K-report
 

Archive through 24.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archive through 24.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V době, kdy jsem začínal chápat, co je to trolejbus, taky nic podobného neexistovalo... Já sice vypadám mladě, ale pruhované trolejbusy a 9Tr v provozu ještě pamatuju...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4149
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak nějak. V mém rodném městě vyšly publikace k různým výročím tamního DP v letech 1949, 1974, 1989 a 1999 - knížku z roku 49 má jeden kamarád, půjčil mi jí přečíst pouze pod podmínkou, že si jí přečtu u něj doma. Knížku 74 jsme měli jen proto, že děda byl v plánovací komisi na magistrátu, jinak byla ta knížka téměř nedostupná, to byla právě ta kniha, ze které jsem se o naší MHD dozvěděl nejvíc. Pak 1989 - to byl útlý sešit A5 asi o 30 stranách, z toho si udělejte představu, co se v něm dalo dočíst.
Od roku 1986 existoval u nás spolek, jehož náplní byla snaha o údržbu historických tramvají a také vydávali zpravodaj. Doma jsem měl asi dvě čísla z roku 1987 - psáno na psacím stroji, rozmnožováno jakýmsi podivným primitivním fialovým tiskem, o jedno číslo se dělili tři lidé. Teprve až v tomhle časopise bylo místo na provozní drby typu "v úseku od - do je výluka", "trolejbusy 14 Tr č. 353 a 355 obdržely polomáčený nátěr po vzoru vozů 9 Tr" a tak podobně.
No - a to byla veškerá tehdy dostupná literatura.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano já se též připojuji, že to je kultovní kniha, protože něco podobného dodnes nevyšlo a dalo mi práci ji sehnat. Jinak jak se koukám studuje strany cca 141-2, anóbrř 9 Tr Bergen v HK a 9 TrN
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem začínal asi takhle: Viděl jsem trolejbusy na vlastní oči, pamatoval jsem si čísla, reklamy a podobné blbosti, v novinách se psalo o tom, že tu končí 9Tr, nic jiného se mi do ruky nedostalo, nevěděl jsem vůbec, co se tu děje, až pak od roku 2003 jsem měl přístup na internet (ne doma, ve škole, u rodičů v práci), objevil jsem web Jirky Reitmayera a PL a to bylo do minulého roku jediné, z čeho jsem bral údaje. Kamarád se o to sice taky zajímá, ale ten měl ty možnosti omezené ještě víc než já, takže jsme ani jeden neměli z čeho nabrat data, informace...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak - v Pcích existovaly taktéž jakési brožury a místní nadšenci byli organizovaní jenom v bývalé ČSVTS - ale tam měli převahu mašinkáři (mj. základ dnešních "Jaroměřáků"). Takže nic a nula od nuly pošla. Potom byl Kultovní atlas naprosto nedostižným dílem ... No nic, za půl hodiny mám nástup, zdar.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: A mohl bych někdy do Atlasu nahlédnou, abych si doplnil mezeru ve vzdělání?
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atlas trolejbusů, souhlasím, že je to kultovní kniha. Já si ji koupil někdy v té polovině 80. let, když jsem byl na nějakém pionýrském táboře a koupil jsem ji hned, když jsem ji napoprvé spatřil. Už tehdy jsem byl těžký trolejbuso-šotouš, např. někdy v 6-7 letech jsme s kamarádem projížděli trolejbusovou sít po Pardubicích a vždycky jsme sedávali buď úplně vepředu nebo vzadu a koukali na "tyče" (tenkrát jsme tak říkali sběračům) a nejradši jsme jezdili 7-kou na UMU.

Teda teď jsem se tady vyznal z těžkého šotoušství, no řekl bych, že dnes už snad tolik postižen nejsem
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nejradši jezdím linkou 15 nebo 3, ale na 15 se vyskytuje jeden člověk, co se nahrne ke kraji chodníku tak, že ho málem trefí zrcátko přijíždějícího autobusu a běží dopředu, aby se mohl dívat čelním oknem ven (kdyby aspoň koukal na tachometr, ale ven?)...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19861
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PEšus:
No to nejsi, jen si výrazně rozšířil (a to i mimo dopravní sítě) předmět projíždění
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nahlédnouti do Kultovní knihy jest možné, leč z domu ji nepustím, ač informace částečně zastaraly, částečně je možné je sehnat jinde. Jak ale na knihu koukám, budu ji muset poněkud zrekonstruovat, poprvné se rozsypala asi před 15 lety a teď už je z ní zase salát. Malá ukázka toho, o čem se v roce 1985 uvažovalo:

Z dopravních studií vyplývá, že mají reálnou připravenost k postupné výstavbě trolejbusových provozů i další města, jako Žilina, Kladno a Karlovy Vary, ale i Havířov, Jablonec nad Nisou, Karviná, Nitra a Sokolov. Podmíněná připravenost je ve Frýdku-Místku, Martině, Mladé Boleslavi, Prostějově, Přerově, Příbrami, Táboře, Trenčíně, Trnavě a Třinci. O zavedení trolejbusové dopravy se zajímají i další města, jako Kolín, Poprad, Povážská Bystrica, Šumperk a Znojmo, ale i oblast Vysokých Tater.

To by se šotoušilo, kdyby se s toho seznamu realizovalo něco víc než jen Žilina. Například trolejbusy v Šumperku - to by byla veliká krása.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pro rozšíření obzorů těch co to nečetli text o Pardubicích. Doufám, že autoři Kultovní knihy to přežijou ...



Rozvoj města po druhé světové válce si vyžádal i komplexní řešení pardubické městské hromadné dopravy. V roce 1950 zde proto vznikl dopravní podnik, který ještě v témže roce zahájil výstavbu první trolejbusové tratě od bývalého nádraží ČSD do Rybitvi a dopravního závodu na Dukle. Ještě za výstavby tratě do Rybitvi v roce 1951 se rozhodlo o jejím prodlouženi až do Bohdanče. První trolejbusová trať DP Pardubice se tedy stavěla v historické trase první státní autobusové linky provozované na území dnešního státu již v roce 1908. K zahájeni pravidelného trolejbusového provozu na této lince došlo 21. ledna 1952. Vozový park tvořilo 6 trolejbusů škoda 7 Tr. Výstavba dalších trati na sídliště Dukla, na Slovany, k nemocnici a do Jesničánek rychle následovala, takže do roku 1955 byla vybudována základní siť se třemi linkami a 20 trolejbusy Škoda 7 Tr. Výstavba nového nádraží ČSD a nového mostu přes Labe si v letech 1959 až 1960 vyžádala přeložky původních trolejbusových trati. V letech 1961—1966 proběhla ve městě rozsáhlá přestavba komunikační sítě. Rovněž elektrifikace železnic si vynutila výstavbu nadjezdů u nemocnice a v Semtíně. Provoz na mnohých úsecích byl proto dočasné přerušen. Otevřením nových tratí do Ohrazenic, Pardubicek, Židova a středu sídliště Dukla skončila další etapa výstavby trolejbusové sítě. Vozový park postupně doplňovaly vozy Škoda 8 Tr a 9 Tr na"stav 48 vozů, které zajišťovaly provoz na 6 linkách. Trolejbusy v tomto období zabezpečovaly dvě třetiny městské dopravy. V dalších letech trolejbusová doprava stagnovala. Vozový park se sice postupně modernizoval, již v roce 1973 ho tvořily jen vozy Škoda 9 Tr, ale další rozvoj městské dopravy se omezil pouze na autobusy. V roce 1979 se sice začala stavět trať přes sídliště Polabiny, ale nevyjasněná přestavba komunikaci zabránila zahájeni provozu. Překážkou dalšímu rozvoji trolejbusové dopravy je především tíživá energetická situace, kterou má částečné vyřešit plánovaná výstavba měnírny v Polabinách. K 31. 12. 1984 zajišťovalo 5 trolejbusových linek 35 % přepravních výkonů. Vozový park tvořilo 47 trolejbusů Škoda 9 Tr a 14 Tr.

©Holub-Vychodil-Čermák, Nadas 1986
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4154
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 00:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor pozor pozor!

Agentura Pressšoto informuje: V neděli 19.2. umřel na lince číslo 3 trolejbus 383 a byl nahrazen vozem 349. Protože 383 v tuto chvíli stále ještě není mezi živými, vyjíždí místo něj zítra na linku 1, kurz 103/153,

trolejbus 307!!!

Řidič, který s ním bude jezdit odpoledne, byl již upozorněn, že pokud uvidí někde kolem trati někoho z foťákem, není to kvůli němu, ale kvůli jeho vozu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 01:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pohov, pohov.
Drobná provozní informace - v době mezi úmrtím t-383 a nasazením t-349 byl na trojce nasazen autobus 146. Konec hlášení.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.135
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 06:55:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen k tomu přehledu uvažovaného trolejbusového provozu v roce 1985. Pokud se nepletu, tak se v té době kromě již uvedených měst uvažovalo o trolejbusovém provozu v Krkonoších mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Uvažovalo se, že by ve Vrchlabí bylo velké záchytné parkoviště a dále by se mohlo již jen trolejbusy. Důvodem byla snad nespokojenost s množstvím turistů z NDR, kteří svými dvojtakty obtěžovaly ovzduší v národním parku. Ekologické trolejbusy to měly vyřešit. Popravdě řečeno si dost dobře neumím představit trolejbusový provoz v tak extrtémních podmínkách, jaké v této horské oblasti panují.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 09:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak 307 dneska? .To je jak naschvál,do Pardubic se chystám až zítra a třistasedmička se mi takhle vyhne
Podporujte MHD,slouží i vám!
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.135
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 13:38:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je prý rozhodnuto. Pro trolejbusy se most Paval Wonky uzavře 25.3., autobusy budou moci přes most jezdit ještě o měsíc déle. Takže to zpočátku vypadá na odklon linek 3, 4, 7 a 11. Linky 14, 16 a 24 budou pravděpodobně ještě v dubnu jezdit po svých trasách.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 14:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerad bych do toho vnášel nejistotu, ale změny v termínech uzavírek skutečně jsou. Ale do zítra je věc stejně ještě trochu s otazníkem. Po zasedání Rady města bude vše 100% a poté bude zrušeno embargo na všechny informace. Ohledně předchozích dotazů si dovolím odpovědět později. I když by mě zajímalo, odkud je ta předchozí informace o definitivních uzavírkách. :-)
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.135
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 15:01:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Headquarters: Ty předchozí informace o defenitivních termínech mám z adresy www.iipardubice.cz a www.pardubickykraj.cz.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 15:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda ty jsou rychlý. Pravděpodobně už ke změnám nedojde. Definitivní vedení linek bude známo zítra nebo ve středu. DP bude ihned informovat.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4164
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 16:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď bylo v rádiu, že most se uzavírá:

25.3 - 31.10. pro trolejbusy
25.4. - 3.9. pro autobusy
4.7. - 10.8. pro to ostatní
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 17:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sedí.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 17:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen stručně:
- o vyhrazení železného mostu pro Bus obecně, Tr a technická vozidla se vážně uvažuje
- co se týká kloubáků, tak o těch určitě DP neuvažuje (ale o o fous kratších a bez kloubu velmi vážně)
- všichni se z mostu asi zbláznili, bylo to teď i ve zprávách na ČT
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 18:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale o o fous kratších a bez kloubu velmi vážně

Nebylo by více informací? Aspoň, jestli o a-busech nebo tr-busech?
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

http://www.dpodniky.wz.cz/ - Zajímavé stránky o VDP

ICQ: 281-189-344
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1991
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 19:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na kterých trolejbusových linkách (kromě té nové) bude DP zavádět garanci nízkopodlažních vozidel?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4169
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 19:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak zatím jen na té 27, na dalších linkách snad až od září. Nebo se pletu?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 20:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doufám že až se udělá křižovatka u zimáku tak i nadále zůstane 13tcka jezdit po třídě míru a nevrátí se po dvou letech zpět na sukovku, nejen že současná trasa oproti sukovce je z kilometrážního tak z časového hladiska lepší, ale vhodně se doplnuje s pětkou a lidé si na naučilichodit a setřel se problém s nízkou vytížeností linky 5 a přetížení linky 13, kór ted kdy se zvýšil počet spojů linky 5 zajíždějících do dubiny.
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 21:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už mně předběhl i kraj, tak ta tisková zpráva (ovšem s bonusem) je i u mně na webu. Jinak t-27 nebude garantovaně NP, pouze na ní budou přednostně NP trbusy. Při garanci by se musel držet další NP trolejbus na záloze a to se kvůli jednomu vozu poněkud nevyplatí. Po příchodu 24Tr se změní turnusy a pro 18 NP strojů už to bude jinak.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Štěpán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 14:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den. Chci se zeptat, jak to vypadá s dodávkami 24Tr. Kdy přibližně a po kolika budou přicházet? Zatím jsem četl akorát, že prý 3 v září.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak opět velmi rychle:

- co se týká "delších" vozů, tak jde o Tr i A
- garantovaná doprava na Tr bude moci být zavedena až z dodávkou 3 24 Tr, což je i součástí a zároveň podmínka projektu SROP
- je možné že po dohodě s dodavatelem budou 24 Tr dříve cca o 3 měsíce (neověřená info)
- 13 zůstává na Tř. Míru
- DP vystačí s busy i při uzavírce, krom toho budou v létě další (6 ks), tedy pokud zadavatel rozhodne (což se dá předpokládat)
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě napadá, možná šílená myšlenka. Jestli to takto bude pokračovat dál, tak nebudu dělat nic jiného než odpovídat na dotazy.

Co takhle oficiální návštěva v "hlavním stanu" ? Vzali bychom to všechno hezky najednou. A jestli budou třeba takové návštěvy pravidelné, o tom se dá jednat. Zvažte to, ale tato písemná forma je dost časově náročná. Takže mne nekamenujte, když budou některé otázky bez odpovědi.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 16:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi dneska podařilo odchytit 307 na lince č.13 nádherné svezení. A ještě dotaz,proč každý řidič na točně v Pardubičkách přestavuje výhybku? Asi aby nezatuhla,co?
Podporujte MHD,slouží i vám!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 11:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návštěva v hlavním stanu je pěkná myšlenka. Já bych si dovolil nabídnout termín (ačkoliv je ještě hodně vzdálený). Ve smlouvě DP-PSHŽD máme i bod o možnosti použít zasedačku + možnost exkurze a PSHŽD se na mimořádné schůzi teď usnesl, že další schůze by mohla být spojená právě s tou exkurzí a proběhnout v DP. Ještě jsem o to ani nežádal oficiálně, ale mělo by to být v pátek 23. června 2006. Je to sice za dlouho, ale byl by čas na to zajistit účast co nejvíc zájemců i činovníků DP. Co na to pentagon s půlkoněm ve znaku?

(Příspěvek editován uživatelem 353 únor 22, 2006)
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4185
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 11:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robin: Měl jsi docela štěstí, 307 jezdila na kurzu 1306 (5:44 - 10:28), odpoledne už byla ve vozovně. Mimochodem, dneska stojí jako druhá v pořadí na záloze, takže pokud budou mít trolejbusy nějakou větší úmrtnost, není vyloučeno, že vyjede.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 13:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

383 už normálně jezdí, nevíte někdo, co s ní bylo?
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 16:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka pro Headquarters :

Bydlím na slovanech a chodím do školy na Židov na bývalé tesláckou soš, v kurzu 20.01 jede spoj v 7.27 ze slovan přes Dubinu a sakařovou ul, ..... na slovanech bus nezastavuje, lze teno spoj využít???? nevim jestli staví na nácestných zastávkách, ale klidně byc s nim jezdil, ze slovan jezdí bus prázdný, tak právě nevima u kapličky nestaví a na transparentech nic není napsáno, nebo jen služební jízda
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 18:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice nejsem ředitel, ale kdo ví, kde skončím: V jeho rozpisu nic psáno není, takže by měl zastavovat všude... Prázdný jede na Slovany, ale ze Slovan už by měl jet s cestujícími jako linka 909 (myslím).
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 20:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lutep: Asi před dvěma lety jsem tenhle kurz míval pravidelně a stavěl jsem na všech zastávkách. Fakt je ten, že na točně a u přejezdu nenastupoval nikdy nikdo, na dalších zastávkách tak jeden dva lidi, Blahoutova nikdo a plnit se to začalo až na Dubině.

Ostatně, tady máš cestovný neporiadok kurzu 2001: http://www.dpmp.cz/jr4/2001.htm
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 00:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k uzávěře mostu. Docela by mě zajímalo, proč musí být most uzavřen pro autobusy na tak dlouhou dobu a pro auta na dobu mnohem kratší? To se tam jako vejdou auta a autobusy už ne?! Může mi to někdo vysvětlit?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 00:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471015: Asi kvůli hmotnosti. Ten most by totiž měl být v daném termínu uzavřen pro všechna vozidla nad 3,5t.
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

http://www.dpodniky.wz.cz/ - Zajímavé stránky o VDP

ICQ: 281-189-344
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 09:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Tr man:
tento spoj linky č. 909 jede v 7:27 ze zast. Slovany,točna do zast. Rosice,škola. Jede přes Dubinu, Sakařovou ul., dále ul. Karla IV., přes Duklu a nádraží do Rosic. Stavět by měl na všech zastávkách a označen má být jako 909 s cílovou stanicí Rosice,škola.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 09:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se týká mostu:
celý problém je v technologii rekontrukce, kdy dojde k obnažení komorového nosníku, a tudíž nosné vrstvy mostovky budou pryč a jezdit se bude přímo po holé mostovce na které bude jen 5 cm balené. Dynamické rázy od vozidel hmotnosti busu by vážně poškozovaly statiku a také by velmi koplikovaly práce (výměnu armatur a jejich betonování atd). Šířkové uspořádání mostu bude vypadat asi takto (2 pruhy: jeden smer HK a druhý opačně v šíři 3m (někdy jen 2,75m) ostatně viz obrázek
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 11:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odpověď. To jsem netušil.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 14:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters: To se ptal Lutep, já jsem Vás jen na chvíli zastoupil...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr man: Díky, že jste to vzal za mne. :o) Mě to vždy chvilku trvá než odpovím. Holt dost práce. Ale snažím se
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tohle znáte :

http://members.shaw.ca/dearmond/
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tohle:

http://www.trolleybuses.net/
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heč, my máme v Pardubicích metro!



Už vím, co to na tom Stavařově pořád kopou

P.S. Taky by se ten IDOS mohl naučit, že mezi zastávkami Tř. Míru, Palackého směr nádraží a Masarykovo n. se chhodí pěšky.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěřim vlastním očím, Pardubice konečně v IDOSu, to je zázrak.

ad Martin_j: Pšš, to bude určitě do Hradce, tady taky furt něco kopou, třeba už dva roky stavěj knihovnu, no a v krajským úřadě musí bejt stanice...
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19929
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě MJ, předběhnul... :-(

Do IDOSu přidány Pardubice.
(již včera)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dát do IDOSu Pardubice je skvělý počin!!! Ale ještě bych tam nějaké mušky. Určitě by se mohl naučit chodit a mohly by do něj být nasypány výpomocné spoje, kterých je v Pardubicích přehršel. Pokud už nasypány jsou, tak se omlouvám, ale nějak jsem je nepochopil. I když mi třeba teď vyjel spoj o sobotách a nedělích v 5.20 Nádraží ČD --> 5.35 Semtín hlavní brána a linka 6... Ale je super, že IDOS zná i Pardubice!!!
Opeřený had
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.109.35
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 00:17:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čili pochvala pro Headquarters, neb on prolomil ledy v DP a IDOS prosadil.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 00:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"naučit chodit" - pokud vím, to se dělá tak, že se musí zadat, odkud kam se dá přejít pěšky a za jak dlouho. A pokud vím, to dělají správci IDOSu, ne DP coby poskytovatel dat. A mám i tu zkušenost, že správci IDOSu jsou si vědomi toho, že nevědí všechno a že neznají místní poměry, takže na konstruktivní kritiku slyší. Takže pokud by se jim napsalo, ať doplní pěší přesuny "odkud - kam - doba trvání", udělali by to.

No a teď jde o to, jaké pěší přesuny mezi zastávkami s různými názvy mají podle vás smysl a kolik minut to trvá. U pěších přesunů by se mělo myslet na to, že se tím budou řídit normální lidé, ne sprintéři, navíc v jednom směru trvá obvykle přestup déle, než ve druhém. Moje návrhy pěších přesunů:

U Grandu - náměstí Republiky (3 minuty)
Třída Míru - Masarykovo nám. (3 minuty)
Nádraží ČD - Nádraží lihovar (3 minuty)
Trnová - Trnová, nám. (2 minuty)
Zborovské nám. - U Kapitána (2 minuty)
Gorkého - Gorkého, škola (2 minuty)
Nemocnice - K nemocnici (3 minuty)
Popkovice, hostinec - Popkovice, křižovatka (2 minuty)
Sakařova - U Kostelíčka (3 minuty)

Víc mě toho nenapadá.


mohly by do něj být nasypány výpomocné spoje

Tohle bude problém, ony totiž nemají pevně daný jízdní řád v celém průběhu trasy. Asi před měsícem jsem třeba měl kurz 2060 (http://www.dpmp.cz/jr4/2060.htm), to je mimo jiné spoj k BČOV na návoz a odvoz zaměstnanců na střídání směn v 18:00. Tam je pevně daný jen odjezd od BČOV a trasa, kudy se má jet na Duklu, žádné časy na nácestných zastávkách nejsou dané. Ono proč taky, spoj je určený pro odvoz pracujícího lidu, ten nastoupil na konečné a prvních třech zastávkách za ní, takže dál už je to jedno, tam už se staví jen pro výstup, nastupují jen náhodní cestující, kteří zjistí, že to jede jejich směrem.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 00:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak!!!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 06:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že není také specifikováno že Autobusové nádraží = U Marka. Když už jsou ale JŘ v provozu, tak se to zřejmě i doladí.

PS: Jak jse tady Martinové navzájem předběhli s informací, že IDOS funguje, tak na trolejbus.cz to bylo ještě dřív ... o 10 minut

(Příspěvek editován uživatelem 353 únor 24, 2006)
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 06:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky se v IDOSu vyskytuje podivnost v podobě dvou zastávek BČOV a BČOV, točna. Tak nějak tyhle věci sepisuju a předám je na patřičná místa. Protože opět nemůžu ani naznačit, ale něco se stane ...
...
...
... zřejmě od 1. března 2006.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4197
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 07:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A krom toho to na BČOV neumí najít spojení, protože tam jezdí jen šejdry a ty v IDOSu (zatím?) nejsou.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 08:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsou. Jsou tam jen 9xx zajištěné busy z pravidelných linek, například spoje 913 Prům. zóna - Dubina najde jen 2 večerní - a ty označí jako linky 6 a 8 podle toho, co je to za bus.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 08:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už vidím další bludy - například na trojce se spoje kolem střídání tváří, jako že končí na Masarykově náměstí - je tam poznámka A: jede jen do zastávky Masarykovo nám., což je samozřejmně blbost. Je to zřejmě u všech linek, že spoj jedoucí přes střídání je uvedený jako dva. Když na něco dalšího přijdete, sepisujte a pošlete mi to. Dík.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 08:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že moje snaha dostat konečně po letech DP Pce na IDOS vyvolala docela rozruch. Na to, že jsem musel překonat jistou "rezistenci=že to nejde", to trvalo neuveřitelných 42 dní od prvního kontaktu (vlastní realizace jen cca 3 týdny). Jsem velmi rád, že to tak je. Problém je v SW, který "produkuje" JŘ v DP. Proto taková doba a také nás čeká to doladit. Viz Vaše připomínky. Samozřejmě za ně děkuju, protože to musíme dotáhnout a Vaše připomínky jsou to nejlepší, co nás mohlo potkat. (to myslím vážně, takže VŠECHNO SEM) Zajistím, aby se to dostalo na ta správná místa. Ale to metro vyvolalo dotazy i na můj mail od různých lidí až po členy Dozorčí rady
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 08:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters: Dovoluji si připomínky soustřeďovat a první balík vám předám v pondělí, až budeme řešit tu věc, o které zatím mlčím :-) Mj. píšu takový malý help pro nezkušené Idosáky (výcuc z jejich helpu)...
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace