K-report
 

Archiv do 19.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v ČR » Archiv do 19.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podle mě je to nesmysl.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4757
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v 17.20 se jeden administrátor webu málem nervově zhroutil. Od pověřené osoby (řidič vozu 1146) se totiž dozvěděl, že na fotografování autobusu jsou potřeba autorská práva od dopravce, odkazujíce na zákon! (Na moji otázku, pod jakým číslem je zapsán ve Sbírce zákonů jsem se dozvěděl, že neznalost zákona neomlouvá). Administrátor tedy porušil zákon nejméně ve 12 300 případech.


ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ma jako bejt ftip, nebo co ? Protoze by me v tomto pripade ten zakon taky docela zajimal ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3422
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 17:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To víš, že je to kravina. Snad tady jsou nějaká práva a svobody a pokud vím, tak si můžeš fotit co chceš a kde chceš (samozřejmě to musí být veřejně přístupné místo).
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5222
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 13:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trocha legislativy: http://www.spvd.cz/?p=ruzne/fotopravo/fotopravo.html&m=menu_ruzne.html

P.S.: Já jsem si ve středu odpoledne byl udělat pár fotek (především MHD) v Chrudmi, řidič hrbatého soru po pořízení druhé fotky v daném dni zastavil uprostřed mezi zastávkami, dal varovná světla a šel se mě na druhou stranu ulice zeptat, proč ho fotím.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 14:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A jak konverzace pokračovala?

Pro zajímavost, já jsem v pátek v Boleslavi trávil asi tři hodiny focením a bylo vidět, že někteří řidiči MHD i linek, kteří mne viděli ten den po několikáté, měli taky nechápavý výraz ve tváři (zvlášť když jsem si ještě každou chvíli něco poznamenal do notýsku). Ale nikdo, dokonce ani na autobusáku, kdy k tomu někteří měli příležitost, si nepřišel pokecat .
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 15:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ke mně v Děčíně přišel na autobusáku s nechápavým výrazem řidič B 741, že prý jsem ho fotil ten den třikrát. Nakonec z mých menších obav, že mi jde hrozit se vyvynula debata o DPÚK, regionálních linkách DPmD a ještě odjížděl se zpožděním
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5229
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 15:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vysvětlil jsem, že nefotím jeho, ale autobus, že si busy fotím proto, že mě to zajímá, že to mám do sbírky a že to rozhodně není do novin ani na udání, takové ty obvyklé argumenty. Sice trošku nechápal, ale mávnul rukou a jel dál.

To o kus vedle, v Pcích, se focení už nikdo z řidičů nediví, pouze řidič Š. z vozu 138 to komentuje slovy "Zas si mě nějakej debil fotil." Tohle je ovšem zvláštní případ řidiče, jehož slovní zásoba se z 50 % skládá ze sprostých slov a který se baví třeba tím, že lidem pouští ve voze v mínus deseti stupních větráky místo topení - a když si mu jde nědo stěžovat, pošle ho kamsi. Takže si o něm udělejte obrázek sami.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5231
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 16:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, bavil jsem se kdysi s kolegou v DP, ten taky říkal, že si ho někdo před pár dny fotil - ale kdyby jednou, to prý by ještě bral, ale ono hned třikrát! Takže jsem mu vsvětloval, že když přijde digitální fotič do nějakého města, fotí vše, co jede kolem a neřeší, jestli už ten vůz vyfocený má a nebo ne. A kolikrát to ani není nepozná, že ten vůz má už ten den vyfocený, když jezdí po městě 80 trolejbusů a autobusů, nedá se to moc uhlídat (snad jen s výjimkou nějakých barevně nebo typově výrazných vozů).

No a jak to dopadlo? Zajímavě, přes K-Report jsem toho fotiče vypátral, nakonec jsem se s ním domluvil, že až pojede příště do Pa, přiveze mi CD s fotkami. Protože jsem ale ten den v Pa nebyl, poprosil jsem dotyčného, ať mi ho nechá u řidiče trolejbusu 392 na lince 2. Ano, tušíte správně, byl to ten řidič, kdo si minule tak stěžoval. A řidičovi jsem pak vzkázal, ať si to CD prohlédne. Řidič CD převzal, fotky si prohlédl, zkopíroval si k sobě do PC ty, na kterých byl on a dal mi za úkol, ať tomu fotografovi jeho jménem poděkuju.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 19:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemáte někdo fotografie té nové bílé scánie ,,probo expres" u probotransu???.děkuji
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 18:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár aktualit z Florence dnes dopoledne:

Celý bílý MAN Lion's Regio 6S1 5612 na lince "Letušky" do K.Varů.
 

HD-12 spol. ABC group s.r.o. na lince do Bukurešti. Nedávno dostal nápisy na bok "Romania - Cehia"
(Byla tam móóc pěkná stewardka, nebo co byla zač)
 

Stanislav Kovařík dnes do Č. Krumlova: zelený Neoplan N 116 Cityliner 6A0 4457, poněkud otlučený.
Přestože řidič přijel ke stanovišti se značným předstihem, odjel se zpožděním. Lezlo to do autobusu jako do chlupaté deky, řidičovi to asi nějak nešlo, odbavoval ty lidi snad půl hodiny.
 
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 21:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak si tak zapisuju nové fotky do databáze, koukám, že ten zelený Neoplan má tutéž značku (6A0 4457) jako ten, co jsem fotil před dvěma týdny (viz foto v diskusi "Nejhorší trosky..")
To ho teda buď přestříkali a ještě mezitím měl nehodu, kterou opět stačili provizorně opravit, nebo RZ použili na jiný bus. Tak nevím.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 23:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fedos: Já nějaké fotky mám...
 
 
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 13:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenda z hk:díky za foto
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 10:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady posílám nějaká výrobní čísla busů spol.Zlatovánek
17441 SYA 03-96 karosa c734.23
17588 sya 00-79 karosa c734.23
17698 sya 02-07 karosa lc735.22

Mohl bych poprosit jestli někdo nemá další výrobní čísla nebo roky výroby tohoto dopravce,aby mi je poslal nebo napsal.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 18:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helejte, dneska jsem v ML potkal nový (faceliftovaný) Mercedes Citaro s pražskou registrací (6A3 dálsiužnepamatuju) s nálepkama Autobusů Karlovy Vary, jinak to ale vypadalo jako to, co bylo na letošním Autotecu (fotky třeba tady nebo tady - prostě takový divně zelenobílý). Přijelo to okolo třičvrtě na jednu od Chebu (nejspíš) a po jedné to zase tím směrem zmizelo, na palubě pár lidí. Žádný cedule označující linku jsem si ale bohužel nestačil všimnout, ujelo mi (sviňák)... Že by ho koupili?
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Rew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jezdil v Děčíně.
DJ Jack
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.204.235
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 14:10:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové Stránky o dopravě na Příbramsku - http://pribramskadoprava.ic.cz
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase přidám několik aktualit z autobusových linek z/do Prahy:
Nejprvre Holešovice. Na lince Severočeské dopravní z Teplic a Lovosic se poslední dobou vyskytuje Ikarus E97 SHD, 3U1 5331:
 

Na Florenci dnes jel na lince "letušky" do K.Varů Miroslav Liška se Scanií Century, 1K7 7808 (Letuška má poslední dobou nějak moc záskoků - asi mají hodně autobusů na zájezdech):
 

Když už jsme u těch Karlových Varů, tak jeden tamní M-B O 350 Tourismo má docela pěkný nátěr (1K9 8486):
 
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 14:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedno Travego, které měl Hotliner, teď jezdí u firmy Rega "prestižní" linku PRAHA-KYIV.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 16:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To citáro (viz výše) asi opravdu Autobusům KV patří (nicméně furt má pražskou značku), oproti minule z něj opadaly různý větší reklamy a naopak přibyly malý samolepky s firmou. Dneska to jezdí linku ML - Mnichov, což značí, že by mělo nyní patřit pod mariánskolázeňskou provozovnu (zjistim víc, až odchytim řidiče).
 
 
 
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 20:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr K: Pěkný, dobře, že ho někdo koupil. Dej vědět, jakou pak dostane karlovarskou značku.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5363
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 20:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a VIN by též nebylo k zahození.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4952
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 23:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Firma M+H (www.mplush.cz) ze Slatiňan prodává svou Karosu LC 735.00. Co má tato firma ještě za vozy, se kterými může jezdit svou linku?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5368
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 23:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem tam byl někdy koncem září, měli C734.1340 s RZ pardubického kraje, VIN taky někde mám. Dřív jezdili s žlutobílou C734.00. O LC735.00 nic nevím.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4953
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 10:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: Našel jsem to na www.tipcars.cz. Vypadá docela sešle
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 13:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:Zajímavé je,že má pardubickou spz,přitom spol.sídlí v okrese Chrudim.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4954
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 13:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli je to kupované od někoho z Pardubicka, tak proč ne?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 19:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem byl před týdnem ve cvikově a navštívil josefa chlupa:
 
 
 
 
 
 
  a
 


má většinu vozového parku tvořenu atmosi to co bylo v garážích není všechno co má
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 19:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fedos máš jedničku za info a foto
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ares1:neurazí tě foto od vás z čsad semily-středisko rokytnice a jilemnice nebo z liberce a od milana štoska z jablonce?????-mohu poskitnout foto
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fedos, Pěkné. Koukám, že on taky parkuje busy doslova na zelené louce.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gromit:ano omylem když jsme hledali garáže jsme zajeli za vesnici a chtěli se otočit na poli a hle garáže dopravce josef chlup-tam je ta vyřazená C734
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 21:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fedos jistěže neurazí!Naopak člověk nemůže být všude a každá fotka je přínosem.a abych řekl pravdu toho dopravce Štoska ani neznám.Můžem se dohodnout přes meil aby jsme tady nezabírali místo.Také mám fotky které by tě mohli zajímat.Tak se ozvi na meil pod nickem
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 21:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ares1:máš to na meilu a jaké že to máš fotky.díky
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 22:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je různé pošlu ti mejlem info a ty si pak vybereš.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 21:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Busportalu - docela zajímavé dva typy - nízké Connecto a Intouro.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 21:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: To nové Conecto se na pohled začíná příbližovat Citaru. Mohl by to být pro naše dopravce zajímavý autobus, pokud se cena udrží na rozumné výši. Rád bych si ho prohlédl ve skutečnosti, především uvnitř. I to Integro se mi líbí. Pro příměstskou dopravu ideální.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 22:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes na karlštejně: setra albus praha
  a
 
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 12:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Magiq & Gromit: No já jsem jenom zvědavý, jestli si tady ještě někdo od této chvíle koupí "pravé" německé Citaro. Turecké Citaro ještě určitě přijde ve verzi G, možná i L a nebude co řešit. Uvidíme jakou nasadí cenu, já bych řekl, že to bude konkurence i SORům NB.

(Příspěvek byl editován uživatelem aussiger.)
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 15:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby tam nebylo napsáno Conecto, tak bych to považoval za jakýsi facelift Citara
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to zajímavé... Mercedes své "levné" typy autobusů - městské Conecto a zájezdové Tourismo - výrazně obměnil. Zatímco jejich dosud vyráběné verze byly vyloženě laciné a konstrukčně vycházely z dávno zastaralých typů, ty nové jsou v podstatě levnější verzí typů, které až do nynější doby byly absolutní špičkou a vlajkovými loděmi značky Mercedes. Podle mě se to odrazí i v jejich ceně - půjde znatelně nahoru.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cenu nahoru bych předpokládal hlavně u toho Conecta. U Intoura se nic nezměnilo a nové Tourismo bych řekl spíš ponížilo, protože před tím to byl samostatný typ (i když se stopou původu v O 303), teď je to obdoba Setry S 415 GT-HD, což ale v minulé generaci obstarávalo Intouro RHD (má u nás vůbec někdo tenhle typ?).
Ale ať je to s cenami jak chce, vtip je stále v tom, že tyto turecké modely by měly být levnější než jejich současné německé obdoby Citaro, Integro a Setra GT-HD.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pro mě bylo staré Tourismo už na první pohled laciným autobusem. Moc se mi nelíbil jeho design. Zato nové Tourismo se podobá starému Travegu, což je úplně o něčem jiném. Nicméně dá se očekávat, že úroveň výbavy bude u starého i nového Tourisma podobná.

U Intoura však taky vidím určitou změnu. Sice pořád vychází z Integra, ale zatímco staré Intouro, aspoň v podobě, v níž ho znám z ČR, je levnější dálkový vůz, to nové je jednoznačně vozem linkovým. Takže asi nahradí především linkové Conecto. I když je docela možné, že bude mít i dálkovou verzi nahrazující staré Intouro, které se zdá být (alespoň v ČR) docela oblíbené.

(Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.)
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Intouro bylo od počátku myšleno jako levnější zájezďák, vzhledem k nízkým kufrům spíš na jednodenní zájezdy případně na linkovou dopravu (něco jako Karosa LC), zatímco Integro je od počátku linkový autobus, určený od příměstské až po středně dlouhé linky.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: To já vím a právě upozorňuji na to, že staré Intouro se vyrovná např. zmíněné Karose LC, zatímco to nové už jako zájezďák vůbec nevypadá.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Tak to určitě bylo. Ale z toho mála na Busportálu se zdá nové Intouro spíš jako linkáč, což samozřejmě nevylučuje, že přibude ještě další varianta - přímý nástupce starého Intoura jako levnějšího zájezďáku.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda, Aussiger: Pravda, skutečně to nové Intouro vypadá spíš jako Integro. Já jsem po shlédnutí na Busportálu na první pohled za něj považoval.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 16:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předváděcí Conecto (bohužel stále to staré) v ústeckém provozu. Provozovatel je ČSAD Slaný.
 
 
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 17:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem celý den doma a navíc sám, tak jsem si odpoledne zajel do Roudnice na pizzu a samozřejmě jsem si vzal aparát, co kdyby něco zajímavého na regionálních linkách. A taky že jo!

Objevily se tu hned tři Mercedesy O 407 u ČSAD Slaný, dva jsem vyfotil, třetí jsem jen viděl z dálky. Teď jsem se vrátil, tak nevím, kdo byl původní majitel, zkusím to na internetu podle nátěru vypátrat, asi nějaké Německo (kdyby na to někdo přišel nabo věděl, dejte sem vědět)

 
 

Zážitek z focení mi trošku zkazila řidička SORu KLM 99-97, která se tvářila nevraživě a při odjezdu na mne z okénka volala obehranou písničku, něco jako jestli mám povolení fotit jejich autobusy . Přesto, nebo právě proto, jsem její bus taky vyfotil:
 
(Portrét na mě nechtějte, nemám ho a stejně nebyla hezká)
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 18:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o těh mercedes jsem se dneska dozvěděl, že je má také Zdarko a jezdí v okolí Žďárů. Jedná se prý o nějaký velký skup z Německa. Vozy jsou vyrobeny někdy okolu roku 1992. Ve Zdarku prý jezdí v žlutém nátěru.Mě to osobě připadá jako licenčně vyráběné mercedesy ze slovinska.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl. Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 18:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, asi je přece jenom rozdíl auto z roku 1992 provozované u nás a v Německu.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 18:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že budou originál od M-B. Identický typ jsem teď našel na webu u několika německých příměstských a regionálních dopravců, jenom jsem zatím nenarazil na tento konkrétní nátěr.

Dopravce: Ani se mi nechce věřit, že by byly z roku 1992, na to vypadají velice zachovale (pokud nejsou po generálce).

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 18:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Tak to . Takže místo tureckých Conect(které stejně končí) se teď budou kupovat ojeté německé linkáče. Jinak O 407 je linkové provedení od O 405 a v Německu to je/byl běžný typ. Těch se sem ještě může natahat mraky.

(Příspěvek byl editován uživatelem aussiger.)
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejaka ta dvoustovkova Setra by se sem taky mohla pritahnout :-)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onvo: Jo a rovnou třeba něco v SGéčku
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja to vidim jasne SG219SL... Pak uz to konecne zacne bejt zajimavy :-)
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co treba 319 NF?
to by byla krása videt na MHD ,nebo rovnou 416 NF
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 20:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maxwilien: Ale jo, jenže to je zase jiná pohádka .
Řada 200 je prostě už klasika.
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 18:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Tak tak :-)

Ty O407 byly zrejme pritazeny primo pres EvoBus, pac staly nejakej cas v jejich novym centru na sestce.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace