K-report
 

Archive through 09.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 09.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 16:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta:
ČD sice mají vysoce sofistikované vlaky, ale že by tak sofistikovaně postupovaly proti dodavateli a zároveň si k tomu přibraly jako rukojmí tisíce cestujících, které tak téměř s jistotou vyženou z vlaků ne-li navždy tak na pořádnou dobu, takové hlouposti přeci ani sám nemůžete věřit.
Pepe83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 16:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Do pozice ČD se bohužel (vlastně spíš bohudík vžít neumím). Těžko můžu posoudit, co ČD mohly nebo nemohly udělat, když neznám smlouvy upravující vzájemné vztahy. To že se tu v diskuzích propírá jednostranná výhodnost smluv je sice hezké, ale nikdo neřekl (asi ani nemůže říct) nic konkrétního. Pokud by se ale ČD opravdu tímto způsobem snažily dotlačit Alstom k nějakému radikálnímu řešení problému, myslím, že zvolily tu nejhorší variantu - cestu k vlastní záhubě.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 17:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD ... zvolily tu nejhorší variantu - cestu k vlastní záhubě.

Souhlasim, ze je to - rekneme "saskarna". Ale se zahubou CD to moc nesouvisi, protoze
- cestujicimu, ktery dojizdi denne z nejake vesnicky do Prahy, je Pendolino celkem lhostejne, on CD hodnoti podle sveho pantaku;
- pokud nahodou vstoupi na cs.zeleznicni trh dalkove dopravy nejaky "silny hrac", budou CD konkurence schopne pomoci par Pendolin (pokud fungujicich) stejne jen na jedine trati. Neni mi ovsem jasne, s cim tak zazracnym tento silny hrac bude moci prijit > klopidla nikdo jiny nez Alstom uz snad nedela, zadna zahranicni jednotka nema schvaleny cs. "technicak".

Takze pokud je Pendolino neceho zahubou, tak spis drahy v Cesku jako takove . A bude-li navic draha v CZ financovana tim smerem, jak si nektere predstavitele i nekteri soutousi predstavuji, tak pak ne smutny smajlik, ale citat z 50 let stare pisne "Ted uz mame, co jsme chteli".
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 17:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolíno je díky prozíravé (=předčasné) kampani ČD terčem vtipů celého národa. Tak třeba dnes jezdí 3 soupravy z 5 (nebo 7), ač noviny psaly, že všech 5 souprav je OK. Kdyby místo toho se chlubily téměř nulovým dnešním zpožděním, proti stojící D1...
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 18:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsa myslím prvním, kdo "TO" použil na DF ČD, budu interpretovat. Něco jako autorské čtení :-):
Výrazem TO se označuje cokoliv, co je tabu. Když je něco tabu, tak se to nesmí pojmenovávat, protože vyslovení jména TOho přináší smůlu a neštěstí :-)). Kolem TOho se chodí po špičkách. Vidíte sami, co se děje když se tato zásada poruší:-))).

P.S.: Interpretace, že TO = Treno orgasmo je zlovolná interpretace některého P.T. Patra, kterážto budou TÍM odvezena do Zababova ;-)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 18:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za vysvětlení všem
ICQ: 202 888 377
Francek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.122
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 20:24:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to opravdu asi přitažené za vlásky, ale já sám osobně jsem zažil okamžik ( podotýkám, že ve starém členském státě EU ), kdy jsem nedodělané zařízení musel spustit, protože...
Počínaje nesmyslně požadovaným termínem ( to zde není ten případ ) a konče přaním největšího "pana železničáře".
Francek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.122
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 20:30:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to opravdu asi přitažené za vlásky, ale já sám osobně jsem zažil okamžik ( podotýkám, že ve starém členském státě EU ), kdy jsem nedodělané zařízení musel spustit, protože...
Počínaje nesmyslně požadovaným termínem ( to zde není ten případ ) a konče přáním největšího "pana železničáře".
ETR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.210.179.39
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 21:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Franta) samozrejme mate pravdu, tak nejak to proste je. Ze na tech sedm kusu taliani kaslou je holy fakt. CD moc manevrovaciho prostoru nemely a soucasna situace je toho dukazem.
Psat, ze nekdo dnes zvolil auto, protoze nechce riskovat cestu pendolinem, (kdyz navic vcera hlasi snezeni a dnesni situace na dalnici se dala snadno predvidat), svedci o naproste nezavislosti rozhodnuti toho cloveka jet autem na nespolehlivosti pendolina. To je proste elementarni pripad lidske lenivosti (mozna blbosti).
Sledovanim zdejsi diskuse se clovek neubrani pocitu typicke ceske vlastnosti cim hure tim lepe.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 22:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ETR:A jak jinak než čím húř tim líp.Aspoň mají novináři o čem psát ...
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 22:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Franta - chybí bod 0), takže jej s dovolením doplním:

0) MD ČR a ČSD si chtěly udělat radost moderními jednotkami. Ač takové již ve světě jezdily, byla z politických důvodů zakázka na výrobu přiklepnuta ČKD (plus Siemens a Fiat v roli druhých houslí), které nikdy nic takového ani nevyvíjelo a ani netušilo, jak se svařují kastle z hliníku. Ale penízky se hodily a cca 1 miliarda Kč byla hravě prožrána, aniž by za ně firma cokoli použitelného vyrobila (ovšem managment i dělníci řičeli blahem nad výplatami za nic), pak už dluhy nešly zatloukat, další peníze nikde a tak ČKD krachlo.
V této chvíli by nejen GŘ ČD, ale hlavně MD i vláda musely přiznat, že z politických důvodů "uplácení voličů v ČKD" poručili spláchnout miliardu do záchoda. Do toho se pochopitelně nikomu nechtělo a tak MD dojednalo kamuflážní frašku s Fiatem - ten dostane zbylé peníze, dodá za ně (jím odpovídajících) 7 kusů jednotek místo původních 10-ti a pro přihlouplé voliče přihlouplých politiků budou obě strany předstírat, že Fiat jako dostal původní částku a žádná miliarda se neztratila. Aby Fiat na takovou kamufláž přistoupil, tak si pochopitelně do dodatku ke smlouvě vynutil, že fakticky za nic z původní smlouvy neručí (kdo by taky chtěl ručit za původní sliby ČKD, které chtělo jen rychle shrábnout zálohu a plnění naslibovaného ani nepředpokládalo) a dodají co vyrobí a až to vyrobí. Na tehdejší šéfstvo ČD zbyl jen podpis dle příkazu z MD, čehož se ostatně rádo zhostilo, neb nezakamuflování průšvihu by dopadlo i na ně.
Zbytek už je jen hra s předem rozdanými kartami.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 22:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes je 7.2.2006 a opět vyjela na další soupravu náhradní souprava,která si to opět mazala od Ostravy do Prahy v posledním večerním odjezdu v 17:45.Co se ji stalo?Zase ten software.A je tedy vlastně opraveno?Co příště nalžou pracovníci vlády ČR,ČD,a.s.,Alstom Ferrovia,nebo ČT či sám ministr dopravy? ha tak asi nedojelo další pendolíno z http://www.bahnworld.info/modules.php?name=News&file=article&sid=114
Kiwinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už vím co se změnilo po opravě TISu . AM na PM na palubních hodinach před tím zdechala nejšastěji ráno ted večer :-)
ICQ 284 087 743
ETR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.210.179.39
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:40:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hungry_bear) mate pravdu v tom, ze je stale uvadena cena 4.3 mld za 7 kusu, ale skutecne je to mene prave o tu prozranou miliardu v CKD. Kdyz krachlo CKD a zjistl se tristni stav vyvoje (o realizaci nemuze byt rec) ceskeho pendolina hledalo se nove reseni jak naplnit puvodni zamer. A ten byl 140km/h (pozdeji zmeneno na 160) koridory s instalaci nove technologie(zab.zar.) a nakoupeni naklapecich skrini. Je to treti varianta z puvodnich ctyrech z vyhledavaci studie z roku 93. Mela nejvyssi vnitrni vynosove procento atd. Proto ta snaha za kazdou cenu koupit klopidla, protoze se to takto vybralo a volba to byla jisto jiste dobra. Svycari v tu dobu rozhodovali obdobne v referendu (Bahn2000).
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kiwinus:No jjo,ale IC134 3.2 zdechla ráno.To byla snad 680.004 a teď která?
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz :Jaké vlastně má všechny přezdívky Padnolíno?Na bahnworldu je to Jendolíno.Jinde líno,taky 680-ka,pinďa,hlemýžď a další?
Stará paní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.251.27
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 00:56:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci tu nikomu narušovat klídek prošpikovaný veselými vtípky, ale vzhledem k tomu, že od víkendu se na brněnské větvi 680 neobjevuje, že jedna jednotka měla být v záloze a že zprávy "zevnitř" hovoří opět o softwarovém problému, rodí se tu opět hodně velký průšvih. Buď ČD chtějí udržet zálohu na SCP a na Brno kašlou (v tom případě je mimo provoz jedna jednotka z pěti), nebo už jsou mimo hru dvě z pěti "opravených" Pendolin. Je otázkou hodin, kdy se to dostane do médií. Pro ČD prostě katastrofa...
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 08:15:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Stará paní:

Otázka je, zda se ALSTOM-áckým kecům o softwarových problémech dá vůbec věřit....

A co se té katastrofy (jak Vy píšete..) týče, ta spočívá v naprosto jiných věcech než je prostá provozuschopnost řady 680. Vemte si například, kolik možných termínů už ohledně 680-tek padlo a jak to v praxi vypadalo...nikdo neodstupuje,nikdo není za nic odpovědný, pan Šimonovský vyhrožoval návratem vlaku výrobci a co z toho platí, kde jsou dnes tj. 8.2.2006 jeho velkohubá silácká prohlášení a gesta, kde se "krčí v koutě" pan Bazala a jeho nohsledi ???

Já se osobně domnívám, že se Pendolina nikdy výrobci nevrátí, bez ohledu na to zda budou či nebudou jezdit, prostě pokud nebudou, tak budou někde trvale "zakonzervována" a basta, chybný projekt skončil, (občané) zapomeňte - nebylo by to nic divného, stejný stav je u každého dnešního manažera, ten "nekrade" a netuneluje, jenom prostě udělá (sem - tam..) nějaké to "chybné rozhodnutí", což prakticky pro něj znamená odměnu v podobě zlatého padáku a další chybná rozhodnutí dělá se stejným výsledkem jinde, proč by to u ČD mělo platit jinak, že ???....

Přeji pěkný den.
D.V.
Norim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.240.18
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 08:28:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/ekonomika/76886-pendolinum-zamrzaly-dvere-a-toalety.html

jen tak dál..........
Stará paní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.251.27
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 08:44:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norim:
No tak to je teda bezva! Cituji z toho článku:
---Na otázku Práva, zda příčinou byly skutečně zamrzající dveře a toalety, jak se objevilo v tisku, Ondrůj odpověděl: "Šlo o běžné provozní záležitosti, které se v extrémních podmínkách, jaké přinesla tato zima, prostě stávají."---
Takže dráhy, které mají být především v zimě důležitou a spolehlivou alternativou automobilové dopravy, koupily za děsný prachy vlak, který zimu nesnese. A další perlička: Nenasazení Pendolin na jižní větvi obhajuje tím, že nikdy tam nebudou jezdit stabilně, vždy budou čas od času nahrazovány. Co to má znamenat? Vídeň a Bratislavu hodit přes palubu a ke skvělému rychlovlaku mít vždy po ruce odpovídající (čti: lepší) kvalitní náhradu? To už opravdu chtějí snížit ekonomický přínos do takového extrému?
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 08:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo poslouchal Impuls kolem 5 hodiny,tak si mohl poslechnout,že jsou už zase dvě soupravy mimo provoz.Dle zaměstnanců drah v Ostravě už je toho moc a dále nechtěji dělat to,že vozy místo své pravidelné trasy pojedou náhradu za "zmetek" řady 680.Tak doufám,že vedení drah si to poslechnulo bylo to ve zprávách.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 09:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nenasazení Pendolin na jižní větvi obhajuje tím, že nikdy tam nebudou jezdit stabilně, vždy budou čas od času nahrazovány"
Boha jeho to jsou strašný kecy! Mě by nevadilo, že "to" tam nejezdí, ale sere mě, že s "tím" počítá jízdní řád, takže náhradní soupravy dojíždějí pravidelně pozdě, do Brna tak 10-15 minut, do Třebové 5 (což stačí k ujetí přípoje, zkušenost z tohoto pátku).
Ale to tady všichni víte, já si potřeboval jen ulevit:-)
Takže už se zase serou? Jo, extremní zima kolem nuly je fakt problém.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 10:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co dneska jede na IC 571? Neco mi rika, ze by se tam jz mohlo klopidlo objevit...
Stará paní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.251.27
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 10:16:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea: Zřejmě ano. V Holešovicích obrátka během dvou minut svědčí o výměně soupravy.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 10:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea:zřejmě to jede.Jede zatím na čas.Nebo to jede jiná souprava náhrady.
Stará paní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.251.27
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 10:20:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to tak vypadá. Potvrzuje se to tím, že postupně nabírá zpoždění na rovných úsecích, na kterých klasika 362 nemívá problémy.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dojímá mě, jak ČD pořád okecávají, že na brněnské větvi Pendolina nezaručují, ale jízdní doby tomu naprosto neodpovídají. Už to zmínil Ruprt. Tyhle bláboly už mě fakt lezou krkem.

Phpttjournal:
Kéž by to byla pravda. Jak bych byl šťastný.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Gody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://ttd.tycoonez.com/img/art/other/ttdw_pendolino.gif
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.2
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:28:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gody: Tak to je zatim nejlepší parodie na Pendolíno jakou jsem viděl Akorát tam ještě u toho přejezdu po hodině zavřených závor měla stát z obou stran kolona aut a u závor nadávající řidiči. Pak by to bylo úplně dokonalý...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5248
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká parodie?? :-)
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:01:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruprt: Tak tak - parodie na Pendolíno jezdí po skutečných kolejích z Prahy do Ostravy a z5.
Airtime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji Pendolino dnes opet zase v Brne na EC571. Babitron napovida, ze stale nenaklapi, ale to uz potvrdit nemuzu:-)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gody:
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hezká zkutečnost.Toho jsi autorem gody?
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukal už někdo na statistiku bahnorldu?Už tam byla mafra i nova,prima a dokonce ČD.Vše bylo včerá.Dnes je tam opět mafra a celá řada dalších zajímavých firem.
tak doufám,že to bude ještě někde rozmáznuto,jak to vlastně je s Prndolíny.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino: Z Prahy do Ostravy a z5? Kéž by...:-) Ale SC Praha - Pardubice - Krasíkov (zpět jako Sv)?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak proč to ta Fortuna přece jen nerozjede? Normálně rozdá tikety na týden či měsíc skorem jak v sazce. A pak už zbývá jen vyhodnotit 1,2,x.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 571/570/135??? jede TO číslo 2. Viděno vlastním okem při průjezdu 570 Vranovicemi.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842 : Tak to jsem zvědav,kde zkončí jízdu toto?Nebo jestli dojede.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phpttjournal: Tedy jestli dotyčná média berou informace z Bahnworldu, tak už je mi všechno jasné. Holt, méně seriózní zdroj informací o naší železnici jsou už jen ona zmíněná média.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel 571 Brno - Břeclav a v Hrušovanech u Brna jsme zastavili jako osobák pěkně u perónu až to vypadalo, že jsme dojeli, vlak zhasl a asi za 2 min. se nakopl a odjeli jsme do Břeclavi

(Příspěvek editován uživatelem lukash únor 08, 2006)
560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:Některé články co vydal bahnworld,tak druhý den vyšli i v Rovnosti a Právu.Tak asi ano.Přebírají některé články.Nebo to jim dává přímo autor či je zároveň redaktorem těchto deníků suď bůh.
Labant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz na necem jel sedmej pinda.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 19:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to koukám,že už jezdí 7-ka.
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 19:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 16:20 projíždělo "TO" 006 Vršovicemi směr ONJ.
Cestující neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 201.255.48.177
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 22:54:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil jsem si pár velmi aktuálních citací z jednoho večerníčku:

Pohádky o mašinkách - 2. díl - U kouzelníka Zababy:

...
Kouzelník Zababa (mluví s Nejvyšším panem železničářem ve stanici Zababov): Vím, že chcete, abych Vám postavil největší mašinku na světě. Já to udělám, ale Vy mi dáte všecko, co vyberete u všech pokladen za tři dny. Dodací lhůta je o příštím úplňku.
...


Pohádky o mašinkách - 5. díl - Jak z jedné mašinky bylo mašinek deset:

...
Pavlíček alias Pašíček (malý kluk, divá se na největší mašinku na světě): Pane železničáři, proč ta mašinka není celá v kůlničce?

Železničář Blahoš: To je proto, že je tak dlouhá, že se nám do žádné kůlničky nevejde.

Pašíček: A proč je tak dlouhá?

Blahoš: Protože je to mašinka, kterou postavil černoknežník Zababa. Nemůže nikam jezdit a my se tu nad tím všihni trápíme, protože nevíme, co si máme počít. Potřebovali bychom místo ní mnoho obyčejných lokomotiv, ale nemůžeme si je koupit, protože ta černokněžnická nás stála tolik peněz, že už žádné nemáme.
...


Veškeré postavy a děj toho příběhu jsou smyšlené. Jejich podobnost se skutečností je čistě náhodná.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 23:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CESTUJÍCÍ: Díky, jak dlouho jsem je nečetl a neviděl... Velice mě "TO" pobavilo!
HAF, haf...
Airtime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 23:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je zrale na sampanske! Dnesni EC135 prijelo do Brna i Breclavi na cas. Po prve po mesici!!! Nezbyva poprat, nez aby se to v nasledujicich mesicich podarilo i casteji:-)

... a casem 2.23 mohlo pomalu zacit pretahovani lidi ze zlutych autobusu na vlak...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 06:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TIS 006 přijel 7. října a TBZ měl začátkem prosince. TIS 007 přijel 9. listopadu a TBZ mu trvala neskutečné tři měsíce. Na to bych teda šampusem neplýtval.

Tak Pašíčku, kde jsi? Už máš na mašince udělané rysky, bude to hned :-)))
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 08:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Daří se i dnešní 134
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 08:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Airtime:

Obavam se, ze kraceni jizdni doby tomu nepomuze. Stirala by se tim dosavadni vyhoda vlaku na Brno (a par dalsich mist). Totiz za umerne vyssi cenu si muzete dele posedete/postat, nez Vas nekdo bude vyhazovat v cilove stanici. ;)
Stará paní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.251.27
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:00:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s šampusem. My, co denně 134/571/570/135 sledujeme, máme velkou radost. To přetahování na vlak bohužel začalo s platností noveho GVD a většina tehdy důvěřivých už bohužel zřejmě "procitla". Bude to trvat, ale snad se to podaří. Mimochodem, tím EC134/135 jsem jel zatím dvakrát (jednou 680, podruhé 362), drakem jen jednou 570 (680), ale vždy bylo dost plno. Největší průšvih je, když lidem, co míří z EC134 nahoru do Neměcka na EC176, ujede v Holešovicích přípoj. Snad už to nebude časté.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorát že žluté busy jezdí za méně než poloviční cenu a s lepším servisem. Stojí Vám 7 min. za 200,- Kč? A cestou v TOM si ani pořádně nezavoláte.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldfinger -když jsem jel 680 tak jsem zadnej problem s telefonem nemel.Zkousel jsi to, nebo to mas pouze z medii.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozrejmne jsou mista kde se clovek nedovola ,ale to vetsinou operatorem kterej tam nema pokryti.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:23:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochopitelně při průjezdu adamovským tunelem je v Pinďovi se signálem problém. Strhněme tunel.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm: Přesně tak, ta záležitost s rušením signálu je jen motání nesouvisejících věcí. Kdosi zjistil že někde v tunelu nebo mezi skalami nemá signál a protože byl zrovinka rozjetý ve vyhledávání chyb na pendolinu, přidal k ni bezhlavě i tohle. Včetně rádoby vědeckého vysvětlení, aby se to mohlo propírat v médiích.
Z vlastní zkušenosti vím, že signál v pendolinu kolísá na trati Praha-Brno úplně stejně jako při cestě každým jiným vlakem.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chápu, že v tunelu nebo v údolí signál prostě není, ale na dálnici ho mám všude. Když jsem jel naposledy vlakem (EC přes Německý Brod), tak jsem si pořádně nezavolal od Golčova Jeníkova až po Tišnov. A co těch 7 min. za 200 Kč (s km bankou o něco míň, ale tu bych za půl roku nevyjezdil).
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 11:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To že mají operátoři dálnici lépe pokrytou než železnici je známá věc, to nesouvisí s konkrétní soupravou.
Myslím, že nidko nenabízí vysloveně 7 minut za 200Kč, vlak poskytuje (či měl by poskytovat) obecně lepší komfort už jen z principu své jízdní dráhy. Po cestě v silničním vozidle je člověk přece jen víc "vytřesený" než z vlaku jedoucího po bezespárových kolejnicích. Nemluvě o tom, že ceny SA jsou jen čistě nástroj konkurenčního boje. Až tento boj vyhrají, ceny půjdou nahoru. NEvyhrají-li ho, službu prostě přestanou poskytovat a půjdou tam, kde jim pšenka pokvete.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace