K-report
 

Archiv do 24.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Slovenské železnice » Archiv do 24.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 18:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tvrdé redukce asi nastanou s 1. změnou CP kolem března...
Bigoss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 18:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, nevite nahodou jaka jsou pravidla pro jizdenku CityStar na Slovensko? cHYSTAM SE DO Ruzomberoku (z Usti n/L) a jeko nejvyhodnejsi se mi jevi kombinace KMB a CS Slovensko. ..
brano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.201.1
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 08:36:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Intercity: No podľa posledných informácii má redukcia byť naozaj platná už od začiatku nového GVD 10. decembra a vytlačené knižné CP nepôjdu do predaja, ale budú rovno vyhodené do koša. Len o rozsahu redukcie sa stále vedú dohady, nakoľko súdruhovia z ministerstva stále nerozhodli o rozsahu poskytnutých financií...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 13:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

brano: Mám takový pocit že na toto už by se mohla ZSSK jednou pro vždy vy. Tohle už tu jednou bylo
Zachvili to bude na Slovensku jak u PKP, hlavně že Laborec se bude jmenovat Šírava
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 18:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brano: no podle toho co jsem se nedávno dověděl, tak v tom, kdy vstoupí redukce v platnost se nedokážou pořádně dohodnout ani samotní zaměstnanci ZSSK, kteří s tím mají co do činění. Rozpětí se pohybuje od začátku platnosti GVD až po jeho první změnu...

Další redukce, tentokrát na hraničních přechodech se prý plánuje od GVD 2007/2008. Měla by se teď sledovat frekvence v jednotlivých vlacích a podle toho se má rozhodovat. Jeden pracovník ZSSK dokonce požádal svého kolegu z ČD o statistiku jednoho vlaku ČD mířícího v ranních hodinách do jedné slovenské pohraniční stanice na jedné jednokolejné trati, dostalo se mu odpovědi, že v dotyčném vlaku jezdí 350 cestujících, ČD totiž tento zájem ZSSK nesdílí...
Goesser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 22:22:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle informaci z vlaky.net se rusi rychlik 800/801 Polana z Bratislavy do Presova pres Kosice. Ze vsech rychliku po trati 160 (BA-Levice-Zvolen-Filakovo-KE) zustane jen jeden par.
Nedavno s velkou slavou prodlouzeny rychlik Sarisan do Humenneho se opet zkracuje do Presova. Podrobnosti jsou na uvedenem serveru (forum - GVD 2007). Je to ale smutne cteni :-(

ad Jirka_p: Jako by jeste bylo co redukovat.
Goesser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 23:14:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad posledni prispevek - ted mi prisel email od slovenskych drah,ze Polana ma jezdit i nadale tak jako dosud, tak si snad zatim muzeme oddychnout :-)
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 08:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak může do Humenného jezdit tak málo vlaků když je to docela velký město?? s těma osobníma od Košic je to fakt bída
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 10:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goesser: váš přílišný optimismus s ohledně Poľany nesdílím. Předpokládám, že ten mail na který se odkazujete, je tento z diskuse na vlaky.net: http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&id=61507.
V podstatě odráží současnou situaci, kdy se v novém, už připraveném GVD s párem 800/801 počítá (o jeho zrušení se mluvilo až v souvislosti s redukcí a ta jde úplně mimo přípravu GVD 2006/2007), ostatně oficiálně ZSSK o redukci nic konkrétního neprezentovaly, ani to datum, takže jiná odpověď ani přijít nemohla. Jako uklidnění bych ho proto moc nebral...
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 17:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žiaden strach! Konečne sa snažíme dospieť k ideálnemu cestovnému poriadku, ktorý bude maximálne bezproblémový a super zapamätatelný, lebo na každej trati budú len prázdne linky a nápis Doprava toho času zastavená!
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 18:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje řeč,v tom bohatém Slovensku si každý železniční cestující koupí jedno silné auto a vyrazí na ty nové,široké a prázdné cesty.
Gösser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 09:21:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z dnesniho SME.SK

Železnice v decembri zrušia najmenej 200 vlakov

Inzercia

Bratislava 16. novembra (ČTK) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZZSK) pravdepodobne od polovice decembra zruší najmenej 200 vlakov. Dôvodom by malo byť, že železnice dostanú od štátu na osobnú dopravu menej peňazí ako tento rok. Napísal to dnes denník Pravda, ktorý sa odvolával na informácie z prostredia železníc. Škrtanie spojov potvrdil aj minister dopravy Ľubomír Vážny.

Okrem zrušenia dvoch stoviek vlakov železnice zrejme aj skrátia trasu ďalším 250 spojom. Železničná spoločnosť asi navyše prepustí aj časť zamestnancov. Železnice podľa Pravdy uvažujú o dvoch variantoch škrtania vlakov podľa toho, koľko od štátu dostanú peňazí. "Zatiaľ je predčasné hovoriť, ktorý model prijmeme," povedal Pravde hovorca ZSSK Miloš Čikovský. "Áno, zrejme dôjde k určitým škrtom," doplnil minister dopravy Vážny.

V návrhu štátneho rozpočtu, ktorým sa budú v decembri zaoberať poslanci, sa počíta s príspevkom na financovanie osobnej vlakovej dopravy vo výške 4,5 miliardy korún. Na súčasný rozsah dopravy však údajne železnice potrebujú 5,5 miliardy.

Maximálny príspevok 4,5 miliardy na osobnú dopravu určila minulá vláda. V roku 2005 však ešte bývalý kabinet Mikuláša Dzurindu železniciam doplatil 350 miliónov korún a povolil úver 322 miliónov. Podobne tento rok si ZSSK mohla vziať úver vyše 800 miliónov korún.

Vážny tvrdí, že ku 4,5 miliardám na budúci rok sľúbil železniciam navyše 400 miliónov korún, to však by už mal byť podľa neho strop.

Zníženie počtu vlakov si podľa informácií Pravdy vyžiada prepustenie najmenej 300 zamestnancov. Ak by železnice zredukovali spoje vo väčšej miere, mohlo by podľa Pravdy o prácu prísť 900 ľudí. "Určite to 900 ľudí nebude, ale k prepúšťaniu dôjde," povedal Vážny.

fil
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 20:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada nasla dalsich 500 milionov Sk na vykony vo verejnom zaujme pre zeleznice. Celkovy balik na rok 2007 pre zeleznicu tak vzrastie z 4,5 mld Sk na 5,0 mld Sk.

Teraz ostava cakat, ci ta chybajuca 0,5 mld Sk bude znamenat az take vyrazne obmedzenie ako bolo planovane. pripadne bude mensie alebo ziadne.
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě prohrabuju šotoarchiv a našel jsem nějaké fotky ze Slovenska - červenec 2004 - qalita nevalná, jsou to moje šotozačátky na starej foťák, ale snad se budou líbit
 
 
 
Schválně jestli někdo uhádne kde je foceno tohle:
 
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_kox:
Škoda, že je to trochu rozmazané, ale tyto problémy se skenovanými fotkami mám také. Ta poslední fotka se mi moc líbí a ta 850 je pro změnu taková nostalgická. Super.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_kox: tipoval by som medzi Štrbou a Svitom, okolo Lučivnej. Je to blízo cesty.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to fotene v obluku pri Lipt. Teplej. v lavej casti snimky je medokys, dalej esicko a v pozadi hladina Lipt. mary.
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Díky
Mbican: Přesně tak. Za hodinku co jsem tam číhal, si na ten "kopeček" přišlo nabrat vodu s příměsí síry (nebo železa, či co to bylo) asi tak 20 lidí. Celkově mi zdejší krajina naprosto učarovala.
Ještě jsem našel dva hektory na staniční záloze v Liptovském Mikuláši:
 
 
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 19:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty Slováci zase vymejšlej pí..viny. Sem četl na railpage.net o tom že chtěj celej ten jejich slavnej koridor předělat na střídavou napájecí soustavu ( tj. od Půchova do Čiernej nad Tisou) a pač nejvíc nákladních vlaků zde vozej 131ky tak je chtěj rekonstruovat na dvojsystémové a ktomu ještě nakoupit další vícesystémové lokotky. Ha to chci teda vidět zase výkřiky do tmy
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5591
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 20:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to už se tu řešilo loni...........
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 11:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to nemůřu vědět, loni sem tu nebyl
Standa_blábol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 08:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pepa_kox: Myslíme tentýž oblouk (esíčko)?

 
Vidím jen výjevy...
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 18:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, myslite ten isty obluk, akurat ze kazdy z ineho konca....
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k dnesnemu dnu ja stav taky, ze Fico na tlacovke s ministrom dopravy povedal:vlaky sa rusit nebudu a ak s tym ma vedenie zeleznic problem, vymenime vedenie. dobre co?

na SK sa jeden den vlaky rusia, druhy den nie, no uvidime ako to cele dopadne...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je panečku rozhodnost...pěknej bordel
350009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od nového GVD sa spúšťa prvá časť diaľkovej dispečerizácie trate Bratislava- Nové Mesto - Komárno. Zatiaľ bude spustený len úsek po Dunajskú Stredu, provizórne riadený z BA N.M.
Tým dohužiaľ skončia mechanické návestidlá v Nových Košariskách a v Lehniciach, ako aj niekoľko mechanických závor.
Celá dispečerizácia bude dokončená na budúci rok a bude sa riadiť z Dunajskej Stredy.
Stenice N. Košariská, Kvetoslavov a Lehnice budú vybavené samovratmi. V stanici Podunajské Biskupice bude asi nahradená elektromechanika a v Orechovej potôni bude ponechaný TEST, rovnako ako v Dunaszerde. V podstate ide o podobný dispečerský systém ako na trati Nové Mesto nad Váhom - Myjava dispečerizovanej v roku 1995.
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 08:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

350009: Tomu velmi neverim, ze to stihnu do GVD zapojit. Inak zase sa niekto na ZSR preratal, napr. v Kvetoslavove denne krizuju tri vlaky. Teraz budu moct len dva. Tam jednoznacne mali ist elektricke prestavniky do vsetkych stanic a nie samovraty.
350009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 15:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD ufo: hovoril mi to výpravca v Pod. Biskupiciach, aj keď tiež pochybujem o tom, či to stihnú. No ale mohli dať podobnú verziu ako na trati Kúty - Trnava, lebo takto len znižujú aj tak biednu priepustnosť pri terajšom náraste výkonov.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 20:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to nedopadlo jako v Čadci,kde se zabezpečovačka "úspěšně" zkouší už od roku 2000.
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 21:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa blábol: Nejsem si jist, je to už nějaký ten pátek, ale je to možný.
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 22:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=740
Stejně furt nevim, jak si to ty Slováci vlastně představujou....
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 23:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobák Trnava - Bratislava dnes odpoledne. Musím říct, že takovej hnus a humus jsem snad v životě neviděl. Na to, že se jedná o hlavní trať do hlavního města opravdu .

 
 

 
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28411
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 23:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vnitřek by nebyl?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 02:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ak MDPT SR a Regulacny urad schvalia novu tarifu ZSSK, mozme sa tesit na:

- zrusenie R priplatku do 40-tich km
- nad 40km sa R priplatok zahrnie do obycajneho cestovneho pre vsetky vlaky
- tarifne pasma nebudu kazdych 50km ale kazdych 20km
- studentska zlava 50% nie len pre trasu domov - skola, ale na celej sieti ZSR!!! (ci pojde len o ISIC karty alebo aj ine,neviem upresnit. datum uvedenia zlavy by mal byt 1.2.2007)
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 09:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - A vnitřek by nebyl?

Naštěstí jsem nebyl nucen využít služeb tohoto vlaku. Mám dojem, že by se jednalo o ohrožení zdraví a po jízdě by bylo třeba navštívit kožní oddělení nebo dezinfekční stanici.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jéje. To vyhrabali asi tie najhnusnejšie vozy čo mali. No inač ani ta bratislavská hlavná stanica nestojí za veľa. Je to hlavné mesto SR ale stanicu maju úbohu a MHD ešte úbohejšiu.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inač tie vagóny si pamätam keď jazdili na rýchliku Bratislava-Košice asi pred 10 rokmi(Oranžové dvere cele zelene...) Už vtedy boli hnusne
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
350009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 00:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staré, ale v prevádzke stále nepostrádateľné Bh -čka. Väčšie šroty už má len dom. st. v Nových Zámkoch...
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 08:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele a nebyl to osobák do Kút? Tu Bháčka jezdí denně.

Vnitřek? Jo tím jsem jel v neděli, podlaha že někde šlápneš a nevíš zda je to podlaha nebo jen lino ve vzduchu, ale jinak uvnitř teplo jako v pohádce, třeba oproti jiným novějším vozům.

Ale zevnějšek - taky jsem se do toho bál vlézt.
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 10:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZSSK ma vsetko spinave, ja mam Bh rad. Zakazdym sa citim ako na nostalgickej jazde v nejakom Erlebniszugu.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 10:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"ZSSK ma vsetko spinave..." Asi tak ako cele slovensko aj vláda... Ja sa nečudujem keď idem ICčkom a medzi novými vozmi su 2-3 staré (Ja sa v tych značkach nevyznám, som začiatočnik)červené z kupé oddielom.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 17:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele a nebyl to osobák do Kút? Tu Bháčka jezdí denně.

Ne, byl to vlak do Bratislavy.
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 00:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PETO5220: Co sa tyka bratislavskej mhd, tak elektricky su niekde inde ako v Kosiciach.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 10:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nodes: Ano je to pravda že električky ale čo autobusy? ...
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 21:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co sa tyka ICeciek u ZSSK a CD, tak ZSSK ma lepsie vozne na IC a casto aj na tych par rychlikoch co jazdia po SK. U CD je na dennom poriadku, ze ide EC vlak a je v nom radene Bmee a obcas aj B!!!

Voznove skrine su dost zasrate, to je pravda.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28545
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 21:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U ŽSSK je sympatické, že dávají podhlavníky na veškeré vlaky EC/IC (což je krom klimatizace už asi tak jediná výhoda slovenských Bpeerů vůči českým Bpee).
Bohužel, u nižších kategorií se tak neděje ani v první třídě.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 10:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, u nižších kategorií se tak neděje ani v první třídě.

U těch nejnižších by měli dávat na sedadla nějaké hygienické potahy na jedno použití. Jako jsou například v pendolinech "prostírátka" na hajzlprkýnka .
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 17:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad martin zlivsky...

..zabudol si este na uzavrety system WC, lepsie usporiadanie sedadiel u Apeer, Bpeer a urcite by sa toho naslo viac...

Okrem toho CD sa budu v roku 2007 delit na Cargo a osobnu prepravu. Bude zaujimave sledovat ake financne toky pojdu na osobnu prepravu ked sa zastavi križové financovanie a tiez sledovat organizaciu dopravy na drahe...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28561
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 19:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uzavřený systém WC je mi vcelku ukradenej, naopak, díra do kolejí obvykle funguje spolehlivě. :-O Uspořádání - jak se to vezme, to bude dost subjektivní. Občas mám „letecké” řazení sedaček radši. Kolik druhů sedaček vlastně vozy Bpeer mají? Mám pocit, že jsme narazil už na tři...
Naopak, ty slovenské začínají mít dost špatné jízdní vlastnosti. :-(

Oddělení Carga bude zajímavé, ale o osobní dorpavu bych se opravdu nijak moc nebál.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 21:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad uspořádání Bpeer:
Také jsem narazil už na tři druhy. Abych pravdu řekl, mě nejlépe vyhovují klasické čtyřky a to složené ze sedaček s ušima.

Co se týče jízdních vlastností musím jedině souhlasit.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 01:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. MZ: Pravda, pravda. O osobní dopravu bych se opravdu ani já nebál.

Spíš mne udivilo že ZSSK zastaví díky nedotaci od samosprávných krajů na Os regionální dopravu zaplněné vlaky EC, IC a noční R, které vedou na své náklady. A to mi tu bude někdo povidat že ČD křížově financují....
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 08:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Glex:

ZSSK nedostava od VUC ziadne dotacie na prevadzkovanie vlakov osobnej dopravy. Balik penazi prideluje stale stat a to na zaklade Zmluvy o vykonoch vo verejnom zaujme. Na zrusenych lokalkach, kde sa z casti obnovila doprava, mozu existovat dohody o uhrade nakladov pri jednotivych spojoch samospravou. take informacie sa objavili pri trati zilina - rajec, prievidza - nitrianske pravno,...
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 21:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... den před ukončením prací na druhém nástupišti v blavě
 
 
 
 
 
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 16:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano je to tak, v Bratislavě je II.nástupiště jako nové a přinášim zde exkluzivní foto jako TV NOVA to neeeejexkluzivnější abyste věděli pro koho to nástupiště dělali

-ke snímkům, začali se rojit cca 10.min. před příjezdem osobáku...
-asi si neuvědomili že je sobota a vlak bude kratší než obvykle...
-po příjezdu "zdrbali" strojvedoucího, že měl zajet dál, že mají moc tašek a musí to nosit dozadu, ten se jim jen chlámal


 

PS:už vím proč je lepší jezdit rychlíkem :-)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 17:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vieš im sa nechce chodiť. A tak to vyzera keď pride rodinka z okoloitých dedín do mesta.
P.S: Mali im tam pripojiť ešte nejaký nákladny vagón za osobak na tie tašky.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD ---> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3690
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 18:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by zajímalo, jak reagovali na "náhlé setmění ve voze" další cestující...
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 20:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odevzdali svě peněženky a cenosti a vzorně se přesunuli do dalších vozů.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 21:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázkou je zda vůbec měli jízdenky, pamatuju se že jsem loni touto dobou jel taky osobákem a dotyčný tmavý tam nadával průvodčí do dámského ehm... a že esi mu nechce vy.....t

Takže celkem maso, oni jezdí do Plaveckého Štvrtku, já to přejmenoval na "Cigánský štvrtek" (ochránci romů prominou)

Ono i to dnešní focení, no byl jsem jištěn jednou kolejí (pravděpodobně) UIC60 na pražci B90S a dvojitým oknem vozu "B"
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3691
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 22:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: ono to teď s těmi "občany" nesouvisí, ale když si tu tvou "sérii" prohlížím znovu, zaujaly mě ja té první fotce mříže na okně toho vozu BDbmsee v pozadí. To není z výroby...
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 10:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: To je doplnene, aby nedoslo ku kolizii dveri a vykukujuceho substratu. Na niektorych voznoch je to riesene aj inym sposobom, pätky, na ktore dosada okno pri uplnom otvoreni, su posunute asi do polovice. Takze okno sa da otvorit len do polovice.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace