K-report
 

Archiv do 30.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archiv do 30.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:10:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

může mi někdo poradit jak si dát obrázek pod jméno?
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM: Nátěr určitě zajímavý, ale možná bych doporučil raději nějaký klasický nátěr. Např.: "červeno-bílý" (Zlín, Bratislava) nebo "žluto-modrý" (Zlín), atd. Ale je to samozřejmě jenom na tobě.

ad. obrázek pod jméno: Nejprve se musíš tady na K-reportu zaregistrovat (nahoře položka "Registrace") a potom pomocí editace profilu lze přidat pod jméno obrázek.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

navrhuju cervenokrem s dirama po kulkach, vyhorelym vlekem a dirou od delostreleckyho granatu ve streche , ala sarajevo ...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:29:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem pávje chtěl něco neobviklího jako je ta zelená se žlutou
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Taky sem zastánce realističnosti :-)

Mauricio: Takový kecy sem měl taky... Nástroje koupíš, peníze se na to najdou vždycky (i když je to nejklasičtější výmluva) a zkušenosti samy taky nepřilítnou. To moje taky vypadá šíleně, ale za cenu zkušeností přece!

Verusha: Já mám výdaje hospoda, baba a za chvilu už i auto, ale na dobrou věc (čti model) se peníze najdou taky :-)
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:co chystáš ted ?
Pavel_h:tak nějak jsem asi přehlídl tu editaci profilu prosim tě porad mi kde je.dík
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_h:dobry už sem to našel
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6381: nějaké photo by nebylo?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM - menší problémy s plošinou, vzniklé na mé straně (elektronika je jako vše z dílny kolegy Bureše výborná). Teď plošinu budu "komponovat" do karoserie. Pak bude poněkud zdlouhavá a nudná výroba pneumatik, zatím mám obuté jen dva disky.
Bára!
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank: no neni to nějaký celek, čekají mi na stole ještě nesletované cuprextity, klidně dodám, ale je to nicneříkající, radši bych dal foto, až buď sletovaných bočnic nebo rovnou celého skeletu aspoň předního článku.
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha :jak dlouho to asi tak trvá ty gumy a bude to i se vzorkem? no já se furt a furt nemůžu dokopat k těm dveřím ,jsem línej jak prase .
Myslim že na to vlítnu o nejbližších prázdninách.

můžu mít na tebe pár otázek?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekecejte a makejte

14TrM
- ptej se co chceš
- gumy budou bez vzorku, je pro mě obtížně vyrobitelný, respektive je to strašně pracný a výsledek za to nestojí, než to mít s hnusným vzorkem, radši ať to jsou sliky jak na formuli. Gumu vyrábím asi den. Nařezat to, připravit na to disk, slepit to k sobě a pak to silikonem nalepit na disk, a nakonec to obrousit do kulata - na soustruhu. když chvíli vytrváte, pošlu foto jedné aktuálně nalepené gumy, ještě ve stavu před obroušením.
Bára!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:můžu se zeptat čim seš vyučený?
Jaká je nejčastejší práce ve vozovně na trolejbusech?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM - osobní věci tu o sobě vykládat nebudu (nikoho by to nezajímalo), kromě toho postrádám smysl dotazu. Když to vezmeš tak nějak povšechně, nejsem nic, ale dělám od všeho něco. Jako každej v tomhle státě...
Dotazy k modýlku zodpovím rád, osobní životy vynechme. Omlouvám se.
Nejčastější práce ve vozovně? Zametání z vozů upadené rzi a hledání nářadí, které si někdo půjčil a nevrátil. To zabere nejvíc času. Ne, dělám si srandu. Proč to chceš vědět? Je to moc široký dotaz.
Přikládám fotky z výroby pneu: hotový holý disk a pneumatiku již nalepenou na disku, ale ještě neobroušenou do finálního tvaru. Varování - při broušení vzniká kvantum strašnýho bordelu, na obrázku je zatím relativně čisto.

 
 
Bára!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:protože nevim co dělat po vyučení(automechanik)ale 1 vim jistě auta NE.S trolejbusem můžu jezdit až od 21.
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem takhle to vipadá že ta pneumatika je píchlá .Ktomu disku je to pjekný ale nevjeděl jsem že tyhle disky jsou dvojdílné.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM - za sebe můžu říct, že jsem taky pomýšlel na to, jezdit s trolejbusem. Ale teď, když vidím denně ty problémy, ten provoz, zodpovědnost, tak nevím. Stačí jet jako mechanik na zkušební jízdu a hned to vidíš, že město je prostě jeden velkem zmatek. Lidi jsou schopní tě přejet, i když ve výsražné vestě nasazuješ vypadené sběrače uprostřed křižovatky. Nakonec nemám papíry ani na auto a zatím jsem se do nich nepřemluvil. Jsem tak nějak spokojenej, že jsem nula bez papírů na cokoliv, opravuju trolejbusy a čekám, co bude. Trochu za to může můj osobní "zásek" v hlavě z doby, kdy se mi v autě zabila velmi blízká osoba pohlaví něžného - nedovedu si sám sebe představit za volantem; a vlastně tak nějak všeobecně jsem rezignovaná existence. Nebýt modelu, nikdo by o mě nevěděl (no, jedině dobře).
Ostatně jezdit s trolejbusem můžeš i v mladším věku - stačí si ho vyrobit . Daj se na to balit i roštěnky.
Bára!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a nebo si koupit do zásoby lístky a v duchu si představovat že řídim
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no schválně chceš vidět ten můj model před rokem než jsem použil barevnou folii
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 00:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tu je ta hruza
 
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 10:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha a vzorek na gumách:navštiv hračkářství nebo rákosky s hračkama.Za malý peníze spousta autíček s gumama se vzorkem(a docela slušnym)a různých rozměrů.Nebo varianta hrubý plech nahřát a jemně kolečkem přejet.Když budeš dost rychlej a zvolíš dobrej vzorek plechu, výsledek bude ohromující.Vyzkoušeno.
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 10:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Ahoj.
Ohledne tech gum me napadla jedna vec.
Tyhle "silence" urcite znas: http://rc-tanky.com/
A ty gumy na Tatru a MANa (a asi ne jen na ne) maji pecene.
Nebylo by to lepsi nez ty gumy lepit a soustruzit ? (je fakt, ze z toho je pekelny smrad...)
Honza
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27825
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 14:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14trm:
Proč hned hrůza?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 15:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský :Proč hned hrůza?protože kdyš se podíváš na model před a po vylepšení zmněníš náyor
 
 
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 15:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM - tak samosebou z mého hlediska to není úplně nádhera, ten model, ale na drhuou stranu čumím, co všechno se dá postavit z lepenky. To teda zaslouží obdiv. Teď už jenom místo lepenky použít mnou propagovaný kuprextit (ale i jiné materiály by se daly použít) a funkční model, nejlépe v měřítku 1:13, protože na to se dají sehnat nápravy jak ulité, by postoupil o notný technologický kus kupředu.

George, Wizardken - vzorku jsem se (srabsky) vzdal. Nápad s nahřátým plechem jsem měl, mám ale obavy, že bych to nezvládl. Ty hračky jsem hned zavrhl, ono sehnat gumy, aby trochu vypadaly, o rozměrech šířka 40mm, průměr disku 90mm a vnější průměr 150mm, to tedy nevím. RC tankisty znám dobře, ne tedy přímo osobně, ale od pana Lamky jsem už cosi málo přes mail zjišťoval. Princip jejich pečení pneu jsem také zčekoval, ovšem jelikož této modelářské oblasti (pečení, odlévání, lisování apod.) jsem se zatím téměř netknul, nemám odvahu do toho jít, zvláště bez předchozích pokusů. Teď jdu tedy na jistotu a vyrábím podle osvědčeného, leč značně inovovaného způsobu, smrad a zabordelenej soustruh holt přežiju. Kromě toho na trolejbusu ten vzorek není ani moc "výrazný" oproti třeba tomu Faunovi, co má pan Lamka, kde je potřeba vysloveně térenní drapák, čili absence vzorku na modelu trolejbusu ani tak nevadí (na 15TrM se to taky bez něj obešlo a nikomu to nepřišlo na mysl, že tam chybí vzorek). Samosebou ale neříkám, že by to nešlo řešit líp, ale já to prostě líp v současné době neumím. Díky za tipy.

Pokud by to někoho zajímalo, tak na 15TrM byla guma dělaná obtočením mechovky silné 15mm okolo disku dokolečka a v místě spoje šikmo slepená, toto celé přebroušeno. Problém byl ad 1 právě v tom spoji, který nevypadal dvakrát krásně (večer dodám foto) a působil menší šišatost celé pneu, ad 2 v tom, že se to různě rozlepovalo a navíc vlivem absence diferenciálů na obou hnacích nápravách trpěly třeba přední gumy dost značně. Vůbec celá konstrukce kol byla tehdy spíše nouzová, bez použití soustruhu, děláno z trubky, hliníkového plechu, kusu jogurtovýho kelímku a celé nějak na koleně slepeno a stlučeno do kupy. Nyní je disk plně soustružený dvoudílný (ale to spíš kvůli tomu, že soustružit to z plnýho materiálu by bylo moc odpadu a moc práce, proto je to zase trubka a do ní vsazena a napevno namontována (spoje zamaskovány) "čelní stěna"), guma je (viz obr výše) ze stejného materiálu, tedy 15mm "mechovka", ovšem není lepená kolem dokola, nýbrž tvořena celkem třemi mezikružími, slepenými k sobě Chemoprénem a to celé na disk nalepené silikonem + obroušeno, jak jsem psal. Není to úplně 100% krásy, sám jsem si tyto gumy ohodnotil jako "jedna mínus", zato nepoměrně jednodušší než to nějak péct, a i tak pomerně efektní. Plánuji ještě, za využití Georgem navrhovaného principu horkého plechu, do gum jemně vepsat nebo spíš naznačit nějaký nápis alespoň výrobce. Akorát nevím kterého, v Brně se jezdí na Bridgestone, což jsou tedy pěkný šmejdy a je to zbytečně dlouhý a pracný na psaní do gumy
Bára!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27830
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 15:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14trm:
Protože nějak se začít musí a to je víc než dobrý začátek.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 19:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM 1:13 .nejprve jsem zvolil toto měřítko kvuli velikosti (abych to mohl nějak uskladnit ) .Po předělání a zkvalitnění podvozku a vystužaní střechy, prostě chci tim říct že by se dal udělat pojizdnim jako např.15TrM,22Tr Marka Bureše.
Když se to tak vezme tak 14TrM je stvořena metodou pokusů a omylů .Další už budou jen pokusy .
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 20:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14 TrMka je hezká, za podmínek a materiálu je to pro mně přímo malý zázrak :-)

Verusha: V ÚL se jezdí převážně na Michelin a Barum, a pokud vím, Michelin není nic jiného než prostě tučná písmena.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 21:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes:dneska jsem viděl tan novej cites18 705 jezdí jako trojka
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 22:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha a jiní - moje jediný zkušenosti zatím zpořívají v lepení papírovýc modelů (ABC apod.). A i model ála 15TrM je už o něčem jiným. Neříkám, že byc nezkusil něco v nějakým normálním měřítku (1:13 třeba), karoserii bych možná i postavil, ale nic víc. Elektriku a věci kolem ani omylem.
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 22:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio:S tou elektrikou jsme na tom stejně
Pes: Na ČNDS vám chybjěj obrázky 607,705.Chystá se ted nějaká action?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 22:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zakladni elektrika se da koupit. Vsilacka+prijimac se da pouzitej koupit okolo 1-2 000 (40MHz) to na jizdu a zataceni staci. Svetla staci vypinac nekde pod deklem.
Serva se daji koupit, motory taky.
Zbytek pro jednoduchej model nejni potreba
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 22:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs :Tak co jak je na tom 15TrM ?Máš nějaky foto a kdy to bude hotový? budeš to někde při nějakejch akcí předvádět?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 23:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spatne, furt se na ni neco sype. Pokud se ji podaru udrzet v kupe aspon den tak se nekde ukaze. Fotky se mi nechce delat...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 23:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Než tady PvvS nedejbože vywebí současný zhavrovaný stav modelu, přidám fotky z dob jeho největší slávy.
Nejprv slibovanou pneumatiku. při bližším zkoumání vidíte, že to není nic moc, takhle v detailu vynikne hlavně ten vysloveně upachtěný disk a taky fakt, že 15Tr jezdila na celkem slušných nízkoprofiláčích, namontovaných navíc na starý dušový disk. Podobných vlastně dost nesmyslných chyb bylo na modelu víc .

 

Tady ještě vlastně nikdy neuveřejněné náhodně vyhrabané fotky: třeba Iris osobně... celkem jí to slušelo, ne? Dost hrdý jsem byl taky na nápisy výrobce na oknech...

 

Tady jedna skoro jako skutečná, byť rozmazaná, momentka z noční jízdy (tradičně jsem jezdil v časech blízkých půlnoci...)

 

A tohle? Když se nám blíží ty svátky a možná i sníh... Ano, i na sněhu to umělo...

 

Jinák co se týče elektriky, doporučuji prostudovat pečlivě fotky 15TrM zespodu - takhle nějak by to totiž vypadat nemělo. Ono to nějak fungovalo, zvyšajně stačilo klepnout nebo bouchnout do relátka nebo proklemovat něco v regulátoru. Připomínám, že 15tka celou dobu jezdila na regulátor z vláčku (!!!!) dimenzovaný na 1A a překuchaný a přechlazený na cca 6A, řízený potencimetrem. Ten byl ovládán servem, které navíc při vyšším stupni zadané jízdy "zashuntovalo" motory přímo na trakční napětí. Jednoho dne regulátor poměrně efektně vyhořel (doslova), takže po různých dalších úpravách dojezdil s mírně očazenou vizáží. Zbytek trolejbusu byl dělán maximálně jako jednoduché obvody: napětí - vypínač - žárovka apod. Elektriky se nebojte, maximálně se prostě z něčeho zakouří. Platí i na skutečných vozech. Jenom se tam kouří trochu víc a místo "pic" se ozve "D U C" a pak "a kurva".
Bára!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 23:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:Docela ŠTÝLO ELEKTRONY až na ty šrouby na části nápravy(jak se tomu správně řiká).Dělalo to na tom sněhu i hodiny
To já mám ten zadní disk udělanej z ruličky od hajzl papíru
 
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 23:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šrouby se správnou hlavou bylo holt to poslední, co jsem tehdy řešil.
Bára!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 23:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se tomu správně řiká
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27839
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 14:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náboj nápravy?

Verusha:
Uvažuješ v modelu i o fčním topení/klimatizaci?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 14:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: To je podľa mna už zbytočnosť...
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27843
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 15:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však se taky jen ptám, abych pak nebyl moc překvapenej, co všechno bude model obsahovat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 15:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šak ja nekričim ani nič podobne
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 16:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Ano predne a zadne svetla stači vypinač ale ako vyriešiš blinkre? A netušim ako brzdove svetla spravim na mojej 732ke
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 17:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

blinkry, stejne jak verusha: Na vychyleni paky serva. Brzdy sou orisek, ale zhruba za 400,- se da koupit modul na spinani brzda a zpatecky.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM - v některých ABC sem šetl tuším běhoun nápravy nebo tak něco
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

běhoun nápravy?či náboj ? jedno vim jistě až se připojí Verusha tak ten to určitě bude vjedět.
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS: jako Verusha u patnáctky nebo u dvaadvácy?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27861
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Běhoun bych hledal spíš na stykové ploše pneumatiky...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jo no taky mně to zarazilo
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 20:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JE to naboj napravy. Behoun je u pneumatiky takova ta vec co se obcas u nakladaku zuje.
U 15tr ASy
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správný pojem je, řekl bych náboj nápravy, čímž je označen celek jako takový. Samosebou pak už jsou tam ložiska, poloosy, reduktory a co já vím jak se to všechno jmenuje. Osobně používám na většinu součástek stejně označení "bazmek", "čurapajzl", "todleto" a "tohle", případně "krám".

Funkční topení? No, řekl jsem, že na 22TrACE bude funkční všechno - takže ano a to 6 topných jednotek do vozu a také topení/rozmrazování k řidiči. Jsou na to už i funkční kanálky v přístrojovce. Jakkoliv se vám to může zdát jako přehnané, tady už mi nejde ani tak o to, aby to bylo "vidět" a cítit, jak to topí, ale spíš o to, dokázat si, že to umím vyrobit. Ostatně na topení byla původně plánovaná i patnáctka. Klimatizace kabiny řidiče narozdíl od skutečné 22TrAC bude, ostatně od toho je tam ta lochna ve střeše, zatím však stále nevím, jestli tam dám klasickej trav-l-cool, nebo nějakýho thermokinga nebo co vlastně. Bude to ovšem pouze větrák - ostatně jako na 15Tr. klimatizace do vozu na vozch 21/22r nikdy nebyla, existuje tam pouze nucená ventilace, zvenku patrná díky střešním mřížkám nad okny, kde jsou pneumatikcy ovládané klapky a u nich větráky. Budu to řešit obdobně včetně funkčních klapek.
Blinkry: na 15TrASY následovně - při vychýlení serva řízení a tedy kol přibližně o 10° a více se sepl mikrospínač a podle toho blinkry buď vlevo nebo vpravo. Přerušovač blinkčů byl na bázi samopřerušovaného relátka. Blinkry byly i nouzové, to v případě, že se přepínačem pod kastlí přemostily oba mikrospínače.
22TrACE už bude blikat na základě povelu z vysílačky, tedy naprosto podle volby řidiče, stejně tak z vysílačky půjdou i nouzové blinkry.
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě popis brzdových světel - na 15Tr mikrospínač spínaný na základě pohybu serva, které otáčelo potenciometrem trakčního regulátoru. Pokud vůz přešel do "brzdy" (15Tr ovšem brzdila zpětným chodem, což se tomu regulátoru na 6 A vysloveně líbilo), mikrospínač se vačkou sepnul a brzdové světla svítily. Fikanost byla v tom, že díky dalšímu mikrospínači, který byl mechanicky na střední nápravě spínatelný a reagoval na změnu směru pohybu kol, se brzdovky automaticky přepnuly na zpětná světla.

22TrACE už nepřipoští takové šílené (byť spolehlivě funkční) vynálezy, takže brzdovky budou spínány přímo signálem z řídící elektroniky, zpětná světla pak na základě signálu z obvodu reverzačních "stykačů".
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za ty šílený překlepy, ale klávesnice Chicony z roku 1990 bohužel značně vynechává a já navíc neumím psát rychle a současně "kvalitně"
Bára!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:Už víš kdo bude za volantem 22TrACE?
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: s toho si nic nedělej já k tomu pomalímu psaní zas neumim pravopis .Holt každej sme nějakej .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za volantem bude samosebou baba - tradice. Ale pravděpodobně pro změnu brunetka , nebo luxusněji nějaká zrzka, uvidíme, co se mi podaří vymodelovat . To je strašný, modelovat babu. Doufám že zase nebudu muset zmenšovat volant kvůli tomu, že u Matella dělaj bárbínám velký kozy.
Bára!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:Udělej čenovlasou i zrzku ještě do 21TrACI
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5767
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, ta tvoje blondýna mi připomíná jednu naší řidičku Takže ono to zas takové scifi není.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky má takový príma brejle?
Bára!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5768
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 01:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky, taky, ....

 

Akorát ta kšiltovka jí chybí.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace