K-report
 

Archiv do 27.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archiv do 27.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 19:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, koho zajímají dvě, čtyři či pět minut? Vždyť budeme mít přeci úžasnou VRT s jízdními dobami, o jakých se nám ani nezdá... Tohle hraní na minuty mě fakt baví. Kvůli úspoře dvou tří minut investovat 30GKč? Na tohle vám (doufám) nikdo neskočí.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 19:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybyste za ty prachy postavil tunel Blansko-Maloměřice na cca 200km/h, byly by to účelněji vynaložené peníze...
Malletka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 19:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, minutka sem, minutka tam a najednou máte půl hodiny. I ten tunel za těžký prachy se bude stavět právě kvůli úspoře pár minut. Pokud vím, tak právě rychlost je hlavní devíza současné reklamní kampaně ČD. Neříkám že jízda úvratí je tragédie, ale pokud bude možné vést průtah přímo, bude lepší se pro tuto variantu rozhodnout i za cenu vyžších nákladů. No a ty VTR? Myslíte že se jich dožijeme. :-)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 23:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Píšete minutka sem, minutka tam. V Brně ušetříme 3minuty (minutka sem) a kde ty další (minutka tam)? Opakuji: v Německu staví sítě VRT, Vtrat=300km/h, ale nádraží nikam neposouvají, nikomu nevadí, že vlak posledních pár kilometrů jede v rámci nějakého uzlu pomaleji a pomaleji, třeba 60km/h. Proč asi? Proč zrovna v Brně toto nebude fungovat? Čím je Brno tak specifické, že je třeba odstranit nižší rychlost za JAKOUKOLI cenu? Jaká je rychlost v tom oblouku na vjezdu do Kolína n. Rýnem? Je ta "pomalá" snad kazem na reklamním štítu DB?
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 17:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On už od některých zastánců odsunu zazněl ten "skutečný" důvod - My chceme taky velkou stavbu. Praha má metro a Nové spojení a my nemáme nic. Buuuééé :-)
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 19:42:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

19:26 - Brněnskou městskou radu vytvoří ČSSD, KDU-ČSL, zelení a nestraníci z kandidátky Brno 2006. Podle neoficiálních informací dnes vznikla koaliční dohoda. Po mnoha letech tak z čela brněnské radnice odejde ODS.(novinky.cz)

Socani - proti odsunu, zelení - proti odsunu, B2006 - proti odsunu, KDU - Javorové je to jedno (asi nekoupila žádnou parcelku) a Šimonovský je už pryč.
Ač příznivec ODS, jsem v celku rád, že to tak dopadlo. Bří Venclíkové, mafiáni Jonáš a Hošek si to zasloužili. A brněnské Hbf. taktéž.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 20:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá stavba, velká stavba... Když se Brno Hbf. rekonstruuje a postaví se nová odbavovací budova v a kompletně se zrekonstruují nástupiště+regionální vlaky se vyženou do podzemí, tak by mi mělo být šumafuk, kde to nové super nádraží bude. Nebo by mi spíš mělo vadit, když se v tom utopí zbytečně peníze, které lze použít jinde (v případě odsunu). Viz diametr, silniční tunel pod Vinohrady atd. No a co se týká malých staveb, ať se začnou ve velkém budovat cyklostezky! Brno v tom má úžasný potenciál a může tak nakrásně předběhnout i Prahu. Pro mě je vzorem např. Berlín či Vídeň.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 21:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o cyklostezky, tak Prahu lze předběhnout snadno . Nicméně z cyklistických fór jsem informovaný o tom že Brno je na tom ještě o poznání hůř - přeju v tomhle štěstí!
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 08:34:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zvláštní, tak u vysokorychlostního vlaku vám 2 - 3 minuty prodloužení jízdní doby nevadí, ale stejné prodloužení jízdní doby tramvaje od odsunutého nádraží je nepřekonatelný problém.
A kde berete tu jistotu, že Němcům úvratě nevadí? Proč tedy přestavují nádraží ve Stuttgartu (pootočení o 90 stupňů), proč není nové nádraží Berlin Hbf úvraťové, když je úvrať tak vynikající? A pořád zde něco neopakujte o finančních úsporách při opravě nádraží v centru. To je manipulace koalice Nádraží v centru, protože náklady na rekonstrukci uzlu s nádražím v dnešní poloze jsou minimálně srovnatelné s nádražím v odsunuté poloze, ne-li vyšší. A peníze nelze použít jinde, neboť se jedná o poníze na výstavbu evropských multimodálních koridorů, takže cyklostezky nebo severojižní diametr za ně stavět nelze. A na rozdíl od severojižního diametru se nejedná o žádný komplex z Prahy, ale Brno zkrátka modernizovat železnici potřebuje, na tom se shodnou téměř všichni.
Jak již delší dobu pozoruji, z diskuzního fóra K-report, tedy kolejového reportu, se stává dizkuzní fórum silniční společnosti a klubu Bycibo. Pevně věřím, že pod novým vedením města se R43 a velký městský okruh stavět nebude. A můj názor na cyklisty - piráti chodníků.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 08:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Goldfinger: Alternativní projekt možná je notoricky znám, jenže je jich tolik, že kdo se v tom má vyznat. Na stránkách nadrazibrno.ecn.cz jsem jich viděl asi 15 a některé jsou velmi úsměvné. Pravda, ne všechny z nich jsou s nádražím v centru. Ale pak jsou tu ještě další tři, nějaká zádalniční varianta, posvitavská varianta a nejlepší modřicko-komárovská varianta, která tahá nákladní průtah přes Holásky a Chrlice, kde je sotva místo na jednu kolej a dva úrovňové přejezdy, zvlášť ten v holáskách je těsně kolem obytné zástavby a dělat tam nějaké mosty/podjezdy...
Tak která je vlastně ta všeobecně známá?

Mimochodem na žádném z těch návrhů jsem neviděl něco jako spojku jižně od židenického nádraží (přes MEZ), která by umožnila zapojit přerovskou trať od východu.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 09:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo tady netvrdí, že je úvrať něco vynikajícího, ale na druhou stranu není ani ztělesněním železničního zla. Přidaná hodnota odsunutého nádraží je záporná, protože nevyhovuje cestujícím, takže i kdyby nakrásně byly obě varianty srovnatelné, tak vychází lépe nádraží v centrální poloze. Navíc peníze na reko jdou ze státní kasy, kdežto na městskou infrastrukturu plus provozní náklady MHD, viz výše z kasy městské. Když se nebude muset investovat do kapacitní kolejové dopravy od odsunutého hbf. do centra, zbude na další projekty. Pevně věřím, že nové vedení města postaví aspoň část VMO. R43 je záležitostí kraje.
Šalina od odsunutého nádru by jela déle než 3 min., ale nejde jen o to, ale i o zbytečné přetěžování MHD, rozbití ustálených vazeb v nynějším přestupním uzlu u nádraží a další přestup, který ty 3 min. prodlouží min. dvojnásobně.
Všechny varianty nádraží v centru počítají se zrušením Brna-dolního a novou jižní spojkou místo té komárovské (mně by se nejvíc zamlouvala u dálnice. O spojce přes MEZ se občas mluvilo na jiném fóru.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 11:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: 2-3 minuty časové ztráty u vysokorychlostního vlaku, kterým jedu 1x za uherský rok, mi nevadí. 2-3 minuty u vlaku, kterým dojíždím do práce, tedy dvakrát denně, to je něco jiného. A kolik dojížděčů projde denně nádražím?

Btw., za rok už to je asi 1000 minut, tedy ztracených šestnáct hodin. Nechtějte, abych tu časovou ztrátu přepočítával na peníze (neb je to demagogie, ale hezká :-) ).

Jistě, pokud budu předpokládat, že v Brně bude z vysokorychlostními vlaky projíždět stejně lidí, jako tam současně vystupuje z příměstských coutáků, tak získám v obou případech obdobné celkové časové ztráty.
Ale je tu ten velký rozdíl, že se ta časová ztráta u vysokorychlostních vlaků se dotkne v menší míře většího počtu lidí, zatímco v případě zhoršení dopravy pro denně dojíždějící se způsobí velká časová újma konkrétní (a také nemalé) skupině lidí, která se tomu naprosto nemůže bránit (neb do referenda neměli co mluvit).
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 13:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobně lze říci, že při čtyřhodinové jízdě vlakem prodloužení jízdy o 2-3 minuty znamená prodloužení jízdy o cca 1 %. Když pojedu tramvají 10 minut, pak to již dělá prodloužení jízdy o 20-30 % (čili stejně jako jako byste vlakem jel pět místo čtyř hodin).
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 13:43:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačí, aby ta tramvaj chytla červenou vlnu na křižovatkách a zpoždění dvě tři minuty máte hned. Neznám člověka, který by při výstupu z tramvaje porovnával příjezd tramvaje s jízdním řádem. Ale pořád tady diskutujeme o nějakých dvou třech minutách cesty tramvají navíc, přitom však ani nevíme, zda k prodloužení jízdních dob vůbec dojde. Není zpracováno linkování MHD, pouze se prověřovala všesměrnost kolejového systému (spojky na Nových sadech atd.).
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 13:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě chci podotknout, že nejde jen o otázku polohy nádraží, ale také o osud plánováné nové městské čtvrti v jižním centru.

Pokud zůstane zachováná bariéra v podobě současného železničního tělesa vždy budou ve městě dvě oblasti před nádražím centrum města a za nádražím předměstská čtvrť. Nikdy ve městě nevznikne moderní jižní centrum na úrovni 21.století jako protipól severního starého města, vždy pude jen o předměstskou čtvrť, teda pokud vůbec vznikne.

Nové nádraží a dopravní uzel MHD před ním měly oživit plánovanou oblast, takhle to tam bude vypadat asi jako dnes v okolí Heršpické, spousta aut a nákupní střediska, žádné bulváry a moderní městská zástavba. Osobně považuji projekt nové čtvrti v jižním centru za mrtvý. Co tam vzikne je opravdu ve hvězdách. Jinak jak chcete napojít trať 340 do současné nádraží ze severu bez použití úvratě?

Výstavba spojky od Olomoucké do dnešní trati Židenic k hlavnímu nádraží by znamenala zboření půlky Zábrdovic
Ander nemá pravdu že by o této stavbě měly rozhodovat občané, protože sjou to záležitosti technického rázu a těm z lidí skoro nikdo nerozumí. Velmi nešťastná byla politizace celé této akce.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_s: to co píšete je nepřijatelné. Jsou to sice záležitosti technického rázu, ale vzhledem k tomu, že se jedná o stavbu hrazenou z veřejných zdrojů je přímo povinností vše občanům vysvětlil a zdůvodnit. Myslím, že mírná většina Brňanů je proti přesunu - viz referendum a výsledek posledních voleb, tak je možné, že kampaň "Europoint" nebyla dostatečně vysvětlující
".. žádné bulváry a moderní městská zástavba" - a to jako proč? Proč by nové nádraží v současné poloze mělo být rozdělujícím prvkem? Podle mě je vše pouze o kvalitě projektu...
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéžiši, zase bariéry. A co kupříkladu Komárov. Ten bude před barierou?
Židenice: Při R cca 400m by to vzalo Nevrklovu, možná i ne, za cenu ostřejšího oblouku. Zbytek je areál MEZ, který nevypada jako funkční fabrika.
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím jak referendum o 20% účasti má vypovídací hodnotu, co se týče voleb, určitě pro většinu lidí nebylo kritérium při volbách nádraží, ale strana jako taková. Tudíž bych podle těchto údajů nevyvozoval závěr, že je Brno pro přísun..
Nésu žádné šotouš!
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 16:05:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď už jen aby se věci daly rychle do pohybu. Jsou na to min. čtyři roky, aby se proinvestovalo tolik, aby to bylo nezvratné.
Uznat původní referendum. Vypsat výběrové řízení na projekt a zhotovitele a hurá. Ať se bývalí radní kroutí a třeba vrací obdržené dary
V s:Nádraží nemusí být žádná bariéra, viz Lipsko nebo Berlín, ale kulturní a obchodní centrum, tak si nechte své demagogie.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 16:43:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas, dost blábolů, uznat referendum, kde jen 20 % obyvatel chtělo nádraží v centru, a ať už se ty věci dají rychle do pohybu a za čtyři roky na Zvonařce otvíráme nové nádraží!
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 16:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy myslíte, že se snad žačne během dalších 4 let něco stavět? Veškerý stavební povolení a změny v územním plánu zaberou aspoň 5 let. Doufám, že v příštích volbých se dostane k volbám zpátky stará koalice a projekt nádraží v centru opět zastaví. na jižní centrum zapoměnte výstavba nádraží v centru začne nejdříve v roce 2010 a skonči o r.2020. Jižní céntrum, pokud vůbec začne vyrůsatat mnohem později a vybudování nových komunikací a nikoliv zbytečných tramvajových tratí na Jih za 3 mld.kč bude hotový až v polovině století, jestli se od toho vůbec udělá. Co se týče bariéry a nádraží si uvědomte že nežijeme na Západě ale v ČR. Stačí se podívat na jiná u nás v ČR modernizovaná nádraží, kde vidíte něco jiného než jen natření, předláždění nastupišť? Dobrá nádraží možná bude za 10 mld.kč, ale bude jen stará budova po rekonstrukci s koridorizaci svršku. Proč taky stavět novou budovu, když si myslíte, že ta dnešní dostačuje!! Navíc ty starý mosty docela vadí trolejbusům jezdícím na křenovu, kolikrát tam už uvízl trolejbus. A co ty volezlý lrámky na dornychu pod tratí, kde se prodává všelijaká veteš. Co s tim?
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 17:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad referendum: pro osvěžení - účast byla 24,9% (a ne 20%), z toho cca 68 000 lidí (ze 78 000) bylo pro současnou polohu. Chápu, že je lehké ohánět se "neplatností" ale uvědomte si, že magistrát (přesněji ODS Brno) toto referendum vypsal ne proto, že sama chtěla, ale proto, že si byla téměř jistá, že účast bude pod 50%, jako konečně téměř ve všech volbách v ČR. Zajímavé je, že pro zvolení zastupitelstva či senátora nevadí účast mnohem nižší.
Hlas lidu, hlas boží.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 17:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no dobře dobře... to skloňování, ale asi to zapadá ne?? (Magistrát 2006 = "ta" ODS)
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 18:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ono je treba si take rici, ze pokud se se stavbou (jakoukoliv) nezacne nejpozdeji do konce roku 2008, tak na ni nic nedostaneme z EU, protoze se nestihne dokoncit do konce roku 2015, coz je jednou z podminek poskytnuti dotace. Po roce 2013 uz nastesti budeme tak bohati, ze na nas moc dotaci EU nezbude.
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: Neznáte vy náhodou Daliho? Využívá v debatě o metru do polí podobné "argumentace".
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:55:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad V s:Jentak mimochodem, co taková Ostrava-Svinov nebo Zábřeh na Moravě, jen natřená nádraží?Vy fakt nevíte co mluvíte. Samozřejmě nikdo nepočítá s tím, když by se zachovalo původní nádraží, že se jen natře, ostatně není to tak dlouho co se částečná rekonstrukce udála.
Mosty se dají přestavět a za Irámky, asi myslíte krámky, snad nemůže nádraží.
Vy si snad svými příspěvky děláte legraci.
Když tedy podle Vás žijeme v ČR a ne na západě, to by pak znamenalo, že i případné nové nádraží by bylo ve východním stylu. Mám to tak chápat?
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 07:57:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magistrát musel referendum vypsat ze zákona, protože to požadovala koalice Nádraží v centru (petice 30 000 občanů za referendum).
Že pak téměř nikdo k referendu nepřišel, je prohra koalice Nádraží v centru. Pokud by občané trvali na nádraží v centru, mohli to podpořit. Pouze cca 22 % občanů podpořilo nádraží v centru (nikoliv 24,9 %, to byla účast). A i teď ve volbách koalice Nádraží v centru prohrála, protože proodsunové strany mají 30 mandátů, strany pro nádraží v centru 25 mandátů.
Ceres
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.103
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:13:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-> Ives
A kolik obyvatel Brna nadrazi pouziva? Bude to mozna tak tech 20%. Z toho je naprosto jasne, ze valna vetsina lidi co pouzivaji nadrazi je pro jeho zachovani v centru. Ty ostatni to nezajima a proto k zadnemu referendu nesli.

A jinak mam dojem, ze magistrat musel vypsat to referendum z duvodu, ze koalice nadrazi v centru sehnala potrebny pocet podpisu pro to to aby se referendum muselo konat.
Pivrnec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl,že referendum prohrou nebylo,stačí si uvědomit kolik lidí z Brna používá žel.dopravu no tipl bych to na těch20%.Těch 80% k referendu nešlo protože je jím poloha nádraží lhostejná,když vlakem stejně nejezdí.Občas vypluje na povrch pravý důvod odsunu nádraží-chceme stavět další kapitalistický shit/vankovka apod./pro krásné a úspěšné lidi a nějací nádražníci v centru nám zavazet nebudou tak je vystěhujeme do Komecu
Pivrnec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ceres než jsem to napsal tak jsi mně předběhl.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:37:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediná proodsunová strana je ODS. KDU už zřejmě názor změnila a KSČM se jistě taky ráda přizpůsobí. Řekl bych, že výhroprohra ODS v Brně je výmluvným dokladem. Ano dostala nějakých 33% hlasů, ale podle stejné logiky jako interpretovala výsledky referenda, tak 67 % brňanů už její představitele na radnici dále nechtělo.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:53:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že názorové zvraty KDU-ČSL jsou pro tuto stranu charakteristické. Kvůli korýtku prodají vlastního bratra.
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB: trošku bych poopravil. Podle logiky interpretace referenda dostala ODS jen 33 z 41 procent (volební účast), to je asi 13,5 procenta.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7755
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 12:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne že bych vám toho chtěl z Práglu moc vstupovat, ale mám dojem, že referenda na toto téma by se spíš než obyvatelé Brna (kterých se to opravdu týká tak z těch 20%) měli účastnit obyvatelé ne-Brna , bydlící v dosahu IDS JMK.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 18:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nechci tady házet čísla kolik lidí v Brně využívá nádraží (stejně mě budete tahat za každou cifru), já jen říkám, že toto referendum nemá vypovídací hodnotu. Názor Brňanů by se měl vyjádřit jinak a už se těším, jak nová koalice, která má v programu občany na 1. místě, mínění Brňanů zjistí lepším vypovídacím způsobem. A až podle zaručeného průzkumu veřejného mínění to bude 50 na 50 (míněno s nadsázkou), nebude se stavět nic, jelikož si to občani nepřejí tak ani tak nebo je jim to jedno. Pak se můžem jít bodnout a žádné nádraží nestavět. Však ono se najde řešení, jak Brno v těch koridorech obejít.
Nésu žádné šotouš!
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 23:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ives: to obejítí koridory bude ... Když se v Praze upeklo Nové spojení, tak nikdo neprotestoval. Blbý přesun nádraží v Brně a tisíc řečí každého okolo současné polohy - odsunuté je až moc na ty co nádraží využívají denně, nebo pravidelně ...
Zvláště, když o nádraží vedou diskuzi a chtějí o něm rozhodovat lidi na úřadech co nádraží vůbec neznají.Hlavně v čase 8 - 17 hodin a potom v noci ....
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 00:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javorová včera výslovně potvrdila, že názor nemění.
Jinak jsem netušil, že Onderka je bývalý želzniční odborář. (Čili asi tak desátá liga, jak říká Bradavička ).
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 21:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty co chtějí nádraží v centru je tu něco z výtahu toho co jsem psal před časem odkaz ke čtení.Ostatní zřejmě už to vědí dlouho, tak nejsou takový ..... Případně opíši vše co bude možné dát na web a zveřejním.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 09:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kromě toho, že autor odkazovaného článku neumí pořádně česky, se jedná o neskutečný blábol, zvlášť v ekonomické části. Měl jsem za to, že z Chrlic do Blanska se bez úvratě jezeí už dnes...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 12:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, že autor toho článku neumí česky a ani nezná magistrátní návrh. V tom je totiž přerovka zaústěná do severního zhlaví, takže Chrlice - Blansko zrovna bezúvraťový směr nebude. :-)

Na druhou stranu pokud to autor myslí vážně, tak má nějaké tajné informace o spojce z Heršpic na přerovku podél D1. ;) Ta podle mě stejně časem vznikne bez ohledu na polohu nádraží - myslím si, že si ji vynutí IDS nebo VRT nebo nákladní doprava.

BTW dnes vyšel v MF Dnes zajímavý rozhovor s žákem B. Fuchse (přepis na Moderním Brnu).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 18:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Bahnworldu jsou vůbec dost často články s pochybnou jazykovou úrovní na hranici srozumitelnosti...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 18:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nj, ony tam bnekdy byly jiny ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
tomi3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.187.219
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 00:17:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(predem se omlouvam za trochu delsi prispevek, ktery jesem musel rozdelit..)

Cela vec je uplne o necem jinem nez jsou dve ci tri minuty tramvaji nebo ruzne intepretacni teorie k referendu. Je totiz presne o tom, co je v uvedenem clanku v MF Dnes (viz David jasa) s zakem B. Fuchse - jestli bude z Brna metropole nebo zustane jen krajskym mestem.

Pro zastance soucasne polohy, prosim polozte si par otazek:
Propojeni vlakoveho a autobusoveho nadrazi - To skutecne vsechny autobusy ze Zvonarky budou jezdit az pod Petrov?
Vite jak vypada uz ted dopravni situace kolem Tesca ve spicce a co bude znamenat pritazeni autobusu do uzlu bliz do cetra?
Kde budou busy mezi jizdami odstaveny? Budou na manipulacni/odstavne plochy z pod Petrova odjizet a zase tam prijizdet? (v navrhu misto na odstavne plochy neni.)
Nebo zustane Zvonarka tam kde je a jak je - hnus bez dopravni obsluznosti.

Nadrazi = zive centrum - sami pisete, to jsou nutne i dalsi sluzby vcetne autopujcoven, dostatecnych stanoviste taxi, parkovist (viz Nemecko) = takze dalsi auta pod Petrov?

Jake jsou v prisunute poloze rezervy pro narust obyvatel mesta, posileni Brna v jeho regionalni a nadregionalni funkci? Bude nadrazi dopravne obsluzitelne pri zvyseni poctu cestujicich zeleznice o 20% a obyvatel mesta o 10%-20%? Kapacitu tramvaji nezvysite, nebot ta je prujezdnosti na hranici (pocitejte i s veletrhy), pro auta (tim i bus, T-bus) je centrum ucpane. Jak dopravne obslouzite rozvoj?

Severojizni diametr - zajimava myslenka, ale to nikdo neprofinancuje; a to uz vubec nemluvim o podzemni regionalni zeleznici od Tisnova, ktera se v nekterych prisunutych variantach taky objevuje - to je naprosta utopie a autori to snad ani nemysli vazne. Zatim by mesto nemelo snad ani na provozni nakady, staci se podivat jak zpustla jedina podzemni stanice tranvaje v Lisni.
tomi3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.187.219
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 00:21:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1 - ten Berlin - to mel byt priklad pro odsun nebo prisun? Byl jste tam nekdy? Vite kde nadrazi stoji? ...a myslite si ze je to centrum Berlina? K Reichstagu je to 800m, k Brandenburske Brane dokonce 1 km. Bliz nic neni. Co Vam tyhle vzdalenosti pripominaji? To co je v Berline je priklad moderniho metropolitniho vsemi smery prujezdneho nadrazi uprostred dynamicky rostouci nove casti Berlina, nikoliv nadrazi vmestnaneho do stabilizovaneho zastaveneho uzemi, kde uz nyni je jak automobilova tak verejna doprava na hranici kapacitnich moznosti!

Re Lipsko: ma 500 000 obyvatel, takze mozna zastaveni v hlavovem nadrazi takto velkeho mesta nemusi byt predmetem takove diskuse jako by to mohlo byt u mesta s 370 000 obyvateli. Zarucite, ze sem VRT na trase Warsava - Ostrava - Viden vubec zajedou, kdyz to nebude prujezdne?

Re Kolin - velmi pekne, ale bohuzel ani zde nestavi vsechny ICE, jedna trasa je totiz na druhem brehu a do Hbf nezajizdi.

Spolufinancovani z EU - rozpoctove obdobi unie je 2007-2013. Jak dlouho se stavi nadrazi (at uz bude v prisunute nebo odsunute poloze)? Napriklad v Berline to bylo 8 let, ale projekcni prace tvravaly pres 12!! A to je jeste rychlost v nasich krajich neobvykla. Takze uz je skutecne dost pozde na vyuziti evropskych penez schavlenych pro toto rozpoctove obdobi. Jaky bude dalsi rozpocet, kolik penez pro CR a na jake projekty nikdo nevi.

Spolufinacovani ze statniho rozpoctu - statni rozpocet CR je hluboce deficitni i se zapoctenim prijmu z privatizace. Deficit se musi snizovat, kvuli prijeti eura, k tomu se CR zavazala, prijmy z privatizace skonci => na co se statni penize neziskaji ted hned, to bude na dalsi desitky let zmrazeno.
tomi3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.187.219
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 00:23:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zavrecne zamysleni:
Strategie I: rozumny narust obyvatel mesta v udrzitelnych mezich na zhruba 500 tisic, ktere jeste dovoli udrzet poklidnejsi raz mesta, ale zaroven umozni dostatek poptavky pro rozvoj metropolitni kultury mesta, mesta zalozeneho na cestovnim ruchu a sluzbach.
Strategie II: zakonzervovani obyvatel na stavajici poctu a s tim souvisejici neustale nejistoty o zachovani alespon jedne letecke linky (z duvodu male poptavky), hrozba odlivu vyznamnych sluzeb (viz nedavne diskuse o presunu veletrhu z Brna mimo jine z duvodu maleho regionalniho vyznamu a spatneho dopranviho spojeni mesta - a dopad na pohostinstvi, hotelierstvi, cstovni ruch...), dalsi zhusteni dopravy v uzlu Benesova, Nadrazni, okoli Tesca...

Zkuste se zamyslet nad volbou strategie a zda existuje vazba mezi polohou nadrazi a strategii(napr. z hlediska zatizeni uz tak husteho centra dodatecnou dopravou, moznosti rustu, vzniku oddychovyh zelenych ploch v blizkosti centra, kterych je Brne pramalo, vyuziti stavajicich naspu treba pro ty cyklostezky...)

Snad tohle nejaky vyznam melo, pokud ne tak alespon male povzdechnuti zaverem vyjadrujici muj nazor: skoda ze se panu B. Fuchsovi jeho zamer metropolitniho mesta nepodarilo realizovat.
vjkm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.88.26
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:40:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde by se těch 500 tisíc (+130) mělo vzít, když národ vymírá?
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozveme si sem sem imigranty ze zemí třetího světa a hned bude mít Brno 500 tis.obyvatel.Zelení jsou multikultury. Ale vážně cílem Brna by mělo být přilákání obyvatel z jiných krajů, například z oblasti s vysokou nezamněstnaností(Sev.Čechy, S.Morava apod.). V Brně je několik vysokých škol, kde studují studenti z celé ČR i z ciziny, hlavně ze Slovenska. Pokud zde bude dostatek pracovních míst, tak zůstanou tady. Ale ti musejí někde bydlet, takže výstavba nových obytných čtvrti je nutná. Ne jenom v Jižní centru, ale taky třeba na Červeném kopci v okolí ul.Vinohrady.

Jinak tzv.malý přesun o pár metrů do oblasti zastávky Nové sady není úplně nejšťastnější ( spodní voda, předimenzování okolí), nehledě na to že v plánu jsou dvě podzemní nástupiště a tudíž žádnej podchod, takže jistá bariéra tam stejně bude.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 22:14:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad tomi3: Tak v tom Berlíně jsem teď nebyl, ale nepředpokládám, že by to v Brně bylo podobný. Tam je to opravdu obrovské centrum, kde jsou vlaky pomalu podružné. Navíc v tom Berlíně funguje kvalitní S-bahn, což se s nějakou brněnskou šalinou opravdu nedá srovnávat. A nezapomeňte, že Berlín vlastně nemá jedno pořádné centrum narozdíl od Brna.
A taky tam to mělo v sobě určitou symboliku, spojený Berlín = jedno hlavní nádraží.Navíc tam to asi opravdu jinak nešlo. Přecijenom takový provoz jaký je v Berlíně v Brně nikdy nebude(S-bahn,ICE,EC,IC,RE a Personenzüge z celého Německa) a Zoo Garten je ještě menší než brněnské nádraží.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 22:55:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a navíc tady nešlo o žádný přesun a nikomu nešlo o pozemky jako těm brněnskejm ODSáckejm a stavební lobby. Berlin Zoologische Garten dál existuje. Takže k novému nádraží tu vedly daleko ušlechtilejší pohnutky, viz můj 1. příspěvek.
Přál bych si, aby ty zkorumpovaný šli sedět, ale to bychom nesměli být v jednom z nejzkorumpovanějších států na světa.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 09:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavební lobby to bude jedno, podzemní nástupiště ve vodotěsné vaně, několik km fungl nových tratí, pár nových mostů a sanace svrateckýho viaduktu je taky pěkný sousto.

EDIT: ještě jsem zapomněl na snesení nákladního průtahu od Heršpic po černovický triangl jako zákusek.

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 14:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu z jiné stránky: Divím, se že nikdo nenavrhl pro obsluhu nového nádraží tramvajovou trať, která by napojovala Modřice a Starý Lískovec. Je jasné, že pokud by se zrealizovaly jen oficiálně navržené tratě, tak z těchto směrů k novému nádraží žádné linky nepojedou, protože cesta přes centrum by pro ně byl nesmyslný závlek oproti vzdušné vzdálenosti. Trať prozatímně ukončená smyčkou na Vodařské má být výhledově prodloužena směr Přízřenice, ale nevidím důvod, proč by nemohla také pokračovat směr M-Palác a poté se ulicí Strážní napojit trianglem na trať do Modřic v prostoru zastávky Hluboká. Napojení na Lískovec by se pak dalo vyřešit kolejovou spojkou mezi tratí na Vídeňské a tratí pětky. Jediný problém by mohl nastat u křížení s Heršpickou a Vídeňskou. Na Vídeňské by stačil semafor a u Heršpické.. to by záleželo na tom, na kolik chceme podporovat plynulost IGK. Vše by se pochopitelně dalo zrealizovat až po zrušení odstavného nádraží.
 
Přikládám svůj návrh linkového vedení po výstavbě trati. Linka (interval prac.dny-interval víkend-vůz prac. dny-vůz víkend). Vozy uvádím pouze přibližně pro nastínění kapacity.
1 (5-7,5-2T-2T) Řečkovice - Malinovského nám. - Nové Sady - Hlavní nádraží - Komárov
2 (5-7,5-2T-2T) Ečerova - Pisárky - Grand - Stará Osada
3 (10-15-K2-K2) Rakovecká - Tábor - Česká - Malinovského nám. - Obřany
4 (5-7,5-K2/T-K2/T) Nám. míru - Česká - Nám. svobody - Úzká - Vodařská
5 (5-7,5-K2-K2) Štefánikova čtvrť - Česká - Mendlovo nám. - Starý Lískovec
6 (5-7,5-K2-K2/T) Královo pole nádr. - Česká - Mendovo nám. - Ústřední hřbitov ( - Modřice)
7 (10-15-2T-K2) Ečerova - Tábor - Česká - Malinovského nám. - Úzká - Vodařská - Hluboká - Modřice
8 (5-7,5-KT-KT) Mifkova - Grand - Starý Lískovec
9 (10-15-2T-K2) Lesná - Malinovského nám. - Úzká - Vodařská - Hluboká - Švermova/Starý Lískovec
10 (10-15-K2-K2) Lesná - Česká - Šilingrovo nám. - Grand - Geislerova ( - Stránská Skála)
11 (10-15-K2/T-K2/T) Červinkova - Česká - Malinovského nám. - Maloměřický most
12 (5-7,5-2T-2T/K2) Chemická fakulta - Česká - Nové sady - Hlavní nádraží - Komárov/Vodařská
13 (10-15-2T-K2) Juliánov - Grand - Šilingrovo nám. - Česká - Jugoslávská - Stará Osada
10,13 - provázané 5+5
3,7 - provázané 5+5
3,11 - interval před trojkou 6, před jedenáctkou 4
7,9 - provázané 5+5
Aby to fungovalo, posunul bych současné zastávky Hlavní nádraží blíže zastávce linky 9 (Grand) a zastávku Česká směr Moravské nám. bych posunul až za křižovatku a v úseku křižovatka Komenského nám. - křižovatka Česká zřídil 3. kolej ve směru k České. No jak se na to tak dívám, tak by se to hodilo spíš do tramvajové diskuse, ale co.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 17:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezdá se mně vedení linky 13.Julec a Starka jsou od sebe asi 2,5 km a objíždět půlku města se mně zdá přitažené za vlasy.
do Zidenic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.19.70
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 18:19:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyz se divam na argumenty dvou znesvarenych stran, tak zjistuji, ze v obou pripadech se "uvali" obrovske penize na vystavbu noveho nadrazi.

Ja mam toto reseni:
- puvodni nadrazi v centru pouze pro lokalni provoz
- Zidenice prestavet ve stylu P-Holesovice na rychlikovou zastavku (dostavet do volne plochy jeden peron snad nemuze byt takovy problem)
- vsechny trate na Zidenice dnes vedou bez uvrate a zrekonstruovat nakladni prutah Zidenice - dolni - Herspice pro VRT nebude snad tak velky problem
- zavest nejakou taktovou dopravu hlavni - Zidenice

v cem je tedy problem?

libor
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 18:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mallard:

nad linkou 13 bych se nepozastavoval... Neb v Práglu mají šalin-linku č. 2, kterážto jede z Petřin na Červený Vrch, které jsou od sebe jen přes malé údolíčko - přesto tramvaj zajede poměrně hluboko do Prahy - až na Dejvickou. On totiž ne každý jede jen z konečné na konečnou a pokud linka aspoň v části trasy jakkoliv obslouží centrální část, není co řešit
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 23:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do Zidenic: je to levné, ale nic moc to neřeší.

Vyžadovalo by to zachování obou současných průtahů (osobního i nákladního) i přerovky. To znamená stále stejně špatné (anebo ještě horší) spojení s odstavným nádražím, potenciální kolizi s trasou VMO, dlouhé přejezdy rychlíků z ON do Židenic, stále stejnou "svázanost" jihu města železnicí, nutnost pendlu mezi hlavním nádražím a rychlíkovým atd.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měřit význam města velikostí jeho nádraží je pozůstatek myšlení z KuK monarchie, kdy se železnice budovaly, ale dnes hodně naivní. Podle tohoto modelu by pupkem ČR byla Česká Třebová. Do kategorie zbožných přání patří i nárůst obyvatel Brna k půl miliónu. Kde by se při současné stagnaci vzali, že by se vrátili vyhnaní Němci, nebo potomci Židů?

Ale trochu vážněji - oblíbené je strašení dopravním kolapsem historického jádra v případě přisunutí bus terminálu. Kontrolní několikrát pokládaná otázka - kolik autobusů přijíždí na Zvonařku z jihu, západu a východu a kolik ze severu?! Vzduchem nelétají, takže stejně musí po Kolišti.

Pro upřesnění - brněnské letiště má nyní celkem 3 pravidelné letecké linky a zvláště u té do Londýna (Ryanair) se rozhodně nedá říct, že by byla nevyužívaná. Cirrus airlines létá do Mnichova a ČSA do cajzlova s tím, že další linky se budou ve velmi blízké budoucnosti otevírat.

Oddychových zelených ploch v centru je relativně dost - Špilberk, opravené Denisovy sady, park na hradebním okruhu, možná by se mohl započítat i Augec, Tyršův sad, to se Vám zdá málo?!

Nový berlínský HBf stojí uzprostřed města v místě, kde 40 let byla pustina, černá díra, kdežto KNN by bylo vystrčeno na okraj města.

Dvě podzemní nástupiště vůbec bariérou nebudou, protože do jižní čtvrti se bude moci jet buďto přes stávající Úzkou, nebo přes podchody (pasáže) pod zrekonstruovaným nádražím.

Jestliže je podle Tomiho3 brněnská mhd na hranici kapacity, jak zvládne přepravit cestující z KNN? Proč severojižní diametr ať už šalinový, nebo železniční nikdo neprofinancuje a na nesmyslný projekt odsunu unie nasype, co hrdlo ráčí? Právě SKJD by vyřešil značnou část kapacitních problémů stávajícího HBf.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: taky mě to už napadlo, ale až do linkování jsem to nerozpracovával. :-)


Goldfinger:

k velikosti města: taky předpokládám, že se velikost
Brna v nejbližších 10 letech zásadně měnit nebude. Nicméně modernizace železničního uzlu je projekt s poněkud delší životností a velmi nerad bych, aby město svazoval dalších 100 let. Kořeny současného neutěšeného stavu jsou podle mého názoru na přelomu 19. a 20. století, kdy byla sjednocena osobní nádraží, ale chyběla velkorysost v přivádění tratí a nějak se nepočítalo s možností dalšího rozvoje. Bohužel v tomto duchu jdou i současné návrhy NvC* - jakékoliv rozšíření (VRT, kratší interval vlaků IDS) zasáhne víc do tváře města a vyvolá větší investice.

Nenechat rezervy pro rozvoj je podle mého názoru opakování chyby, co tu byla už před 100 lety.

> Kontrolní několikrát pokládaná otázka - kolik autobusů přijíždí na Zvonařku z jihu, západu a východu a kolik ze severu?! Vzduchem nelétají, takže stejně musí po Kolišti.

Hm, velký městský okruh v přímém sousedství nového nádraží je asi na okrasu. Před omezeními na MÚK Hlinky jezdila část autobusů po VMO a _vůbec neprojížděla_ centrem. Po dostavbě Hlinek předpokládám, že tudy bude jezdit valná většina. (Osobně si myslím, že průjezd přes rozestavěný VMO Dobrovského nebude tak zdržovat, jako přes Hlinky).

> Dvě podzemní nástupiště vůbec bariérou nebudou, protože do jižní čtvrti se bude moci jet buďto přes stávající Úzkou, nebo přes podchody (pasáže) pod zrekonstruovaným nádražím.

Za cenu 25 o/oo na výjezdu v těsném sousedství řeky.

> Jestliže je podle Tomiho3 brněnská mhd na hranici kapacity, jak zvládne přepravit cestující z KNN?

Dnes na nádraží přijíždí šaliny přeplněné místními a do toho se přidávají lidi z vlaků.
ŽUB ala Europoint znamená výrazně větší využití železnice pro vnitroměstskou dopravu a mnohem větší atraktivitu dalších terminálů ve městě.
Tak se zmenší zatížení současného uzlu Hlavní nádraží. Samotné přepravení lidí od nádraží je věc linkování, intervalů a návazností a to umí DPMB docela dobře.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 19:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té třináctce: no není to úplně ideální, ale v Brně vede víc tram. tratí na východ než na západ, i když ty na západ jsou vytíženější (Bystrc, St. Lískovec). Snažil jsem se, aby tam bylo co nejvíc linek s pětiminutovým intervalem a ty co nejsou, aby byly v co nejdelším úseku provázané. Chtěl jsem hlavně naznačit, že by obsloužily významnou část Brna dokonce bez přestupu i bez toho, aby se systém zahltil množstvím linek jako před rokem 1995.

Když vezmu místa, která dnes mají přímé spojení z Hlavním nádražím, tak podle mého návrhu:
Řečkovice - Moravské nám. - přímé int. 5 minut
Technické muzeum - Česká - přímé int. 5 minut
Mifkova/Juliánov/Stránská Skála - Geislerova - s přestupem (přímé spojení na většinu regionálních vlaků v Černovicích)
Vlhká - Životského - přímé trolejbusem nebo vlakem
Stará Osada - přímé - okružním autobusem int. 10 minut
Kuldova - přímé - vlakem
Vojenská nemocnice - s přestupem
Obřany - Trávníčkova - s přestupem, ale přímé spojení je i k současnému nádraží nejisté
Nám. Míru - Komen. nám - přímé int. 5 minut - i když to jsem navrhl jen kvůli tramvaji v Masarykově. Samozřejmě pokud nedojde k náhradě trolejbusem!
Starý Lískovec - Krematorium - přímé int. 10 minut
Modřice - Ústřední hřbitov přímé int. 10 minut (možná jen v prac. dny)
Bystrc - Vozovna Komín - přímé int. 10 minut, i když rychlejší bude s přestupem na Mendlově nám. na autobus nebo předpokládaný trolejbus
Stránského - s přestupem
Bráfova - okružní autobus po 10 min
Lipová, Vinařská - divím se, že aspoň zastávka Vinařská nebyla zrušena a místo ní nebyla zřízena pro trolejbusy, tramvaj by měla být nejrychlejší dopravní prostředek. Podle mně jsou tyto zastávky přežitek z doby ukončení tratě v Pisárkách. Jinak teda s přestupem
Pisárky, Výstaviště, Mendlovo nám. - okružní autobus po 10 min. + k novému nádraží prodloužený trolejbus - myslím, že by se hodila 37ka
Václavská, Křídlovická - přímé - onen trolejbus
Poříčí - přímé - okružní autobus
Polní, Vojtova - trolejbus/autobus na obsluhu kampusu
Vsetínská, Celní - s přestupem
Hybešova - s přestupem, když nepočítám 51
Komárov - Šilingrovo nám., Malin. nám., Vodařská - pochopitelně přímé a časté

Trolejbusy od nádraží a autobusy z Úzké se nejspíš přesunou k novému a navíc patrně vznikne nově přímé spojení do Kohoutovic a přes kampus do Nového Lískovce, takže obsluha nového nádraží bude rozhodně srovnatelná s tím dnešním.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 20:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě k té *: Doporučuju se podívat na archiv oficiálního webu ze srpna 2004 a z ledna 2006 a srovnat skici z článku "Proč stavět ..." a vizualizace z článku "Vizualizace silnice ...", který tam přibyl někdy v průběhu roku 2005. A potom se podívat na návrhy NvC z roku 2004 ("dopracovaný") a z roku 2006 (vizualizace).

To zalepování nejkřiklavějších nedostatků bez vyřešení všech návazností je podle mého názoru až příliš podobné.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: Ze Staré osady je přímé spojení vlakem - celý uzel včetně železničních nástupišť se má posunout na Kuldovu (vizualizace).

Ad Lipová, Vinařská - tyto zastávky především VŠ koleje a ekonomickou fakultu - proto je celkem žádoucí tam mít přímé a kapacitní spojení se středem města.

> ... a navíc patrně vznikne nově přímé spojení do Kohoutovic ...

Spíš bych to viděl tak, že t-37 bude prodloužená přes Křídlovickou. Na této trase to totiž mezi Libušinou třídou a Mendlákem docela frčí (průměrná rychlost okolo 50 km/h podle JŘ ;-)), zatímco než se překodrcá přes Lískovec a Bohunice, tak to bude trvat a trvat a ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace