K-report
 

Článkové autobusy/trolejbusy Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Článkové autobusy/trolejbusy « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 27.května 2006Bobyk60  27-5-06  21:43
Archiv do 13.září 20067tr460  13-9-06  15:05
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 19:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco jako CapaCity http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/p34010421.html, ale je to Man
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 11:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou fotky jednoho z Kavkových kloubáků, jinak ex.děčínské 218, pak na lounsku byla ještě čistě bílá ex.děčínská 217.
 
 
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 10:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus: A na dalším snímku je pohled průhledným měchem ven z MANu Lion´s City GXL.
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 06:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Nááádherný to vůz...
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten MAN je parádní. Jsem zvědav, jak budou vypadat ty kloubáky pro Most, už by tam brzy měly být.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 17:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neustále dokola vymýšlené "nové" uspořádání náprav na nových vozidlech mi přijde jako snaha konstruktérů vymyslet něco praštěnýho jen proto, aby to bylo prostě "jiný". Koncepci MANu na obrázku vůbec nechápu, kromě toho už to dávno jezdilo například na ruských trolejbusech, nebo spíše prototypech nebo co to bylo, a patrně se to z nejrůznějších důvodů neosvědčilo. Kromě toho, že to otřesně vypadá a má to blíž spíš k uspořádání vláčku na horské dráze cikánskýho kolotoče, si nedovedu představit, jak se s tím jezdí do zatáček a už vůbec ne, na co tam ta další náprava vůbec je a jaké to má výhody. Taky mám pochybnosti, jestli tohle nevynalezl nějaký fantasta, a zda náhodou nevzla v potaz nějaké ironické návrhy z diskuse "virtuální bastlení". A šmytec. A vůbec celej ten MAN, ale to už je asi můj subjektivní dojem, je prostě hnusná "krabice" (omlouvám se příznivcům MANu, no každýmu se to líbit prostě nemůže)
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 17:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i Ikarus 60 jako první Ik 60T prototyp měl vzadu 2 nápravy, trolejbusy v Miláně, na typ si nevzpomenu, taktéž a bylo jich docela hodně. Takže těžko říct.
Jinak těch ruskejch, Svarz, tak bylo pro minimálně pro Moskvu vyrobeno 135.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 17:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i Ikarus 60 jako první Ik 60T prototyp měl vzadu 2 nápravy, trolejbusy v Miláně, na typ si nevzpomenu, taktéž a bylo jich docela hodně. Takže těžko říct.
Jinak těch ruskejch, Svarz, tak bylo pro minimálně pro Moskvu vyrobeno 135.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 21:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ver - ty dvě nápravy na vleku jsou kvůli zvýšení užitečný hmotnosti (nebo jak se tomu teď vlastně má říkat). Mám ovšem zase dojem, že konstruktéry od MANa nic novýho nenapadá a tak se prostě musí opičit po mercedesím CapaCity...
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 22:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to chápu, to jo. Právě proto se divím - motor je sice vzadu, ale proč se zvyšuje ještě k němu obsaditelnost / zatížitelnost už tak dlouhýho zadního článku. Dyť to musí být řiditelný snad jenom na rovině a v zatáčce, kde mám deset metrů na každý straně volno. Něco jinýho by bylo, kdyby dvě "prostřední" nápravy měl i přední článek a byl patřičně prodloužen - aby to teda byla úplná fantasmagorie. Nakonec i přední nápravy by mohly být dvě . Možná by pak stálo za to podívat se do záznamů o výměnách pneumatik nebo měchů - "výměna levé zadní zadní zadní vnitří pneu a výměna pravého zadního předního měchu"...
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 22:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta další náprava v zadním článku je pro zvýšení kapacity, délky a tedy splnění hmotnosti na nápravu. Díky natáčení poslední nápravy by to mělo mít stejnou propustnost ulicemi jako kloubová klasika.
Další náprava v předním článku. Já bych řekl, že to může přijít. Neviděl bych to nereálně.

Možná je to trochu okopírované Manem od Mercedesu, ale myslím, že tenhle Man bude cenově naprosto někde níže, než Capacity od Mercedesu.

Verusha: Každýmu se líbí něco jiného. Vnímání desingu je čistě subjektivní záležitost každého jedince.
Mě se třeba desing Manu docela líbí. Ale já jsem spíš konzervativní a spíše na mě v desingu průmyslu působí "ledová" královna než "španělská" kráska. Víc se mi líbí VW Golf než Honda Civic.

Gromit: Kloubáky pro Most můžem spekulovat. V Listopadu už by tady měly být. Budou určitě už v novějším desingu než jsou současné dvanáctimetrové vozy, LPG (tedy nástavba na střeše), snad městské barvy. Určitě čtyřdveřové. Osobně nečekám klimatizaci ani kabiny řidiče, určitě ne poptávkové dveře apod. Není o to zájem ani z DP ani ze strany řidičů. Jinak cena je 12,4 mil. Kč za kus, což je taky dadra jako
Uvidíme, jak bude vypadat interiér. Mě osobně by nevadilo vždy pár vozů v jiném provedení. Třeba tři barevně uvnitř takové, další tři jiné apod. Uvidíme
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 22:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No stejnou propustnost určitě ne, jestli je ta úplně poslední náprava zatáčecí, tím možná ještě hůř, prdelí to musí smýst ze silnice každý druhý auto.

Mimoto - má to vůbec nějaký smysl, dělat vozy se stále vyšší obsaditelností? Kde až se to zastaví?
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 23:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten pruhlednej měch, to je něco..!
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 23:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Capacity tvrdí, že to vytáčí stejně jako normál kloub. Je to dle mě taky blbost, ale nevím, technik nejsem, nákresy s kolizními osamy a body jsem neviděl.

Proč to dělaj? Taky mě to napadlo. Ale možná pro tohle. Metro a tramvaj je drahý. Stačí nakreslit vyhrazenej pruh, velký oddělený kapacitní zastávky, busy na plyn a frčíme. Unie bude ráda, ty tohle podporujou, město taky, dostane štědré dotace (na které má velkou šanci), nic nebudou "hyzdit" koleje nebo troleje.
Já z těhle busů mám strach z hlediska tramvají mezi Mostem a Litvínovem. Do třech let je po celý dýlce nová čtyřproudová silnice. Pořád věřím, že se bojím zbytečně.

Kam až to půjde netuším. Ale tu další nápravu v prvním článku ještě čekám. Ono i v Jižní Americe snad nějaké dopravní systémy jsou, kde by místo metra mohly takové vozy jezdit. Snad si to pamatuju dobře.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 23:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: Ten je fakt pěknej. Ten ty mostecký vozy určitě mít nebudou
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 23:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde až se to zastaví?

No přece u dvoukloubáků. Na bázi autobusu nic kapacitně většího není (a asi ani nebude protože tramvaj ). Ale stejně to všechno už tady bylo - nic nového, jen recyklace.

 

A z hlediska stopy se to vytočí stejně jako normální kloubák, jen ten zadek víc zametá - stejný "problém" jako u 15-ti metráku.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 14:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Nechápu, co se ti na tom zdá tak divnýho. Je to stejný modulární princip jako odvození 18m kloubáku z 12m sóla. Tady prostě vzali za základ 15m sólo a udělalí z něj 20m kloubák. Zadek bude "zametat" míň než u 15m sóla. Mně se líbí (Capacity i GXL).

Aussiger: Tak tak, většina uspořádání dílů v autech pochází ze začátku 20. století, od té doby se jen střídavě dostávají na výsluní a pak zase ustupují do zapomnění podle toho, zda zrovna převažují výhody či nevýhody daného řešení.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 16:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V.I. Lenin údajně říkal, že se lidstvo vyvíjí ve spirále, po nějakém čase se objeví něco převratného, ale ve skutečnosti to už jednou něco podobného dříve bylo.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 18:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Když jsi načal tu řeč o vyhrazeném jízdním pruhu,tak doporučuju podivat se na nový trolejbusový provoz ve Venezuelském městě Merida. Nutno dodat že podobné provozy jsou i v autobusové podobě i v dalších městech a státech jižní Ameriky.

No a proty co mají rádi více kloubá vozidla můžu doporučit toto, co pak to asi je??
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4957
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta C 744 ČAD Blansku BKA 50-51 spinká přes víkend v Černé Hoře, směr Tišnov. Foto bohužel nemám
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 07:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

btw ma TREDOS jeste tu C744ku 1J6 9299?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 21:58:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda ten trolejbus v Meridě je věc.Vývoj nejde zastavitV Santiagu to jezdí ve verzi autobus(i tam jsou dveře na řidičově straně)Trolejbus bych tam na jihu teda nečekal-škoda že na žádné fotce není.Nepřekvapilo by mě kdyby to byly dvoukloubáky.Jo a rozhodně se mi to líbí více než ty francouzské vinné nápady.
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 13:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=2403
hezký ne
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
C954E,LC956,AXER and SD11 forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 20:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je fakt nádhera .... který DP si to pořídí?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Karosa_b732
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte která firma začala jako první vyrábět kloubáky?
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa alebo Ikarus
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 16:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to asi těžko. Tipnul bych si, že první kloubáky se začali vyrábět někdy před válkou v Itálii. Už se to tu mám pocit jednou řešilo.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť jenom ve starém Mostě a Litvínově jezdili někdy v 50.letech kloubové trolejbusy, ukořistěné právě z Itálie. Možná zapátrat v archívech, taky mám pocit, že se to tu už řešilo.
25.12.2006 ---> 1 rok od registrace na K-Reportu To jste rádi,co?

ICQ: 246-442-983
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řešilo a výsledek-cca 30. léta, Itálie
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2860
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 22:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí někde Karosa B741 z první série s původním interiérem (podlaha, sedačky, madla, obložení atd)?
V Olomouci jsou všechny po SO/GO překopané.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 13:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z prvni serie myslis co? B741.20?
Nový web o prostějovských autobusech

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 18:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741.1908
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Na Kladně jezdí dvě B741.1908 z roku 1993. Interiéry jsou stále původní (mají již žíhané sedáky).
B952E = the best of KAROSA
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2868
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 20:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přijel bych se s těmi B741 projet, ale je to dost daleko ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 21:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B 741.20..to někdy existovalo?
AV 15-30
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 21:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 07:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja jsem si myslel ze to bude hovadina . Jak se tak divam do statistik na www.spvd.cz tak prvni B741 je verze .1908 pro Bratislavu.
Nový web o prostějovských autobusech

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 10:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My ve zlíně máme je dvě B741:
813-Karosa B741.1908 (r.v. 1994)
814-Karosa B741.1924 (r.v. 1993)
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutov, jedna 1992 (GO Zliner 2001), tři 1993 (ex. DPmHK) a jedna 1994 (ex. DPmHK), vše B741.1908
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2900
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl ex 251 v Pardubicích, má docela zrezlou střechu. Je stále v červeno-bílé kombinaci. Vypadá jako by byla v původním nátěru z výroby.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5885
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 23:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též se tu vyskytuje ex 254.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 19:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na ČT1 v pořadu Auto Moto Revue ukazovaly CNG autobusy: Citelis, Sor, Tedom: odkaz
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 08:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm koukám moje ruka je úplná televizní hvězda ... V létě jsem šel na odpolední a šéf mě odchytl že jsou tam nějací filmaři a že je mám vozit po Liberci a okolí dle jejich přání ... No a mimojiné právě ta ruka co zapíná stojan CNG je moje . Filmáci měli taky přání abych jezdil co nejrychleji, že to musí být krátké spoty, takže záběry SORů a Citelisů jak si jedou pomalu a v klidu, pak proletí Tedom a pak zas klidné jízdy ostatních ... Jinak mám doma moc pěkné DVD o CNG právě s uvedenými záběry. Takže za cenu DVD a poštovné bych mohl i zaslat ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace