K-report
 

Archive through 02.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archive through 02.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 12:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: Stávající nádraží bude sloužit nejmíň 10 let, takže investice do něj mají logiku. Když budu uvažovat, že si koupím za 10 let nové auto, tak to staré taky budu do té doby udržovat na úrovni. A bezbariérovost, solidní pokladny, pořádné ČD centrum i zázemí k nádraží patří.

Jinak nebraňme se pokroku, příklad z minulosti: Radní Ivančic zamítli kdysi výstavbu hlavní trati na Prahu přes jejich město. Tam kde leží dnes Tišnov nebo Rajhrad mohly ležet Ivančice. Místo toho máme supercourák. Tehdy to byl správný krok a já mám dojem, že stejně tak vidíme dnes jako správný krok polohu a vzhled současného nádraží. Čas rozhodne o správnosti či nesprávnosti ODSunu.
------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 18:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud bychom si měli brát příklad, tak spíš z Mnichova, Vídně nebo Berlína. Městská železnice je integrální součástí hromadné dopravy v intravilánu, nádraží stranou většiny obchodních a pracovních příležitostí tím pádem nemůže nalákat případné cestující. Jižní centrum je utopie, ta čtvrť nikdy nebude mít takovou přitažlivost, aby tam lidi šli dobrovolně a nutit je tam kvůli vlaku je sociální inženýrství. Příští rok se má např. otevřít zastávka Lesná. Dovedu si představit, že pokud budu vědět, kdy vlak pojede, použiju ho nejen k cestě např. do Modřic, kde je absolutně nejvýhodnější, do Heršpic, pokud by tam byla nějaká návazná MHD, ale třeba i na hlavní, protože nemusím přestupovat, cpát do se do šaliny a poskakovat na semaforech.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 18:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldfinger: Ono se to brněnské nádraží má ODSunout o dvě zastávky šalinou na jih - to není žádná katastrofa.
------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 19:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud bychom si měli brát příklad, tak spíš z Mnichova, Vídně nebo Berlína.

To je krasne hruskojabkojidni. Hlavne se nesnazte zmerit jak daleko je to z hlavniho nadrazi v Mnichove na Marienplatz, v Berline na Unter den Linden a ve Vidni na Stephansplatz

(Příspěvek editován uživatelem vytrezvitel leden 11, 2006)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 22:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vytrezvitel: No, zrovna ve Vídni to z Mitte na Stephansplatz už skoro blíž být nemůže, to jde o to, které nádraží považujete za "hlavní" pro S-bahn :-)

Ale Mnichov, Berlin a Wien jsou proti Brnu řádově větší, lepší inspirace může být srovnatelné Lipsko, jaký si tam kutají diametr, a kde si přitom nechávají nádraží, dokonce hlavové (fuj, ICE tam musí měnit směr!) a taky co s ním před pár lety udělali, aby nebylo tak odporné, jako to Brněnské.
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 07:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik linek a v jakých intervalech bude jezdit z odsunutého nádraží do centra?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 09:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Mnichově je na Marienplatzu zastávka S-Bahnu, s přestupem na U-Bahn. Jde o to, co se považuje za katastrofu. Tsunami to sice není, ale nemoudrosti a nevýhod až až a přidaná hodnota z pohledu zákazníka pražádná.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 09:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik linek a v jakých intervalech bude jezdit z odsunutého nádraží do centra?

No přece na kolik zbydou peníze.
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 9-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 13:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Mnichov, Berlin a Wien jsou proti Brnu řádově větší,

No vidite jak rychle chapete. Proto je taky hruskojabkojidni vytrhnout jednu z vlastnosti dopravniho systemu v tehle mestech a tuto se snazit aplikovat na Brno.

Goldfinger: kolik ma tohle "nadrazi" koleji a hlavne jaka je jeho vertikalni souradnice uz rikat nebudeme?
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 14:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: A kolik jich zbude?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 16:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To 3260: nádraží má ODSunout o dvě zastávky šalinou na jih - to není žádná katastrofa

Ano, pro ty, kteří už v té tramvaji sedí, to je skutečně stejné. Ale co ti, kteří sedí v tramvaji jiné, nebo co jí dokonce vůbec neměli v úmyslu použít ?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 22:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já jdu oponovat. Tož pěkně popořadě:

Goldfinger a zastávka na Lesné: Hm, a že je v Lesné stovky těch, co by rádi do Modřic. A pro cestu na rolo raději, byl-li bych na Lesné, zvolím MHD. 9 jest bez přestupu, Lesná - Hl. nádraží 18 minut. 5 Štefánikova čt. - Moravské náměstí 10 minut, přidám-li časy dojezdu busu k tramvaji a cestu jedničkou z Mor.n. na Hl.n., tak se dostanu na cca 25 minut. Samotná jízda vlakem zabere sice jen 10 minut, ale nějak se k tomu vlaku musím dostat a hlavně vlak má krapet jiný intervaly, než-li MHD. Čili, přestup by byl (pakliže se ze sídliště nevydáš na žel. zastávku pěšky), nebudeš se cpát do šaliny, nýbrž do vlaku a místo poskakování na semaforech budeš moci meditovat ve stojícím vlaku v Židenicích nebo na vjezdu na Hlavní nádraží. Jedinou výhodu cesty vlakem spatřuji v možnosti použití WC, kteréžto mi v tramvajích a hlavně v nočních busech občas chybí . No a ještě o víkendech, za předpokladu výskytu v blízkosti žel. zastávky, bych se klonil k cestě vlakem. Ovšem ne všichni z Lesné chtějí mocimermo na Hl.n.

Slídil: ... neměli v úmyslu použít No tak ji použijí. Je v tom takový problém? Díky IDS lístek mít budou (cestující nonIDS spoji, tedy dálkovými, většinou nejsou těmi, kdož nalehko vběhnou do víru centra velkoměsta Brna).
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 08:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: V info na na nádraží jsem se někdy ptal a říkali něco jako 4 nebo 5 linek. Ale je rozdíl jestli ta linka jezdí po desíti nebo po pěti minutách, ale skoro se obávám, že linku, co jezdí po pěti minutách, by považovali za dvě.

A kde vůbec má být ta zastávka na Lesné? Někde pod Halasákem nebo u Marie Majerové?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 08:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávka Lesná má být u Marie Majerová s tím, že druhý přístup by byl právě na Halasák (jak je lávka k Lidlovi), takže by mohla přímo obsluhovat poměrně velké území včetně zástavby na straně Černých Polí.
Samozřejmě, doktore, že má vlak jiné intervaly, ale když budu přesně vědět, kdy jede (takt) a budu se v uvedené době vyskytovat na zastávce, je to jednoznačně výhodnější. Uvedený příklad jsem mínil samozřejmě na docházkovou vzdálenost, pokud bych seděl v šalině, nebudu z ní vyskakovat. Přepravní proud do Modřic nechci přeceňovat, ale ani podceňovat, rozvíjí se tam průmyslová zóna, samozřejmě že využití nádraží v Modřicích je otázkou případného vylepšení návazné dopravy (dvojnásob to platí o Heršpicích).
Rosomak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To slídil: Přepravovat nově 50.000 lidí po jedné trase tramvaje to je katastrofa.
Zrushit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.246
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 15:57:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Dane od MuN, nevíte náhodou e-mail do Bruselu na našeho bývalého primátora (Duchoně)? Z titulu své funkce by totiž měl taková tunelářská zvěrstva, jaká se dějí v Lipsku a jsou prezentována na http://www.rolei.de/html/leipzigcity.html okamžitě zakázat!!! Copak ti Němci jsou úplně blbí a nevidí, jak jim nádraží v centru vadí rozvoji města? Přitom po obvodu Lipska vede železniční obvodové spojení, v některých úsecích využívané jen nákladní dopravou - tam by bylo žádoucí osobní železniční dopravu vymístit. A ne pořád oživovat dinosaura, rozvaleného v centru ještě od dob diktátora Hitlera, či spíše císaře Viléma. Měl by jim to někdo z Brna pořádně vysvětlit - nebo spíše vytmavit.
A ještě jedna trestuhodná věc se v tom Lipsku děje: Pod záminkou, že se tam letos budou hrát nějaké zápasy MS ve fotbale, si pořizují moderní velkokapacitní tramvaje. Jako kdyby nevěděli, že kola ekonomiky roztáčí, když se po městě co možná nejvíc jezdí autem.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 23:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mail na Duchoň: duchon.petr@brno.cz
Lipsko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.49.200
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 07:56:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se na to dívám. Ti němci jsou blbí. Jak se jim bude to centrum tvořit? Copak to jde, aby bylo nějaké centrum v podzemí? Já si myslím, že by měla být z Brna vyslána delegace, která by jim vysvětlila, jak se to dělá.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl jsem čas sledovat diskuzi, která se tady bouřlivě rozvíjí s příklady z Německa. http://www.citytunnelleipzig.de/index.html je v Brně srovnatelný se severojižním kolejovým diametrem. Ani v Lipsku ani v Brně neřeší veškerou železniční dopravu, jako přestavba ŽUB.
Na severojižní kolejový diametr s regionální železniční dopravou Tišnov - Slavkov byla vypracována studie proveditelnosti a je s ním v územněplánovací dokumentaci počítáno (včetně terminálu pod odbavovací budovou nového hlavního nádraží.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 13:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě - ti Němci už staví diametr a přitom by mohli odsouvat nádraží :-)

Ale vážně: I to Lipsko má trochu jiné podmínky:
- Na jejich Hlavním je místa halelujá (vlastně to bývala dvě nádraží se společnou budovou, svého času snad největší v Evropě)
- S-bahn zde už funguje - jezdí na okrajová sídliště do vzdálenosti ca 8 km v intervalu 10 minut. Právě ten bude jezdit tím tunelem (předpokádám 5 minut interval, protože víc větví).
Co má ovšem Lipsko s Brnem společného, je centrální přestup tramvají na náměstí před nádražím.

Lipsko (za 3 roky) bysme mohli brát jako příklad pro cílový stav v Brně (za 10-20 let): Příměstská doprava projíždí pod zemí celým centrem, a zmodernizované hlavní nádraží leží přímo na centrálním tramvajovém uzlu.

Proto navrhuji brněnským papalášům udělat si výlet do Lipska - třeba pod záminkou MS ve fotbale - a při té příležitosti jim ukázat, jak to také může fungovat.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz na dan_od_mun:
za jak dlouho můžu očekávat sdělení sumy na výstavbu nového opravárenského závodu ČSAD očekávat?
a také jste nějak opomněl zmínit, zda víte či nevíte, z jakého rozpočtu bude položka realizována.

předem uctivě děkuji za kladné vyřízení mého dotazu na slovutnou Kancelář ODSunu nádraží,
služebníček :-)
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz na dan_od_mun:
za jak dlouho můžu očekávat sdělení sumy na výstavbu nového opravárenského závodu ČSAD?
a také jste nějak opomněl zmínit, zda víte či nevíte, z jakého rozpočtu bude položka realizována.

předem uctivě děkuji za kladné vyřízení mého dotazu na slovutnou Kancelář ODSunu nádraží,
služebníček :-)
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V každým normálním městě by odsunuli obchodní dům, kdyby vadil rozšiřování nádraží. V Šalingradě je to o to hovadštější, protože Prior rozšiřování nádraží nevadí, místa je tam víc, než dost. Přinejhorším by se nádraží k Prioru víc "přitulilo", takže by zmizely akorát stánky s různou veteší a po dobu stavby by byla mimo provoz část parkoviště, nad kterou by se nádraží rozšířilo (pak by se to zase zprovoznilo - pod nádražím, které by bylo na estakádě).

BTW, schválně si porovnejte, kolik hran má mít nádraží odsunuté, a kolik jich má stávající. Zjístí se, že na ty 2 hrany navíc se najde místo i na stávajícím nádraží.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:05:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc by mohl v Tescu vzniknout i odbavovací prostor s pokladnama a Tesco by se stalo nejrušnějším obchoďákem v Brně, a město by získalo "dvoustranné nádraží"...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odsune, nebudu vám odpovídat na dotazy s podobnými dovětky, nezlobte se na mě. Dotázal bych pracovní skupinu pro financování projektu přestavby, ale neudělám to smile, nesmile. Na první etapu přestavby se uvolní prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury, na komunikaci do areálu by se jako budoucí majitel mělo podílet město Brno.

Slídile - nedělejte ze sebe blba, dobře víte, že se nepřestavuje "nádraží", ale celý železniční uzel. k "BTW - toho spočítat prostý počet nástupišť, to umí i ing. Dukát do novinového článku, ale rozdíl je ( i on to dobře ví ) mezi 12 kolejemi s nástupištními hranami + 2 objízdné koleje (+ 2 odčleněného nákladního průtahu) proti 6 průjezdným a 4 kusým.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dane: o podobné dovětky si koleduješ sám svým povýšeneckým chováním a přehlížením otázek, které buď neumíš zodpovědět nebo se jaksi nehodí ODSunovačům do krámu. typické chování našich politiků z ODS, kteří si v Brně myslí, že je jejich, ty jsi jejich rektální alpinista ;-)
kdyby ODSunovači měli čisté svědomí ohledně opravárenského závodu, tak bych se vše potřebné dozvěděl z otevřených zdrojů nebo by jsi již sám dávno odpověděl.
takže díky za další část odpovědi, už zbývá jen ta suma. jelikož jsem občan Brna, domnívám se, že mám právo na odpověď. všimni si, že v první fázi jsem požádal zcela slušně a ty jsi odpověděl jen co se ti hodilo.
L Martin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.202.217
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:22:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan of Mun : z 12 průběžnými hranami se počítalo ve studii SUDOPu. Avšak SŽDC přiznalo, že bude muset počet nástupních hran snížit, aby se vešlo do rozpočtu 19mld Kč. Bohužel jsem se nikde ještě nedočet na kolik.
Rosomak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dvě, proto pořád píši Zastávka Brno - ODSunuté nádraží. Ostatní se mají dodělat později...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono totiž taky na té nové roli není habaděj místa pro nekonečný počet nástupních hran - z jihozápadu Svratka a ze severovýchodu úděsné napojení přerovky rozbombardovanými jatkami na Masné - to se potom zhlaví dost těžko rozvíjí. Ale je třeba zdůraznit fakt, že zredukovaný počet hran na Dolním se s počtem současných hran liší tak o 2.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Dan od MuN: Jako cestujícímu mi může být zbytek ŽUB ukradenej, mě zajímá, kde budu přestupovat na MHD, když do Brna přijedu. Jak to budu mít od vlaku daleko, kolikrát budu muset přestupovat, a jaký bude celkový čas na to, abych se někam dopravil, resp. porovnání s časem stávajícím. Zajímá mě tedy pouze poloha hlavního nádraží, resp. jiného nádraží, na kterém zastaví vlak, kterým pojedu, a jaká tam bude možnost přestupu na MHD do cíle cesty.

Jako cestujícímu je mi jedno, jestli jsou nástupiště v přímé, nebo v oblouku, větší škvíra mezi hranou nástupiště a dveřmi vagónu není pro většinu cestujících důležitá, mnohem důležitější je výška perónu nad TK. Zvýšení perónů by nebyl problém, pouze nikdo nevrazí ani jednu zbytečnou korunu do stavby, o které se furt prohlašuje, že to má "za pár".

Jako šotouš vím, že železnice potřebuje nějaké odstavné nádraží a depo. Jejich umístění není z provozního hlediska moc striktní, nemělo by to být moc daleko a měla by tam vést dostatečně propustná trať - soupravovými jízdami by neměla být výrazně snižovaná propustnost ostatních vlaků a naopak. Z médií vím, že stavba nového odstavného nádraží byla/bude zahájena v takovém místě, aby vyhovovalo, ať bude nové hlavní nádraží ve stávající poloze, nebo v horoucích peklech.
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 08:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil: A jako šotouš chceš, aby odstavné nádraží a depo bylo přístupné pro tebe :-)
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 12:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuvažuje se o tom, že by informační odsunové centrum bylo otevřeno např. i v sobotu dopoledne? Jistě by se našlo pár návštěvníků, kteří z jakéhokoliv důvodu nemůžou ve všední dny dojít se podívat na to co ho v Brně čeká a nemine.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 11:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714 - je to na zvážení. V souvislosti s otevřením Informačního centra rozvojových projektů - Urban centra, může dojít ke změnám v otevírací době infokanceláře Europoint Brno.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 13:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz na dan_od_mun:
za jak dlouho můžu očekávat sdělení sumy na výstavbu nového opravárenského závodu ČSAD?
a také jste nějak opomněl zmínit, zda víte či nevíte, z jakého rozpočtu bude položka realizována.

předem uctivě děkuji za kladné vyřízení mého dotazu na slovutnou Kancelář ODSunu nádraží,
služebníček :-)
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 13:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Probůh, Dane to zase bude něco otevřeného jinde něco jiného?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 14:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To 1714: Já šotouším koleje a zabzař, vozidla ne. Samozřejmě, že když po těch kolejích něco jede, tak neodvracím zhnuseně zrak a objektiv, a cvaknu to, koneckonců od toho tam ty koleje jsou, že. To jen tak naokraj.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 14:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil:
jsem stejného ražení, prostě to zab zař mě táhne více než ta vozidla kvuli kterým tam to zabzař je, no kdyžtak se ozvy na mail mužem o tom pokecat
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 21:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil, Noltha:
Hehe, hlásím se do klubu...
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že ta přestavba nádraží na uzel není špatný nápad.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_v:
no já mám pocit že si pletete "pojem" a "prujem"
nádraží nelze přestavět na uzel, uzel by mělo být několik nádraží provázaných mezi sebou, však to co by mělo být je několik nádraží, a to co je ted je také železniční uzel brno.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan_od_mun:
¨mohl bych jeden soukromý dotaz na vaši osobu, vím že se tu prezentujete jen jako občan a ne informátor, to chápu, jen bych měl dotaz, jak daleko od brna bydlíte, a jak to vidíte z budoucím zaměstnáním.
proč se ptám, jen jestli nás tu o potřebnosti odsunu nádraží nepřesvědčuje někdo kdo tady za dva roky nebude a nebude mu jedno jak to v nějakám brně bude, co když budou chtít někde přesouvat jiné nádarží, tak praxe v přesvědčování o přesunutí určitě budou pozotovně hodnoceny že by vás mohla bavit práce na odsunu jiného nádraží
Freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.150.113
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 15:44:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k mému příspěvku z posledního archívního souboru - k tomu co jsem nechtěl rozmazávat:

Tehdá po mně na nádru chtěli dva bezmovci nezávisle na sobě drobný, pak jsem viděl mladou holku na 2. nástupišti, na které jsem přijížděl spadnout málem pod rozjíždějící vlak (doběhla na poslední chvíli a když nastupovala, vlak se najednou rozjel - výpravčí ji za boudou když ukazoval fírovi "volno" nemohl vidět), a pak mi před nosem ujel přípoj na Oslavany, protože jsem nestihl doběhnout na 5. nástupiště (a to jsem to bral přes koleje).

Podobné zážitky nejsou na hl.n. neobvyklé, ale co je moc, to je moc! Už aby tu bylo nové nádraží!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 10:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmelesové na nové roli určitě nebudou, proč by se táhli tak daleko,že. Problém s výhledem na soupravu se dá vyřešit kamerami a monitory, mohly by být i goldnový za tu cen, co by stálo stěhování. No a o přístupu na 5. nástupiště platí totéž, nevím odkud berete jistotu,že na nové roli bude přístup lepší.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 23:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Mnichově je na Marienplatzu zastávka S-Bahnu, s přestupem na U-Bahn. Jde o to, co se považuje za katastrofu. Tsunami to sice není, ale nemoudrosti a nevýhod až až a přidaná hodnota z pohledu zákazníka pražádná.

V téhle diskusi jsem nový a tak neznám přesně kontext... ale v Mnichově jsem nějaký čas žil a tamní systém S-bahn/U-bahn mě dost chytnul. A to jsem nebyl v Zurichu, který ho má prý taky cool.

Marienplatz bych v Praze přirovnal k tomu, že by člověk třeba na Staromáku sfáral (a ne hluboko) a nased do vlaku třeba do Kolína či ještě dál a nebo tím vlakem popojel a na jiné zastávce u stejné hrany přestoupil na jiný vlak... Jenže to v Praze kvůli idiotsky navrženému metru mít už nikdy nebudeme, ale Brnu bych diametr moc přál...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peslg Marienplatz bych v Praze přirovnal k tomu, že by člověk třeba na Staromáku sfáral a nased do vlaku třeba do Kolína či ... na jiné zastávce u stejné hrany přestoupil na jiný vlak... Jenže to v Praze kvůli idiotsky navrženému metru mít už nikdy nebudeme

Ja nevim, ale v Praze klidne muzu sfarat (ne hluboko) na IPP a na Hlavnim nadrazi prestoupit treba na vlak do Revnic a Berouna. Opravdu nevim, co to ma spolecneho s metrem a v cem je idiotsky navrzene?
Teoreticky by se na ten vlak dalo nastoupit i na Miraku, jenze to by bylo farani do hloubky, kterou by asi i hornici z Donbasu zavideli. Jenze za to muze Karel IV., ze Vinohrady zridil na kopci.

Mimoto prirovnani mnichovskeho Marienplatzu a prazskeho Staromaku >> na tom mnichovskem namesti jsou nejaci [mistni] obcane; na Staromaku jsou turisti, stankari (ne-vietnamsti, ale castecne sovetsko-cepicarsti), akorat ten oddavajici na Radnici by mel byt poslanec Prahy 1. Takze proc by Prazak (25 % bydli na sidlistich Prahy 4, po 20 % na sidlistich Prahy 5, 8/9 a 10) jezdil na Staromak kvuli nastupu na vlak?
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: to byl jen takový vtip...
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě jeden vtip i s kouzelným komentářem :-)))
http://www.nadrazivcentru.cz/060129-vtip.html
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ta jirina.matyasova zavináč post.cz mu teda dala
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
jojo, tomu se říká vědecká oponentura vtipu :-)) Nejvíc me dostaly ty dvě slabé minuty k novému nádru. nejhorší teda je, že podle jirina.matyasova zavináč post.cz tam ti bezdomovci nakonec budou, páč tam lehce dojedou šalinou. tak teda nevím, proč se to nádraží vlastně ODSunuje...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 08:36:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by zase zajímalo, jestli i na odsunutém hl. nádraží v Brně je počítáno s dostatečným prostorem pro herny s hracími automaty a nonstop zastavárny. Jak totiž můžeme na většině nádraží ve větších městech v ČR vidět, tato zařízení jsou zřejmě důležitější, než ostatní vybavenost pro cestující.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samozřejmě, v rámci PPP (Private Projekt Partnership) vznikne na ODSunutém nádraží bejvětší herna v Evropě, aby - jak praví klasik Petr Paulczyňski: "Mými prioritami je ... marketing města takový, abychom nemuseli od Pražáků poslouchat, že Brno je obydlená zatáčka mezi Brnem a Vídní." (viz modernibrno.cz)
Prostě Brno zase natrhne všem městům v Evropě prdel a ukáže jim svoji velikost.

Ani na vietnamské stánky nebude zapomenuto, jejich tržiště se přesunou do opuštěné budovy starého nádru, jak pravidl jiný klasik - náměstek Jonáš.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:08:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakožto Pražák bych si dovolil opravit citát v předchozím příspěvku: "... Brno je obydlená zatáčka mezi Prahou a Vídní."
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brno má z mindrák z Prahy a Praha ze zbytku světa.
Kolik linek tramvají a v jakým intervalu by mělo jezdit k té herně?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě linky, ale když nikdo neví, za co se ta trať postaví, viz přeložení šaliny do Plotní kvůli ÚAN, tak interval je tuplem ve hvězdách.
Dop.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.5.202
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:42:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haló! Co se děje? Dříve tady byla diskuze celkem na úrovni a člověk si mohl svoje názory buď potvrdit nebo opravit. Nyní se zde exhibují jen různí chytráci jako "ozubené kolo" z Disneylandu na Vltavě aj.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gldf: Takže se ví, že dvě, ale neví se za co a jak často? Holt není nad dobře připravený projekt.
Připomínám že dne s jezdí k nádru přímo 6 linek a daší dvě (4 a 9) tak "napůl"...
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Jakožto Brňák musím smutně konstatovat, že tak přesně zní citace nebohého pana radního Paulczyňského :-/
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ruprt:
k nádru jezdí linek více než 6 ks, kromě zmíněných tram, jde o všech 10 nočních busů, dále trol 31, 33, bus 76 a v docházkové vzdálenosti (z perónů max. 200 m) k zast. Úzká jezdí busy: 40, 47, 48, 49, 63, 67 a něco málo IDSky.
Už vidím Mr. Dan od Mún, jak vyskočí, že k ODSunutému nádru bude taky jezdit jeden trol a dva busy :-))) Ale dnes je jistě s papaláši v Bruselu, kde jim básní o krásné budoucnosti s novým nádrem, tak až zítra
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 15:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja nevim, ale v Praze klidne muzu sfarat (ne hluboko) na IPP a na Hlavnim nadrazi prestoupit treba na vlak do Revnic a Berouna.

Nevšiml jsem si, že by linka C jezdila přímo z IPP do Řevnic a Berouna... Neunikla Vám trochu podstata německého S-Bahnu?

Asi nejlepší přestup vlak-metro je na Hlaváku, Smíchovském nádraží a Nádr. Holešovice, ale to se nedá srovnávat s přestupem S-Bahn - metro u jednoho nástupiště jak je to např. v Mnichov, Barcelona.

Co je na pražském metru idiotského?
Přestupy B-C, A-B, to že na Hlavním nádraží není přestupní uzel, mám pokračovat? Byla ta hloubka metra opravdu potreba?

Jinak úsek Florenc - Smíchovské nádraží by byl ideální kandidát na podzemní úsek S-Bahn.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 15:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimoto prirovnani mnichovskeho Marienplatzu a prazskeho Staromaku >> na tom mnichovskem namesti jsou nejaci [mistni] obcane; na Staromaku jsou turisti, stankari

Tak to by me zajimalo jak jste k tomu dosel.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace