit, že ještě dělám pomalu. Minulý rok jsem myslel, že letos na léto ÁCéčko vyjede v plné parádě, ale zatím to vypadá tak, že pokud letos vůbec vyjede, tak vysloveně jenom ve fázi "pojízdný skelet z dálky připomínající vozidlo MHD". Nicméně nyní by se práce měly opět pohnout kupředu, neb mám konečně opět k dispozici soustruh. Takže prioritou bude dokončení přední nápravy, kloubu a vůbec celýho podvozku, na kterým je vázána instalace podlahy atd. No a samozřejmě nelze odhadnout, jaké problémy na mě vyjuknou ohledně vzduchotechniky, kde se přiznám, že nemám ani vymyšlenej kompresor.
Ne!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 11:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Náhodou, já už v tom vidím celou naší 601 před CVR.. :-)))
Tohle už není modelářství ale konstruktérství. Na převoz domácího zvířectva docela dobrý :-))))
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 19:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes - čoveče, mimo diskusi, teda... ale věděl bych minimálně o třech dvoumotorových vozidlech v Ústí, u kterých se o spolehlivosti zrovna hovořit nedá. Mám pocit, že u těch (a já to ještě blbec vyrábím jako model) nám ani pánbůh nepomůže ...
Ne!
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 10:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j:Kde se dá sehnat tenhle šlapací autobus??
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 10:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Náhodou, maj docela slunečné období... Jezděj skoro pořád, draci... Akorát 601 někdy nedávno vypadla z oběhu, ale asi na 3 dny...

Jinak, Předevčírem nebo kdy jsem psal na DP i s Tvým 'odborným výjádřením' napsal jsem, že je to odborné vyjádření mechanika brněnských 22 Tr Samozřejmě neodepsali, to jsem ani nečekal.. Ale od tý doby jsem 603 neviděl...
Doufám, že ti to nevadí, je to přece pro nás, cestující

Konec OT
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 23:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím není hotovo kompletně, ale již se nadějně rýsuje: přední panel "LED DOT" Buse pro 22TrAC/E. Možnost volby 16-ti nápisů, principielně vychází z Buse z modelu 15Tr, je však výrazně zdokonaleno. Holt pokrok nelze zastavit ani v modelařině, a bohužel ani ten "pokrok" cenový: každé Buse mě nyní přijde na cca. 800,-



Omluvte fotokvalitu, foťák si neumí přebrat Zelenou jako zelenou a vypadá to spíš žlutě

(v písmenku S v BUSE "chybí" jedna LEDka, je to dáno náhodně spadlým smítkem, tak se tomu nedivte

(Příspěvek editován uživatelem verusha březen 05, 2006)
Nejlepší zmrzlina je jahodová.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4272
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 23:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Kde se dá sehnat tenhle šlapací autobus??

KH motor centrum Opava ho mělo na té autobusové výstavě na podzim v Letňanech. Takže dotazy tímhle směrem.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 22:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento (inverzní) nápis = 2 hodiny práce:

Nejlepší zmrzlina je jahodová.
oo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.166
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 12:01:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - jak budeš dělat vnitřní, pokud bude? nevim estli tam originálně něco je...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 19:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož to bude (záleží na tom jestli tím vnitřním jsa myšleno stropní BS120 nebo "perlová šňůra" BS210) , ono v tom modelu bude těch vychytávek co nejvíc, od toho jsem zvolil ostatně i přídomek za označením modelu, E jako extended . Většinu věcí si ovšem nechám jako výrobní tajemství a širší veřejnosti to budu prozrazovat, až to bude fungovat. Principielně budou ale všechny panely založeny na prosvětleném perforovaném nápisu, který se dá motoricky posunout na jiný nápis (princip defakto převíjecího transparentu). Konkrétně u stropního panelu by se měl i nápis měnit alespoň v rozmezí tří, čtyř jiných informací, vše záleží na tom, jak se to povede vyrobit, neboť praxe bývá teorii častokrát dosti dlužna.
Nejlepší zmrzlina je jahodová.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace