K-report
 

Archiv do 31.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Slovenské železnice » Archiv do 31.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21787
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 13:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výluka na trati na Slovensku
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 10:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Tepličkou a Varínem se jezdí po seřaďovacím nádraží, obě traťové koleje jsou přerušené kvůli opravě mostů. Zvlášť při zpáteční cestě, kdy se nadjídí trať, je pěkný výhled z náspu na nedokončené nádraží. A taky fotky vlaků osobní dopravy v těchto místech nebudou k zahození
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 11:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak podle předpokladů se začíná 350.011 měnit v zarudlý blátivý balvan.
http://www.railpage.net/modules/xcgal/displayimage.php?pid=1151&album=lastup&cat=

Koho bude třeba oznámit teď, za nepovolené poškozování téměř vlastního majetku?
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 11:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znovu jsem se ubezpečil o neodkladné nutnosti okamžitě co nejdříve přelakovat všechno ZSSK co se hýbe. A ještě zatlouct okna ať nejdou stahovat, protože nám to pak dělá takové nepěkné antišmouhy, když se to okno nedopatřením otírá o spodní část:

Tak hoši, Flexo, Háká, Lukaššš šup šup telefon a dejte se do práce, jak je to možné
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 11:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls #825: trochu objektivity prosim. Ta masina neni spinava proto, jaky ma nater, ale proto, ze neni umyta. Ona by byla jak prase v jakemkoliv nateru. I ten gorili jediny spravny nejlepsi nater (kazdy necht si dosadi ten svuj podle vlastni preference) umi byt i cisty i spinavy.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 12:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: cílem nátěru bylo zatraktivnit železnici v očích zákazníka. A já tvrdím, že k zatraktivnění stačí myčka a řádný úklid a údžba interiéru. Nové barevné schéma schéma nic neřeší, a když už musí být, tak jako něco navíc k tomu nutnému základu. Takhle je to bohužel jen poněkud trapas. Je na tom něco neobjektivního? Navíc v souvislosti s novým schématem jsem slyšel něco jako antigrafitti, lepší údržba vzhledu atd. Ale ono to nebude tak horké.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 12:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale samozrejme, o tom uz jsem se bavili, novy nater by mel byt az jakasi tresinka na dortu, zavrsujici skutecne kvalitativni zmenu urovne sluzeb (na coz ma nater masiny skutecne nulovy vliv), o tom neni pochyb. Me jen ten nater nijak nepoburuje, abych proti nemu protestoval. Proste naterova schemata se meni, gorily a uroven sluzeb zustavaji
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 12:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ano, ale vynechal bych ty vzletné řeči. Protože si pak každý jen trochu soudný člověk myslí, že si z něho dělají ZSSK blázny a místo něčeho rozumného vyhazují peníze za nesmysly.
Ale když už nám to tak slohově brilantně na Vlaky.net vysvětlili, nezbývá než reagovat a konfrontovat bobmastická prohlášení s tvrdou realitou.
Tak si to vysvětluji tak, že tento a 90% dalších totálně špinavých vozů zatím mají zákaz působení na zákazníka prostřednictvím korporátního image, protože ještě nejsou patřičně barevně "in"
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
brano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.81.150.138
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 16:47:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: A aj vozne, ktoré sú už náterom patrične "in", majú v útrobách vskutku úchvatnú kombináciu prvkov korporátneho imidžu - v jednom kupé dokopy popolník s nápisom "ZSSK", dva popolníky s nápisom "ŽSR" a odpadkový kôš s nápisom "ČSD" (videné v piatok, posledný vozeň R 607). Kde soudruzi udělali chybu?
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 20:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes vo správach na TV Markíza: na oravskej trati sa zosunula skala na koľaje priamo pred Os vlak. Vzhľadom na padajúce skaly je v tomto úseku v max.20. Odniesol si to rozbitý predok 811.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 08:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Brano : Tu sa ešte na 75 % žije z toho, čo nám zostalo po budovaní " svetlejších zajtrajškov " ! Zoberme si napr. aj kultúru, rozhlas, STV a p. Keby nevytiahli všetko z archívov, tak ani nevieme čo by dali do vysielania a ako vyzerajú naši zostarnutí herci a speváci. Z dopravy, hl. železničnej ešte dolujeme a používame takmer všetko z doby ČSD !
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 10:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: rovněž hořím nedočkavostí a stašně se těším na okamžik, kdy začne korporáte identyty plnými proudy tryskat z béháček pendlujících třeba mezi NZ a Prievidzou. To vám bude krása!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bh s novým image....

Já strašně rád pozoruju dění v Žilině, kam občas zavítám. Od předrevoluční dob, se tam změnilo snad pouze to, že v podchodu do města je víc butiků a v pokladnách mají pičítače Pohled na orezlý a omlácený "wuzek" (pro neznalé - bulhar) s rozflákanými světly rozrážející davy na krátkých perónech (kdy delší vlaky stojí z půlky "v roští" a všudy přítomnou špínu nějak nekoresponduje se záměry jak přílákat cestující A to jde o jedno z nejdůležitějších nádraží na Slovensku...
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 19:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: A co říkáš na pokus rekonstruovat podchod?
Vždyť jsou tam dosazeny nové "moderní" dlaždice, na kterých to v kombinaci se sněhem tak fantasticky klouže, že jsem se vysekal i já. Už na to vymysleli super recept: jedno schodiště pobijí dřevěnými deskami a protější pro jistotu uzavřou. Dřevo je přece in!
A docela by mne zajímalo, kdy se naposled hnuly eskalátory ve východu z podchodu na Masaryčku. Tipuju 31.12.1992.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4949
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

optimisto!
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 14:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten podchod byl dostavěn a otevřen až v roce 1997, v době velkých záplav. Takže reálný je termín např. 28.10.1997. Chvíli určitě jely.
Aten kluzký podchod, to je fakt síla. Ale ani Čadca, Český Těšín a Ostrava Svinov nejsou o moc lepší.
Štastnou cestu!
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 15:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: No podle mě byla v r. 1997 proražena část mezi podchodem ve stanici (na jednotlivé perony) a podchodem pod silnicí, čímž vznikl jeden dlouhý podchod. Ale původně byly oba nesmyslně oddělené a ten pod silnicí měl eskalátory hned od začátku (otevřen snad před revolucí). Nebo se mýlím?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 12:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano máš pravdu, tak nelogicky to bylo předtím. Ale už si nevzpomenu, jestli tam ty pohyblivé schody byly i předtím. Tak je klidně možné, že s tím datem máš pravdu.
Štastnou cestu!
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 00:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tie schody tam boli aj pred spojenim oboch podchodov, no nikdy som ich nevidel v prevadzke.

Nazdavam sa, ze v minulosti k prepojeniu podchodov nedoslo kvoli tomu, ze pod stanicou bola kotolna, ktora sa nachadzala priamo pod vestibulom stanice a vchod bol aj z podchodu v stanici. Az po jej zruseni a naslednej obnove podchodu, niekto prisiel s myslienkou prepojit oba existujuce podchody.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 18:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Žilina by ještě šla, ale vrcholem jsou eskalátory v podchodu nádrů (vlakového i busového) v Topolčanech. Samozřejmě jsou řádně oplechovány :-)
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 13:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Červenec nebo srpen, Slovensko, tam asi určitě Vihorlatem. Zpátky ještě nevím. Cena cca 2500 Kč (spíš méně). Dále se upřesní.
S pozdravem Alzon
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3115
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 14:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon: ???
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 21:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena :
Bude to akce se zaměrěním na tratě na východě Slovenska , vesměs lokálky , pojede se na EURODOMINO, Nocovat se bude ve vlacích jako Poľana , Zemplín . Je to 4denní akce , pojede se na EURO DOMINO 4 denní , tam určitě lůžkem ve Vihorlatovi.



(Příspěvek byl editován uživatelem Alzon.)
S pozdravem Alzon
Filip Kuliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 21:49:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je sjízdná spojka mimo Chynorany ? (t.č. 316)
Je dráhařsky zajímavá trať č. 338 Ružomberok - Liptovská Teplá ? Tím myslím, zda se jedná jen o souběh s hlavním tahem, nebo se to trošku i odkání apod. Díky.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 00:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádraží v Žilině,to je fakt opravdový socialistický špinavý hnus,ale celkem mě dostali na 5. a 6. nástupišti /kusé koleje/ ty dvousvětlové koncové návěstidla kusých kolejí.
Co tam ještě kromě červené svítí,Bůh suď.
Čadca je dobrá,je tam super ten nostop stánek s hot dogama nebo hambošem,a ten šantán vzadu je taky světový.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 14:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím , pokud by jste někdo měli zájem jet na to Slovensko tak mi napište mejla(pod nickem) a já Vám pošlu plán akce. Termín bude 2.týden v Červenci.
S pozdravem Alzon
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 21:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Filip Kuliš : Žabokrecká spojka , Chynorany - Žabokreky sa nepoužíva, je mimo prevádzku.
Ten úsek Ružomberok - L. Hrádok , to je pôvodná trať pred výstavbou vod. nádrže Liptovská Mara, ktorá je teraz pod vodami nádrže zatopená. Teraz je súčasný stav taký, že trať veľkým oblúkom za Liskovou obchádza L. Maru, vedie popod diaľnicu D 1 , ide povedľa nej po pravej strane a až tesne pred. L. Mikulášom sa napája na pôvodnú trať.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doplním rk_kn
Na původní trati byla i zastávka Parížovce, obec která dnes už neexistuje (celá pod vodou) a také známý Liptovský Trnovec, defakto dnešní tur. centrum Mary s ATC.
Na přeložené trati v těch ostrých obloucích je rychlost jen 70 km/h (jinak v okolí 120), na koleji č.1 po rekonstrukci však již došlo ke zvýšení na 100 km/h

Na spojce Žabokreky - Chynorany ještě nedávno bylo skladiště nepoužitých nebo už vyřazených nákladních vozů. Od Žabokrek je stále ještě napojená ale z bánovské trati už velmi dávno zrušena. Zajímavé ale je, že na této trati jsou ještě stále vidět torza mechanických návěstidel, s kterými se tato spojka obsluhovala. Jsou poblíž přejezdu s hlavní silnici č. 64
Štastnou cestu!
filipkulis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 07:16:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji. Vycházel jsem z mapy na Addamsových stránkách a byla ta KBD zakreslená jako nákladní trať, tak mě to zmátlo.
Navíc mě v té mapě mate, že jsou tam některé vlečky zakreslené jako tratě ŽSR ???
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 08:46:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že ten paralelní, pouze "nákladní" úsek u Ružomberoka je velkorysá, poměrně novodobá vlečka celulózky v Ružomberku. Rk_kn do toho vnesl zmatek, ten úsek opuštěný kvůli výstavbě přehrad je výše, směrem k Lipt. Mikuláši.
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 08:56:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať číslo 181 (Kraľovany - Trstená) v letošním GVD obsahuje takovou malou kuriozitu...

Témeř všechny spoje jsou zde vedeny jako osobní, to je zcela pochopitelné vhledem k jízdním dobám a nasazení vozidel (kdo Pooravský pacifik znáte, jistě mi dáte za pravdu).

Práve až tedy na jednu výjimku, která je označena jako "Zr". Paradoxně tento vlak vynechává na celé trase akorát jednu zastávku. A vlaky, které nejsou zase až tak zastávkové, jsou osobní.

Trochu mi to připomíná spěšný vlak ČD z trati 270 pod číslem 1807, který na svém úseku projíždí jen dvě zastávky, jinak poctivě všude zastavuje. Ale ČD jsou lepší, protože narozdíl od ZSSK onen spěšný vlak vybavují první třídou a jídelním vozem.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 11:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Hook: Ty dvousvětlové koncové návěstidla se vyskytují například i na kusých v Opavě.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 11:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Hook: Já myslel, že žilinské nádraží bylo zbudováno za Štátu?

Na Kralovany - Trstená byly nedávno nějaké závaly, nebo se mýlím?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Filip Kuliš : Omlúvam sa , zrejme som dobre neporozumel otázke, zrejme si mal na mysli tzv. prev. stanicu Lisková , medzi Ružomerkom a L. Teplou. Konkrétne koľ. zapojenie nepoznám, len viem, že to bola prev. st. odkiaľ boli napojené rôzne vlečky, a bola tam odovzdávková a preberacia agenda pre vlečkárov. Potom tam vybudovali ? prípadne prispôsobili aj nejaké kontajnerové prekladište, čo bolo aj prenajaté súkromníkovi. Pokiaľ viem, už po poklese záujmu sa nepoužíva. Na stránke vlaky.net sa o tom aj pred časom dosť silne debatovalo.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen obecný dotázek od neználka : pánové, sem teď v Nitře, včera jsem se byl podívat na brejlovce, pěkné, ale co ty soupravy? To je standard? Proběhl sem si soupravu Os 50cosi 2xBh+BD+2xBt z Nových Zámků, no tfuj...nebo je to jen dané lokalitou jako že sou tady větší prasátka?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3131
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 11:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové Zámky jsou se svými vozy pověstné....

PS: nebyly ty Bh už v novém "prozákaznickém" image??
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celá trať 140 NZ- NR-PD je zanedbávaná, nielen vozne, ale aj celá infraštruktúra. Nie je tam trolej ( krajské mesto !), nízka trať. rýchlosť,dlhý cest. čas, nevyhovujúce spoje, prípoje, dlhé prestávky v NR a TO. Zastaralé zab. zar., zastaaelé kom. spojenie a p. Vozne sa sem dávajú tie najhoršie, dosluhujúce, ktoré sú na iné elektr. trate navyhovujúce.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Rk kn: Jak souvisí status krajského města a (ne)elektrizace trati?
"Jen bílou orchidej...."
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ZSR se dává odjezd kýváním výpravkou /ne světlem/ nahoru a dolů,nebo to byla jen místní specialita v Prievidzi?
Mirec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 09:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
Takto to funguje vsade. Neviemn, či to nesúvisí s novým predpisom Ž1. Môj osobný názor je, že to vyzerá dosť debilne, keď výpravca takto máva výpravkou.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 09:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
U ČD se taky může plácačkou hýbat svisle nebo vodorovně.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rk_kn má pravdu, že trať NZ-PD co se týká zabezpečovacího zařízení je velmi zanedbaná. Plnou rychlostí je mimo NZ a Šurany průjezdná jedině žst. Komjatice a částečně Lužianky, přes všechny ostatní je max. 40 km/h. Přitom traťová rychlost je slušná - 80 km/h, a Lužianky - Topoľčany dokonce 100 km/h. Je to ale tragikomické, když jede rychlík Blava - Prievidza a než se na tu 100 rozjede, už musí zase brzdit, protože vjíždí do další stanice, kde je 40 km/h. Tady by bylo fakt třeba něco dělat a ta elektrizace také s tím souvisí, aby se z Nitry dalo rychleji dostat do Bratislavy a tím alespoň trochu konkurovat autobusu. Banská Bystrica se už troleje brzy dočká (zase jim zrušili trolejbusy, aby té elektriky nebylo dost), tak Nitra s cca 85 tis. obyvateli se stane železniční "Popelkou" asi nejen v SR. Žádný R, jen jediný Zr do Blavy (mimo dočasného "týdenního" odklonového "Tríbeč"). To je fakt nedůstojné, jen těch několik Os vlaků a přitom vedle na aut. stanovišti stovky dálkovývh linek do všech větších měst SR,ČR i něco do zahraničí. Takže ta trolej alespoň do Šuran nebo Leopoldova by určitě pomohla. A Elektrizace zvýší poptávku, o tom není pochyb - viz třeba tratě (Košice) - Kysak - Prešov nebo Śurany - Zvolen nebo u nás Přerov - Břeclav a Přerov - Brno před elektrizací a po ní.
Štastnou cestu!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace zvýší poptávku, o tom není pochyb

Ne, ne, ne.
RK KN presne vyjmenoval problemy trati NZ-PD. Hnusne vozy, pomala jizda, spatne pripoje. prestavky ve stanicich. Ani jeden tento parametr nesouvisi s tim, jestli vozy tahne masina elektricka nebo motorova.
Vsechny tyto parametry ovlivnuji atraktivitu zeleznicniho spojeni. Az ty se zlepsi, bude i zajem cestujich vyssi. Ale potencialni cestujici se opravdu nerozhoduje podle toho, jaka masina ho tahne, to ho fakt nezajima. On chce spojeni caste, rychle, kulturni, primerene nakladne.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tmsq: copak, Dromologův dopravní ráj se nelíbí? Vždyť přece mají Slováci možnost stejně komfortní dopravy jako Švýcaři... A z béháček zmizlo parní topení pod oknem, takže si nemám na co položit haxnu. Korporátní nátěr mi nohu nepodepře...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6229
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt - On chce spojeni caste, rychle, kulturni, primerene nakladne.

A to právě zajístí čarovná trolej...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace sama o sobě dopravu nezrychluje. To, že se brzdí skoro v každé stanic na čtyřicet, závisí opravdu na zab. zař.. Tam kde nemáte návěstěno snížení rychlosti při vjezdu do odbočky, prostě rychlostník na čtyřicet být musí. A koukám, že se za ty léta, co jsem na této trati nebyl, rozhodně nezlepšilo.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tam byl poměrně nedávno - k šotoušení je to kraj jako stvořený: brýlofci, mechaniky na dohled od sebe, často dlouhé vlaky z béháček: viz, viz, viz nebo viz. Ovšem k rychlé dopravě to chce něco jiného - minimálně lepšejší zabzař nevynucující si snížení rychlosti a ty Bh by taky mohly být nahrazeny něčím méně odpudivým.
Transdanubium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.6.65
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:08:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá se někde na netu najít řazení rychlíků Bratislava-Košice? Hlavně aby tam byly zřetelné typy vozů podle toho jestli mají nebo nemají otvírací okna.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace sama o sobě dopravu nezrychluje.

Toť pravda. Dynamika soupravy 75x+3 vozy je víc než slušná, časová rezerva se fláká jinde. Že je lokomotiva řady 750 pro třívozovou soupravu trochu předimenzovaná, to je taky pravda. Ale když moderní 736, které měly nulky na těchto výkonech nahradit, schramstlo cargo...
Laminatka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

transdunaj: http://www.vlaky.net/servis/radenia.asp?lang=1
s499.0@azet.sk eso.kbx.cz ICQ# 201040019
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 18:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zeleznicne spojenie Nitra - Bratislava nebude nikdy konkurovat cestnemu spojeniu.
PO dokonceni celej rychlostnej komunikacie BB - Nitra - Trnava sa zeleznica v danom useku stane len rajom pre nadsencov, nedelnych studentov a miestnych dedincanov. ( u zeleznice sa jedna o spojenie BB - Galanta - BA)
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový predpis Ž 1 zaviedol novú dennú návesť 115 Odchod : výpravca pohybuje výpravkou zvisle t.j. hore-dole, a nie vpravo - vľavo vodorovne. Ináč ani mne sa nepáči tento spôsob, ale napríklad MÁV majú tento spôsob zavedený už dávno, čo poznám najmenej 40 rokov, čo som to prvý krát videl.
Čo sa týka elektrifikácie, mám poznatky, že len tam kde sa stavia elektrifikácia, vyžaduje si to úpravy traťové, koľajové, väčšinou aj vo vybudovaní modernejšieho zab. zar. a zmodernizovania telekomunkácií, nakoľko vyžaduje kábelizáciu, čo doteraz na tejto trati veľmi chýba. Porovnávam ten stav s traťou 135, ktorá bola pred r. 1969, a ktorá je po tomto dátume a hlavne po r. 1974, kedy boli na tejto trati vybudované RPB, PZS, DAS, rádiofikácia staníc, vybudovanie IT ap. Bez kábelizácie , čo si vynútila elektrifikácia by zostal taký stav aký je teraz na trati 140. Okrem toho hluku a dymu z dieslov ani nehovorím. Vedel som to porovnať podľa tých rozdielov, keď bola na trati 150 NZ - ZV ukončená elektrifikácia, hlavne pri vozbe nákl. vlakov Sergejmi, ako sme si od nich s veľkou radosťou oddýchli. Pracoval som v stanici 33 rokov kde bolo pravidelných 6 dieslových pos. rušňov,v časoch budovania reálneho socializmu. A posledných 8 rokov v st. s jednou žehličkou. A ten rozdiel viem porovnať, a vždy vyhrávala elektrika.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 22:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

len tam kde sa stavia elektrifikácia, vyžaduje si to úpravy traťové, koľajové, väčšinou aj vo vybudovaní modernejšieho zab. zar.

Ano, tak tomu skutecne byvalo, ale myslim, ze se shodneme, ze to neni nezbytne, ze se da vybudovat i jedno bez druheho. Naststi uz v Cechach jsou prvni vlastovky, napr. dalkove ovladani trati 160, podobny projekt se pripravuje na 200 a dalsich podobnych tratich. Klicovym slovem je efektivita investic. Vlastni elektrifikace je pri dnesnich objemech prepravy na spouste trati nenavratna (v CR na vsech dosud neelektrifikovanych, na Slovensku je situace ponekud jina), zatimco modernizace zabzar ma (diky uspore personalnich nakladu) navratnost v radu nekolika malo let. A samozrejme prinasi i zrychleni krizovani a dalsi pozitiva.
Jde jen o to opustit lety zazite konvence, ze trat se bud elektrifikuje a zmodernizuje najednou, nebo se necha komplet chatrat, jako NZ-PD.
Addams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filip Kulis:
trat 338 ( http://www.rail.sk/arp/slovakia/zelmaps1.htm , http://www.rail.sk/arp/slovakia/history/h338.htm ) sa odchuluje od trate 180 na vzdialenost max. cca 1 km.
Niektori ludia maju uz dnes z tej mojej mapy "pegny gulas", takze nad tym, komu vleckova kolaj patri sa uz radsej uz ani nezamyslam ...

rk_kn:
na sucasnom dne Liptovskej Mary je pochovana trat 483 ( http://www.rail.sk/arp/slovakia/history/h483.htm ).
Addams, Bratislava, Slovakia, addams@rail.slovakia, http://www.rail.sk/
Addams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava:
Filip Kulis:
trat 338 ( http://www.rail.sk/arp/slovakia/zelmaps1.htm , http://www.rail.sk/arp/slovakia/history/h338.htm ) sa odchyluje od trate 180 na vzdialenost max. cca 1 km.
Niektori ludia maju uz dnes z tej mojej mapy "pekny gulas", ...
Addams, Bratislava, Slovakia, addams@rail.slovakia, http://www.rail.sk/
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 16:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=5819
Jak tomu mam rozumet (lehce me mate vyraz opat)? Slovaci uz rozchodili rumunske 40 a budou jezdit po ozubnici parou?? To by byla velmi prijemna zprava, nase 404 ceka na lepsi casy v Jaromeri, tak bych se vydal alespon do Tisovce...
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ta ozubnice už na některých místech vůbec není, takže je asi možný jen adhezní provoz.
Štastnou cestu!
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

?? Mmt, samozrejme, ze v urcitych usecich neni, ale ty jsou zakonceny najezdovymi jazyky, takze ozubnicovy pohon je vyuzivan jen v techto usecich...neco jsem k tomu nasel...smlsnete si na fotodokumentaci http://www.mdc-ba.sk/zubacky.htm
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se mi jeví jako nesmysl. Já slyšel, že jí nedávno teprve začali opravovat ve Vrútkách, takže těžko může za chvíli vyjet. Bude se spíš jednat o adhezní provoz s adhezní lokomotivou. Ozubnice rozkradená je, o tom není pochyb.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 23:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Este ma tak napadlo.... ked ste kritizovali zel. stanicu v Ziline.
Okrem toho podchodu sa po roku 1989 este nieco spravilo:
-vymena plechovej strechy na druhom a tretom nastupisti a natretie konstrukcie
-odstranenie stanku na predaj dennej tlace z prveho nastupiska
-reko zachodov
-zriadenie novej uzatvorenej cakarne pre cestujucich
-otvorenie terminalu KVC - medzinarodne pokladne - uplne na konci vestibulu
-v roku 2005 zrusenie medzinarodnej pokladne na konci vestibulu a rekonstrukcia vsetkych pokladni pre vydaj listkov (nove skla)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace