K-report
 

Archiv do 01.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 01.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch - ano a Rakovnik je opici planina, kde lidi ziji v jeskynich a zerou banany rovnou ze stromu ... :-/
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:
Není, ale ti lidé bydlí v Hostivici a pod. proto, že mají v Praze zaměstanání a přitom nechtějí bydlet v paneláku/činžáku, resp. chtějí bydlet relativně "na venkově". V Rakovníku by se těch lidí moc neuživilo.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22517
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Pavel se jen, pokud to dobře chápu, snaží naznačit, že to funguje v jakémkoliv měřítku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobre, beru. V HH stavi dalkova doprava Aumuhle (pouze vybrane spoje), hbf, Dammtor (na dohled) a pak pripadne sturc v Altone. S tim, ze paralelne s Aumuhle - Hbf - Dammtor je linka S21 (- Elbaugraustrasse, ci jak se to pise) a s hbf - Dammtor - Altona je S31 (Harburg Radhaus -), ktera ma navic pouze dve stanice a to jeste Sternschanze ma taky pozustatky nastupiste. Takze, nektere veci jdou i v nemecku, ackoliv treba v Berlina, kvuli tomu musi sepisovat petice a ty se posleze ignoruji.
Jinak tohle je smer Berlin/CZ, teda pokud EC jede az na Altonu, v pripade prijezdu od Bremen, je tam misto Aumuhle Harburg. A pak je to az na Altonu linkou S31, akorat, ze tam je pro esko jeste par dalsich stanic. A ne vse jezdi az na Altonu, treba ne to, co jede do Danska ... ;-)
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to o pracovnich prilezitostech, osobne jsem si na to konto objel CR, az uz me jakekoliv stehovani docela leze na to konto na nervy. Takze pokud bude v Rakovniku pracovni prilezitost, budou i ty satelitni mestecka, to ostatne plati pro libovolne velke mesto ci dedinu. Ostatne pokud se podivate, kde vsude ted okolo pPrahy vznikaji neco na zpusob satelitnich mstecek, tak mozna budete i prekvapen vzdalenosti. Treba Nova Ves pod Plesi, to je kousek od Mnisku pod Brdy, dale neco, jmeno si nepamatuji, mezi Melnikem a Starou Boleslavy a jine. Duvod ? Prost, cena pozemku.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:
OK. Jsem rád, že jsem se dohodli.
Ta Nová Ves má výhodu dobrého spojení po R4. Rakovník je v silničním i železničním spojení s Prahou notně pozadu.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: kdyby takhle přistupovalo k problému železnice víc lidí, hlavně těch, kteří o tom rozhodují, nemuselo nikdy dojít k takovým průserům k jakým dochází. Opravdu takový přístup je podle mne naprosto příkladný.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 23:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TM: jake prusery mate na mysli? Napriklad. Abych si dal pozor. Dekuji.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 23:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekoncepční uvažování, rozhodování od zeleného stolu, kdy jedninými podklady jsou jakési statistiky sčítající hrušky s jablkama. Protože dost často s podobnými "odborníky" jednám, tak slyším zajímavé reakce typu aha, to nás nenapadlo nebo myslíte, že bychom se tam měli jet podívat? Nestčí to až na projednání? Ano, takto velmi často hovoří přední zaměstnanci firem, které se chlubí certifikáty ISO a kdejakými profesními autorizacemi.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 00:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m - to, co jste vyjmenoval ale nejsou průsery, to jsou tak maximálně příčiny průserů.

Mě by též zajímaly ty skutečné průsery.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 16:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znáte odkaz na zrušenou trať Trhový Štěpánov - Dolní Kralovice?
http://www.speaker.cz/localbahn/index.php
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
users
Neregistrovaný host
Odeslán z: 139.92.223.189
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 20:09:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo už pár let. Je to jeden z nejlepe stylizovanych webu na tema popis a historii zrusene trate. Napadite zpracovani a skvela dokumentace. Dal bych to jako povinnou cetbu ostatnim rail-webmasterum - patlalum.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.52.5
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:30:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad users: Dovoluji se přidat a souhlasit, akorát stránka byla dříve přímo pod webem města (dělá ji stejný autor), dnes je odtud přesměrována. Nezajímavá není ani http://www.veverskabityska.cz/data/oobci/trat.htm
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 20:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo co bylo za vlečku (pokud to vůbec byla vlečka) která vedla z Krče smerem jak je ted zkušebka metra a pak to zahlo pod Kundratickej les??
Když jedu na kole podel lesa na Roztily podjíždí se mostek a je vidět násep .....
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 20:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Puvodni trat posazavskeho pacifiku s Braniku pres (jinou) Krc pak most (zustala jedna krajni podpera pri ceste od Thomayerovy nemocnice do mesta vpravo pred podjezdy), lesem a pres Michle a Vrsovice dal.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
users
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.33.140.5
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 13:23:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M.Kunt: No zde je prave krásně videt onen rozdil mezi web strankou o Vlašimce a strankou o Kuřimce.

Obsah informace je stejny-o zrusene trati- ale uroveň je rozdilna. Na te druhe se autor ani nenamahal udelat par fotek ze soucasnosti , s pozustatky trati.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 14:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

users:
Jo ta stránka o trati do Kralovic se mi také líbí. Také jsem našel několik stránek o trati Dobrovice-Dětenice. Nejvíce se mi asi zamlouvala tato: http://web.telecom.cz/frantanyklicek/vypravy/dobr-det.htm ,ale exituje jich několik. Třeba na této je hned o několika tratích: http://pshzd.wz.cz/dobrovice.html. Ani jsem netušil, že jsou zrušené tratě tak hojně navštěvované.
STOP KSČM!!!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 15:11:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I spolek www.drahari.info se těmto terénním exkurzím docela věnuje.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.52.5
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 21:02:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad users: ty stránky Vlašimky i Kuřimky jsou pro mě srovnatelné (Kuřim je technicky poněkud slabá, obsahově však ne), ale ty co uvádí Hroch (mohl by si odpustit tu politickou agitaci) jsou pro mě o třídu níže - hlavně proto, že tam měli z čeho opisovat (vlastní invence průměrná - to není proboha nic proti autorům!).
Chybějící "fotky ze současnosti mi nevadí".
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 12:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudruhu Kunte, nevím co vám vadí na sloganu Stop KSČM!!!, když se jedná o stranu, kterou musí každý slušný člověk odsoudit.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 13:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

751040:
Děkuji.
Mě je jedno, kdo koho volí, ale tato strana opravdu do sněmovny nepatří. Je mi velmi líto, že se na K-Reportu vyskytli tací, kteří mi tento názor zakazují a to dokonce mezi správci.
Případné pokračoání v "politické diskuzi".
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.52.5
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 13:42:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je mi také jedno, kdo koho volí nebo nevolí, ale je-li touha to vyjádřit, je tu právě "politická diskuse". Proti Vašemu názoru nic nemám, ale sem se domnívám nepatří. Nic víc ani míň jsem říci nechtěl.
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 13:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kunt: Omlouvám se za svou reakci. Také mám pocit, že K-report je primárně o dopravě, ale výše uvedený slogan mě nepobuřuje a tudíž bych jej nechal bez povšimnutí.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 16:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kunt:Ad users: ty stránky Vlašimky i Kuřimky jsou pro mě srovnatelné (Kuřim je technicky poněkud slabá, obsahově však ne), ale ty co uvádí Hroch (mohl by si odpustit tu politickou agitaci) jsou pro mě o třídu níže - hlavně proto, že tam měli z čeho opisovat (vlastní invence průměrná - to není proboha nic proti autorům!).
Děkuji jako spoluautor pshzd.wz.cz za názor a zcela rozumím tomu, co myslíš (včetně toho, že to není proti autorům). Jenom pro případné opravdové rejpaly - to co najdete na http://pshzd.wz.cz/archeo.html opravdu neaspiruje na historické bádání, jsou to pouze tipy pro výlety podobně postižených jedinců. Pokud je u dané zajímavosti nějaký text, v drtivé většině jsou autoři faktů uvedeni, ale pokud jsem něco vygůglil už přejaté jinde, nemám šanci opravdový zdroj informací dohledat.
PS: rozumím dobře tomu, že tohle je Tvůj web? Ten je i pro mne zajímavým zdrojem informaci :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.52.5
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 20:34:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 353: dík za reakci. Já se vyjadřoval jen k Dobrovicím (taky jsem je kdysi prošotoušil). Pokud jde o celé stránky PSHZD, lze je jen doporučit (taky to občas dělám) - třeba část o vojenských polních drážkách žádnou předlohu ani konkurenci nemají (http://www.trolejbus.cz/vpd/index.htm), stejně tak vlečky v Pardubicích. Taky záběr popisovaného je celkem imponující.
PS: web http://archiv.kvalitne.cz/ je můj, technicky to není nic moc, ale snažím se aspoň občas aktualizovat (něco přidat - nestíhám). Foto a tzv. muzejnictví jsem potlačil záměrně. Navíc fakt nepředpokládám, že to zaujme každého.
Pozdravuj Motoráčka.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 13:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, kdo jen muzete, jedte prosim dne 29.7.2006 na akci na trati Cejc - Zdanice a Mutenice - Kyjov! A mnoho dalsich! Jen za 500Kc!
Trat Cejc - Zdanice (usek Uhrice - Zdanice) se bude mozna brzo uzavirat! Prihlaste se, at je nas dost a muze se vyjet! Treba uz nazdy naposledy... Vice zde:
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/fotoakce.htm
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 22:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad belinea: Nestraš s pětikilem...tam je napsané 350!!!! Jak seženu prachy, tak jedu, do ždánic jsem vždycky chtěl :-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 12:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: No jo, jak uz to byva, 500Kc bylo v planu hned ze zacatku, kdyz mela jet 830. Jenze se to zmenilo a pojede 810+010, tak jak je to napsane pod tim odkazem. To uz je levnejsi, za tech 350Kč. Tesim se tam jak svina:-)
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 18:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo bude to kolem 300-350 kč na osobu, fakt nevím kolik si ČD naúčtují za ten modrý cirkus, jak se to dozvím, tak se to rozpočítá na osoby. ALe odhad je kolem 3 Karlů plus mínus Anežka
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel jednickou salinou smer Reckovice a u zastavky Kartezska jsem napravo videl kus koleje, prislo mi to jako vlecka, nevite nekdo co to bylo?

www.680na260.wz.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byla vlečka. Vlečka do mundúrdepa v areálu kasáren. Kasárna tam jsou stále. Jinak na tuto trať byla napojena i vlečka z Královopolské a u Kartouzské bylo spojení s tramvajovou sítí. Tudy probíhalo předávání tramvají z Královopolské Dopravnímu podniku.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 23:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlečka do mundúrdepa v areálu kasáren. Kasárna tam jsou stále.
Jen dodam, ze na krizovatce Kartouzska x Domazlicka jsou stale k videni vrata, kudy vlecka vchazela do arealu kasaren.

S tim bych mel dotaz. Kdy ta vlecka byla zrusena. Fungovala jeste po zruseni stareho nadrazi v Kr.Poli?

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 08:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlečka do mundůrdepa byla postavena v roce 1887, provozována byla do začátku sedmdesátých let, zlikvidována byla v roce 1976 a údajně i tento rok administrativně zrušena ( 11.5.1976 ). Na začátku osmdesátých let byla provedena likvidace kolejí i v objektu mundurdepa.




Jsou to obrázky ze serveru www.davar.cz/badatelna.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 14:33:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.achim-bartoschek.de/details_foto/foto_cze01.htm jsou taky hezké (aktuální) fotky z Chebska.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 07:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemohu si pomoci, ale vzhledem k rozsahu prací a jistě nemalých finančích výdajů na přeměnu trati na cyklostezku si říkám, že už by nejspíše byla jednodušší a nepříliš dražší obnova tratě. Jenže teď už by nestačila jen obnova úseku Cheb - Waldsassen.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 18:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: jenže když ta přeměna na cykostezku je dneska tak in a ty železnice tak out ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 20:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím. Bohužel.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Středa, 26. července 2006 - 13:50:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Téma cyklostezek na zrušeném železničním tělese se probíralo v Morkovické diskusi, kde jsem došel k podobnému závěru jako Bram.
pk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.30
Odesláno Středa, 26. července 2006 - 22:37:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To T_m a Bram - doplnění: Ono tam už v podstatě nic jiného než cyklostezka nešlo, protože poslední český úsek této tratě ( cca 2 km z Chebu směr Slapany ) byl zrušen ( odstraněny kovové části svršku, tj. kolejnice a výhybka, pražce jsou nezajímavé, tak zůstaly v zemi ... ) nedávno ( cca rok, dva ?? ), v nejbližším německém městě ( i stanici ) Waldsassen je nádraží po dlouhodobém zastavení dopravy už taky vytrhané, a navíc trať ve Waldsassenu procházela přímo městem, což by asi dnes už obyvatelé nerozdýchali, nehledě na zástavbu ( byť těleso by mělo být volné ). A to už vůbec nemluvím o velkém ( = vysokém ) chybějícím mostě v Hundsbachu, de facto hned za čárou, a zrušené trati dál až do nejbližší odbočné stanice Wiesau ( neelektrifikovaná dvojkolejka Hof - Marktredwitz - Weiden - Regensburg ).
Filip Kuliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 06:37:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pk : Z Wiesau ještě pár km koleje leží, nicméně se nepoužívají. Ale nemyslím si, že by zde železnice neměla místo. Mitterteich a Waldsassen nejsou bezvýznamná městečka. Bohužel ale v Bavorsku vítězí většinou opačné trendy (Burglendenfeld aj.) Jsou však i vyjímky. Abych nechodil daleko - pokládá se nový svršek na úsek Weidenberg - Warmensteinach, takže se dočkáme obnovení provozu do hor !
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 22:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem byl projít Kvetoslavov - Šamorín. Sice jde o trať necelých 5 km dlouhou vedenou v rovině v poli, takže jsem předpokládal snadný průchod, ale opak je pravdou. Trať je v některých úsecích dost silně zarostlá různými pichlavými křovinami, takže jen nutno jít souběžně po poli (já se musel prodírat kukuřicí a kus i hnusným křovím). Dojel jsem do Kvetoslavova v 10.40 a čekal, že v pohodě stihnu bus ve 12.10 do Blavy, ale nakonec jsme ještě v Šamoríně museli utíkat, protože od bývalé stanice to je ještě aspoň tak 1-1,5 km na autobusové nádraží.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 15:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem při brouzdání v mapách narazil na lokálku, o které jsem vůbec nevěděl: Opočno pod Orlickými Horami - České Meziříčí. Tam něco jezdí ???
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 15:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to vlečka do cukrovaru. Nějaký uhlí tam má občas vozit Viamont.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 15:39:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dříve hlavně řepa, uhlí a vápenec do cukrovaru. Opačným směrem rafinovaný cukr. Něco z toho se tam vozí možná dosud. Není to totiž lokálka, ale cukrovarská vlečka.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 15:55:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tamní energetický zdroj má instalovaný výkon asi 4,4 MW. Podle www.cukrovaryttd.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=20021068 by se tam měl nově vyrábět i bioetanol.
Michalcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 15:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, najde se někdo kdo vlastní schema nebo fotografie stanice Drásov (původní s kolejištěm)na trati staré Tišnovky? Myslím, že koleje byly vytrhány někdy v 90. letech a já to už nestihl...
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V histori železnic zatím na můj dotaz nikdo nezareagoval, tak dám ještě sem:

Kde se nacházelo staré nádraží ve Žďáru nad Sázavou? Je to tam co si myslím - ulice Strojírenská v místě stejnojmenné zastávky MHD u jakéhosi supermarketu?

Díky
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:54:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V minulých dnech jsem navštívil 2 zrušené tratě v okolí Mladá Boleslavi. Jednak bývalou trať Chotětov-Skalsko a poté trať Dětenice- Dobrovice město. V prvním případu sloužil úsek Skalsko-skoro Podkováň ještě před cca deseti lety k deponování patrových vozů pro ŠKODA AUTO a.s. Nyní ubylo ve směru od Podkováně cca 1 km koleje , zbytek je v šíleném stavu. Vlhkost v tom údolí mezi skalami dělá své.
Ve druhém případu jsem byl téměř v šoku. Na trati z Dobrovic města byly deponovány ještě před cca 6 lety vozy pro ŠKODA AUTO a.s. Nyní koleje vytrhány. Vypadá to tam,jako by byly vytrhány tak před dvaceti lety (stromečky ,nové polní cesty , metr vysoká tráva)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 10:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

narozenej: Přitom se ten zbytek z Dobrovic města trhal v létě 2003
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 10:30:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad R_b

Zkuste vyzkoušet následující odkaz. Jsou tam fotky starého nádraží i s polohou.

http://www.chmelicek.cz/zdar//thumbnails.php?album=search&search=staré
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 12:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staré nádraží stále stojí (stálo). Jen je adaptované na jakýsi barák, vedle je Hypernova (nebo něco takového) a za tím ještě výtopna. Od nynějšího nádraží půjdeš přímo směrem do města, na pravé straně uvidíš takový podezřelý plácek (červená šipka ze směru chůze) a levé straně je bývalé nádraží (modrá šipka). Snad někdo popíše lépe.
žïár
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 11:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky me poloha zdarskeho nadrazi zajima, stejne jako prubeh stare trare mestem (od krizeni trate s dnesni 250 za Sazavou SaZ po odbocku Zdarska). Dovedl by nekdo do ortomapy zakreslit prubeh byvale trate?
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 14:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady přikládám fotky pro změnu původního nádraží v Bystřici pod Hostýnem:

 
 
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Ferda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.13.160
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 21:53:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta Bystřice - trať byly zrušena nebo přeložena? (Vubec neznám místní poměry)
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať tam původně končila v tzv.starém nádraží.Při prodloužení byla část trati opuštěna.
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 11:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je opustena cast trate dobre vysledovatelna? I misto "odboceni" ze soucasne trate? Libilo by se mi zakresleni nekym do ortofotomapy :-)
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ono to odbočovalo někde před Bílavskem, kde je údajně i bývalá nádražní budova, ale já tam nepátral. Prý mezi ostatními vyniká svým neobvyklým natočením, proti ostatním domům...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 10:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patral jsem po te "natocene" budove a asi jsem ji nasel - je to bila strecha uprostred: Odkaz na mapu
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 21:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě vpravo dole pod onou budovou je menší a více natočená budovka (u malé křižovatky) a směrem k ní se stáčí plynulým obloukem (vpravo od první jmenované natočené budovy) jakési cosi, co je málo znatelné ale geometricky se to dost blíží oblouku. Nevím, neznám to tam ale oko železničního archeologa to nemůže přehlédnout...
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 17:11:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cheb - Slapny - Waldsasen - Wiesau

 
 
 
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace