K-report
 

Archiv do 26.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 26.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 18:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když máte jen jeden náhradní autobus a to ještě pořád ten samý, tak se nedivte. Ano, náhradní doprava jsou peníze navíc, v HK máme 2 a stejně ani o víkendu nemusí stačit.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 18:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhradních autobusů je celá vozovna, jde o to, že o víkendu je nedostatek náhradních řidičů...
Nový vzhled stránek o pardubické MHD: http://mhd-pce.ic.cz
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 19:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musíme ale rozlišovat mezi náhradní dopravou a náhradním vozem. Mně jde o to, že je jen jedna směna (tudíž jeden řidič dopoledne a jeden odpoledne), kteří vyjedou s vozem 173, ale další řidiči na náhradní dopravě nejsou. U nás jako druzí fungují například dispečeři, takže je možné v případě nějakého kolapsu vypravit ihned další vůz, nehledě na to, že někteří dispečeři či lidé z vedení či dílen v případě výpadku proudu vyjedou s náhradním vozem (ve špičce je ale problém spíše s tím sehnat vozy, na budouvě je lidí celkem dost).
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 19:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man : Náhradních autobusů je celá vozovna, jde o to, že o víkendu je nedostatek náhradních řidičů...
Já si myslím, že to není tak docela pravda. Alespoň u nás ty vozy nemusí být pro výjezd připraveny, takže jako záloha se považují vozy na zálohu přistavené, což u nás (ČB) ve všední dny bývají minimálně 2 trolejbusy (někdy tři) a jeden autobus pro trolejbusový provoz a dva autobusy (kloubák a sólo) pro autobusový provoz, u kterého navíc bývá v záloze ještě NP vůz (pokud tam již není). Takže to je mnohdy složité, zvláště v DP, které mají dvě vozovny. Ikdyž je "výhodou", že jsou dva zálohoví řidiči, takže se podle potřeby vyjíždí kamkoliv.
Pardubice mají vozovnu jednu, tudíž mají jednoho zálohového řidiče, a ten se nerozkrájí, aby byl všude...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 19:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Petr Nosek - nezlob se prosím, ale když nevíš o čem je řeč, mlč. Vozů je opravdu plná vozovna, zálohy jsou o víkendu dvě a přes v pracovní den ještě NAVÍC k tomu celodenní služba na a-173. Tady šlo o to, že konkrétně touhle nehodou byly zaměstnány jak zálohy, tak dílna, tak traťový dispečer. Prostě po ruce nebyl žádný řidič, samozřejmě třeba do hodiny si jich mohl dispečer sehnat deset, ale to by mu bylo k ničemu. Navíc se to stalo v SOBOTU a "na budově" teda lidí dost nebylo. Nebyl tam totiž už nikdo, v práci nebyli ani přebírači (i ti můžou zaskočit), ani žádný řidič nejel někam na fakturu atd. Takže to prostě v tom okamžiku nešlo jinak vyřešit.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2654
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 20:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 353: V tom případě se omlouvám, ale stejně nechápu, proč je 173 trvale jako náhradní doprava + noční. Kdyby se vozy střídaly, tak na noční mohla být Karosa. Nebo je v noci potřeba nasadit Np vozy?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 21:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jezdí v noci je samozřejmě jedno. Ale pokud a-173 má jako "náhradní doprava" najeto přes den vlastně méně než ostatní vozy, tak její nasazení na noc je logické. Je to zaběhlá praxe, na béčkovém nočáku jezdily předtím i záložní a-1 a ještě dříve a-16. V době "předdisplejové" byl tenhle záložní vůz stále stejný také proto, že musel být vybavený celou hromadou linkových cedulí.

A naposled k téhle konkrétní nehodě - bylo to přesně tak, že PČR došetřila nehodu v době, kdy já se záložní a-135 jel na lince 2 do Pardubiček. V době, když jsem byl dojel, dílňáci převáželi t-379 od nehody do Polabin. A druhá nehoda u nádraží se stala přesně v tu samou chvílu. Když jsem jel do Pardubiček, ještě tam bylo průjezdno, pár minut po mně už trojka a třináctka neprojela. Kdyby se to stalo o pár minut dřív, t-379 zůstala ve městě, já mohl bus uvolnit o něco dřív a zase by to bylo lepší. Takhle se muselo počkat, než dílna doveze 379 na konec, vrátí se s tahačem k nádraží a můj bus byl volný až když jsem dojel to kolo na dvojce. Prostě shoda náhod. Jinak víkendová praxe je taková, že "připraveny" jsou dva záložní busy (v sobotu to byly 135 a 136), které záloha ráno zkontroluje a potom jsou první na řadě při mimořádnostech. Není ale problém vzít další volné autobusy, problém je opravdu, kdo by s nimi jel.

A nový OS - včera na dvojce makalo vše OK, dneska ma devítce to byla tragédie, hlášení skoro všech zastávek se různě kousalo a míchalo se oznámení aktuální zastávky a další zastávky. Podle zpráv ze slovenského týmu se o tom ví a řeší se to. Nejhorší ale je, že pokud má systém signál GPS, tak nejde přepnout "na ruku" a ve finále mají samozřejmě lidi za blbce řidiče (slyšel jsem poznámky z vozu) a navíc tarif založený na zastávkových pásmech se při takovýhle poruchách nedá používat. Kdybychom měli časové jízdně, tak by chyby hlášení bylo jen druhotný problém.

A ještě maličkost - jestli mne u EM-Testu něco opravdu fascinuje, tak to je trojjazyčnost hlášek. Nejde jen o chyby v češtině (viz ten koneční lístek), ale i další systémové hlášky jsou na střídačku česky, anglicky a slovensky.

Například tohle asi česky nebude...
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 21:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K češtině - asi už platí nová pravidla o používání jednoho i místo i a y Asi mi uniklo, když to zavedli. Ovšem je vidět, že bychom se s jedním i také obešli, vždyť je to srozumitelné i tak. Takže se nesměju autorovi té opravenky, ale proklínám zakladatele spisovné češtiny...
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5465
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 21:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Nosek: Zase omyl - když třeba onehdá uvízl ten kamion v podjezdu, vyjel nejméně jeden autobus řízený někým z dílen. Opět jde o to, mít k dispozici dost lidí. O víkendu je v DP jeden dispečer, jedna vrátná, jeden řidič na záloze (4.00 - ca. 8.00, 11.00 - ca. 16 a 18.30 - 23.45), ráno od čtyř do osmi jsou tam dokonce dva. No a pak je pár lidí v dílně, kteří vyjíždějí do města provádět různé drobné opravy vozidel na konečných (jinými slovy, posádka peugota a tahače), pokud byl ale tahač na výjezdu, byli nejspíš venku i tihle lidé.

Takže koho z nich bys chtěl poslat jezdit krom toho řidiče? Možná někoho z dílny, nevím, kolik lidí tam je, ale tipuju, že tak dva až tři a sotva půjdou jezdit všichni.

Odpoledne jsou tam ještě lidi u pumpy, zavažeči a přebírač, ale ti nás nezajímají - tyhle komplikace v dopravě nastaly ráno.

A pokud jde o 173: Proč je tam trvale? Možná proto, že celodenní zálohu mají pořád ti samí dva řidiči, možná proto, že to umožňuje zdůraznit, že je to NÁHRADNÍ autobus, což působí na cestující jako "omluvenka" za to, že doprava nefunguje tak, jak má. Noční pak jezdí proto, že na celodenní záloze autobus moc kilometrů nenajezdí, navíc na NP-B se střídá taková podivná směska řidičů, z nichž snad žádný nepracuje jako řidič v HPP. A nemysli si, když jsem měl NP-B někdy v půlce září, vezl jsem vozíčkáře z Masarykovo nám. někam do Polabin nebo na Dubinu, už nevím přesně. Docela mě to překvapilo, přiznám se.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5466
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 21:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že JR mě tu už s něčím předběhl, když jsem psal tenhle příspěvek, ještě jsem ty dva jeho nečetl. Tak jen dodám k té češtině, on se člověk v opravenkách vůbec dočte zajímavé věci. Trolejbus má utrženou bodku, v autobuse zase nejde spátečka, v trolejbuse zase nejde chlazení tyrystorů a terystorů.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 06:17:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že jsem tu rozpoutal pěknou diskusi o zálohách. To jsem ani netušil, že můj příspěvek bude mít takovýto ohlas.

Jinak hlásím, že dnes ráno odbavovací systém zcela kompletně opět kolaboval, mám potvrzeno, že minimálně ve třech vozech, ale pravděpodobně asi ve všech vozech hlásil při vjezdu do zastávky aktuální zastávku současně s následující zastávkou. Takže se ozávalo například "Masarykovo příští zastávka Autobusové nádraží", "Autobusové příští zastávka Hlavní nádraží, Hypernova", při výjezdu ze zastávky nehlásil nic. Nicméně pravdou je, že názvy zastávek na displejích byly zobrazeny správně, tedy na samotnou funkci odbavovacího systému by to vliv nemělo.

Předpokládám, že při těch všech problémech asi staré dobré znehodnocovače jízdenek z pardubické MHD asi hned tak nezmizí...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 08:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin - jo, to je přesně ta samá závada, co jsem měl včera. Volačo sa porobilo zo systémom... Není to chyba přímo konkrétního vozu, ale spíš centrální problém řídícího software. Navíc to začalo takhle blbnout až teď o víkendu, tak si s tím teď emtesti lámou hlavy. Aspoň doufám:-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 12:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom, že u Krajského úřadu je špatně označená stanice se tady už psalo. Ale tahle stanice mate i čísly linek. Cedule Krajský úřad zatajuje linku 25, cedule Jahnova zase nezná linku 27...
 
 
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5467
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 14:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a o víkendu jsem zahlédl na pár místech (Slovany, Dubina točna) na sloupcích cedulky, které tam rozvěsily Služby města Pardubic a kde sdělují lidem, že až zmizí označník, neznamená to, že se ta zastávka zrušila. Na Dubině cetrum jsou už zase nainstalované nové označníky, zatím bez čísla linek a symbolu trolejbusu.

Takže jsem docela zvědavej, co zas bude na těch označnících špatně. Pokud se nepletu, nové jsou zatím jen na Okrouhlíku a u Kr. ú. a na obou je nějaká chyba, ne?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 16:05:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J: Nový označník je tuším ještě u kruháku u Poseidonu. (Linka 22 a 28)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Ano, na zastávce K Polabinám ve směru do sídliště je označník nový, ve směru do centra zůstal původní.

Co se týká podivných hlášení zastávek: Dneska mě napadlo, zda není problém v načítání dat GPS. Jel jsem linkou 11, na prvních zastávkách stejná závada jako v dalších vozech: "Náměstí příští zastávka Sukova" atd. Na Sukově ovšem byla kolona, bus jel krokem a hlášení zastávky proběhlo korektně (hlášení názvu před vjezdem do zálivu, hlášení o další zastávce cca 20 metrů za zastávkou). Všechny další zastávky byly opět hlášeny chybně, tj. část názvu zastávky a hned poté další zastávka. Takže mě napadá, zda čirou náhodou není problém v nepřesné lokalizaci, kdy má systém v jednom místě definován vjezd i odjezd ze zastávky, takže zákonitě vysype obě hlášení najednou. V tom případě by bylo drobnou otázkou, proč není nastavení takové, aby bylo nejdřív dokončeno jedno hlášení a pak teprve bylo spuštěno druhé. Kdyby to tak fungovalo, tak by předčasné hlášení příští zastávky nebylo až tak velkou závadou.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální teletext ČT, strana 129:
BEZKONTAKTNÍ KARTY ZNEUŽITELNÉ
PRAHA - Uživatelům bezkontaktních čipo-
vých karet hrozí větší riziko zneužití
než zákazníkům využívajícím klasické
kontaktní karty používané v čtecích za-
řízeních. Bezkontaktní karty většinou
mívají nižší míru zabezpečení a v mnoha
případech není jejich komunikace ani
šifrovaná, uvedl Petr Hanáček z fakulty
informačních technologií VUT Brno.

Bezkontaktní karty se v současnosti vy-
užívají například k identifikaci osob
při vstupu do budov či jako elektronic-
ká peněženka pro platby nižších částek.

Pro útočníky nebývá problém buď odpo-
slouchat data z karty při bezdrátovém
přenosu, nebo vyrobit falešnou kartu.
Za zalámání textu se omlouvám, takhle je to na webu ČT a já nějak nemám chuť to formátovat...

Faktem je, že o zabezpečení se DP zatím nezmínil, ačkoli je to dost zásadní součást systému. Takže se ptám: Budou k dispozici informace, jak je systém zabezpečen, jaké bylo použito šifrování a protokol, jaké jsou používány klíče atd.?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 18:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm vašim označníkům. Je mi divné, že je vyrábí a rozmisťují Služby města Pardubic. Není náhodou za označník odpovědný dopravce? Aby si to pak DPMP nezchytal. Stejně je to Kocourkov. Když u označníku stojí jeden dopravce, tak by se měl logicky starat i o označníky, protože on jedný ví přesně co a jak se jmenuje a kde co zastavuje.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Označník je nyní dopravní značka a tak je montuje správce příslušné komunikace a to schválený typ dle zákona.

Trolleybus - není to tím zaměřením. Blbne to i na linkách, kde to do soboty neblblo... V sobotu na dvojce vše OK, dneska na jedničce společné zastávky s linkou 2 všechny blbě. A to v tom samém trolejbusu (379).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3671
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Jo ták. Stejně to nemá smysl.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5468
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 20:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem se bavil s jedním spolužákem, který dělá pro DP "testujícího cestujícího". Říkal, že mívá občas problémy s tím, že řidiči nevědí, že vůbec nějací "testující cestující" existují, takže ho tu a tam někdo okřikuje, ať ty žluté krabice nechá na pokoji, že to se bude používat až od listopadu. A hrozně se divil, když jsem mu řekl, že je to jednoduše proto, že řidičům nikdo neřekl, že existují nějací lidé, kteří mají za úkol ty karty zkoušet. Prý ho pan Hodný ujistil, že řidiči budou o tom vědět.

Ostatně, já to vím jen proto, že jsem to četl na webu DP.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 06:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poněkud rozpačité hlášení o cestě do práce

Tak jsem odložil IGK do servisu a vyrazil do práce MHD. Nejdřív t-384 ze Slovan ke KÚ. Hlášení stanic rozsypané jako jinde, navíc kolegové za volanty by si měli uvědomit, že ve vozech už jsou hodiny. Nejen na kabině, ale taky na každém terminálu. A tak, mám-li jet od přejezdu v 5.00, tak odjezd v 4.59.20 není úplně OK. O tu přibližně minutu dřív byla pak celá cesta. Rozpačitý dojem mám ale hlavně ze šejdrů: nejdřív jedna 925 se zhaslým BUSE, ale alespoň tabulí za předním oknem. Za moment druhá 925, BUSE taky prázdné, tentokrát pouze 925 propiskou na papírku za oknem. Opravdu moc pěkné. Nakonec nejlépe na tom byla Vrakosa číslo 50 - cedulák. Sice stanice nehlásil vůbec a autobus měl vpředu "907" a vzadu "7", ale na terminálech OS se správně střídaly stanice. Mám pocit, že těch much to má nějak moc. Základní vadou na kráse je podle mně nemožnost nastavit displeje ručně i za cenu toho, že povezu lidi zadarmo. Jediný způsob, jak na dislej něco dostat a jet potom bez hlášení nesmyslů je podle mne - nastartovat em-test, přihlásit se do libovolné služby, ručně zadat cíle a následně A+F+DEL opět odbavovací systém celý vypnout.

Celkový dojem cestujícího byl dneska po ránu docela ... jak bych to napsal slušně ... no - takovej východoevropskej

Samozřejmě vím, že je to zkušební provoz. Ale pokud hlášení stnic blbne všude, snad by bylo lepší ho také všude vypnout do odstranění závad a ty šejdry bez cílů na displejích jsou také docela divné.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 06:08:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen mě tak napadlo, když se ten odbavovací systém hroutí. Existuje město, kde je tento odbavovací systém takto nainstalován v takovémto rozsahu? Je vůbec někde odzkoušeno, že to takto funguje? Nedělá tu někdo jen nějaký experiment?

Mě napadla jedna věc. Když to zpočátku fungovalo bez problémů a tím, jak je na tom pověšeno stále více vozů, jestli se to kvůli tomu nehroutí. Že prostě tento systém není dělaný a ani odzkoušený na takové množství vozů. Co zkusit například na polovině vozů odbavovací systém vypnout, jestli závada náhodou nezmizí?

Navíc chybně funguje jen to hlášení. Názvy zastávek na displejích terminálů jsou zobrazeny správně, tedy samotné odbavování by mělo fungovat. Je možné to hlášení vypnout a jinak nechat odbavovací systém zapnutý nebo to nejde?
Goldy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že zobrazování zástavek na OS fuguje takřka bez problémů, mate jen zvukové hlášení zastávek. Myslím si, že chyba sna ani nebude ve špatném zaměření zastávek pomoc GPS, jelikož aktuální zastávku hlasí systém přesně tak, jak má, to znamená při příjezdu do oné zastavky, jen prostě hlásí příští zástávku příliš brzy a tím přeruší hlášení té aktuální. ALe je to stejně zvláštní, protože do soboty to hlášení fungovalo bez problémů. A vyřešit to pomocí vypnutí zvukového hlášení mi nepřipadá moc logické, v plně narvaném trolejbusu spousta lidí neuvidí na OS dipslej, kde jsou a tak je zvukové hlášení jejich jedinou možností. Zvláště pro ty, co to tu neznají a už kvůli tomu, že se tu zavede tan zástávkový tarifní systém.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 12:41:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldy: Jasně, že vypnutí zvukového hlášení není řešení, ale teď ve zkušebním provozu, když to stejně nefunguje, tak je snad lepší to hlášení vypnout. Jinak samozřejmě do budoucna to musí fungovat všechno dohromady.

Spíš, jak jsem už navrhoval zkusit vypnout celý odbavovací systém v polovině vozů, co to udělá, jestli ten systém není přetížený. Protože dokud na tom bylo pvěšeno méně trolejbusů a autobusů, tak to fungovalo. Proto jsem se i ptal, zda tento systém, jako je v Pardubicích, vůbec někde jinde v takovémto rozsahu funguje...
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem dosud žil v přesvědčení, že prakticky totéž mají - až na odlišnou tarifikaci a ponechaný původní způsob označování papírových jízdenek - v sousedním Hradci.

A k příspěvku 353 z 22. 10.: Unifikace i/y určitě neproběhla. Viděl jsem tu opravenku (jak jistě tušíš) v originále a tam byla patrná jakási snaha o opravu a použití "y". Bohužel ani na jednom ze správných míst (opraveno bylo měkké i po m ve slově "termináli", takže výsledkem bylo "termynáli").
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, v HK mají po technické stránce totéž. A vypnutí hlášení - samozřejmě jsem psal "do odstranění závad". Protože to co se ozývá teď je matoucí a občas i komické, každopádně k ničemu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá ukázka z provozu - široko daleko nestojí žádná auta, ale kam si muži od technických služeb odstaví svoji Avii? No přece do zastávky MHD. Přece když si pustí majáky, tak to nevadí... Řidič trolejbusu musel zbytečně riskovat, že se mu někdo rozplácne při výstupu mimo zastávku.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Irisbus_citelis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: taky dneska jsem videl u autobusu na točně v Rybitví u učiliště na lince 918, že přijel včas, ale nešlo mu tam dat číslo na displej, tak jel a o 10 minut déle. A nakonec odjel bez zapnutýho displeje. To smaé bylo u autobusu na lince 903. Ten tam dal alespoň ceduli. Ale je to síla. Lidi se pořád ptali a opravdu měli za blbce řidiče.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu hlášení - dnes jsem slyšel celkem tři verze:
1) část 1. zastávky přerušené další zastávkou
2) celá 1. zastávka, následující chyběl začátek ( př. "U Kostelíčka ka Na Okrouhlíku")
3) Pouze část 1. zastávky (př. "Krajs" místo Krajský úřad)

Takže problém bude asi i někde jinde než jen v souřadnicích...

P.S. Pár hlášení ale bylo dobře (překvapivě)
Tento podpis je optimalizován pro rozlišení 1024×768
Trolejbusy jsou
VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!          ICQ#: 281-189-344
Potřebujete jednorázovou či pravidelnou dopravu? >>Autobusová doprava Radek Bartoš<<
Petrásek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes firma EM-TEST přislíbila, že míchání hlášení zastávek bude odstraněno do 24 hod. Vše je způsobeno drobnou chybou v programu OS. Zmatená hlášení tak probíhaly u vozů, u nichž proběhla v pátek aktualizace programu. Vozy, na které nevišel čas, nebyly nahrány a tudíš hlásily vše správně, tak jak to má být.
Výpomocné spoje 9XX již od dnešního odpoledne vyjížděly do ulic s funkčními transparenty, ale nefunkčním OS, který bude u těchto spojů spuštěn až 1.11.2006 s aktualizací nových JŘ.
Každopádně by měl dle mého názoru pochopit každý, že zkušební provoz je od toho, aby se vše odzkoušelo a drobné masařky se mohly vychytat. Já osobně jsem se nesetkal nikde s tou verzí, že by se namontovalo nějaké nové zařízení a ono by hned od prvního spuštění makalo na 100%.
Dne 25.10.2006 by měla vyjet z vozovny pouze vozydla s OS, pokud tomu nebude jinak.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5474
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mé dnešní zážitky z a-178, K 1254:

Před druhým spojem ke mě přišla jakási paní a začala mi nadávat, že předchozí dvanáctka nejela a že jely jen nějaké autobusy se zhasnutým displejem a nebo s nápisem Cvičná jízda - a jak si to prej představujeme. Jako bych já za to mohl.....

Snažil jsem se jí vysvětlit, že dvanáctka jela, že měla na displeji "promiňte služební jízda" a cedulku "12" za oknem, paní tvrdila, že ne a že si bude stěžovat.

Paní se během cesty uklidnila, takže když v ČzB vystupovala, byla si ochotná nechat vysvětlit, že chyba není v řidičích, ale v systému, o chybě se ví a stížnost je tedy zcela zbytečná.


No a něco před šestou nastupovali u Foxconnu dva pánové, kteří chtěli jízdenky. Prodal jsem jim je - a ten druhý začal strkat lístek do tiskárny. Vysvětlil jsem mu, že tam ne, takže ho začal strkat do nového žlutého označovače na tyči na druhé straně dveří. Vysvětlil jsem mu, že tam taky ne, načež se do diskuze vložil první pán, prohlásil, že ono to ale už funguje a s vítězoslavným úsměvem mi podal svoji jízdenku orazítkovanou v novém označovači.

Jinak problémy dělaly zastávky Průmyslová směr Pardubice, Holandská oběma směry a Černá za Bory směr Mnětice, ty jsem musel pouštět ručně, v počítači totiž byly špatně polohy zastávek, třeba Holadnská směrem do města je podle počítače asi o 200 metrů dál směrem k Řempu. Ty ostatní zastávky jsou pak zaměřené někde úúúúúúúplně mimo.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 25.10.2006 by měla vyjet z vozovny pouze vozidla s OS, pokud tomu nebude jinak.

Kolego, ty bys měl bejt politik. To je perla - vyjedou, pokud vyjedou... :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jinak je to pěkný závazek že od zítřka jezdí jen spoje s OS, já dneska cestou z práce přes město použil 4 vozidla MHD a i když jsem si je nijak nevybíral - tak všechno bylo bez OS: 161 + 376 + 317 + 380.

Snažil jsem se jí vysvětlit, že dvanáctka jela, že měla na displeji "promiňte služební jízda" a cedulku "12" za oknem, paní tvrdila, že ne a že si bude stěžovat.
Já si kacířsky myslím, že si paní stěžovat měla. Ráno jsem v pozici cestujícího čuměl na neoznačené šejdry stejně jako ona, v pět ráno jsem papírky za oknem moc nevnímal. Ještě že ten můj spoj měl ceduli OK.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5475
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem koukal na zítřejší rozpis a rozhodně tam poznámka OS nebyla u všech vozů. Ale někdo tam prohlašoval, že ta poznámka například u 145 chybí a OS v něm přitom je.

Já si kacířsky myslím, že si paní stěžovat měla.

No, já nevím, fakt si nejsem jistej, co by tou stížností zmohla. Maximálně se objeví na nástěnce papír s textem "Řidiči, berte si s sebou cedulky a kontrolujte, co vám svítí na displejích." Teď se tam třeba objevily nějaké instrukce ohledně obsluhy OS v karosách 730/930 - jde o to, jak se má a nemá vypínat klíček zapalování, aby nebyly s OS problémy a nezůstávaly prázdné displeje. Takže uvidíme, jak moc si to řidiči vezmou k srdci.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 22:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím stěžovat si na řidiče samozřejmě. Ale na dopravce jako takového .
Karosa - proboha, to se EM-test taky chcípne klíčkem jako BUSE? To je snad zlej sen... Nebo jen chcípnou displeje?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 06:25:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 25.10.2006 by měla vyjet z vozovny pouze vozydla s OS, pokud tomu nebude jinak.
Ale nevyjely. Dneska ráno jsem viděl minimálně tři vozidla bez OS.

Jinak s tím označováním jízdenek. Jak jezdím MHD, tak jsem už několikrát zaregistroval, že lidé strkají jízdenky do toho označovače na nových terminálech a kupodivu to funguje, na jízdenku jim to něco natiskne.
Zrovna tak jsem již několikrát zaznamenal, že lidé přikládají své již zakoupené čipové karty k terminálům a zkoušejí, co to udělá. Ale v naprosté většině ty karty lidi přikládají přímo k té obrazovce, většinou jim nedojde, že ta čtecí zóna je vlastně pod obrazovkou. Až ten systém bude vungovat natvrdo, tak to zezečátku budou pěkné zmatky. Lidi budou karty přikládat k obrazovce, divit se, že to nefunguje, jiné se budou učit, zda jim to kartu přečte přes peněženku nebo dokonce kabelku či nikoliv, takže budou ty karty vyndávat, zandávat, než si na to zvyknou. Ten nástup a výstup se zpočátku pěkně zpomalí.

V letáčku, který DPmP k odbavovacímu systému vydal, je uvedeno, že nové papírové jízdenky budou v prodeji v předprodejích DPmP a u smluvních partnerů. To je již tedy nebudou prodávat přímo řidiči MHD? Je pochopitelné, že ve všech trafikách nebudou, trafikantům se to asi nevyplatí, když většina lidí bude mít čipovky, papírové jízdenky se vyplatí prodávat snad jen v trafice na nádraží, ale proč jízdenky nebudou prodávat řidiči? A jsou již nové jízdenky vůbec distribuovány, je možné je již nyní zakoupit?

Navíc v tom informačním letáčku DPmP je taky jedna pěkná chyba. Píše se tam, že každý žadatel o Pardubickou kartu musí vyplnit žádost a tu spolu s fotografií odevzdat. To ale není pravda. Když budu žádat o nepersonifikovanou kartu, tak žádnou žádost vyplňovat nemusím.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 06:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poněkud méně depresivní hlášení z dnešní cesty do práce

Dnešní ráno - t-391: hlášení OK, snad jen hlášení příští zastávky docela brzo, prakticky ještě v zastávce. První šejdr na 925 - cedulák s vypnutým OS, druhá 925 dipleják se správnými údaji na BUSE a "moje" 907 displeják s funkčním OS a hlášením. Jenom na BUSE chyběl cíl, bylo tam jen "907". Celkově ale o hodně lepší než včera.

A jízdenky u řidiče - řidič bude prodávat jízdenky jako dřív - tedy pouze za 15 a 10 Kč, jenom je bude tisknout tiskárna a nebudou se už dále označovat.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 09:13:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s tou tiskárnou mě taky zaujalo. Jak je uvedeno v letáku, tak pokud budu chtět potvrzení o cestě MHD například pro zaměstnavatele nebo si to chci odečíst z daní, budu muset vystoupit předními dveřmi, kde se na terminálu odhlásím a zvolím si vytištění dokladu. To je zajímavá a zatím ne příliš známá věc. Když někdo má třeba doma zlou ženu, tak aby měl důkaz že v určitou dobu skutečně jel trolejbusem z místa A do místa B, tak stačí při výstupu jít předními dveřmi a bechat si vytisknout potvrzení.

Zajímavé to bude ali večer, kdy se bude předními dveřmi i nastupovat.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5476
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nevyjely. Dneska ráno jsem viděl minimálně tři vozidla bez OS.

Na rozpise chyběla poznámka OS asi u 15 trolejbusů a patnácti autobusů, to ale nic neznamená, myslím, že někde jí třeba jen nedopsali, i když ve voze OS byl.

Když někdo má třeba doma zlou ženu, tak aby měl důkaz že v určitou dobu skutečně jel trolejbusem z místa A do místa B

Mám pocit, že tohle je chyba někde úplně jinde, než v odbavovacím systému

řidič bude prodávat jízdenky jako dřív - tedy pouze za 15 a 10 Kč

A v nočním provozu samozřejmě za 20 Kč.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5477
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ve 129 jsem měl hlášení OK, když jsem ráno zapínal počítač, psalo se na displeji něco jako "aktualizace dat - nahrávám soubor xxxxxxx.zip". A při posledním spoji jsem byl upozorněn na nefunkční označovače, zeleně svítil jen ten prostřední, ale stejně mi na lístek nic nevytisknul.

A teď jsem jel z DP nějakou B731.1667 (tuším 132) a tam hlášení pořád ještě nefungovalo tak, jak by mělo, řidička navíc říkala, že se jí tam někde ráno neobrazil název cíle.

Já osobně jsem žádný takový problém neměl, ale cedulky jsem měl pro jistotu připravené.....

 

(a další čtyři v oknech na druhé straně, víc jsem jich bohužel nenašel)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Irisbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 14:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel v 155 na lince 6 a vše OK...tedy podle mého názoru
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 15:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno jsem jel 55 na l. č. 6 - na BUSE bylo "Promiňte, služební jízda," a za oknem cedule, na terminálech úvodní obrazovka, bez hlášení. Když jsem ho viděl odpoledne, BUSE již bylo OK, ostatní nevím.
Tento podpis je optimalizován pro rozlišení 1024×768
Trolejbusy jsou
VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!          ICQ#: 281-189-344
Potřebujete jednorázovou či pravidelnou dopravu? >>Autobusová doprava Radek Bartoš<<
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat. Včera jsem spatřil v Polabinách jakousi B731, bílé barvy s ev.č.166. Jiné znaky na ní nebyly a vypadala dosti sešle. Z Hradecké odvezla hafo lidí. Ta asi nepatří DP, že jo ?
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 18:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M__r:Není původem z HK?
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 18:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je původem z HK, t.č. slouží k přepravě gastarbeiterů z ubytoven (tj. hlavně Polabiny a Ohrazenice) do Foxconnu, možná i do dalších firem:
http://www.trolejbus.cz/dopravci/b732-ex-166-dpmhk.jpg
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5478
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A původně ten autobus vypadal takhle:

 
 

Foceno 1.2.2004
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem jel busem e.č.7, nemá instalovaný emtest (ani rámečky pro čtečky). S tímhle vozem se po 1.11. nepočítá nebo je to shoda okolností a jednoduše na něj zatím nepřišla řada?

K diskuzi o chybách emtestu: Jsem toho názoru, že tady splývají do jedné roviny různé druhy závad. Část z nich je spíš úsměvná (cizojazyčné texty na displejích), část je nepříjemná, ale zatím tolerovatelná (chybná hlášení zastávek), část je průšvih (chybějící nebo chybná označení linek na displejích). První dvě skupiny se omluvit dají, třetí nikoli. Imho není možné argumentovat tím, že každý systém má v prvních fázích mouchy. To je sice pravda, ale právě proto se mají testy provádět v předstihu a pouze na uživatelích, kteří s tím souhlasí nebo si toho jsou vědomi.
Tady se testuje systém na lidech, kteří o tom nic neví a nepochybně nemají zájem pobíhat kolem autobusů a zjišťovat, zda náhodou nejedou úplně jinam než je uvedeno na displeji. Vtírá se otázka, zda se nemělo testovat v předstihu na několika málo vozech a chyby odladit v této testovací sadě a nikoli to provádět plošně na všech vozidlech (už např. proto, že pokud by bylo jen několik málo testovacích vozů, pak by je bylo možno při výpadku displejů nahradit zálohami). Chtěl bych věřit, že se větších problémů nedočkáme, ale upřímně řečeno: Očekávám další a ještě větší průšvihy. Zprávy z Košic mi optimismu zrovna nepřidaly...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5479
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 22:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S autobusem číslo 7 se opravdu nepočítá, na nějaké zprávě z porady bylo, že se sedmička bude prodávat. Ostatně, dnes jezdil tenhle autobus jen jako cvičná jízda.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 22:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S busem číslo 7 se nepočítá - navržený na prodej. Ale s tím testováním na lidech máš asi pravdu
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 22:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že kdo chvíli nechá rozepsanou zprávu je hnedka druhej
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Cestujici
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.67.130
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 23:40:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobry den, mel bych dotaz ke kartovemu systemu: Bude mozne si "odpipnout" vystup uz pred zastavkou, nebo bude treba pockat, az bus zastavi v zastavce, kde chci vystoupit. Nejak si ve spicce nedovedu predstavit, ze by vsichni cekali az na zastaveni vozu. Analogicky, jak dlouho po nastupu bude mozno si odpipnout nastupni zastavku (az do dalsi zastavky?) nebo jen hned u dveri, nez se bus rozjede? Kdyz o tom premyslim vlastne by mel terminal mit vzdy "aktivni" 2 zastavky - predchazejici pro pipnuti nastupu a nasledujici pro pipnuti vystupu. (Stoji-li ale v zastavce, pak obe zastavky jedna jsou.) Bude to tak fungovat? Dik
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 23:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestujici: Stačí sledovat displej, tam je zobrazen název aktuální stanice ( všimněte si, že se aktivní stanice mění s hlášením ). Ještě pro jistotu - kartu je možno použít i po odjetí ze zastávky a odhlášení těsně před konkrétní zastávkou ( po jejím ohlášení ).
Tento podpis je optimalizován pro rozlišení 1024×768
Trolejbusy jsou
VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!          ICQ#: 281-189-344
Potřebujete jednorázovou či pravidelnou dopravu? >>Autobusová doprava Radek Bartoš<<
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 00:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Cestujici: To je tak. Když nastoupíte třeba v zastávce C do vozu, na čtečkách už bude zobrazena zastávka C, protože jméno zastávky se přehodí cca 20metrů před ní. A teď celou dobu až zase do cca 20m před zastávkou D bude zobrazena zastávka C, čili po tuto dobu bude možné "nastoupit", ale taky "vystoupit". Takže sice správně by se mělo odpípávat až bude vůz stát, ale lidi rychle přijdou na to, že když si odpípnou o chvilku dřív ujedou oficiálně o zastávku míň a to se vyplatí. :-)
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 05:46:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já nevím, ale mě to bylo s tím odpípnutím výstupu vysvětleno zcela jinak. Předpokládám, že pracovníci dopravního podniku, kteří podávají informace cestujícím v tom trolejbusu, který každé odpoledne stojí u záchodků, jsou proškolení a ví, co říkají.
Tam jsem se předevčírem ptal na to samé, kdy si budu moci odpípnout výstup a zaměstnanec Dopravního podniku města Pardubic mi sdělil, že výstup si můžu odpípnout již hned po odjezdu z předchozí zastávky. Tak nevím. Buďto ti, co psali úpředchozí příspěvky Nesa a Xxx15 se mýlí, že je možné si odpípnout až těch 20 metrů před zastávkou po ohlášení zastávky a nebo se mýlí zaměstnanec dopravního podniku, který má podávat informace cestujícím.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 06:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že pracovníci dopravního podniku, kteří podávají informace cestujícím v tom trolejbusu, který každé odpoledne stojí u záchodků, jsou proškolení a ví, co říkají.
Ale prosimtě... Já bych hlasoval pro to, co je píšou kolegové tady. Od odjezdu až do ohlášení stanice B jsi pořád na stanici A.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 07:16:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vihorlat Snina: Tak k čemu teda stojí u záchodků ten trolejbus? Já jsem předpokládal, že tam je pro to, aby lidem podal o odbavovacím systému informace, tedy že tam jsou proškolení zaměstnanci, kteří o tom systému aspoň něco vědi. Skutečně mi onen člověk oblečený do vesty s logem pardubického dopravního podniku mimo jiné sdělil, že odpípnout výstup si můžu hned po rozjetí trolejbusu nebo autobusu z předchozí zastávky, že se nemusím bát a čekat až trolejbus dojede do té zastávky, kde chci vystupovat.

Navíc v tom informačním letáku o odbavovacím systému je skutečně uvedeno, že papírové jízdenly bude možné zakoupit v jízdenkových automatech, předprodejích dopravního podniku a u smluvních partnerů. O tom, že by jízdenky i nadále měli prodávat řidiči, v tom letáku skutečně není ani slovo. Přitom tu včera kolega 353 potvrdil, že jízdenky i nadále budou prodávat řidiči, tak nevím, proč dopravní podnik neustále mate lidi a podává nepřesné a zavádějící informace.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 08:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodej jízdenek u řidiče je doplňkový a ani já bych ho příliš nepropagoval. V ceníku nového tarifu tahle položka je, ale jinak je už od zavedení štípacích lístků přece základem nákup jízdenky PŘED nástupem do vozidla. Teď se rozšíří o přímou platbu PK v terminálu, ale prodej u řidiče je tam vždy až ta poslední možnost.

Jinak včera - t379 na trojce přijel do Rybitví s terminály zaseklými na Bohdaneč, V Ráji. Přibližně u přejezdu vlečky to odhlásilo chybějící stanice a pak už to zase fungovalo. Na lince 17 jela Vrakosa 52, hlásila. A to zase "zkrácené verze hlášení", ale terminály ukazovaly správně.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nevím, jak to s tím přihlašováním a odhlašováním ve skutečnosti bude, ale každopádně mám pocit, že je to jen otázkou softwaru, tudíž by se to snad mohlo přizpůsobit potřebám. V tom případě bych považoval z nejvhodnější to řešení, které zde navrhoval "cestující". Totiž takové řešení, při kterém by jedna určitá zastávka byla aktivní pouze po dobu pobytu vozidla v zastávce (tj. od hlášení "zastávka A" do hlášení "příští zastávka B"). V této době by se tato zastávka použila jak pro přihlašování tak pro odhlašování. V mezizastávkovém úseku (od hlášení hlášení "příští zastávka B" do hlášení "zastávka B") by se pak vždy pro přihlášení (použila zastávka A (tj. ta právě opuštěná) a pro odhlášení již zastávka B (tj. ta následující). Tím by jakákoliv možnost podvodů byla prakticky vyloučena, protože takový podvádějící cestující, který by chtěl ušetřit na jízdném jednu zastávku, by se musel odhlásit ještě než zazní hlášení příští zastávky. V této době přitom ještě kolikrát (zvláště nepravidelným cestujícím, pro něž výhradně je nový odbavovací systém a zastávkový tarif zaváděn) není jasné, zda ve vozidle je či není revizor.
Druhou možností by pak bylo to, že v "mezizastávkovém úseku" by prostě snímačky odhlašování neumožňovaly. Efekt pro kontrolu podvádění by byl prakticky stejný. Tady by u ale (i když nejspíš jen výjimečně) mohl nastat problém s tím, aby se všichni vystupující mající o odhlášení zájem odhlásit stihli. Přihlášení bych pro jistotu pro případy, kdy by při přihlašování došlo k nějaké skrumáži, ponechal aktivní až do ohlášení další zastávky (zde je sice samozřejmě zase nebezpečí, že si cestující označí až při spatření revizora, ale tak tomu nakonec bylo vždy a nový systém by navíc měl snad nějak umožňovat označování v případě kontroly blokovat).
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 10:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) co se týká problémů s hlášením je to čistě záležitost software. V průbehu pátku byla nahrána verze, kde byly upraveny kružnice (jejich velikosti) pro hlášení aktuální a příští zastávky. Došlo "k průniku" kružnic a proto ten zmatek. SW dostane od GPS info, ze vjizdi do zastavky a hned potom, ze ma nahlasit nasledující. V současné době má být ve vozech jiná datová verze, kde je to opraveno. DO nekterých vozidel se však přenos neuskutečnil a řeší se proč.
2) Testování na nějakém vzorku vozidel není možné. Navíc se po městě nemůže pohybovat vozidlo s číslem linky a nastavenými panely a tvářit se jako testovací a nebrat třeba lidi. Navíc každé vozidlo je NUTNÉ vyzkoušet a proto je i nutný tento způsob testování. Jiným způsobem nejsme schopni odstranit vady (tedy realizátor). Každý typ vozidla má jinak provednu kabeláž, dá se říct i některé vozy jsou originály a otestovat se to musí. Navíc je to prostě cca 800 počítačů (čtečka je regulerní PC) a pokud máte zapojit tolik zařízení, problémy budou vždy.
3) Nechci tu bránit dodavatele, to ani náhodou ! Jen vysvětluji, jak je to vše celkem náročné. Myslím, že i někteří zde publikující by mohli vyprávět.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace