K-report
 

Archiv do 05.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 05.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je přeci úplně něco jiného - DP není klasická firma (mnohdy bohužel, občas bohudík).
Bohužel není, proto taky není nucen konkurencí k neustálému zlepšování služeb zákazníkům. Což je nepochybně na škodu...

Btw, ještě jednu položku doplním k postřehům z provozu: označení vozidel na lince 4. Vozy mají na transparentech na celé trase konečnou "Polabiny točna" s doplňkových inverzním řádkem, kde se střídají vybrané zastávky na trase. Chápu, že linka je oficiálně deklarována jako polookružní, ale vůz jedoucí z Polabin s textem Polabiny točna je matoucí. Imho by bylo lepší dát tam Třída Míru a změnu cílové stanice na transparentech provést po výjezdu ze zastávky Zimní stadion.
Ostatně - linka 27 je také polookružní a směrem na Duklu jezdí s nápisem Dukla.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5540
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by mimo jiné pomohlo to, kdyby DP od začátku propagoval to, že papírové předplatní jízdenky se budou měnit po dobu několika měsíců a tím rozložit zájemce do delšího období.

Ano, tohle byl včera u cestujících poměrně častý dotaz: "Mám koupenou roční lítačku. Bude mi teď ještě platit?"

Co se týče hlášení zastávek, tak mne docela mrzí, že na to nebyla na stránkách DP provedena anketa

Byla anketa, kde si lidé mohli vybrat, jaký hlas má to hlášení namluvit. Nebo myslíš ještě něco jiného?

že revizoři teď fungují jako poskytovatelé informací

Bylo nějak oficiálně stanoveno, kdy končí cestujícím doba hájení a revizoři zase začnou rozdávat pokuty?

čipovou kravinu si pořizovat nebudu (jako bych jich už neměl víc než dost )

Ano, Pardubická karta (mám jí jen ve verzi "Karta řidiče") je už jubilejní desátá, kterou nosím v peněžence. Banka, DP Plzeň, ČSAD Plzeň, univerzita, ISIC, Makro, zdravotní pojišťovna, karta na slevu při tankování nafty, "píchačka" z DP, no a teď ještě PaK.

mačkat se lze i jinde než v MHD, a příjemněji...

Příjemněji to lze i v MHD
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skrze ICQ právě diskutujeme s kolegou nešotoušem na téma nového odbavovacího systému. Neví o něm vůbec nic, zřejmě ho veškerá propagace DP minula. Nicméně položil velice zajímavou otázku:
takze kdyz vecer nastoupim, prihlasim se tou litackou v podobe karty u ridice. hele, a jak je to poreseny s ochranou dat??? nemam zajem, aby si kazdej jouda moh u dopravaku zjistit, ze jsem vcera vecer v jedenact jel z dubiny do polabin. imho by to meli dostat maximalne fici a to leda kdyz na to budou mit duvod...
Vysvětlivka: Fíci = příslušníci Policie ČR

To je imho zajimavá otázka. Jak je vyřešena ochrana dat cestujících? Čímž nemyslím ochranu osobních dat, tam problémy neočekávám, ale ochranu informací, kdo kdy a kam cestoval?

Martin_j:
No a to Ti v tom výčtu karet ještě chybí řidičák a navíc máš štěstí, že máš jen jednu bankovní kartu...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: podobná situace nastává při přepravě olomoucké tramvaje T3 na vagoně ČD. Všechny dveře jsou zajištěny deskou nebo zadrátovány zevnitř. Před složením se najde dobrovolník, který vleze dovnitř tramvaje T3 oknem a otevře dveře ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5542
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spoje od největší školy široko-daleko k nádraží budou plný asi pořád

Pro představu - Plzeň: Univerzita stojí na kraji obchodně průmyslové zóny na okraji města, k tramvaji je to buď 20 minut pěšky nebo stanici autobusem. Autobus jezdí takhle:

http://www.pmdp.cz/grafikony/Provoz011106/ST291070.HTM
http://www.pmdp.cz/grafikony/Provoz011106/ST863396.HTM

A od tramvaje k univerzitě:

http://www.pmdp.cz/grafikony/Provoz011106/ST598594.HTM
http://www.pmdp.cz/grafikony/Provoz011106/ST505940.HTM

Než se toho někdo z vás chytí a začne chválit/kritizovat, měli byste vědět, že:

Ve směru do města přijíždjí k univerzitě často autobusy už plné - pracující lid z Panasonicu, nakupující líd z Tesca (dříve Carrefour). No a když ve škole skončí v sedm večer přednáška a sto padesát studentů se vydá na zastávku s úmyslem nacpat se do karosy s kapacitou 100 lidí, která je už napůl plná... Zažil jsem, že se řidič v zastávce ani nenamáhal otevřít dveře, vypráví se taky, že jedou studenti dokázali vymáčknout sklo v okně jen tím, že se na něj mačkali.

Ve směru od tramvaje k univerzitě: Jakákoliv snaha o proklad těch dvou linek je zbytečná, protože třicítka je polookružní linka kolem celého města a z Košutky na Bory jí to trvá 45 minut, takže na Bory přijíždí pravidelně s nepravidelným zpožděním, výjimečně pak i včas. Stává se i to, že se dva autobusy někde na trase dojedou a předjedou. Jen tak pro představu, letos na jaře jezdilo na téhle lince 27 z 83 autobusových kurzů, které existují.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5543
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a to Ti v tom výčtu karet ještě chybí řidičák a navíc máš štěstí, že máš jen jednu bankovní kartu...

A na co by mi bylo víc bankovních karet, když stejně nemám, co s nimi vybírat?

Řidičák nepočítám, to je kartička trošku jiného formátu a ten mám jinde. A to nemuvím o tom, že dva mám řidičáky, A1+B+C+D z roku 2003 a pak ještě A1+B z roku 1999, který mi zapomněli sebrat, když mi ho v roce 2002 měnili za A1+B+C.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27110
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 00:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen ještě pro srovnání - IDOS (a podobné množství ještě z druhé zastávky nedaleko - ve výsledku to pak hodí zhruba toto).

Zde je ale podstatné napsat, že univerzita neleží téměř v ÚP (navíc cestou do obce, která by ráda, aby se jí vešli obyvatelé do spojů placených z obecního rozpočtu), ale na spojnici největšího sídliště a centra...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 06:57:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se front týče, tak to je asi normální lidská vlastnost nechávat vše na poslední chvíli
Ale vždyť to není žádná pravda. Ty fronty před předprodeji jízdenek stojí již od září, tedy dva měsíce. Jděte se do některé z předprodejí podívat a uvidíte, že ten personál má problémy s tím Vám kartu správně nabít, všechno jim strašně dlouho trvá, kdyby pracovali svižněji, tak by ty fronty rychlejc postupovaly. Tam prostě mělo být na přechodnou dobu od září do listopadu dvakrát tolik přepážek a co se týče prodejní doby, tak 28.10. na státní svátek, dva dny před zavedením OS, kdy měla řada jiných obchodů otevřeno, byly předprodeje DPmP uzavřeny. A to už nemluvím o řadě čipových karet, které byly vyrobeny chybně že nefungují nebo že je na nich uvedeno špatné jméno. Takovýchto vadných karet jsou minimálně desítky.
Prostě tohleto dopravní podnik jednoznačně podcenil, to mi nikdo nevymluví.

A to, že dopravnímu podniku trvá nyní podle některých informací 5 týdnů vystavení karty oproti původním dvěma týdnům, je taky trestuhodné. Kdybych si jako slušný cestující vystál někdy okolo 10. října frontu na vystavení čipové karty a dodneška ji neměl vystavenou, rozhodně bych nebyl ochoten ty první dva týdny v listopadu platit jednotlivé jízdné, prostě bych jezdil načerno. Takže kdyby mě v první polovině listopadu kontroloval revizor a chtěl na mě zaplatit pokutu, okamžitě bych podával trestní oznámení na dopravní podnik. Já přeci nebudu doplácet na chybu dopravního podniku, že nestíná vyrábět karty v termínu. Takže proto jsem zcela jednoznačně pro, aby minimálně dva týdny dopravní podnik vozil lidi zdarma !!!
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 07:07:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla anketa, kde si lidé mohli vybrat, jaký hlas má to hlášení namluvit. Nebo myslíš ještě něco jiného?
Ale samozřejmě, že myslí něo jiného. Řeč tu byla o tom, zda se hlášení následující zastávky nemělo ozývat již také při hlášení té současné zastávky.

Jinak co se označovačů jízdenek týče, za uplynulé dva dny jsem odhadem zahlédl alespoň na padesát lidí, kteří si označovali papírovou jízdenku a jen asi dva nebo tři, kteří se přihlašovali či odhlašovali kartou. Takže zcela jednoznačně je daleko více používán označovač jízdenek než terminál na čipové karty.
Navíc jsem již zažil, že do trolejbusu jedněmi dveřmi současně nastupovalo pět lidí, kteří si označovali jízdenku ve strojku, takže nastupovali do trolejbusu postupně za sebou a zpomalovali tak nástup. Kdyby byly strojky na označování jízdenek po obou stranách dveří, tak by se odbavování urychlilo. Obzvláště když jak zde již bylo uvedeno, jsou ty označovače jízdenek poruchové a jsou používány několikanásobně více než terminály na čipové karty.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 08:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bláboly v MfD:

Nemůžu si pomoci, zrovna jízdné je podle mne na webu DP srozumitelně http://www.dpmp.cz/index.php?str=6 - takže jak přišli na jízdenky ze osm korun, to fakt netuším...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:25:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se chcete svézt MHD v Pardubicích zdarma, máte možnost !!!

V autobusu číslo 152, který nyní jezdí na lince číslo 6 nefungují terminály. Na všech displejích svítí nápis "Schutting down, Deconfiguring Network". Terminály v tomto autobuse neakceptují ani papírové jízdenky a ni čipové karty. Hlášení zastávek však funguje. Takže na lince 6 se můžete autobusem 152 svést zdarma.
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z dnešního rána:

Zpoždení 6 minut přičítám špatnému počasí (linka 11, 7:36 z polabin)

Na zastávce několikrát zaznělo slůvko "idioti", skupinka padesátníků tak komentovala změny v tarifech a jízdenkách.

Odbavení mojí přenosnou kartou v pohodě, při výstupu jsme byli dva a byl jsem příjemně překvapen, jak rychle po sobě šlo karty přiložit. Pochvala.

Několik cestujcích bojovalo s označením jízdenek
a) hledali klasické strojky anžto usoudili, že terminálem jízdenku neoznačí
b) když už našli, měli veliký problém zastrčit lístek - štěrbina je velmi tenká a cestující jsouce zvyklí na zastrkáván z vrchu měli problém... Nakonec asistovali mladší cestující a pomáhali s označováním
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5546
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych nezapomněl, včera jsem se setkal se zajímavým problémem.

Přijíždí autobus linky 12 k TMS. Když se blíží k zastávce, ozve se hášení "Té em es". Autobus projede kolem zastávek, dojede k točně, aby se mohl obrátit a zajet k zastávkám - a ve chvíli, kdy se otáčí, se vzdálí od zastávky natolik, že to GPS vyhodnotí jako "autobus opustil zastávku" a ozve se "Příští zastávka Průmyslová/Zámeček".

Takže řidič se musí ručně vrátit o zastávku zpět.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:59:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_J: Zajímavý problém s tím hlášením u TMS. Takovýto problém snad již mělo odhalit oněch 350 testujících, kteří v říjnu křižovali město s čipovými kartami. Proč se na tento problém přišlo až nyní? Upozornilo vůbec oněch 350 testujících na nějaké problémy?
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 14:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: No, imho bys měl spíš napsat "řidič MJ se ručně vrátí o zastávku zpět". Chtěl bych vidět, kolik dalších to udělá a kolik se jich na to vykašle...
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 15:02:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vám nevím. Přečetl jsem si pojednání o používání Pardubické karty na stránkách www.dpmp.cz a popravdě řečeno větší slátaninu jsem už dlouho nečetl (snad jen v tom včerejším článku v MF Dnes ). To myslíte vážně? Jsou tam sice krásné fotografie toho, co kdy obrazovka terminálu ukazuje, ale pochopit z toho způsob odbavení, se mi nepodařilo.
Především tam není ani slovo o tom, že je rozdílné odbavování u personalizované a u nepersonalizované karty. Není tam ani zmínka, že u personalizované karty pro vlastní odbavení stačí kartu ke čtecí zóně pouze přiložit a u té nepersonalizované si musím na displeji vybrat plné či zlevněné jízdné a volbu pak potvrdit. Jen mi není jasné, když jednou rukou budu na obrazovce provádět volbu a druhou rukou musím držet kartu u čtecí zóny, kde pak budu držet zavazadlo... Proč potřebuji k odbavení ve vozidle pomocí nepersonalizované čipové karty k tomu obě ruce? Proč je to tak složité?

Co má znamenat věta U předních vozidel je to vždy terminál vlevo od schodů, který jako jediný ve voze nepřijímá karty. ???
U jakých předních vozidel? Snad u předních dveří vozidel, ne? Proč jsou na stránce www.dpmp.cz o ukázce odbavení takovéto nesmysly?
To opravdu dopravní podnik není schopen někde uveřejnit zcela jednoznačný a srozumitelný návod na to, jak se odbavit ve vozidle čipovou kartou?????
Nebo snad někdo z té "slátaniny" na stránkách www.dpmp.cz pochopil, jak se odbavit?
Nechtěli by jste se v dopravním podniku nad sebou trochu zamyslet? To vám nevadí, že cestující při odbavování čipovou kartou nevědí, jak mají postupovat? Skutečně chcete všechny cestující odradit od cestování MHD?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5547
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 15:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..a kolik jich vůbec ví, že to jde, vrátit se klávesou o zastávku zpět.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 15:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U jakých předních vozidel? Snad u předních dveří vozidel, ne? Proč jsou na stránce www.dpmp.cz o ukázce odbavení takovéto nesmysly?
Ty ses nikdy neupsal viď?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 15:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím - opravdu prosím - pokud najdete na DPmP vyslovené nesmysly či překlepy, dejte mi vědět! Mimochodem ta stránka o odbavení vznikla na můj popud, tedy jsem si ji vymyslel > nafotil > vyrobil > popsal a DP nic nenamítal. Jestli máte nápad, jak OS popsat ještě lépe, sem s ním.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 15:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jinak - myslím, že HQ nebude nic namítat: vyzývám tímto vážené kritiky, aby zkusili sepsat stručný a jasný popis používání nového OS, potažmo PK. Já mám zkreslený pohled na věc, auto před barákem a kartu jenom řidičskou. Takže zcela vážně - napište pojednání o obsluze terminálů a po schválení to vywebíme.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 17:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"U předních vozidel je to vždy terminál vlevo od schodů, který jako jediný ve voze nepřijímá karty."

Aniz bych hodnotil (ne)smyslnost vety prave v tomto miste mi ctecka chybi nejvice. Po nastupu bych se v klidu presunul do predni casti vozu, kde stejne sedavam nejradsi (abych mel prehled) a tam se v klidu odbavil. Moznost tu sice je, akorat musim lezt na predni schody do zorneho pole ridice, abych se dostal k vlekemu terinalu u prednich dveri... Ten predni klasicky terminal opravdu citelne chybi, nastupovai by bylo vyrazne plynulejsi... Takhle musim s kartou jako posledni abych neblokoval dvere, pripadne se pak k terminalu u strednich dveri vracet. Ach jo. Dtto vystupovani prednimi dvermi, logovanim blokuji dav valici se za mnou. Kdybych si mohl vystup v klidu odpipnout na tom nefunkcnim terminalu, zase by bylo o kousek lepe.

Zaver: Neelektronicky terminal v predni casti vozu je pro me vaznou chybou v ergonomii celeho systemu (aneb je videt, se se planovalo a testovalo v nekritickych podminkach, kdy na nastup/vystup rozhodne nebylo jen par vterin)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 17:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevidím to jako nějak velký problém. Na přiložení karty vám stačí ani ne 2 vteřiny. Prostě půjdete plynule okolo a dotknete se terminálu u prostředních dveří a dojdete až dopředu, to je to takový problém?

Vepředu při výstupu by vám snad mohl stačit ten terminál, co tam je, trvat to bude asi stejně dlouho jako při nástupu, tak proč chcete další?

To co tu píšete vidím jako maličkost, jsou teda horší problémy s OS spojené.
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 18:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man: ano, ano, problém je však s mojí neosobní kartou - přiložit, pípnout, pípnout, přiložit znovu - cca 5 vteřin - a to už je dost
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 18:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si taky myslím, že umístění terminálů je jen věcí vedlejší. Navíc přes veškerou kritiku tohoto systému jezdí em-testy od Varů po Košice (neřeším, jak úspěšně) - takže nějakou praxi a zkušenosti přece výrobce už má. A to asi i v problematice umístění terminálů.

Například z DP Bratislava, DP Prešov, SAD BBDS (OZ Brezno, OZ MHD Banská Bystrica), SAD Bratislava (OZ Malacky, OZ Pezinok, OZ Senec), SAD Dunajská Streda (DZ Galanta), SAD Humenné (OZ Svidník, DZ Vranov nad Topľou), SAD Liptovský Mikuláš (OZ Dolný Kubín, OZ Ružomberok, prevádzka Lipt. Hrádok, prevádzka Námestovo, prevádzka Trstená), SAD Lučenec (OZ Revúca, OZ Rimavská Sobota), SAD KDS Košice (OZ Rožňava, OZ Spišská Nová Ves), SAD Michalovce (OZ Trebišov, Prevádzkáreň Kráľ. Chlmec, Prevádzkáreň Sobrance), OZ Komárno, OZ Levice, SAD Poprad (prevádzka Kežmarok), SAD Prešov (OZ Bardejov, prevádzka Lipany, prevádzka Sabinov), SAD Prievidza (OZ Bánovce na Bebravou, DZ Partizánske), SAD Trenčín (OZ Ilava, OZ Nové Mesto nad Váhom, OZ Považská Bytrica, prevádzáreň Púchov), SAD Trnava (OZ Hlohovec, OZ Piešťany, OZ Senica nad Myjavou), SAD Zvolen (OZ Žiar nad Hronom, OZ Modrý Kameň), SAD Žilina (OZ Čadca, OZ Martin, prevádzka Bytča), Autobusy Karlovy Vary, AUDIS HC, BORS Břeclav, BUS Slezsko, Česká silniční autobusová doprava Příbram, ČSAD autobusy Plzeň, ČSAD BUS Ústí nad Labem, ČSAD Frídek Místek, ČSAD Havířov, ČSAD Karviná, ČSAD Kroměříž, ČSAD Liberec, ČSAD autobusy Plzeň, ČSAD Semily, ČSAD Vsetín, DP Mladá Boleslav, DP Karlovy Vary, DP Teplice, Karel Housa – Housa Car, Městský dopravní podnik Opava, TQM Opava.

Oni to asi nebudou úplní amatéři , i když to tak může občas vypadat.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 18:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorát mohli udělat hezčí ty hodiny do vozů
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 18:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Docela mě zaujala ta závada na 388. Jak to bylo s reakcí na mačkání tlačítka? Bylo to taky otočené, nebo se to muselo mačkat tam, kde je to tlačítko normálně, ale kvůli špatnému otočení obrazovky tam není?
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 19:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

388 - Tlačítko se muselo mačkat na místě kde mělo být a nebylo. Jo a ten výčet měst s em-testem je kopírovaný z jejich webu, takže za Frídek-Místek nemůžu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5551
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 19:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten seznam je sice pěknej, ale ono je dobré rozlišovat, o jaký druh OS jde. Je tam třeba zmíněno ČSAD autobusy Plzeň, tam jsou to ale jen úplně obyčejné pokladny v autobusech u řidče, podobné, jako má Connex. Takže to umí tisk jízdenek včetně možnosti úhrady platby čipovou kartou (= elektronická peněženka) a to je asitak všechno.

Část autobusů (v plzeňské pobočce pak všechny) jsou vybaveny novějším typem pokladen, jejichž klávesnice nápadně připomíná to, co máme teď v DP, tyhle pokladny mají oproti svým předchůdkyním pár funkcí navíc. Například se dají programovat dálkově, není tedy nutné aby při změně jízdních řádů obíhal všechny autobusy někdo s kartou a nahrával do nich data, stačí když se autobus se zapnutou pokladnou vyskytne v Plzni na autobusovém nádraží, na dvoře garáží a nebo na dálničním přivaděči od Prahy - a data se zaktualizují sama. Je tu prý ale drobný háček, u těchhle poladen prý v mrazech zlobí displej. Takže uvidíme, jestli se tenhle problém vyskytne i v Pcích.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 19:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chyby na odbavovacím systému jsou přirozené, bohužel musím konstatovat, že představenstvo se do něj vrhlo po hlavě a toto jsou důsledky. Nemyslím si však, že by to bylo něco dramatického. V HK fungovala zkušební doba pár měsíců a taky jsem musel několikrát kartu reklamovat pro náhlou nefunkčnost. Je to jen technika a ta občas zlobí, stejně jako lidský faktor.

V souvislosti se stížnostmi na předprodeje: plánuje se instalace automatů na dobíjení čipových karet ve městě? Například mě napadlo, že by třeba v budově Globusu, na zastávce U Grandu, Dukla,náměstí- mohli být instalovány. Výhodou automatu je, že je v provozu venku, čili nonstop. pokud je v dohledu kamery, pak je i v relativním bezpečí a kdokoli si může kdykoli čipovou kartu dobít.
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 20:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když o tom tak teď přemýšlím, zaráží mě jedna věc: a sice cena celého projektu. A to ne že by byl předražený, ba právě opačně: Vycházím z obecně dostupných informací: 25.000.000 Kč, 800 počítačů, 160 řídících jednotek s GPS, servery a vše okolo. Protože co se terminálů týče, jedná se o proprietární řešení (nikoliv masovka vyráběná ve statisícových seriích), odhaduji cenu jednoho terminálu minimálně na 30.000 Kč. (Počítač, displej, antivandal provedení, něco musel stát vývoj, výroba, SW...), takže jsem na 24.000.000 jenom za terminály. A není mi jasné, jak za milion pořídit ten zbytek... Jenom těch 160 řídících jednotek je minimálně dalších 5 milionů... Chyba v úvaze? Může HQ alespoň naznačit cenu jednotlivých komponent? Dík.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 20:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 353 chybí ti tam Osnado,ČSAD Jablonec n/n,CDS Náchod,_Transcentrum,ČSAD ČB,Connex provoz Jeseník
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 21:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Procházím jízdní řády na webu a překvapují mě časy uváděné mezi jednotlivými zastávkami. Namátkou na lince 6 úsek Dukla náměstí - Dukla vozovna: 5 minut. Nebo úsek Krematorium - S.K.Neumanna: 0 minut (např. zde: http://www.dpmp.cz/jr-06-11/JR770.HTM). Nemluvě o tom, že na uvedeném JŘ je odlišný počet řádků ve sloupci zastávek a ve sloupci časů...

D_cestuje_mhd:
Těch 30.000,- Kč je imho úplně mimo realitu. Osobně odhaduji cenu jednoho terminálu tak na 5.000,- Kč, možná ještě méně. Evidentně je maximálně využito toho nejlevnějšího, co bylo k dispozici, viz např. použití běžného paralelního kabelu, který jednak vypadá příšerně a druhak dost omezuje pohyblivost panelu, na druhou stranu stojí lehce přes 20 korun, zatímco speciální kabel byl stál několikanásobek - viz zde: http://www.trolejbus.cz/pce1/emt-kabel.jpg
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 23:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se zeptat, k čemu je dobré označení vozu "99 Noční provoz B"? Mohlo to klidně zůstat při starém a nemusely se zatěžovat mozky lidí novou změnou (a že jich tu teď není málo).
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 08:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak označení linky, na nočním provozu mi mnohem víc vadí, že definitivně přestal jezdit do Pardubiček. Přijde mi to kapku zvrácené, nechat bez obsluhy nemocnici a noční lékařskou pohotovost.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 08:56:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Aha, tak to jsem netušil, že to vzniklo na tvůj popud. Jasně, upsal jsem se a mnohokrát. Ale celkově mi ta stránka o ovládání OS přijde, že to nemá hlavu ani patu. Především neřeší rozdíly mezi personalizovanou a nepersonalizovanou kartou, člověk se tam vlastně nedozví, jak samotné odbavení probíhá. Viděl bych to tak, že by tam byl popsán způsob odbavení personalizovanou kartou pro jednoho cestujícího, odbavení personalizovanou kartou při koupi jízdného pro spolucestující, dále pak odbavení nepersonalizovanou kartou pro jednoho cestujícího, nepersonalizovanou kartou při zaplacení jízdného pro spolucestujícího, způsob odbavení při používání papírové jízdenky. Dále by tam měla být uvedena možnost vytištění dokladu a tím i nutnosti vystoupit předními dveřmi okolo řidiče. Prostě to, co je uvedeno na stránce nazvané Ukázka odbavení je hodně nepochopitelné a nesrozumitelné. POkud ale budu mít čas, tak zkusím něco přes víkend načrtnout a pošlu ti to do emailu.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 08:58:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jinak, abych nen nekritizoval. Pravdou je, že ten odbavovací systém jako celek se zdá zatím docela funguje, až na nějaké malé mouchy, snad tent systém nebyla od odpravního podniku špatná volba.

Taky nesouhlasím s názory, které tu zazněly, že dopravní podnik včas nový systém nepropagoval. Vždyť v průběhu září a října vyšlo v novinách několik článků, které na tuto změnu obecně poukazovaly, byly reklamy v rádiu, letáčky ve vozidlech MHD. Navíc konec konců, když se ve vozidlech v září objevily držáky čteček a v říjnu pak samotné čtečky, tak by snad i blbému došlo, že bude nějaká změna v odbavování.
Veškerá tato reklama byla však zaměřena pouze na to, že cestování Pardubickou kartou bude cenově výhodnější než cestování na papírové jízdenky a že budou zohledněny přestupy.

Co však dopravní podnik podcenil, je jakási instruktáž, jak nový odbavovací systém používat, leták nazvaný "Pardubická karta - výhody především" opět více méně popisuje výhody této karty, samé reklamní hesla, ale jak prakticky bude odbavování fungovat, tam je uvedeno jen náznakově, podobně jako na webu dpmp.cz .
Další věcí, kterou dopravní podnik hodně podcenil, je samotná výroba a distribuce čipových karet, o čemž jsem tu již psal.
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 09:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aniž bych chtěl být příliš jízlivý, otázka je zda se daly přichystat instukce k ovládání pokud se SW měnil až do poslední chvíle. BTW mnoho screenshotů v instruktáži DPMP vůbec neodpovídá realitě. Co se www instruktáže týče, viděl bych to na nějaké flashové udělátko, leč takovou technologií nedisponuji.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 09:18:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD 353: Navíc si myslím, že každý měl k čipové kartě automaticky dostat nějakou informační brožurku ve formě skládačky jako je ta "Pardubická karta - výhody především", kde měl být jasný a srozumitelný návod, jak zacházet s kartou a jak postupovat ve vozidle MHD při odbavování.
Možná budeš namítat, že byl po celý měsíc přistaven u záchodků trolejbus, ale jak jsem již psal, ani tady jsem se nedozvěděl vše potřebné předeším o rozdílném odbavení personalizované a nepersonalizované karty či o tom, kdy si mohu označit výstup, zda hned po odjezdu ze zastávky nebo až po příjezdu na tu následující zastávku.

Navíc postup při odbavování nepersonalizovanou kartou mi přijde docela nepohodlný, když musím jednou rukou mačkat tlačítka na displeji a druhou rukou držet kartu u čtecí zóny.
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 09:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ta neexistence návodu dodávaného ke kartě zamrzí.

Co se zastávek týče, zatím je to ve stadiu AKCE 3+1 zdarma(tedy pokud opravdu nepočkáš, než se ozve hlášení zastávky, ale to už bus de-facto stojí), nicméně přimlouval bych se, aby to tak zůstalo.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 09:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Ano, a ve třetí ruce držet zavazadlo a čtvrtou rukou se držet madla, pokud se vozidlo již rozjelo. A to celé nejlépe v plně obsazeném vozidle, kde na tyči u čtečky visí pět jiných cestujících...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 10:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Především neřeší rozdíly mezi personalizovanou a nepersonalizovanou kartou a další připomínky k stránce s ukázkou.

Takže asi takhle - když Jára Cimrman předepsal jedné postavě ve své hře maďarštinu, měl k dispozici jídelní lístek hotelu Pötöfy a jízní řád. No a já jsem měl (a mám pořád) k dispozici jediný oficiální zdroj - a to tohle> www.dpmp.cz/download/navod-karta.pdf. A nejsem kouzelník, abych toho napsal víc, než co tam je. Napříkla o rozdílu v odbavení karty v provedení personalizovaném a nepers. jsem si přečetl až tady. I proto vybízím ostatní ke spolupráci! Návod ve formě flashové legrácky je určitě možný, i bychom asi měli kolegu, který by něco spáchal, ale určitě to dělat nebudeme. Bylo by to drahé, pozdě a navíc je normální stránka podstatně lépe editovatelná při změnách...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 10:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná budeš namítat, že byl po celý měsíc přistaven u záchodků trolejbus
Ale vůbec nebudu - já tady přece sám píšu o nedostatečné osvětě! Jenže já to neovlivním, jsem externí webmaster a nikoliv interní redaktor webu DP.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 10:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Já sice nevím, jak to je přesně, ale určitě se tam ta karta musí držet? Když kupuješ jízdné pro spolucestující na personalizované kartě, tak se to tam držet nemusí, musí se to pak po dokončení operace zase přiložit. Držet se to musí při režimu "Info". Jestli máš pravdu, tak se omlouvám.
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 11:12:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tr_Man: Přiznám se, že nevím. Sám mám personalizovanou katu a navíc ještě lítačku, takže kartu vůbc nikam nepřikládám. Tyto informace o přikládání karty k terminálu a současném mačkání tlačítka, kdy člověk opravdu pak nemá žádnou volnou ruku, mám od dvou lidí, kteří takto na nepersonalizovanou kartu cestují a pak mám informace z tohoto fóra.

Stejně jako 353 i já jsem mnohé informace o odbavování nalezl také pouze na tomto fóru. Bohužel na oficiálních stránkách není vpodstatě vůbec nic. O rozdílném odbavování personalizované karty a nepersonalizované opravdu nikde nic napsáno v žádném letáku ani nikde jinde není.

353: Já jsem to nemyslel jako tvoji kritiku. To bylo míněno jako kritika dopravního podniku. Naopak oceňuji tvou obětavost i když nejsi kmenový zaměstnanec dopravního podniku. Ale snad práně tito dopravní nadšenci jsou mnohdy daleko lepší. Asi nebýt tebe, na oficiálním webu dopravního podniku by o odbavovacím systému nebylo skoro nic.
Takže nakonec zaplať Pánbůh za tuto diskusi, protože jsme se tu aspoň dozvěděli něco o tom, jak probíhá odbavování, když už to samotný dopravní podnik úspěšně tají.
Je to smutné, že se o způsobu odbavení dozvídáme vlastně až z tohoto fóra a ne z oficiálních zdrojů dopravního podniku.

Takže jak jsem již uvedl, přes víkend něco napíšu a v pondělí pošlu, předpokládám, že tak učiní i další, takže by se pak dal dát dohromady nějaký srozumitelný návod pro cestující.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 12:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin, Trolleybus: Tr_man má pravdu, stačí jedna ruka - přiložím, odejmu, namačkám, opět přiložím. Při testování jsem to tak dělal vždy, ale právě v tom předváděcím tr-buse to zaměstnanec dělal tak, že u terminálu držel kartu celou dobu - odtud možná pochází tato dezinformace .

web DP: Tak to Tě, Jirko, obdivuji, naopak to, že DP nic takového ( asi ) neplánoval mě velmi překvapilo...
Tento podpis je optimalizován pro rozlišení 1024×768
Trolejbusy jsou
VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!          ICQ#: 281-189-344
Potřebujete jednorázovou či pravidelnou dopravu? >>Autobusová doprava Radek Bartoš<<
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 16:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

XXX: Ono se nedá mluvit o dezinformaci, když to funguje, tak to jde taky, ale tam šlo o to, že by se to lidem blbě vysvětlovalo, někteří měli guláš už v tom samotném systému, ještě je zatěžovat s tím, kdy přiložit kartu. V téhle situaci to bylo lepší...
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 18:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom takové malé popíchnutí, je pěkné tady psát o osvětě, jestli byla dostatečná nebo ne, ale vy všichni máte zdeformovaný pohled na věc. Jste uživatelé internetu a dá se říct fandové dopravy, ale většina cestujících (nebudu uvádět procento, to bych střílel od boku) nejsou ani jedno. A tito ty informace žádným způsobem neshání, většinou na změnu přijdou až nemohou označit jízdenku nebo tak nějak. Těmto nepomůže ve voze vylepení ani 20 super srozumitelných papírů. To jsou zkušenosti z našeho města, možná se mýlím, ale mám takovou zkušenost. Ale nebrat jako obhajobu nedělání žádné informační kampaně.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 20:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec ,

sorrry estli narušuju diskuzi.Chtěl sem se optat jak je to s tím prodejem starých označovačů - máte eště?Kde sa dají kúpit?Ptám sa proto že kámoš tam dneska byl a nikdo mu nebyl schopný mu to tam vydat - prej se to vydává v předprodeji.Já bych se tam chtěl vypravit a tož abych tam ze Zlína nejel zbytečně

Díky všem hojec Šari
--> ŠOTING 4EVER !!! <--

810 The best of motorové vozy
14Tr The best of trolejbusy

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz

Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 22:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
Samozřejmě to tak je. Ale velkoryse se to přchází a pak se ještě řekne, že budeme tak moc hodní a nebudeme cestující trestat, že na tuto hru nepřistoupili.
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 00:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, ona to nebude zase taková extrémní krize. Sice se mi taky hodně věcí nelíbí, ale třeba dneska - měl jsem desetihodinou šichtu a za celou dobu se nevyskytl nikdo s nepersonalizovanou kartou - přece jen poznám podle pípání, co tam kdo vyvádí. Celkem bylo karetníků 9 za celé odpoledne - vím že výdej má zpoždění atd., ale stejně ... tak jich potom nebude 9, ale 90 za směnu.
On tady taky nezazněl jeden rozdíl nepers. a pers. karty - pokud začne majitel nepersonalizované karty jezdit hodně, tak že se mu vyplatí lítačka, tak si kartu stejně bude muset dát personalizovat, protože nepřenosné jízdné samozřejmě musí být na kartě personalizované čili také nepřenosné.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
zrasený cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 164.3.252.22
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 03:12:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravidelně je několik let "maso" vejít se u Foxconnu do spoje linky č.12 po 6.00 v sobotu ráno!!!!Sakra,to přece není možný,že v pátek ty zaměstnance odvezou na noc výpomocné spoje a konec směny v sobotu ráno se neřeší...To ty 912 platí Foxconn???V sobotu ráno se vrací i pracovníci z okolí Řempa,Nedconu atd.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 10:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zraseného cestujcícho - výpomoce a ještě ke všemu o víkendu jezdí určitě podle požadavků firem (viz nyní zavedené spoje linky 23 o víkendu). Takže bych dotazy směřoval na Foxconn...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 13:51:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Především je oproti původnímu předpokladu daleko více cestujících s papírovou jízdenkou, nějaké placení jízdného kartou je zatím opravdu jen výjimkou. Proto jsem se tu rozčiloval, že ve voze jsou jen tři označovače jízdenek oproti pěti kartovým terminálům. Přitom poměr u odbavování cestujících je přesně opačný. Kartový terminál narozdíl od znehodnocovače jízdenek užívá málokdo.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 15:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže asi takhle - děkuji za nový popis a čekám na kritiku a upřesnění > http://www.dpmp.cz/index.php?str=93

Počet lidí s kartami určitě poroste, jsem moc zvědavý na jakém poměru lístek - karta se potom ustálí.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 16:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Protože kartu má zatím jen 10135 lidí (údaj z DPmP), ale žádostí je podle mých informací asi 80 000.
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
D_cestuje_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 17:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Moc pěkný! Ještě bych ocenil postup placeni 20 Kč za noční spoj. Dík. Předpokládám, že tam pak navíc označení výstupu netřeba.
magi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 19:04:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je pravda, že DPMP byl poslední, který měl jenom klasické označovače na jízdenky v ČR a že se ty označovače prodávají ?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 19:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Moc pěkný! Ještě bych ocenil postup placeni 20 Kč za noční spoj. Dík. Předpokládám, že tam pak navíc označení výstupu netřeba.
No chvála nepatří mně, já to jen předělal z Wordu do (na malinké vyjímky) validního XHTML. Placení 20Kč - tam se kartou bude platit za papírový lístek z tiskárny - tedy odhlašování nebude. Znám to z pohledu řidiče - cestující pouze na vyzvání přiloží kartu. Doufám že to píšu správně. Na web to dám teprve až si to ověřím. Stené to je při hromadném nákupu jízdenek u řidiče - počty jízdenek namačká řidič, terminál jen vyzve k přiložení karty a teprve potom jdou lístky vytisknoout.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2691
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 19:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad magi: Klasické označovače máme ještě v HK a v Plzni.
magi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 20:31:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ta fungují s nějakýma jinýma označovačama, ne?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace