K-report
 

Archive through 09.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archive through 09.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 01:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zghk: já tu neřeším náš volební systém, ale dostává mě, že někdo ignoruje referendum, protože formálně nebylo platné díky nizké účasti a argumentuje tu volbami, které ač bez limitu na účast, mají být vyjádřením souhlasu. Kolik lidí volilo současnou koalici se dá samozřejmě dohledat (http://www.volby.cz)

Už se určitě diskutovalo, že stačilo otázku položit opačně, a bylo by vymalováno...

(Příspěvek editován uživatelem peslg únor 07, 2006)
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtějí se mi pročítat všechny ty příspěvky a tak mi řekněte. To byli představitelé města v Bruselu? Dostanou a nebo nedostanou peníze od EU? V případě, že nedostanou, co se bude dál dít?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.32.30
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:53:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

->Zghk: 70.000 lidi je urcite vic, nez pocet "Brnanu" kteri nadrazi vyuzivaji a nebo v budoucnu vyuzivat budou (prespolni volit nemohli,ze) a ostatni to nezajimalo, takze je to urcite dost.

A jinak nevim,proc by mel jit veskery osobni tranzit AUT - POL pres Brno? Ja bych rekl,ze by se tim zvysila jizdni doba alespon o pul hodiny a jedinou vyhodou na tomto trasovani je prave jen Brno, tak proc by Lide co chteji jet do Brna tam nemohli jet vlakem ktery jede do Prahy, nebo do Nemecka a ti co jedou do Ostravy nebo Polska jet kratsi trasu pres Otrokovice?
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 09:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zhgk: No tak veskery osobní tranzit AUT - POL přes Brno?? Připojuju se k Tydytovi, proč? Navíc myslím, že by to nebyla půlhodina, ale pokud se přerovská trať zároveň neoptimalizuje (nenarovná), tak to bude podle mě daleko víc. Nějak mi uniká, proč by EU dávala peníze na projekt probíhající de facto paralelně s koridorizovanou Ferdinandkou, navíc s dost marginálním mezinárodním významem. Možná se pletu, byl by nějaký odkaz?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 10:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odsun nádraží versus prodloužení metra na letiště
Podle článku z dnešního idnes.cz chybí Praze peníze na metro od státu. K tomu je citován radní Šteiner: Věřím, že příštím ministrem dopravy bude někdo, kdo pochopí význam hlavního města. A to, že lidovecký ministr pan Šimonovský, který prosazuje dost pochybné a drahé projekty v Brně, odkud pochází, to nebude

Aa co k tomu sdružení Chceme metro a ne odsun nádraží v Brně? :-)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 10:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co na to sdružení "Nechceme chalupoidní metro ani odsun nádraží" ?

Krucinál - najděme nějaký smysluplný projekt za 40 miliard a utopme ty prachy v něm. Všichni budou spokojení.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 10:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam obavu, ze pan radni necetl vlastni stranicke dokumenty. Nejvyssi pan zeleznicar je reprezentantem strany, ktera byla ve vsech vladach pocinaje Kosickym vladnim programem; s jedinou vyjimkou Zemana. Nejvyssimu zeleznicari se, podle jeho vlastnich slov, tahle funkce moc libi a moc ho bavi.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jestli se postaví spíš metro k letišti než zastávka Brno - Pustá pole, tak brněnský mindrák z Prahy propukne naplno a můžeme čekat nějakou iniciativu "Letiště v centru" apod. :-)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

můžeme čekat nějakou iniciativu "Letiště v centru"

A konecne se Brno stane svetove .
V Londyne taky maji letiste, jehoz ranvej konci u Haly Millenia (akorat nevedi, co s tou halou, ackoliv jeji stavba a vystava v ni stala asi 3 miliardy britskych penez; od roku 2001 je v zime vzdy vyuzivana jako bydleni pro bezdomovce)
Koblížek_s_polevou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 12:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad chybějící peníze na metro - jojo, magistrát hodně tlačí na pilu, aby peníze v příští 7-letce z Bruselu vytřískal. Na okruh vnitřní i vnější, metro A, D atd. Ovšem pak by se poněkud nedostávalo na ostatní. A to ještě prý nečerpají v současnosti v rámci JPD, ačkoli mohou.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když prohlásil pro Rovnost Paroubek,že Brněnské nádraží vydrží a o to se postará,tak proč to tu řešit.To je už potom rozhodnuté a POLITICKY v ČSSD,že jeho slovy je důležitější Nové spojení v Praze,jak nové nádraží v Brně.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 00:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phpttjournal: vy si plete ODS s ČSSD. Paroubek se v souvislosti s brněnským nádražím nijak nevyjadřoval k pražskému Novému spojení. Naopak to byl pražský radní Šteiner, který řekl, že Praze by měla dát EU prachy na metro na úkor brněnského uzlu.

a on ten Paroubek nebude ve vládě věčně, už mu zbývá jen pět měsíců, ale o prachy na ŽUB bude moci vláda ČR žádat kdykoli v letech 2007 - 2013.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 08:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odsun_nadraží : Ale jo dokonce je to v článku ze dne 24.1.2006 bylo to v Rovnosti.To jste asi nečetl
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 09:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phpttjournal: nemám možnost ten text dohledat. ale jde jistě o výroky "nezávislého komentátora" nebo redakce nebo někoho z ODSunovačů. koalici NvC a jejím členům je metro či Nové spojení ukradené. pokud vím, lidé z koalice nemají nic proti příspěvku EU na ŽUB, akorát poprávu a v souladu s referendem poukazují na kolosální blbost odsouvat nádraží a chtějí přimět EU, vládu, kraj i město, aby investice směřovala do přestavby ŽUB s rekonstruovaným nádražím v současné poloze (podél ulice Nádražní).
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 09:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádraží v Brně je stejně důležité, jako pražské Nové Spojení, pokud se v Brně bude jednat o rekonstrukci přibližně ve stávající poloze. Pokud by se jednalo o onu protlačovanou přestavbu dolního, tak má přednost NS, protože jeho efekt je bezesporu pozitivní, zatímco v případě Brna je to přinejlepším sporné (ale spíše se jedná o zhoršení situace).
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 09:51:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s tím novým spojením, to bude nějaký šum, dyť to je stavba napůl hotová, ta asi nesoutěží o peníze na příští sedmiletku s Brnem ani s metrem, ta (snad) má financování již zajištěné...
Koblížek_s_polevou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 10:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peníze nejsou jistý skoro nikdy - zvlášť když ani budoucnost SFDI není jistá.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo už se těším, jak pilíře nedoknčeného NS budou dominantou pohledu na dolní Žižkov.

Oni však peníze, když už se něco rozjede, jsou (za současného stavu ne všeobecně). A jde jen o to je vyhádat a mít k tomu argumenty.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:15:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no jo, dobře, všechny plány platí jen s nějakou pravděpodobností a vím samozřejmě dobře, že například třetí kolej do Libně je rozestavěná už zhruba 50 let, ale tyhle extrémní případy bych sem netahal. NS a Brno (resp. metro A) jsou vážně dost nesrovnatelný případy.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádraží v Brně je stejně důležité, jako pražské Nové Spojení

Co znamena v tomto pripade "důležité"? Ze je stejne bezvyznamne? Mam pocit, ze kdyz se zeptate nejakeho Prazaka - nesotouse na vyraz Nove spojeni, vyjmenuje metro na Prosek, na letiste, par dalnicnich spojek a tunel pod Stromovkou. Ve vztahu k hlavnimu nadrazi Vam asi odpovi otazkou "A proc, vzdyt to uz je pripojene 150 let"
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Analogicky, když se zeptáte, jaké výhody přinese odsunuté nádraží v Brně pro CESTUJÍCÍHO, tak se dozvíte, že položení nádraží v přímce, zvětšenou kapacitu odstavných nádraží, výškové sjednocení tratí a jako bonus možnost procházky z nádru do centra s výhledem na Petrov:-)
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruprt : Jak asi jinak probíhala asi představa o novém nádraží v Brně?To magistrát včele s úředníky určitě dělá kvůli tomuto,že se projdeš budeš na vzuduchu a podíváš se na Petrov
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vymyslel kolega odsunovač Hýsek, když tvrdil, že hodně lidí nebude používat MHD, protože se rádi projdou několik set metrů bulvárem s kulisou Petrova v pozadí...:-)
V Praze bych hlavní analogicky přesunul do jednoho domu na nábřeží, aby měli cestující výhled na Hradčana.
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.103.134
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:19:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo brání stavbě nového nádraží? Mladí starci
Pro přesun nádraží

Mladí starci. Kdo jsou?

Lidé, kteří hodlají - jak už dříve vyhrožoval brněnský a krajský zastupitel Mojmír Vlašín - na naše město žalovat při jednání v Bruselu. Tedy představitelé koalice Nádraží v centru se svými příznivci z řad Hnutí Duha, Nesehnutých, Dětí Země, Brněnského dopravního kruhu a jedné nejmenované jednobarevné strany.

JanWerich kdysi prohlásil, že: „...v této chvíli, po celé planetě, běhá já nevím kolik třicetiletých, kteří tu už tři sta padesát let nemuseli bejt“. Pravdou je, že hlavním odpůrcům nového nádraží v Brně možná ještě ani těch 30 let není a doba, kterou by rádi zakonzervovali, je stará teprve 160 let, přesto jejich snaha zabránit rozkvětu našeho města je obdivuhodná. Co však dělat, když jeden z jejich, dnes již neúspěšných vůdců Jakub Patočka, si přeje, aby Brno, do nástupu totality hlavní město Moravy, na soutěžení s evropskými městy konečně zapomnělo.

1/2
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.103.134
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:20:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2/2

Jako vousaté karikatury nemohoucích starců lkají nad údajnou ztrátou prostoru, kde sice není možno zaparkovat a starou tetičku doprovodit bezbariérově k vlaku, k tramvajím nevedou eskalátory, ale kde jsou údajně nostalgicky cítit jakési smaženiny. Zvláštní je též jejich starost o prozatímní nedostatek peněz, za které při své propagandě chtěli mimo jiné vyčistit přehradu, i když dnes snad každý ví, že účelově přidělené prostředky nelze aplikovat jinam, než pro daný účel.

Že jejich nesmyslné referendum stálo naše město 6 milionů a že Praha investuje ročně do výstavby nových nádraží a železnic 14 miliard, o tom mlčí. Proto se ptám: Jak to, že modernizaci svého města pro 21. století prosazují spíše ti starší, kteří se toho možná ani nedožijí, zatímco tito mladí jí tak vehementně brání?

Patří opravdu svou mentalitou mezi tuWerichovu skupinu? To by bylo ještě dobré, protože nad lidskou vlastností, která je do této skupiny řadí, sice nemůžeme, jak říká též JanWerich, vyhrát, nesmíme však s ní přestat bojovat. Možná však jsou jejich pohnutky natolik racionální, že si je ani neodvažuji domyslet, a vyhozených 6 milionů je možná pro ně jen vstupním pakatelem.

O autorovi| ZDENĚK KOLÍBAL, Autor je soudní znalec v oboru dopravy

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava

Autor: ZDENĚK KOLÍBAL
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Koe: Tak ze čtvrtiny, bych řekl. Sice je v polovině ražení tunelů, ale:

1. Tunely nejsou jen díra s pracovním ostěním, ale je toho víc.
2. Ještě zbývají 3 velké mostní objekty, kde se ještě dost velký objem prací musí udělat:
Most Balabenka - sotva vylezl ze země
Estakáda Sluncová - existuje jen západní opěra
Estakáda přes Masarykovo nádraží - začalo se zakládání opěr
3. Svršek, TV, kabelizace, technologie, přestavba severního zhlaví hlaváku ...
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Ruprte, omluvám se za svou poetickou duši - netušil jsem, že se z mé nevinné poznámky stane takový "bestseller"! :-)
Já bych viděl analogii v tom, že dnes, když spěchám, jedu z nádraží šalinou 12/13 na Českou a dále (což někdy docela trvá), ale když mám trochu času, chci se mrktnout, co nového ve městě, tak se "šmrncnu štatlem", mrknu na vykopávky (ať už na Svoboďáku či jinde) apod. ;)
Tak prosím neprezentujte, že mým hlavním důvodem přesunu je procházka s kulisou Petrova v pozadí.

Ale ať Vám dám zase nějakou "munici" k vysmívání: na rozdíl od Prahy a jiných "normálních" rozvíjejících se měst - kromě toho, že se tam hodně staví, investuje, rozšiřuje, tak mají "kulturní" nábřeží. Svratka sice není Vltava, o to víc by se však měla využít k relaxu apod. Podívejte se tam dnes. Hnus. Projekt Zelených a koalice Nádraží v centru ad. se zabývá tím, jak znečistit velestavbou samé srdce Brna a širší (tedy jižní) centrum je nezajímá, asi tam nevidí přes bariéru náspu nad starým viaduktem - ekologům tedy ty skládky, staré ekologické záteže, zaasfaltované a zabetonované nábřeží a mnoho dalších věcí jaksi nevadí, nebo co.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Hýsku, to už tu bylo mockrát. Zabedněnci jako Vy ovšem nikdy nepochopí, že rozvoj Jížního centra je na odsunu nádraží nezávislý. Ba dokonce si troufnu říct, že kdyby tu některá individua odsun nádraží neprosazovali, mohlo se dnes na břehu Svratky již stavět. Odsun nádraží naopak rozvoj Jížního centra zdržuje.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se tedy týče mých hlavních argumentů pro nádraží v odsunuté poloze:
1. Stavba, která při svém průběhu negativně neovlivní dopravu a životní prostředí v centru města.
2. Moderní nádraží s dostatečným prostorem a možností rozvoje, které se nemusí tísnit v samotném historickém centru a budovat s ohledem na všechny možné technické kompromisy.
3. Rozvoj a revitalizace tzv. Jižního centra a s tím související pracovní možnosti pro Brňany a Jihomoravany.
4. Zjednodušení celého železničního uzlu, uvolnění ploch pro rozvoj, parky...
5. Znovuzrození historického viaduktu, "resuscitace" Skácelova svrateckého nábřeží.

A pokud se odpůrcům podaří zhatit přísun financí od vlády či od Unie (nebo obojí), myslím si, že Brno bude stavět dál (už teď se blíží realizace odstavného nádraží, tramvaje Plotní ad.), jenže to bude pomalejší a z brněnských peněz. Protože radnice (alespoň tato, změnit to mohou volby), nebude připravovat a realizovat projekt, který je ve všech směrech nevýhodný. Prostě důvod, že 700m je daleko, že centrum Brna se nemá rozvíjet za své středověké hranice, u mě neobstojí.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Tak prosím neprezentujte, že mým hlavním důvodem přesunu je procházka s kulisou Petrova v pozadí."

Takhle jsem to nikdy neprezentoval.

Oni si třeba velestavbou znečistili srdce města v Drážďanech, Erfurtu atd., naopak Berlín Hbf se staví na "zelené louce" mezi Reichstagem a nemocnicí Charité, kde není lautr nic a všude daleko. Protože měly DB oprávněný strach, že tam nikdo nebude jezdit, tak zrušili zastavování dálkových vlaků v Berlin ZOO a budou zastavovat nuceně až na Hbf. Jen v tom Berlíně je větší šance, že k novému nádraží dosáhne jednou civilizace, v Brně jsem velký skeptik - celé Jižní centrum by bylo buď stavbou města ve městě (pro Brno příznačně megalomanská záležitost), nebo důvodem k vylidnění centra stávajícího.
K revitalizace nábřeží Svratky, odstranění skládek a ekologických zátěží, asfaltu apod. je bezpodmínečně nutné postavit hlavní osobní nádraží v odsunuté poloze? Zdůrazňuji osobní, ne odstavná. Nebyla náhodou stará Vaňkovka taky ekologickou zátěží a zaasfaltovanou plochou? A zmizela, aniž se s osobním nádražím cokoliv dělo.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tramvajím nevedou eskalátory, ale kde jsou údajně nostalgicky cítit jakési smaženiny

Hm takže důvodem pro přesun je že k tramvajím nevedou eskalátory... hm..

Praha investuje ročně do výstavby nových nádraží a železnic 14 miliard

To by mě zajímalo jak na to pan soudní znalec přišel.

ekologům tedy ty skládky, staré ekologické záteže, zaasfaltované a zabetonované nábřeží a mnoho dalších věcí jaksi nevadí.

Kvůli likvidaci skládek je potřeba přesunout nádraží???
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Peno,

proč se Jižní centrum nerozvíjí, má několik důvodů, tím hlavním byl asi nezájem o neatraktivní znečištěné zpustlé plochy, o které se začali investoři zajímat až od té doby, co byl znám projekt nového nádraží. Ale můžete si tam teď postavit nějaký obchod, uvidíte ten nával.

A když už jsem podle Vás zabedněnec (nechápu, proč na mě na tomto fóru všichni takto nepěkně křičí), tak něco k Vaší gramatice:
- J-I-žní centrum
- individua neprosazoval-A
- Říkejte si -,- co chcete...
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek:
Ad bod 1: Myslím, že krátkodobé potíže se stavbou stojí za dlouhodobý přínos pro cestující.
Ad bod 2: Nádraží není v historickém centu, ale v jeho blízkosti, což je výhoda. Technické kompromisy při stavbě mě jako cestujícího moc nezajímají.
Ad bod 3: Nezávislé na poloze nádraží. Jestli bude nádraží přiléhat k imaginárnímu jižnímu centru ze severu nebo jihu je investorům egal. Počet pracovních příležitostí bych nepřeceňoval.
Ad bod 4: Zjednodušení železničního uzlu mě jako cestujícího nezajímá. Odsunem se uvolní budova nádraží a násep (nemluvím o odstavných), to stojí za 24mld?
Ad bod 5: Svratecké nábřeží se může revitalizovat pouze s nádražím v odsunuté poloze? Revitalizace viaduktu: jak se viadukt využije? Jako gigantická tržnice a la Karlův most nebo přes Brno povede opuštěný a zbytečný viadukt? Ten rozvoji centra bránit nebude?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek: Nazývám Vás zabedněncem proto, že jen zabedněnec může tvrdit, že rozvoj Jižního centra je závislé na novém nádraží. Závislé je na politické vůli, která zde dosud nebyla. A kdyby ODS tak mermomocí nechtělo menší pohodlí pro cestující železnicí, tak by se taky na celé Jižní centrum vybodlo, tomu věřte. Odsun nádraží se nedělá kvůli JC, ale kvůli osobním zájmům členů brněnské ODS. Mě jakožto Hodoňákovi tedy nezbývá, než věřit že v komunálních volbách budou mít Brňáci dost rozumu a tenhle nesmysl ještě zarazí.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsku, lžete hned v prvním bodu chatrné obhajoby odsunu. Stavba Dolního setsakramentsky negativně ovlivní dopravu a životní prostředí v centru - kudy myslíte, že budou jezdit nákladní vlaky během výstavby? Přece přes stávající hlavní!!! Rozvoj ne jižního centra, ale jižní zanádražní čtvrti na rozvoji nádraží závislý není, a pokud by se vymístil nákladový průtah za Svitavu a celé Dolní včetně komárovské spojky zrušilo, může tam být krásné nábřeží, na které se pan Skácel shora bude radostně usmívat. Ten viadukt lze sanovat i pro současný provoz a rozhodně bude lepší, když po něm povedou koleje. Pan Kolíbal, jehož si jinak veli vážím za postoj k R43, očividně přehlédl práce na bezbariérovém zpřístupnění nástupišť a pokud by objel Tesco, určitě by našel nějaké místo na zaparkování. No a vypovězení asijských kuchtíků snad nestojí 24.5 Mrd. CZK, i za setinu částky bych si to vzal osobně na triko.
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruprt:
ad ad 1: "Krátkodobé potíže" - to je nepatřičný eufemismus pro to, co by nastalo. Zažil jsem to v menším při rekonstrukci koridorové trati Brno-Česká Třebová, resp. Adamov - Blansko.
ad ad 2: Chápu, že Vás nemusí zajímat technické kompromisy, proto byste to měl nechat na odbornících (já se za něj nepokládám), kteří zvolili odsunutou variantu. Výhodu nádraží na místě středověkých hradeb samozřejmě nezpochybňuji, ale opět kvůli technickým řešením (a na ně navázaným financím a užitnou hodnotou) byla tato poloha problémem už v 19. století.
ad ad 3: Investorům to asi egal není, jelikož potřebují zákazníky, kteří musí mít důvod do jižního centra jít (a nenuťte je lézt Myší dírou...). Kdyby jim to egal bylo, nebyla by ani ta Vaňkovka takovým porodem a vypadalo by to tam dnes jinak. A počet pracovních příležitostí - to je důležitá věc, kterou jste odbyl poznámkou "nepřeceňovat" - je tu nezaměstnanost okolo 10%, což je při srovnání třeba s Prahou zbytečně moc. Nevím, jestli platíte daně, ale já je dám raději na nové nádraží než na sociální podpory (pokud nejsou nezbytně nutné, např. pro handicapované).
ad ad 4: Zjednodušení uzlu Vás taky nezajímá, chápu, opět tedy odkazuji na odborníky a jejich zprávy a studie; taky si myslím, že o tom nemělo rozhodovat referendum cestujících, které to "nezajímá". Děkuji za tuto poznámku a argument. Odsunem se uvolní poměrně velké plochy (nastudujte, prosím, na www.zeleznicni-uzel-brno.cz), cena 24 mld. je včetně dopravní infrastruktury, která je nutná (asi i bez nádraží - viz Zvonařka...). Varianta v centru by nebyla o moc levnější a novou budovu by znamenala taky.
ad ad 5: Je logické realizovat revitalizaci nábřeží v rámci většího projektu (viz bod investice v JC a ŽUB), komplexně se musí řešit také protipovodňová opatření v této oblasti. Viadukt, který nebude schován pod náspem (mimochodem nevíme, v jakém je po 200 letech stavu), bude krásně průchozí a "průhledný" (najděte si historické pohlednice Brna či vizualizace na webu Europointu) - je to nádherná památka, na které může být cyklostezka k řece...
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldfindře, i kdyby (elektrické) nákladní vlaky krátkodobě centrem jezdily, není to nic proti tomu, kdyby se v centru stavělo - nejen stavba budovy na Nových sadech, ale spousta těžkých tatrovek na naftu a bagrů v samotném centru (zlaté vlaky!!!), přerušený provoz, rozebírání celého svršku a spodku ze Židenic do Heršpic... Myslím, že lžete vy.

(Příspěvek editován uživatelem hýsek únor 08, 2006)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázkou je, co je pro Brno lepší v konečném výsledku a já jsem toho názoru, že je to zachování nádraží v centru. I za cenu několika let staveb v centru Brna.
Jediné čeho bych se bál, jsou plány na AN na Nových sadech, které se někteří snaží prosadit.

(Příspěvek editován uživatelem peno únor 08, 2006)
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si právě, Peno, myslím, že by ta stavba vzala Českým drahým drahám poslední cestující (včera jsem jel z Prahy s jendím Francouzem, zpoždění bylo už v Holešovicích, odkud vlak vyjížděl, 40 minut, informovanost veškerá žádná, Francouz nestačil valit oči - a to se mi stává s ČD běžně) - místo pendolína jelá stará herka... ČD by při stavbě nasadily dlohodobě nějaké autobusy, Všichni tak budou jezdit v lepším případě trvale autobusy, v tom horším každý svým autem...
V novém nádraží by bylo integrováno i AN (přímý přestup vlak - budoucí diametr - šalina - autobus), takže by se mohla zrušit hnusná Zvonařka...

(Příspěvek editován uživatelem hýsek únor 08, 2006)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zeptam se asi blbe, ale proc se vlastne musi brnenske nadrazi rekonstruovat? "Rekonstrukci" mam na mysli bud prestavbu dnesniho stareho nadrazi nebo postaveni uplne noveho odsunuteho - ale proc to vubec musi byt??

Stejny dotaz mam k celemu zeleznicnimu uzlu.

Dekuji predem za vysvetleni, zejmena pokud bude smysluplne
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek - ad ad 3: ...Investorům to asi egal není, jelikož potřebují zákazníky, kteří musí mít důvod do jižního centra jít...

Teď jste to napsal naplno - nádraží se přesouvá proto, aby zákazníci "museli mít důvod" jít do Jižního cantra.

(Příspěvek editován uživatelem Vratislav únor 08, 2006)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek: To ovšem není problám nádraží. Ono, za deset let už možná ČD ani do Brna jezdit nebudou. A že by to sebralo cestující železniční dopravě, tomu nemůžete sám věřit. Tady jde o výsledek a nádraží v současné poloze je pro Brno jednoznačně lepší než nádraží na území nikoho.
A ten diametr, no kdyby byl, tak prosím, ale právě kvůli odsunu nádraqží, se s diametrem nepočítá. AN na Zvonařce by mělo zůstat, jen je třeba přivězt k němu MHD. Ale to nespěchá.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý arj,
doporučuji přečíst "historii uzlu" na www.zeleznicni-uzel-brno.cz

Ad Vratislav: já, ač nemajetný nepodnikatel, mám zájem na rozvoji města. To, že obchodník potřebuje zákazníka, je , myslím si, normální. Ale to je jenom dílčí problém a jeden z důvodů či vedlejších efektů projektu.

(Příspěvek editován uživatelem hýsek únor 08, 2006)
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad peno:
- projekt Tramvaje Plotní si můžete prohlédnout na http://www.jcbrno.cz/tram.php, posudek o vlivech záměru na životní prostředí "Tramvaj Plotní" je k nahlédnutí na Kounicově 67
- možná jde také o to, aby Jižní centrum nebylo územím nikoho, nemyslíte?
- kde jste vzal informaci, že se s diametrem nepočítá?

(Příspěvek editován uživatelem hýsek únor 08, 2006)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

projekt Tramvaje Plotní si můžete prohlédnout na Kounicově 67
Ten projekt znám a do jisté míry bych ho i schvaloval, kdyby nebyl prvním krokem k odsunu nádraží. Především si myslím, že se to mělo udělat už při stavbě ÚAN Zvonařka, ne až teď.
možná jde také o to, aby Jižní centrum nebylo územím nikoho, nemyslíte?
Tak ještě jednou, věřím že tentokrát už to pochopíte. Rozvoj Jižního centra není závislý na odsunu nádraží. To že se dosud do JC nekoplo je způsobeno hlavně nejistotou o tom, jestli tam bude nebo nebude nádraží.
kde jste vzal informaci, že se s diametrem nepočítá?
Třeba od hejtmana JMK, který řekl, že peníze jsou buď na odsun násdraží nebo na diametr.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Souhlasím, že tramvaj plotní měla být zároveň se Zvonařkou, ale za komunistů se takto jaksi neuvažovalo a nediskutovalo.

- Myslíte, si, že když něco napíšete tučně, tak že to pochopím? :-) Ano, ta nejistota je jasná, ale nyní je změna v územním plánu, s novým nádražím se už počítá. Samozřejmě si to jižní centrum můžete rozvinout sám, ze svého, bez podnikatelů...

- Zřejmě bude nejdřív nádraží a potom diametr (finanční náročnost je jasná, ale mohlo by se začít stavět už v průběhu staby nádraží - bylo by to potřeba; to by ale odpůrci přesunu nesměli zablokovat peníze z ČR a EU). Kde se dostanu k tomuto Juránkovu vyjádření?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek: Jakožto zákazník bych si raději sám rozhodl, kam půjdu, a ne že budu invesotry někam tlačen. Pokud budou v Jižním centru zajímavé obchodní a pracovní příležitosti, tak je jistě neminu, nezávisle na tom, na kterou stranu od nádraží to bude - však by to od vlaku bylo stejně daleko v obou polohách, ne?

(teď mě ovšem napadla provokativní myšlenka: Představme si poněkud nereálnou situaci, že za 100 let bude Jižní Centrum přeplněné - bude se plánovat nějaké "Jižní Jižní-Centrum" a znovu přesouvat nádraží?)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte, si, že když něco napíšete tučně, tak že to pochopím?
Ano, teď už vidím, že jste opět nic nepochopil. Já to tedy již vzdávám, snad bude mít někdo jiný lepší nervy.
Kde se dostanu k tomuto Juránkovu vyjádření?
Je to tak půl roku co to řekl v Jihomoravském večerníku a následně se to objevilo i v Rovnosti. Prostě, pokud se dají prachy na odsun nádraží, diametr nebude. Alespoň ne v nejbližších desetiletích. A bez diametru bude odsunuté nádraží dopravní časovanou bombou.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do www.zeleznicni uzel jsem nahledl. Snad budu mit cas na peclivejsi prostudovani, ale - aspon na ten prvni pohled - jsem tam nenasel nic o smyslu celeho projektu.

Treba jsem prilis konservativni nebo tomu z jineho duvodu nerozumim, ale furt tam nevidim zadny duvod, proc stavajici nadrazi nevyhovuje. Snad jako jediny bych, z celeho toho vyctu zelene a prochazkovych kolonad, uznal prodlouzeni nastupist.
Jenze k cemu je potreba prodlouzeni nastupist? Pres Brno jezdivaly pred 20 a vice lety ruzne Saxonie a podobne rychliky DDR - Madarsko ci DDR - Rumunsko/Bulharsko, ktere mely 15 vagonu; osobnich regionalnich a mistnich vlaku taky byvalo daleko vic a mnohem delsi a vsechny ty vlaky se "odvezly".

Takze bych svuj dotaz formuloval trochu jinak, prenesenim do vlastniho bytu - je nutne, abych se kvuli zasle barve na zdech a nove kuchynske lince stehoval o nekolik ulic dal? Ja osobne proste vymaluju a pozvu si instalatera, ktery premisti kohoutek nad drezem a odpad ze drezu o kus vedle. Celou takovou "rekonstrukci" poridim za 10 tisic. Pri stehovani by mne jen ty krabice na zabaleni prisly na skoro stejnou castku.
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dobře, ale jen mezi řádky (aby zas někdo neřekl, že je to můj hlabní argument) :-) :
Jako zákazník se samozřejmě můžete rozhodnout k čemu chcete, ale je poměrně jasné, že větší byznys uděláte tam, kde je co nejvíce lidí (např. z důvodu cestování). Těžko Vám někdo nabídne zajímavé obchodní a pracovní příležitosti někde, kde nebude mít zaručeno že tam někdo přijde, dovede infrastrukturu... Ale když postavíte nádraží, přivedete lidi, přivedete infrastrukturu (nejen dopravní), lidi budou chtít kavárny, obchody, byty, parky, nábřeží atd. Obráceně to sice jde, ale dost pomalu, bez záruky, za hodně peněz... A že je to stejně daleko na obě strany? To asi ano, ale proč by dnes někdo še "od civilizace", když může jít v budoucnu přes novou čtvrť...

Jde také o to, aby se nádraží mělo v případě potřeby kam rozvíjet, což teď nemůže (a praská ve švech - zkuste jet někam v pátek odpoledne, uvidíte tu "kulturu cestování", tomu kosmetická rekonstrukce nepomůže) a to nové bude moci (v roce 1800 to s územním plánováním vypadalo trošku jinak než dnes)...
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: možná Vás uklidní, že mě to tady stojí také spoustu nervů :-) Došly Vám nervy nebo argumenty?
Myslím, že ani Juránek neví, co bude za 5 let, natož za několik desetiletí. Ale pochybuji, že by Juránek řekl, že "když bude nádraží, nebude po několik desetiletí diametr". To bych prosil doložit, nebo požádat hejtmana o nové vyjádření.

Ad arj.
Prostudujte si to, prosím, důkladně. A neomezujte se na jedinou rubriku. Jen namátkou (kromě větších prostor pro cestující): zjednodušení uzlu (zabírajícího velké pozemky), železniční spodek a svršek, zabezpečení a další technologie, více kolejí (nemyslím kusé) - aby dva vlaky nemusely stát na jedné koleji, aby k nádraží z Židenic nevedly pouze 2 koleje, budoucí napojení na VRT a spousta dalších věcí... ale předem upozorňuji, že (kromě jiného) komplexní zpráva od Drees and Sommer dá zabrat - ovšem bez jejího prostudování je dosti těžké diskutovat...

(Příspěvek editován uživatelem hýsek únor 08, 2006)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek: Jistě, o tom asi nebude sporu, že mezi nádražím a "starým" centrem poroste něco nového o něco rychleji, než za nádražím. Ale co brání tomu vyhlásit prostor jako rozvojový i když bude za rekonstruovaným nádražím? Rekonstruované nádraží může klidně tvořit brány do dvou částí města - na sever do klasického centra, na jih do nového.

Možná by to i byla hezká myšlenka: Rekonstrukce ve stávající poloze jako výzva pro architekty a stavaře. A výsledek? Na severu Petrov a původní, historické centrum, na jihu, jako protiváha, nejmodernější centrum nové - a jako "schod" mezi starým a novým - rekonstruované a na jih mírně protažené nádraží. Na jedné straně kolejí zrekonstruovaná historická budova, na jihu její nejmodernější, větší bratr.
A skrz to rekonstruované nádraží široká brána mezi oběma centry - a současně brána do města, kde si nové bere ze starého to nejlepší, aniž by jej ničilo.

Ad potřeba rozvoje Hlavního: Nová budova otevřená do Jižního Centra zvýší kapacitu a zajistí komfort pro cestující. Příměstská doprava bude ve výhledu jezdit diametrem, nebo projíždět - žádná vlakotvorba, to všechno jde dělat jinde. A souhlasím s Arj, že doba dvacetivozových rychlíků je již jaksi za námi. Pro všechny případy by se tam ale dvě 400 metrů dlouhé hrany jistě vecpaly.
M_G
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.14.145.33
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:56:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které dva vlaky stojí na jedné koleji? Myslíte tím 4. nástupiště? To je ale výhodné pro ČD (poplatky, obsazení jednokolejky) a ne kvuli nádraží. Nebo ještě nějaké jiné?
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 17:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím,jak jste znalý okolí nádražím,ale Nové Sady a Malá Amerika je památkově chráněná.Bohužel neříkám,jaký je její osud co je tam teď a co by tam správně mělo být.Kdyby se ovšem i zmodernizovalo současné nádraží,tak podle jakéhosi architekta(z Rakouska)se musí změnit počet kolejí před nádražím na 2 koleje a taxi+ koleje Komárova/Líšně by šli pryč.Most u Koliště/Křenové přez Koliště by musel projít výměnou za nový.A to nejde,protože jsou zase památkově chráněné.Což mě jenom přivádí k tomu,že město už udělalo vše na stavbu nového nádraží mimo centrum města.Rekontrukce daných mostů zanmená odstavení a kompletní výměnu pylířů,kolejí,svršků a dalších potřebných věcí.Cenově to prý má vyjít stejně,jako nové nádraží.Kormě toho je už odhlasováno radnicí,že v roce 2011 začne ze současné nádraží obchodní centrum.Stánkaři se ze Zelného trhu přestěhují do bývalého nádraží.A na jejich místě bude čistě prázdno.Takto to prosadily zástupci ODS,KDU-ČSL.Bohužel.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 21:39:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

24 mld. je hrozné číslo. Trochu mi to připomíná sny o "velkém Brnu" o "velké Praze". Krásné, velké stavby, rozesmáté tváře, druhá pětiletka... pardon, trošku mi to ujelo
Bohužel mám dojem, že podobný rapl chytnul v poslední době soudruhy z Jihlavy, kteří chtějí "svoje" (pro lepší politickou průchodnost "krajské") technologické centrum, univerzitu, fotbalový stadion, víceúčelovou halu, koncertní sál, letiště z mezinárodním provozem, vše bratru za 30 mld.
Cesta do pekel je lemována dobrými skutky...
Nebylo by lepší prosazovat "všem a za rozumné peníze"? (což je pro mě varianta rekonstrukce v současné poloze)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Drážďanech rekonstrukci nádraží přežili, proč bychom nemohli v Brně, co je pár let proti věčnosti. Přežili jsme rekonstrukci DPL a výstravbu Omegy na nám. Svobody, musíme přežít rekonstrukci celého náměstí, tak jako jsme museli vydržet opravu Masarykovy, bagry a tatrovky na pár let není relevantní argument. Tím je pouze přidaná hodnota. A jižní čtvrť bude lepší bez jakýchkoli kolejí, tedy i Brna dolního (v případě vedení nákladového průtahu podél Svitavy a dálnice). Nutit občany někam chodit je sprosté, já jdu pouze tam, kam chci. Nevolnictví bylo zrušeno za Marie Terezie.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega Hysek tady nekolikrat napsal "opět tedy odkazuji na odborníky"

Takze nyni pominu financni stranku veci a zeptal bych se dopravni otazky. Zcela konkretne a prosil bych i konkretni odpovedi (popr. "tento udaj se nikde / ve verejnych dokumentech neuvadi):
- kolik [km] je delka stavajiciho useku, ktery by se musel rekonstruovat
- kolik je delka useku pres presunute nadrazi
- kolik je jizdni doba po stavajici trati > nejlepe v rozdeleni na usek od mista, kde se rozjizdeji stavajici a presunuta trat do stavajici stanice Brno hl.n. a doba jizdy ze stavajici stanice na opacny konec rekonstrukce > pro rychlik 350 tun a pro prumerny osobak
- kolik by byly jizdni doby po stavajici trati, pokud by se provedla jen jeji rekonstrukce
- kolik budou jizdni casy pres nove nadrazi (opet dojezd do stanice, odjezd ze stanice)
- kolik jsou nejvyssi rychlosti na stavajici trati (kolik je tam pomalych a na kolik je omezeni)
- kolik by byla nejvyssi rychlost na stavajici trati po rekonstrukci (kolik by muselo zustat pomalych a na jakou rychlost)
- kolik budou nejvyssi rychlosti po trati pres nove nadrazi
???
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Hýsku, na příklad Berlína (hypernádraží v polích a sociální inženýrství DB) a Drážďan (rozsáhlá rekonstrukce válkou a komunismem zdevastovaného Hbf v centru při zachování provozu) jste nereagoval. Necháme to být. Vím, že "stavba nádraží" u Nových Sadů by byla nepříjemná, nicméně jsou to skutečně krátkodobé potíže, což není eufemismus. Viz příklad Drážďan (osobní zkušenost).
Přistoupím teď na Vaši argumentaci, že geografická poloha osobního nádraží ovlivňuje v 21. století rozvoj města. Nezaměstnanost se v tomto státě "řeší" výstavbou jednorázových montoven bez dlouhodobé perspektivy. Projekt Jižního centra předpokládá obchody, kavárny, kulturní sály, parky, bulváry, kancelářské budovy apod. (nechme stranou sociální inženýrství tohoto projektu). Tedy služby, založené na soukromém podnikání. Zaměstnanost v tomto sektoru stát velmi jemně řečeno nepodporuje. Ano, vznikne tu dost pracovních míst, ale dopad na celkovou nezaměstnanost v Brně a okolí nebude velký, proto nepřeceňovat.
Daně platím a ze "svých peněz" bych rád viděl kvalitní osobní nádraží v Brně. Stávající nevyhovuje, i když to není taková katastrofa, jak tvrdí příznivci odsunu. Projekt rekonstrukce ve stávající (resp. "novosadské") poloze byl hozen pod stůl z čistě politických důvodů, odtud moje skepse k prosazování odsunuté polohy z "odborně-technických důvodů). Opravdu se mi ze "svých peněz" nechce financovat několikanásobné zhodnocení ceny pozemků pod odsunutým nádražím v držení jistých politických představitelů Brna a ministerstva dopravy (a čert ví, koho ještě).
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:52:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek to je ten co sem dříve psal jako Dan_od_mun, nebo je to jinej exot? Pokud je to jinej exot, je taky za tuto propagandu placenej? (Píšu dotaz v třetí osobě, ale můžeš klidně Hýsku odpovědět i sám.)
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 11:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Koe:
Dana jsem sice asi 3x viděl a mluvil s ním, ale já jsem středoškolský učitel, bezpartijní, politicky neangažovaný (v dnešním slova smyslu) - nejsem za své názory nikým placen.
A mohl byste, prosím, něco udělat se svým stylem psaní, Koe? A když už se o mě tak zajímáte, co vy jste "za exota"?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace