K-report
 

Archiv do 04.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Staré archivy » Archiv do 04.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.55.135
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 21:27:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co rodící se logistické centrum v lokalitě Úžice? - koleje, dálnice popřípadě (možná)i letiště. Tesco tam má rozdělanou skladovou halu a další se staví......

k letišti: ta nutnost dvou možností příjezdu s phm, není to spíše tlak z nějakého nařízení EU po našem vstupu, než obava samotného letiště z kolapsu zásobování?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 22:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya > S tou koordinací výstavby logistických center narážím na to, jak se to řeší leckde v západní Evropě. Což je docela aktuální otázka i u nás (viz i programy politických stran)a má asi smysl se o tom bavit. Hlavně tedy o tom, co od toho můžeme očekávat. Třeba v Německu se udává, že přínosem GVZ jsou především synergické efekty, tj. zefektivnění celého procesu logistiky i s dopady na ekonomický růst a zaměstnanost. Význam pro přesun zboží na nesilniční druhy dopravy je víceméně vedlejším efektem. Ovšem kvalitní napojení na železnici je podmínkou každopádně ve všech případech.

Omlouvám se za trochu frázovitě nezáživnou vložku, snad se nad tím někdo zamyslí.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 22:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kpy: On je to spíš tlak zdravého rozumu. Třeba rozvody elektřiny bývají obvykle "zasmyčkované", aby přerušení jednoho vedení nezpůsobilo kolaps.

Po loňském požáru skladu PHM u Londýna například letiště Heathrow krátí aerolinkám příděly paliva, takže evropské linky tankují jinde na zpáteční let a dálkové lety dokonce musely zařadit mezipřistání pro dotankování! Velké letiště bez paliva to může zabalit, mohli by tak leda roztahovat větroně elektrickým navijákem. :-(
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 01:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi bych to směřoval někam na vnější okruh a pokud možno do blízkosti nějaké zadrátované tratě

to je tedy kam konkrétně?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 01:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba v Německu se udává, že přínosem GVZ jsou především synergické efekty, tj. zefektivnění celého procesu logistiky i s dopady na ekonomický růst a zaměstnanost.

co tohle znamená? Nějaký konkrétní obchodní příklad i s čísly by nebyl?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 08:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zní to trochu blbě, ale jsou to takový věci, jako dvě nová pracovní místa na jedno v GVZ atd. Víceméně se dá říct, že se přetahují vzájemně o firmy, které se GVZ usazují.
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.119.41
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 08:53:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To guenya a trainspot: V minulém příspěvku jsem pomotal více časových rovin a bylo to nejspíš nesrozumitelné.

Podle přísunu finančních prostředků, ale pravděpodobně již v roce 2008, bude zprovozněna R6 v úseku Praha – Pavlov. V souvislosti s tím se budou vkládat do žst. Jeneč i do trati Hostivice – Středokluky mosty, nad přivaděčem k MÚK Jeneč (obchvat Jenče). Je otázka jestli v té době bude v provozu trať Hostivice – Středokluky – to otázkou peněz (ale relativně drobných v porovnání s investicí do modernizace Praha – Kladno). K tomuto termínu začnou růst v okolí R6 průmyslové zóny, nejméně dvě mají velký zájem o zavlečkování.
Bohužel v té době nebude připravena stavba Modernizace trati Praha – Kladno v tomto úseku. Napřed se musí rozhodnout o úseku v Praze a na letiště. Volby snad ukáží, jaký vývoj to bude mít. Proto ta narážka o tahání benzínu přes Buštěhradku, která bude nejspíš probíhat v době mezi zprovozněním R6 a tratě Hostivice – Středokluky a před modernizací trati Praha - Kladno

Už se zkoušelo v předstihu připravit definitivní uspořádání úseku Hostivice – Jeneč, ale to znamená projektovou přípravu v řádu nejméně 4 let (projednání EIA, výkupy pozemků, stavební povolení, příprava financování apod.) a tak vychází příznivěji úprava žst. Jeneč, která se bude následně rušit (přesouvat) i obnova tratě v úseku Jeneček – Jeneč, která se při modernizaci překope. Tyto projekty (rekonstrukce Hostivice-Středokluky a modernizace Praha – Kladno) o sobě samozřejmě vědí a jsou koordinovány, i když chápu, že těm, kteří projekty neznají to připadá přesně naopak.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 08:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přetahují se teda jednotlivá GVZ a to dokonce v rámci jednoho města, abych byl přesný.

Obchodních případů jsou mraky. Asi za vše hovoří, že tam ty firmy prostě jsou a většinou zatím nekrachují.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hostivice: díky za zajímavé info k budoucnosti ŽUH (železniční uzel Hostivice). O tom, že by projekty těch dvou akcí nebyly koordinovány, by mě snad ani nenapadlo uvažovat. Na druhou stranu, jak sám naznačujete, o spojení na letiště a do Kladna není stále rozhodnuto.

Takže v úseku Středokluky - Jeneček bude ještě další železniční most, kromě toho již existujícího nad R6?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přetahují se teda jednotlivá GVZ a to dokonce v rámci jednoho města, abych byl přesný.

Obchodních případů jsou mraky. Asi za vše hovoří, že tam ty firmy prostě jsou a většinou zatím nekrachují


tohle všechno je mi samozřejmě jasný. Tohle ale zvládne soukromý developing též. Mám dojem, že v zónách založených u nás soukromými developery také nikdo moc nekrachuje. A když už (Bruhn Transport v Jažlovicích, Röhrer v Říčanech) tak z úplně jiných důvodů, než nějaká chybějící státní regulace podnikání v dopravě a logistice.

Obchodních případů jsou mraky

byl by aspoň jeden qidění (počtení)?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s temito tratemi me napada, nezridi se casem v Hostivicich ci jeste lepe v Jenci terminal pro primestske autobusy systemu Ropid ? Prece jenom tech autobusu treba pres Hostivice par jezdi a je trosku nesmyl to honit az nekam na Zlicin, proc ?
A proc Jenec ? To je jednoduche, zatim co trat Jenec (Jenecek) - Stredokluky jsou v OP Ruzyne, tohle snad neplati pro trat Jenec (Jenecek ) - Rudna a tudiz by se jeji okoli dalo vyuzit pro vznik satelitniho mestecka, kde by prislusna trat pri "tramvajovam" provozu a hustote zastavek mohl hrat velmi zajimavou roli. Ostatne jest otazka, zda by neco podobneho neslo spachat i v pripade trate do Slaneho, prave s ohledem asi na to Slane, ale i na Prahu v nekterych usecich. Pravdepodobne by to melo za nasledek komplikaci pro nakladni dopravu, ale nadruhou stranu by toto mohl byt i vetsi tlak prave pro vhodnou modernizaci cele trate a politicky velmi snadno pruchozi.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dýdžeji - jak už jsem psal, Německo je v trochu jiné situaci. Tam jsou rádi, že tam někdo investuje. Nás v tomhle za pár let možná převálcuje Polsko a Slovensko - až tam postaví nějaké silnice.

Regulace podnikání v dopravě - no nevím, jestli je regulace, když město spoluzaloží eseróčko, které GVZ spravuje a dokáže ekonomicky existivat. Investují do pozemků a infrastruktury, ale to pokryjí pronájmy nebo prodejem. Soukromí developeři tam svoje spekulativní kapacity umísťují samozřejmě taky. A navíc v tom GVZ mají mnohdy nějakou formou podíl i přímo sami soukromí dopravci, špeditéři apod (kupř. jako kdyby do toho vstoupil náš Česmad ). Jediný co dělá spolková vláda, je poskytování dotace na výstavbu terminálů.

Každý si může stavět kde chce co chce, to je samozřejmě stejné jako u nás.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a mj. si Němci nemohou vynachválit spolupráci s Číňany, kam se jim tuto koncepci podařilo již exportovat.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jestli je regulace, když město spoluzaloží eseróčko, které GVZ spravuje a dokáže ekonomicky existivat. Investují do pozemků a infrastruktury, ale to pokryjí pronájmy nebo prodejem

dobře. Takže v podstatě obecní "soukromé" podnikání. No proč ne. I když nějak nevím, proč moc jo, ale budiž. Možná si tím obec může vylepšit svůj rozpočet. Docela by mě zajímalo, kolik obecních průmyslových zón u nás je pro obce skutečně rentabilních.

A kde by se tedy dalo něco podobného umístit u nás? To jsem se ještě nedověděl.

kam se jim tuto koncepci podařilo již exportovat

a ta koncepce spočívá v čem? Mě připadá, že se vždy jedná o kontejnerový terminál + skladový areál "pod jednou střechou" (na jednom pozemku), které ale spolu moc obchodně a provozně nesouvisí. No ale hlavně, že developujícím obcím sype pronájem. Budiž jim to přáno.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kupř. jako kdyby do toho vstoupil náš Česmad

já myslím, že bohatě stačí, že Česmad vstoupil do Bohemiakombi...

Tam jsou rádi, že tam někdo investuje. Nás v tomhle za pár let možná převálcuje Polsko a Slovensko - až tam postaví nějaké silnice

nevím jak Polsko, ale Slovensko je údajně velmi rychle rostoucí trh skladových prostor, nedávno jsem o tom někde četl (zkusím najít). A to i bez státních GVZ...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 11:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GVZ - státní - jak je libo. O koncepci "státních" polských center jsem už se před časem zmiňoval .

Důvodem je ale samozřejmě levná lidská práce a ceny, skladovacích prostor a trucků v první řadě.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 12:20:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hostivice a Trainspot : Příprava projektové dokumentace - nesouhlasím s tím, že by se o tom všeobecně vědělo, minimálně na ČD, a.s. a minimálně na odboru nákladní dopravy o tom neměl donedávna nikdo ani potuchy. Byl jsem MINULÝ týden na představenstvu ČD, kde to řešil přímo p.ing.Bazala.... Skutečně se o tom nevědělo, hlavně o tom, že ten projekt zprovoznění do Středokluk někdo na SŽDC v říjnu 2005 zastavil.... Toť fakta.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 13:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GVZ - státní - jak je libo

no a co kdyby si třeba Hostivice vzpoměly, že si jedno GVZ postaví? To by jim to někdo zakázal, protože Hostivice nejsou vhodná lokalita (a která vlastně v okolí Prahy je - to jsem se pořád nedověděl)?

O koncepci "státních" polských center jsem už se před časem zmiňoval

a kdy jí realizují? Aby už nebylo pozdě. Soukromí developeři jsou rychlí.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 23:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak koukám, že to nějak uslo...

Musím ale v souladu s kolegy quenya a Hostivice napsat, že prostor Hostivice - Jeneč má nepochybně významný obchodně-logistický potenciál a je jen problémem ČD, resp. celé železnice, zda se na profitu z tohoto potenciálu dokáže podílet.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 08:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jenze je otazka, zda se vyplati ceka az nekdo dojde s tim, ze bude chtit svoji vleckovou kolej s obratem 10 vagonu denne, nebo pripadne zda CD ci nekoho jineho tam napadne vybudovat nejakou vhodnou formou prekladiste, nemusi byt megalomanske a sluzby budou poskytovat bud za uplatu, tj. dovez si co chces a naloz si to komu chces, my Te za to nalozeni skasirujeme, nebo treba dealerskym zpusobem vuci X spediterskym sluzbam. Ostatne proc se neprizivit na uspechu konkurence ? Usetri se za tzv. obchodniky a za jejich "opravnene" pozadovane mimo platove benefity, na ty at si treba vydelava jinej a bylo by to rozhodne lepsi, nez aby CD delali to co delaj ted a to i v oblasti HV a pod.
Ostatne kdyz uskocim do sveta pocitacu, co si myslite, co dneska treba zivi IBM ? Vyroba pocitacu ? Vyvoj SW ? Prd, prodej patentu a to udajne s 60ti % a dneska mozna aj podstatne vic % ...
Tento udaj nedolozim, bo jaksi uz se s prislusnymi neverejnymi dokumenty asi 2.5 roku nepotkavam. Na druhou stranu nejsou tajne ...
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 08:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebo pripadne zda CD ci nekoho jineho tam napadne vybudovat nejakou vhodnou formou prekladiste, nemusi byt megalomanske a sluzby budou poskytovat bud za uplatu

já samozřejmě nemluvím o "logistických chimérách" "coby kdyby". V tomto prostoru existují minimálně dva projekty zavlečkovaných logistických areálů. Jeneč a Dobrovíz. Takže je samozřejmě nutné se podílet na těchto dvou konkrétních projektech (+ se snažit rozvíjet spolupráci se stávajícími v prostoru Tulipán).
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsak ta ma reakce nebyla az tak uplne na tento zamer, ale spis na ten optimismus ohledne potencialu, staci si vzit prostor zhruba mezi Zlicinem a Rudnou (nevim jak se to tam jmenuje), kolik je tam takovych krabicek, baracku a jinych podivnosti a jaky na ma tomto prostoru profit draha ? A rozhodne to nevypada na vyrobni zavody, ktere cosi vyrobi, mezi sebou prodaji aby na konci bylo nejake megadilo, co odjede po svych.
Tad tady v HH likviduji v ramci vystavby dalsich sklobetonovych budek pro mlade usmevave okravatovane bezpohlavni bezmyslenkovite ... jeden takovy sikovne male logisticke centrum i s "kontejnerovym" prekladistem a to to vypada, ze to kdysi bylo pod draty a nemelo to pravdepodobne maly obrat, podle kdysi prislusneho navazneho kolejiste i s pahrbkem. Jest teda fakt, ze s toho kolejiste jeste vychazela obsluha historickeho pristavu, ale i tak.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlicinem a Rudnou (nevim jak se to tam jmenuje)

tam je to samozřejmě železničně mrtvé - i když nádraží KND v Hořelicích není daleko. Ale skutečně existují konkrétní projekty na dvě zavlečkované zóny v okolí Jenče. Tam potenciál je (+ stávající Tulipán mezi Ruzyní a Hostivicemi).
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak me napadla kacirska myslenka, jestli onen buum (boom) silnicni dopravy, neni taky dan treba tim, ze neni moc mist a moznosti, jak kdyz neco na vagon nalozim, tak ze to s neho jednodusse, rychla a levne zase stahnu dolu a nemam ted na mysli jen a pouze kontejnery.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není žádná kacířská myšlenka. To je realita .
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 15:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona ta silnice BOOMla taky díky změnám v distribuci. Dneska už si skoro nikdo nic neposílá přímo z fabriky do fabriky, ale všechno to jde přes nově vybudované sklady, DC, CDC, OC atp. A jiná volba než silnice tu v podstatě není.

no a co kdyby si třeba Hostivice vzpoměly, že si jedno GVZ postaví?

Tak to samozřejmě můžou, ale upřímně - nevím o GVZ s takhle mizerným železničním napojením. Ale jinak jak jsem řekl, z hlediska silničního je to určitě lokalita dobrá a určitě lepší, než další obestavování D1.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 15:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kdy jí realizují? Aby už nebylo pozdě. Soukromí developeři jsou rychlí.

Tak v podstatě tím líp - pokud příjdou a vyberou správná místa, tak v podstatě další motivace není nutná.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 19:17:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malou perličku - ještě v roce 2004 se snažily ČD získat trať Hostivice-Středokluky do svého vlastnictví a v podstatě z ní udělat vlečku, což je řešení, které by už dnes znamenalo, že tam jezdíme,vycházíme vstříc zákazníkům a vyděláváme... Leč SŽDC se probudila a když jim došlo, o co se snažíme, striktně to zamítly s tím, že jde o významnou trať celostátního dosahu....Vysledek je takový, jaký je. Jinak ale, pokud jste to nepostřehli, ČD jdou aktivně do vleček. Sice pozdě, minulá vedení byla silně krátkozraká, ale zaplaťpámbu že se už něco teď děje!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 20:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya:
Jo? A co se děje u ČD, které vlečky na popud ČD byly nově postaveny a hlavně se na nich nakládá/vykládá zboží z vagónů? Které staré vlečky byly znovu zprovozněny? Mně to tak vůbec nepřipadá.

Praha Radotín: cementárna dováží nyní už jen strusku, uhlí, občas svinský vápenec z Čerťáků. Vyváží pouze cement do Berouna na pytlování (20 x Uacs třikrát týdně) a jeden Uacs týdně do prefy v Řevnicích, jinak vůbec nic!
Ostatní fabriky a sklad Staropramenu už nejméně sedm let ani kolo, dokonce se z té vlečky ztratily kolejnice.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 10:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - quenya nepochybně myslí provozování stávajících fungujících vleček...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 10:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spot: pokud příjdou a vyberou správná místa

a tu správnost určí kdo? Oni ti soukromníci nejsou .

No ona ta silnice BOOMla taky díky změnám v distribuci. Dneska už si skoro nikdo nic neposílá přímo z fabriky do fabriky, ale všechno to jde přes nově vybudované sklady, DC, CDC, OC atp. A jiná volba než silnice tu v podstatě není.

o tomhle mě myslím netřeba poučovat...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 18:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spot Tak to samozřejmě můžou, ale upřímně - nevím o GVZ s takhle mizerným železničním napojením.

proč mizerné železniční napojení? Jen z Prahy vedou do théto oblasti tři hlavní jednokolejné tratě, z nichž dvě (PD přes Rudnou a Semering) mají výrazné kapacitní rezervy. Myslím, že pro běžné GVZ s obratem jeden kontejnerový vlak denně je to víc než velkorysé.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 08:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že pro běžné GVZ s obratem jeden kontejnerový vlak denně je to víc než velkorysé.

A kde přesně tam ČD postaví ten terminál?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 09:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až budou ČD Hostivicemi vyzvány, tak postaví. Ale mám dojem, že se hostivičtí bez terminálu obejdou...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 12:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomuhle říkám logistické centrum:

http://www.railcargo.at/vip8/rca/german/News/Meldungen/Presse/Quelle/PI_LCLinz_070406.pdf

denní obrat 120 vagonů, 150 návěsů, 4500 palet. Tak to má vypadat.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 12:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo -> nevim zda tohle je vhodny pristup. Zda by nemelo byt v zajmu dopravce samostatne vyhledavat a vytvaret takoveto mista, aby pak mel jeste co vozit, prece zlej soukromnik vyzira ucelenky, tak aby neco zbylo .. :-/
EU i stat se porad chlubi nejakymi pobidkami, tak proc je nevyuzit ? Proc zase cekat na to az nekdo neco, to aby to na toho nekoho pripadne bylo mozno svest ? V opacnem pripade po nem nestekne ani pes, ze.
Netvrdim, ze zrovna Hostivice a okoli jsou buhvi co, ale nelibi se me takovyhle styl odpovedi.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 13:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevim zda tohle je vhodny pristup. Zda by nemelo byt v zajmu dopravce samostatne vyhledavat a vytvaret takoveto mista, aby pak mel jeste co vozit, prece zlej soukromnik vyzira ucelenky, tak aby neco zbylo .. :-/

to je reakce na co??
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 13:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až budou ČD Hostivicemi vyzvány, tak postaví.
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 13:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo aha. Tady ale jde konkrétně o eventuelní nesmyslný terminál kombinované dopravy, ne o využití železnice obecně.
Však právě proto jsem sem dal ten odkaz na Linec, to je GVZ podle mých představ. Zbytečný terminál kombinované dopravy, který by se skladem stejně obchodně ani provozně nesouvisel je zbytečný. Zrovna tak, jako je v Hostivicích zbytečné plánovat třeba říční přístav...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je otazka, protoze pokud budu mit v okoli dostatecne mnozstvi zakazniku, pro ktere je samostatne neco takoveho nesmysl, tak v souctu to muze znamenat ucpany barrandak kamiony. A pokud je udajne chystan takovy velky buum podivnych kostek v danem prostoru a je relativne nedaleko i prostor Zlicin - Rudna, tak uz je to na povazenou.
Samozrejme, jednodussi by bylo, pokud dotycna firma ma v takovem prostoru financni zajmy ve spedici a pokud ma i nezeleznicny dopravni prostredky, protoze pak je to o "optimalizaci" provoznich nakladu.
Je otazka, do jake miry byla tudiz odluka automobilniho oddilu CSD v 70ty letech (?) sveho casu prozirava vec, neresim politicke pozadi.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomuhle říkám logistické centrum: denní obrat 120 vagonů, 150 návěsů, 4500 palet. Tak to má vypadat.

A Jeneč bych viděl (v případě úspěšného zavlečkování krabic):
0,5 vagónu, 150 návěsů, 4500 palet
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

0,5 vagónu, 150 návěsů, 4500 palet

máš tam chybu

správně by mělo být:

0,5 vagonu, 270 návěsů, 4500 palet. Nějak ten výpadek železnice vykrýt musíš...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 15:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale hlavne ze je v tom jasno a netreba se o nic snazit, ze ... :-/
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 15:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snažit se je pořád o co, ale rozhodně bych nezačal stavbou kontejnerového terminálu.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 15:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenze ted je otazka, kdo si co konkretne predstavuje pod pojmem kontejnerovy terminal ci logisticke centrum.
Moje predstava je treba jeden vhodny jerab pro kontejner + naves misto toho bordelu vpravo smerem ku Praze od vypravni budovy v Hostivicich + prislusna kolej. Jaka je Vase predstava ?
A tej jerab pro zacatek muze byt v provedeni ala telehandler/versahandler (treba jako neco podobneho, i kdyz bobcat nic vhodneho primo nedela - http://www.bobcat.com/products/versa/index.html, znalci urcite doplni vhodnejsi znacku prislusneho mechanismu).
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 16:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď trochu vážněji. V Praze+Stř.kraj by se minimálně jeden nový terminál uživil - je potřeba vykrýt potřeby končícího Žižkova + provizoria v přístavu Mělník. Samotné už zde realizované objemy by vydaly na jeden hodně slusný terminál (Uhří) a nebo možná i na dva.

Pokud se postaví terminál na neutrální bázi (tzn. zapojení již existující možnosti veřejných prostředků), pak už by na to samozřejmě nebyl problém navázat i nějaké nenámořní přepravy atd.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 19:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad trainspot: terminál žižkov ale nekončí uplně.... pouze se bude stěhovat na vlečku teplárny v Malešicích.
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Martan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 00:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya:
Ještě k té trati (pozn.: 121) - ... chystá se v Hostouni na investici velká betonářská společnost ze Švýcarska.

Mohl bych se prosím zeptat, jak moc je to "nová" informace?
Podle mých informací (byť je to řádově několik měsíců) to je bohužel naprosto uzavřená kapitola s výsledkem, že betonárka nebude a místo toho když něco, tak leda zase sklady...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 08:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot V Praze+Stř.kraj by se minimálně jeden nový terminál uživil - je potřeba vykrýt potřeby končícího Žižkova + provizoria v přístavu Mělník. Samotné už zde realizované objemy by vydaly na jeden hodně slusný terminál (Uhří) a nebo možná i na dva.

to je samozřejmě pravda, ale tyto dvě firmy jsou snad dostatečně kapitálově silné (jištěny ze zahraničí), že jim snad není nutno budovat nový terminál z obecních rozpočtů.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 08:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale tyto dvě firmy jsou snad dostatečně kapitálově silné

Neřekl bych, že natolik, aby investice do terminálu nepředstavovala problém. V opačném případě by to tady vypadalo trochu jinak.

Spíš je toto uvažování příčinou toho, že to s terminály u nás vypadá, tak jak to vypadá. Ta státní injekce do Intransu a Metransu v té dřívější podobě nebude již možná.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martan > já jsem si říkal, že o tom nebylo dlouho ani slechu. A znamená to jen přesun do jiné lokality a nebo úplné upuštění od záměru?
Martan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 20:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel na tuhle otázku nejsem aktuálně schopen odpovědět, protože moje informace se vztahují k výše zmiňované lokalitě a nikoli k investorovi resp. jeho záměru...
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 20:00:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martan : Naopak. Je to velmi živé, než se vyřeší trať plus další zákeřnosti, budou od července zatím provizorně fungovat přímo v žst. Středokluky . Přivezou si ze Švýcarska mobilní betonárku, protože už začít chtějí a musejí, je tady moc velká konkurence.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to ve Středoklukách bude poněkud přebetonárkováno - a to nepočítám dalších X obaloven živičných směsí.
Martan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 01:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya: Nejsem si jist, že se bavíme o stejné lokalitě. Mnou rozporovaná poloha betonárky měla být na rozhraní KÚ Hostouň u Prahy a KÚ Dobrovíz, kde by ovšem bylo třeba nejprve změnit územní plán obce...
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.119.41
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 08:55:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro zajímavost: V Jenči vzniká pokus o docela malé GVZ, spíš prosté překladiště kontejnerů vlak-silnice. Zatím jako studie. Prostor pro GVZ by měl vzniknout odsunem stávající žst. Jeneč. Dále by tu mělo být P+R (u sjezdu z R6) a vazba na BUS.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 09:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufam, ze technologie zvladne i manipulaci s navesy a to jak v kuse, tak i po castech ... ;-)
Akorat, dotaz, jednalo by se skutecne o "GVZ", to jest o nefilialku treba metransu a podobne ?
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 15:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hostivice - můžete se mi ozvat případně na redakční mail? Rád bych se dozvěděl něco více, tohle zní docela zajímavě.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 19:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím jako studie

a kdy dojde k realizační fázi?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 23:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to náhodou tohle? I když asi těžko, tam se nepočítá s překladištěm.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace