K-report
 

Archive through 04.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 04.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žlutej:
Zda se busem svezu kvalitněji je otázka názoru. Já třeba busy na delší vzdálenosti nerad, bo mám problém se do busů vejít s nohama, dále třeba nemohu pracovat na notebooku, bo se mi při čučení směrem dolu dělá blbě, a po x hodinách mě už docela bolí sedací ústrojí.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 19:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žlutej-a kvalitněji taky pochybuji ne na všech autobusových linkách jezdej luxusní autobusy.
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 19:30:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ťuhýk: Super fotky už tomu rozumím. Jak se to spřáhlo jmenuje?

A co se zapojí? Koukám že brzdové potrubí a potrubí na pomocné pohony dveře atd). Ten topný kabel taky? Nebo nějaké jineé elektrické kabely.
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 19:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad žlutej:
Jde taky o to,jakým způsobem tady prezentuješ své názory..

No..to nevím,že bych se jakýmkoli autobusem svezl kvalitněji..a když říkáš,že mě vlak vyjde levnějc,zak mi třeba spočítej,za kolik bych se dostal busem z Prahy do Oder..a když tak přidej dobu jízdy a pak si povíme,jestli se busem dostanu levněji
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 20:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žlutej:Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!
Ale za češtinu by ses stidět mohl.
Prográmky pro BAHN
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 23:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě byla v Událostech komentářích na ČT reportáž o Pendolinu. Přiznávám že jsem ji příliš nevnímal, ale ta perla na konci nešla přeslechnout. Reportérka řekla, že od pátku bude potřeba místenka, na kterou mají cetující 20% slevu. Jestli celá reportáž byla v podobném duchu, tak potěš.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 23:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žluťák (neplést s východem Asie): Jestli je vozba kvalitní jako vaše čeština, tak raději jdu pěšky. A co vídám u "vašich" busů v Ostravě, tak by nebylo marné, dát vám doprovod v podobě PČR s velkou zásobou bločků...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 00:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou místenkou je to asi pravda, jinak řečeno sleva ano, ale KMB a Z-karta neé. A já jsem chtěl po minulém týdnu po jízdě v BRm (ošuntělý špajzák), kdy mi oznámili že letím letem OK 40007, a že cestuji s ČSA, které součástí Skyline konečně pochytit i ten komfort (ovšem za stejných podmínek) se již nedočkám.

Avšak podle stránek ČD stále platí akviziční sleva, kde mimo jiné: Pro vlaky SC 500 - 511 neplatí povinnost zakoupení samostatné místenky SC pro uživatele jiného jízdného, než je jízdné SC. Do vlaků SC 500 - 511 nelze provést samostatnou rezervaci místa (u výdejny jízdenek ani prostřednictvím eShopu ČD).
Dyntera
Neregistrovaný host
Odeslán z: 216.65.232.166
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 03:23:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší klopidlo je Boeing 777-200, kterým právě letím z Los Angeles do Tokia (pro šťouraly jsem připojen přes systém Boeing Connexion) a se zájmem sleduji tuhle diskuzi. Myslím si, že je zbytečné být proti Pendolinu tak zaujatý. Troufnu si říct, že už jsem procestoval dost zemí světa a svezl se různými typy vlaků. Nemyslím si, že by pendolíno bylo o dost horší, co se týče jízdního komfortu, nebo zastaralé. To že má teď technické problémy je věc dočasná, že celý projekt provází politika a korupce je smůla. Na druhou stranu, ale ruku na srdce, kdyby existoval k-rep v 80-letech, četli bychom tady komentáře typu, že peršingy jsou nahovno, je z nich v depech plot, nikdy jezdit nebudou a zlatý bobiny. Za 5 let ti samí co dnes kritizují pendolíno, budou zase kritizovat ten novej krám a shit třeba od Siemense, a proč dráhy nekoupili další pendolína, když tak skvěle jezdí a ta třetí generace Pendolín je už tak vychytaná...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 06:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dyntera:
Možná to tak z výšky letadla vypadá, ale domnívám se, že zde nejde o nějakou zaujatost vůči TOMU jako takovému. Podle mého skromného názoru většině lidí vadí, že:
- k provozování Pendolin bylo nutno obskurním způsobem upravit platné normy
- po několika letech zkoušek dosud není ani v ČR schváleno do trvalého provozu, natož v okolních státech
- krach původního záměru nasazení Berlín - Praha -Vídeň, kde by mělo opodstatnění
- předčasná marketingově nadnesená kampaň na technicky nevyzrálý výrobek s následnou ostudou
- podstatná část tratě s bombastickým marketingem nemá provedenou verifikaci pro naklápění (když už tedy jednotka naklápí)
- vyšší cena za nižší pohodlí a stejnou jízdní dobu vůči klasickým soupravám

O nějaké dětské nemoci až tak nejde, ty jsou u každého výrobku, i když v různé míře podle vyspělosti výzkumu, vývoje, konstrukce a výroby.
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 07:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tex:
Napětí pro vytápění mohou být různá - u stejnosměrného proudu vždy odpovídá v troleji (mezinárodně normalizované hodnoty jsou 1500 a 3000 V), na střídavých systémech se používá napětí 1000 a 1500 V (nemám při ruce příslušný předpis a už jsem s těmito hodnotami dlouho nepracoval, tak jen pracně lovím v paměti, že 1500 V je standardně pro 50 Hz, 1000 V pro 16 2/3 Hz, tuším Bulhaři mají 1000 V 50 Hz a u ČSD/ČD/ŽSR se u vnitrostátních vlaků používá 3000 V 50 Hz).
Honzas neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.29.204
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 08:28:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.cd.cz se mimo jiné píše "Od čtvrtka již budou všechny spoje SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou provozovány jednotkami pendolino."
Dnes však na SC 500 i 502 jede/jela klasika. Na 500 162.038 na 502 taky nějaký peršing.
Že by někde soudruzi udělali chybu?
Standea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 08:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejely to klasiky jen proto, aby pendolína nenocovala v Bohumíně, 500, 502 jako klasiky dojedou do Prahy a z Prahy už povalí pendolína na 503 a 505. Ale je to jen má doměnka.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 08:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Od 3.2. skutečně KMB s místenkou:
2) Pro vlaky SC 500 - 511 plati povinnost zakoupeni samostatne
mistenky SC pro uzivatele jineho jizdneho, nez je jizdne SC, dle cl.
34 tarifu TR 10. Cena mistenky SC se vraci cestujicimu pouze pri
naplneni podminek dle cl. 305 a 309 SPPO.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 09:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: včera sem náhodou procházel kolem ÚANu (tedy toho, co z něho zbylo) v době, kdy měl startovat Žlutej bus. Tam sem si u toho malého "rondlu" počkal, zvědav na obsazenost. Ta byla asi 40%. Co mě ale zarazilo byl způsob průjezdu tím kruhovám objezdem. Uznávám, že jeho průměr není největší a pro takovou krávu jako provozuje SA to může být obkroužit skoro celý kruháč problém, ale že se to vyřeší tím, že to střihne v prostisměru mírně řečeno překvapilo.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 09:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: není to poprvé, co se to stalo (Connex a Havířov/Karviná často), jednou ráno už jsem zažil, že tam náhodou byli měšťáci a to bys netušil, jak je to nadzvedlo z letargie zimního spánku
Sorry ostatním za OT.
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Honzas neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.29.204
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 09:55:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Standea: Takové vysvětlení je vcelku logické, pak tedy z toho ale vychází, že chybu soudruzi udělali ve zprávě "Pendolina opět v provozu" když tvrdí, že ve čtvrtek budou již na všech SC Pendolina. Lidé, kteří očekávali ráno ve směru do Prahy Pendolina to zase patřičně okomentovali.
Na SC 503 jede P. 002.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že peršingy jsou nahovno, je z nich v depech plot, nikdy jezdit nebudou a zlatý bobiny. Za 5 let ti samí co dnes kritizují pendolíno, budou zase kritizovat ten novej krám a shit třeba od Siemense, a proč dráhy nekoupili další pendolína, když tak skvěle jezdí a ta třetí generace Pendolín je už tak vychytaná...

To se dá vztáhnout i na přesun brněnského nádraží, jen v trošku delším časovém horizontu.

Takže nebojme se novinek, vždycky budou na startu problémy.
Nesotoušská doprava
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:29:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V kolik hodin odjíždějí z Brna směrem na Třebovou EC, na kterých by měly jet ty zázraky? Konkrétně zítra?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lk: Záleží na momentální situaci. Nic není jisté
Nesotoušská doprava
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám pocit, že by se ÚAN Zvonařka dostával u cestujících postupem času do větší oblíbenosti.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:41:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já s něma nepočítám, ale co kdyby. Jedu z Brna, mám čas a poněkud masochistickou chuť na možné kolejové dobrodružství s italským produktem. Ty odjezdy?
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 11:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ik: zkus treba idos.cz ;)
mely by to byt IC570/571 a EC134/135, ale jesli na nich opravdu pojede pendolino je opravdu ve hvezdach... Hlavne u toho EC z Breclavi do Brna o tom silne pochybuju, protoze ten rano z Breclavi startuje a to by ho tam museli vecer den pred tim odvezt.

Jeste jeden dotaz: nekde v teto diskusi (nebo mozna na zelpage?) se objevil odkaz na pdf s textem nejake prednasky z czech-rail-days, kde byly popisovany zkusenosti z provozu pendolin ve Finsku. Nevite nahodou nekdo, kde bych to nasel? Nebo aspon jak se to jmenovalo, abych to mohl dat hledat. Dik moc!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 11:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comar: http://www.railvolution.net/czechraildays/craildays3/seminare/p_08.pdf
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 11:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kubrt: diky moc!
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.135.70
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:27:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom malá poznámka ke zkušebnímu provozu řady 680 probíhajícího půlku dnešního a minulý týden:

Dle neveřejných info ČD, a.s. se zde klopidelníkům moc nedařilo, např. zkušební jízdy jednotek 002 a 003 se uskutečnily místo v úseku Praha - Břeclav jen v úseku Praha - Brno a navíc se před jízdou odstraňovaly problémy s uvedením jednotky do chodu (cca. 30 - 60 minut), poté se jízdy (sic!) uskutečnily, ale s max 70% - ním výkonem (trvalé omezení).

Kecy typu...problémy jsou vychytány.... jsou jen obyčejným marketinkovým trikem ALSTOMu...

Přeji pěkný den.
D.V.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, ja jsem ted na uzemi pusobnosti RENFE a tady jezdi jakysi trivozovy Alaris, obdoba 680 a nemaji s tim tady problem a jezdi na 25 kV~. Ale nemaji tady LVZ, jen cosi, co je podobne ETCS a pocitdla naprav skoro vsude. Kolejove obvody tady ale maji taky, ale nevim jake. Jinak draha je ve Spanelsku ve znacnem stadiu rozvoje - stavba VRT smerem z Barcelony dale na jihozapad a dratizace metrove uzkokolejky Alicante - Javea (asi 60 km.) Takhle se ma na draze investovat, a nehledat nekde proc to nejde. Tady se s tim neserou - proste si to postavi. Je to trochu off-topic, ale musel jsem to napsat.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 13:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor:
Díky za reálné informace ;-)

Zato se daří pro zákazníky s KMB zvedat cenu.
A ta sleva z jízdného SC je nadále vlastně jen ve formě předplatného na zpoždění.

Ale jinak je to skvělý vlak a marketingový trhák, všichni mu tu fandíme :-)

Agent:
Jo, to máš pravdu. Někde se s tím neserou. Tady budeme přepočítávat, jestli po třiceti letech provozu se zmodernizuje 50, 70 nebo 100 ks 810 z několika stovek místo toho, aby byly dávno ve šrotu (ani za socialismu, kdy bylo vše problém, to M131.1 neustály víc než 25 - 30 let) a po okolí hlavního města jezdí rozpadající se 40 let staré pantografy.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 13:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Mělo by to být tak jak říkal Balík. Na tu reportáž jsem upozorňoval z jiného důvodu. Ta reportérka totiž řekla, že 20% sleva je na tu místenku, což je blbost.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 14:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem pozoroval v Holešovicích odjezd SC 507 (680.005). Byl tam mj. Eda Hrubeš z Neváhej a Toč, dělal si anketu mezi nastupujícími cestujícími: "Jak moc věříte tomu, že dojedete do Ostravy?" Těch pár odpovědí co jsem odposlechl (asi pět) tvrdilo něco ve stylu "no snad, bylo by dobré aby to dojelo"... Jelo to z Holešovic načas, i příjezd předcházejícího vlaku byl přesně.
ICQ: 155-617-186
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 14:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na uzemi pusobnosti RENFE ... Tady se s tim neserou

Agente, a jeste se pozorne divej kolem trati. Schvalne, kolikrat potkas tabuli (velika, neprehlednutelna): "Tato stavba/trat je spolufinancovana z prostredku EU". A vzhledem k tomu, ze je citelna i pri rychlosti kolem 200, tak se jeste podivej, kolik % je ten evropsky podil.

Pro ceskou dopravu je nejdulezitejsi stavbou zbourani stareho kolejiste a postaveni mrakodrapu vedle (noveho) nadrazi (, drive depa a nakladni spojky) v Brne. Taky se s tim nesereme!
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 14:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky bych na "území působnosti RENFE" doporučil sledovat úroveň nákladní dopravy. S tou se taky neserou - už téměř nemají s čím.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 14:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jesi už to tu nepadlo, bo se mi nechce hrabat v těch archivech.
Ta sleva na TIS (20%, či kolik to je) by měla platit do konce února.
ICQ: 202 888 377
Honza_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 16:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem byl taky na RENFE, (jel jsem taky mj. Alarisem z Barcelony - přejížděli jsme také zařízení na změnu rozchodu - průvodčí rozdala např. bonbóny, aby nám na VRT v tunelech nezaléhaly uši ... pak člověk si může vzít krásný časopis "Paisajes desde el tren", na kterém jsem si procivčoval španělštinu, rozdají vám sluchátka, která si můžete vzít, atd ... prostě komfort nevídaný) a celkem mě překvapilo, že jsem na svých cestách nezahlédl ani jeden nákladní vlak, což by potvrzovalo příspěvek DJ Cargo. Pouze jsem zahlédl u nádraží Madrid - Atocha nějaké odstavené cisterny. Ale moc věrohodně to nevypadalo. Buď jezdí jinudy, nebo opravdu nejezdí vůbec.

Jinak např. z Madridu do Toleda jezdí něco jako Pendolino (nevím, kdo to vyrábí, ale vypadá to skoro nachlup stejně), jede to bez problémů, tiše, 250 km/h, a společnost Alta Velocidad (AVE) u této trati garantuje že zpoždění nepřesáhe 5 minut, jinak bude vracet část jízdného. Vlak jede nejdříve po VRT jako směrem do Sevilly (250 km/h) a pak odbočí na !slepou!, asi tak 20km dlouhou odbočku, která končí v tom Toledu. Ta odbočka je myslím 200 nebo minimálně na 160, dvoukolejná, a vlak tam jezdí cca 10x denně - přijede a zase odjede, nic v tom Toledu nezůstává. Ta dvoukolejka se tam při tomhle taktu ani náhodou nevyužije, pouze k tomu, že vlak jezdí pořád vpravo. A možná se využije kvůli údržbě. To by jistě u nás fakt nešlo.
Honza_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 16:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem ty názvy popletl, z té Barcelony to nebyl Alaris ale Altaria, a to bylo normální Talgo.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 16:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_k: To by jistě u nás fakt nešlo.

A to je určitě dobře, neboť udržovat dvoukolejku pro 10 párů vlaků, které se navíc ani nekřižují, je zhýřilost. I když třeba počítají tamní dráhy do budoucna s nějakou nákladní dopravou...???

Ale jinak: když není na tamních drahách téměř žádná nákladní doprava, tak musí být dávány na údržbu tratí velké dotace, protože pár expresů denně ty tratě nemohou přece uživit, nebo ne?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_k - jeste dotaz: na jakou vzdalenost to bylo a kolik byla jizdni doba?

Protoze portugalske Alfa Pendular [= v zasade uplne stejne jako cs. pendolino, akorat v portugalske uprave] sice jede chvilemi 220, ale 100 km z Porta do Coimbry jede hodinu a stoji 14 €. Auta maji rychlost omezenou na 120, jedou taky hodinu a benzin na 100 km stoji cca 8.50 €, dalnicni mytne rozdil nevyrovna.
Pri trase Porto - Lisabon je casovy rozdil uz vylozene viditelny > +3 hodiny vlakem, +2 hodiny IGK
Honza_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: No tak do toho Toleda je to přibližně 80 km, v JŘ vzdálenosti nemají - jejich JŘ je jakýsi letáček, na každou trasu zvlášť, a kromě časů, ceny, a různých upozorění tam nic jiného neni ... Jízdní doba byla 35 minut (MAD-Atocha - Toledo, bez zastávky), cena jedním směrem 8 EUR, zpáteční 12 EUR. Povinně místenkový vlak.

Zajímavé je, že vlaky se musí rezervovat (kromě tzv. Cercanías, což jsou příměstské vlaky). Takže když jsem jel nočním vlakem Costa Brava do Barcelony - (mj. obyčejná souprava s dost omšelými lehátkovými vozy, byla ještě jakási stará lůžka a pár vagónů na sezení, ale to jsem neprošel, ale souprava vypadala celkem dobře zvenku, ale zevnitř jako u nás :-))) - tak jsem přišel k pokladně, že chci nejlevnější lístek na sezení, a ono že už - rusky řečeno - "biljétov nět". Tak jsem si musel koupit lůžko. Stálo to asi 45 EUR (nebo tak nějak), sezení stálo 35.

Prostě dálkové vlaky jsou zřejmě všechny povinně místenkové (jel jsem 4x, a bylo to vždycky tak).

Na ty dálkové vlaky, neboli "Grandeas líneas" se také musí prochází scannerem jako na letišti. Musíte všechna zavazadla dát na pás a nechat prohlédnout. Zajímavé ale je, že člověka jako takového nekontrolují. No a pokud jdete na vlak na poslední chvíli, máte smůlu, protože vstup na nástupiště se uzavírá asi 5 minut před odjezdem, nebo tak nějak.

Fotit se ve Španělsku na nádraží nesmí (!!!!), aspoň tedy v Madridu ne. Stihl jsem vyfotit asi dva snimky na Madrid-Atocha, a seřvala mě ochranka, že se to nesmí, a že bych už měl z nástupiště vypadnout. Vůbec na některých nádražích na nástupiště jen tak nemůžete, je to uzavřené a hlídané, dostanete se pouze s lístkem, (na rozdíl od roku 2000, kdy jsem tam byl předtím naposledy, to jsem tam lezl kdekoliv). A pro to focení je prý nutno si vyřídit povolení.

Co se týče přepravy nákladu do Toleda, myslím si, že by to teoreticky šlo, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by se tak dělo - a navíc, na Toledský úsek je totiž možno zajet pouze z VRT, pochybuji, že by po VRT jezdily náklady, je ale možné, že tam bude nějaká spojka ze staré trati. Stará trať byla občas vidět, když křižovala VRT, ta ale asi tak 15 km před Toledem končila v polích a byla zřejmě už hodně dlouho nepojížděná.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bodejť by ve Španělsku jezdily nákladní vlaky, když tam jezdí všechny český kamiony (= český jako český)...
Ale to jsme trochu OT...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 20:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včerejší Hrubešova anketa:

ICQ: 155-617-186
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 01:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O cenách za jízdenku v SCP (a místenky) si můžete přečíst např. tady:
http://www.mesec.cz/tiskove-zpravy/soupravy-pendolino-byly-nasazeny-do-pravidelneho-provozu/
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 09:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bodejť by ve Španělsku ty kamiony nejezdily, kdyz si Spanele postavili koleje jeste sirsi nez v Sovetskem svazu
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19192
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My se nakonec včera svezli SC 511, posledním, kde ještě platilo běžné jízdné... Jela trojka. Obsazenost v jedničce i dvojce (velmi zhruba) něco kolem poloviny, jednička vypadala plnější. My seděli v oddíle vedle baru (mmch od kdy se u cen neuvádí hmotnost nebo objem???).
Pár lidí asi muselo docela zmást hlášení o změně tarifu, která měla platit dle sdělení od <B>soboty 3. února</B> .
Velmi nepříjemná ale byla jízda po úsecích před rekonstrukcí, velmi hlasitě (jako třeba když jsou uvolněné dveře v Bp a spol.) tam vibroval jakýsi díl, nejspíš ta police u dveří. A v porovnání s Bmz, kterým jsem jel dneska, se mi u 680 zdály dost „tvrdé” podvozky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Malinda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl by někdo seznam závad + zpoždění (místo, doba zdržení, důvod zdržení), které způsobovaly dveře, klimatizace a naklápění. Zajímá mě doba po tzv. "opravě" tj. po 1. únoru. Už se to tu dříve objevovalo. Díky.
Kamil 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.23.174
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:50:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na IC 570 680 004. Podle Babitronu to vypadá, že nenaklápí. Z Brna do Třebové nabrala postupně 5 minut. Prosím, může to někdo potvrdit.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Toledu: On tam nejezdí vůbec žádný jiný vlak než ty expresy z Atochy??
Airtime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji dnesni vyskyt klopidla v Brne, konkretne na EC 570. Take potvrzuji, ze nenaklapelo a tudiz i jelo pomalou nenaklapeci rychlosti. Proto to spozdeni (viz Babitron) shodne s nahradni soupravou.

Zda se, ze italsti soudruzi spravili jen to nejnutnejsi, aby vozidlo mohlo vyrazit na trat. Klopeni si nechavaji na pozdeji:-)
Airtime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Martin: Mluvis mi z duse. TISem jsem jel jen jednou a mel jsem stejny pocit. Pricne vibrace a razy byly vyrazne vyssi v porovnani s klasikou. Primo bych rekl, ze v pendolinu to proste haze a o tom, ze je pohodlne nemuze byt rec. Take hladina hluku je proti klasice vyssi nejen diky vibracim vseho mozneho, ale zejmena kvuli hlucne klimatizaci. Nepavazuju jej ani za luxusni, protoze v novejsich klasickych vagonech EC jsou napr. zasuvky na 230V i ve druhe tride a vice mista pro lidi i zavazadla.

No ale uz je tady, tak co s nim?...Budeme jezdit:-) Pri trose nepohodli zase dostavame zkraceni jizdni doby do Brna o 10 minut.
Honza_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jef: Ne, do Toleda nic jiného nejezdí, a taky tam ani nic jiného zřejmě jezdit nemůže. Na VRT tímto směrem žádné jiné zastávky kromě Toleda a M.-Atocha nejsou, a odbočit do jiné trati zřejmě taky nejde (leda úvratí směr Sevilla, ale to by asi těžko šlo, otáčet se na VRT :-)) Vypadá to, že ta trať je naprosto jednoúčelová.

Navíc, ta trať je v tom Toledu tak chytře zakončená, že mne nenapadlo, jak by se mohla nějak prodloužit bez ubourání kusu silnice a pár obytných domů za řekou na svahu. Anebo bez postavení velice ostré zatáčky o 90 stupňů, která by musela mít poloměr tak 300m a pak honem do tunelu. Ale i v historii zde zřejmě trať končila.

Kdo máte GoogleEarth, tak se můžete podívat, je to tam dost detailně: Nádražní budova je 39°51'45.03"N 4°00'41.02"W . Všimnete si tam vedle nádraží u parkoviště i jakési boudy, kam vede odbočka, ale jak jsem se na místě koukal, nákladiště to asi nebude, spíš garáž pro servisní vlak, nebo co.
Honza_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje informace o Toledu jsou zde ale off-topic, takže pokud někdo chcete ještě něco, mohlo by se pokračovat ve skupině "Ze zahraničí"
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sledoval jsem dnes IC 571 v Brně na hlavním a nestačil jsem se divit. Těch lidí co do toho nastupovalo bylo jako smetí. To si spletli s osobákem na Břeclav? Nebo ČD vyhlásili nějakou akviziční slevu? Žádnou mimořádnost jsem nezaznamenal. Do Brna přijel s cca. pětiminutovou sekyrou.
A jeden technický dotaz. Při odjezdu jsem si u 081 (druhá jednička) všiml, že se pod ní víří sníh a létá do stran. Pod jinými vozy se toto neděje. Neví někdo o co jde?
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Kamil 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.23.174
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 19:55:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Peno: Toho víru sněhu jsem si taky všiml na 2. dvojce od konce. Jak vlak zastavil, vyhodilo to ten sníh až na okna a na nástupiště. Asi tam budou nějaké větráky s chlazením.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 20:16:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nakonec reklama u cestujících zabrala ? Říkal jsem si, že ČD by za tu neschopnost Italů ještě měly být vďěčné. Díky nim se o Prďolinu psalo ve všech novinách a dnes je kdekdo zvědavý, jak (a hlavně jestli) to jezdí. Profíci vědí, že i negativní reklama je reklama a ve výsledku nakonec působí pozitivně.
Airtime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 20:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle Babitronu se zda, ze i na Ostravske vetvi nektere Pendolina nenaklapi. Muze to nekdo potvrdit?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 20:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Airtime: Pokud vím, tak z České Třebové na Ostravu ještě není vertifikováno, takže by bylo klopení Pinďovi stejně na nic...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 21:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Tak, tak. Stačí se podívat, jak jezdily náhradní soupravy a je jasné, že v současnosti je vliv (ne)naklápění na jízdní doby v podstatě nulový.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zase slyšel, že se naklápí, ale maximální rychlost zůstává stejná jako pro klasiku. Pokud mi to může někdo potvrdit nebo vyvrátit, budu nesmírně vděčný. Děkuji a všem cestujícím s 680 přeji příjemnou zábavu
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:Tak se podívej na to,takhle : Ač je to chvíli,tak už jsou zase problémy.Tentokráte nefunguje klopení u všech rychlovlaků "Pendolíno" řady 680.Výsledek znamená pomalejší jízdu a srovnatelné spoždění,jako by jela náhrada za něj.Díky tomuto jelo dnešní IC 570/571 Brněnský Drak se spoždění,které bylo i na náhradě za něj.Souprava 680.005,tak jela co se dalo,ale i díky problémům s klopením se to podařilo stěží.Zatím na Ostravské trase jezdí spoje Pendolíno v celku na čas,aj bez klopení.Stejně,jako náhrady to zvládá ve stejném čase.Jediný problém nastal u soupravy 680.003 v Ostravě při odjezdu dnes ráno a to s chlazením,které jelo o hodně méně,než by mělo jet.
Autor:Karel na bahnworldu.Doufám,že mě potom nenadá,že jsem opět citoval jeho článek
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamil2, Airtime: Já jsem dneska zkusil 680 004 na Drakovi z Brna do Prahy a pocity jsou poměrně negativní:

1) Těšil jsem se na srovnání naklápěcího pendolina s různými klasickými vozy EC v údolí Svitavy. Jak už bylo řečeno neklopil a tudíž nabíral zpoždění. :-(
2) Zašel jsem do baru na pravé italské presso (co jiného už by mělo italům fungovat, když ne kafe?). Barmanka se mi omlouvala, že mašina bohužel nejede (i když byla viditelně naplněná zrnkovou kávou). Prý to ale je o dost lepší než ráno, kdy nefungovalo skoro nic.
3) Na záchodech byla na podlaze voda, ve voze 684 dokonce vytékala na chodbičku v takovém množství, že koberec byl jako houba.
4) 684 004 má oboutou minimálně jednu nápravu! Obzvlášť v obloucích to bylo citelné, pak ještě jakési vibrace jako od vylágrovaného ložiska...
5) Soupravou procházel italský soudruh v civilním oděvu a pomocí mobilu hlásil (a pokoušel se částečně i řešit) zjištěné problémy. Před Prahou se mu snad podařilo přesvědčit WC, aby nečuralo na chodbičku (ale možná mu jenom došla voda).
6) Jediný světoborný okamžik byl projetí Městečka u Nádraží bez zastavení (ovšem místní nádražníci nám to dali za trest dvakrát do odbočky).
7) Ten nádherný odmetač sněhu tipuju na chlazení transformátoru, ale možná to bylo něco jiného.

Jo, a v Záboří dneska ráno výhybkáři z Prostějova měnili srdcovku (to ani ta nová ocel nevydrží, nebo tam měli ještě staré z manganové oceli?), odpoledne zastavení v Řečanech, pak proti správnému směru až do Záboří (nevím proč, možná nějaká další výhybka).

Můj celkový dojem: Pendolino je zatím polotovar. Nutno dodělat a odladit, ať ty pokusy na lidech mají aspoň nějaký smysl.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19228
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, i 680.003 je někde kolem baru velmi jemně obuto...
Na WC je třeba ocenit vcelku velké umyvadlo a kultivovaný proud vody, který neprovádí nedobrovolné sprchování (nicméně to mají Bmz i některé starší vzy taky...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace