K-report
 

Archive through 14.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích » Archive through 14.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2005 - 23:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trochu jsem zapátral a našel fotky z oslav 45. let trolejbusů v TP.
kouknout můžete sem: http://www.ustecketramvaje.com/tp/tp6.htm
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 7-2004
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 15:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové autobusy v TP: vizhttp://www.ustecketramvaje.com/tp/tp.htm
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 18:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dneska četl noviny a co nevidím. V Teplicích se zdražuje MHD ze 12 Kč na 14 Kč za jednotlivou jízdu. Na čipovky to bude trochu méně.

Jak už jsem psal. Z Dubí do centra Teplic nebo z Teplic do Ústí je to za 14 Kč pohoda, ale jet čtyři zastávky v centru za 14?!?!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 18:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se divím, žádná reakce. Tady máte důkaz, že nekecám http://www.deniksmer.cz/teplice/zpravodajstvi_kraj_tp/SY20051125000010.html
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 7-2004
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 19:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co chceš slyšet? Nadávat můžu i v hospodě, ale i tam je mi to k ničemu :-)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17482
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 20:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady vidíte první z přínosů čipovek...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 20:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A několikátou nepříjemnost okolo placení hotovými mincemi u řidiče. (nejen) Já jsem pro jízdenky!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 13:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak čipovky s tím nemají co dělat.
Jen si vzpomíná, jak někdo z DP nebo radnice říkal, že se zdražovat nebude.

Asi je fakt, že to nemá smysl komentovat. Mě je to putna, MHD v Teplicích jedu párkrát za rok. Díky otevřenému centru zapíchnu auto, kam chci Otázka, zda je to v lázeňském městě správné?!?! Ale nechci to řešit.

Jen mě tak napadá, že je to další řebíček do rakvičky trolejbusů. Příměstskou dopravu to výrazně neovlivní, ale městskou ano.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 16:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže to bylo v souvislosti s letní stoupající cenou paliv. Dost dopravců plánovalo zvednout ceny (v té době zrovna DPÚK a.s. zdražoval) a někde v tisku jsem četl také článek, kde bylo řečeno, že se ceny do konce roku pokusí v Teplicích udržet. Zdražení od roku 2006 však vyloučeno nebylo. Ono vyšší náklady se projevují u různých dopravců různě. V Ústí si řeknou o peníze a město je navýší (zatím je z čeho). V Děčíně pro změnu nezdraží jízdné, ale bude to v roce 2006 na úkor investic (asi se zredukuje i plán nákupu vozidel). V Litoměřicích zpoplatní dosud bezplatnou linku "A" k Intersparu (ovšem pokud ji nezruší) a tak bychom mohli pomalu pokračovat i mimo Ústecký kraj. Pakliže by rok 2006 měl být pro Teplice přelomový ohledně investic do vozového parku trolejbusů tak chápu, že město nechce navyšovat dotace do jízdného i když s tím samozřejmě nesouhlasím. Nesdílím rozhodně názor, že by to měl být hřebíček do rakve trolejbusů.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 16:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že je to hřebíček do rakve MHD, i když ne zcela chtěný. Ono se to dost často vyplatí jet po Teplicích sem tam autem.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 15:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady nejde o zdražení jako takové. To se dalo čekat. Ale proč o dvě koruny?? 12Kč už bylo dost, 14 Kč je hodně.
A ceny paliv jsou tam, kde byly před zdražením.

Nechci to tady řešit. Ale je to možná trochu chyba placení jízdného. 14 Kč z Dubí nebo Ústí do centra Teplic je rozumné a přijatelné, někde až výhodné. Pro příměstskou autobusovou dopravu je to v tak velké oblasti relativně příznivé jízdné.
Jenže pro jízdu pár zastávek v centru trolejbusem, je to cena jako kráva! A nezlobte se na mě. Kvalita vozů tomu většinou neodpovídá. Ono přiznejme si. Jet za 14 Kč od nemocnice do Prosetic v obstarožní Tr14. No já nevím, mě to moc výhodné nepřijde.

Ad Pes: Tak tak. Po Teplicích jezdí většina autem.

Aby si to někdo nevysvětlil tak, že házím vinu na DP. Tak to ne! Z pohledu ekonoma tento tah chápu a DP asi nic jiného nezbylo. Spíš to chtělo cestu domluvi s městem, ale do toho nevidím a DP to s tímto přístupem města asi nemá lekhé?!?!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 21:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě také na to musíme pohlédnout ze stránky elektronického jízdného. Až se vyjedou kompletní nové ceny tak pak začnu hodnotit. 14,- Kč je opravdu dost, ale ten kdo využívá MHD více jak sporadicky nejspíš používá elektronickou peněženku, takže uvidíme jak se zvedne i tato cena a pak můžeme srovnávat. Přeci jen v oběhu je více jak 35 tisíc karet a jejich držitele to zdražení postihne méně jak ty co platí mincema. Jsem zvědavý o kolik.
http://www.ustecketramvaje.com/tp/tp.htm
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 20:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo no ,všechny tyhle problémy jsou dané debilním systémem MHD Teplice. Miliony linek v souběhu s provozně levnějšími trolejbusovou dopravou. Nástup předními dveřmi. Rozprasené souběhy linek a jejich intervalů-např. "krásný dvacetiminutový" interval do takového zapadákova jako je Nová Ves kde trolejbusy odjíždějí v XX:05,45 a XX:08,48 nebo "výborné" spojení z oblasti TP nádraží do Dubí kam ve špičce jezdí 3 linky po 30. min. ,jenomže všechny tři současně...to hovado které to vymyslelo bych po třech zkušenostech kdy mi autobus ujel před nosem a já musel v mraze čekat půl hodiny,poslal ke zdi.
Jinak doufám že Jmxův podpis o jakési kvalitní šanci je těžká ironie nebo černý humor.Jestli by takhle měl vypadat budoucí celokrajský IDS ,tak to radši začnu jezdit na koloběžce.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 02. prosince 2005 - 17:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pozor, ono je to s tím zdražením trochu jinak. Linka 137 za 16Kč a cyklobus za 20Kč!

Plné jízdné (cestující starší 15 let) 14,- Kč
Zlevněné jízdné (děti a mládež od 6 do 15 let) 10,- Kč
Plné jízdné (cestující starší 15 let) - linka č. 137 16,- Kč
Zlevněné jízdné (děti a mládež od 6 do 15 let) - linka č. 137 12,- Kč
Plné jízdné (cestující starší 15 let) - linka č. 31 (cyklobus) 20,- Kč
Zlevněné jízdné (děti a mládež od 6 do 15 let) - linka č. 31 (cyklobus) 15,- Kč
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 02. prosince 2005 - 17:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však ono to ty lidi naučí jezdit autem!!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 02. prosince 2005 - 20:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co k tomu dodat ? Je to docela drsné zdražení. U 137 jsem meziměstský rozdíl čekal, bohužel na tom má svou hysterickou reakcí podíl DPÚK a.s. díky kterému se nerozjela tolik potřebná IDS.

Co se týče přístupu města k MHD je to důvod k zamyšlení, protože pokud jsou mé informace správné tak dotace MHD je závislá na tržbách za jízdné. Úbytkem cestujících tak paradoxně může vzniknout pro dopravce komplikovaná situace. Teplice sami o sobě jsou IAD opravdu přetížené a tohle řešení situace nepřispívá.

Ad Orlí spár: tvou poněkud spontání agresivní reakci chápu, ale nejprve vychladni a pak reaguj - kouká se na to poté trochu objektivněji. Prakticky denně to praktikuju v Ústí nad Labem, protože jinak bych jako admin jiného diskuzního webu po sobě pak musel mazat horu vulgárních výrazů.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 02. prosince 2005 - 21:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: reakce spontánní to zas až tak nebyla,agresivní ano (a to se považuji za celkem klidného člověka).Ale stále si myslím to co jsem napsal. Když člověk po půl hodině do té přervané dvacet-čtyřky naleze,je nalepenej na to geniálním fahrticketwerku a řidičovi urve hlavou zrcátko... Nebo když člověk vidí že u nádraží ve špičce projede trolejbus ve kterém je 7 lidí ,pak autobus ve kterém je 12 lidí,pak další autobusy ve kterejch je po 15 lidech,pak trolejbus kde je 10 lidí...pak přijede kloubovej trolejbus ve kterym je tak 100 lidí a pak zase ty autobusy/trolejbusy po 10 lidech...no to je celkem divný,ne ?
Zkrátka a dobře systém MHD Teplice je opravdu ale opravdu velice,velice blbě vymyšlen (což ovšem není ani tak o DP jako volech na radnici kteří o tom kdysi dávno rozhodli).
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 00:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já k tomu napšíšu toto.
Svým způsobem souhlas se všemi. I s Orlím spárem.

Zdražení je na více frontách. No, hlavně že to bude přehledné, že
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 00:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně jak budou čumět ústečáci, který po drancování se přes celý město při nástupu zjistí, že mají zaplatit o čtyři koruny víc.. Vlak se svým pohodlím a zpáteční cenou se stává o mnoho konkurenceschopnějším. A já otevřeně prohlašuju: vracím se k pohodlnějšímu, rychlejšímu a co se týče doby provozu a intervalů výhodnějšímu vlaku, jezdícímu na nově rekonstruované teplické nádraží.

(Příspěvek editován uživatelem Ústečák prosinec 03, 2005)
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 10:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ústečák: jenže ty nejsi v trase UL-TP pravidelným cestujícím, takže to že občas pojedeš vlakem se na vytíženosti 137 neprojeví. Ber to tak, že kdo ma čipovku, bude tuhle linku nadále používat a to už z důvodu, že linka si nadále zachovává městský charakter zatímco nádraží je na jednom místě, na které se opět musíš dostat MHDčkem. Navíc podmiňovat lepší cenu tím, že se musím vrátit v určité době zpět také není úplně košer.
Ať počítám jak počítám vychází mi 137 stále levně.

Jedna jízda UL-TP cena/frekvence:
DPT 16,- (14,- na čipovku) poměrně často
ČD 28,- (20,- na "Z") poměrně často
DPUK a.s. 23,- (přes Modlany) 27,- (přes Chlumec) 31,- (přes Krupku) souhrn linek v PD poměrně často SO-NE nedostatečně (3 spoje za 31,-)
Sporadicky zasahují též dálkové linky jiných dopravců (cena v průměru 26,-)

Teď si vemte ještě fakt, že v drtivé většině případů se musíte v ÚL dopravit do centra na vlak či bus protože trasy z centra vedou přímo skrze průmyslové oblasti s nízkým počtem obyvatelstva. Výhodou v tomto pohledu je průjezd 137 z největšího sídliště kolem nemocnice, další velkou čtvrť a hypermarketu.
Jak jsem již naznačil v předchozím - absence IDS je zde opravdu akutním problémem v meziměstském pohledu (jasný příklad je vidět rozdílech jízdného). Co se týče samotných Teplic tak tam prostě přístup města trochu nechápu.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 21:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu máme nové jízdní ne-řády.

Krátké shrnutí od kritika autobusových linek.

linka blbosti - 21 stav nezměněn, zajíždí do Maršovské, již celá léta údajně kvůli dochákové vzdálenosti. ( Srovnej sídliště Šanov II, blok "E" 1 vchod od Trnovanské). Pro neznalé poměrů - jedno zbytečné zdůvodnění existence linky. Stále tvrdím, že její ukončení na Angru a vybudování křižovatky u bývalého Neptunu je proveditelná a potřebná realita. Šlo by však o precedens rovnoprávnosti
linka 25 - přestože jezdí přes zastávku Trnovany - čerpací stanice zhruba ve stejném intervalu jako 137, nestaví tam a není sladěná. Velká chyba. Bylo by výhodné propojení do Novosedlic a Dubí. Klidně by mohly být tak sladěné intervaly i křížem. Ono šlapat na 1 spoj 137 z Panoramy je docela příjemná procházka v létě, ale v zimě se alespoň učím nepoddávat rozmarům počasí
linka 36 - nová - pojmenovávám linka ercblbosti. jedná se o 1+2=3!!! spoje denně. Odjezd v totožné trase a časech jako 30 ale je placená. DP snad zjišťuje, kolik lidí radši zaplatí, než by jelo zadarmo. Pravděpodobně jde o odpad z dřívejších manipulačních jízd...
linka - 28 - zbytečná - rozšířena do Starých Srbic na 4 páry spojů. Navíc se vrací skoro dokonale pod troleje. Už není ani zrychlená verze přes silnici I/13

Trolejbusy - bohužel beze změny a bez výhledu k lepšímu. Chybí odvaha trolejbus nediskriminovat. Záměrně nepíšu zvýhodnit. Stačilo by nediskriminovat.

Jízdné - rozpor na vývěskách. Vývěsky s mapkou hovoří o jízdném na bázi 14 Kč/obyč, jízdné na označnících o stávajícím jízdném, pouze 137 za 14.
Tak aby se v tom vyznalo.

Co chybí. Přestupný tarif. Stále se vracím k návrhu 18/15 Kč na jeden přestup uskutečněný v době do 40 minut po odjezdu z první nástupní stanice. Platilo by pro jednotlivé a čipové přestupné jízdné. Jednotlivé pro nepřestupné 12/10,5 Kč
Bylo by možno vést autobusy jako napaječe trolejbusů, nebo mimo Benešák.

Abych jen nekritizoval.

Zlepšená kvalita informačních panelů, nové autobusy. Linka 35 již od Policie, rozšířena i pro lidi z Trnovan.
ALE pokud by město to myslelo se sportem bez diskriminace vážně, navrhuji trasu Novosedlice, Městské Sály Anger, Somet, Šanov I, Prosetice Nemocnice, Řetenice. Pobrala by všechny.
Klidně by však mohla jezdit So+Ne za úhradu. Jedovatě podotýkám, že by se musela zrušit uzávěra mezi Jankovcovou a Šanovem I. To ji asi odsuzuje do říše FANTASIE - neboli Newerending story.
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.71.30
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 17:12:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,
prosím o radu, zda je někde na netu k dispozici schema současné trolejové sítě v Teplicích.
Dík.
PF 2006.
m.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 07:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Schemata jsou na stránce dopravního podniku a jsou dvě:
- pro střed města zde
- pro okolí zde
Takže si v klidu zalov.
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 7-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 20:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a nebo také zde
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jeden z těch letošních čtyř autobusů:
B952E
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 17:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, Tak zase nic nízkopodlažního. Přestože jsou Teplice lázeňské město, kde se ke všemu léčí pacienti s problémy pohybového ústrojí a oni mají v městské dopravě nízkopodlažních vozidel, že je člověk spočítá na jedné ruce. Já se těšil na další Citara (a taky nějaké ty np. trolejbusy ale to už bych asi chtěl moc).
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 20:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citara a to kloubová v provedení ekohnus nakoupil DPuK a nasadil je hlavně na Krupské linky.

Ohledně trolejbusů, stále velice často jezdí na Tr autobusy. Buď nemáme lidi, nebo trajfy. Teď jsou to trajfy. Stále s dojetím vzpomínám na autobusovou krizi, kdy dokonce na autobusové lince jezdil trolejbus. Ne nezblázníl jsem se . Autobusová linka 13 tehdy jezdila Somet - Nová Ves a dráty tam ještě nebyly. Nebylo dost autobusů, tak se na trase Nová Ves- BN točil bus s návazným přestupem na Trolejbus BN-Somet. Bylo to jen jeden den, ale stálo to za to. Bohužel nemám fotku.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 21:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já chápu, nejsou penízky. Nemyslím si také, že musí být všechno dneska nízkopodlažní. Ale pří počtech nízkopodlažních vozidel, které DP Teplice má, je TOTO zoufalost.
Chápu, pak už tyhle levné busy nebudou. Ale ty pěkné a funkční bezbariérové zastávky a lidé by si nízkopodlažní vozy zasloužili!

DPÚK si může kupovat co chce, stejně půjde do kytek, tedy pěkně mu zastřihnou křidýlka! Hold tak dlouho se chodí pro vyšší a vyšší dotace, až je kraj kopne do pr**le!!
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 21:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Jo jo, to kloubový Citaro jsem viděl před týdnem v Trnovanech. Je třídveřový a celý bílý a na bocích má ty zelené EKO nápisy. Kolik kusů DPÚK zakoupil?

Gromit: Taky se divim že DP Teplice nenakupuje nízkopodlažní vozidla, ale tak zase s těmi čtyřmi kousky B952E mi udělali radost
Co já vím, tak mají pouze dvě 15ti metrový Citara a jeden Citybus. A DPÚK ted nasazuje na linky do Krupky Citybus, kterej původně jezdil v Lounech, pak určitě v okolí Teplic jezdí i velbloudí EKO Sorky, no a teď zakoupili kloubový Citaro/a.
Loni byla na předváděčce plzeňská 24Tr, tak snad se Teplicím zalíbila a můžem čekat jejich nákup. I když už nevím jak to s trolejbusouvou dopravou v Teplicích vypadá, nějak se o jejím zrušení přestalo mluvit.

Tzv: Ten Teplickej nátěr na B952E je super!
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 21:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad obrubníky - ony jsou hezké, ale musí se k ním zajíždět, což právě vaše oblíbené městské citáro neudělalo.

B952E - hezké busy, taky jsem si na něj počkal, a ten nátěr jim sluší s tím souhlasím.

Citaro G CNG - asi dva kusy
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 21:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: DPÚK má kloubová Citara?? .
A já myslel, že DPÚK je teď poněkud v...
Můžeš být trochu konkrétnější? (počet, provoz) Asi se tam budu muset co nejdřív podívat.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 01:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To má DPÚK fakt kloubový CNG Citara? Tak ty musely být mastný. Je vidět, že na hodně linkách budou moci výrazně konkurovat kvalitou vozidla!

S obrubníky pravda. V Teplicích nezajíždějí a mezeru nechávají opravdu značnou.

Na Teplicku jezdí slušný busy DPÚK. Tam jezdí ty z nejlepších. Mostecko vyžralo ty rachotiny.

Gromit: DPÚK nikde není. Ono to bude ještě zajímavé. To bude právnický souboj na pár let! A jak to dopadne můžeme spekulovat hodně hodně dlouho. Řešení je totiž hromada.
Ale můj názor je takový. Že si DPÚK určitý linky nechá, zbydou mu prakticky nové a zánovní vozy (tedy někde také nějakou linku vyhraje). To nemá cenu rešit.

Zase kraj by si měl ale uvědomit, že peníze nejsou všechno. Aby levnější ceně také odpovídala kvalita přepravy!!

Slayere: Já mám takový pocit, že snad letos mají přijít do Teplic dvě Tr24.
DP Teplice má problém v tom, že není a.s. s většinovým podílem města (tím související hromady výhod), ale soukromé s. r. o.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 02:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když v listopadu vyšly ty dodatečné dotace a bylo tam psáno pro DPÚK jeden kus NP nad 13m na plyn, taxem byl zvědavej co to bude a ono Citaro. To se teda pochlapili. Osobně bych to odhadoval jen jako nouzovku než bude kloubový SOR.
Jinak řidiči DPÚK už píšou Šulcovi otevřené dopisy. No bude to ještě zajímací.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 02:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jerdiný provoz DPÚK, kde jsou v provozu kloubáky je právě ten Teplický, o jiných vozech nevím. Nyní mají jednu C744 a dvě Citara. Příští rok ještě jedno a není nutné řešit nějaký kloubový sor.

Při troše štěstí se řidiči uplatní i jinde. Když měl dle pův. plánů na ZDO převzít některé naše linky DP Most, tak prý k němu mělo přejít i pár našich lidí.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 02:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jasně, že se už na KB SOR nedostane, ale kdyby se teď dělal, byl by tam místo Citar právě on.
Jestli proběhne nějaká rošáda v dopravcích, nebude to 100% co do počtu linek ani řidičů.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 17:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Nebyl by odkaz na to Citaro nebo alespoň větší fotka.
Aussiger: Řidiči ať si píší, kraj se chová ekonomicky. Stěžovat si mají u zaměstnavatele.

Tady především nejde, kdo co bude jezdit. Mě osobně je úplně jedno, jestli každou linku pojede jiný dopravce. To není moje starost. Já chci jednotný tarif a jízdní doklad (alespoň ten doklad), promyšlené linky, kapacitně odpovídající vozidla, číselně značené linky, jízdní řády, a pochopitelně vozidla odpovídající kvality.

Jak už jsem psal. DPÚK nakonec sleví, nějkteré linky dostane, troufnu si tvrdit, že ty, které opravdu chce. Nasadí moderní, většinou nízkopodlažní a ekologické busy. Zbaví se rachotin, Chomutovsko a Mostecko nejsou pro něho aktuální a bude mít pokoj. DPÚK na tom nakonec vydělá
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19533
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 17:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K čemu je jednotný doklad v nejednotném tarifu? To mi nějak uniká...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 19:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky kloubových citar:
první vůz, druhý vůz a bonus
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 22:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin zlivský: ano je potřeba sjednotit tarif aby mohl být jednotný doklad. Jenže k tomu jsou potřeba rovnocenné podmínky pro všechny dopravce zahrnuté do jednotného tarifu. Problém je v tom, že tu je jeden dopravce, který toto právo hodlá ostatním upírat a dokud bude dělat svou špinavou politiku tak to s tím jednotným tarifem nebude tak snadné. Myslím, že řidiči coby profesionálové se nemusí o svou práci bát a budou ji jen dělat pod jiným zaměstnavatelem.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 00:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Ty Citara, to je fakt moc příjemný překvapení. Poslední dobou asi nejlepší v rámci toho kam sahá můj obvyklý fotografický "akční rádius", co nejdříve si je přijedu vyfotit.
Překvapilo mně ale jejich zbarvení. Já myslel, že na tohle logo "Ekobus" mají patent pouze v České Lípě (na ty jejich plynový SORy?) Nebo to snad upravovali na plyn tam?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 11:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro mě je to taky docela velký překvapení. Osobně jsem si nemyslel, že u nás kdy bude jezdit kloubové Citaro. Na malých městech stačí klasika 12m, větší města to neberou a z linkové dopravy kloubáky mizejí a nebo je narazují 15-metry.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten jejich papírek s trasou za oknem místo digitálního transparentu, to je teda něco.

Ale vozítko je to hezký. Já to viděl z vlaku asi před čtrnácti dny a myslel jsem, že sem se asi zbláznil. :-)
Skokana, ještě když žije, ujímá se policie
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 16:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, už fungují Transparenty BUSE
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 17:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě BUSE? Co vím, tak DPÚK používá inf. panely EMtest.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 17:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Tzv. mužu Tě poprosit o poslání Těch foteček e větším na meilík ? Moc díky
© fma_0526

Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 18:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Díky za odkazy.
Jen mě tak napadá, na co takhle drahá vozidla na příměstskou dopravu, navíc do hodně "atraktivních" míst?!? Velbloud CNG Sor v častějším intervalu by asi bylo levnější a flexibilnější řešení. Ale budiž, když na to mají, ať si to koupí a jezdí si s tím kam chtějí. Pak se ale nelze divit, že chtějí po kraji takový prachy!

Mz: K čemu jednotný doklad při nejednotném tarifu? Jednotný tarif přeci není podmínka jednotného dokladu. Já si myslím, že by všechny potěšilo, kdyby čipovky v celém kraji byly kompatibilní. Kolik by u koho stála jízda, už by tak podstatné nebylo.
Samozřejmě, že jednotný tarif i doklad je ideál. Bojím se bojím, že to je dosti nereálné. Na Chomutovksu budou mít díky DP Chomutov svůj systém, Mostecko taky a zbytek jinej, Ústí jízdenky.

Jmx: Souhlas.

Jaký transparenty tam dají je jedno. Typuji to ale na buse. Ono ty jejich EM-testy jsou fajn, ale jaksi nemají malý zadní. V integrovaném systému zadní být má!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19601
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 19:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejsou takovým jednotným dokladem, čistě náhodou, české koruny?
Samozřejmě, bezhotovostní odbavování může zkrátit JD a snížit (v dlouhodobějším horizontu) náklady dopravci, tedy snad by to aspoň částečný přínos pro cestující mít mohlo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 20:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Vladass: "Velbloud CNG Sor v častějším intervalu by asi bylo levnější" - nebylo, Citaro není zase až tak drahé, ale hlavně má jednoho řidiče a jedny provozní náklady.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: Nejsou. Respektive jsou, ale to není jízdní doklad. Tady jde spíše o faktickou provázanost. On i ten absolutní přínos je diskutabilní, ale jde o odstranění dnešní rozdílností v oblastech, které tvoří segregované části možného komlexního systému. To v cestujících i veřejnosti tvoří určité bloky a i určitý nezájem o toho či onoho dopravce, který zasahuje do oddělené oblasti.
Zní to složitě, ale tak to je. Jen komplexní, provázaný, přehledný a jasný systém, má šanci něco přinést a něco nového nabízet! Přestože je to těžké, automobil se stal životním stylem. A bohužel znám i případy, kdy jedinec raději bude jezdit autem do práce (místo dostupného busu) a jíst téměr suchý chléb, než jet autobusem (pro něho hnusnou sockou postrádající styl) a chléb si namazat!

Ad Magiq: V prvním pohledu je to určitě tak. Jenže není to tak jednoduché. Třikrát za hodinu jedoucí kloubák nemusí být levnější než čtyřikrát za hodinu jedoucí 12 metrový bus! Tam jde o oběhy, prostoje. Stejně tak náklady na provoz. On provozně bude Km kloubového Citara s automatem určitě dražší než Km "velbloud" Sora s manuálem.
Nevím, kolik to Citaro stojí. Ale levné rohodně není. On žádný plynový kloubový bus (řekněme prémiové značky) není levnou záležitostí! Opravdu to nevím, ale je dost dobře možné, že by za jeho cenu byly dva 12 metrové CNG Sory.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 23:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl mezi automatem a klackem bych nehledal. Ona výměna spojky se taky prodraží. Jak jsem psal výše, Teplicko je jediný provoz DPÚK, kde jsou v provozu kloubáky, na Žatecku a Chomutovsku to dnešní DPÚK vymlátil už v roce 2001, tudíž soudím, že je to opodstatněné a nutné, jinak by tam byly velbloudi.Co se týče vozidla, z aktuálního hlediska moc, co velkokapacitního na plyn není a tento dopravce už nějak karosy nebere.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 23:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Franta a Vladass: obávám se že tou jsou Emtesty, protože když jsem to viděl poprvé tak mě tak to bylo někdy ve tmě v protisměru za jízdy a ještě jsem nevěděl co to vlastně je, protože noční identifikace na dálku je displej a tenhle mi tehdy nesednul ...
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 23:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty Citara jsou asi opodstatněné. Já to nevím, neznám to, nejezdím tam. Jen jsem poukazoval na to, že častěji jedoucí menší vozidlo nemusí být provozně dražší, než velké v delším intervalu.

Jmx: Emtesty mi subjektivně připadají divný. Neříkám, že jsou špatný, ale nějak mi přijde, že to není úplně ono.

Prostě celej kraj trpí absencí IDS. Jenže mám obavy, že není jedinou překážkou přístup DPÚK.
Ono to dneska už nebude jednoduché, uskutečnit tady IDS. Systém je rozdroben.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19625
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 00:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Jasně, jen mi prostě není jasné, jak zrovna zavedení čipovek (samo o sobě) může systém zlepšit, či dokonce někoho dokonce přilákat. Bez dalších kroků asi těžko...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 00:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak první krok k IDS, dohoda o vzájemném uznávání čipovek. Pak stačí jedna karta na projetí okresu.

Snad i v CV se má řešit nové odbavování, tak pak snad ty čipovky budou i tady. Pravda, na městské dopravě čipové karty nepovažuji za nejlepší řešení, na meziměstské je však vítám.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19628
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 01:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak první krok k IDS, dohoda o vzájemném uznávání čipovek. Pak stačí jedna karta na projetí okresu.

Vcelku nic proti čipovkám nemám, jen mi uniká, jak souvisejí s IDS... Platit u všech dopravců mohu i nyní a bez předpírky . Čipovky mi pouze umožní již možné. Jsou pouze jedním ze způsobů, jak pak v IDS jízdné vybírat.
Prostě se jen bojím, zda bude něco náasledovat, nebo se řekne, že „společný doklad” už je zaveden a tedy máme „IDS” a při tom se nezmění téměř nic.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 07:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Systém IDS si představím tak jak měl částečně fungovat již od května 2005. To znamená, že například na lince 137 měl řidič akceptovat kromě Teplických čipovek i předplatné měsíční jízdenky (ne jednotlivé přestupní) MHD Ústí. Víme proč se tak nakonec nestalo.
Na ukázku posílám foto letáčku, který visel v Ústí n.L. na úřední desce jednoho Úřadu měst.obvodu, později se vše decentně "spláchlo" do ztracena .
http://maxa.com.cz/1adf/teplice/tpm05.jpg
Zkrátka pro cestující mezi prostorem Teplice - Ústí je potřeba aby věděl, že si nemá koupit kupon nebo dobít kartu na tarif-0, ale na tarif-1 či 2 s delším dosahem (to značení berte jen ilustračně). Pro znázornění: s měsíční na tarif 1 bych se mohl pohybovat jen po Teplicích, na tar.2 až do Krupky nebo Ústí buď formou 137 nebo to co je pro IDS zásadní dojedu 123 do Chlumce a tam přestoupím na ústeckou linku 11, kde mi bude platit čipovka v trase této jedné linky Chlumec - Divadlo (podobně jako měla plati ústecká měsíční v celé trase 137).
No a pokud bych zaplatil tar.3 to zn. že cestuji za prací mězy městy pravidelně byl by tarif 3 pro obě sítě včetně využití vlaku.
Teď když jsem se dostal k vlaku tak zrovna IDS v teplické MHD je podle mě jedna z mála možností jak zachránit lokálku ČD 132 ... ale to už od trolejbusů trochu odbočuji.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 10:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, slovíčko BUSE se mi vykleplo jaxi automaticky. Mělo být jen, že fungují transparenty. Zatím nefunguje ten na Citybusu, pořád papírky, pořád papírky...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 17:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: Aha, takhle. Tak to já také netvrdím, že zavedení čipovek něco přinese. To je také složitá problematika a nemá smysl to rozebírat.
Mě šlo o to, že čipovky budou brzy všude. Pro cestující v celé kraji by byl přínos, kdyby byla nějaká celokrajová čipovka, nebo byly čipovky kompatibilní se všemi dopravci. Tarif a způsob odbavení by potom nutně nemusel být stejný, přestože by to bylo přínosné!

Jmx: Asi tak nějak.
Ale pozor. IDS není jenom Teplice a Ústí. Jsou tu i jiné části, a jen samotný Most a Litvínov mají dohromady 96 tisíc obyvatel.
Vůbec mi připadá, že Mostecko je opomíjené. Třeba i na stránkách www.ustecketramvaje.com Ekobusy jsou tam popisované jak super ekologie v praxi, ale už 13 let provozované LPG Karosy na Mostecku tam nejsou o Manech nemluvě. Ale to jen tak provokuju

Jmx: S těma tarifama přesně tak. Prostě každej provoz může být rozdělen na několik zón. Třeba Mostecko na tři, Teplicko-Ústecko na tři atd. Pak bude jasné především předplatné. To by mohlo být funkční Třeba předplatné (třeba měsíční) na zóny 3, 4 a 5 + jako elektronickou peněženku na zbytek kraje. To by byla paráda!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 20:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základem IDS je opravdu to, co ho znamená
Integrovaný Dopravní Systém. V praxi si ho představuji úplně jinak, než teď. Nepotřebuji ani jednotné čipovky, ani jednotné a spojené tarify, zóny, časové předplatní a kdovíjaké názvy. Potřebuji SYSTÉM.

Půjdu radši cestou, co nemá být a snad to objasníme.
Začnu Teplice - Ústí, neboť tam se pohybuji.
- nesmí jet v Teplicích dvě linky se stejnou konečnou a trasou v následu - za 28 jede 10
- nesmí mi na kraji Teplic ujíždět od 137 linka 25 a opačně
- nesmí mi jet během 3 minut jet autobus a vlak stejným směrem
- nesmí mi jít dotace do autobusu na úkor závislých trakcí
- co vůbec dělá v Ústeckém kraji a-linka Duchcov-Teplice-Ústí
- nesmí se stát, že k vlakům v Dubí/Oseku/Střelné není pravidelný návoz cestujících
- Dtto k vlakům Děčín/Jílové/Oldřichov nejsou přípojné linky v Novosedlicích, Bohosudově a podobně.
- Proč jezdí a-linka Úpořiny/Bystřany/teplice v podobných polohách jako vlaky
- Proč v Roudníkách na DPUL nenavazuje DPUK do Teplic, nebo DPMT

Ale teď to lepší
- k ranním vlakům se po teplicích radši přibližuji pomocí DPÚK - levnější a navazují, proč jen ráno jsou návaznosti
- vlaky na 130 konečně jezdí v taktu

Pár předpokladů pro IDS
- Osobní vlak přijíždí do stanice rychlíku 5 minut před rychlíkem a odjíždí na oddíl po něm.
- Přípojnou a-linkou od vlaku rozumím bus, který čeká a zpět přijíždí 10 minut před odjezdem dalšího osobního vlaku.
- Příkladem budiž spoje na trati 164 Kadaň-Kadaň-město. Zde to funguje již 28 let


Příklad IDS - Vídeň, po příjezdu na Südbahnhof, se na druhou stranu Vídně, zejména na návazná nádraží dostanu spolehlivě lehkou jednotkou vlakem, metrem, tramvají.
Po příjezdu do Prahy nemám ani spolehlivý informační systém, o lehkých jednotkách mám jen bujaré sny.

Vladass.
Protože Karosy přestavěla strojní firma bez pompy, zato spolehlivě. Bohužel to ani Most ani ona firma mediálně "neprodali".

Shrnutí:
DPMT se snaží dělat dobrý příměstský systém, pomocí autobusu. Městský trolejbusový se bohužel stal popelkou. Je to velká škoda.

Ale pomoci je obojímu. Jak IDS-u tak trajfům. Musí se chtít na více stranách se domluvit. Bez toho to nejde. Ani ve strojařině, ani v manželství ani v tvorbě dopravního systému.
A když se nemohou domluvit po dobrém, nemůže být jeden spravedlivý, který vše rozsoudí. Ale pravidla by měla být jasná. V době počítačů musím umět vyčíslit běžnou věc, jako náklady a ztrátu na konkrétním spoji. Pak můžu jasně a průhledně žádat o dotace. Ne, že budu křičet o peníze a když je nedostanu, protože už si přeji modré nebe v 6-ti odstínech, tak zdražím.

PS. Předem podotýkám, že jsem manželstvím, trolejbusy a strojařinou potrefený člověk
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Tohle je jasný. To nespochybňuji, přínos pro cestující tam je, ale to, o čem jsme tu psali je větší přínos pro cestující. Systém být musí, nyní schází koordinátor.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace