K-report
 

Archiv do 29.dubna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích » Archiv do 29.dubna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 20:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem neodolal a vyrazil jsem do Teplic, podívat se na ty Citara. Viděl jsem jen jedno, asi třikrát (5A5 7980). Jestli to druhé taky jezdilo, nevím, možná jsem ho propásnul, trochu jsem se flákal po ulicích a fotil. Jinak, v Teplicích je SOR Ekobus už pomalu dominantním typem u DPÚK. A taky těch hrbatých! Už si na ně zvykám ale když jsem ho tehdy viděl v poprvé v časopie, myslel jsem, že půjde o takovej výstřelek, co se stejně neuchytí..

Citaro G Citaro ze zadu
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 22:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Pěkný fotky
A jsme u dalšího problému DPÚK. Podívejte se na vozový park v Teplicích a okolí. To je paráda! Nové a zánovní autobusy, ekologický CNG pohon, velká část nízkopodlažní. To je ukázka moderní, kvalitní, ekologické meziměstské dopravy.
Pak se ale stačí podívat na Mostecko. Pořád dost obstarožních Karos, nízkopodlažnost pouze při náhodném zabloudění Soru, CNG je vyjímka (jasně, není plnička) atd. Totéž nádraží (autobusové) v Mostě i Litvínově.
Proto všichni na Mostecku doufáme, že se DPÚK sbalí a odtáhne pryč!!! Proti jeho působení na Teplicku nemám žádné výhrady a jeho působnost tam, je z pohledu cestujících, příkladná!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 23:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Teplice mají lepší regionálmí dopravu, Most / Litvínov zase lepší MHD. Jsou tam jen plynový autobusy a hlavně se poměrně dost nakupují NP autobusy. A taky ty Astry a tramvajová doprava všeobecně, to je na tak relativně malé město úspěch. Té trojky se modernizují, kdežto v Teplicích na trolejbusy už, obrazně řečeno, dlouho nikdo nešáh, snad kromě občasné obnovy nátěru. V Teplicích by to chtělo více NP vozidel v MHD (pokud možno trolejbusy), pokud jde o Most, plně souhlasím, že potřebuje nového reginálního dopravce.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 06:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, proč by hrbatec měl být výstřelek, nebo parodie. Splňuje podmínku nízkopodlažnosti a docela dobře si umím představit tyto busy na MHD, případně s klackama místo nádrží na střeše.
Otázkou zůstává "jen" jak je na tom cenově v porovnání s Citelisem/9xx/Citaro, popřípadě kolik by stálo jeho zadrátování ať již u výrobce SOR/v Ostravě/Škodovce/podomácku v Teplicích.
To by ale asi věděl Bobo.
Jinak bych jej prosil o kontakt na e-mail, potřebuji se na něco zeptat.
Vladass: Je mi jedno, jsetli mám jednu kartu, nebo platím penězi, nebo lístky - to je pohodlnost.
Ale chybí mi opravdu ta integrovanost a funkčnost. Teplice jsou součástí IDS, ale nemůžu na něj ani do Mostu ani do Ústí. Tak kde zůstal rozum s klasikem ptám se ??

Jinak jsem si udělal v podvečer čas a chvíli stál na BN a toulal se po okolí.
Zajímavost:
- Pravidelně kolem 18:30 stojí na I/27 u obory ve Mstišově vůz s transparentem 24 Dubí Nádraží. Co v těchto končinách, kde nic nevede. Že by přejezd mezi Dubím a Střelnou??

Obsazenost:
-základních linek 2,5,7,13,23,24 a linek 137/30/34 celkem ucházející.
-palinky 22,26 řekl bych na zrušení, přežívající 1 a 3 velice smutný pohled.
-21, moje "nejoblíbenější" opět slušná. Z toho je viditelné a potřebné, že je nutno něco dělat s křižovatkou u Neptuna, nebo TR24 s agregátem. Je-li konečnou sídliště, lze se nadít i slušné obsazenosti.
-smyčka přes Maršovskou je výmluva, protože docházková vzdálenost na Anger je menší než od některých baráků v Proseticích, Šanově II nebo Závětří, navíc do centra je k dispozici 23.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 06:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regionální doprava v Teplicích je pozůstatkem doby, kdy se sváželo vše z Teplic a okolí do šachet. DP Teplice sloužil jen městu a Dubí pro návoz lidí na nádraží pro dopravu do Bíliny a jiných šachet.
Proto jeho proniknutí (DPT) do Krupky, Duchcova nebo Bíliny je dost blokováno původními poměry.
Síť trolejbusů na některých místech je také pozůstatkem své doby, protože zejména Směr Novosedlice/M.Sály/Jateční a Tolstého byl hlavní směr pro Tesas, Glaverbel a KSK. Dnes je tam jen Glaverbel, Tesas má minimum lidí a KSK zlikvidoval Berka.
Také trať do Zemské byla hlavně kvůli Keramičce a Strojobalu.
Aby tyto tratě měly dále smysl, bylo by zapotřebí dostavět některé propojky a konečné. Nebudu vyjmenovávat, zase by mi stoupl adrenalin.
Některé nejdou technicky, některé z blbosti.

(Příspěvek editován uživatelem Franta únor 15, 2006)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 19:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Nikde to není žádná sláva, když stojím v ÚnL v centru, je to samá stará SORka, hodně obstarožních LC 735 a semtam stařešiny C 734 a orezlý C 934.
A přitom ČSAD AB Plzeň a Connex VČ - to jsou samý C 954 E a podobně...
Já bych to těm Teplicím přál, taky jim tam jezdily vraky a rozpadlejch C 734 je tam stále dost a dost.

Gromit: Náhodou, většina 14 Tr je už po GO a většina 15 Tr také. Je to spíš velká oprava, ale co je doma, to se počítá... Stačí se podívat na trolejbusy v ÚL. Pod novým pláštěm se skrývá cosi pokaženého...
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 21:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Franta: Je to škoda, že se TP více nepoští do nízkopodlažnosti, ale ač se to nemusí na první pohled zdát tak u zásadních rozhodnutí logicky stojí magistrát (to on je pronajímatel DP a přes něj se dají využít i některé dotace na obnovu vozového parku). Citara jsou velmi kvalitní vozidla a to, že na teplicku je zvolili dva dopravci o něčem svědčí. Berme to tak, že blízkost německa je zde pro tyto vozidla přínosem už z důvodu zajištění servisu (ono totiž opravit Citaro v reichu je rychlejší a levnější jak v ČR), který však díky preciznosti výroby není většinou potřeba. Takže souhlas Citaro s hrbem není výstřelek a stejně bych si dokázal představit Citaro s bidlama .... jenže zde hraje těžký kalibr lobby a pochybuji o tom, že by drážní úřad začal jen tak umožňovat přístup na český trh zahraničním trolejbusům ... v tomto ohledu nejsem v znalcem legislativy, ktera by umožnila přístup výrobců z členských zemí EU na náš trh bez složitých postupů a testů drážních vozidel.... mám za to, že v tomto ohledu se asi zapomělo přizpůsobit se Evropě... i když na druhou stanu Škodovka se jeden čas chlubila tím, že je schopna narvat výzbroj do čehokoliv a mám za to, že kšeft je kšeft a sáhne po něm každý .....
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 21:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: S těmi hrbatými jsem myslel samozřejmě Ekobusy CN 12. Já vím, že kloubový Citara vlastně taky určitý hrb mají ale proti nim vůbec nic nemám. Naopak, jen víc takových!
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 22:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPÚK Karosy nekupuje, kloubový SOR ještě není, tak co jiného (s ohledem na servis) mohli koupit, než Citaro? Z toho se nedá usuzovat, že to je nebo není kvalitní výrobek. A to v tom ještě nějak figuruje Ekobus, když to má jeho loga.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 22:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: teď někde v diskuzích proběhlo že trolejbus už nebude spadat po drážní úřad.Uzpůsobí se to teda té EU. Zřejmě jde o dobrý krok.Snad někdo bude vědet více.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 22:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Já bych tomu Mostu zase tak nefandil. Nízkopodlažní zastávky se už dva roky slibují a nic. Už se o tom ani nemluví. Systém to je poměrně propracovaný, ale začínám nabývat pocit, že ztrácí rychlost reakcí na požadavky přepravy.
Ale to je fuk, to nebudeme rešit.
Tramvaje jsou jaké jsou, o moc lépe než trolejbusy na tom nejsou. Astry jsou pěkný, ale malý, drahý a málo interiérově čistěné.
O změně, koordinaci, propracovanosti regionální dopravy nemá smysl pochybovat. To Mostecko trápí.
Mám představa je krátké linky zapojit do oběhů MHD, hory a delší linky vyčlenit. Citlivě nasazovat kapacitu vozidel. Raději 10x denně minibus než 5x denně 12 metrový autobus. Pokud je někdo zvědav, co bych viděl jako ideální stroje. Tak hrbaté Sory 9.5 na LPG (motory Man by tam zastavět jít měly a nádrže už jsou bez problému). Ale to je jenom takové plácání, kdoví, jak to nakonec všechno bude.

Jmx: Souhlas.
K těm zahraničním vozidlům. Nějak mi uniká (nejsem moc znalý) proč by u nás nemohl jezdit zahraniční trolejbus. Pokud se tady homologuje, splní předepsané zkoušky, tak by to snad neměl být problém?!?

Franta: Souhlas.

Pes: Tak to taky žádná sláva. Teplicko je na tom určitě nejlépe. Ono, když se člověk zamyslí, tak by více dopravců mohlo přinést kvalitu. Tahle velký dopravce jako DPÚK nemůže mít totální přehled o tom, co, kam, jak velký jezdí, jak to vypadá, co cestující apod.

Snad magistrát DP Teplice pomůže. Pokud DP bude chtít nějaké dotace z EU, bude tam muset být spolupráce s městem. Co si budem namlouvat. 10 trolejbusů a 5 autobusů, nových nízkopodlažních by bylo velmi aktuálních a žádoucích!
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 22:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle velký dopravce jako DPÚK nemůže mít totální přehled o tom, co, kam, jak velký jezdí, jak to vypadá, co cestující apod.
Tak to máš pravdu, že nemá. Ale proč nemůže?
Proč mají lidi ráno v -15°C stát venku a čekat na autobus, kterej je mezitím někde rozbitej (protože vrak) a nikdo jim není schopnej říct ani slovo. Nebo proč si nemůžou zjistit, zda nasazený autobus kapacitně stačí na spoj, když se tatáž situace opakuje roky. To přece není velikostí podniku.
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 22:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Gromiteček ,,, mužu poprosit o fotečky Citarek na meilík ? Předem děkuji
© fma_0526

Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 22:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: To já nevím, proč nemůže. Ale ta velikost a centrální řízení toho může být výrazným důsledkem. Otázkou je, jakou pravomoc v rohodování mají jednotlivé vozovny.
To vhodné nasazování vozidel, koordinace je určitě jedním z problémů oblíbenosti, názoru a pohledu na DPÚK. Je to jednoznačně jejich slabá stránka.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 23:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě. Já taky nevím proč nemůže, ale myslím, že to bude v tom skoro monopolu, kdy je prostě nic nenutí se snažit.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 18:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Něco na tom monopolu bude. Ono to svádí k neaktivitě. Ona je otázka, jakou mají pravomoc jednotlivé vozovny ve vypravování, zda má vedení a akcionáři zájem na zlepšení, efektivnosti, flexibilitě apod.

Všem dopořučuji si přečíst diskusi na stránkách DPÚK
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.208.32
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 17:30:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj,
mám dotaz...nevím to jistě, ale někde jsem slyšel, že vaše 9Tr je v provozu na pravidelných linkách.
Jestli je to pravda, mohl by mi někdo vysvětlit, jak je to u Vás s tarifem(jestli je v té devítce EMtest). A máte nějaké speciální historické jízdy?

Díky
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9Tr je provozována na zvláštní nostalgické trolejbusové lince č. 11,která je v provozu jen v tyto dny: 29.4.,27.5.,28.5.,1.7.,5.8.,2.9.,30.9.,28.10. a jesou to 4 páry spojů.Obdobně funguje i nostalgická autobusová linka č. 40 z Teplic do Dubí.Více info je na http://www.dpteplice.cz/
Tarif je stejný jako v ostatní síti DP,tj. 14Kč a EMtest tam je namontován.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 17:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V minulém týdnu jsem se pohyboval trochu západně od našich hranic ( i východně ) a viděl jsem následující:
- vjezd do ulice byl zablokován dvěma sloupky tak šikovně, že při průjezdu vozu tyto sloupky zajely do vozovky. Otevíral řidič přehozením výhybky.
- dtto při odjezdu z parkoviště IGK prováděl parkovací automat.
- provedeno velice elegantně a nerušivě
- musí být spolehlivé, když je na výjezdu z parkoviště

Inspirovalo mne k následující úvaze.

Zrušit smyčku blbosti v Šanově 1 a napojit Jankovcoovou. Oddělit těmito sloupky. Otevírá řidič volnou frekvencí, nebo přehozená výhybka ( nemačkám 2 čudlíky )

Následný efekt
- silnice je nadále pro IGK neprůjezdná
- při letní výluce tratě v Masarykově existuje objízdná trasa
- při dalším provozu lze změnit stanici Šanov 1 na průjezdnou, lze ukončit provoz linky 21 v současné podobě ( asi nejvíce překážející argument )
- byl by i zachován chodník, protože po vyjetí sloupku-ů je přechod bezpečný
- při nehodě na Masaryčce existuje objízdná trasa.
- náklady na tr. vedení jsou minimální

Co vy nato? - pane primátore, a nejen vy
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 00:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Tenhle systém zasouvacích sloupků byl v nějakém ČR městě na parkovišti. Tuším že v Liberci. Jenže je to náchylný na bourání. Řidiče to štvalo, občas do toho někdo strčil a bylo to rozbytý. Nakonec tam parkoval, kdo chtěl.

Jinak máš spochopitelně pravdu. Obdobný systém tam mohl být už dávno. Třeba zasouvací svodidlo. Takových technologií, i zdobných, existují slušné počty.
Teplicím by to výrazně prospělo!! No jo no, zkus to napsat primátorovi!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 08:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápad je to zajímavý, jenže ona by ta investice možná byla víceméně uplaťnována jen ve všední dny. Na magistrátě totiž nedávno vzniknul ještě jeden nápad a má velkou šanci na realizaci. Víkendové uzavření toho oválu co tvoří smyčku pro veškerou dopravu a to včetně zajíždějící MHD ! Zní to kuriozně, ale důvodem je možnost bezpečného ježděni na kolečkových bruslích ! V Šanově se totiž na in-linech už jezdit dá, ale schází přímý dlouhý úsek a to tahle smyčka nabízí. Uvidíme jak se situace bude vyvíjet dál.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 09:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důležité je, aby se dalo přes ledvinu projet, aby se stanice Šanov I stala nácestnou a zlepšilo se vytížení trolejbusů. Stejný důvod ( nevytížení ) byl a je příčinou "smrti" točny Zemská. Bohužel chybí smyčka Městské sály, která byla "dočasně" odstavena před 22 lety. ( takže letos by to mohlo vyjít ).

Jinak na historické mapě na oficiálních stránkách jsou tratě v Šanově I propojené.

So-Ne: Klidně ať udělají točnu u Hadích lázní ( kolem toho ostrůvku ), v nouzi by se tam mohlo točit i obráceně. Jinak uzavření "ledviny" se běžně provádí při zahájení lázeňské sezóny.

Ještě jeden poznatek. Výstavbě trati Hadí lázně - Panoráma, vadilo v 90 letech uzavření křižovatky u Hadích lázní. Tento důvod pominul.

Ale už se musím probudit a pracovat.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 16:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Souhlasím.

Info z jiné diskuse. Ve čtvrtek nebo v pondělí vyjede do ulic Trrrrrr 24 Teplice.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Jo, taky jsem to četl, to abych se letos už podruhý podíval do Teplic. Už se na něj těším .
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 16:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes poprvé vyjel teplický trolejbus vlastní silou do ulic http://www.dopravni.net/index.php
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 18:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak vypadá pěkně. Snad to Teplicím pomůže.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda 24 Tr Irisbus pro Teplice...

24 Tr
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 14:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A výběrové řízení nic???
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 16:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Nic. DP Teplice je soukromé s. r. o., tak si může koupit, co chce. Interně si klidně výběr provést mohli.
Město jim jen něco v dotaci přispělo. Tedy přispělo na nákup něčeho, co si interně vybrali.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Co chce" - no ne až tak docela...

výběr ze zákona o veřejných zakázkách - ze stránek ÚOHS :

§ 2 odst.1 Podle tohoto zákona postupují tito zadavatelé veřejných zakázek:
...
c) podnikatel...jehož podnikání je podmíněno udělením oprávnění které mu poskytuje zvláštní nebo výhradní práva, a vykonává některou z činností uvedených v § 3.
...
§ 3 (1) Zadavatel v odvětvích vodního hospodářství, energetiky, dopravy a telekomunikací zadává podle tohoto zákona pouze nadlimitní veřejné zakázky (§ 14), pokud
...
d) provozuje nebo zajišťuje provozování a rozvoj sítě poskytující služby veřejnosti v oblasti železniční dopravy, automatizovaných systémů, tramvají, trolejbusů, autobusů nebo lanovek
...
§ 14 Nadlimitní veřejná zakázka odst.2 Finanční limit pro veřejné zakázky na dodávky a pro veřejné zakázky na služby je částka v české měně odpovídající
...
c) 400 000 EUR pro zadavatele v odvětví vodního hospodářství, energetiky a dopravy, vykonávají-li činnosti uvedené v § 3 odst. 1 písm. a) až e
...


400tis. euro je asi 12 milionů Kč, takže to bude nejvýše 1ks 24Tr.
Každopádně v Teplicích je i toto malý zázrak...
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavé, že vesele toho vypisují výběrové řízení (asi) na 1ks 15m Citaro :-)

http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01010Prepare.do?znackaForm=50018331ZR001&jazyk=CZ

Ale budiž, podstatné je, že se snad teplickým t-busům blýská na lepší časy.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: soukromé už je snad skoro všechno. Proč vypisují VŘ třeba bývalá ČSAD, ...
Každý DP je buď a.s., nebo s.r.o.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP jsou soukromé. Špatně jsem to napsal. DP Teplice není v rukou města Teplice. On to tady určitě někdo vysvětlí dokonaleji. Možná, že mám zase špatné info.

Jenki: Tak jsem zase chytřejší. Tenhle zákon jsem nestudoval, tak jsem hold nevěděl. Moje chyba.
Pak je ovšem absence výběrového řízení přinejmenším podivná!
Díky za info o tom zákoně, asi si ho pořádně přečtu.

Mirek: Odpověď je jasná, to co psal Jenki.

Ty 24Tr mají být dvě. Info zde http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2006031608
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 18:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: A jak často můžu dělat "podlimitní" veřejné zakázky? U budovy by to mohl být s dělením zakázky problém, ale rozdělit roční zakázku na 12 trolejbusů na 12 měsíčních zakázek na 1 trolejbus je docela přirozené.

P.S. A není to nakonec pro zákazníka takhle lepší? Kdyby byl poctivý tak vyhraje firma A a firma B se bude rok odvolávat. Nebo vyhraje firma B a firma A se bude odvolávat. Po pár takových zážitcích bude mít nejspíš touhu poslat je do obě.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 18:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákonem stanovený interval je 12 měsíců. Pokud jde o stejné plnění ve lhůtě kratší tak se to sčítá a může tak vzniknout povinnost VŘ vyhlásit.

P.S. No taky si myslím, ale těžko říct, co je lepší - kdyby veřejné zakázky vůbec neexistovaly a všechno se jelo "zákulisně" tak by to v CZ podmínkách byla šílená kapříková džungle...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 18:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Kdyby ... viz pořekadlo o rybách a rybnících Ale ukaž prosím na opravdu objektivní výběrové řízení v ČR a já ti tady před všema slibuju, že ti zaplatím večeři v tvých obvyklých porcích
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 19:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsme v ČR, takže půjdu na večeři za své... nebudeme si nic nalhávat :-)

Ale prostě jsem se ozval, protože je mi divné, že si v Teplicích něco koupí "jen tak" - nikomu nepřeji dostat pokutu od ÚOHS, právě proto se ptám. Naopak přeji hodně nových trolejbusů!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 23:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro ty, co to ještě náhodou neví:
DSZO dostalo pokutu 500 000 za špatně provedené VŘ. Nebudu to tady rozmazávat, ale chyba NEBYLA na straně objednavatele(VŘ bylo, ale muselo být zrušeno, bo výrobce nedodal nějaké osvědčení, pak, aby jim neunikli dotace, už VŘ neprováděli-zjednodušeně).

Pozor tedy na to
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 23:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pak, aby jim neunikli dotace, už VŘ neprováděli

A nebylo pro ně nakonec výhodnější nepřijít o dotace i za cenu pokuty?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 01:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gromit: Pokuta je půl melouna a 24Tr byly ze dvou třetin ceny dotovány, takže ne!

Ps: Oni prováděli jen nějaké pofiderní VŘ, by se neřeklo(myslím, že to napsali jako doplňující zakázka k CityBusům)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 08:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino: No právě. Myslel jsem jako že je lepší oželet půl melounu, než riskovat, že přijdou o tak velkou dotaci (kvůli zpoždění nákupu).
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 16:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehm, Ehm!!

http://www.ustecketramvaje.com/
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 16:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se těším, to se půjdu i projet. Ještě ta šanovská ledvina kdyby se zlepšila.

Mimochodem jak vypadá příprava výluky v létě???
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 06:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Franta: no podle nejčerstvějších informací co mám k dispozici to vypadá, že by se letos akce typu "uzavřená Masaryčka" opakovat nemusela. Nicméně je vysoká pravděpodobnost stavebních aktivit v jiné části města. Právě k tomu zpracovávám nasbírané podklady, takže dnes večer by se to mohlo objevit na webu ČNDS
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 12:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Typ formuláře: Řádné
Zadávací řízení: Otevřené řízení
Limity VZ: Podlimitní Předmět VZ: Dodávky
Odvětví zadavatele: Jiné
Zadavatel - název/jméno: Statutární město Teplice
Sídlo zadavatele - obec: Teplice
IČ zadavatele: 00266621
Název VZ: Dodávka dvou plně nízkopodlažních trolejbusů
Místo plnění / realizace: Teplice
Kód hlavního předmětu veřejné zakázky dle klasifikace CPV: 35222300-9
Datum zveřejnění: 14.04.2006
Nabídková cena vybraného dodavatele (v Kč bez DPH): 18 160 000.00
Způsob ukončení: Zadáním veřejné zakázky
Vítěz VZ: ŠKODA ELECTRIC s.r.o.

Takže VŘ asi bylo.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 12:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za informaci.

Tak ať si to v Teplicích hezky užijou, a nemyslím to ironicky - tenhle provoz to prostě potřebuje...

Zajímavé je, že trolejbusy kupuje město a ne DP.

(Příspěvek editován uživatelem Jenki duben 21, 2006)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 12:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Teplicích to takhle funguje - soukromý DP provozuje MHD, ale vozy nakupuje město a pronajímá mu je. Obdobně to mají zařízené v Banské Bystrici...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 17:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo mi už vysvětloval, že to nějak záleží na tom za jakých zdrojů se na zakázku získává dotace. Ne vždy je dopravce z pohledu úředního šimla tím "oprávněným" partnerem. Každopádně v Teplicích nejsou všechny vozidla v majetku města (u autobusů) a v případě autobusů bude letos nakupovat i DP.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 14:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k TP, kruhovým objezdům a trakčnímu vedení.
- Kruháč na MAsarykova-Modlanská-Přítkovská by se mohl využít pro průjezd Somet-Anger, zejména večer pro "flamendráky".
Jak jsem již psal, pro stávající tragický stav výjezdu Modlanská-Masarykova bych udělal jednosměrný objezd Modlanská-Somet-Jankovcova-Masarykova pro linku 5 a obrácený pro 8, nebo bych 5(jako 6 ) vedl Jankovcovou a točil u Sometu ( večer bych provozoval původní trasu ). Variantou je obnovení točny u starého ČSAD a točit tam, ovšem ve směru od Sometu.
No a do budoucna by velmi pomohlo propojení Masarykovy ulice přes Městské sály tangenciálně přes Zemskou, Anger a ukončit v Maršovské. Eventuelně jen k Angerské trati. Obojí by pomohlo při stavbě kruháku.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 16:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vzhledem k tomu jak jsou postaveny polohy zmíněných ulic v Trnovanech tak bych se divil kdyby tam ta možnost nevznikla. Jenže na Masaryčce v té oblasti je tolik věcí šitých v minulosti horkou jehlou, že tam teď nemá smysl navrhovat nějaká dopravní řešení jako celek. Na konci roku 2005 dokonce ani nebylo jasné s jakým rozpočtem se bude na kruháči operovat Momentálně tam jsou složitější problémy než trakční vedení.

Vím, že to je tady už ohrané téma, ale tahat dráty Kozinovkou by mělo význam jen v případě, že by to vedlo ještě dál než do Sobědruh. Maršovská má význam opravdu jen jako řadová nácestná a mnohonásobně to platí o Zemské (to je totálně mrtvá stanice)

(Příspěvek editován uživatelem jmx duben 23, 2006)
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 18:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jenom mluvím o možnosti při stavbě kruháku v Modlanské a jak ulehčit výjezdu trolejbusů ze Šanova do města. V porovnáním s 12(13) je 5(8,9) tragická. a pokud paměť slouží, u 12(11,14) to dost dobře fungovalo.
Dráty v Kozince by mohl být vedlejší produkt kruháku v Modlanské. Nebude za týden a lidí je v sídlišti moc.
Také by šla provizorní točna postavit v dnešní zastávce Pluto.
Je to jen o nápadech, které jsou v mnoha případech nerealizovatelné ( ať už peníze, legislativa, nechuť, - bez určení pořadí)
Jinak právě protože jde o horké jehly, tak právě by to chtělo komplexní řešení. Když holt nejsou peníze, tak po etapách.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 08:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda musím říct: teplický "dělený" nátěr předního čela 24Tr nemá chybu..
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:39:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krátce před desátou si to po plzeňském mostě generála Pattona uháněla za tahačem další teplická 24 Tr.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 19:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kruháče bych neřešil. Sice to bude něco stát, co se týče trolejového vedení, ale technologicky žádnej problém. A kromě kruháče u nemocnice, kdo ví, kdy to bude.

Nátěr teplických Tr24 pěknej. To bílo žluto modré čelo je parádní. Musím pochválit, exteticky výborný nápad.

Nákup dvou Tr24 je určitě dobrá zpráva. To bude slávy, při slavnostním uváděním do provozu. Známí rušitelé budou chvalít

Nicméně, ani nákup dvou vozů bych neviděl jako záchranu. Pokud se DP Teplice, jakožto, že určitě ano, bude dále zapojovat do obsluhy okolního území, bude za chvíli tak hustý a souběžný provoz kapacitních vozidel, že trolejbusy budou drahá a nevytížená okrasa. Přestupy na okrajích města jsou nereálné, na to dnešní cestující není zvědavý.
Ono se klidně může stát, že zůstane trať z nádraží a centra na Novou Ves a hotovo.
Mám obavy, že to dopadne nedobře. Ne teď, léta budou plynout. Nechci tím rozpoutat diskusi, ale myslíte, že sotva padesátitisícové město přes které projíždí hromada příměstských linek (které by mohly sloužit i jako městské), má i jiné důležité problémy, potřebuje tak nevyhnutelně trolejbusy? Před rokem dvěma bych řekl, že stopro potřebuje, teď už si tak jistý nejsem.
Ale co, co člověk, to názor
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 21:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, jestli se i v příštích letech bude nakupovat. Nákup nových trolejbusů je přece jen velká investice. proto věřím , že když už je koupili, nedovolí si ti samí lidé za pár let říct, že trolejbusy skončí.

Trolejbusy určitě do lázeňského města patří, k tomu naštěstí včas dospěli i v mnohem menších Mariánských lázních a když to prošlo tam určitě by to šlo v Teplicích.

Příměstské linky jsou chvályhodná věc, tím spíš obsluhované plynovými autobusy. Ale jde jen o několik hlavních tahů městem, kde je souběh s MHD a aby to mělo pro pravidelné cestující efekt, musely by se vzájemně uznávat čipovky.
Kromě toho příměstské linky obvykle nestaví "na každém rohu" jako MHD, proto se na souběžných linkách spíše doplňují, než konkurují.

V každém případě ukáže až budoucnost, zda trolejbusy přežijí. Pokud se tak do dvou let koupí další trolejbusy, myslím že pak bude na delší čas vyhráno.
www.fotodoprava.com
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 23:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel kapacita komunikací v Teplicích příliš neumožňuje zavést systém "projíždíme autobusem trolejbusové zastávky" prostě nejde vůz přede mnou předjet. Co se týče potřeby obnovy, tak je to prakticky celý vozový park, protože poslední předchozí trolejbusy jsou staré 11 let a ty nejstarší 20 let. Takže obnova musí pokračovat - je však otázka jak rychle město našetří další korunky.

ad Vladas: slavnostní zahájení za přítomnosti primátora bude zítra

Jinak hned jak se vozidla dostanou do provozu tak projdou natvrdo těžkým provozem .... prostě budou jezdit pořád. Už mají i přidělená pořadí - žádné šejdry

Co se týče příměstské dopravy tak pozor na rčení "Pes, který štěká nekouše" ono se může stát, že nechat na linkové dopravě monopol je jednodušší než organizovat více dopravců do IDS. Bohužel v Ústeckém kraji se doprava stala politickou záležitostí takže i dobrý návrh se může smést ze stolu jen pro to aby zůstala "válečná sekera" zakopána v zemi.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 22:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: DPÚK a DP Teplice si čipovky uznávají. Tedy bylo mi to řečeno, případně mě někdo doplňte či opravte.

Trolejbusy do lázeňského města patří, jenže jsou Teplice lázeňské město? Já vím, jsou tam lázně a pěkná čtvrť kolem nich, ale to je tak všechno. Já je jako lázně moc nevnímám, určitě nejen já!

Příměstské linky myslím linky do Krupky, Duchcova, třeba až Oseka apod. Když člověk vidí linky typu 23, 24, 26, 29 apod., tak v čem by byly linky do mnou zmíněných míst jiné? V ničem. Navíc by mi mohly pokrýt směry a poptávku po dopravě ve městě. To je o nákladech, vypravených vozech. Když vozy DP Teplice vykryjou i tyhle směry novými linkami (nebo tady bude konečně taková doprava, že linky bude číslovat a koordinovat kraj a jen dopravci se budou lišit), bude provoz autobusů tak hustý, že trolejbus bude k ničemu.
Jen příklad dnešní špičky. Oba směry u nemocnice. Trolejbus, autobu, autobus, autobus, autobus, trolejbus, příměstký bus DPÚK, příměstský bus DPÚK.
Proto se ptám, jste fakt tak všichni přesvědčeni, že kromě tratě Nová Ves-centrum, jsou tak nutné, vhodné a s moderním zázemím?
Jinak trolejbusy mám rád, ale nevím, jestli Teplice jsou pro ně budoucnost.

Jmx: Kapacita komunikací, tak jest.

S DPÚK uvidíme, jak to dopadne. Na Teplicku ale nečekám větší změny.

Co to slavnostní zahájení, nějaké info?
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 12:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přemýšlel jsem pár dní, jestli trolejbusy v Teplicích ano či ne. Došel jsem k závěru, že ano. Cena nafty má neustálé výkyvy a navíc jsou Teplice městem značně kopcovitým. Jednak nevím, jak často jezdí MHD do Dubí, ale pokud by to bylo více než 1x do 15. minut, pak by stálo za zvážení postavení trolejbusové trati. Počáteční investice vysoká, ovšem nikdo z nás dnes asi není schopen předpovědět, jak se bude cena nafty a benzínu vyvíjet. To sice u elektřiny nevíme také, ale ta by neměla růst tak rychle. Samozřejmým by měl být proklad městských a příměstkých linek, kdy díky prokladu je nabídnuta vyšší přepravní nabídka.
Moderního trolejového vedení jsem si v Teplicích nějak nevšiml...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 13:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Nosek: Já musím přiznat, že když mám čas, což není tak časé, tak jsem také přemýšlel. Možná pár měsíců. Odpověď jednozančnou nevím, ale spíš se kloním k tomu, že by to šlo bez!

Proti trolejbusům hovoří jedno. Vyšší pořízovací cena a drahá a složitá infrastruktura. Do Dubí je to nereálné. Náklady by šli možná do miliard, doprava by ztratila flexibilitu a město rozhodně na kabelárnu nebude zvědavé.
Pokud budu prokládat při obsluze určitého směru autobusy s trolejbusy, jsou trolejbusy zbytečné a drahé na infrastrukturu.

Ano, nafta je drahá a půjde nahoru. Jenže máme tu zemní plyn. Je ho mnohem víc než ropy, těží se ve stabilnějších zemí. Stát chce odbourat daň na něj pro dopravu. Já vím, smrdí (tedy vypouští škodlivé látky), ale při tak silném automobilovém provozu jako je v Teplicích, je to prakticky jedno.
To, že na mnoha křižovatkách neestetická a ošklivá kabelárně se nikomu nelíbí je také pravda.
Teolejbusy mají také mnoho výhod. Lokálně nulové emise, jsou tižší, lepší akceleraci, mají psychologický dojem něčeho "víc".

Teplice mají kopcovitý terén ve směru na sídliště Nová Ves. Zbytek je běžný městský térén srovnatelný s "autobusovými" městy. Rozhodně naprosto vhodný pro moderní busy.

V Teplicích se musí rozhodnout. Musejí obměnit vozový park. Je finančně prakticky jedno, zda koupit 20-25 nových trolejbusů nebo stejné množství plynových busů včetně plničky. A co si budem namlouvat, EU spíš výrazně přispěje na plynové busy a jejich zázemí, než na trolejbusy.
Všechno je ekonomika, o nějaký pocit nejde. Autobusy mohou díky nesrovnatelné flexibilitě zmodernizovat a optimalizovat celý systém. Mohou nabídnou to, co trolejbusy nemohou. V současnosti asi mají větší potenciál. Ale záleží na nastavených prioritách.

Před dvěma roky, možná i rokem bych řekl, že rušit trolejbusy v Teplicích je nebetyčná blbost. Dneska už si to nemyslím. Mám dojem, že stejně uvažovali o zrušení všeho kromě tratě centrum kolem nádraží na Novou ves. Ta smysl má a jsem pro zachování.
Časem se uvidí, ale v Teplicích je toho PRO trolejbusy málo. Ale třeba si to myslím je já.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 13:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusová trať do Dubí je myslím nereálná. jezdí tam hlavně kloubáky a 15m mercedesy, tak by se kromě finančně náročného zatrolejování musely nakoupit nové kapacitnější trolejbusy, tedy celkově by trať byla dost nákladnou záležitostí. Souhlasím s tím, že je nereálné trolejbusou síť rozšiřžovat ale jsem rozhodně za za její zachování, když ne na celé současné síti, tak aspoň na nejvytíženějších linkách mezi jednotlivými sídlišti přes střed města, jako jsou třeba linky 2, 5, 7 a podobně.

V dlouhodobé prognóze nejspíš trolejbusy nepřežijí ale uspěchat jejich rušení by se vymstilo. To by v případě Teplic přineslo potřebu masivního nákupu (desítky kusů) nových ekologických autobusů (jinak by dopadli jako v BB, kde kultura MHD po unáhleném jednorázovém zrušení trolejbusů klesla téměř na úroveň zemí na východ od EU.)

Shrnuto: jednou ke zrušení zřejmě dojde ale mělo by jít o postupný, dlouhodobý proces aby to bylo finančně únosné a nedegradovalo to úroveň kultury cestování ani životního prostředí.
www.fotodoprava.com

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace