K-report
 

Archiv do 24.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 24.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5664
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 11:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reklamní hlášení ve vozech? Já nevím, ale mě se to zrovna nezamlouvá.

Moment, já jsem nemyslel klasické reklamy, mě šlo vyloženě o to, že pokud by se zavedla MHD i na štědrý den a na silvestra večer, mohl by DP upozornit na to cestující právě tímhle způsobem. Ostatně, v Praze v metru se taky občas vyskytují hlášení podobného druhu, kde DP upozorňuje třeba na výluky nebo na prodloužení otevírací doby předprodejů jízdenek.

A reklamy v rádiu? Stála by dopravnímu podnuku za to ta investice do reklamy na několik hodin provozu jednoho autobusu?

A tady opět - nemyslím klasickou reklamu. V rádiu občas říkají ve zprávách informace typu "K dalším změnám v pardubické MHD dochází od prvního listopadu, více nám k tomu sdělí tiskový mluvčí DP: ´.....´ ". Takže pokud by se tam informace o nočním provozu o vánocích objevila v tomhle duchu, bylo by to, předpokládám, zadarmo.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 11:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu jsem jel s kurzem 651,2,3,4 (na číslo si nevzpomenu ,vím jen že to byl citybus) nastupoval jsem zadními dveřmi s PaK ,zaplatil jsem za dva spolucestující , potvrdil a ono mi to ohlásilo , že mám neplatnou kartu a odmítlo mi to zaplatit . Kartu neplatnou nemám určitě ,protože už jsem párkrát jel a za spolucestující jsem taky platil. Když jsem to zkusil znovu šlo to bez problémů. Holce která čipovala u protějšího strojku se taky ukázalo, že má neplatnou kartu.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 12:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marmar: To s tou neplatnou kartou se stává poměrně často. Většinou to je tehdy, když kartu přiložíš na velmi krátkou dobu, že ji čtečka nestihne přečíst nebo pokud je karta přiložena nějak šikmo. Mě to například dělává, když mám kartu v tašce a ještě přes peněženku plnou drobáků, tak to oznámí neplatná karta nebo konec slevy. Ale i když kartu přoložím přímo ke čtečce, tak to občas zlobí.
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě jednou k vánocům a silvestru, dovolím si tvrdit že mhd by mohla končit již v 16hod večer na štedrý den, ve dnech 25 a 26.12 by nejezdili tb linky 7 a 11 a ostatní linky mhd by začínali až v 9hod ráno dne 25.12.2006 - oproti minulým létům kdo si to sčítne úspora a víc řidičů doma.

Jinak způsob řešení dopravy, linka 99 v pevné trase, interval 30 minut - obslouží za jednu hodinu celé město, což jest 3 busy od 16 - 02hod, pak již jen linka 99 s tím že ráno by jezdila až do 9hod za 20kč jako NP - jedná se o zvlaštní přepravu a mylím že jednou za rok 20 kč místo 12,10 nebo 6kč nikoho nevytrhne, lepší než jít pěsky nebo taxíkem. Mhd není rozhodně taxi, ale linka 99 obsoží celé město, neříkám aby jela každých 10 minut, ale rozhodně je úspornější místo 20 trolejbusů+15autobusů jsou určitě lepší 3 autobusy které obslouží celé město. A další věcí je, že takle se může oponovat a spát na vavřínech dál, může se to snad zkusit, něco vyyslet a když se to neuplatí dal další rok se to může dát do normálu!!!

Ad: Honzin111 - míáš pravdu s těma půlnočníma, posila 99 by byla vhod

Ad:353 - elegantní a dostačující, když už nic tak alespon návrh jř dle 353, mám něco doma připravenýho k 99, pošlu.

PS: jízdní řády dělám znova, disk odešel, neměl jsem odzálohováno a čas mě nedovolil ed dlouhou dobu zprovoznit pc což je postřhnutelný z příspěvkové mezery!!!

A ještě jedna věc, proč po zrovoznění mostu se NP provoz vrátil na sukovku a nezůstal na třídě míru, co jsem zpozoroval a mám potvrzeno od vícero lidí, když nočnák jezdil přes třídu míru, jezdilo s ním daleko více lidí, má snad dp zájem zvyšovat zisk a mít svoje služby které nabízí využívané zákazníkama!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad honzin 111:

NP vozí většinou krom řidičů vzduch a další vecí je to že na štedrý den končí řidiču dřív a nočnákový bus je rozváží po pce, tak proč neovést řidiče a zároveň i nějakého toho cestující vzít sebou, a i kdyby měl jet autobus 2 hodiny prázdný a pak už vozit lidi tak se domnívám že jsem taky platící zákazník a očekávám nějaké služby, nebo snad mobilní operátor ti napíše na štedrý den že síť vypína v 17 hod a zapneji před půlnocí, jelikož jsou vánoce a technici jsou doma???

Jinak pohyb lidí se dá očekávat meti sídlišti a centr kde stojí za to zajistit přepravu, informovanost cestujících, mimořádný jřna zastávkách kde bude linka 99 napsaná v jenom jř od 17 - 09hod sloupečkově s poznámkou o platnosti z 24 na 25.12, hlášení ve voze na štedrý den, že provoz končí v tolik a tolika a další den začíná v tolik a tolik není k zahození s infem o zvláštní přepravě v této době
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lutep: Je to věc názoru. Obecně souhlasím s tím, že na Štědrý den by mohla MHD končit už mezi 16 a 17 hodinou.
Ale docela dost pochybuju o tom, že by lidi jezdili tou linkou 99. Do 22 hodin bude jezdit zcela prázdná a pak odveze možná několik málo jedinců.
Obecně jsou noční spoje v Pardubicích dost nepřehledné, že se lidi nevyznají v tom, kudy linky 98 a 99 jedou. Navíc svezení těmito linkami je doslova okružní jízda městem, než se někdo dostane do místa určení a cena 20 Kč není z nejmenších, že si myslím, že z důvodu cenového i časového se pro takovou rodinku vyplatí cesta pěšky Štědrovečerním městem a nebo taxikem, než by zkoumali jak a kudy je poveze nějaký noční spoj.
Sice se ve městě na Štědrý večer okolo půlnoci nachází asi 10 tisíc lidí, ale pochybuji však o tom, že by větší množství z nich použilo linku 99. Neatraktivní je její cena a nepřehledná její trasa i jízdní řád.
Jako nejlepší a nejpřehlednější řešení pro cestující veřejnost skutečně vidím provoz linky 13 na Štědrý večer od 22 do 2 hodin do rána v intervalu 30 minut. A věřte, že ta 13 bude především ve směru na Dubinu jezdit narvaná. Kdežto linka 99 bude téměř prázdná křižovat celé město.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5665
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě snad k linkám 98 a 99 přes třídu Míru: Když se to v dubnu zavedlo, překvapilo mě, že o tom nikde nebylo ani slovo (krom vlastních jízdních řádů, pochopitelně), všechny letáky informující o změnách v souvislosti s uzavírkou mostu o tomhle mlčely. Já osobně jsem si toho všimnul jen náhodou, když jsem koukal do nočního JŘ, kudy vede odklonová trasa NP-B do Polabin - a že je tam o pár řádků výš nějaká třída Míru místo Masarykovo nám., jsem si všiml jen náhodou - nebýt toho, jezdím i nadále celé léto s klidným svědomím po Sukově třídě.

A evidentně nejsem jediný, kdo má takovéhle problémy: http://www.dpmp.cz/jr-06-11/LA918.htm

Není to tak dávno, kdy jsem potkal autobus nočního provozu v neděli po páté hodině odpoledne na nadjezdu Paramo směrem k nádraží. Když jsem se pak ptal řidiče, co tam dělá, když má jezdit přes Jilemnického a Na Spravedlnosti, dotyčný řidič se docela divil, že už večerní 918 k BČOV nejezdí po trase Dukla točna - Dopravní podnik - nádraží - Palackého - Masarykovo nám. - Polabiny - BČOV, jako to bylo dřív.

Řidiče jmenovat samozřejmě nebudu, myslím, že on už si dá pozor, aby se podobná chyba vickrát neopakovala.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj návrh na provoz linku 99 večer je míněný trochu také jako gesto DP směrem k lidem - sice od 19.00 nejezdíme (jako obvykle), ale nekašleme na vás, pokud opravdu potřebujete, využijte linku 99. Mimochodem linka 99 (neboli nočák B) nepřehlednou trasu nemá, naopak proti lince 98 jezdí téměř stále po stejné:

 

Chybí tam jen ocásek pro občasné zajíždění Dukla, vozovna - nádraží
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5666
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chybí tam jen ocásek pro občasné zajíždění Dukla, vozovna - nádraží

... a to je stejně jen při výjezdu z vozovny, při svozu a rozvozu řidičů a kvůli svačině.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 16:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem - pohled na ten plánek mi znovu připomíná, jak jednoduše by linka 99 mohla být převedena do trolejbusové trakce:
 
Průjezd centrem by mohl být řešen i jinak (vše po Sukovce nebo vše po třídě Míru)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 16:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče linky 99, je velmi oblibéná u lidí oproti lince 98, většina lidí krom slovanáků a svítkováků využívá především linku 99 díky své jednoduchosti a pravidlnosti až na jeden pseudo spoj, na linku 98skoro nikdo nechodí z pátku na sonbotu a ze soboty na neděli krom úseku nám. Republiky - Dubina kde je jediným úsekem který je trochu vytížený na 98čce.

Určitě vylepením jízdních řádů speciálních na tento den a plánku od 353 cca 14 dní dopředu by nalákalo lidi nechat doma auta a jet autobusem!!! A ještě jena maličkost, pokud by cestující krom vylapení infa ve vozech a zastávkách dostali na přeprodejích při dobíjení karet a kupování průkazek kartičku ( papír )velikosti vizitky, popř o něco větší s informacema a jř této zvláštní přepravy tak rozhodně tento papír ve většině případů neskončí v koši ale jako užitečná věc v peněžence a na štedrý den to cestující použijí, jelikož si vzpomenou že to dostali při koupi průkazy a píše se tam jak jezdí mhd na štedrý den a silvestra!!!

PS: 353 pošlu ti můj výplod 99tky, je ale na 2busy.

počítám s ukončením provozu po 16hod 24.12 a zahájení 25.12 po 8hod
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.253
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:00:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravíčko,slyšel jsem v rádiu,že se v Pardubicích s nějakým nadměrným nákladem zamotali do trolejového vedení. Nevíte něco o tom? Hodilo by se i foto.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fotky budou na trolejbus.cz

za chvíli
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27615
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen k té debatě o štědrovečerních/silvestrovských spojích:
Těžko se něčeho takového dočkáme, když MHD je městem chápána ne jako služba občanům, ale spíše jako odlehčení silnicím, které by nepobraly IAD. A něco takového asi v těchto dnech moc nehrozí...
Možná by se to uživilo při nočním jízdném i bez dotace (celý večer asi dost těžko), ale proč si přidělávat starosti (zejména na Silvestra).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 353:

Mimochodem - pohled na ten plánek mi znovu připomíná, jak jednoduše by linka 99 mohla být převedena do trolejbusové trakce:


tohle co ty říkáš tvrdím taky a dlouho. S.K Neumana není nutno obsluhovat, Gorkého je za rohem!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:59:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Námět na reportáž pro TV Nova:
V pondělí 20.11.2006 před 15.hodinou postavil Dopravní podnik města Pardubic a.s. zákeřně své trolejové vedení do cesty řádně povolené přepravě vánočního stromu na Pernštýnské náměstí. Díky tomuto bezprecedentnímu kroku občanům města hrozí, že budou ochuzeni o sváteční iluzi. A teď se ještě od našeho zpravodaje dozvídáme, že pro další jízdu odmítají vypnout proud dřív jak v noci a na Prokopově mostě mají vedení nastražené asi o 1 m níž. Díky tomu bude muset jet souprava přes Karla IV. a z Jáhnovy ulice vlevo do Klášterní, kde díky tomu všemu bude na budově Krajského úřadu odřena omítka a asi spadne i ta lampa uprostřed ostrůvku.
Fotky naleznete na trolejbus.cz.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už tam jsou. Ty fotky teda.

www.trolejbus.cz
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě odjinud. Psal jsem, že lidi podle dotazů z webu DP nechápou stále o co jde v novém OS jde. A to lidé gramotní natolik, že si přečtou web DP, kde ale vůbec nikde není nic o časovém jízdném a nakonec vyplní formulář pro otázku ... a tam se zeptají:
Odesílatel: An****
E-mail: an***.****ova@seznam.cz
Jak se to tedy bude počítat??Jako pouze čas??Takže když bude ve městě zácpa, já za to ještě budu platit??A když přijde revizor, jak pozná, že jsem přiložila kartu k čtečce??Čipové karty mi přijdou jako holý nesmysl.Vysvětlete mi to, prosím


Uznávám, že odpovídat na podobné věci je určitě náročné.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm ten tazatel je fakt negramot a spíš je holý nesmysl odpovídat na tu otázku.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27634
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takových uživatelů MHD ale bude hodně, bál bych se i většiny
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mz hm to máš pravdu.jen aby ty tazatelé nebyli s poměrně vysokým vzděláním
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako ispirace na řešení dopravy na štedrý den a silvestra můžeme použít jř dopravního podniku městrá karlovy vary, je zde názorně ukázáno to co myslím:-)

http://www.dpkv.cz/jrady/051/51000.htm

http://www.dpkv.cz/jrady/052/52000.htm
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm ten tazatel je fakt negramot

Ale právě že není... Člověk, který umí zacházet s počítačem a dokáže bez prapisných chyb napsat otázku není "negramot". Ale proč se proboha ptají na takové nesmysly? Mnozí lidi zřejmě nejsou viditelně schopní "vytěžit informace" z textu. Pokud jim to někdo nevysvětluje přímo znova a znova, tak jsou viditelně úplně každé zveřejněné informace k ničemu...
Jak říkal kdysi jeden známý: "Lidé jsou různé, některé sou blbé a jiné jsou pitomé"...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Přesně tohle je princip předvádění OS na třídě Míru, podle mých informací tam chodí pořád ti samí lidé, pořád se ptají na to samé a pořád to nedokážou pochopit... Copak je to tak těžké? Přitom všechno, na co se ptají, mají napsáno v tom malém chytrém letáku, který pokaždé, když tam jsou, dostanou do ruky...
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vidíš 353 a jsme na začátku.Jsou lidé kterým to nevysvětlíš a to se můžeš stavět na hlavu
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5668
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, každému člověku, který za mnou přijde s tím, že potřebuje to či ono vysvětlit, nacpu do ruky leták a doufám, že mu bude k něčemu jinému, než na podpal do kamen. Ale moc iluze si v tomhle směru nedělám.

Ostatně, tohle není jen problém OS - když jsem před lety učil informatiku na jedné plzeňské střední škole, bylo to totéž - části lidí stačilo, když jsem to vysvětlil jednou, ostatní to pochopili, když jsem to podruhé zopakoval a jeden dva zoufalci potřebovali, abych se postavil přímo nad ně a krok po kroku jim vysvětlil, co po nich chci. A u některých si nejsem dodnes jistý, jestli to pochopili.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče Štědrého večera, tak i v Praze metro 24.12. končí svůj provoz mezi 18 a 19 hodinou. I tam pochopili, že 24.12. po 19 hodině nikdo nikam nejezdí. Tak pro koho by jezdila 24.12. po 19 hodině linka 99? Jaké řidiče by rozvážela domů, jak tu někdo uvedl, když pravidelné linky ukončí provoz po 17 hodině? Já bych vážně viděl jako rozumné zahájení Štědronočního provozu zhruba ve 22 hodin. A jelikož odhaduji, že okolo půlnoci ve městě bývá okolo deseti tisíc lidí, byl bych pro nějaké koncepčnější řešení než linku 99.

Pro mě jsou ty noční spoje skutečně nepřehledné. Za dvacet let, co fungují stále podle stejných jízdních řádů, nebyl dopravní podnik schopen na noční linky vyrobit zastávkové jízdní řády. Přitom by to nebylo tak složité. Jeden sloupek pro linku 98, druhý pro linku 99, žádný sloupek pro letní prázdniny. Kdyby pro tyto noční linky konečně vznikly zastávkové jízdní řády, lidi by tím třeba jezdily. Ale takhle skutečně nejsem přivržencem nočních linek v této podobě.
Člověk pořádně neví, na jakou stranu silnice si má pro ten určitý směr jízdy stoupnout, ne každý si umí představit, zda ta jeho zastávka, kam potřebuje, je na trase linky, málokomu asi dojde, že například od Krajského úřadu na Duklu linka 99 nejede přes třídu Míru a 17. listopadu, ale přes Karlovinu.
Lidé jsou například zvyklí, že když se postaví na zastávku před Zelenou bránu, něco k nádraží pojede. Komu běžně asi dojde, že když se chce linkou 99 dostat do Polabin či k nádraží, musí si namísto toho stoupnout ne před Zelenou bránu, ale ke Krajskému úřadu a nechat se povozit přes Karlovinu a Duklu a přes celé Polabiny než se dostane k nádraží. To tam každý bude daleko rychleji pěšky.
Nezlobte se na mě, ale já provoz linky 99 na Štědrý večer od 19 hodin rozhodně nevidím jako ideální řešení pro dopravu té spousty lidí domů po půlnoci.

Skutečně nevím, co je na té lince 99 tak, jak je nyní organizována, přehledného.
Nebo vám snad jízdní řád nočních linek tak, jak je například na http://www.dpmp.cz/jr-06-11/nocni.htm připadá přehledný? Tím se rozhodně nechci dotknout webmastera, ale spíš dopravního podniku jako takového. Když ta moje zastávka, ze které chce jet, není uvedena zde v tomto jízdním řádu, budu dlouho přemýšlet, mezi které dvě zastávky ji mám zařadit, pak začnu přemýšlet o tom, jak se v tom jízdním řádu hledá a teprove pak možná nějaký spoj najdu. Ale to pouze za předpokladu, že jsem z Pardubic a aspoň trochu se vyznám ve městě. Nešlo by s tím něco udělat?
mira123456
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.77.2
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:29:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro HQ:

proc lze jizdenku ODznacit az po oznameni "stanice"
a ne uz po oznameni "pristi stanice"

konkretne na zastavce pardubicky tocna kde 12 stavi asi na tri vteriny se to proste neda stihnout. zvlaste v kombinaci s hlaskou "neplatna karta"
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27643
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111:
S tím bohužel nelze než souhlasit. Noční linku jsme už jednou využili, ale jen proto, že na zastávku zrovna přijel nějakej autobus.
Zkuste si někdo takhle v jednu ráno (stačí ale samozřejmě za tmy) vylízt z nádraží a v té polotmě napřed hledat JŘ noční linky a pak zkoumat jakýsi nedůvěryhodný lejstro, z kterýho lze sotva pochopit, kterým zhruba směrem něco jezdí (stav cca v lednu).
Taxíky stojí hned vedle východu a pro dva už až tak drahý nejsou, navíc zastaví až v cíli (z busu jsme vylezli radši už u Globusu, takže jsme se ještě pěkně prošli).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna věc kterou tady hodně opominula, taxíky na silvestra a vánoce jezdí s přiřážkou, nástupka 50kč, kilometr dalších 50kč a jsou vytížený a nestíhaj takže o vidím tak že mhd na vánoce a silvestra ano, ale v úpravě, je tu přeci pro lidi, ne. Současný jř nočnáku je přehledný, lepší než dřív kdy byli spoje psaný na zastávkách ve stylu šejdrů kolo po kolu v řádku jak 98 tak i 99 a 99 má oproti 98 pevnou a poměrně jednoduchou trasu, nevyužívanost np provozu je díky tomu že nejezdí po třídě míru a centru se np provoz vyhýbá jakožto i jednoduchý plánek np provozu jako vytvořil 353 pro linku 99
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Štěpán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 17:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: O Štedrém večeru v Praze metro nejezdí proto, že není potřeba tak kapacitní spoj (interval by se sice dal prodloužit, ale k čemu ti je, když po 30ti minutách jezdí souprava pro víc jak tisíc lidí). Zato ale jezdí všechny noční linky tramvají a důležité denní linky autobusů tak, aby se jezdilo skrz celou Prahu. Takže je to jasně nastaveno na pokrytí co největšího území.

Takže pro Pardubice bych taky radši viděl linku 99 ale 100%ně s lepším informováním na zastávkách.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mira123456 : odpověď je v podstatě jednoduchá, systém je nastaven tak, aby po nahlášení stanice přehodil na dislejích název zastávky a tím ji identifikoval i graficky /je to v podstatě při vjetí vozu do pomyslné kružnice kolem ozačníku/. Pokud bychom to tedy otočili, tak budou mít zase problém ti, kteří nastupují a nestihnou se odbavit. Čili musím vypozorovat, kde je větší problém a pak to když tak upravit. Popřípadě jen zvětšit poloměr kružnice. To je ovšem limitováno zase nejbližší vzdáleností dvou zastávek, které tu máme. Nesmí se to přenat, jinak by došlo k tomu co cca před měsícem, kdy hlášení "koktalo".
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Honzas neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:07:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Headquarters: Mě se také nezdá jako příliš vhodné, že označení výstupu kartou je možné provést až po nahlášení zastávky, kde chci vystupovat. Je jediným řešením otočení systému? To by nešlo ošetřit tak, že označení výstupu by bylo možné již od ohlášení příští zastávky? Po přiblížení karty přeci systém pozná, že jedinou akcí, kterou může provést je označení výstupu. Již jsem také zažil "frontu ny výstup", protože se sešli 3 lidé u jednoho "strojku" a v trolejbusu bylo dosti narváno. Čili označení nástupu kdykoliv a označení výstupu od chvíle ohlášení příští zastávky, např. trolejbus vyjede od Grandu, ohlásí se příští zastávka tř. Míru a mohu si již označit výstup na tř. Míru a nečekat až se ohlásí zastávka tř. Míru a započne se vystupovat. Zvětšování kružnic kolem označníků vskutku asi není řešením.
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(nejen)Headquarters: Chápu nastavení odhlašování a přihlašování jak je teď, čemu ale nerozumím je proč v mezidobí mezi hlášením jednotlivých zastávek není možné označovat výstup i nástup zároveň pro dvě různé stanice.
Příklad, pokud nastoupím třeba u nádraží na trojku a pojedu jen k univerzitě, nevidím důvod proč bych nemohl označit výstup už o zastávku dřív po hlášení "Příští zastávka...". To by přece vůbec nemuselo omezovat ty co nově přistoupili - pokud přiložím kartu, která ještě nemá zaplacenou jízdu k terminálu kdekoli do ohlášení vjezdu na další stanici, označí se mi jako nástupní stanice ta správná. Ale pokud bych v tomhle období přiložil kartu, která už má zakoupeno a čeká na odregistrování, systém by se přece mohl chovat tak že jako výstupní stanici použije stanici následující - je nepravděpodobné že bych vystupoval za jízdy, a chybně zaměřených zastávek už je snad také minimum.
To mi přijde jako nejlogičtější nastavení, prostě rozlišovat mezi kartou ve vozidle již zaregistrovanou a kartou novou... Snad jsem to podal srozumitelně :-)
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 01:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna čistě přízemní: Podařilo se mi dnes (vlastně už včera) velmi nepříjemně došlápnout do díry mezi chodníkem (obrubníkem) a silnicí na zastávce u záchodků (Tř. míru) směrem k nádraží. Díra je přibližně naproti betonovému reklmanímu sloupu a je provizorně(?) vycpána jakýmsi kamenem, což celou situaci možná ještě zhoršuje. No a jen jsem to křupnutí v noze rozdýchal, tak cca o 2 metry dál jsem došlápl na hranu vyježděného koryta, které tam do silnice vymáčkly vozy stojící v zastávce. Taky nic moc zážitek. Pak jsem chvíli pozoroval šrumec a netrvalo ani minutu a nějaká slečna (ta měla navíc podpatky) si tam šeredně vyhodila kotník. To místo je docela frekventované, myslím, že by se s tím mělo něco udělat. Dík.
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.126.50
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 17:34:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koná se zítra ta schůze, o které se zde psalo?
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím, jakou máte na mysli, ale pokud jde o tu v hlavním stanu, tak ta platí. Od 15.00 tak do 16.30 ...... ale nevím kolik lidí přijde, zase tolik lidí se do kanceláře nevejde.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


flipy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.36.49
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:44:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, co se dneska stalo v autobuse 177 kolem zastávky Polabiny, Hypernova? Když jsem jel 6 do Polabiny kolem 17:35, letěla k tomu autobusu na zastávku rychlá a doktor běžel do autobusu a bylo vidět, že tam někdo leží, nevíte, co se stalo?
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 21:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Došlo bohužel ke zranění cestujícího, který zřejmě upadl při náhlém brždění vozidla. Podrobnosti budou v hlášení.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 10:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad sraz:
Mohu Vás, bohužel, ujistit, že dnes nemohu dorazit. Alespoň nemusíte mít obavy, zda se vejdeme do kanceláře...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 12:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá perlička:
V Pardubicích máme takovou raritu, že cena za stejnou trasu a projetí stejného počtu zastávek stojí na různých linkách různě vysoké částky. Jak je to možné?
Jednoduše. Když pojedete ze zastávky Autobusové nádraží do zastávky Polabiny, Sluneční linkou 6 nebo 18, zaplatíte při použití Pardubické karty 10 Kč. Pokud však stejnou trasu absolvujete linkou 13, přijde vás to pouze na 6 Kč. Důvodem je skutečnost, že za zastávku Polabiny, Sluneční je v případě linky 13 odbavovacím systémem považována točna a tudíž při výstupu na zastávce Polabiny, Sluneční (u Kauflandu) odbavovací systém u linky 13 má za to, že vystupujete o stanici dříve, tedy na zastávce Polabiny, kpt. Bartoše.
Pojedete-li tedy od autobusového nádraží ke Kauflandu linkou 6 nebo 18, zaplatíte při použití Pardubické karty o 4 koruny více než když stejnou trasu absolvujete linkou 13.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 16:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže Ti, co se nedostavili na dnešní avizovanou schůzku do hlavního stanu přišli o následující:

1)návštěva demosetu odbavovacího systému, kde je možné si cokoli vyzkoušet, včetně ovládání palubního počítače
2)informace o výstavbě nových trolejbusových tratí v Pardubicích
3)informace o strategii nákupu vozidel DP do roku 2010
4)změny v dopravě na území města v roce 2007 a změny v trasování linek
5)diskusi o historii MHD v Pce
6)spoustu dalších zajímavých věcí

To aby ostatní věděli, o co přisli.

HQ
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 19:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se teď zeptám na jednu věc, možná že je to někde napsané, nijak jsem to nestudoval. Jak se dá na kartu koupit třeba jednodenní jízdenka?
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 21:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters, ad.:
Hmm.Škoda. Body 1 nebo 5 by mě sice moc nezaujali, ale ostatní určitě ano.... Snad eventuelní příští setkání bude v příhodnější době. Připadám si v poslední době nějak příliš aktivní a nestíhám vše dořešit všas do konce.

Mmch, smím se zeptat, kolik účastníků bylo - popř. kteří?
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 06:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tr_Man: Předpokládám, že jednodenní nebo 24 hodinovou na kartu si zakoupíš normálně v předprodeji, v budoucnu, až dopravní podnik zakoupí nové jízdenkévé automaty, tak budeš moct jednodenní jízdenku na kartu zakoupit tam. Nyní si můžeš zakoupit jednodenní jízdenku v automatu, ale pouze v papírové podobě, nikoliv na kartu.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 07:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co že jel Martin J. ráno na šejdru od Panasonicu ke stavební škole???
Jestli se nemýlím...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 11:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

318 mimo provoz.
Neměl jsem včera čas zwebit to u sebe - a dneska jezdím 655 až do 00.12 - trolejbus 318 je na nějaký čas mimo hru. Má vysklené zadní okno - zaviněno jízdou t-384 se zapnutým topením po vozovně přes proudovou výhybku. Rozjely se mu klacky a při kolizi se sběrači t-318 došlo k tomuto:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5677
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 11:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: Zrada, byl jsem odhalen!

No a jel jsem tam proto, že mi ve středu dopoledne volal dispečer, jestli nechci v pátek K 2001+2051 místo toho řidiče, co tam jezdí obvykle. No a
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 12:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem si byl nafasovat Pardubickou kartu.

Mám jeden příklad:
1)
Jel jsem z Hradecké na nádraží (odečetlo mi to 10,-Kč).
2)
Pak jsem hned přestoupil na nádraží a jel jsem na autobusové nádraží (odečetlo mi to 3,- Kč).
3)
Pak hned přestoupil (odečetlo mi to 6,- Kč - nemělo by mi to odečíst 3,- Kč? Jel jsem zpět na nádraží jednu zastávku???).
4)
Pak jsem hned přestoupil a odečetlo mi to 3,- Kč a při dalšim přestupu mi do odečetlo zase 6,- Kč.

Mělo by mi to při každém přestupu účtovat 3,- (jízda do 3 zastávek)?

Jak to tedy je? Počítá se jen jeden přestup a na dalším přestupu se platím 100%?

Ad Martin_j: poslal jsem ti SMS.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 12:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mám dotaz k číslu na www.dpmp.cz o stavu vydaných karet

Počet vydaných
Pardubických karet:
18553 kusů


Jak se ty karty číslují? Já mám číslo karty 21xxx a na webu je číslo 18553.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 13:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Headquarters: O žádné schůzce v hlavním stanu jsem ani nevěděl, docela by mě tyto informace zajímali a chtěl jsem se vás na to pane řediteli osobně zeptat prostřednictvím mailu. Bylo někde info o této schůzce v hlavním stanu, pokud můžu příště poprosit, pošete mě informační e-mail abych se mohl dostavit:-) Předem díky
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27693
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 13:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo to zde, konkrétně již v archivu (na konci):
../2484/110551.html"../../clipart/sad.gif" ALT=":-(" BORDER=0>
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 14:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Ono to je okolo toho účtování odbavovacím systémem trochu zmatený. Osobně si myslím, že za poloviční cenu jsou pak všechny přestupy učiněné v rámci 30 minut od prvního odbavení (ve všední den). Ale konec konců se ti informace o tom, do kdy je zlevněné jízdné, objeví na displeji při prvním přihlášení. Potud teorie.

V praxi to je složitější. Ten odbavovací systém si každou jízdu účtuje tak, jak sám uzná za vhodné. Před časem jsem tu kritizoval špatné účtování zlevněných jízd o víkendu, od té doby se mi již několikrát stalo, že byly zlevněné jízdy chybně účtovány nejen o víkendu, ale i ve všední den, někdy mi ve všední den slevu v rámci 30 minut dalo, někdy ne. Když jsem to reklamoval v předpordeji na nádraží, paní mi s tím odmítla cokoliv dělat. Prý to je chyba toho konkrétního přístroje v autobuse.
Ti, co mají lítačku si můžou dobavovací systém pochvalovat. Ale ti, kteří jezdí na jízdenky poznali, že často mnohé znehodnocovače odmítají jízdenky označovat, ti co cestují Pardubickou kartou poznávají, že se často objeví hláška o neplatnosti karty nebo je jim špatně účtováno jízdné. Připadá mi to, že dopravní podnik o těchto problémech ví, ale raději o nich mlčí, protože systém je již v provozu téměř měsíc a nezdá se mi, že by se situace ať už se znehodnocovači jízdenek nebo s účtováním jízdného na kartu nějak lepšila.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2785
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 15:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky. Zatím to budu zkošet a dál uvidím.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Irisbus_citelis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám dotaz k Matrin_j: jezdite nekdy na sejdru 906? uz jsem tam 2x videl bus 99. A taky se chci zeptat, to vadi kdyz ma tolejbus zaply topeni a jede pres proudovou vyhybku a to se muze sberac az takhe ohnout? to je prehnany
www.bus-mafia.wz.cz--my homepage
Irisbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HQ: Já bych se chtěl zeptat o tý strategii nákupu vozidel do roku 2010, co ste vymysleli???
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5678
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 19:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Irisbus_citelis:

a) Jezdím naprosto úplně cokoliv, trolejbusy, autobusy, ranní, odpolední, noční. Funguje to asi tak, že dodám rozpisářce papír, na kterém je napsáno, že mám v pondělí čas do 11:30, v úterý do 8:30 a od 11:00, ve středu do 10:30, ve čtvrtek od 11:00 a tak dále - no a když se objeví nějaká neobsazená směna, která splňuje moje požadavky, tak jí můžu dostat. Pokud žádná vhodná směna není nebo pokud jí dostane jiný řidič, tak mám volno.
Pokud se pak uvolní nějaká směna ve chvíli, kdy už jsou zveřejněné denní rozpisy (cca. 4 dny předem) a někdo z řidičů onemocní nebo potřebuje z nějakého důvodu volno, může se stát, že mi zavolá dispečer a tu volnou službu mi nabídne (tak jsem dostal tu dnešní 2001+2051). No a nebo si najdu na rozpise neobsazenou službu a poprosím dispečera, ať mi jí napíše. Takhle jsem si třeba nechal na následující úterý napsat ranní sedmičku.

b) Autobus 99 mám sice přidělenej, ale pokud v daný den jezdím s trolejbusem, jezdím s jiným vozem a nebo nejezdím vůbec, může ten autobus dostat kdokoliv jiný. Naposledy jsem ho měl teď v úterý ráno na osmičce.

c) A pokud jde o tu fotku, já bych to viděl takhle: Tahle výhybka je nastavena tak, že kdo jede doleva, musí při průjezdu výhybkou odebírat proud, aby se výhybka přehodila. Kdo jede rovně, proud naopak odebírat nesmí. Trolejbus 384 chtěl jet rovně, ale protože měl zapnuté topení a to odebíralo proud, výhybka se přehodila. Co se ale stalo s tím sběračem, to nějak nechápu. Už jsem viděl sběrače zlomené...

 

(3.5.06, t 374),

viděl jsem i situaci, kterou směnový dispečer okomentoval slovy "Slečně Č. upadl klacek",

 

...mimochodem, tohle umím taky:

 

no a pak jsem viděl podobně zprohýbané sběrače v Burgasu v Bulharsku

 
 

- ale tam je to běžný provozní stav.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby bylo v tom odbavování jasno:

- O problémech víme a také se je snažíme okamžitě odstraňovat. V současné době je jen jedna věc, která zatím úplně 100% nefunguje, ale ta není tak podstatná
- Systém účtuje jízdné při přestupech správně a tak jak uvádějí tarifní podmínky. Přestupní tarif je při prvním přestupu. Další jízdné je za plnou cenu a potom zase přestup. Čili to, co tu psal Bart je v pořádku
- Čísla karet neodpovídají pořadovému číslu zákazníka od začátku vydávání karet, ale toto číslo na webu je skutečně počet vydaných karet cestujícím. Jinak již 39.000 o kartu požádalo.
- A situace v chování odbavovacího systému se zlepšila, to mohu zodpovědně říci
- Jo a ten sběrač byl ohnutý kvuli provazu a stahováku, když se provaz povolil, tak se "klacek" skoro srovnal
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2789
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters: děkuji za vyjasnění přestupů.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo prosím pomoct opravit VP, co mám na http://mestskadoprava.com/Vozidla/PCE.htm ?
Času Dost.
mestskadoprava.com / Web o VDP
C954E a ARWAY 12M 4ever

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace