K-report
 

Archive through 18.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archive through 18.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21250
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 22:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:
Je ale rozdíl, když Blesk a spol. se bulvárem sám nazývá a všeobecně je tak i znám (ač je dost lidí, co tomu bezmezně věří ), zatímco MF, DB apod. dost lidí považuje za seriózní noviny.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 22:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se týká pánů náměstků, tak oni byli při té prezentaci také a dávali velký pozor a pak se i hopdně ptali na to, co je zajímalo. Čili věděli poměrně dobře jak to je. A že nějaký matlal z toho udělá to co jsem si přečetl absolutně nechápu. Podle mne v těch novinách nemá co dělat.

Z jiného soudku:
- z Hradce si opravdu nebudeme na těch 10 dní nic půjčovat, i když se přiznám, že jsem měl s panem ředitelem DPHK domluvenou pomoc, kdyby bylo hodně špatně
- 24 Tr nebudou stát na "dvoře" jako 346, to je jisté, jelikož už je dostaneme s papírama od DÚ a 341 bude také rychleji uvedena do provozu a možná už v nových barvách
- Ta cesta z Bohdanče do Černé za Bory bude levnější než teď, protože pokud pojedu na kartu l.č 3, pojedu za 12,- což je jasné (LB-nádraží více jak 10 zastávek) a pokud do 30 minut přestoupím na linku 12 tak se z karty odečte 1/2 z 12Kč, což je podle mne 6 koru. Dohromady je to 18Kč a jestli ještě umím počítat, tak to je méně než dnešních 20,- ale třeba se pletu.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4531
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 22:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu tu přímou řeč v tom článku.

Opět jeden z běžných novinářských postupů. Aby se článek oživil, napíše se část textu jako něčí přímá řeč. Ve skutečnosti je to třeba tak, že:

Novinář si s někým povídá, většinu toho, co se dozvěděl, použije jako text článku a část textu vloží dotyčnému do úst a napíše jí jako přímou řeč.

a nebo

Novinář si obstará tiskovou zprávu, která je celá v podobě sdělení "Bude to tak, tak a tak, podpis: Tiskový mluvčí", část té zprávy opíše (ale jinými slovy - přece nebude opisovat, není ve škole --> tím tam ovšem může udělat dost chyb, když píše o něčem, čemu sám nerozumí) a část třeba vloží do úst tomu tiskovému mluvčímu a napíše to jako přimou řeč.

Pokud se ovšem dala médiím k dispozici tisková zpráva, která už tuhle přímou řeč obsahovala, média jí převzala v podstatě beze změny.

Tyhle všechny postřehy mám od lidí, kteří mají s novináři nějaké ty zkušenosti, v podstatě platí, že pokud mají nějakého svého "dvorního novináře", kterému důvěřují a který důvěřuje jim, je komunikace bez problému a k nedorozuměním nedochází, oni se vždycky mezi sebou dohodnou k všeobecné spokojenosti.



Myslím, že se tu kdysi na K-Reportu v železniční diskuzi řešila zajímavá věc (pokud to reprodkuji špatně, omluvte mě). Stala se nehoda, noviny o tom otiskly článek, v něm citovaly tiskového mluvčího ČD - jenže ten se v tom článku vyjadřoval na úrovni pětiletého dítěte (věty typu "Mašinka nezastavila na červenou, protože vlakvedoucí přehlédl semafor.") Všichni na K-R se začali chytat za hlavu, jak je možné, že dráhy zaměstnávají jako mluvčího někoho, kdo nezná ani základní drážní terminologii.
Jenže našel se někdo aktivní, ten se obrátil přímo na mluvčího a dozvěděl se, že on poskytl médiím informaci na úrovni - no a nějaký novinář chtěl být originální a převyprávěl celý jeho projev z odborné češtiny do běžné češtiny a celé to uvedl slovy "Tiskový mluvčí řekl".

Jinými slovy, práce tiskového mluvčího je velmi nevděčné zaměstnání - co řekne, může být použito proti němu - a co neřekne, to taky.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Knyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 23:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: No já bych MF Dnes asi také neoznačil jako bulvár, ale jako noviny, ve kterých (stejně jako v bulváru) jsou otisknuty bláboly, ovšem seriózním způsobem Bohužel (možná bohudík) si všimneme pouze blábolů v těch tématech, kterým rozumíme.. Když čtu v MF Dnes nějaký článek týkající se MHD, skoro vždy tam najdu nějaký blábol,ať už je to jen chyba v čísle linky, názvu konečné nebo termínu výluky, či věty typu: "DP Ústí nad Labem nemá s černými pasažéry problémy, jelikož se do vozidel nastupuje pouze předními dveřmi a jídzenky vydává řidič" a podobně...Ještěže ostatním tématům tak nerozumím, jinak bych si asi po přečtení výtisku MF Dnes omlátil hlavu o stůl
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4534
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 23:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a pokud do 30 minut přestoupím na linku 12

A tady mi uniká jedna věc: Přestup musím provést kdy? Do 30 minut od zakoupení první jízdenky v Bohdanči a nebo do 30 minut od vystoupení z trolejbusu?

Pokud je správná první varianta (30 minut od nástupu v Bohdanči), pak je problém v tom, že cesta z Bohdanče na Masarykovo n. trvá podle jř 23 minut a cestujícímu tak zbývá na přestup pouhých 7 minut - při 15minutovém intervalu linky 12 má tak poloviční pravděpodobnost, že se mu podaří přestoupit včas. A teď, když je mezi 3 a 12 jediný možný přestup u nádraží, je to ještě horší - Bohdaneč-nádraží se jede 27 minut a tři minuty na přestup jsou nepostačující.

Pokud je správná druhá varianta, jak karta pozná, kdy začíná běžet půlhodinová doba na přestup?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Knyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 23:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin_j: To bude tak na 75% 30 minut od zakoupení jízdenky..Ve většině měst ČR kde je u čipovek přestup uznáván to tak asi funguje (v HK taktéž)..Pokud se mýlím, tak mě někdo opravte prosím
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4535
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 00:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě! Já znám z čipových karet jen plzeňskou a ta funguje v tomhle směru úplně jinak - s kartou si tam koupím v automatu ve vozidle papírovou jízdenku, která platí buď 30 minut s přestupem nebo do cílové stanice spoje bez přestupu - a stojí 12 Kč. Pak je přestupní jízdenka na 60 minut za 16 Kč, 180 min za 26 Kč a 24 hodin za 40 Kč.


V tom případě by to ale chtělo prodloužit přestupní dobu u třípásmových jízdenek z 30 - pokud bude chtít jet cestující z Mnětic třeba do Svítkova, má smůlu, jen samotná cesta k nádraží mu bude trvat 29-32 minut a za další přestup na linku 15 bude muset zaplatit znova plnou cenu.

A pak mě napadl ještě jeden možný problém: Máme tu případy, kdy různé spoje téže linky jedou různě dlouhou trasou. Pokud 12 zajíždí do Drozdic, je to jedna zastávka navíc, pokud zajíždí k TMS směr nádraží, jedna zastávka navíc, pokud směrem do ČzB, pak dvě zastávky navíc, pokud jede Průmyslovou ulicí, je to jedna (->nádraží) až dvě zastávky (->ČzB) navíc. Obdobně osmička a patnáctka, některé spoje zajíždějí k vozovně (+ 1), některé čtrnáctky jedou přes Svítkov (+ 2 zastávky), možná ještě někdo vymyslíte další podobné případy.

No a teď si zkuste představit, jak chudák cestující řeší, přes které všechny zastávky ten jeho spoj jede a jestli si tedy má koupit ještě tu levnější a nebo už tu dražší jízdenku. Obzvlášť u té dvanáctky to bude pěkné, rozdíl mezi nejkratší trasou a nejdelší trasou (TMS - Průmyslová - Drozdice) je pět zastávek a to už je docela dost.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Knyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 00:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v té Plzni je to tak, že jedu-li např. z CAN na Bory s Plzeňskou kartou, tak si v trolejbusu na CAN vytisknu přestupní jízdenku za 12 Kč na 30 minut, a pak při dalším přestupu si již znova s kartičkou "nepípám" a jedu na tu přestupní jízdenku dokud mi na ní nevyprší ten 30ti minutový limit? A v tom případě tedy můžu neomezeně přestupovat do vypršení 30 minut? Já občas v Plzni jezdím MHD, ale tarif jsem nikdy moc nestudoval, vždy jsem si vystačil s jízdenkou za 40 Kč.. V Hradci si bohužel musím elektronickou peněženkou pípat při každém nástupu do vozidla a navíc je snížené jízdné při přestupu do 35 minut počítano jen jednou..Takže pokud 2x přestoupím v limitu, stejně zaplatím 25 Kč...K té 12, teď jsem se díval do knižního JŘ 04/05, a ten rozdíl doby jízdy mezi různými spoji v úseku ČZB-Nádraží je tak 5-6 min - to je v 30 minutovém limitu na přestup celkem dost...a ze zastávkového JŘ to člověk také nevyčte (mně osobně dělá občas problém u 12 se vyznat jen v tom množství poznámek u spojů)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4538
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 01:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, karta tu v tomhle případě slouží jen jako prostředek k bezhotovostní platbě jízdného, jízdním dokladem je potom papírová jízdenka. Klidně tedy můžu ze své karty koupit jízdenku pro kamarádku, která ke mě přijede na víkend na návštěvu a tu kamarádku můžu nechat jezdit po městě samotnou bez mého doprovodu, mě ani mojí kartu nepotřebuje, stačí jí ta jízdenka.
Počet přestupů není omezen a na jednu jízdenku můžu jet klidně tam a zpátky. Například na poštu to mám z domova 3 stanice tramvají, takže když nebude u okýnka moc dlouhá fronta, stihnu cestu tam i zpět s jednou jízdenkou.

Jiná věc je předplatné, tam už musí mít každý svou kartu, ale o tom se teď nebavíme.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 07:32:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevycházím z úžasu, jaké bláboly tu píšete, včetně pana ředitele. Pokud je to o těch čipových kartách nesmysl, tak nevzešel od novinářů, ale od vedení města. Stačí se podívat na oficiální stránky pardubického magistrátu na www.mmp.cz. Zde naleznete v rubrice Aktuální informace článek s názvem "Čipové karty umožní Dopravnímu podniku zavést spravedlivější jízdné." Tyto tiskové zprávy dostávají k dispozici novináři na pravidelných tiskovkách po jednání Rady města Pardubic. Pokud se nepletu, tak rada jednala tento týden, tudíž tiskovka byla taky tento týden. Takže je velmi pravděpodobné, že o zavedení čipových karet informovalo vedení města novináře právě na té tiskovce.
Navíc si myslím, že právě to "tajnůstkaření" dopravního podniku, který neustále vše do poslední chvíle tají a nechce nic zveřejnit na těchto dezinformacích má také svou vinu. Dopravní podnik by měl být daleko otevřenější.
Takže kdo si to pane řediteli odskáče? Náměstek primátora Razskazov, někdo z tiskového oddělení magistrátu nebo Váš pan náměstek Hodný za pasivitu?
Pokud si myslíte, že je stále chyba na straně MF Dnes, tak dovolte, abych se zasmál. Podotýkám, že s MF Dnes nemám a ani jsem nikdy neměl nic společného. Navíc se podobný článek o čipových kartách obejvil i v Pardubických novinách. A ani s Pardubickými novinami mám společné pouze to, že jsem si tam asi před pěti lety podával inzerát. Nic víc.

Máte pane řediteli pravdu v tom, že jsem čísla špatně sečetl, ale přesto je nepravděpodobné, že někdo stihne během třiceti minut dojet z Bohdanče k nádraží a nastoupit do autobusu na Černou za Bory, takže ta cesta vyjde skutečně dráž. Jak jsem již uvedl, pro třetí pásmo by měl platit delší interval na přestup než 30 minut.
Navíc tu zavádějící informaci o tom, že se cestující budou odbavovat i při výstupu zde prezentoval chybně pouze Lutep, nikdo jiný. Tato tezinformace vzešla od něj.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 07:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...otisknuty bláboly, ovšem seriózním způsobem Bohužel (možná bohudík) si všimneme pouze blábolů v těch...
Přesně tak - pamatuje si někdo z vás na článek s tipem na výlet na JHMD? Byl v MfD a začínal větou - "Kola starých vagónů rytmicky narážejí na pražce, dveře se syčením otevírají a zavírají a vláček jede dál...". Vypadá to jako záznam neúspěšného vykolejení panťáku v Kaprounu , ale autorka si myslela, že popisuje parní vlak do Bystřice.
Honzin111 - ty jseš taky docela názorovej extremista, co? Zatím nikdo žádný, takový ani makový tarif nezveřejnil oficiálně a hned označuješ tady psané názory v diskusním fóru za bláboly. Tady to není nic oficiálního a základem diskusního fóra je to, že si tady můžem blábolit dle libosti a (mo)mentálního stavu mysli...
Já se do diskuse zapojím, až bude něco o novém tarifu vědět doopravdy, zatím si tady nadále můžete nadávat.

(Příspěvek editován uživatelem 353 duben 14, 2006)
Museum MHD a železnice v Rosicích otevírá 13.5.2006
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4540
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 08:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"tajnůstkaření" dopravního podniku, který neustále vše do poslední chvíle tají a nechce nic zveřejnit

Tady je otázka, co je to ta "poslední chvíle". Ono je možná lepší zveřejnit vše až v okamžiku, kdy je všechno komplet vyřešeno a ne vypouštět informace postupně, případně prozradit všechno co nejdřív, i když to třeba ještě nění definitivní, a pak vydávat doplňující informace typu "odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil", ne?
Dál bych si dovolil upozornit, že ani běžní řadoví zaměstnanci zatím nemají žádné konkrétní a oficiální informace o tom, co se chystá, všechno jsou informace typu JPP. Matně si vzpomínám třeba na nějaký zápis z porady, kde někdo vznesl dotaz, týkající se prodeje jízdenek u řidiče, pochopil jsem to tak, jako že by řidič neprodával jízdenky, které si předtím obstará v podniku, ale že by tam snad měl mít možnost sám je vytisknout. Tohle mi dodnes nikdo nepotvrdil ani nevyvrátil a i další kolegové to pochopili podobně, zrovna před půl hodinou jsme se o tom ve vozovně bavili.

pan náměstek Hodný

Ne náměstek, ale vedoucí marketingu a obchodu. To jen pro pořádek.

Jo, a tady je ta tisková zpráva na stránkách města: http://www.mesto-pardubice.cz/spravamesta/dulezite_informace/tiskovezpravy/tz2006/tisk_060412_a.html
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4541
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První 24 Tr v Pardubicích:




A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těchničeskyj vaprós: nemám moc času, ale nedočetl jsem se, co jako já, úplně náhodně cestující člověk 1xza 1/2 roku v Pcích, tak jak si obstarám jízdenku. Pochopil jsem, že MOC zůstane (teď střelím wod woka) cca 2 měsíce pro překonání potíží. Ale jestli zmizí, či ne, jsem se nedočetl. Tak jak potom budu cestovat?Děkuji.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4545
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak by snad měly být "razítkovací strojky", podobně, jako tam u vás. Jenže jízdenka bude pro tebe dražší, než kdybys měl kartu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to mi neva, ale je škoda, že nezůstane MOC....A vždyť jsou dražší ti el. strojky. Jo a taky je to u soudu napadnutelné, "jak já můžu vědět co to tiskne" a tak. prostě děrovací když člověk nedokáže, že řidič nepřehodil kolíčky, tak je nenapadnutelný.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4547
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 12:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud je tu MOC, dá se krásně podvádět, a hned několika způsoby. To s novými strojky nepůjde.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 12:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po přečtení tiskové zprávy z MmP jsem se ujistil, že chyba je u novinářů. Jestli udedou v tučném nadpise Čtyři zastávky? Za šest korun nemám slov. Již tohle je špatně, jak se v tom má potom čtenář orientovat? A tohle nikde na webu MMP není.

Co se týká informací, tak považuji za smyslupolné podávat ověřené a schválené zprávy. Čili dokud není tarif schválený Radou města je neplatný, co máme lidem říkat, když to Rada změní a bude to akorát zmatek.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 13:52:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže v Pardubicích se odbavovací systém hledá už šestý rok a stále není jasné vůbec nic, teda aspoň oficiálně. Je to ostuda.
Skutečnost, že po pěti a půl letech snah o zavedení čipových karet jsou Pardubice posledním městem, kde stále fungují mechanické znehodnocovače, asi o něčem svědčí. A to, že se vyskytují dezinformace, bych neviděl pouze jako chybu novinářů. I když uznávám, že v článku MF Dnes jsou chyby - chyba v nadpisu, nesmyslně je uvedeno, že zůstanou zachovány staré klasické papírové jízdenky (i když papírové jízdenky budou, ale nebudou to rozhodně ty staré klasické)a v neposlední řadě je nesmyslem, že tzv. lítačky nahradí čipové karty nabité na určitý kredit. Tyto chyby samozřejmě uznávám, ale jejich příčinu bych hledal jinde.
Já zastávám takovou myšlenku: Politik je pro mne podezřelý už jen tím, že je politikem.
Proto opět opakuji, že pokud pane řediteli vidíte chybu v novinářích, tak se jen směji.
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 16:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raději bych nic neuspěchal a než něco koupit a za pár let to měnit Honzine 111. Jinak od pana ředitele si mile rád nechám objasnit problémy a skutečnosti nového odbaovacího systémua i tarify, způsoby označování a třeba i zdražení jízdnbého.

Hlavně pro Headquaters a lidi okolo:

Jinak dneska na Fajn Rádiu LiFe 91,6FM v cca 14.40 říkali že kdo vylepí jejich samolepku na přední sklo trolejbusu a autobusu dostane 400kč na ruku - ubohá soutěž rádia se samolepkama - je jich celé město. Jinak tohle by snad i šlo nějako postihnou - defakto se jedná nepřímo o ohrožení bezpečnosti cestující i ostatních - nevhodné umístění případné samolepky může i například způsobyt přehlédnutí atd a i následné stažení vozidla kvůli odstranění. Doufám že jestli se nějaké samolepka vyskytne na předním skle vozidel mhd, dp vozidlo stáhne a nenchá na náklady organizátora odstranit!!! a když nic jinného tak upozornit rádio na tuto skutečnost že taková samolepka může je stát nějaké peníze a ohrožuje osatní účastníky provozu a cestující minmálně dopisem!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 17:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webu DPmP nefungují ankety, měl by to někdo spravit...
WWW: Moje WWW stránky - více než 520 fotografií. Diskuzní fórum nejen o MHD
#242617336
Webmaster Virtuálních DP
E-maily: 21272, Citelis, MHD
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 17:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To si rádio vymyslelo teda dost- de fecto reklamu zdarma. Hlavně ať nikoho nenapadne to někam lepit!
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 18:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to těm blbcům na ulici řekněte... Ti chytří to snad dělat nebudou...
WWW: Moje WWW stránky - více než 520 fotografií. Diskuzní fórum nejen o MHD
#242617336
Webmaster Virtuálních DP
E-maily: 21272, Citelis, MHD
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4549
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 18:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, opět nějaké drby:

156



(omluvte sníženou kvalitu, fotil jsem to přes plot vozovny digitálním zoomem)

341



A ve středu se začínají první dva řidiči zacvičovat na 24 Tr.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Sestřička_guru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 18:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: co přesně nefunguje? a kdo "někdo" by to měl spravit ? příště prosím pokud možno podobné zprávy (také) na webmasterský e-mail, který je na dpmp.cz uveden, děkuji
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 19:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sestřička_guru: No nejde hlasovat u těch prvních 2 anket webu DPmP - hodilo mě to nějakou chybu s php a databázovou tabulkou. A spravit by to měl někdo kompetentní. A od příště budu tedy také psáti na ten e-amil.
WWW: Moje WWW stránky - více než 520 fotografií. Diskuzní fórum nejen o MHD
#242617336
Webmaster Virtuálních DP
E-maily: 21272, Citelis, MHD
Sestřička_guru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 19:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272: ok, já jen že bych se to dozvěděla rychleji, než tady na fóru... Ale zkusila jsem nejen první dvě, ale všechny ostatní a mně to jde.. mohla bych poprosit o tu chybovou hlášku? Díky.
(dynamická část dpmp.cz je moje dílo, proto ta starost )
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 19:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sestřička_guru: Klidně bych ji poslal, ale: Podruhé již hlasovat nejde a ostatní mě již fungují. Ale bylo tam něco ve smyslu: /www/d/dpmp/...atd. (to je adresa na disku) a pak něco s php header na řádku 22. A potom to samé, myslím, na řádku 41.

Tedy spíš podobné tomuto: Warning: ob_start() [ref.outcontrol]: output handler 'ob_gzhandler' cannot be used twice in /DISK3/WWW/mestskadoprava.com/diskuze/includes/page_header.php on line 44.

(To je z mých stránek, tam mě to pořád otravuje a nemůžu se toho zbavit.)

(Příspěvek editován uživatelem 21272 duben 14, 2006)
WWW: Moje WWW stránky - více než 520 fotografií. Diskuzní fórum nejen o MHD
#242617336
Webmaster Virtuálních DP
E-maily: 21272, Citelis, MHD
Sestřička_guru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 19:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok, nebudem to tady blokovat podobnými záležitostmi ;-) když mi písneš IP adresu, ze které jsi hlasoval (pokud máš pevnou), tak ti to odblokuju abys mohl hlasovat znova.. jestli se to ještě neobjeví. Každopádně pro všechny - uvítám když nám podobná hlášení hodíte do mailu, předem díky
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4555
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 21:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkoušel jsem najít jízdní řád přepravy 24 Tr do Pardubic a viděl bych to takhle:

http://danone39.sweb.cz/ost/pl_vltvb.pdf

trasa bude Plzeň (710) -> Nymburk (519) -> Pardubice (513)

vlak - odkud - v kolik hodin - kam - v kolik hodin

68401 Plzeň 1 - Nymburk 5
68403 Plzeň 8 - Nymburk 13
68405 Plzeň 16 - Nymburk 21 (nejede po, ne)

64311 Nymburk 1 - Pardubice 3
64313 Nymburk 14 - Pardubice 18 (nejede po, ne)

...takže trolejbusy přijedou vlakem 64313. Podle http://danone39.sweb.cz/ost/nd.pdf má tenhle vlak pravidelný příjezd do Pardubic ve 2:17. Takže - kdo se hlásí na noční směnu?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Danny151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 21:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AHOJ PETIS
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 20:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak novinky dp. Uź skoro týden je mimo provoz měnírna MR 7 vozovna - jejíúseky napájí měnírna Ján, takže jsou ve vozovně a na přilehlých úsecích určitá omezení - např zákaz předehřevu vozů ve vozovně, úsporná jízda atd.

Další informací je že 25.5.2006 se bude konat cvičení - chemický poplach a část rybitví bude evakuována autobusy DP a tb+ab linky budou mezi 17-19hod projíždět tzastávky Semtín vlečka, Rybitví závod, Uma továrna.

Jinak vrakosky jezdí stále dobře

PS: Martin_j: Příšte neber připravené cedulky z přihrádky si, která tinepatří, kolega Jehlík si je přechozí večer připravil do svého kurzu na linku 11 ( malá cílová orientace - Globus, Dubina sever, Uma atd...... ) I šotouši si už kradou cedulky a pak se předhánějí ve městě kdo jí má za předním sklem:-)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4562
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 21:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, už jsi druhej, kdo mi za to nadává, první byl TrM ještě ten den. Ale uvědom si prosím pěkně, že s těma cedulkama kromě mě (a několika dalších exotů) nikdo nejezdí, spočítal bych na prstech jedné ruky, kolikrát jsem je u někoho viděl, takže mě nenapadlo, že o ně F.J. taky stojí.

A aby ostatní věděli, za co se mi nadává. Ve čtvrtek jsem měl dělenou jedenáctku, autobus 101:



No a tak jsem si řekl, že si budu hrát a budu jezdit se směrovými cedulkami:



No a protože je těch cedulek málo (on je totiž nikdo nepoužívá) a pro některé konečné třeba nejsou vůbec (buď se spotřebovaly, např. Bohdaneč, nebo se vůbec nedělaly, např. Sezemice), je při jejich hledání zapotřebí prohrabat skoro celý regál s cedulemi



a ani tak není úspěch zaručen. No a když jsem ráno ve 4:22 přišel do práce, prohrabal jsem regál, našel cedulky "Dubina", "Globus", "Uma" a "vozovna" a vzal jsem si je. No a protože jsem ráno začínal dřív, než parťák kolegy J., zabavil jsem cedulky, které si on den předtím připřavil, tak nějak mě nenapadlo, že je bude chtít.

Jo, a jedna rada pro F.J.: Pokud mám odpolední, chystám si cedulky den předem a schovávám si je přímo do toho vozu, se kterým mám jezdit. Zatím se nestalo, že by se mi do druhého dne ztratily.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 22:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: v jednom nejmenovaném DP se tyto cedulky používají na autobusech ceduláčích pravidelně.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 6.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 17:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boooooooooomba - koukal jsem na podnikový webík a je tam již výlukovej nočnák a kupodivu bude jezdit po tříde míru linka A mě připadá víc pravidelná opticky:-)))))))
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 17:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z deníku cestujícího:

Neděle odpoledne. Při příjezdu linkou 6 na zastávku Náměstí Republiky jsem zjistil, že v zálivu již stojí spoj linky 11. Zmocnila se mě deprese, neboť bylo vysoce pravděpodobné, že jedenáctka zavře dveře a rozjede se v okamžiku, kdy za ní přijíždějící šestka zastaví a dveře otevře. Tak aspoň velí nepsaná tradice pardubické MHD, zejména pak její pravidlo: Na zastávce se přestupuje pouze z vozu, který přijel dříve, do vozu, který přijel později. Pokusům o přestup opačným směrem je třeba zamezit všemi dostupnými prostředky.
K všeobecnému překvapení však spoj jedenáctky neodjel a naopak vyčkal cca 30 sekund na přestupující cestující. Řidiči vozu e.č.131 tímto patří poděkování, neb něco takového se v našem dopravním ústavu stává nejvýše třikrát za 10 let...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4567
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 17:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhoda starších vysílaček fungujících na principu "slyší všichni všechny" byla ta, že přestupující cestující v zadním voze zašel za řidičem, poprosil ho, že by rád stihnul ten vůz před sebou, řidič vzal mikrofon vysílačky, zahlásil "Autobus 131, čekej na přestup." a pokud řidič předního vozu měl funkční vysílačku, na přestup počkal. Dnes může zadní řidič na toho předního nanejvýš tak zablikat nebo zatroubit. Není však jisté, že to přední řidič uvidí, uslyší a pochopí. Na mě (linka 1) blikal a troubil autobus (linka 18) za mnou asi tři zastávky, než mi došlo, o co jde.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S vozem 131 jezdil odpoledne výše jmenovaný FJ (v souvislosti s cedulkami)...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá nenápadná zpráva. 24Tr jsou už všechny v DP. Kolem jedenácté dopoledne stály už u rampy jenom tři prázdné plošiňáky. Foto agent Lp:

Museum MHD a železnice v Rosicích otevírá 13.5.2006
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4568
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mají den náskok!
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: 24Tr měly přijet až dnes v noci a Ty sis kvůli tomu vzal noční B, která má každou hodinu pěknou pauzu na šotoušení u nádraží, mám takovej dojem...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4570
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 19:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si tu noční vzal proto, že mě ve čtvrtek chytil B.F. (a-173) s dotazem: "Máš něco v neděli?" "Nic." "A v pondělí?" "Taky nic." "Výborně, pojď se mnou. Moniko, mám tu někoho na ten nočák." "Kdo to je? S.?" "Ne, J." "Dobře, píšu ho tam."

A ty 24, to měl být jen druhotný efekt a třešnička na dortu. No, tak holt bude dort bez třešničky.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 20:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noční B je sama o sobě třešničkou. Prázdné ulice, rychlé časy a oproti A relativní dostatek cestujících. Jediné, co jí chybí, je ona komorní rodinná atmosféra, kterou oplývá A, ve které se (kromě rozvozu řidičů a spíše výjimečných náhodných cestujících) setkává stále stejná skupina cca 15-20 pravidelných cestujících. Patřil jsem mezi ně přes 4 roky a pár měsících jsem si připadal jako štamgast... ;D
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4571
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 20:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Vážený pane! Před cca. 30 minutami jsem na konečné u Globusu hovořil s řidičem autobusu 131 a vyřídil jsem mu Vaše poděkování za umožnění přestupu. Řidič s úsměvem odpověděl, že pokud tomu nebrání provozní důvody (zpoždění, omezená kapacita zastávky apod.), snaží se na přestupující cestující čekat.

Lutep: Vážený pane! Před cca. 30 minutami jsem na konečné u Globusu hovořil s řidičem, kterému jsem ve čtvrtek ukradl jím nachystané cedulky pro linku číslo 11. Ujasnili jsme si navzájem svá stanoviska k danému případu a projednali tento přestupek proti šotokázní ke spokojenosti obou zúčastněných.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4574
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 05:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden noční autobus...



... a igelit zaparkovaný na deváté stopě:



A skóre dnešního nočního provozu bylo: 17 platících cestujících, cca. 10 cestujících s legitimací, jeden ZTP a deset lidí s režijkou. Tedy nič moč.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kdy se mají oběvit vozy 24TR v ulicích??? (zákeřně bych je ošotil a asi bych nebyl sám)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4578
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu a ve čtvrtek se jejich budoucí posádky teprve učí, jak se s tím vlastně zachází. Jestli je s tím i nechají projet po městě, netuším.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sebrané Murphyho zákony v MHD
Je to pár dní co to tady proběhlo, ale pokud budete mít další, klidně sem s nima.
Museum MHD a železnice v Rosicích otevírá 13.5.2006
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 - děkuji za příjemné rozesmání se nad sbírkou vět a zákonů
Jedině 22Tr.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych si dovolil předložit další věty, praktikované v Brně:

Praktické využití znalostí konstrukce vozu 21Tr s elektrickým ovládáním dveří zapsané v jízdním výkazu:
Po vypuštění vzduchu ze dveří jsem je ručně zavřel a dále již fungovaly normálně.

Tachografový paradox trolejbusu 22Tr daný překlepem v jízdním výkazu:
Při rychlostech nad 300km/h vynechává tachograf.

Béďova aplikace násilné opravy:
Já jsem do toho topení jako totok a vono už to pak todlencto netotok.

Dílenský poruchový theorém
Je-li trolejbus dotažen tahačem a pracovník dílen se ve snaze zjistit příčinu poruchy pídí půl hodiny po jízdním výkaze s přesným popisem událostí předcházejícím poruše vozu, jest ve výkaze napsáno pouze "Nejede" a podpis.

Paradoxový dodatek k poruchovému theorému:
V případě, že je denně odstaveno více trolejbusů přímo na trati, děje se tak výhradně na tom samém místě, shodném pro všechny v ten den odstavené vozy.

Citace ze značkovačového thrilleru:
Sežralo mi to zkušební jízdenku i s rukou.
Jedině 22Tr.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Tak už je druhý díl > tady. Ten první příspěvek už dosáhl maximální délky, tak tady je pokračování. Zatím jen toto od Verushy.
Museum MHD a železnice v Rosicích otevírá 13.5.2006
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4582
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při čtení čtvrtého a pátého příspěvku jsem si vzpomněl na jednu opravenku, kterou jsem s vážným výrazem ve tváři odevzdal přebíračům (měl jsem napsané dvě verze, podle toho, kdo tam bude). To bylo tehdy, když se u Hypernovy něco asfaltovalo, 13 jezdila do města přes most P.W. a Sladkovského, na 2 jezdily autobusy přes parkoviště u HN. Já jsem měl autobus 96 a opravenka zněla takto:

"Na konečné v Pardubičkách nejde vůz nastartovat jinak, než z motoru. Na konečné v Polabinách lze autobus bez problémů nastartovat klíčkem."
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4583
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslal jsem odkaz na ty Murphyho zákony rodičům, kamarádům, známým a dalším pochybným existencím a zde je doplnění:

Zákon stlačitelnosti substrátu
Vejde-li se do autobusu n lidí, vejde se jich tam n+1.

Doplněk Lady J.
Platí zvláště v případě, že 1 je vybaven dětským kočárkem, a to i v případě, že vůz jede ke hřbitovu a je plný naprosto neskladných občanů vyššího věku

No a pak jsem ještě dostal

Šplíchalův axiom zdánlivě prázdného nízkopodlažního autobusu
Nechť je dán nízkopodlažní autobus, který se blíží k zastávce. Pozorovateli se při pohledu skrz okna jeví tento autobus jako prázdný. Když však přijede na zastávku, otevřou se dveře, pozorovatel zjistí, že autobus je plný dětí z mateřské školky.

Doplnění pro méně chápavé
Střední hodnota horizontální úrovně hlav dětí je menší než střední hodnota spodní hrany oken autobusu.

Modifikace věty o Brownově pohybu částic
Dítě z mateřské školky vykonává při cestě autobusem neustálý neuspořádaný pohyb a vydává přitom různé pazvuky.

Optimistický dovětek
Učitelky z MŠ jsou v mnoha případech mladé a docela pěkné...
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 10:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Východopražský paradox:
Čím méně je vozidlo vhodné pro nějakou linku, s tím větší pravděpodobností se na ní objeví

Základní pravidlo tangenciálních linek:
Žádná linka není tak dlouhá, aby nemohla být ještě delší

Výjimka ze zákona o stlačitelnosti substrátu:
Pokud se do vozidla víc než n lidí nevejde, jsem já ten n+1.

Křižovatka na Kulaťáku podle M.:
Drž zvonek, zavři oči a rozjeď se!

(Příspěvek editován uživatelem syverin duben 18, 2006)
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovětek optimistického dovětku
A pak bezpečně jezděme jako cestující s mateřskou školou, když se řidič dívá kamkoli jinam, jen ne na cestu.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že Vás ty zákony tak zaměstnávají, že nikdo nepostřehl opuštění areálu DP první 24 Tr. Sice jen na krátkou dobu, ale byla venku.

Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 18:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sakra. Čtyřiadvácy už vylézají z nory.
Elektrifikace konstrukčně 15 let starého autobusu - to nemusí být moc výhra.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jezdit budou od ... ?
.osobní stránky: www.pavelkubelka.com
.midtown madness fan stranka: www.mditownmadness.net
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat: Citelis je přece novinka loňského roku, ne? I v Karose se tím chlubili...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat_snina: No ale kam se to hrabe za Sanosem, ten byl při své elektrifikaci ještě starší konstrukcí.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace