K-report
 

Archiv do 14.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archiv do 14.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 20:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo: Ano, k modernizaci tam dochází, avšak k zanedbatelné...
Bramborovič Bramborson z brambistorovou regulací z Bramborova
Nesotoušská doprava
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jariss: S Klausem mě nespojuj. Pokud mi vadí slovíčko Euro, tak to neznamená, že mám z EU kopřivku jako Klaus. Děkuji.

Jen jsem vyslovil svůj názor na slovo Euro, na které jsem alergickej už hodně dlouho.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že rozvoj jižního centra se dá udělat i jiným způsobem, než odsunem nádraží.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 09:31:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcelku by mne zajímalo, jak se po volbách zachová strana zelených, až usedne do vlády společně s ODS a s KDU-ČSL (to si pište, že to tak dopadne, a to říkám jako volič ČSSD). ODS a KDU-ČSL prosazují přestavbu brněnského uzlu s osobním nádražím v odsunuté poloze, strana zelených je zásadně proti. Pro všechny zmíněné strany je to otázka prestižní, jsem zvědav, kdo ustoupí.
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 09:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: Jak by se zachovala. Udělá vše proto, aby se dostala do koaliční vlády. Takže si domysli, co udělá.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 10:20:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nějak to bude.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 14:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: "Jsem také pro přesun nádraží. Vadí mi jak vypadá město směrem na jih od stávajícího nádraží. Moderní architektuře se nebráním. Město kde se nestaví je mrtvé město."
Sorry, ale první věta s dalšíma moc nesouvisí. Netvrďte, že se v tzv. Jižní centum nemůže rozvíjet už dnes.
Znovu upozorňuju, podívejte se na případ Dráždany Hbf. vs. Berlín Hbf (najděte si to v archivu). Srovnávat Brno a Vídeň je směšné, ani to Lipsko moc nesedí.
Kam se ztratil Dan od Mun? Pořád dluží informace o přesunu autobusových dílen.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to ještě Brňáci nedali pokoj s tímto nesmyslem????Radši ať investujou do mhd nebo jim zbydou oči pro pláč.Rozvoj města lze dělat i bez odsunu nádraží.Pražáci taky neodsunou wilsoňák někam do prčic.Spíš by ho znovu začali využívat pro železnici,místo toho myšího centra pod ním.Brno se nezmůže ani na úklid centra od odpadků a tady by chtělo stavět supermoderní nádraží a k čemu???že tam přijede smrdící krokouš s brejlí a opadaná lamoška se smradlavejma béčkama a katastrofální panťáky....do haly naqvelbujem bezďáče a jiné individua.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netvrďte, že se v tzv. Jižní centum nemůže rozvíjet už dnes.

Ja mam pocit, ze tady nikdo netvrdil, ze se Jizni centrum nemuze rozvijet uz dnes.

Ten prusvih vidim spis v tom, ze si tady mnozi mysli, ze kdyz se prestehuje (za velke penize danovych poplatniku z Brna, CZ a EU) nadrazi, tak to bude pokyn a impuls pro soukrome investory. Jenze mi nejak chybi duvod, proc by tito investori vubec do Brna investovali.
Pozor - v oblasti centra se nebavime o fabrikach, ktere tam umisti svoji vyrobu, protoze je v CZ lacina pracovni sila. Tady se obavime o investorech, kteri postavi bankovni palace v hodnote v radu stovek milionu Kc a byty s prodejni cenou v radu desitky milionu Kc.

Je dnes v Brne po techto stavbach nejaka poptavka? Pokud ano, tak dobre, zacneme stavet jeste dnes odpoledne. Pokud ne, kde berou zastanci celeho projektu presvedceni, ze po zruseni koleji (ale ne telesa trati) najednou bude?
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruprte, Dan od MuN sledoval diskuzi a nezapojoval se, protože vše již bylo řečeno. Kromě údaje k autobusovému opravárenskému podniku jako nedílné součásti přestavby uzlu (investor SŽDC, s.o.), náklady ve výši 490 mil. Kč.

Rozvoj Jižního centra je podmíněn přestavbou uzlu v podobě, která se realizuje. Dresden HBf ani Berlin Hbf se srovnávat nedají, projekt Stuttgart 21 a Wien Europa Mitte je podobný v uvolnění ploch k rozvoji města. Oba také mají pozitivní prvek ve zjednodušení železničního provozu. V Brně je paralela v budoucí bezúvraťové VRT trati Vídeň-Přerov-Polsko
...
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Souhlasím s Vámi, to že současné nádraží dusí Jižní centrum je čelný argument odsouvačů.

Dan: Jo, dík za ty dílny. Ty plochy k rozvoji města dnes na jih od stávajícího nádaží nejsou? Přiznám se, že nevím moc o projektu Wien Mitte. Která ze stávajících videňských nádraží v "centru" budou opuštěna a přebudována na tržnice?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 16:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wien Europa Mitte

A byl se tam nekdo z odpovednych Brnaku podivat?

Ja nejsem odpovedny brnensky zastupic, ani jsem se tam nebyl "jen tak" podivat, ale chtel jsem odtamtud odjet smerem na letiste. Po "starem centru" byla cesta celkem pohodlna. Ale tech poslednich 200 metru = pres vnitrni silnicni okruh, pak vyhnan do silnicniho provozu (protoze chodnik na "me" strane uzavren, signalizovany prechod v nedohlednu), ty staly za to (nastesti jsem mel dostatecnou casovou rezervu).

Neco (nedopravniho) se tam stavi, ale stejne mi to tam nepripadalo, ze to ma naznak noveho mestskeho centra.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 19:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ani jeden nemluví zde pravdu okolo nádraží.Osdunovači to svoje Zelení to svoje.S vámi je radost se něco blbého dozvědět.Proč se ČR zavázala v roce 2000 vůči EU smlouvou,že Brno bude mít nádraží v nové poloze.Když tak nebude,tak zaplatíme pokutu ve výší 10%HDP EU za rok.Což by znamenalo 150 násobek ceny nového nádraží.To asi jste nikdo nečetl co?Tedy ať jde nádraží třepa na Sibiř,ale je odsunuté a potom máme klid od EU.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 21:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phpttjournal: Teda kam na ty fóry chodíte... Ještě napište, že na přesunu nádraží mají zájem templáři a rosenkruciáni...

(Příspěvek editován uživatelem Vratislav březen 20, 2006)
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.32.30
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 08:39:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

->Phpttjournal Když tak nebude,tak zaplatíme pokutu ve výší 10%HDP EU

Clovece, jelikoz ma ted EU 25 clenskych zemi, tak bych tipnul,ze tech 10%HDP EU je asi 200% HDP ČR.
Ono to chce chvili premyslet, nez neco napisu
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základní fakta nádraží

Několik základních informací,které jsou k novému nádraží jsem se vám pokusil zde sdělit Je to 10 bodů,ale velice jasných,které by vás neměly nechat bez ostichu a vklidu.

Při stálých dohadech okolo nádraží v centru města v podání Koalice nádraží v centru a zastupily padla již mnoha slova,ale nikdo nikdy neřekl pravdu okolo nádraží samotného.
Nyní bych se vám chtěl pokusit sdělit několik základních informací okolo tohoto nádraží.
1.Odsunuté nárdaží znamená zásadní změnu podobu města.
2.Dojde k zásadním změnám v MHD(bojí se toho Koalice nádraží v centru i zelení)
3.Bude větší docházková vzdálenost od nového nádraží na současné nádraží než tomu bylo původně.
4.Kromě změny podoby města se změní i zapojení tratí do nádraží a dojde ke zkrácení u většiny vlaků v jízdní době městem.
5.Větší nebezpečí při vzedmutí hladiny Svratky vyplavení nádraží
6.Větší kapacita nádraží a vyšší průjezdní rychlost městem
7.Když zůstane nádraží v centru města musí dojít k zásahu před ním vůči MHD a Novým Sadům,které jsou památkově chráněné.
8.Při nesplnění toho co se zavázala republika vůči EU v roce 2000 dojde na sankce ve výši 10%HDP za rok v HDP EU.
9.Nejsou jisté finanční toky,které by zajistily vše v co jsme se zavázaly.
10.Při zachování nádraží v centru musí dojít na rekonstrukci mostů ve směru na Křenovou od nádraží a přez Koliště.Obě dvě stavby jsou památkově chráněny a památkáři vyloučily udělení souhlasu na opravu.Stejně,jako zásah do podoby Nových Sadů
Zdroj:Zajímavosti a fakta okolo nádražíhttp://nadrazi.webgarden.cz/hlavni-strana/zakladni-fakta-nadrazi.html
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdroj ... Provozovatel stránky zde zveřejňuje pouze informace,které jsou z podkladů,které je možné získat z úřadů.

Presto si ovsem myslim, ze skutecnost, ze se "Nejedná o jeho vlastní názory a jeho zájmy!", by mu nemela branit se pod web "podepsat".

Navic by mne zajimalo, kde ziskal informaci, ze se CR v roce 2000 zavazala prestehovat zrovna nadrazi v Brne.

Zajimava je taky veta "Při zachování nádraží v centru musí dojít na rekonstrukci mostů". Je to proto, ze tyto mosty neunesou zeleznicni provoz (= jejich stav se za poslednich par let zmenil natolik, ze bez problemu drzely vice nez stoleti a dnes najednou uz nevydrzi) nebo jsou tyto mosty v takovem stavu, ze z nich neustale/obcas neco pada (= pada a bude padat, bez ohledu na to, zda nahore bude provoz zeleznicni ci pesi)?

Pokud plati druha moznost, je pravdepodobne, ze bez souhlasu pamatkaru k oprave spadne most cely. Mimochodem, v pripade zruseni stavajici zeleznice, zustanou stavby v majetku drahy nebo prejdou na mesto (ktere se nasledne z jejich udrzby pos*re, protoze za drahe penize bude muset udrzovat neco, co bude slouzit jen jako vyhlidkova stezka?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 13:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V přístupové smlouvě k EU žádný takový závazek není,už ten blábol přestaňte opakovat, nebo napište číslo článku a příslušného odstavce. Památkovou ochranou Nových sadů máte na mysli binec za V. a VI. nástupištěm? Jedinými památkově chráněnými objekty je most na jižním zhlaví a budova Malé Ameriky. Průjezdná rychlost je vyšší naopak při stávající poloze za předpokladu rekonstrukce svršku a spodku jak na příjezdu od Šimic, tak od Heršpic.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším,že to bylo napsáno přímo v nějakém letáku města,že v případě nového nádraží by se podařilo získat peníze na opravu mostu na Křenovou od nádraží,ale tím si nejsem jist.Ovšem to s tím kolik bychom zaplatily,jako penále už zaznělo někdy na jaře minulý rok na jednom zasedání magistrátu.Tehdy jsem tam byl si je poslechnout a to jsem zval,jako blbost.Byl tam i někdo z Koalice nádraží v centru a ten jim stále nadával do podvodníků.Ovšem můžeme se všichni mýlit a potom je to pořádná sankce za něco nedomyšleného.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem myslel, že to tu umře...
Bramborovič Bramborson z brambistorovou regulací z Bramborova
Nesotoušská doprava
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.166
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:57:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakýkoli průtah přijde stejně draho
Právo, 21.3.2006


Tvrdí to ministr Milan Šimonovský


BRNO - Místopředseda vlády a ministr dopravy Milan Šimonovský věří, že se nakonec podaří rekonstrukci brněnského železničního uzlu s nádražím v odsunuté poloze uskutečnit a že rychlostní mezinárodní doprava bude jezdit přes Brno.


Varoval však, že může být zvolena také trasa přes Přerov, Olomouc a Českou Třebovou, pokud se brněnským a jihomoravským politikům nepodaří společně záměr prosadit.


"Brno je svého druhu úzké hrdlo. Pokud se nepodaří problém odstranit, bude to muset stát vyřešit, nejsnadněji objezdem," řekl ministr po víkendové dopravní konferenci KDU-ČSL v Brně a připomněl, jaké důsledky měly neshody místních politiků před stoletím pro Kroměříž a její další vývoj.


Podle Šimonovského bylo chybou vlád v 90. letech, že při modernizaci železničních tahů vynechaly složité dopravní uzly v Praze a Brně proto, že by jejich rekonstrukce vyčerpala všechny peníze, které tehdy byly k dispozici. Teprve nyní přichází jejich rekonstrukce na pořad dne.

1/2
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.166
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:58:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2/2


"Pražský uzel bude stát přes sto miliard korun, já přitom celý život slyším, že rekonstrukce marnotratným plýtváním bude rekonstrukce toho brněnského. Dosud jsem to slyšel jen od Pražanů, ale v poslední době to říkají i někteří Brňané, což mne překvapuje," řekl v pondělí Šimonovský.


Ministr dopravy dodal, že jakýkoli průtah rychlostní trati Brnem přijde stejně draho, ať bude nádraží v jakékoli poloze. "To chci říci s plnou odpovědností. Tvrdit něco jiného je hloupost, zaslepený populismus s čistě volebními cíli," prohlásil Šimonovský, podle kterého se mezinárodní doprava Brnu vyhne, pokud si ponechá stavebně a směrově komplikovaný 167 let starý dopravní uzel, jehož situace již nyní limituje plynulost dopravní obsluhy celého regionu.


Ministr varoval před matením veřejnosti diskusemi o ceně nového nádraží.


"Ať bude v jakékoli poloze, budou je stavět soukromí investoři za své. V celé republice se takhle bude postupně přestavovat šedesát železničních stanic, protože nádraží, kterým prochází denně množství lidí, je dnes jedinečnou příležitostí pro rozvoj obchodu a služeb," řekl ministr a dodal, že jediný rozdíl bude, zda se kvůli jeho stavbě bude muset ve staveniště změnit centrum města nebo jeho dnešní periferie.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 17:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rychlostní mezinárodní doprava bude jezdit přes Brno

"Rychlostni mezinarodni doprava" - ta evropsky koordinovana, se CZ stejne vyhyba. Jediny koridor smer Stredni a vychodni Evropa, ktery je realne uvazovan, je Pariz - Strasburk - Mnichov - Viden - Budapest; pricemz od Salcburku vychodne neni uvazovan pro rychlost 200 ci vyssi a Nemci se do zrychleni Strasburk - Stuttgart taky moc nezenou.

A pro spojeni Viden - CZ - vychodni Nemecko - tam asi prevazi "komercni" zajmy, cili Brno je z tohoto pohledu daleko vyznamnejsi nez Olomouc (druha moznost by byla, ze Cesko je vlastne bezvyznamne a hlavni trat by vedla Viden - cokoliv v CZ - Vratislav - Berlin, tedy tak, jako pred 150 lety)
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 09:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když obě varianty (odsunutá/přisunutá) nového osobního nádraží vyjdou stejně draze (plus - minus), proč se teda preferuje poloha pro cestujícího jednoznačně nevýhodná?
A tomu, že by mezinárodní doprava Vídeň (Budapešť, Bratislava) - NDR byla vedená přes Přerov snad nemůže věřit ani Šimonovský. Ona přes to Brno už z geografického hlediska jaksi musí.
A Šimonovského překvapuje, že proti odsunu reptají již i někteří Brňané? A kdo jiný by měl proboha reptat?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mezinárodní doprava přes to Brno už z geografického hlediska jaksi musí

Proc? Kolik kilometru koridoru mezi Breclavi a Prerovem a Prerovem a Trebovou bude mit rychlost 100 a mene? A kolik km mezi Brnem a Trebovou ma rychlost 101 a vyssi?
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:45:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šimonovský se jako velký myslitel opravdu nepředvedl.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude tam hrát roli i vzdálenost? Po Ferdinandce a z Přerova do ČT by to na trase Vídeň - Praha a dál byla dost zajížďka. Nemluvě o hustotě dopravy mezi Přerovem a ČT. Navíc se plánuje zvýšení TR mezi Břeclaví a Brnem na 200.
Když je brněnský uzel v tak katastrofálním stavu a je úzkým hrdlem, jak tvrdí odsunovači, proč ho mezinárodní doprava neobjíždí po Ferdinandce už dnes?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 11:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč ho mezinárodní doprava neobjíždí po Ferdinandce už dnes?

Ona jeste nejaka "mezinarodni doprava" Rakousko - Nemecko ci Madarsko - Nemecko po teto trase existuje? Ze svych (priznavam - jen obcasnych) jizd mam dojem, ze vetsina cestujicich jede jen pres jednu hranici, doby narvanych vlaku z Berlina az do Pesti skoncily spolecne s NDR.

A pri srovnani jizdnich radu dnesnich a pred lety je taky pocet primych vlaku nizsi, zatimco v trase Viden - zapadni Nemecko - Berlin se asi moc nezmenil.

Navic, odpoved na otazku "proč" je dana i financnimi duvody > dokud CD plati cizim zeleznicim za vyuziti vozu, je celkem logicke, ze je vedou v zatizenejsim smeru (tedy pres Brno). Az zacne nejaka draha jezdit "za sve", pak naopak bude pro ceskou stranu vyhodnejsi nabidnout jim rychlejsi, ale delsi trasu.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3136
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 11:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tomu, že by mezinárodní doprava Vídeň (Budapešť, Bratislava) - NDR byla vedená přes Přerov snad nemůže věřit ani Šimonovský. Ona přes to Brno už z geografického hlediska jaksi musí.

Ono se taky Vídeň - Praha může jezdit přes Č. Velenice...
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 12:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Já vím, nebo přes Šatov a Okříšky...
Arj: Jo, já to celkem chápu. Jen mi při trasování EC nepřijde uzel Brno s nádražím ve stávající poloze jako nepřekonatelná překážka. Že by do budoucna třeba Vindobona Hamburk - Vídeň jezdila přes Přerov, pokud se nepostaví zastávka Brno Pustá pole?
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 12:47:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle prostě zřídit nové brněnské nádraží přímo na Ferdinandce? Někde v okolí Moravského Písku? Když odsun, tak pořádně. A ten velkolepý bulvár co by se k novému nádraží zřídil... A to obrovské rozvojové území... A těch investorů..ů..ů.. A těch investic... Samé výhody!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 14:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Srandičky, srandičky. Ale v Šanghaji takhle odsunuli letiště. Hongqiao, kam jezdil trolejbus, nahradil přes 40 kilometrů vzdálený Pudong. Jenže na rozdíl od Brna si Hongqiao nechali na lokální spoje. Celá oblast polí mezi letištěm Pudong a městem se má zastavět. Určitě to stihnou ještě během této pětiletky, i když během posledního sjezdu na podzim 2002 zrušily pětiletky jako přežitek. Jako první velkolepá stavba je magnetická dráha Maglev přes toto rozvojové území. Jo a zbývá ještě odpovědět, které firmy se tam poženou, aby obsadily tak rozsáhlé pozemky. Nějak mi připadá, že mnoho čínských mrakodrapů zeje prázdnotou a marně čeká na kupce/nájemce.

(Příspěvek editován uživatelem Borovička březen 22, 2006)
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 22:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heh potom nevím,proč se už netrasuje v novém GVD v návrhu 376/377 z Chebu do Šturova přes Brno,ale Přerovem.To možná že přece jenom chce někdo udělat z Brna to zapadající město ... A ještě ať to jsou EC/IC a je hotovo
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 22:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phpttjournal: Tak to bude určitě kvůli přecpanému nádraží mezi 3 a 4 ráno... Nemáte náhodou v kapse i zbytek toho návrhu nočních rychlíků?
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 14:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vartislav : To bohužel nemám.To je první jistý co nepojede přes Brno.Další by měli následovat.Údajně se jedná o 20 R/IC/EC
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.166
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:14:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Europoslance Cramera Brňané nepřivítali s nadšením
Rovnost - Brněnský deník, 31.3.2006


Brno - Poslanec Evropského parlamentu Michael Cramer přijížděl do Brna s cejchem člověka, který v Bruselu bojuje proti brněnským zájmům. Prý preferuje investice do německého Berlína před těmi, které směřují na jižní Moravu.
Včera se proto v kulturním a komunitním centru Slévárna Vaňkovka sešel s Brňany, které zajímá, jak to nakonec dopadne s hlavním nádražím.
Kolem šesté hodiny večer se v sále tísní několik desítek lidí. Židle docházejí, takže si nově příchozí musejí rozkládat jiné. S několikaminutovým zpožděním představuje moderátor Dušan Lužný jihomoravského volebního lídra Strany zelených Ondřeje Lišku a hlavně německého europoslance Michaela Cramera.
Ten se hned ujímá slova a přednáší úvodní zhruba půlhodinovou řeč, ve které představí hlavní priority evropské dopravní politiky. Po něm se na chvíli ujímá slova Ondřej Liška a po něm již dostávají prostor se svými dotazy příchozí. Jsou mezi nimi i známé tváře.
Ti začínají bombardovat politiky nepříjemnými otázkami. Se svým příspěvkem vystoupí i brněnští radní Petr Paulczyňski a Miroslav Hošek. "Jako brněnskému patriotovi mi vadí, že dopravní projekty přijel představit Němec, který v Bruselu řekl, že na ten náš nedostaneme od Evropské unie ani korunu," vyjádřil svůj názor radní Paulczyňski. Sklízí bouřlivý potlesk brněnského publika.
Atmosféra začíná houstnout. "Vykládá naprosté pitomosti," reaguje hlouček starších mužů na tvrzení europoslance Cramera o tom, že podporuje železniční trasu mezi třemi zeměmi: Varšava-Brno-Vídeň.
Čas se však nachyluje a nastává prostor na poslední dotazy. Ti, na něž se nedostalo, jsou ale zjevně nespokojeni. S omluvou od moderátora večera Dušana Lužného však spokojeni nejsou. Z Vaňkovky proto mnoho z nich odchází zklamáno.
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.166
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:16:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Brně může vzniknout čtvrť za padesát miliard
Rovnost, 31.3.2006


Brno - velká firma ze zahraničí uvažuje, že v Brně proinvestuje padesát miliard korun. Její zástupce si minulý týden prohlédl pozemky, které město dá k dispozici pro novou výstavbu po přesunu hlavního nádraží. "Oslovili nás, když jsme prezentovali přestavbu železničního uzlu na realitním veletrhu v Cannes," řekl včera náměstek primátora Miroslav Hošek.
Developerská firma uvažuje, že by zastavěla až dvě stě hektarů plochy poblíž nové nádražní budovy. Do kancelářských a obytných budov je ochotná investovat desítky miliard korun. Jednání je však teprve v počátcích. "Zatím řeknu pouze to, že jde skutečně o jednu z nejvýznamnějších developerských firem na světě. Její jméno neprozradím, abych investici hned v počátku neohrozil," řekl Hošek.
Po přesunu nádraží má v Brně podle plánů magistrátu vyrůst nová čtvrť. Zatím však není jasné, jakou bude mít podobu.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 15:54:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brno na to dá 3 miliardy korun. Kdyby raději ty 3 miliardy dalo na stavbu severojižního tramvajového diametru.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 22:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík kam spícháš do konce roku 3000 to třeba bude .. Však naše další generace se toho snad už dožijí,ikdyž o tom mám silné pochyby
nádraží v centru
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.144.69
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 13:00:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezapomeňte dnes definitivně rozhodnout o ODSunu nádraží
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 13:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neboj, hlas ODSunu v nádraží v Brně nedám.
Analytik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.39.70
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 16:08:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už je po volbách a Brno se tento víkend tváří, že je pupek světa. Ale platí ještě výzva k mlácení zastánců odlišných názorů na řešení železničního uzlu Brno, kterou veřejně pronesl náměstek brněnského primátora za ODSunistickou stranu pan Radomír Jonáš? Pokud ano, může někdo sdělit, kolik odpůrců odsunu železničního nádraží od centra města bylo během volebního boje:
a) zavražděno
b) zmrzačeno
c) fyzicky napadeno?
Připomenu, že okolo 1. máje snad všemi médii proběhla zpráva, že policejní ográny zmlátily kandidátku na poslankyni, až z toho byla ne zelená, ale modrá. Krátce před tím byl zohaven komunistický funkcionář. Ale že ještě předtím byl dosud nezjištěnými útočníky napaden Jindra Berounský, zastánce kolejové dopravy a opoziční zastupitel v Jablonci, to jste se nejspíš nikde nedočetli. Bylo úspěšně ututláno. Poměry na Jablonecku jsou nejspíš podobné těm brněnským.
Je to výsměch principům právního státu, když policajti podobně jako nácky tolerují bezuzdnou zvůli a aroganci automobilistů. Možná proto, že sami jsou automobilisty. Ale už se začíná projevovat, že automobilismus, který dělá z lidí hyeny, bude pro lidstvo stejně zhoubný, jako byl nacissmus nebo komunismus.
Zatím ale automobilistická lež a nenávist vítězí nejen v Brně nad pravdou a láskou.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 10:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Analytik: A to jste si ještě nevšiml, že v JM kraji zvítězila ODS právě jen v Brně, zatímco v okolních okresech to byla ČSSD . Zřejmě proto bude nejlepší vymístit nádraží rovnou z katastru města .
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 00:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimli jste si nových debillboardů "Brno na hlavní koleji?" Hlavní silnici jako výraz znám, ale kolej???
Sorry pokud se snad mýlím... Viz http://tinyurl.com/jdfs3
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 09:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud tuto diskusi sleduje Dan od Mun, rád bych ho poprosil o komentář k výši nákladům na stavbu nádraží a přípojných tratí Berlin Hauptbahnhof ve srovnání se stavbou nádraží a přípojných tratí Brno "Europoint". Náklady na budování odstavných nádraží a související dopravní infrastruktury můžete v případě Brna zanedbat.
Prosím nevkládejte odkazy, chtěl bych, aby ty částky takříkajíc "bily do očí" tady na diskusi. Díky.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 18:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ruprt: Chodil jste do první třídy? A učil se tam o jabkách a hruškách?

PS: Nemám představu, co stál Berlin HBF...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že byl zmlácen Jindra Berounský proběhlo i televizí
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 09:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zghk: Vás se taky nikdo neptal. Mimochodem správně se píše jablka, ne jabka.
Mě jen zarazilo, že podle otevřených zdrojů stálo nové nádraží v Berlíně zhruba stejně nebo dokonce míň, než má stát to v Brně.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 09:36:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velmi se mi líbí letáky Europoint ve vozidlech MHD. Zvláště ten s nadpisem "Na tramvaj to bude blízko" a s textem ve smyslu: "každý může při cestě na ndraží použít vozidlo podle vlastního výběru - zajistíme dostatek parkovacích míst pro každého".
Takže, pokud to dobře chápu, na tramvaj to bude blízko, ale raději jeďte autem.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 06:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB : přesně tak, evokuje mi to stejné pocity...vzniknou nová parkovací místa takže přijedu vlakem do Brna, v garáži najdu svou káru a dál budu místo tramvajem pokračovat autem. Tak to je nářez, teda přesně to, co střed Brna potřebuje. Divím se, že na Svoboďáku taky nepostavili parkovací dům.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 07:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi se tvůrci toho letáku zhlídli v Polsku. Tam jsem před pár lety v Katowicích viděl v tramvaji plakátek, hlásající, jak tam byla vystavěná skvělá nová rychlostní komunikace za x milionů zlotých. Při stavu tamní tramvajové dopravy si člověk musí vyvodit stejnej závěr, jako u toho letáku v Brně...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22889
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 08:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tramvaj to bude blízko

Ano, velmi blízko. K budově bývalého nádraží...
Pohyb je dravž, nebo snad ne?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 08:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji citovat přesně: "Na tramvaj to bude blízko Přestavba železničního uzlu - projekt Europoint Brno - umožní bezproblémovou dopravu k novému nádraží vozidlem podle vlastní volby, včetně parkování pro každého."

Etapa Městská infrastruktura je nedílnou součástí projektu, zahrnuje i tramvajové trati. Nová poloha nádraží je obsloužena tedy tramvajemi, trolejbusy, autobusy MHD. Do objektu je integrováno autobusové nádraží.
Ano, v řešeném území je 2.000 nových parkovacích míst, z toho pod tělesem současného hlavního nádraží 700.

Ruprte, spisovná forma je jablka, ale sčítáte jabka a hrušky, což je kodifikovaný frazém. K věci: mohl bych sem dát odkaz, protože již vše bylo řečeno:
celkové náklady na přestavbu 24,454 mld Kč
1. etapa: 1. část odstav. n. 3,618
2. etapa: 1. část osob. n. 5,580
3. etapa: modernizace průjezdu 9,623
4. etapa: 2. část odstav. n. 0,741
5. etapa: 2. část osob. n. 1,820
6. etapa: městská infrastruktura 3,071

V etapách, které se týkají úseku hlavní nádraží je veškerá technologie, není to tedy "budova" nádraží.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 09:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podrobnosti o "ceně" nového berlínského nádraží se dají třeba na stránkách německé televize http://www.heute.de/ZDFheute/inhalt/12/0,3672,3937612,00.html , kde je i odkaz na příslušnou stránku na webu DB http://www.hbf-berlin.de/site/berlin__hauptbahnhof/de/start.html, pro anglicky mluvící třeba http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5022498.stm

Zjednodušeně se ovšem dá shrnout, že stavba vlastního nádraží (tj. díra do země, postavení budovy, koleje v několika úrovních a několika směrech) stála 700 milionů €, čili řádově 20 mld. Kč. Původní rozpočet ovšem byl kolem 400 M€ a plánovaná doba stavby asi poloviční.
Celková cena stavby se ovšem podle všech těchto zdrojů uvádí v řádu daleko vyšší - a pak už záleží, co se započítává: je-li to třeba včetně mírného odklonu toku řeky Sprévy a zabezpečení nového koryta (resp. zabezpečení podzemních pater nádraží proti prosakování vody), lze se dopočítat až 10 miliard €.

A když se člověk začte pozorně, tak názory občanů i odborníků sice jsou, že je to krásné, skvělé a dokonalé, ale má to pár drobných vad. Tou největší je, že nádraží sice leží geograficky téměř uprostřed města, ale naprosto osamocené. A protože je tam ta Spréva, není moc možností kolem něj něco stavět. Navíc do Berlína se zatím žádní velko-investoři a velko-podnikatelé nehrnou.
Takže typické drážní dilema: koleje vedou doprostřed města, ale kolem nádraží nikdo nebydlí ani nepracuje.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 09:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parkování pod tělesem současného hlavního, to si snad europoint dělá kozy?!!!TO se jako potáhnu s kufrem 700 m?Opravdu ještě geniálnější než berlínský Hauptbahnof.Všechno to namalovali renomovaní przniči Brna Dokoupil/Gál, vůbec bych se nedivil.ÚAN ještě dál než je teď Zvonařka, čím dál lepší.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22892
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 10:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prej na tom slavným berlínským hauptbánhófu je nedostatek WC - aby to neskončilo jak v Budějcích, kde chodí někteří do kolejiště
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 21:27:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tip na výlet: Berlín je celkem netypické město. Nové miliardové investice si tam podávají ruce s obrovskými opuštěnými plochami v okolí bývalé zdi. Byl jsem tam 3 dny a byl jsem nadšen přístupem k cyklistům (o kterém si Brno může nechat jen zdát). Na každé hlavnější ulici cyklostezka, když už cyklostezka není a jedete po chodníku, nikdo se po vás škaredě nedívá. Bohužel nové nádraží je podobně zhovadilý projekt jako v Brně. Kolem dokola NIC. U nádraží Fridriechstrasse a ZOO je vybudovaná (ba co víc, přímo "vrostlá") infrastruktura MHD, jedná se o nádraží kde je vše "po ruce". U nového hptbhnf. mi přijde, že bylo vybudováno jen pro vládní čtvrť, zkrátka, že jde o "samoúčelnost". Naopak nové nádraží "Potsdamer platz" je velice účelové v podzemí vznikající "mrakodrapové" čtvrti.
Aspoň něco. V Brně jde pouze o léčení maloměstského komplexu.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 10:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové miliardové investice v Berlíně jsou. Jenže to jsou všechno peníze z daní, protože velcí soukromí investoři nenašli důvod, proč by se měli stěhovat z Frankfurtu, Mnichova apod. (kde je ten "opravdový život") do Berlína, kde jsou jen federální státní úřady.

Na každé hlavnější ulici cyklostezka, když už cyklostezka není a jedete po chodníku, nikdo se po vás škaredě nedívá

Jenže jaká je průměrná šířka hlavní ulice v Praze/Brně/Bratislavě a jaká je v Berlíně? Co já si uvědomuji, v Berlíně se tam vejdou 3 jízdní pruhy každým směrem, k tomu ještě parkující auta a pokud je to v ex-východním Berlíně, tak i dvoukolejná TT.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 10:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha/Brno/Bratislava mají "smůlu", že je tolikrát nenavštívilo RAF a USAF, navíc to v moderní době byla vždy provinční města, kde se široké bulváry stvořené pro pochody vítězných vojsk jaksi nebudovaly...
Jinak opuštěnost Berlín Hbf. můžu potvrdit a co jsem slyšel od domorodců, ti jsou z toho taky úplně odvázaní. Hlavně je nesmírně potěšilo, že dálkové vlaky už nestaví na Berlín ZOO. Taky je zajímavá historka o jedné konstrukci střechy, která v rámci úsporných opatření už nějaký ten pátek rezne kdesi v kůlně, zatímco na cestujícící z ICE na nástupišti prší...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 11:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nádražním bulváru by mohl vítězně pochodovat akorát Dokoupil s Gálem a Jonášem.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace