K-report
 

Archiv do 26.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektronický dopravní deník » Archiv do 26.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 23:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jestli by to měly bejt opakovačky, tak by stejně byly (aspoň si myslím) dost blízko, a tedy ne právě nejlíp. Takže - aby se moc nezvyšovaly náklady, bych to raději zrušil. Myslím, že předvěstit od/do Chotýčan by nebyl tak velkej problém. V podstatě by to bylo jako dnes, akorát, že na odjezdu z Chotýčan by už nesvítila jen (např.) 40 a volno, ale třeba 40 a očekávej 40.
Asi jsme ale trochu mírně OT.
Jinak jsem vysledoval, že téměř pravidelně nám pc s DK DD denně kolem 13. hodiny zatuhne... Zřejmě nějakej časovej vir :-)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdeněk 14.února ve 20:10:
Signalista sice obsluhuje vjezdové i odjezdové návěstidlo, ale platí vždy zásada, že návěstidlo do polohy dovolující jízdu smí postavit jen po souhlasu od výpravčího daném zabezpečovacím zařízením (např. činností hradlových závěrů). Samostatně (jen po telefonu) žádné návěstidlo pro vlaky nepostaví!
Přivolávací návěst se obvykle řeší tak, že buď musí příslušné tlačítko držet současně výpravčí i signalista, nebo výpravčí jen na začátku své tlačítko namáčkne a obsluhu převezme signalista držením svého tlačítka (výpravčí i tak může přivolávací návěst kdykoliv zrušit).
Takže tady bych chápal nelibost Rk_kn, že přivolávací návěst obsluhuje signalista bez součinnosti výpravčího.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19780
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 00:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk:
Myslím, že předvěstit od/do Chotýčan by nebyl tak velkej problém.

To by Tě asi měli fírové rádi :-) (=v Chotýčanech by bylo na výstrahu ve velké většině případů, tedy by se muselo skoro pokaždé očekávat a brzdit na stůj).


V podstatě by to bylo jako dnes, akorát, že na odjezdu z Chotýčan by už nesvítila jen (např.) 40 a volno, ale třeba 40 a očekávej 40.

Tedy by se muselo přihodit na odjezdový klacky jedno (žlutý) světlo, nejspíš stejně jako na vjezd od Hluboký.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 00:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem Martine trochu pátral. TAkže si představ, že návěstidla na odbočce Dobřejovice nejsou oddílový, ale vjezdový!!! Odjezdový neexistujou... AH funguje jako hradlo bez návěstního bodu, protože jinak by tam musely bejt oddílový návěstidla a ne vjezdový. Rekonstrukce v tomto duchu by nebyl žádnej velkej problém. Teda kromě peněz - to nedokážu odhadnout, ale mělo by se to pohodlně vejít do 100 000 Kč. Ale i tak to bude hlavní důvod proč to nepředělat. Protože po technické stránce to lze!

Takže když to zhodnotím:
předvěsti od Zámostí: jsou
vjezdy do Dobřejovic od Zámostí: jsou
odjezdy z Dobřejovic do Zámostí: stačí je přeznačit z vjezdových(a přepojit - ale tomu nerozumím, takže nemůžu říci jak)
vjezdy/odjezdy do/z Chotýčan: dtto
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19974
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 16:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Ale to předvěstění návěstidla (schovaného za obloukem) z chotýčanských cesťáků (tedy víc jak dva kilometry daleko - při míjení na dvojkolejce by tam byla výstraha velmi často) by se nějak vyřešit asi muselo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
služebník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.226
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 22:51:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se také podělit o zajímavou perličku. U nás ze stanice vedou tratě do čtyř směrů. Na jedné straně do jednoho směru, kde předávání vlaků pomocí EDD funguje zcela normálně. Na druhé straně vedou ze stanice tři směry a na žádnou traťovou kolej nedávám předvídaný odjezdy ani vlaky nenabízím, zkrátka nezabezpečuji jejich jízdu, ikdyž obsluhuji odjezdová návěstidla do těchto směrů - někdo si řekne: co je na tom zvláštního - nic ! Avšak co na to EDD, když nevyplním okénko z nabídkou příp. před.odjezd, tak nemohu elektronicky ani odjet. Okénko bere pouze číslice, žádné jiné znaky to nebere takže to nejde ani proškrtnout. Zatím to tam máme na stole jaksi pouze na hraní. Jsem zvědavej, jestli se toto podaří vyřešit.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 22:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, taky jsem o tom přemýšlel. Zřejmě by tam bylo vhodný dodělat aspoň ještě jeden pár cesťáků. Jenže - to už jsou další prachy navíc...
Stejně se ale nic neudělá, protože teď si všichni myslí, že bude koridor a tak se nic dělat nebude. S tím souvisí i údržba, ale to už je dost OT.
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 23:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Služebníku a jak tam ty vlaky tedy jezdí??? Resp. co píšete)psali jste do papírovýho DK DD?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Služebník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.226
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 21:48:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Zdeněk: Nepsali (nepíšeme) tam nic. Když nenabízíš ani neohlašuješ předvídaný odjezd tak přeci nic nepíšeš. Někdo to proškrtává, ale nemusí se to ! A když nenapíšeš nic do EDD, tak to nejde odjet. Zatím si tam jen vymýšlíme časy, ale to přeci nejde do nekonečna.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 23:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Služebníku, jo asi jsem se blbě vyjádřil. Co tam máte za traťový zabzař? Že by autoblok?
Ale do papírovýho jste tedy aspoň psali číslo vlaku a příjezd/odjezd, ne? Je mi jasný, že DK DD to neumí, jenom pro jistotu...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Služebník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.226
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 22:00:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeňku: ano, číslo, příjezd či odjezd se zapisuje. To jsem posledně zapoměl podotknout, že sice nedávám předvídané odjezdy, ale dostávám je. Např. výpravčí, který mi dá předvídaný odjezd (průjezd) ho vlastně jen tlumočí, neboť vlaky jedou jeho obvodem, ale u něho vůbec nezastaví (on je ani nevidí), takže dá (potvrdí elektronicky) souhlas a dále k tomuto vlaku již nic nevyplňuje. Já se domnívám, že bez dalšího vyplnění kolonek v EDD nelze vlaky ani archivovat a asi mu nikdy nemohou ty vlaky z obrazovky zmizet. Píšu o tom jen proto, protože to považuji docela za raritu a myslím si, že to dá ještě konstruktérům programu docela zabrat. Ale samozřejmě mohou překvapit. Nechám se také překvapit.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 11:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co, kolegové, už vám někde ten deníček uvedli do běžného provozu? Nám ne, jelikož jsme jim to zakázali kvůli stále neodstraněným chybám a výpadkům.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 11:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, jak se opraví příjezd vlaku na průjezd?
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 15:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady APM DK DD funguje už bezmála dní měsíc v ostrým provozu. Nakonec nám to výpravčí docela chválí. Protože zároveň vést psanej i elektronickej bylo na palici. Jenže chyb je tam prej víc jak šedesát, takže to budete čekat, než všechny odstraní? Windowsy taky nejsou bez chyb a na kolika pc fachčí...
Jinak příjezd vlaku se opraví tak, že na něj klikneš jako když opravuješ a smažeš všechny čísla. Alespoň nám to tak funguje. Když ti to nepude tak prostě smaž celej dvouřádek a napiš to znovu. Chodí vám taky přenos mezi stanicema a na ISOŘ?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 16:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přenos mezi stanicemi i na isoř chodí. Jenže my jsme zakázali uvedení do ostrého provozu proto, že na dvojkolejce nám to mrví odhlášky při výlukách. Prostě to chce někdy odhlášku z jiného směru, než je zadaný a naopak nevyžaduje odhlášku ze zadaného směru.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 20:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: to je tedy debil

Ale je fakt, že při křižování se musí (právě kvůlivá případné odhlášce) zachovat postup, že nejdříve se musí v deníku odjet s vlakem druhým a teprve pak s prvním. Jak se to udělá naopak, tak se odhlášky zatmaví a při případném zavedení telefoňáku není kam zapsat odhlášku za posledním vlakem...
Ale jednu velkou chybu jsme zaznamenali, a to jsou někteří neschopní dispečeři. Někteří totiž neuměji posílat na APM DK DD směnový plán/ dopravu, a pak v deníku zůstávaji odřeknutý vlaky a naopak tam nejsou zavedený, takže se to musí dělat ručně, a to je fakt ňamka...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předevčírem nám IŽD-VT upgradoval EDD. Takže odhlášky už při výlukách nebo telefonikách choděj normálně. Ale ty červené texty jsou furt stejně blbě.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 21:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: jaký červený texty máš na mysli? A co je na nich blbě? Jinak nechápu proč vám APM DK DD upgraduje IŽD-VT. To na vás nemaji spojení z helpdesku, odkud to dálkově upgardují téměř všem? A co dělá správce (resp. správcové)?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 23:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk:
Proč nám EDD upgradoval IŽD-VT z "flašky", to netuším, ale dělal to jak ve stanici, kde je totálně debilní připojení přes modem, tak ve stanici, kde je připojení přímo na optokabel.
V té stanici s debilním modemovým připojením kdysi zkoušeli opravy dálkově z helpdesku, ale pořád to vypadávalo.
Červenými texty myslím závazná slovní znění zapisovaná do deníčku červeně. Nejblbější text je "V XX obnovena mezi stanicemi X - Z po druhé traťové koleji jízda vlaků podle TZZ - jednosměrný autoblok." a ještě jeden, tan si ale doslovně nepamatuju. Kdo to má při zahajování a ukončování výluk přepisovat? V papírovém deníčku si vynechám příslušný počet dvojřádků a červené texty dopíšu až mám čas, tady to dost dobře nejde, musím to zavést. A tak se třeba pět minut nemůže jezdit, jinak mi to nebude třeba "žrát" odhlášky. Prostě nechápu, proč ty texty nemohli opsat přesně podle ČD D2.

(Příspěvek editován uživatelem qěcy duben 12, 2006)
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 23:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: jo tak to máš s těma zápisama pravdu. Ale nechá se to řešit tak, že to tam flákneš celý, a pak - když máš čas - tak to opravíš. A ať si klidně vyšetřujou proč jsi to opravoval. Má to tam bejt pořádně a ne takhle zběsile. Platí jak pro zavádění/ukončování telefoniky, tak zahajování/ukončování výluk. Stejně tak mě irituje, proč je na začátku SEČ/SELČ? Jako kdyby se to používalo denně...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 21:24:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdepodobne budeme mať aj na Slovensku tento ED od vašej českej firmy. Môžete mi napísať, ako prebieha komunikácia pri dávaní predvídaného odchodu a jeho potvrdzovaní prípadne odmietnutí medzi dvoma stanicami? Divím sa že to má ešte tak veľké chyby čo popisujete vyššie. Zvládne to aj 7 stĺpcov pre zápisy "postavené a voľno"?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 23:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My máme 4 sloupce. Třeba vám vyrobí extrabuřtovou košickou variantu EDD. Ale netěšte se na to. Chyby jsou v tom dost nepříjemné, hlavně to nepříjemné odstraňování.
Pro ČR ¨tam chybí "zneprovoznění koleje" a nesmí se to řešit "výlukou koleje", protože zápisy od OZOVa. Dále není možno do EDD zapisovat sjízdnost koleje při konci výluky, u nás se to bude psát do telefoňáku, což je proti předpisu, ale líp jsme to s kontrolorem dopravy nevyřešili. Taky dobrý úlet je nemožnost dopsat odhlášku do "zešedlého" vlaku, leda tak do "poznámky" což je opět proti předpisu. A rušit zápis takového vlaku a pak jej zapisovat znovu nebudu.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 21:10:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to sa teda teším...
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 22:30:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ako prebieha tá komunikácia medzi dvomi stanicami?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 10:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko:
Normálně:-)

Pokud mezi stanicemi nejsou žádná hradla a TZZ je funkční, tak výpravčí spolu vůbec nemluví. Komunikují spolu pomocí předvídaných odjezdů dávaných PC po síti. Musím říct, že první šichtu bez psaní a telefonování jsem byl docela nesvůj.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 17:40:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Som zvedavý ako budem kolegovi "po síti" vysvetlovať, že ten vlak neberiem ale naopak o iný mám prednostný záujem. Ešte by ma zaujímalo, či to pozná aj trať s odbočkou, kde výpravca na odbočke sa musí najprv mňa pýtať či zoberiem daný vlak a až tak ho môže zobrať on. Niečo na túto tému máme v smere od Čiernej nad Tisou kde tou odbočkou je zhlavie žst.Barca.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23281
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 21:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Předpokládám (a trochu i doufám), že taková komunikace probíhá pouze mezi mezilehlými stanicícemi dvojkolejných tratí, jinde považuji občasné použití telefonu za prospěšné a nutné .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 08:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko: Tieto prípady musí riešiť prev. poriadok. A zrejme zostane nariadená, prípadne mala by byť, ponuka telefonicky, napriek tomu, že je tam trať. zab. zar. Podobne ako je to riešené na medzišt. pohr. úsekoch, kde je okrem zab. zar. aj diaľnopisné, a teraz aj elektronické prijímanie vlakjov prostredníctvom PIS. Pracoval som na Odb. obsadenej výpravcom, kde bolo nariadené ponúkať vlaky telefonicky napriek tomu, že fungoval HPB, a trať bola dvojkoľajná.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 16:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne. Samostatná hlášení předvídaného odjezdu se dávají POUZE počítačem po síti, když síť funguje. Když síť nefunguje, dávají se telefonicky, vlaky se píší do EDD ručně. Když se podělá počítač EDD, píše se do papírového DD a samostatná hlášení předvídaného odjezdu se dávají telefonicky. Když se zavádí telefonické dorozumívání libovolného typu, tak se posílají předvídané odjezdy po síti a nabídky (pokud je to ten typ telefoniky) se dopisují do EDD ručně podle telefonických nabídek, odhlášky se vždy dopisují do EDD ručně podle telefonických odhlášek.

Prostě a jednoduše: po síti chodí:
-Číslo vlaku
-traťová kolej
-čas předvídaného odjezdu
a ktomu si každý PC EDD přiřadí:
-druh vlaku, který může být změněn provozním dispečerem po síti
-cílová stanice vlaku, která může být změněna provozním dispečerem po síti
-pravidelný příjezd/odjezd vlaku z vlastní stanice, který je uložen v seznamu vlaků v PC EDD, podle něj si PC EDD sám spočítá zpoždění/náskok

Výše uvedené tedy nahrazuje příslušná telefonická hlášení. Je tedy patrno, že čas tel. nabídky a tel. odhlášky tam chybí, takže tyto věci se musejí hlásit telfonicky vždy.

A protože na EDD nejsou připojena hradla ani stavědla a stanoviště, musejí se dávat předv. odjezdy na úsecích s hradly vždy také telefonicky a na stavědla/stanoviště se melduje taky vždy telefonicky.

Příklad: Zadní Třebaň: Ústřední elmech. stavědlo, na obě strany na hlavní trati jsou mezistaniční oddíly HPB => při správné funkci EDD, sítě i TZZ se vůbec nikam netelefonuje (kromě lokálky 172). Jediné co se tam telefonuje jsou mimořádnosti = MZ, nižší rychlost, sled vlaků, zpoždění, rozkazy, změna cílové stanice, prodloužení pobytu a další. První šichta bez telefonování byla subjektivně dost zvláštní.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 16:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn:
Dálnopisy byly u ČD ofiko zrušeny někdy loni. Jinak nemáš pravdu, viz můj předchozí příspěvek. Tam kde se bude muset telefonovat i při správné funkci ZZ, EDD i sítě v mezistaničních odílech,to bude muset být stanoveno ZDD.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 19:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ja som mal na mysli dopravné dps spojenie, ktoré sa používa v medzištánom pohraničnom styku pre ponuku a riadenie dopravy medzi pohr. stanicami. Tiež už to má prechádzať na EDD, ale u nás sa tak zatiaľ ešte nestalo. V ostatnom pravdu mám tam, kde sa to používa a musí to byť riešené, nakoľko to bolo aj doteraz.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 23:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn:
O žádných dálnopisech mezi PPS v ČR nevím. Neříkám, že to tak nebylo, ale podle mých chabých informací se v českých PPS vlaky pouze nabízejí a přijímají, v Děčíně už možná ani to ne.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 01:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu upřesnění - APM DK DD vysílá do ISOŘe, odtud se to dostává k PD. Opačným směrem (ale stejnou cestou) posílá PD dopravu do APM DK DD. Druh vlaku, výchozí i končící stanici si samozřejmě může každý výpravčí změnit sám. Jinak nikde není řečeno, že zavedením APM DK DD (a tedy posíláním předvídaných odjezdů po síti) se ruší telefonické spojení... Je jasný, že jakýkoliv dotazy nebo podrobnosti se budou řešit telefonem.
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 10:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy: to že nevíš neznamená, že nejsou . Dálnopisy zůstaly v provozu na trati Grossschönau - Varnsdorf - Seifhennersdorf.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 10:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: Proto jsem taky psal "podle mých chabých informací". Jsou ještě někde?

Zdeněk: k provozování APM DK DD neexistuje žádný předpis, proto se (aspoň v našem AO UŽSt) řeší vše rozkazy VPUŽSt. Tam to stanoveno je, včetně toho, že proti předpisu ČD D2 se sjízdnost koleje po výlukách zapisuje do telefoňáku a že zneprovoznění/zprovoznění koleje se dělá úpravou textu "výluka koleje". Náš dopravní kontrolor je z toho chaosu kolem APM DK DD a chyb v něm docela nasraný.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 10:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě něco: spustili vám už taky "polohu vlaků"? Nám jo, ale oproti požadavku jen polohu vlaků osobní dopravy (tedy včetně Sv a dokonce zvláštních nákladních vlaků). Opravdu "úžasné" na tom okénku je, že nelze dát do pozadí, takže pořád překáží, nebo ho musím sundávat na lištu, pak zase nevidím, co se tam objevilo za další vlaky. Chtělo by to mít možnost "zobrazit AP všech vlaků" + "zobrazit AP osobních vlaků", abych při výlukách mohl sledovat i náklady, naopak jindy, když náklady vidět nepotřebuju, jsem měl jen ty osobní - pro přehlednost.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 13:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsme "polohu vlaků" zprovoznit nenechali, kvůli přístupu do ISOŘe - přes intranet. Myslím, že to musí chodit všude... Sice původní ISOŘ (byl přímej vstup - tedy software od OLTISu) byl o hooooooodně inteligentnější, ale i tento je pro běžné potřeby dobrej. Nakonec si ho dokonce i chválí...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 13:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě něco - v našich končinách se starají o APM DK DD správci - od toho snad existujou, ne? Případné podrobnosti (např. zápis o sjízdnosti po výluce, apod.) řeší staniční řád...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 13:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: já jsem správce, jenže ne všechno dokážu a ke všemu nemám přístup. Zprovoznit polohu vlaků jsem nemohl sám o sobě, to dělá nějaký člověk na GŘ. A intranet je mi úplně g hovnu, když jsme připojený přes modem. Jako jediné tři stanice v ČR. To než se ty stránky načtou, tak je ten vlak u mě.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 14:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to je fakt na ... (dvě věci). Nevím kdo to vymyslel (a souhlasil s tim, že?) připojit stanice k netu přes modemy ErrorTelu...
Mmch pěkný je "Narušení GVD" u nákladů (i když to by se ještě pochopit dalo), mašin a služebních vozidel. Obzvlášť pikantní to je u náskoků...

A ještě jedna (ono jich bude ale víc) věc je prý docela zábavná: když jede PMD pro uvázlej vlak, tak se s nim vrací - tzn. na trati zaniká, protože se spojuje s uvázlým vlakem. Když se vrátí, tak se sice zapíše zpráva o dojezdu (=odhláška), ale -podle školaře- kolonka příjezd PMD se nevyplňuje, protože PMD zaniklo... Ale to přece DD neumožňuje...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 16:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My nejsme připojený přes Eurotel, to by bylo fpohodě, ale přes normální modem na pevnou ČDT. a TO JE TOTÁLNÍ VOPRUZ! Když tak jednou až třikrát za směnu vypadnou komunikace, protože je spoj ještě ke všemu v hrozném stavu. Helpdeskáři nám ani nemůžou lézt dálkově do počítače, jako jiným, prý odezva na kliknutí jejich myši je až 20 sekund.
Odhlášky jsou vůbec problém. Třeba když se ti podělá TZZ, nebo si ho rozhodíš, tak odhlášku potřebuješ třeba po nějaké delší době a už ji do kolonky nemůžeš dopsat, bo ten vlak ti zešedivěl. Z toho byl náš KD taky na větvi.

Prosím tě, nevíš na co jsou ty tlačítka s lokomotivou, která mají sloužit k nějaké komunikaci se strojvedoucími? To má být nějaké napojení na TRSku, či co? Nebo na GSM-R? Nám se to v EDD objevilo někdy před deseti dny.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 16:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EDD je na trati 171 (Pha-Beroun) uplně na h****. Jsou-li mezi stanicema tri (dve) hradla, výpravčí musí stejně telefonovat a nekteří blbci to pošlou elktronicky a na hradla zapomenou. Pak se diví, že náklad prodloužil o deset minut a rychlík mu stojí ve stanici! Možná na trati, kde mezi stanicemi není žádné stanoviště a jízdy vlaků jsou zabezpečeny na všechny směry má EDD nějaké smysl, ale co třeba v takové Rudné u. P.??? Na všechny tři směry je telefonika, skupinová mech. náv., obě St. davají volnost... to je prostě mrhání penězi. Qvěci: v případě Z.Třebáně se stejně musí domlouvat Řevnice a Karlštejn, takže EDD je v ZT na nic... Přínosem je to, že se mohou DPS posílat přímo do stanic. V Lipníku nad Bečvou je třeba DD zrušen úplně (vede se jen za "určitých" podmínek), i když je stanice řízena místně. Na ESAu 11 by určitě EDD šel připojit a pak by byl opravdu efektivní (nehledě na komunikaci z UDIVem apod.). Ale to se nikdo neobtěžuje. A tak se to strká tam, kde je na nic.
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 18:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek:
V ZT je EDD zjednodušením, protože my se sousedními stanicemi nemluvíme. Jenom když je potřeba sdělit něco, co po EDD nejde, tedy tak pět až desetkrát za směnu (když není telefonika). A Řevnice s Karlštejnem se taky nedomlouvají, protože to bych slyšel (na traťáku).
Na JOPky se EDD připojuje, tam o EDD prakticky ani nevíš, bo při stavění cest se to zadává automaticky.
A jestli sloužíš v Radotíně, pak nechápu, proč nám ty depeše elektronicky neposíláte.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 18:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nesloužím v Radotíně, ale v ZRudné (za trest). Stalé považuju EDD na 171 krom Radotína a Smi za luxus. Na JOPku se může, ale taky nemusí připojovat EDD. Zatím sem to nikde v praxi neviděl a neslyšel o tom. (Možná se pletu, prosím o případné opravení). Komunikační bod s ISORem, UDIVem apod. měla každá stanice a fungovalo to, teď je tam sice EDD ale efekt je stejny za více peněz. PS: to neposílání DPS asi neblokuje "technická stránka věci"...
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Qěcy
... Na JOPky se EDD připojuje, tam o EDD prakticky ani nevíš, bo při stavění cest se to zadává automaticky ...

Jak tuto větu myslíš? Když nám letos připojily EDD,tak se jen přešlo z ručně psaného na PC psaný žurnál.Co se tam zadává automaticky,vždyť ho vyplňuješ přibližně stejně jako ten papírový,jen Ti chodí od sousedů číslo,kolej a čas na EDD sítí místo telefonem.



Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: Qěci asi myslel GTN, ale to je trošku o něčem jiném.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadlo mě to,ale mají to někde vůbec nainstalováno do provozu?My si to na JOPce chvíli jen zkoušeli,ale pak to na displeji tzv. zaslepili a za čas přivezli EDD.Tak nevím,co s tím do budoucna zamýšlejí ...
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 22:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jestli mají naistalováno do provozu, GTN? Co vím, tak jede na celém II. koridoru, kde je ESA, t.j. Hrušky-Říkovice, Prosenice-Svinov, Bohumín a Dětmarovice asi taky, u Petrovic si nejsem jist, tam bylo JOP již dávno.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 10:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GTN běží např v Č.Budějovicích (SSZ ESA11) a na dálkovině do Dvořiště.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 20:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GTN to bude asi ono. Prostě automatický záznam vlakových cest a komunikace mezi dopravnami, kde výpravčí/traťový dispečer nikam ručně nezapisuje vůbec nic. Kde tedy výpravčí jen staví vlakové cesty a kdy a kudy vlak jel se zaznamená samo.

GTN není na hlaváči v Praze a na dálkovině v Holešovicích? A na Dálkovině v Blatně u J.?

Jinač jsem si myslel, že GTN je vždy součástí balíku při dodeji elektronických stavědel.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 20:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hlaváku určitě ne, nebyly penize :-(

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 20:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Blatně ano, dále např. ÚS Děčín.

Jinak na II.K. sice GTN běží, ale ještě na podzim (nevím, zda tento stav trvá dodnes) dispečeři v jižních končinách současně kreslili plachtu skutečného plnění do předtištěné sítě.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 23:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Prosím tě, nevíš na co jsou ty tlačítka s lokomotivou, která mají sloužit k nějaké komunikaci se strojvedoucími? To má být nějaké napojení na TRSku, či co? Nebo na GSM-R? Nám se to v EDD objevilo někdy před deseti dny.
Je to chujovina. Nacpali to všude - do ISOŘe i do VD clienta. SŽDC si prostě vymínila, aby byly systémy připravený na komunikaci se strojvedoucíma, tak to tam programátor narval... Jestli to někdy bude fungovat, tak budeš např. volat vlak tak, že jeho číslo zadáš (ale nevím jak) na APM DK DD, a ono to strojvedoucího zavolá. Blbý je, že stejně musíš zvednout to sluchátko nebo aspoň dojít/zvednout se/natáhnout k TRSce, aby ses s nim domluvil... Anebo vám daji na hlavu takový ty handsfree sady jako operátorkám v call centrech.
Nejlepší na tom je, že se proslýchá cosi o rušení TRSek a její náhradě nějakým systémem DB AG... Ale třeba to vlastně bude fachat s tim...
A blbý je, že se to sice dá vypnout, ale při příštím přihlášení se ti tam ty ikony zase objeví...

(Příspěvek byl editován uživatelem zdeněk.)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 17:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

El. dopravní deník už je i v:
Horusicích, Dyníně, Ševětíně a Chotýčanech; kromě Chotýčan všechny uvedené stanice vysílají do CDS :-)
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 23:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádám adminy a moderátory:
Zrušte tuhle diskusi
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 00:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standart:
Mohl byste to trochu rozvést?
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 07:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standard: A jaký k tomu je důvod? Proč by se tu nemělo referovat a diskutovat zrovna o elektronickém dopravním deníku?
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7136
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 16:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klid, nic rušit samozřejmě nebudeme.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 22:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: Prosím neopravujte mne, když nevíte jak tento nick vznikl, ano? Děkuji.
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 09:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není náhodou k tomu ten důvod, že se tahle diskuze značně nelíbí pánům z nábřeží?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace