K-report
 

Archiv do 02.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova » Archiv do 02.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jl_zdice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 00:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vazeni,chtel bych se pozeptat neco,co se tyce os.vlaku na trati Chomutov-Vejprty od noveho GVD.Udajne ma byt omezeny provoz os.vl.na teto trati,jak v prac.dny,tak i o vikendu.Vi o tom nekdo nejake informace?Predem Vam dekuji.J.
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.82
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 11:28:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jl_zdice: dle návrhu GVD 2007 je v prac. dnech provoz 0 a jezdí se jen o víkendu...
Jl_zdice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asdf:Dekuji Ti za informaci,jenz jsi mi podal.I kdyz mne se to osobne prilis netyka jsem rad,za Tvoji reakci.(ferovou a uprimnou.)Bohuzel jsem se setkal na techto strankach s reakci nekolika lidi,kteri by si zaslouzili nakopat p...l.Diky Ti.Ji.
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na adrese http://danone39.mr2008.org/ngvd/konnavrh07.pdf je konečný návrch JŘ na 2007. Do Vejprt je tam celkem 7 párů vlaků. Jeden pár pouze v sobotu, jeden pouze v neděli, 4 v sobotu i v neděli a jeden pár v pátek, sobotu a neděli.
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 22:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke stanici Kadaň(-Prunéřov):

Ještě před několika lety byla pod střechou schodiště na druhém nástupišti pověšená tato tabule (snímek je z roku 2002):

 
Železniční dopravě zdar!
Žíža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.248.103
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 13:13:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To chci vidět, jak to bude v zimě s údržbou Vejprt. To aby každej pátek frézovali trať před tim prvnim Os vlakem (nechci být zbytečný pesimista, ale asi se tak nestane).
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 09:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na odkazu
http://dopravni.net/temp/pozvanka.pdf
je pozvánka na víkendovou akci na Kadaňsko.
Využijte možnosti jízdy v M131 do Krásného Dvora, možná jedna z posledních jízd na této trati - více informací na pozvánce.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 09:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuší někdo ze zasvěcených, jak je to aktuálně s přeložkou u Března? Bude trat´ zrušena bez náhrady, i když tunel zatím není, a asi jen tak hned (jestli vůbec) nebude?
díky
A kam že to chcete ?
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 11:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuší někdo ze zasvěcených, jak je to aktuálně s přeložkou u Března? Bude trat´ zrušena bez náhrady, i když tunel zatím není, a asi jen tak hned (jestli vůbec) nebude?

Pár příspěvků k tomuto je v diskusi Trať 120 (Kubajs, 19. srpna a další), zkuste se zeptat tam.
Železniční dopravě zdar!
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní Deník Chomutovska informuje o plánovaném zastavení dopravy na trati Kadaň - Kaštice a Vilémov u Kadaně - Kadaňský Rohozec. Kraj se rozhodl neobjednat zde žádné vlaky. Dále se v článku píše, že obce si údajně našly jiného (levnějšího) dopravce, ale s ním kraj smlouvu neuzavře, neboť má tříletou smlouvu s ČD. (V článku není vysvětleno, proč s ním smlouvu nemůže uzavřít, když tu ČD stejně už jezdit nebudou. Patrně se jedná jen o výmluvu kraje.)

V článku se mluví o trati Kadaň - Kaštice, přičemž není jasné, zda je tím míněno stávající nebo budoucí pojmenování stanic (viz diskuse výše). Jelikož se tam o zhoršení obsluhy (města) Kadaň nepíše vůbec nic, patrně se jedná pouze o "zbytek" tratě bez úseku Kadaň - Kadaň město. Na stránkách UK není návrh JŘ pro tuto trať uveden vůbec.

Nicméně na téže stránce novin je další zajímavý článek, tentokrát o tom, jak SŽDC prodává bývalé drážní pozemky za účelem vybudování cyklostezek, konkrétně v blízkosti Kamencového jezera v Chomutově a na někdejší trati z Křimova do Reichu (se divím, že jí to ještě patří). A také je k prodeji "bývalá trať z Kadaně do Prunéřova", přičemž doufám, že tím není míněna trať stávající. Na druhou stranu nechápu, jakou část bývalé tratě by chtěli prodávat, když je prakticky celá zastavěná.
Železniční dopravě zdar!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud byse se měla zhoršt dop.obslužnost dotčených obcí,tak je to sam.špatný a v případě Ustí člověk nikdy neví.

Ovšem starosta Vilémova v tom článku mele hrozný bláboli:Jakože autobus neobslouží tolik vesnic co vlak a že tam vlak jezdí už 125let,tak proč teď ne,je to pořád dokola.
Přitom na Kadaňský Rohozec se nehodí jezdit ani tím autobusem,to je na něco menšího a levnějšího.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ZZZ: více čtení k těto kauze je zde, doporučuju přečíst:

http://www.dopravni.net//search.php?rstext=Vilémov&rskde=tsl&rsvelikost=sab

Je sympatické, že starostové se starají o dopravu, po zkušenostech se "svým" krajem se jim nedivím. Konzultační dopravní společnost jim vypracoval projekt, kde by dopravu v oblasti zajišťovaly vlaky i autobusy společně.

Neznám detaily té tříleté smlouvy mezi krajem a ČD. Možná by bylo nejrozumějśí, než se dohadovat s ČD, se na vlaky vykaślat a udělat projekt obsluhy oblasti založený čistě na autobusech. Teď míním samozřejmě tratě za dnešní Kadaň město. Řešitel projektu je ovšem přesvědčen o nezbytnosti oné železnice..

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je opravdu sympatické,žese starostové starají,mě to ale stejně přijde,jako by ty jejich názory "sepsal" někdo z OSŽ.(I když takový člověk by na druhou stranu nepropagoval jiného dopravce,tedy,pokud by byl DOBŘE KOVANÝ)
Škoda že tam nejsou vidět ty bus jízdní řády,i ten toho "o hodně"levnějšího dopravce.

Chtěl bych vidět pro KU,dopravce i obce výhodný JŘ vlaku do Kaštice a zároveň i do Radonic,podle mě jeto v tomto případě nesmysl.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZZZ: ten projekt "KDS" jsem neviděl, takže ho nemůžu komentovat, ani nepředpokládám, že ho zde Autor bude prezentovat. Nicméně o "dopravním směŕování" Autora je možné si udělat obrázek podrobnější prohlídkou toho webu, co jsem linknul. Nakonec ani na tomto fóru se nejedná o neznámou osobu

O tom "o hodně levnějsím" železničním dopravci mám také jisté pochybnosti, myslím, že nic konkrétního se opět nedozvíme.

Kámen úrazu, resp názorové neshody, je v tom, co si kdo představí pod pojmem "nepostradatelná železnice". Pro mě je to třeba trať Praha Pardubice, pro "KDS" je nepostradatelná třeba i diskutovaná trať.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro lidi to bude jen zhoršení, protože si dovolím s úspěchem pochybovat o zajíždění busů do Želiny, Hradce( po příjezdovém tankodromu od Kadaně už nejezdí ani skalní) a potom obrat od Poláků na 5psy.
Jel jsem tam mnohokrát a smrtelné pro tuto trať je spíše nenávaznost na spoje od KV a podobně.
Jeden z bodů také asi stav mostu v Kadani a úvrať v Kašticích. Jinak trať je celá po mírné opravě ( koleje a štěrk )
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jako konec šlus zavíráme krám?

Známej co jezdí právě na téhle dráze mi říkal něco o nějakém dopravci, že se mělo něco rozhodnout už 11.7, ale jak ho znám tak to může bejt taky nesmysl on je to totiž docela pohádkář.

Jak říká Franta tak skutečmě je současný jízní řád na p... nenávaznosti v Kašticích, prakticky nepoužitelný jízdní řát příklad pokud bychom chtěli z Poláků na císařák v Kadani tak bysme museli jet bud ráno nebo až ve 2 odpoledne to by znamenalo zmeškání slavnostního průvodu a zpět bysme museli už v 8 takže basme neviděli ani ohnostroj. Tady pomůže porádne použitelnej jízdní řád. Spoje rozprostřeny více po dni stačilo by klidně 8 - 10 párů.
749140 muj nejoblíbenější stroj.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 08:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věřte, že problém se stále ještě řeší. KDS má zpracovýnu dopravní obslužnost nejen vlaky, ale v návaznosti BUS-vlak. Vlak by měl být páteřní. Finančně jejich projekt vychází mnohem lépe než při stávajícím stavu..... Pokud je mi známo, tak je zde podpora i ze strany Podbořan.
K návaznosti na směr od KV - zde opravdu bude asi důležitější návaznost od CV a z Podbořanska.
Problém je v tom, že KÚ uzavřel smlouvu s provozováním na této trati s ČD na 3 roky,přičemž následně neobjednal spoje, čímž se komplikuje vstup jiného dopravce.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 08:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K trati do Vejprt z tisku:

Počet vlaků z Chomutova do Vejprt se sníží na polovinu
(CV týden)

„Zrušení vlaků je ekonomický nesmysl,“ tvrdí Pejcharová

Horalé z Vejprtska si mohou konečně oddychnout. Téměř tři měsíce žili totiž v obavách, že se do Chomutova v pracovní dny vlakem nedostanou. Ústecký kraj potřeboval ušetřit a tak zkrátil Český drahám (ČD) dotaci na provoz pro příští rok o 50 miliónů korun. Místo požadovaných 422 miliónů korun musí vyjít s 375 miliony. Odborářům ČD se podařilo nepříznivou situaci zvrátit. Počet vlakových spojů se sice sníží na polovinu. Od 10. prosince, kdy vejde v platnost nový jízdní řád, budou jezdit místo stávajících šesti párů vlakových souprav tři.

„Zrušení vlaků z ekonomického pohledu je hotový nesmysl. Trať se musí udržovat, ať se po ní jezdí nebo ne,“ rozčiluje se předsedkyně odborového sdružení Chomutov Věra Pejcharová. „Maximálně by se ušetřilo na platech zaměstnanců. Patnáct lidí by přišlo o práci,“ dodává.

Proč padl „Černý Petr“ právě na tuto trať, odboráři nechápou do dneška.

„Za posledních třináct let se nacpalo do rekonstrukce kolejí bezmála 50 miliónů korun. Loni proběhla její oprava mezi Dominou a Křimovem, aby se snížila dojezdová dráha o dvacet minut a tak se vyrovnala autobusové dopravě,“ vysvětluje Eva Pejcharová. Černým písmem se v této kauze podle ní podepsal vedoucí odboru osobní dopravy generálního ředitelství Českých drah Ústeckého kraje Petr Hinterholzinger. „Říkám mu škodič. Bydlí v Chomutově a místo aby okresu pomáhal, dělá pravý opak,“ prozrazuje svůj názor.

Dotyčný svoji vinu odmítá. „Na základě ekonomických ukazatelů má zmiňovaná trať jednu z největších ztrátovostí. Ústecký kraj je náš objednatel a tudíž má právo si diktovat i požadavky. My jako ,prodávající’ můžeme mít svůj názor, ale poslední slovo má jako všude, zákazník,“ vysvětluje Hinterholzinger. „Jednání skončila nakonec kompromisem. Vlakové soupravy budou po 10. prosinci vyjíždět z Chomutova do Vejprt kolem osmé, jedenácté a šestnácté hodiny a v mezičase se budou vracet."
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 14:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestliže nejsou peníze, je dobře, že omezují prvotně tyto tratě. Myslím, že je lepší raději zrušit tratě ala 132, 137 atd. než sáhnout lidem na vlaky na trati 130, 140, 090 nebo 072.
Tyto tratě stejně v dlouhodobém měřítku nemají budoucnost a i jako železniční fanda tomu rozumím. Nemůžeme být jen zaslepení příznivci dráhy, ale taky ekonomové! Bohužel, autobus umí mnohdy tuto situaci vyřešit lépe a hlavně levněji.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 15:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Romanero: souhlas. Bohužel slovo ekonomika působí na některé železniční fandy jako červený hadr na býka.

Za posledních třináct let se nacpalo do rekonstrukce kolejí bezmála 50 miliónů korun

No vida. A já se divil, proč ve spoustě koridorových stanic zpomalují a zase se rozjíždejí desítky vlaků denně vezoucí tisíce pasažérů, protože nejsou peníze na opravy výhybek.

rozčiluje se předsedkyně odborového sdružení Chomutov Věra Pejcharová

Jakpak asi dopadne firma, kterou řídí odboráři? Nezkoušelo se to už jednou?
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 17:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Romanero, Kubrt: Omezit ano, zrušit ne.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 17:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a rekl bych ze asi Vy vedete stado ... :-/
Protoze pokud ciste autobusove reseni me stoji 16 mil Kc a kombinovane (bus + vlak) o 2 mil. Kc min, tak me vysledne reseni (aspon pro Kaštice – Krásný Dvůr, aspon podle mych informaci), tak to nechapu ani jako zeleznicni fanda a ani jako ekonom. Ani tak nejak nevim jak je to vlastne mozne ze si to drze dovoluji ...
A co se tyce koncepce KDS, Vy mate co kecat do pridelovani techto penez, ze ji chcete videt ? Nebo jen nemate co delat ?
Ale osobne jsem pro, zverejneme VSECHNA cisla VSECH trati a sytemu v CR, jsem zvedav, co dojezdi/skonci jako prvni, jen aby se pak nekteri "fandove" a "ekonomove" strasne v zapeti nedivili ... :-/
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 18:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je odté paní očividný pseudoargument a každému soudnému člověku je jasné že ji jde hlavně o udržení zaměstnanosti, nikoliv o ekonomickou stránku věci.
Ohajovat provoz tím že se do té trati investovalo 50 je totiš úplná blbost protože pak se nabizí otázka proč byly dány peníze do trati na které je téměř nulová nákladní doprava a zanedbatelná osobní. Proč místo této trati třeba neodstraní ty pomalé jízdy na trati 120 aby jsme zůstaly v regijonu nebo něco neudělaly s tratí přes Osek aby byla v slušném stavu. Taky by mohla jedna lokomotiva zvládnout obsluhu Oseka a Litvinova. Dále by pak mohly aplikovat usměrněné vjezdy nákladních vlaků do Mostu n.n.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 19:16:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si ještě upozornit, že v úseku do Černovic je velmi silná (ač nárazová) nákladní doprava. Případný zánik ZDO by tedy znamenal opuštění úseku Černovice - Vejprty (mimo, zde takt do Chemnitz). A stejně je zde pořád výpraní oprávnění ve Vejprtech pro vozové zásilky a ty občas chodí. Dále máme jednu lokomotivu zavřenou na vlečce na Měděnci (ač o ní téměř nikdo neví...). Čili určitá udržba trati zde bude pořád. A to nemluvím o možnostech dalšího zvyšování rychlosti o kterém se téměř nemluví a kterému brání jen trochu snahy a jeden paragraf...
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 20:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trati by se měly udržovat ve funkčním stavu /některé více,jiné méně/ podle významu. Ale rušit? Nepamatuji, že by se rušila nějaká místní komunikace z Dolní Lhoty do Střední Lhoty s odůvodněním, že je nerentabilní /malý provoz/ a lze se tam dostat i jinak z Horní Lhoty.To je ale fikce i když by se mi to takhle líbilo. K tratím by se mělo přistupovat citlivě.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 21:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pjp: vida, nějaká čísla, děkuji.

Ad W: já nepochybuju o rekreačním významu tratě do Vejprt, naopak si dobře dovedu představit třeba nasazení M 262, hektora s cyklovozem...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 16:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom "o hodně levnějsím" železničním dopravci mám také jisté pochybnosti, myslím, že nic konkrétního se opět nedozvíme.

A jaký význam má zrovna tady všechny informace servírovat? Stejně vůbec žádný. KÚ věděl, že ČD jezdí traťě 164 / 165 za 17 milionů, od jednoho dopravce dostal nabídku za 10 s lepším rozsahem dopravy i tarifem. Za podstatně nižší cenu ale přislíbily jezdit i samotné ČD, pokud by byl efektivní JŘ, S-provoz, a pomocí tarifu a prokladu linek opět naplněné vlaky. Problém s 3letou smlouvou fuč, nezájem kraje trvá. Tak co řešit... Stejně jako na Vejprtech - zbytečně dlouhé jízdní doby a zbytečně vysoký tarif - jak by to prázdné být nemělo? Obojí je ovšem vina dopravce, resp. kraje, že mu to toleruje, resp. voličů, že mu to...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 16:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HK: díky. Praktický význam to nemá a ani to sem nikdo psát nemusí, to si uvědomuju. Jen je to tady prostě dopravní diskuzní fórum, tak se tu o tom diskutuje
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 17:17:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém ovšem je, že to tu úředníci prokazatelně čtou, čili pan HK či kdokoli jiný zde stejně žádné interní informace neposkytne.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 17:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:Na 137 vlak najede z Chomutova do Vejprt o 16-20km víc než bus na jeden spoj!! přitom obsouloží míň zastávek a na úroveň ceny busu za 1km se stejně nedostane,a to i po odpuštění těch 7kč ? poplatku SŽDC za dopravní cestu!

Víkendová doprava je pro tuhle trať docela rozumné řešení i když budou mnozí šotouši,duškovci,důchodci,režijkáři hlasitě protestovat a zaklínat se rádobyekoligickým přístupem a zmatečnou argumentací o rozkrádání tatě,kterášto je přitom s nákladní dopravou,což není samospásné,ale já neznám alespoň trochu používanou vlečku,kterou by někdo rozkradl.
Vyjímky se asi najdou,jako všude.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 18:05:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz : Do toho vašeho autobusu si kolo nevezmu, čili mi je to úplne kh a to i při uvažované rekreační dopravě. Cyklobus možná nějaký jezdí o vkendech a v létě. Jenže když není v IDOSu tak jako by neexistoval...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 18:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není problém na tu linku garantovat 954ku,tam se dá kolo převíst vpohodě,jednou jsme převáželi 3kola vevnitř 954ky a ještě jedno v kufru,nic moc,ale šlo to.Cyklobus může být i v Idosu,nicméně o víkendu by ten vlak jet mohl,tak jak bylo uvedeno ve druhém návrhu.(I když jet s více koly v810 taky nebývá zrovna ideální)

Argument "kolo" beru každopádně jako jen trošku pomocný.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak právě dneska proběhla likvidace vlečky pro odvoz bílinské minerálky, která odbočovala v úseku Bílina-Bílina kyselka. Vlečka se už dlouho nepoužívala a tohle byl bohužel její předpokládaný konec. Čest její památce a historii
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Myslím, že bychom se hodně divili!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mozna je to divne, ale osobne o tom vubec nepochybuji ... ;-)
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 07:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě krátce k ekonomice tratí z pohledu strojaře.
- Teplice - Oldřichov - Osek - Most - trať je elektrifikovaná a jezdí zde motory
- Dtto Bilina - Úpořiny - Ústí
- Trat na Moldavu nemá v Dubí garantované přípoje na MHD v TP v kladivech a jindy jen na některé
- Bohužel současná tarifní politaka všech dopravců jedno či na kolejích nebo silnici je taková, že pro rodiče a 3 děti je nejlepší vlastní auto.
- Namátkou - Cyklobus Teplice - Cínovec 200 Kč/17 km
- Jenom doprava na trénink na Novém Městě ( 2 x MHD + ČD ) jednosměrně asi 140 Kč.
- Teplice - Praha bez "Z" karty v kladivech asi 500 Kč
- Teplice - Poprad s lehátky radši neuvádím
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Franta - elektrifikované tratě a motory - to samozřejmě ekonomické není, bohužel dopravce nemá vhodná elektro vozidla pro menší počet cestujících
- Přípoje - to je velká slabina nejen této tratě...
- tarif - oponuji - Teplice - Praha za auto bude podobné....
- Teplice - Poprad - to je otázka priority - v pohodě na lehátku nebo se všemi riziky a nepohodlí v autě....
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těm co zde argumentují že lze vlaky nahradit autobusy, že to vyjde levněji.... ano, v současné právní úpravě máte zřejmě pravdu. Silniční dopravci neplatí za dopravní cestu a její obsluhu, navíc pokud jde o vozy, které provozují 80% výkonů dopravní obslužnosti, neplatí se za ně silniční daň, a to ani za těch ostatních 20% výkonů, které můžou být třeba zájezdová doprava. Tomu říkám nerovné podmínky na trhu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teplice - Oldřichov - Osek - Most - trať je elektrifikovaná a jezdí zde motory

Zkuste jako strojař, já jako chemik to neumím, spočítat, kolik jestli je energeticky výhodnější těch pár lidí (15?, 30?) odvézt v 25 t vážícím motoráčku, nebo v zeleném vagonu (40 t) taženém elektrickou lokomotivou (např tam dříve používaná lokomotiva řady 121 88 t). Inu, problém skladby vozidel, na ČD všudypřítomný.

pro rodiče a 3 děti je nejlepší vlastní auto
Tak to je všude na světě, tedy v zemích, kde je auto běžně dostupné.

Jinak souhlas, to jsou problémy k řešení, přípoje, tarif...
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 22:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No problem je, že neexistuje elktrický ekvivalent 810. I když si myslím, že v principu lze lze narvat do všeho.

Jinak dnešní zážitek z osobního vlaku Poznan- Bydgoszcz bych doporučoval všem, co odepisují CityFrogy. Mnohokrát jsem si na něj s láskou vzpoměl, když v polské nové jednotce rachotil kontrolér a stykače odporníků a 125 km jsme jeli 3:30 hodiny. V poznani se v kuplu ( 10 vozů) stálo na jedné a to cizí noze, v Bydgoszczi nás vylezlo asi 50.

Jinak se Mzitkou souhlas, ale s tím teď nic nenaděláme, počkejme na volbŘ%Ř{Î jl´GET /hover7BÎ jl´GET /discuy.
Jinak v Polsku mne převapilo, že prakticky tu nejsou motoráky, většina tratí je .
Holt si řekli, ž enaftu kupují a elektřinu si dělají sami. To bychom měli i my. Fakt na druhou stranu je, že v těch rovinách se to staví. Nasadím bagr, štěrk a můžu klást trať... Končím, jdu spát
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 23:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Franta: elektřina jde určitě nacpat do všeho, ale já bych v téhle kategorii viděl radši nové vozidlo, přecejen regionovu se smetákem radši ne

prakticky tu nejsou motoráky, většina tratí je
je v Polsku asi 55% tratí (údaj 2004), tedy těch ve správě PLK. Opticky se to možná zdá více, protože na spoustě neelektrifikovaných není osobní doprava právě proto, že donedávna prakticky neměli použitelné motoráky, kromě veteránů SN61, které už jsou v kopru. A tahat jeden osobní vagón, šestinápravovou motorovou lokomotivou, těma jejich rychlostma V posledních letech ale nékterá vojvodství řeší i pozůstalé neelektrizované tratě pořizováním nových motoráčků.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 23:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono na trať Louka u Litvínova - Oldřichov bych nehledal elektrický ekvivalent 810. Sice si tam troleje visí, ale moc do nich není. Při výluce to od smetáků jiskřilo, stejně sem smí těžký loko jen na vyjímku a s omezeními, trolej se stejně nakonec přepálila a musel pomáhat diesel. Takže asi takhle.
Tady mají smysl tak dva páry vlaků jako přípoje špičkových rychlíků do Ústí. Jinak osobní doprava je zde na prd. Za to, co to stojí solidní dopravce nasadí nízkopodlažní bus s klimoškou, kterej nahradí linky do Lomu (kterej celý obslouží), přinese dostatečné spojení Litvínova s Osekem (kde opět nejede v poli, ale přes centrum), spojí Litvínovsko s Duchcovem (naprosto chybí toto spojení), pomůže dosti přetížené relaci Osek-Duchcov-Teplice a proveze cestující Teplicemi. Bohužel, tohle vlak neumí. Těch cca 10-15minut navíc nehraje roli a ušetří se dost. A i kdyby se neušetřilo tak bude za stejně peněz mnohem mnohem více muziky.

A tahle můžeme pokračovat. Mám rád vláčky, lokálky apod., jenže někde to prostě nejde. Urdžovat trať jen proto, aby tam občas projel motoráček 810 a existuje dostatečný ekvivalent silnice. To je ekonomická sebevražda a vyhozené peníze, které šli použít jinak a jinde. Viz. výhybky na koridoru, jak psal Kubrt.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Přesně tak!
Všichni: Neexistuje nějaká tabulka k porovnání spotřeby energie/peněz jednotlivých hnacích vozidel všech trakcí (na osobním vlaku, za srovnatelných podmínek, na průměrném úseku trati, při obdobné zátěži nebo kapacitě)? Díky
Lessman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.69.44.1
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 18:59:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se malinko zastat naší horské trati Chomutov - Vejprty a to z pohledu člověka, kterého živí auto a najezdí ročně cca 120 000 km. Nedávno jsem musel nechat auto po autonehodě v Lounech a dal jsem přednost z Chomutova před autobusem vlaku do Vejprt (respektivě do Kovářské) a byla to v dnešní uspěchané době skutečně osvěžující relaxace. Škoda, že ekonomické důvody přispějí k postupné likvidaci této nádherné tratě.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 21:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím a můžu říci že poslední rok (od 3.5.2005 kdy jsem rozšrotoval auto ale ne sebe, tak jsem vlakem najezdil víc, než autem. A to autem nejzdím kolem 20 000 ročně).

Vlakem vidíte mnoho z toho, co autem nemáte šanci.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.48.7
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 09:27:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera večer byl opět nefunkční autoblok Dolní Rybník -Kyjice.Několikrát týdně je ukraden nějaký kabel tohoto zařízení.Vlaky jezdí pak na rozkazy a v mezistaničním úseku Rybník-Kyjice.Některý sociálně slabší spoluobčan si tímto vytvořil slušné živobytí.
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 12:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde jsem se dočetl, že z Chomutova do Vejprt byla zvýšena traťová rychlost na 60 km/h. To je fakt škoda, že se tam tak omezí doprava. Má někdo odhad, o kolik minut by se mohla zkrátit jízdní doba osobních vlaků mezi Chomutovem a Vejprty díky tomuto zvýšení rychlosti?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 09:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo: To je potřeba tam natáhnout jednou pořádnou silovinu, aby mu to upálilo ruce, nebo ještě lépe zabilo.
...hele, polib si dědu...
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 12:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera po páté odpoledne jsem viděl odjíždět z Kadaně na Kadaň město vlak s vojenskou technikou (742 + 2*Bc + plošinové vozy + 2*742).
Železniční dopravě zdar!
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.48.7
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:58:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nájezdy vykradačů kovů na trati 130 jsou stále na denním pořádku.Ze soboty na neděli opět ukraden napájecí kabel přejezdů mezi Bohosudovem a Teplicemi.Přejezdy mají být osazeny přejezdníky(zřejmě přenosnými-tudíž 3x rychlost 10 km/h přes přejezdy).
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.240.133
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 17:14:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska celej den duněly pod Doupovem těžký vlaky s mnoha stroji 742, přípřeže, postrky... Nakládal nejen Rohozec, ale samozřejmě i Podbořany a Trnovany. Na všem se podílela řada (skoro až moc) provozních zaměstanců ČD, i "kontrolních" orgánů na různé úrovni. A jako obvykle se našli borci s vytříbeným, kultivovaným chováním ... skoro jako ve Varech. Jsem zvědav, jestli se někdy dožiju doby, kdy se budou k sobě lidi chovat normálně a ne ve stylu (vxxe, doprxxxe, co tady děláte, vodkuď ste, vypadněte a mnoho podobných).
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad W.: Asi končilo vojenské cvičení na Doupově, ne?
Poslouchám www.danceradio.cz.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.177.103.147
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 20:28:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano.
Včera navíc Mn do Rohozca a Kašticó s 742 + 2*Daak v možná Zetka se zásněžkama. Asi by to Mufka nezvládla...
Hytlák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.226
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:55:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo,jo - velká zetka a hytlák se zásněžkami. Následující den se to skládalo podél trati 137.
mara hk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.192.76
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 01:37:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám velkou prosbu, kdo máte fotky z tratí 164, 165? Za pár týdnu je tam nulový GVD. Před nějakým časem jsem na týhle trati dělal...A můj synovec bydlí v jedné vesnici u Vilémova a denně se na lokálku dívá, chtěl bych mu pár fotek dát. Bohužel se tam asi dostanu až na začátku prosince, a to počasí na focení už moc není.
Díky moc, prosím o poslání na stefanikm@seznam.cz
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 03:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tam bude od 9.12. nulový grafikon, ještě neznamená, že tam už vlaky nikdy jezdit nebudou
Za nulový grafikon děkujte Ústeckému kraji a jeho skvělým úředníkům
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
mara hk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.65
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 17:20:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to T_m. O panu Šulcovi mám své minění a znám pár starostů z dotčených obcí. Bylo několik variant na provoz - Railtrans a taky pár nadšencuů z PJ Chomutov. I kdyby se všichni na hlavu postavili, tak motory v prosinci nepojednou...Nemá smysl tady rozebírat, kdo a co za tím je. O uhlí tam jde až v druhé řadě...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 08:39:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by bylo ve hře i obnovení těžby uhlí v Pětipeské uhelné pánvi? Ochranný pilíř pod tratí tam vskutku prý blokuje náležité využití ložiska hnědého uhlí.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 09:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, uzemní limity, to je evergreen

V rámci prací na Změnách a doplňcích Územního plánu velkého územního celku Severočeské hnědouhelné pánve (SHP), zpracovávaných v roce 1985 Terplanem, se podařilo odvrátit tzv. „velkou variantu těžby“, prosazovanou Federálním ministerstvem paliv a energetiky (FMPE), která by znamenala devastaci širokého a nepřerušeného pásu Podkrušnohoří od Klášterce nad Ohří až po Ústí nad Labem, a která by dokonce na jihozápadním okraji SHP zasáhla do dosud neporušené krajiny Pětipeské pánve. Tato „velká varianta těžby“ by znamenala odtěžení svahů Krušných hor i krajiny při jejich úpatí a likvidaci téměř všech obcí, včetně velkých měst jako Chomutov, Jirkov, Litvínov, Lom u Mostu, Novosedlice či Chabařovice, tedy totální převrácení krajiny a osídlení na ploše větší než 80 x 25 km do hloubky až 400 m.
z www.prokrajinu.cz
A kam že to chcete ?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 09:33:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další ložisko uhlí (i s výchozy na povrch) čeká na svou příležitost někde mezi Doupovem a Bochovem (přesné místo bych našel v některé z knih o dějinách hornictví v regionu od pana Jiskry). Pokud tam bude otevřen důl, bylo by asi nejlepší uhlí odtamtud dopravovat lanovkou na t.č. nevyužité železniční překladiště Mattoni v Kyselce.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace