K-report
 

Archiv do 28.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 28.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pájus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.89.20
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 08:32:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budeme mít v Pardubicích další krásnou věc. Máme tzv. rychlodráhu odnikud nikam, budeme mít pěší zónu, ale proč končí u lékárny a není řešen nadchod či podchod směrem k nádraží a celá Tř. míru není uzavřena. Vzniknou zbytečné náklady a kroucení Sladkovského a na Sukovu tř. nevím nevím.
Je vidět, že v Pardubicích chybí jakákoli koncepce dopravní obslužnosti.
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 10:33:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad trolejbusová trať přes nadjezd PARAMO:
První návrh jsem našel ve studii z 50.let, která hledala cestu, jak trolejbusovou linku číslo 3, která tehdy spojovala Duklu, staré nádraží a Bohdaneč přesměrovat k nádraží novému a přitom neztratit spojení s Duklou. Linka měla jet Palackého tř., kolem nového nádraží, přes projektovaný nadjezd PARAMO, kolem DP s ukončením v severním kvadrantu náměstí Dukelských hrdinů. Tato studie, která měla také zajistit trolejbusovou obsluhu sídliště Dukla, navrhovala přivést do protilehlého jižního kvadrantu náměstí linku číslo 5 ulicemi Sovětské armády (později Československé resp.České) a Jilemnického.
Současné výstavbě manipulační trati přes nadjezd alespoň ve směru od vozovny k nádraží kromě peněz brání tyto věci:
- plánovaná změna nájezdů a "brýlí" na nadjezdu u závodiště,
- plánované rozšíření obchvatu ne do drážního tělesa, které by mělo zmizet po přeložce trati na medlešickou spojku, ale na stranu druhou do prostotu DOM, kde mají být vysoké betonové zdi místo svahů náspu.
Takže ještě mnoho a mnoho let nám tam nikdo nedovolí stavět sloupy. A přitom by to dnes technicky šlo docela dobře a nestálo by to svět.
Letošní letní dešťové přívaly, které nad ránem zatopily oba podjezdy, a taky připravovaná rekonstrukce drážního mostního tělesa na 17.listopadu v roce 2007 ukazují na to, že myšlenka to je správná.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od kolegy Lp jsem obdržel naskenované toto:
 
Zmenším, upravím a vywebím během víkendu na trolejbus.cz.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5325
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem tu narazil na problém, který bych si rád ujasnil. Kamarádka nastupuje od října do prváku k nám na školu. Pardubickou kartu ale může používat až od 1.11., takže pokud bude chtít jezdit MHD už v říjnu, bude si muset jen kvůli tomuhle jednomu měsíci pořizovat klasickou papírovou legitimaci, je to tak?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hozin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 17:48:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin J: Nemusí si ji pořizovat jen kvůli měsíci. Klasické legitimace budou platit do konce roku. Může si koupit tříměsíční od října do prosince a Pardubickou kartu bude používat až od ledna. Takových lidí je hodně, kteří mají třeba celoroční lítačku. Takže v listopadu a prosinci budou souvěžně platit Pardubické karty i staré lítačky. Pravdou ovšem je, že na lítačku bude muset mít fotku a na Pardubickou kartu bude muset předložit taky fotku, takže kvůli jízdnímu dokladu pro DPmP bude muset předložit dvě fotky.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 19:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať si radši přiveze kolo...
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2563
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 20:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzin 111: Doufám, že máte pravdu, ale zároveň se obávám, že na Třídě Míru (zastávka Třída Míru) linek výrazně ubyde, takže pro některé cestující se pěší doprava prodlouží. Samozřejmě o okraj a OC Grand se nebojím, tam to není žádný rozdíl. A obávám se i toho, že dost lidí kouká z oken vozů do výloh, což neudělá v případě, že vůz jede jinudy. Možná, že Vy se do výloh nekoukáte, ale znám lidi, kteří na základě toho, že někde jedou a něco vidí, vystoupí a jdou se podívat. Zbytečně ale nechodí. (kterou skupinu obyvatel jde lze snad odvodit)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5326
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 22:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať si radši přiveze kolo...

Jo, o tom jsem se jí snažil přesvědčit, leč bez úspěchu. Ale myslím, že po prvním měsíci stráveném v Pcích na to přijde sama.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26045
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 23:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měsíci? Mně na to stačily dva dny :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 23:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vywebeno:
http://www.trolejbus.cz/investicni-ukol59.htm
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26046
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 23:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkujeme, Ježíšku
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 20:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měsíci? Mně na to stačily dva dny
Mně tedy den jeden, a to když jsem byl v Pardubkách na zápisu - silně uvažuji o kole, nebo o pěškobuse (což mne jako skalního uživatele MHD moc netěší...).
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 21:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milí cyklisti, jezděte si klidně na kolech. Bohužel je to tak, že nikdy nikde není směr mezi nádražím a velkými školami ideální. Před 15 lety jsme v Žilině znali pouze narvané autobusy. Ovšem jakmile jsme se dostali jinam, než na směr koleje - nádraží - škola - koleje (teda jeli jsme něčím jiným než jedničkou), tak to zase tak strašné nebylo. Já jako pouze občasný uživatel MHD Pardubice nemám s linkovým vedením a na malé vyjímky ani s intervaly naší MHD problém. A jako řidič sice občas vezu z Hradecké narvaný trolejbus na nádraží, ale to je deset minut z desetihodinové směny a tak mi to tak strašné taky nepřipadá.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Nevermore
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 23:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem mluvil s jednim panem, ktery mi prisahal, ze v roce 1986 jel v Jugoslavii po dalnici autobusem SM11 rychlosti 190km/h - tehdy si trochu pohrali s motorem... Ridic do sebe pred jizdou na dalnici hodil 1 (slovy jeden) litr vina.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 23:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevermore: ŠM11 a 190 km/h, OMG, tohle je diskuze o trolejbusech v Pardubicích, vtipy jsou jinde. ŠM v téhle rychlosti možná tak pod Mohelničákem, pokud by se shora jelo na neutrál a bez brzd...
Nevermore
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 23:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za offtopic...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26060
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 02:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:
Abych to vysvětlil: Mám-li něco využívat, mělo by to pro mne mít nějaký praktický přínos. Pokud tedy mohu chodit pěšky (což naštěstí zatím mohu), tak bych po MHD tedy docela chtěl (mám-li ji využívat), aby mne někam (nádraží, kolej, škola, město, ...) dopravila rychleji nebo pohodlněji (cenu pominu, pokud by se nemělo za pár set metrů platit 30 a více korun).
Pohodlnější může být, snad když je venku slota, jinak moc ne. Rychlost může být velkou výhodou, ale vyžaduje použitelný interval spojů, protože jinak opět bude rychlejší jít pěšky (jízdní doba spolu s intervalem dost často značně přesahuje i velmi pomalou chůzi :-().
Tedy dokud mi budou sloužit nohy, tak i do města půjdu raději pěšky, než čekat, až se něco uráčí přijet. Kolo už je jen cosi navíc, v Pardubicích ale poměrně dost navíc (bohužel pro MHD, asi se na to i trochu spoléhá).

Zajímavým prvkem je zavedení linky 43. Sice na první pohled neřeší tak moc interval, ale spíše kapacitu (to vyplývá z povahy linky), nicméně i tak je třeba za tuto linku poděkovat. Doufám, že nebude v rámci nějaké „magistrátní optimalizace” zrušena.
Minimálně už snad nebudou potřeba nacpávači jako v tokijském metru a možná bude MHD použitelná třeba i pro přesuny mezi Polabinami a chemičárnou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 10:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavým prvkem je zavedení linky 43.
Tak to se neboj, linka 43 bude zrušena a to zřejmě k poslednímu říjnu, tedy k datu obnovení trolejbusů na mostě a vrácení linky 3 na původní trasu. Ale mám v PC materiál, kde se píše o lince 33 k tomutéž datu opět zavedené. Jestli to stále platí nevím, těch změn je tam ještě víc, některé závislé třeba na nové komunikaci na Dubině a tak...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 13:17:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: A snad se tu taky psalo něco o novém trasování linky 4 nebo to už neplatí?

Ten materiál o zatrolejování nadjezdu Paramo je zajímavý. Ale stejně... Náhradu za Sukovu třídu to neřeší. Kdyby nedej Bože došlo k problému s trolejovým vedením na Sukově třídě (po zrušení trolejové trakce na třídě Míru), tak zatrolejování přes S.K.N. a Annenský podjezd by zajistilo trolejbusovou dopravu do oblasti Dubiny a Pardubiček. Proto by mi tato varianta přišla efektivnější i když určitě dražší, než zatrolejování nadjezdu Paramo.

Ale jinak tento materiál jako historická perlička je určitě zajímavý, díky za něj.
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujala mě zmínka o plánované opravě železničního mostu přes ulici 17.listopadu - Jana Palacha v roce 2007. O co by přesně mělo jít? Protože pokud vím, modernizace uzlu Pardubice se dá čekat až někdy hluboko po roce 2010.
Poslouchám www.danceradio.cz.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 10:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom materiálu je i úprava linky 4, ale nemám oprávnění to zveřejňovat. Hlavně ani nevím, zda termín 1.11. pro změny platí.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 12:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Já MHD v Pardubicích znám zatím pouze ze dvou návštěv, za měsíc ti řeknu víc. Ale i ty dvě návštěvy mne celkem vyděsily. Když na nádraží vlezu v sedle do 3 a už odtud, jak se říká, stojím na jedné noze, a to ještě né na té svojí, tak to na člověka moc dobrý dojem nedělá, ale nebylo to pouze na této lince. Pravda, asi jsem zhýčkaný od nás, kde máme velmi slušné intervaly a hlavně kloubáky...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 19:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snažil jsem ti napsat, že podle úseku nádraží - VŠ se nedá nic soudit o zbytku MHD. Samozřejmě jsou úseky a časy narvanější a jiné prázdnější, ale hlavně školy obsazují vždycky nárazově jeden spoj velkým počtem lidí a to těžko nějak ovlivníš. Samo i u nás to má někde mouchy, ale jezdím tady MHD od roku 1978 (tehdy narvaným školním spojem na základku) jako cestující a sedmý rok i občas za volantem a fakt to nevidím tak tragicky.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 19:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Což to jsem pochopil a máš pravdu, že nemůžu hodnotit zbytek systému. Jen jsem psal první dojem. Věřím, že se můj názor po pár týdnech zlepší.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby nemusel 353 řešit, jestli uveřejnit, či nikoli, tak změny od 1.11. budou následující:
1) místo linky 43 bude zavedena trolejbusová linka 33 posilující, hlavně v sedle, linku 3 trasa Hl. nádraží - Globus nebo Uma
2) linka č. 4 zase trolejbus bude spojovat jen Polabiny s centrem města (Třídou míru) - pokud chce jet někdo k nádraží může jet linkou č.2
3) dojde k nárůstu 8 párů spojů linky č. 14, která bude zajíždět nově do průmyslové zony až k Ronalu
4) díky jednosměrné Kunětické ulici bude původní linka č.16 končit u Josefa a dozná další změny v tom, že bude spojena s linkou č. 10. a ponese její název. Vyřeší se tím hned 2 věci. Bude mít pravidelný interval 20 a 30 minut a dostane vozy z přednádraží pryč a Dukla dostane další spojení s centrem směrem přes nádraží. Linka č. 16 bude obsluhovat Fáblovku a Kunětickou horu a pojede přes Hradeckou na původní točnu na Cihelně a potom dál na Fáblovku
5) linka 28 pojede cca 7 spoji do Staročernska, jen pro zajímavost MHD tam nikdy nejezdila a také pojede asi 3 páry nových spojů ještě do Hostovic
6) Linka č.8 pojede asi 1/2 spojů po nové obvodové komunikaci na Dubině až na Signál (ale asi ne od 1.11. to se ještě uvidí) a také pojede Svítkovem jako kdysi polookružně (jestli od 1.11. nebo 12 ještě nevím)

Ještě jsou připraveny další změny, ale to až asi někdy příště......zdá se Vám to málo ?

Na to, že na to nemá DP pro letošní rok ani korunu na víc, je to myslím dost. Má stále ještě někdo dojem, že pro dopravu nic neděláme ?

Nedělám si iluze a vím, že to bude stejně málo a leckdo bude říkat, že tímhle nic nezachráníme. Můj nároz je opačný.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak zdejší přispěvatel LuTep dostal od DP kompletní podklady pro konstrukci JŘ. Jsem zvědav, jak to dopadne a těším se na výsledek.

Jen mě překvapilo, že po nás chce takové informace, jako že kdy jsou přestávky a další věci (tedy jestli mám správně info). Předpokládal jsem, že takový odborník na MHD takové základní věci ovládá. Ale proč ne, slíbil jsem kompletní podklady.

Teď je řada na Vás.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Headquarters: Jsem také zvědavý a přeji mu mnoho štěstí. Bude jeho snažení někde prezentováno?
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na to jsem taky zvědavý, i když, abych pravdu řekl, především tiše závidím LuTepovi, že má tolik volného času...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 21:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto jsem viděl před nádražím:

 
 
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 23:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... mě překvapilo, že po nás chce takové informace, jako že kdy jsou přestávky a další věci (tedy jestli mám správně info). Předpokládal jsem, že takový odborník na MHD takové základní věci ovládá. Ale proč ne, slíbil jsem kompletní podklady...

Náčelníku, jak to je říct slušně - prostě LuTep není určitě odborník na jízdní řády, ale běžný šotouš... Myslím že bych toho dotyčného odborníka hledal mezi jinými zde občas přispívajícími. Snad bych naznačil směr k jisté místní dopravní vysoké škole...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5339
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 00:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepovedlo se náhodou předtím panu řidiči zastavit na výhybce na izolovaném úseku?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26118
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 00:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:
Trolejbus rozhoďnožka

Vihorlat_snina:
Nechci se rouhat, ale nejsem si až tak jist, že zrovna navštěvování dopravní (ale to bude platit obecně...) VŠ zajistí dostatečnou kvalifikaci k vytvoření opravdu dobrých JŘ. Na to je potřeba trochu (hodně) víc.

Jen ze zvědavosti bych to docela zkusil taky (zda to bude horší jak osobní železniční doprava na jihu Čech), ale už jen proto, že znám Pce pramálo, to nemá cenu. Sice bych asi cosi vyrobil, možná by to i pěkně vycházelo, ale to by bylo tak všechno.
Jsem na Lutepa taktéž zvědav a přeji mu, ať mu to nadšení vydrží až k cíli...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26119
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 00:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě 353:
Snažil jsem ti napsat, že podle úseku nádraží - VŠ se nedá nic soudit o zbytku MHD.

To samozřejmě. Stejně jako nemohu soudit úroveň železničního spojení podle jedné vybrané trasy.

Zároveň ale těžko cestujícím na trase Pce - Chrudim vysvětlím, že ty narvané prehistorické skleníky (810) vůbec nic nevypovídají o systému a že z Pardubic do Prahy mohou jezdit pohodlnými klimatizovanými vozy.

Tím samozřejmě nechci vůbec hanit práci DP; jen se snažím ukázat, jak to vidí běžný kaštan (a že ten to obvykle vyjádří poněkud hrubším způsobem). V lepším případě na adresu města, v horším za to viní DP, nebo nejlépe přímo řidiče vozidla.
(Dneska jsem zrovna po dlouhé době využil linky 16 - zastavila vedle mne, tak jsem nastoupil :-) - a vevnitř právě nadávala jakási bodrá důchodkyně, jaktože jsou v buse volná místa, když v dvojce(?) se málem neměla kde chytit...)

No nic, už zase moc píšu. :-) Každopádně se těším, co se v DP dozvím(e). :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 00:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onehdá univerzita pro DP vypracovávala nějakou fantasmagorii,rozvorávající všechny linky,časy a směry...naštěstí to nedopadlo!!!Například linka č.3 k nádraží má opravdu opodstatnění,že lázeňáci.Tu chtěli odklonit na Duklu či Dubinu...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 02:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters: chci se jenom zeptat k bodu šest, myslim, že se ptám zbytečně ale jen tak pro jistotu: když bude linka č.8 jezdit (jen ty vybrané spoje) až k Signalu, tak konečná bude Dubina, Sever a bude obsluhovat taky zastávku Dubina, penzion?
Osobní stránky: www.pavelkubelka.com
Dotazy na kubelka@pavelkubelka.com
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 06:29:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad HQ: Ta informace s tou linkou 4 mě zaujala. Takže pokud to správně chápu, tak bude opět po letech k pravidelnému provozu využívána stopa Sladkovského ulicí. Zrovna tak bude oěpt po létech využívána stopa z třídy Míru vpravo na Masarykovo náměstí, kteru dříve jezdívala linka 11.
Proč k Ronalu linka 14 a ne linka 23 nebo případně 25 ?
Jak často bude jezdit nově trasovaná linka 16 na Fáblovku? Bude tam někde na trase zřízena nová zastávka nebo bude stavět na Hradecké u Univerzity a pak až na Fáblovce?
To s tou linkou 8 to přinese asi zmatky. Na jedné straně polovina spojů jezdí k nádraží a druhá do Svítkova, na druhé straně bude polovina spojů jezdit na Dubinu sever a druhá polovina na Dubinu točnu. Nebylo by možná rozumnější mít dvě linky rozdílných čísel jednu na trasu Dubina sever - hlavní nádraží a druhou linku na trasu Dubina točna - Svítkov? Ale připomínka Pavkuba je správná, linka 8 pravděpodobně bude obsluhovat i Dubinu penzion. Má tedy smysl, aby tam zajížděla i linka 9?
No a s tou linkou 28 do Staročernska - to bude asi historický okamžik, když do této městské části konečně začne zajíždět MHD. Asi to bude tak historické, když před lety začala do Máteřova zajídět linka 24. Tam se tehdy obyvatelé Staročernska s autobusem MHD dokonce fotili...

Jinak souhlasím, že těch změn bude opravdu dost, vzhledem k tomu, že máte stále stejně peněz...
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 06:32:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, chybička se vloudila. Samozřejmě se v Máteřově fotili obyvatelé Máteřova, nikoliv Staročernska. Omlouvám se.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 06:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už to tady HQ zveřejnil, tak se přidám:
Linku 4 chápeš správně: Polabiny - Zimní stadion - Sladkovského - tř. Míru - nám. TGM - Zimní stadion - Polabiny. Interval 30 minut, na lince by měly jezdit trolejbusy z linky 2 během přestávek na konečné v Polabinách.

Proč 14 a nikoliv 23 a 25 netuším, ale zřejmě to bude podle dohody s Ronalem.

Osmička - po dokončení silnice na Dubině bude obsluhovat i penzion, podle zpráv ze střediska HD bude každá větev linky mít vlastní číslo. Budou to teda dvě plně koordinované (v úseku Dubina - Nádraží) linky. Čísla zřejmě 8 (Dubina - Svítkov) a 9 (Dubina - Rosice), troska původní devítky asi zdědí číslo 19, ale to je spekulace, možná to bude jinak...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 06:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že o osmičce jsem prozradil víc, než předtím HQ . No nic, tam je opravdu počátek úprav daný doděláním silnice na Dubině. Podle zase jiných zdrojů přijde ale točna Dubina, točna úplně zlikvidovat (fyzicky odtěžit - jsou to vlastně pořád jen panely zalité mnoha vrstvami asfaltu).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 09:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes beseda s občany od 17.00 v KD Hronovická
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5341
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 10:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude tam někde na trase zřízena nová zastávka nebo bude stavět na Hradecké u Univerzity a pak až na Fáblovce?

Kdesi jsem zaslechl, že cestou bude ještě jedna zastávka nahrazující stávající točnu Cihelna.

Linku 4 chápeš správně: ..., na lince by měly jezdit trolejbusy z linky 2 během přestávek na konečné v Polabinách.

Jé, to se zase budou řidiči vztekat!

Pro vysvětlení: běžný řidič si představuje ideální službu tak, že bude celý den jezdit stále jednu a tutéž linku, je ochoten tolerovat, že tu a tam jede nějaký spoj na jinou konečnou (Globus / Uma) a nebo že je za službu "přilepený" jeden spoj na jiné lince (večerní 24 Dubina - Máteřov - Nádraží, večerní rozvozy z prům. zóny apod.). Jakékoliv střídání linek v průběhu dne (5-13 a 7-11 o víkendu od 07.2003 do 08.2006) považuje za trest a nešetří sprostými slovy na adresu odpovědných pracovníků.


P.S.: Z pohledu cestujícího: Doufám, že linky 4 a 11 budou aspoň v dopoledních hodinách jezdit s nějakým rozumným odstupem, když už mají stejný interval (čísla udávají časy odjezdů v minutách):

11 Polabiny 09-39 - Sukova 16-46 (od 8.39 do 13:09)
11 Zimní stadion 21-51 - Polabiny 26-56 (od 8:21 do 13:51)

Takže čtyřka by mohla jezdit například
Polabiny 24-54
Sukova 31-01
Tř. Míru 32-02
Masarykovon n. 34-04
Zimní stadion 36-06
Polabiny 41-11

No a vychází to přímo nádherně - čtyřka by tak v obou směrech půlila interval jedenáctky, čímž se nám povedlo docílit velmi sympatický a zapamatovatelný interval 15 minut.

Na obě linky by stačilo pouze pět trolejbusů (= úspora jednoho vozu). Na ukázku - jak by mohl vypadat výsledný jízdní řád jednotlivých vozů, náhodně zvolené časové období mezi sedmou a desátou ráno:

(2) 7:02-7:52, (4) 7:54-8:11, (2) 8:17-9:07
(2) 7:17-8:07, přestávka, (2) 8:32-9:22
(2) 7:32-8:22, (4) 8:24-8:41, (2) 8:47-9:37
(2) 7:47-8:37, přestávka, (2) 9:02-9:52
(2) 8:02-8:52, (4) 8:54-9:11, (2) 9:17-10:07

(vysvětlení - jeden řádek rovná se jeden trolejbus, v závorce číslo linky, před pomlčkou odjezd z Polabin, za pomlčkou příjezd do Polabin)

Poznámka pod čarou: Moc by mě zajímalo, jestli je to náhoda a nebo byl jízdní řád jedenáctky sestavován s ohledem na budoucí linku 4.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 10:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady pan kolega Martin nenápadně nevědomky naznačuje, kdo měl dostat podklady a důvěru pro návrhy JŘ místo LuTepa...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 11:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: zrovna jsem přicházel k nádraží a kolem projížděl onem trolejbus. Takže nevím jak k tomu došlo.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
cvičná jízda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.68.94
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 11:48:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bylo v ramci výcviku a nácviku mimořádných opatření. Tzv. trolejbusová roznožka ...
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:54:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osmička - po dokončení silnice na Dubině bude obsluhovat i penzion, podle zpráv ze střediska HD bude každá větev linky mít vlastní číslo.
S tím s radostí souhlasím. Jinak by byl opravdu zmatek, odkud kam co jede.
Takže pokud tomu dobře rozumím, změna nastane i nalince 9 a 19.
To bude hodně změn najednou:
- linka 3 se vrátí na svou původní trasu
- linka 4 s novou trasou Polabiny - třída Míru.
- linka 8 s pozměněnou trasou Dubina - Svítkov
- linka 9 se zcela novou trasou Dubina - Rosice
- linka 10 s prodlouženou trasou na Stavařov
- linka 14 prodloužena k Ronalu (vybrané spoje)
- linka 16 s novou trasou vyhýbyjící se křižovatce U Josefa
- linka 18 bude zajíždět do Staročernska (vybrané spoje)
- linka 19 s novou trasou Rosice - Sezemice
- obnovení linky 33 v dopravním sedle.

Tak pokud jsem na nic nezapomněl a vše, co tu bylo dnes uvedeno nejsou jen spekulace, tak je to deset změn tras linek v listopadu a prosinci. Uff, to bude asi dost náročný konec roku, když k tomu ještě připočtu nový odbavovací systém...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 16:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin 111 - ozvi se mi na mejla...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 20:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chystané změny k 1.11. se mi líbí. Na začátku září jsem projížděl na kole Staročenskem a zaujala mě stavba točny, tak jsem si říkal, že se tam asi chystá zavedení MHD. Kéž by se takhle podařilo rozšířit MHD i do dalších okolních obcích, popř. zvýšit četnost zajíždění. Měl bych 2 drobné připomínky či dotazy:

- zda-li by šlo zřídit zastávku pro linku č. 10 někde v Nemošické ulici. Snížila by se docházková vzdálenost pro obyvatele zdejší části Jesničánek,

- kdo nebo co rozhoduje o tom, že když vůz jede do/z vozovny tak někdy veze cestující a někdy jede prázdný,

- jestli se do budoucna chystá posílení linky číslo 16 až do Němčic. Kamarád se tam bude asi příští rok stěhovat do nově budovaných rodinných domků a prý mu tamní starosta tvrdí, že až se ty domy tam postaví a přibude obyvatel, tak tam má častěji zajíždět 16-ka. Tak jestli je to pravda.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 20:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin j: Jak dlouhá je přestávka v Pardubičkách? Pokud je lichý počet vozů, tak snad vyrovnávačky stačí, ale pokud sudý, tak by počet vozů nestačil- svačiny, bezpečnostní přestávky...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 21:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dvojce jezdí 4 vozy, na čtyřce 2. po sloučení to vychází na 5 celkem, protože čtyřka bude místo int. 24 minut jezdit po 30 minutách v kratší trase.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5349
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 21:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- kdo nebo co rozhoduje o tom, že když vůz jede do/z vozovny tak někdy veze cestující a někdy jede prázdný,

Tvůrce jízdního řádu.

Jak dlouhá je přestávka v Pardubičkách?

Asi jen čtyři minuty.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 21:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tamní starosta tvrdí, že až se ty domy tam postaví a přibude obyvatel, tak tam má častěji zajíždět 16-ka. Tak jestli je to pravda.

Dotaz bych směřoval obecní úřad Němčice. Oni zaplatí, my budeme jezdit... (a naopak).

http://www.obecnemcice.cz/
Oficiální název: Němčice nad Labem
Adresa: Němčice 10, 533 52 Staré Hradiště
Telefon: 646 415 411
E-mail: nemcice@seznam.cz
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 22:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní Pardubky:

Třída Míru bez trolejbusů? Nesmysl!
Jako vždy jde až na prvním místě o stamiliony

Třída Míru bez trolejbusů? Nesmysl, říkají někteří pardubičtí občané včetně Jiřího Palečka. Tak se zastupitelstvo města vyznamenalo a odhlasovalo, až na čtyři statečné, pěší zónu bez trolejbusů. Bylo pod "mediálním tlakem", že pro tuto variantu je prý 64 procent lidí. Bohužel už se nepřišlo na to, že pro bylo jen 395 lidí, tedy půl procenta Pardubáků.

Nemáme pěší zónu? To je klam!

Podlehlo klamu, stejnému jako tvrzení o budoucí nefunkční kráse. Klamné jsou i další argumenty pro odstranění trolejbusů. "V sousedním Hradci Králové je sice zóna bez drátů, ale ty tam nikdy neměli, leží mezi dvěma linkami MHD, které ji mají oživovat, ale prý nic moc. Klamné je i tvrzení, že my pěší zónu nemáme. Třída Míru byla pro pěší, cyklisty i trolejbusy, dříve než si, v Hradci vzpomněli. Korzování na třídě Míru je z dávných bájí, už tu nemáme ani kavárnu Corso. Třídu oživují právě cestující trolejbusy. "Čistou" pěší zónu mezi linkami MHD máme na Karlovině. Nákladné úpravy zde zničily zeleň, kterou má draze nahradit nová na třídě Míru. Pokusem je i Smetanovo náměstí, kde nikdo nekorzuje, ani nesedá. Čtvrtou pěší zónu, prý nejkrásnější v České republice a okolí, máme mít, za cizí peníze, na Masarykově náměstí. Minimálně neznalostí je tvrzení, že se linky prodlouží jen o pár metrů. Pro objetí 200 metrů dnešní trasy bude nutno tisíckrát denně udělat kilometrovou kličku. To dopravu předraží a zpomalí a pomůže (záměrnému?) omezování či dokonce likvidaci ekologické dopravy. A cesta od Zelené brány na třídu Míru či naopak kolem stadionů je hodná Kocourkova...

Na prvním místě jde o stamiliony

Jako vždy, až na prvním místě jde o stamiliony, o něž přijde chudá pardubická kasa. Toto rozhodnutí město ožebračí, jako za bývalého kraje, a povede ke vzniku pardubického chudinského ghetta. Proto lidé bděte, neblbněte a buďte rozumnými patrioty!
Jiří Paleček
Autor je jednatelem Klubu přátel Pardubicka


no comment

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 06:32:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tom článku pana Palečka je dost pravdy. Ten schválený výsledný návrh třídy Míru je opravdu hrozný "hybrid". Půlka ulice bude s dopraví obsluhou a půlka s pěší zónou, která se bude muset složitě objíždět ulicí Sladkovského a komplikovaně zde najíždět na Sukovu třídu. Buďto má smysl ponechat dopravní obsluhu po celé délce od Domu služeb ke Grandu a nebo po celé délce třídy Míru udělat pěší zónu. Ale tenhle "hybrid", kdy až k lékárně bude doprava a pak na krátkém úseku pěší zóna je snad opravdu nejhorší řešení, které mohlo být.
S autorem toho článku v Pardubických novinách panem Palečkem jsem mluvil a pan Paleček si liboval, když pan ředitel Pelikán byl minulý týden v Klubu přátel Pardubicka na besedě a měl s ním stejný nebo dost podobný názor na věc.

Byl včera někdo na té besedě v Hronovické? Bohužel jsem se tam nedostal a rád bych věděl, co zajímavého se tam dělo. Bylo tam něco zajímavého nebo osazenstvo tvořili jen důchodci, kteří si stěžovali na zrušení seniorpasů?
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 13:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 471015 - zastávku na nemošické se DP a jiní snaží prosadit už asi 5 let. ALe stále se naráží na to, že v komunikaci stání nepovolí Policie a záliv nepovolí vlastníci pozemků....dost neřešitelná situace
- o tom jestli pojede vůz do vozovny s lidmi nebo bez nich rozhoduje to, jestli má tu trasu v licenci nebo ne. Pokud jede jinudy (třeba kratší trasou, což je pro zatahování asi logické) než licence uvádí lidi nesmí mít...když tak mě někdo opravte :o) jestli to tak není :o)
ad 353 - nesouhlasím s větou "Dotaz bych směřoval obecní úřad Němčice. Oni zaplatí, my budeme jezdit... (a naopak). " Oni mohou klidně zaplatit, ale pokud nám Krajský úřad nedá licenci, tak se oba jak obec tak DP můžeme jít nechat barevně vyfotit .................
- článek pana Palečka.......je super :o)
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 17:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Němčice - a jo, opomněl jsem licenci, neb spoje do Němčic jakožto samostatné obce ji vlastně od KÚ potřebují. Ale chtěl jsem naznačit, že hlavní bude asi zájem obce a nikoliv nějaké touhy DP. Před časem jezdící spoje linky 16 až do Dřítče byly zrušeny přece kvůli tomu, že po čase obec oslovila a zaplatila místo DP firmě Sandy Line.
A zastávka na Nemošické by se mi také moc líbila, ale kdyby byla, tak se stejně najdou rozhořčené hlasy lidí, kterým zastávka navíc zdraží jízdné z Nemošic do města... Nenápadně také naznačuju, že na novém OS se mi nelíbí pásma dle zastávek. Pevně stanovená pásma (centrum x okraje města x obce okolo) nebo časová pásma (do 8 minut x 8-16 x více) by se mi líbila víc. Ale to jen na okraj.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právo v úterý.Pokud to opravdu řekl "pan architekt",pak nemám slov...
 
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co dodat, soudruhum radnim i velkému architektovy hlavě pomazané bych spíš doporučoval navštívit Německá města Regensburg nebo Görlitz kde autobusy nebo tramvaje jezdí po pěší zoně zcela normálně. A to bez větších problémů a dokonce v souladu s potřebamy obyvatelstva je známá věc už ve více městech či zemích.

(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu článku v Právu: jak mám výrazné výhrady k soudruhům místním redaktorům Mladé Fronty a o něco větší výhrady k Pardubkám, tak pánové Seiner a Schejbal v Právu už většinou asi píšou o úplně jiných věcech, než co jsem viděl nebo slyšel. Takže jestli něco beru s rezervou, je to regionální zpravodajství v Právu. Například prvně jmenovaný redaktor před několika lety vyfotil monťák u Domu služeb a napsal k tomu poutavoupopisku o tom, jak pracovníci DP narychlo odstraňovali ve špičce poruchu trolejí a ono to bylo úplně jinak - ani neodstraňovali ani poruchu, ale pomáhali technickým sližbám tahat nějaký kabel či co... Lp tenkrát soudruha redaktora telefonicky káral, že píše kraviny, a tomu to bylo srdečně jedno.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 23:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem si vědom "hnoje úplatného" a "novinářských debilů",proto používám slůvko POKUD...Ovšem podstata problému tam je...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 09:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters :

Nesedím celý den vdp a nemám čas studovat kolektivní smlovy atd, chodím do školya do práce denně, k tomu ještě jsem členem samosprávy SVJ v našem domě atd.

Díky za podklady, dělám si ted základní model víkendů p večerech, už pomalu ale jistě tvořím, zatím jen víkendy, naposled jsem se k tomu dostal v23hod a zkejsl u toho do 4hod rána a v 5hod vstával do školy
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace