K-report
 

Perly v MišMaši Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Perly v Mišmaši a Dráze » Perly v MišMaši « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 10.dubna 2006Bobo60  10-4-06  13:02
Archiv do 06.prosince 2006Jaromir Pernicka60  06-12-06  07:21
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Jaromir Pernicka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.209.120
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 07:23:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U té 514 jsem opravdu dlouze přemýšlel nad tím, jestli použít slovo traverza a nakonec mě nic lepšího nenapadlo, proč, to krásně vysvětlil tuším Dusanh. Ono pro některé nové řešení, potažmo u nás dosud nepoužívané, se těžko hledá překlad z cizího jazyka a s některými pojmy se ještě musíme sžít. U té ojničky kontra kyvného ramena jsem se prostě opravdu přepsal, za což se všem dotyčným omlouvám a je mi jasné, že nikoho nezajímá, že článek byl příliš dlouhý a podrobný a že zde, pardon, selhal i výrobce, který jej měl na korekturu před vytištěním, jak je u nás zvykem. O pojmu trny nebo vodicí čepy můžeme opravdu vést diskuse a co se týká silentbloků, já je tam teda vidím (byť menší, mezi rámem podvozku a horní objímkou pružiny). A nevím, co je divného na formulaci „Tlak vzduchu v měchách je regulován, což zaručuje stálou výšku vozových skříní nad TK“.
Pokud je tedy někdo ochoten nám pomoci se čtením materiálů před vytištěním, je samozřejmě vítán. Stačí se na mně obráti mailem. Tím se dostávám k též diskutovanému bodu složení redakce. Kade to vysvětlil přesně, jen bych chtěl potvrdit mafouzovu domněnku, že redaktoři se nám opravdu hledají špatně. Nároky jsou totiž vysoké, a když po někom chcete, aby uměl cizí jazyk, nejlépe dva (opravdu uměl, ne si jen myslel, že umí), aby rozuměl technice (opravdu rozuměl, ne si jen myslel, že rozumí), aby uměl fotit (počítače chápu jako samozřejmost), aby se uměl vyjadřovat písmem i slovem a ještě uměl vystupovat při nejrůznějších příležitostech, aby uměl myslet samostatně, pracovat důsledně a ještě k tomu hodně a aby se neustále sám zdokonaloval (aby byl chytřejší než čtenáři), měl taky trochu obecný rozhled atp., tak vám moc adeptů nezůstane...
zdravím Pernička
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 13:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NO, že to s těmi redaktory není žádná , tomu věřím na sto procent.

Z požadavků, které jste vyjmenoval, možná může mít každý něco, ale all in 1, takových lidí moc neznám. Stačí mi kolikrát číst ty hlody na různých internetových diskuzích a nevycházím z úsměvu (a údivu), kolik antiredaktorů se na nich nachází.
Člověk se tu kolikrát snaží něco vypátrat (a ono tu, kupodivu, lze mezi vším sběrstvem občas splašit i hodně zajímavé a cenné informace), ale co chvíli ho napadne někdo "chytřejší a vzdělanější", který Vám nejdřív řádně vynadá do debilů s tím, že jaktože toto nevíte, a pak Vám poskytne naprosto smyšlenou informaci a ještě ze sebe dělá mistra světa, že tak, jak jste to na webu nebo v časopise napsal, je to úplně špatně a že by to napsal 100x lépe...

...a přitom nejen že to nenapíše, když ho slušně vyzvete, ale při pohledu na jeho písemný projev ani o jakékoliv psané informace od takového "autora" nemáte zájem...

Jeden příklad za všechny:

Zrovna nedávno mi tu na K-reportu kdosi tvrdil, že Hybrid TA436.0501, který byl odprodán do Maďarska, je plně provozuschopný, včetně hlavní baterie a že jaktože tuto "pravdu" na stránkách nemám...
Ani po mých opakovaných dotazech ale dotyčný nic bližšího k tomuto stroji neodpověděl. A přitom, věřit tomu, že po desetiletém neudržování bude lokomotiva a tím spíše její baterie provozuschopná, to se mi opravdu nechce...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Hungaroland
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.119.117.129
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 15:52:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŽM už neodebírám pěkně dlouho, no pět let určitě, ale vím o čem se tam píše, vždy to jen příležitostně shlédnu bystrým okem během pěti minut a je pravda že zaměření je stále "perničkovské", ale to se dá pochopit. Prostě každý má jiný vkus a koumu se to nelíbí (třeba jako mě) tak ho nekupujte.

Ale tento odstavec ...Mimochodem, dosud u všech čísel, kde bylo více reklamy (což je vzhledem k vývoji na českém trhu železnic skoro už jen vzpomínka), byl zvýšen počet stran, aby nebyl čtenář náhodou „ochuzen“. Vidím, že to příště už nebudeme dělat, když dotyčným počet stránek stejně uniká. ... mě mrzí a připadá mi to jako byste se nechal nakazit ČD-stylem ... někdo si postěžuje na něco a ČD hodí klacky pod nohy.
Bral bych narážky v tomto DF spíše jako podnět a pokud si jeden nevšiml že jste zvětšili počet stránek není nutné se vítězně "chlubit" že to příště nerozšíříte...

Ale vážně, komu se to nelíbí ať to nekupuje, zas takový problém to není...
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 15:56:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaromír Pernička: Nejdříve se Vás trochu zastanu - reportáž z Innotransu skutečně odpovídá významu této akce a jsem rád, že se této výstavě tolik věnujete. Stejně tak mne potěší článek o nějakém méně obvyklém, ale o to více nápaditém kolejišti. Škoda jen, že není u každého plánek - jako třeba u toho belgického.
A teď k tomu švýcarskému panťáku. Článek je podrobný, vyčerpávající. To, na co jsem tady narazil, jsou jen nepodstatné detaily, které "odborníka dráždí, ale vy si jich ani nevšimnete". U toho vypružení se mi zdála formulace v článku zavádějící z hlediska principu fungování - podle Vaší formulace bych si představil elektronický snímač výšky a mikroprocesorovou jednotku regulace tlaku (něco jako sběrač 471.001 - 16 a nikoli táhlo, páku a dvojitý ventil. Kývačka - ojnička, to se plete kdekomu i na železnici. A s tou traverzou - u nás na železnici přeci jen máme raději příčníky. V primárním vypružení sice jsou silentbloky, ale ty, které popisujete, slouží hlavně k omezení hlučnosti - přerušení cesty hluku od dvojkolí do rámu podvozku, abych tak řekl. Žádnou jinou funkci tam nemají. Vedení dvojkolí obstarají svislé čepy (trny už se neříká, to je pravda) a vypružení vinuté pružiny.
ŽM zdar!
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 16:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, trochu jsme se do toho zamotali. Abych se přesvědčil, jak to doopravdy je, tak jsem si pootvíral 3D model podvozku. Dovolím si to shrnout:
1) vedení dvojkolí je kývačkou (kyvným ramenem)
2) proto nemůže být vedení dvojkolí svislými čepy
3) primární vypružení je duplexními vinutými pružinami s paralelně řazeným tlumičem
4) žádný silentblok tam není. Jedině na tom vodícím "trnu-čepu" vinuté pružiny je pryžová narážka pro svislé vymezení chodu kyvného ramene.

Ta traverza bude takový překladatelsko-šotoušský oříšek
Jaromir Pernicka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.209.120
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:41:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen malá poznámka pro Dusanh: 514 má hnací a běžné podvozky a každý má tedy jaksi jiné vedení dvojkolí
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 22:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, já se koukal jenom na model hnacího podvozku... Takže jsem to ve snaze rozmotat zase trochu zašmodrchal, za což se omlouvám.
Informace v mém příspěvku 326 se týkají jen hnacího podvozku.
U běžného podvozku je to tak, jak popsal neregPetrS., vč. toho malého pouzdra okolo vodicího čepu.
Tombart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 08:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaromír Pernicka:
To, že by to chtělo do magazínu víc českých kolejišť naprosto souhlasím. Jenže je v tom háček. Pro Vás by totiž bylo nejlepší, kdyby si to dotyčný napsal, nafotil, vytisknul a nejlíp i na vlastní náklady vložil do magazínu tak, aby jste nemusel hnout ani prstem. Práce se sama nenabídne, ta se musí hledat. Naprosto chápu, že daleko pohodlnější je přefotit článek z německého časopisu. Ale obsahová část modelové části NENÍ taková, jací jsou u nás modeláři, ale taková, jací jsou ti, co o tom rozhodují a dělají!!!!
Co si budeme povídat. Na českém webu je spousta schopných modelářů, kteří by svoji kvalitou díla několikanásobně zvedli úroveň ŽM, ale nikdo z nich Vás prosit o uveřejnění nebude. O nějakém honoráři ani nemluvím.
Mluvím z vlastní zkušenosti!
742 404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.105.117
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:25:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J.Pernička: Zajímalo by mě, jaký je honorář za jednu barevnou fotku velikosti asi 8 X 10 cm v kolejdoskopu?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8025
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 20:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tombart - Pro Vás by totiž bylo nejlepší, kdyby si to dotyčný napsal, nafotil, vytisknul a nejlíp i na vlastní náklady vložil do magazínu tak, aby jste nemusel hnout ani prstem.

Mám obavu, že s modelovou částí ŽM nemá pan Pernička příliš společného.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jaromír Pernička
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.209.120
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 21:50:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honorář za jednu fotku činí 100 až 200 Kč dle velikosti v časopise, totéž platí o jedné stránce A4 podle dle kvality textu.
Za modelovou část jako šéfredaktor samozřejmě vrcholově odpovídám, ale její obsah řeší p.Benetka a Mišota, takže s podněty se, prosím, obracejte na ně.
742 404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.105.117
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 22:31:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J.Pernička: Dobře honořář za jednu fotku je 100 až 200 kč. Pak je ten honorář ukryt v autorském výtisku, protože pak nechápu, jak je možné, že. Slyšel jsem od jednoho člověka, nevím jestli se to tak stalo, nebo ne. Jedna fotka mu v časopise ŽM vyšla a on dostal pak je zmiňovaný autorský výtisk a nic víc. Tak nevím, co si mám myslet.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:31:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak je ten honorář ukryt v autorském výtisku ... on dostal pak je zmiňovaný autorský výtisk a nic víc.
Třeba v tom výtisku špatně hledal
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 12:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kade: Děkuji, vidím, že jste rozumný člověk (na rozdíl od Vašeho spolupracovníka) a dokážete věci vysvětlit smysluplně a ne se hloupě schovávat za jiná témata. Nezlobte se, ale to co tady předvádí pan Kuchta, to není moc dobrá reklama. Co se týká vnímání provozu, prostě nevím, ale mě 2 stránky v ŽM o našem provozu připadají hodně málo už proto, že časopis je vydáván v ČR. To ovšem neznamená, že se nemáte věnovat zahraničí, ale co je moc, to je moc.I když, proč to vlastně píšu, stejně se na podměty čtenářů téměř nereaguje…

Vy si myslíte, že nejsem normální? Pokud pochybujete o mé inteligenci, tak jste trochu vedle. Měl byste raději vidět některé spolužáky, co to je za dementy, z těch by Vás měla jímat hrůza, kdy neví ani základní věci, např. přechodnice, vzestupnice… Když Vás teda děsí to, že takový vůl, jako jsem já, někdy usedne „vysoko“, proč, když zřejmě všemu rozumíte , tam nejste Vy?

Ad Pernička: jestli jste si nevšiml, nijak zvlášť jsem neřešil zaměření časopisu. To je jen Váš výmysl. Počet stránek mě opravdu uniká. Já nemám opravdu čas strávit počítáním stránek. Naopak uznávám, že pokud je počet reklamy vyšší, kompenzace je v pořádku a je to jen pro dobro časopisu. Také ale souhlasím s Hungaroland, napsal jsi to výborně, k tomu není co dodat. Modelům nerozumím a už vůbec je nemám a pouze se o ně zajímám okrajově. Tombart to napsal zcela jasně, tohle by pro vás bylo nejjednodušší. Co vím, kolejišť a modelářů je u nás tolik…Jenomže je potřeba chtít, a ne jen překládat články od „vepřů“.

Na závěr:
Pane Kuchta, od Vás řeči typu, že jsem hulvát, mě připadnou opravdu jako špatný vtip.Vaše fotoakce, kde záměrně neplatíte, vymlouváte se, že jste o akci nevěděl atd. jsou natolik známé (například jízda s „kyklopem“ v Beskydech), že jste se tím možná proslavil víc než redaktor ŽM. Tahle Vaše drzot je opravdu nehorázná a proto k Vám nemám naprosto žádnou úctu.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 15:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz: naprosto přesné shrnutí ŽM a hlavně pana Kuchty,neb mohu potvrdit s naší akcí Albík a Košice,kde byli i další kumpáni ze ŽM..... samozřejmě parazitující......
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 17:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Čmoudík: díky, aspoň vidím, že nejsem sám. Zejména s parazitovánm zde mají zkušenost od pana Kuchty asi prakticky všichni...
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 17:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...proč, když zřejmě všemu rozumíte, tam nejste vy?

Nikde jsem nikdy nezaregistroval, že by Kade napsal nebo prohlásil, že všemu rozumí. A že má podle mě hodně velký přehled...

ze ŽM..... samozřejmě parazitující...

...jenom pro formu by mě zajímala skladba těch kumpánů, protože když se podívám do tiráže ŽM, tak jich tam tolik zase nevidím. Jinak by to bylo docela kydání.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 20:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

krom pana Kuchty a jeho plného vozu i další redaktor ŽM jakýsi pan doktor,je tam v tiráži jediný.....
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 22:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz - neberu Vám , že Vám může upřímě připadat, že se českým tématum věnujeme málo, ale jak jsem již naznačil okomentováním zmíněných příkladů, opravdu máme jiné pojetí o tom, co stojí za publikování. Z mého vlastního soudu jsou to spíš témata, která tu jako zajímavá označil DušanH (děkuji :-) ) , tj. takové to pozadí (legislativa, soutěže, apod.) které se u nás rovněž docela živě vyvíjí a dění ovlivňuje. Jsou to ovšem témata o něco náročnější na zpracování a těžko se chrlí ve větším množství a občas mi tu trochu zapadávají prachem. Aktuálně třeba problémy kolem slavných limitů hladin ohrožujících proudů, nesmyslná elektrizace Velenic, když třeba Lichkov (koridor AGTC) se "připravuje" už několik let, různé programy EU, do nekonečna by se na "pravou míru" daly uvádět růžové informace o nákladní dopravě, kombinované dopravě (jak nám hezky roste,přitom jde jen o přerpavy z přístavů, zatímco kontinentální jde do kytek - viz vadnoucí KD na 2. koridoru), statistiky (zatímco ČD vykázalo nárůst o 3 mld. tun, statistky MD ČR vykázalay pokles o 3 mld. t), aktuálně neopomenu tragikomický případ požáru 820 021 na trati, kde se ČD zavázaly nasadit 843 atd...
Jiným slovy - a to se budu opakovat - nehodlám věnovat kolejdoskop každé jednotlivé regionově nebo redislokaci něčeho odněkud někam.
Takže klidně zkuste ještě nějaký podnět, já Vám na něj zcela objektivně odpovím.

K druhému odstavci - to se omlouvám, vůbec jsem toto nemyslel jako narážku na Vás, částečně jsem tím naopak chtěl vyjádřit co pro mě (ne)znamená argument že někdo studuje DFJP a částečně jsem prostě odbočil od tématu.

Čmoudik - pokud se jen trošku zamyslíte, tak Vám s ohledem na zaměření ŽM musí být jasné, že na parních fotoakcích jsou i naši redaktoři čistě jako soukromé osoby a s obsahem ŽM takovéto záležitosti mají nulovou souvislost. Mmch. se prosím podívejte do posledních dejme tomu dvaceti čísel ŽM a uvidíte že onen "další redaktor" již v poslední době rovněž spadá do kategorie těch, kteří se tak trochu odmlčeli, kromě toho že zrovna tento byl vždy jen externím korespondentem a netvořil nikdy jádro redakce.
Prosím případy jako jste Vy, jejichž zaměření je naprosti odlišné od zaměření ŽM aby se zdrželi jakýchkoliv komentářů k jeho úrovni a obsahu ( "..naprosto přesné shrnutí ŽM.." neboť se prostě zajímáte o něco úplně jiného.
Jaromír Pernička
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.209.120
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 00:50:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 742 404: když čtu, že jste něco slyšel a nevíte, jestli se to stalo nebo ne, tak bude asi nejlepší, až s oním dotyčným budete mluvit, abyste mu doporučil, ať se na mě obrátí přímo, já to s ním určitě dořeším. To, co jste tu napsal, valnou hodnotu nemá.

Nechci se už dále zdržovat zbytečným rozebíráním obsahové náplně modelů v ŽM, ale Mafouzovo "Modelům nerozumím atd." mi napovídá, že jeho rady bychom asi měli poslouchat častěji...
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 18:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je jasný, že každého zajímá něco jiného. Samozřejmě je opravdu blbost psát o každé regionově a přesunech…Co se mě nejvíc líbí na ŽM jsou články o výběrových řízeních a dotování os. dopravy atd. Je to hodně zajímavé téma, a ještě k tomu v podstatě nedostupné. Vaše články o tomto tématu jsou fakt dobré a hodí se i do školy. Jinak si myslím, že rozebrání tématu Lichkova a Velenic by chtělo trochu víc dopodrobna. Právě z Vámi uvedených důvodů by spoustu lidí zajímalo, proč se drátují Velenice a ne Lichkov atd. Skoro nikdo to nechápe včetně mě a nemám se kde dopátrat informací.

Napadá mě zajímavé téma, doposud nikde moc „neprofláknuté“ - dálkovina Přerov – Břeclav a její rozšiřování na Ostravu a Třebovou a celkové budoucí pojetí dálkovin v ČR. Téma skoro na celé ŽM. Co Vy na to?

Upce radši necháme být, taky na školu nemám moc pozitivní názor…

Ad Pernička: Poslouchat mě nemusíte a je mě jasné, že i kdybych dal 100x lepší návrh, tak mě stejně neposlechnete. Tím, že nejsem odborník na modely a zajímají mě okrajově, ještě neznamená, že chci číst „německé“ články. Prostě jsem napsal názor na články v modelové části. Ještě kdysi, když jsem modely dělal, pro mě články od našich modelářů o stavbách a úpravách modelů, o leptech, a stříkání modelů atd. měli obrovský význam a „učil“ jsem se z nich. Stejně tak z kolejišť od našich modelářů. Teď už ale z toho nic neplatí, a proto mám na modelovou část tento názor.
Sinar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 11:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to, že tady doslova blije Mafouz už přehlížím (byť se dnes vyjímečně k jeho lžím a veřejným pomluvám rád vrátím), ale to, že se tady bude takto prezentovat zjevně organizátor akce Albík na Slovači, mě nutí se zde obhájit před lží, které zde tito dva pánová práší bez jakékoli důvěryhodnosti. Pokud vím, tak toto téma zde již bylo probráno v diskuzi po několika akcích, které proběhly v létě, ale jelikož se těmto nenechavcům zjevně náramně hodí vnucovat ostatním své nepodložené domněnky a plivat tady na někoho, koho ani neznají, buďme tedy činní. Co se týče Mafouzova vyjádření, že jsem na Kyklopovi neplatil, tak se hluboce mýlí a záměrně tady vzbuzuje averzi, což se mu u takových mu podobných nenechavců úspěšně daří. To se mafozi musí nechat, grcat umíš bravůrně. Budeme si asi tykat, že? Zjevně se známe přes Orlíka, se kterým si jistě dobře rozumíš. Navíc mám pocit, že jsme si naposledy (ještě když jsi zde vystupoval pod nickem Kabara a pro tvé nepříspusobivé chování na tomto DF jsi byl příslušnou redakcí K-Reportu vyloučen) tykali, že?
Tedy abych se vrátil k oné beskydské akci. Dráhu (ve které tato akce byla údajně prezentována) už více jako tři roky nesleduji a byť jsem několik měsíců před konáním jízdy toto zaslechl, dále jsem tomu nepřikládal větší pozornost, neboť zvláště Kyklopa moc nemusím. Vše pro mne začalo jednoho sobotního dne, kdy jsem šmatlal do krámu u nádraží pro čerstvé rohlíky (mám v Kunčicích chatu) a při návratu jsem zahlédl onu podivnou soupravu, přičemž mi docvaklo a vydal jsem se po zaběhnutí pro auto za nimi. Už jen ten fakt, že kdybych o akci věděl, postavil bych se na své fleky v Kunčicích p.O., ale tam jsem jak všichni jistě rádi dosvědčí nebyl a zmíněný vlak jsem dostihl až v Hostaškách. Tam jsem byl (zjevně poředetelem) osloven, že se jedná o placenou akci, tak ať zaplatím. Chtěl po mně stovku, tak jsem mu dal sám od sebe dvě, neboť jsem pochopil, že to asi není levná sranda. Od tohoto mého prvního setkání s placenou akcí jsem v druhém případě (Albík na Slovači) napsal poté, co jsem se o této jízdě dozvěděl, na adresu parchantek@???? (už si ji nepamatuji ale zjevně šlo o čmoudíka), což měl být údajně pořadatel akce, že bych se rád této jízdy zúčastnil a v případě, že už není místo, jsem schopen si dopravu zajistit a domluvit se na ceně a možnosti zaplacení případně i na místě. Na můj dotaz mi dodnes nikdo nezareagoval i přesto, že jsem v mailu nechával na sebe tel. kontakt. Takže si myslím, že jsem pro svou vstupenku na novodobý podnik udělal dostatek. Naopak mě spíše nakrkla hláška, která se ke mně donesla, že "pány z ŽM vozit nebudeme", tak potom mně ani nepřekvapuje ignorování mé žádosti o vstup. Po Slovači následovaly ještě další dvě akce (pomeranče a čmeláci), kterých jsem se již raději nezúčastňoval a vydal se (což tu navíc někdo již dříve potvrdil) místo toho fotit provoz ČD, který je zatím zadarmo. Byť mně to mrzí, že tu po mně kdejaký primitiv plive a hraje si na mistra s velkým přehledem a vzniká zde jakási diskriminace ze strany jistých pořadatelů, kteří se zde nechali již dříve slyšet, že oni mají právo na to si vybírat, kdo s nimi pojede a kdo ne, mě dostala do situace do které se lehce trefuje a vznikají zde věty jako: kde byli i další kumpáni ze ŽM..... samozřejmě parazitující.... Mimochodem, toto mně docela dostalo právě od člověka, který musí celou dobu o mé ochotě si za Slovač zaplatit vědět a nezdráhá se tady ještě takovéto lži psát. Příště mi milí organizátoři upřímně raději napište odpověď, že kumpány ŽM neberete a bude vše jasné.
Jo a předpokládám, že každý tady chápe, že spojitost mezi mými soukromími aktivitami a koníčky a Železničním Magazínem je trochu o něčem jiném a zvratky, které tady blije Mafouz jsou trochu zcestné. Ale co jiného se dá od tohoto dosti vyšinutého kritika čekat, že?

Tolik jako Tomáš Kuchta - soukromá osoba.

Na závěr bych rád poděkoval uživatelům, kteří zde píšou objektivní názory na ŽM, ať už kritické či pochvalné a nenechají se znechutit hrstkou neobjektivních anonymů.

Tolik jako -tk- redaktor.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sinar: Plivu a právem.......
1) ano mail jste poslal,to je pravda,ale přišel až v den odjezdu,kdy už jsme dávno byli na cestě na Slovensko a já si ho přečetl až po návratu
(akce byla veřejně prezentována v nostalgii 2006,dále v dráze,na stránkách JR trains,i tu na k-reportu),tudíš dost dobře mi není jasné proč mail až v den odjezdu a byl všude uveden i mobil.......
2)na adresu,kterou tu píšete,tak jste to poslat nemohl,protože funguje teprve dva měsíce,posílal jste to úplně na jinou
3)Když jste měl takový eminentní zájem platit,proč jste za celou dobu akce a nebyl jste tam jen jeden den nepřišel a nezeptal se kdo to má na starost a komu máte případně zaplatit a dál dělal mrtvýho brouka a jestli vůbec mail od vás dorazil,vůbec nic........
4) Do této situace jste se dostal sám svojim přístupem k věci,nikoliv díky pořadatelům
5)Nikdy před akcí jsem neřekl,že kumpány ze ŽM sebou nebereme,i když jsem byl na ně upozorňován z vícero stran,po této akci to klidně řeknu,protože ani tímto vašim krásným příspěvečkem jste mě nepřesvědčil o opaku,protože jste nebyl sám s kým jsem měl tuto zkušenost a též je uveden jako redaktor ŽM a všude se tím chlubí.....

Toto jsou zase moje zkušenosti.....

R.Panchartek - jeden z pořadatelů akce

Jinak všem přeji krásné a veselé Vánoce a šťasný Nový rok 2007.
Sinar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 12:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R.Panchartek:

plivání...

aha.. tak po přečtení zpětně svého posledního příspěvku se Vám musím omluvit: to slovo primitiv ve větě a v konečném důsledku první tři věty v souvětí:
"Byť mně to mrzí, že tu po mně kdejaký primitiv plive a hraje si na mistra s velkým přehledem a vzniká zde jakási diskriminace ze strany jistých pořadatelů,"

nepatřilo Vám ale mafouzovi. Vám byla určena až poslední část věty. To jen abychom si vyjasnili, ke komu si dovolím osobní výpady a ke komu ne.

ad 2): No asi jsem to neposlal na jinou, když tady píšete, že jste onen mail dostal.........nechtělo se mi zpětně pátrat po adrese a skomolil jsem v min. příspěvku jméno a adresu dohromady. správně to mělo tedy být: Bublinka2005@seznam.cz, p.Parchantek

K závorce v bodu 1): proč až ve středu?....o datumu akce jsem se dozvěděl cca 14 dní před jejím konáním a neměl jsem ani tušení, že není veřejná a spíš jsem pouze jako vždy řešil, zda-li se vůbec budu mít možnost uvolnit z práce. Krátce před jízdou (někdy v úterý, když už jsem věděl, že budu moct vyrazit) jsem se začal na stránkách (asi K-Reportu?) pídit po programu a už nevím, jestli proto, že jsem nic nenašel, nebo jak to bylo, jsem psal sms jistému kolegovi, jestli nemá tušení, jak to vlastně jede. Ten mně sms (přišlou ve středu ráno) upozornil na to, že se dozvěděl, že je to akce placená!!! a že je možnost se domluvit na adrese Bublinka 2005@seznam.cz u nějakého p.Parchantka, tak jsem ihned napsal mail...

Dobrý den pane Panchartek,

rád bych se přeptal na možnosti zapojit se do týmu fotografů zvláštního vlaku. Možná, že je už pozdě, ale doslechl jsem se, že akce je placená/neveřejná, aproto bych se rád přeptal na podmínky. Bude-li to však možné, rád se přidám k Vám, nemáte-li už více jak 100 fotografů na palubě. Poté už fotografování na fotospotech je pro mne bezpředmětné a v tom případě bych si chtěl zaplatit aspoň ty dva dny mimo vlak. Materiál nemínim publikovat, měl bych zájem o focení Vrútky - Dedinky. Poté už budu muset jet domů. Je možné se s Vámi nějak domluvit na ceně?
Děkuji.atd.
středa 19.4.2006, 8:09 ráno

Opravdu mně mrzí, že se mi nepodařilo mail zaslat dříve, ale v tu chvíli jsem pro to udělat víc nemohl. Jednak jsem netušil kdo je p.Parchantek a navíc jsem v daný moment doufal, že při odjezdu ve středu večer ho ráno ještě na mailu zastihnu. Mít zmíněný mobil, jistě bych volal, neboť jsem stále (jelikož jsem neměl auto) uvažoval nad variantou jet s vlakem, což by mi v případě nepodařené komunikace bylo asi k ničemu.
Co se týče Vašeho bodu 3)... no tak původně mně jistý kolega ujistil, že se dá zaplatit i na Skale a tak jsem si přibral dva litry, přifařil se ke dvěma kamarádům a na akci vyrazil. Ovšem poté, co mi byla zdělena v ten den pro mne dosti nechutná novinka, že se s lidmi kolem ŽM stejně nikdo nebaví, (ikdyž to třeba není z Vaší hlavy, sám jste to zde potvrdil) pochopil jsem v tu chvíli, proč asi žádná reakce na mou žádost (v tu chvíli jsem netušil že se můj mail k Vám nedostal) zanevřel jsem na tyto akce a dalších se raději ani nezúčastňuji. S odstupem času mně tento vztek opustil a ted uznávám, že se na mně právem za svou akci zlobíte. Proč jsem jakkoli jednal, jsem zde vysvětlil a teď když možná i věřím, že jste onen mail přečetl až po návratu, jsem stále ochoten se bavit o ceně, kterou Vám organizátorům zjevně visím. Proč až teď? Protože jste se ozval a vysvětlil vše až teď. Ignorování mého mailu i po akci (zvláště poté, co jsem se ujistil o správnosti adresy) mně jen utužovalo v přesvědčení, že je vše o nezájmu se s ŽM-áky bavit pravda a proto jsem hákoval ze vzteku cokoli platit a znova Vám psát. Proto jsem taky raději ani nejezdil na další akce, abych neprudil, byť mě to štvalo. Nabízím usmíření a vyrovnání dluhu. Nejste z těch, se kterýma bych se nyní usmířit nechtěl, protože i přes všechen můj vztek to byla úchvatná podívaná.
dotázek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.175.38
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,
jen bych se chtěl přeptat na jednotku 813.001 ZSSK představenou v ŽM 11, jestli nevíte jaký má agregát nezávislého topení? Jestli tam je Ebersprächer nebo jiný?
Děkuji. SV
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 18:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

p.Kuchta:
Dobře,vše jest vysvětleno,došlo zde jaksi k velkému nedorozumění z obou stran.Já se rád -Vám omluvím za tvrdší slova,které jsem zde použil,ale též jsem byl tím vším jaksi naštván......Tudíš tím bych na vše zapomenul a začal od nuly. Žádat po vás uhrazení dluhu za Košice nyní už se mi zdá jaksi bezpředmětné a prostě zapomeňte na něj,už je dávno po akci,jestli se třeba někdy potkáme,tak mám u Vás pivko...Jinak jistě znáte M.Vojtka,tak se u něho můžete informovat o co hlavně jde při našich akcí a co to vše obnáší vůbec něco takovéhoto připravit a on Vám vše vysvětlí,pokud si pamatuji,on také pracoval pro ŽM.
Zde aspoň trochu vysvětleno,že nikoho ze ŽM nechceme nějak diskriminovat nebo se s ním nebavíme.
Pokud budete mít zájem se našich akcí zúčastňovat,rád vás na nich přivítám....
Bohužel po zkušenostech s Košicemi a každý rok s Blavou už je nebudeme nikde zveřejňovat,jedinou vyjímku bude tvořit Vlára,neboť zde pouze pomáháme s realizací a spolupráci a druhá bude Blava ve složení 486.007+498.022 už z Práglu a i zpět,kam se Anton vrátí asi po 40 letech,pokud si dobře pamatuji.

P.S.Jsem rád,že se Vám Košice aspoň trochu líbili,my s mašinou jsme si je užili až až....
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 19:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sinar:
... týmu fotografů zvláštního vlaku

fotografování na fotospotech


Fotografuj miłośniku kolej bo tak szybko umiera
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 05:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom asi na závěr diskuze platit/neplatit ani jsem se sem do toho nechtěl vměstnat, ale...

Přečteteli si na vlaky.net reportáž z cesty Praha - Košice toto: nás už sleduje niekoľko parazitných šotoušov – ako ich nazývajú naši český kolegovia. Jedná sa o fotografov, ktorí sa priživujú na práci druhých. Nafotia zábery, ktoré potom publikujú, vydávajú pohľadnice, kalendáre a zarábajú ich predajom. Na samotnú akciu už neprispejú. pak nevíte, na čem jste...
Zůčastnil jsem se ace "do Košic", řádně zaplatil a stejně jsem nařčen...

Platit na akcích budu stejně (patří to k mému svědomí), ale někteří by si měli uvědomit, s kým a jak důvěryhodným komunikují - odráží se jim to pak na dobré pověsti...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz

K 130. výročí tratě Zdice - Protivín vyšel u SAXI soubor s desíti pohledy historických staničních budov z období 1875-1930.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 06:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Saxiradim: Doufám,že to nikdo nebyl z nás, ale někdo úplně jiný při jiné akci,než kterou jsme měli na svědomí my...
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 09:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudik

bohužel ano... a vychází to podle pisálka na Vás...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme... www.saxi.cz


Pro kalendářní rok 2007 vyšly u SAXI opět železniční kalendáře
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 15:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Saxiradim: hm tak to je hezký,to je Vaše doměnka nebo konstatování holého fakta? Tudíš pokud je to za druhé,tak bych rád,kdy jsem co napsal a při jaké příležitosti a hned Vám řeknu jestli je to tak,či nikoliv,pokud vím tak jste se zúčastnil jen naší jedné akce a tou byly Košice,pokud jste neměl na některou jinou jízdenku prostřednictvím někoho.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 06:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudik

to je Vaše doměnka nebo konstatování holého fakta No tak to bych tu přeci necitoval z vlaky.net tu stať viz teda -Parný expres Praha – Košice, úsek Vrútky – Červená Skala Pridané: 29.4.2006 16:20 Autor: Ing. Marián Šimo, nick: koko http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1211

Tento pisálek se prezentuje jako slovy za Vás (myslím tím celého týmu Albika). Vím, že člověk někdy něco řekne a ani to tak nemyslí, ale u pivka si můžem zanadávat a postěžovat o všem - ale očernit někoho, potažmo i firmu bez patřičných podkladů se nedělá. I v obecném konstatování se musí udělat jasno. Pak následky nese pisálek...a v tomto pípadě i web, který to prezentuje...
Proto vím, že tento článek není od Vás, ale od člověka s kterým jste tam komunikovali a brali ho mezi sebe...a tak ten černý petr trochu padá díky tomu i na Vás
Ale toto bych zakončil - stejně tak opravdu krom malých maličkostí Vám děkuji za super zorganizovanou akci
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme... www.saxi.cz


Pro kalendářní rok 2007 vyšly u SAXI opět železniční kalendáře
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 07:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře ukončíme to,já ten článek nepsal,samozřejmě dotyčného znám velmi dobře a ať to jak to čtu,tak tam nic špatného nevidím.A o očernění vaší firmy tu nemůže být ani řeč,není zde ani zmíněna.Je tam jasně napsáno,že to nejsou cestující a pokud vím,vy jste byl cestující,tak proč se vžíváte to jejich role?Jinak vaše PF-ko 2007 je z této akce,mimochodem moc hezké a přeci nikde jsem nenapsal ani nikdo jiný,že je dílko nějakého parazitujícího šotouše!!!!! Protože vím,kdo je kdo....
Jinak přeji krásné Vánoce a šťastný Nový rok 2007.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 09:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, souhlas na ukončení. Jen jsem tu chtěl přednést námitku - a né v žádném případě na Vaši adresu (ale jen Vy jste se v té souvislosti ozval)- že se i klidně může každému z nás stát, že někteří (a bylo i to tu s jinou souvislostí na DF "ř.725") nařknou někoho snad ze závisti, že parazituje i když platí. Proto ten příspěvek na téma platit/neplatit Příště se to může stát klidně někomu dalšímu...

Ono je to slovíčkaření: ale kdo tu komplexně v největším objemu dělá kalendáře a pohlednice - každý znalý si bohužel řekne SAXI http://www.saxi.cz- neb pytlák Říha. A tak tato informace je zavádějící. Kdyby napsal, že někteří... a nepsal výslovně tyto oblasti (kalendáře, pohlednice)...
Všichni vědí, že SAXI tímto prodejem se snažíme alespoň něco málo přividělat na muzejní aktivity spojené s Výtopnou Zdice. Neb, ať si to vydávání zkusí každý sám-a pak ať napíše informace z této činnosti.
Na akci byl mimo i jeden jiný prodávající tyto snímky nejmenovanému vydavatelství, který opravdu to dělá pro obchod - tam pak má směřovat oprávněná kritika...
Tak se to tu vysvětlilo, přeji všem krásný Štědrý večer bez hádek a neporozumění...

A Vám ČmoudČmoudik, mnoho dalších opravdu povedených akcí a štasných kilometrů - raději bez takovýchto "pisálků" a taky parazitujících šotoušů. A prosím, budou zaslány nějaké propozice na příští rok, abych se případně mohl zůčastnit a tím přispětiiii na akci...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme... www.saxi.cz


Pro kalendářní rok 2007 vyšly u SAXI opět železniční kalendáře
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 11:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně,vše vysvětleno......
Přesně vím koho tím myslíte a i to vydavatelství,nebojte,už se podnikají kroky,které jistě dotyčnému nakladatelství nebudou příjemné....ostatně ani nám,ale jinak to nejde.

Jej,já Vám ještě nic neposlal,sakra to se omlouvám a hned to napravím......
Je tam jedna opravdu pecka.....
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 19:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kuchta: Mě už se s takovým ubožákem, jako jste Vy, nebaví bavit. Ale stejně k tomu chci ještě něco napsat. Velice se mě líbí, jak na všechno máte výmluvy a děláte ze sebe chudáka, že za nic nemůžete. Většina slušných lidí se hlásí na akce normálně a není s tím problém. Jen u Vás je to pořád, že jste chtěl platit na místě, nevěděl jsem o akci, když už jste o ní věděl, tak zase byla práce a nevěděl jste, jestli se můžete přihlásit atd. Jakože „normální“ lidé s tím nemají problém a Vy ano ??? Pokud je teda vše tak OK, tak kde se vzala u velké části lidí taková nesnášenlivost k Vám? Za pověst, kterou máte a lidi, si můžete JENOM a JENOM Vy sám. Ono se dá všechno fotit zadarmo, i placená akce, ale jde prostě o princip a slušnost, což Vám zjevně uchází. Já bych si to prostě nedovolil a styděl se za to, ale je to Vaše věc. Tímto narážím na tu arogantní část věty „místo toho fotit provoz ČD, který je zatím zadarmo“, která i tady přes ty Vaše básničky dává najevo, jak s placením „souhlasíte“ a je mě jasné, jak jste chtěl všechno zaplatit. Omlouvám se, to jsem zapomněl napsat, že jste platil ty dvě stovky. Jen mě to přijde s cenou celé akce trochu směšné a Vy se s tím tady ještě chlubíte!!! Pokud by jste jel na Slovensko na pomeranče a tam fotil, tak byste myslím dostal přes držku a vůbec by mě to nepřekvapilo.

Jistě, pořadatelé mají právo si vybírat, koho pozvou, na tom nevidím nic špatného. Už vidím, jak třeba Vy budete pořádat akci (o čem s Vaší inteligencí velice pochybuji…) a pozvete například redaktory Dráhy nebo mě…

S vepříkem Orlíkem nemám nic společného, to spíš Vy, je to stejný vychcánek jak Vy. Jste vedle jak ta jedle, vůbec netuším, jak tenhle výplod od Vás mohl zaznít. K tomu vykání, klidně mě tykejte, já Vám ale tykat nebudu, protože Vás neznám. Je vidět, jak se cítíte být nadřazený nad ostatními, když si tohle dovolíte. A jestliže mě nazýváte primitiv, tak u mě jste idiot v velkým I. Když se tady totiž podívám, co kolem Vašeho jména tady vše zaznělo, tak mě vůbec nepřijdou podle Vás moje zvratky scestné a nepravdivé.


Pokud se podíváte o příspěvek výš, je tam konstruktivní kritika i pochvala, tak opravdu nevím, co tady pořád kecáte. Výše uvedený článek není konstruktivní? Jestli ne, tak už fakt nevím. Pořád mě nabádáte abych navrhl téma článku a když už jsem ho napsal, tak se stejně nic neděje. Když jsem napsal, že se mě něco nelíbí, tak se tady odpověděla odpověď hned a teď nic….Zajímalo by mě, jestli si ze mě děláte srandu nebo jestli to myslíte vážně. Tak zkuste na výše napsaný příspěvek odepsat jako –tk-, třeba se Vám uleví.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace