K-report
 

Archiv do 11.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích » Archiv do 11.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 14:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk, Gromit, Aussiger, jg: Tak záhada volebního Ekobusu už se myslím vyřešila:

ČSSD musela přejmenovat předvolební autobus

(Příspěvek byl editován uživatelem m_v.)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 00:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky se potvrdila má domněnka, že to Citaro bude z Němec.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 14:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak by mě tedy zajímalo, který je ten "pravý Ekobus" - myslím v souvislosti sporu s koncernem Evobus. To že socani a jejich akce na čtyřech kolech je občas trable je docela legrace, ale vezmuli v potaz to, že se na Paroubkově "ekologii" chtěl Ekobus trochu zviditelnit (správný výraz je "leze mu do p*****") a jak je vidět pro vyvolání dojmu zvolil opravdu konkurenční výrobek tak to nabírá spíše dojem trapnosti.

Teď ale zpět k Teplické MHD aneb malé škodolibé konstatování. V Chabařovicích se koná pouť jejíž součástí je i 5 linek provozovaných autobusy Spolku historické techniky a musím říci, že se to opravdu daří - 3 Ikarusy, 1 C734 atmosférák a 1 Chavdar. Jak jsem si všimnul hodně fandů to chtělo spojit s Teplicemi (linka D tam jezdí). "Prekérka" výluka .... a všechny trolejíci stojí ve vozovně
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 17:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, v Teplicích jsem taky asi hodinku pobyl ale bohužel tam dnes vůbec nejezdily trolejbusy. To je nějaká výluka? nebo co?
www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 17:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, teď to tady čtu. Nojo, výluka .
www.fotodoprava.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 18:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: Pravý Ekobus je ten český - EKOBUS je ochranná známka. Vlastníkem ochranných známek je společnost BUS.COM a.s.
To ostatní bude asi chyba v komunikaci . Paroubkův tým nevěděl, že má chtít český Ekobus a Ekobus nevěděl, že socani chtějí nějaký plynobus.
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.122
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 20:04:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte kdo platí bezplatné linky 30,34 a 35-magistrát,DP nebo Interspare,Hypenova a ski areál?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 20:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obchodní řetězce se na linkách k jejich obchodním centrům vždy podílejí zásadní měrou.
Magistrát taky (možná?) něco dává ale jestli taky DP, nevím - nic z toho nemá, snad jen dobré jméno u veřejnosti. Taky by mě zajímalo, jak je to přesně financováno.
www.fotodoprava.com
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 17:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyhle linky slouží pro svoz zákazníků z města a řetězec hradí obvykle ztrátovost v plném rozsahu.
Někdo si kvalitu služby jistí omezením výstupu před hyprem (v TP Intespar a Olympia), někdo ne (to byl před lety ještě na autobusu v Ústí Globus), někdo si zaplatí i název zastávky. Tohle pravidlo platí prakticky všude, kde se jezdí zadarmo. Řetězce to zahrnují do svých provozních nákladů a měsíčně se může jednat i o statisícové částky.
U linky 35 a podobných v jiných městech se tam může podílet více subjektů (provozovatel zimního areálu + s dotací města atd.) Rozhodně to však zdarma neprovozuje dopravce. Ten jede již zaplacený spoj, popřípadě vyúčtuje podle počtu cestujících ztrátu. Pokud si někdo všimnul třeba ve vedlejším Ústí tak na rekreačních linkách 10 a 20 kde se platí městské jízdné se také nastupuje pouze předem a řidič zapisuje na každý spoj počet cestujících - doplatí to magistrát.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 18:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co lidi, už ty nový trolejbusy jezdí oba? Kde jezdí, kdy jezdí?

To nějak utichlo. Čekal jsem větší pozornost!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 19:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona větší pozornost se jim zatím dát nedá, protože i když se tu tento víkend pár fandů slezlo tak byla bohužel kompletní výluka. Co je důležité, že jezdí http://www.ustecketramvaje.com/tp/img/t166010.jpg tady dávám na k-reportu do světa jednu premiérovou fotku . Ze strany dopravce je v prvních signálech znát spokojenost a i prý výrazná odlišnost od prvních 24Tr (samozřejmě k lepšímu). Kde se vozidla pohybují jsem již zveřejnil avšak musím varovat případné výletníky do TP, že víkendové šotoušení se v současnosti může potýkat se zklamáním. Víkend 20-21.5. - výluka. Tento víkend 27-28.5. zahájení Lázeňské sezóny což je již tradiční oblíbená akce a budou pro posílení nasazeny kloubáky, takže pokud se 24Tr objeví v provozu nemusí to být na očekávaných linkách. Další vikend 3-4.6. opět výluka Jakmile budu mít rrochu čas udělám průzkum a poreferuji
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: Díky
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 23:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První nízkopodlažní trolejbusy
Ve dnech 24. a 25.4.2006 byly dodány do Teplic dva nízkopodlažní trolejbusy Škoda 24 Tr Irisbus. Po montáži odbavovacího zařízení a zaškolení řidičů budou nasazeny do provozu v pracovních dnech na linky č. 7, 8 a 10 a o víkendech na linky č. 2, 5, 7, 10 a 13.
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stručné info:
Tento víkend budou vypraveny pro posílení dopravy kloubové trolejbusy a 24Tr tak vypraveny nebudou.
Nostalgická 9Tr v provozu bude.
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 22:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Vysokém Mýtě stálo ještě včera 5 Citelisů v barvách DP Teplice, co jsou zač? Autobusy nebo trolejbusy?
Jinak na tiskové konferenci na Autotecu prohlásili u Solarisu že má letos do Teplic přijít jedno Urbino 15.
Jestli to už víte, tak sorry, jsem línej se hrabat v archívu.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 11:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys: A to jako vyhrál VŘ? Nebo je to jen na zkoušku?
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
<img src="https://www.k-report.net/diskuze/clipart/triangle_right.gif" border=0>260 116 510
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 11:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solaris? Že by v Teplicích chtěli mít od každého výrobce aspoň jeden kousek?
Fanclub 22Tr

Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 13:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 15: Cituji tiskovou informaci kterou v pátek rozdávali na Autotecu u Solarisu:
"Před podpisem jsou kontrakty na dodávku:
5 ks Urbino 12 a 5 ks Trollino 12 pro Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.
1 ks Urbino 15 pro Dopravní podnik Teplice, s.r.o."
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 13:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1 ks Urbino 15 pro Dopravní podnik Teplice, s.r.o.

Tak v Teplicích bych ho nečekal, to bude sortiment. Napřesrok by mohli koupit třeba jeden SOR a jedno Volvo...
www.fotodoprava.com
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 14:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No celá situace je způsobena zákony naší skvělé země. Prostě vyhrála nejnižší nabídka a tou je ve finále nákup právě Solarisu. Kdyby měli dopravci určitou volnost, toto by se nestalo. Také je ještě vypsáno další VŘ na dodávku druhého vozidla. Čímž se může stát, že v TP budou jezdit dvě Citara a dva Solarisi nebo tři Citara a jeden Solaris.
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 16:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pida: A kde máš v zákoně napsané, že vyhraje nejnižší nabídka? Když dá DP ve VŘ víc procent čemukoli jinému, co by mělo Citaro lepší, vyhraje to Mercedes. Když dá DP dejme tomu 80% na cenu, vyhraje nejnižší cena.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 17:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když se tedy mýlím, proč vyhrává nejnižší nabídka? Pak nemusí být ani VŘ, když by si DP vybírali podle svého vkusu! Můžeš mi to tedy prosím osvětlit Trollino_15?
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22784
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 17:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě záleží na tom, jak velkou váhu (=kolik procent) má který parametr (cena, servis, počet již vyrobených vozidel daného typu, atd.) stanovenu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 17:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to prakticky putna, jestli přijde nový Solaris nebo Mercedes. Nějaká kompatabilita by sice je, ale moc nevěřím tomu, že když se na jednom Citaru vysype motor a na druhým přední sklo, že se z toho s K.O. motorem vezme sklo a dá na ten s rozbitým sklem a naopak. Spíš se prostě objedná nový díl a počká se, až se dodá! Doby flikování a pučování částí vozů se už u nových vozů opakovat nebudou. Tím spíš ne, v tak malých počtech jako jsou nové vozy v Teplicích.
Kdo ví, stejně to Citaro mohlo být už novější provedení a schodné by s těmi staršími nebylo.

Ve výběrovém řízení zpravidla nevyhrává nejnižší nabídka, ale ekonomicky nejvýhodnější nabídka. Také záleží, jak jsou procenta nastavena pro jednotlivá kritéria.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejnižší nabídka vyhrává proto, že je dneska prostě všechno o penězích.

Jen jsem ukazoval, že to nemusí být jen o ceně. Dopravní podnik má zcela volnou ruku v tom, kolik procent nastaví jednotlivým kritériím.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, opravdu nevím jestli je tak ta ruka volná, protože pak by mohl namítat ten druhý z uchazečů a myslím že to známe z opakovaných VŘ.
Ale raději bych byl pro systém, ať si každý podnik vybere to co považuje za kvalitní bez těch opičáren a nastavování, aby to vyhrál ten jejich "favorit". Viz výběrka CV a ÚL. Sice se to podařilo a vyhráli favoriti těchto DP, ale přesto se to neobešlo bez nesmyslných odvoláních a dělání naschválů od výrobců, kteří prohlráli VŘ.
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trollino: je to o penězích ... akorát když se něco podělá na Citaru tak se s ním zajede za kopečky k sousedům a je precizně a rychle opravené, kdežto pokud se stane něco se Solarisem tak ho potáhneš přes celou republiku a nemáš jistotu, že to z Ostravy nepotáhnou ještě do Polska, kde to třeba také precizně opraví, ale kdy ....?
Bohužel úředníkům v Praze nevysvětlíš, že ušetřených pár desítek tisíc pro tebe nejsou to zásadní kritérium. Ano pokud někdo chce obnovit radikálně vozový park, pak se to vyplatí, ale pro jeden vůz je "nejnižší nabídka" docela drahá záležitost .... a tyhle výběrka bohužel začínají být problém více dopravců, nebo všeobecně jakékoliv investice. Já osobně jsem byl třeba zastánce Solarisů v Ústí, protože tam se jedná o velkou obnovu VP a patřičná úprava zázemí pro údržbu se vyplatí, ale jeden Solaris ....
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22785
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě se dá do podmínek VŘ zadat i nějaká procentní váha pro kvalitu servisu (zadaná třeba požadavky s výběrem ano/ne).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2221
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 16:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, dostupnost a cena servisu, případně náklady na servisní dovybavení ve výběrovém řízené být mohou. Dokonce je doporučuje i sám UOHS ve zdůvodnění, proč dal DSZO pokutu 1 mega za nákup 24Tr bez VŘ. Zlín se tehdy bránil tím, že na Solaris není vybaven a proto koupil 24Tr přímo bez VŘ, s čímž u ÚOHS neuspěl.

Když se podíváte na centrální adresu tak tam u VŘ zejména na busy naleznete poměrně často dostupnost servisu nebo kompatibilitu se stávajícím vozovým parkem, obvykle s vahou 20 - 30%. (Stejně tak tam ofšem najdete katoforézu jako podmínku nezbytnou, ale to je jiná kapitola.)
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 21:19:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem nebyl v Teplicích ani nepamatuju. Prosím, jezdí trolejbusy v celé síti? Vím, jen že je zrušená trať od vozovny do Novosedlic.
Dekuji.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 22:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Novosedlic dávno sneseno, nejezdí se na Zemskou a k vozovvně jen manipulačně, jinak všude, ovšem v Jateční jen nostalgická linka 11.
Fanclub 22Tr

Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 17:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem navštívil váš bezesporu jeden z nejhezčích trolejbusových provozů v republice. Sice jsem byl v TP již několikrát, ale s MHD jsem neměl moc času se svézt. Dnes jsem si projel celou t-busovou síť.

Jen bych měl nějaké otázky.
-Po trati na Zemskou se asi již jezdit nikdy nebude, nemýlím-li se? Všiml jsem si jednosměrného provozu mezi ul. Stanová a Scheinerova. Tato jediná značka asi zazdila veškeré možnosi vést na Zemskou jakoukoliv t-busovou linku!
-Je nějaká možnost svézt se manipulačně do vozovny? Nebo jestli se chystá nějaký DOD s trolejbusovou linkou právě do areálu DP?
-Nevím, jak je to dlouho, co se tu objevovaly zvěsti, že radnice trolejbusy nechce a že to mají nahnuté. Nechtěl jsem věřit, že trolejbusový provoz, který byl dáván v 90. letech za vzor by měl projít likvidací. Jsou tyto úvahy již zažehnány a 2 24Trky jsou toho důkazem nebo byly nový vozy spíše znouzecnost a další nákup 24Tr je nejistý?
-Ondrys se tu zmiňuje o pěti Citelisech ve Vysokém Mýtě, jsou to autobusy nebo příprava na 24Tr?
Ještě mi zbývá poslední úsek Jateční ulicí, kde se snad někdy svezu jednáctkou. Jaký na ní platí tarif?

Každopádně jsem si spestřil den a Teplice na mě udělaly velmi dobrý dojem. Na 50tisícové město působí kosmopolitně a v konkurenci měst Děčín, Ústí, Most nebo Chomutov jsou Teplice takovou bílou vránou. Přeci jen jeden negativní dojem ve mě TP zanechaly a tím je tarif. Dát 126 korun a ještě je mít v drobných za pár hodin cestování bylo velmi "milé"
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.36.204
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 20:59:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ondrys se tu zmiňuje o pěti Citelisech ve Vysokém Mýtě, jsou to autobusy nebo příprava na 24Tr?"

... to bude asi nějaká desinformace, žádné autobusy ani trolejbusy Irisbus dle mých informací pro Teplice aktuálně objednány nejsou /objednán, ale nedodán zatím zůstává pouze jeden vůz Solaris Urbino 15/ ... ten nátěr tedy mohl pouze vypadat jako teplický, s největší pravděpodobností by se pak mohlo jednat o karoserie pro trolejbusy Škoda 24Tr pro M. Lázně, protože ty mají stejné městské barvy a na letošek mají objednáno právě 5 vozů tohoto typu /nátěr použitý u 1. ani 2. vozu pro M. Lázně totiž nelze považovat za mariánskolázeňský městský nátěr, protože 1. je prototyp a 2. byl původně určený pro Zlín, takže má nátěr vycházející ze zlínského provedení, jen s určitými úpravami/.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 22:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak to asi opravdu byli ty Mariánky, ale ten natěr byl na první pohled dost podobný tomu Vašemu.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 22:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je i nadále otázkou jak to bude s dodávkou dalších trolejbusů .... tyhle dvě 24Tr jsou pro letošní rok tou jedinou. Pakliže by mělo dojít nápravě současného stavu tak by bylo potřeba během jednoho roku dodat nejméně 10 dalších vozů .. i když je v DP vozidlům věnována maximální péče je stáří některých již otázkou nad smysluplností věnovat prostředky na jejich údržbu - prostě si přiznejme, že stav vozového parku trolejbusů je věkově na hranici možností (v době miniaturizace je již problém sehnat do starších generací 14Tr součástky o velikosti dlaně). Jinak výběrka na 15metrové busy byly letos dvě. Jedno od DP již vyhrál Solaris a druhé si zadalo město (výsledek by již měl být znám avšak já ho ještě nevím). Každopádně obě vozidla dorazí do do Teplic do konce září.
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1965
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 10:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pokud by teoreticky radnice trolejbusy v budoucnu chtěla zachovat a rozhodla se pro nákup nových vozů, je pravděpodobné, že by se Teplice dočkaly i nějakých kloubáků? Všiml jsem si, že na většině linek jezdí jen pár cestujících. Takovou desítkou z Angeru do Nové Vsi nás nejelo nikdy víc než 3. Ani kloubové linky 2 a 5 neoplývaly vytížeností. Chápu, začalo léto, ale jaký byl kdysi smysl kupovat kloubové 15ky do 50tisícového města, když daleko větší Pardubice nebo o něco větší Jihlava na ně nemohly ani pomyslet? Tuším, že nikdo nemá křišťálovou kouli a odpovědět asi jen tak nepůjde. Přesto by mě zajímal aspoň názor DP, jestli kloubové trolejbusy do budoucna chtějí či nikoliv.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 11:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Podle toho, co jsem slyšel, se v Teplicích přinejmenším pro nejbližší roky s kloubákama nepočítá. Budou se místo nich kupovat jen "patnáctky" (ty jsou "pevné" nikoli kloubové, jak píšeš)
Pardubice na větší vozy velmi vážně pomýšlejí, konkrétně také na 15m.

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
www.fotodoprava.com
Storm_ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 11:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4 Martin ... smysl byl určitě. když jsme jezdil do školy (cca 10let z5) tak jsem jezdil z trnovan do centra a kolikrát jsem radši nechal odjet 2 i 5, jak byly narvané, i když to byly kloubáky. a třeba ta zmiňovaná 10 potom byla také min. z poloviny plná. dnes je ale jiná doba, skoro každý má auto tak proč se tahat MHD ...
jinak odhadem za těch 10 let jezdí nyní tak 1/3 lidí, co jezdila kdysi, možná ještě méně
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 16:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:
Chápu to u autobusů, ale co trolejbusy? Pokud se DPT rozhodl pro Škodovky, jako že asi ano, 15m trolejbusy asi nebudou?! Přesto tu kloubové vozy, konkrétně B961, nějakých 10 let ještě budou.

Pardubice na větší vozy velmi vážně pomýšlejí, konkrétně také na 15m Že by Pardubice opustily Karosu nebo Škodovku? Chápal bych 25Tr na linku 13, ale moc nevěřím tomu, že by DPMP koupil Trollina.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 17:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: U Teplic jsem zatím myslel jen autobusy, ostatně už tam patnáctimetráky jezdí. U trolejbusů je to bohužel zatím s obnovou slabší, nic kontrétního zatím jisté není.

V Pardubicích byly nedávno na zkoušku Trollino a Urbino a údajně s nimi byly moc spokojený. Kloubáky tam určitě nechtějí a vozy s větší kapacitou nutně potřebují. A kupovat vozidla od dvou výrobců dneska není problém. Stejně se na každou objednávku dělá výběrové řízení zvlášť, ostatně pokud jde o autobusy, někteří dopravci kupují i u více než dvou výrobců, od každého si vezmou co jim vyhovuje, potažmo co vyhraje výběrové řízení (třeba zrovna Teplice: Karosa, MB a teď bude ještě Solaris - a kydž tu bude Solaris autobus, proč by tu - nebo v Pardubicích - nemohl být taky trolejbus?)
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 20:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ono s tím rušení trolejbusů je to složitý. Určitě se to chystalo, jenže veřejnost začala mrmlat, tak ti samí, kteří chtěli rušit, slavnostně stříhali pásky při prvních jízdách nových Tr24!
Každopádně provoz výrazně zachránily provedené investice v 90. letech. Jinak nevím nevím, jak by to dnes bylo.

Teplice jsou normál město. Hezký je jedno náměstí + okolí a lázně. Což je vzhledem k turistům samozřejmí. Jinak je to díra. Sídliště hrůza (nejen Prosetice), okolí Intersparu (většinou první vizitka při příjezdu od hranic) snad ještě horší Nechci hodnotit ostatní, ale Teplice nad ostatními městy rozhodně nevyčnívají.

Na lince 11 je normální tarif. Jízda stojí za to, doporučuji!

Tarif je katastrofa, stejně jako linkové vedení, ale to tady nemá smysl rozebírat a hledat, kdo za to může, také ne.

Kloubové autobusy nebo spíše velkokapacitní jsou třeba. Linky do Dubí určitě, 137 do Ústí také.

Velkokapacitní trolejbusy nevím. V současném stavu asi ne. Není třeba. Při současném vytížení trolejbusů by stačili minitrolejbusy (většinou).
Do budoucna nevím. Možná nějaká páteřní linka (napadá mě linka 5) možná ano. Ale nutné podotknout, že kloubový trolejbus je drahá sranda, a při finanční podpoře a možnostech DP Teplice je to drahý stroj!

Co si pamatuji, cca osm let zpět, jezdily o špičku minimálně kloubáky na lince 5 hodně plný.

Co bude dál, těžko říct? Bude se muset hodně změnit, jak zefektivnit celý systém, zvýšit vytíženost a nalákat zpět hromadu cestujících. Protože když za posledních deset let porovnám úbytek cestujících v Mostě a Teplicích, tak v Teplicích je to snad desetkrát tolik. A to vemte, že MHD v Mostě má proti sobě čtyřproudovou silnici, kapacitní neucpané komunikace a prostornější sídliště.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 22:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Chápu mosteckou zaujatost a zdravé soupeření, ale severní Čechy znám velmi dobře a Teplice tedy rozhodně vyčnívají. Nehodnotím život ve městě, ten neznám, to bych tam musel žít, ale hodnotím architekturu, zeleň a péče o ní nebo celkový městský ruch. A je tedy pravda, že v Mostě či Ústí nenarazím na typické městské parky v centru města s fontánami, lavičkami a muškátovými kyblíky. Nevím jak vypadal starý Most, než ho srovnali se zemí, ale v pásu od Chomutova po Děčín Teplice rozhdoně vyčnívají. Nechci tvrdit, že nemají ošklivé čtvrtě. Okolo nádraží je to hnus, ale osobně snad neznám v ČR město nad 30 000, které by nemělo "své čtvrtě". Nerad bych se tu někoho místního ze Severu Čech dotknul, ale Ústí, Chomutov nebo Most je jedno velké sídliště bez historického centra s minimem zeleně. A Teplice mají lázeňskou zónu velmi hezkou a upravenou a asi rozšířený turistický ruch dělá Teplice větším městem než jsou doopravdy. Bolševik zhyzdil severní Čechy dost a je s podivem, že Teplice zůstaly pěkné. I sídliště se mi zdají pěkně umístěné a nijak obludné. Je to můj osobní názor.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 23:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Každej to vidíme jinak. Když opustím od svého názoru a vezmu názor i mého okolí (rozmístěno po městech kraje), tak Teplice na ně nepůsobí dobře. Turisticky určitě jsou nejlepší, životně je to výrazně horší, údržba města je nedostatečná.
Hnusný čtvrtě jsou všude, to je pravda. V Teplicích jsou ale na nešikovných místech a moc jsou vidět. To Teplice strašně sráží.

Most není žádnej zázrak, ale životně je lepší. Lepší a více služeb, dostupnější doprava, více prostoru, více zeleně. Park Šibeničník, po rekonstrukci, dostupný prakticky z celého města.
Ale to nemá smysl řešit. Turisticky a atraktivitou centra jsou Teplice nejlepší, to je pravda!

Severozápad celej není zrovna nic extra. Uvidíme, co bude v budoucnu. Most má nakročeno dobře, u ostatních měst není tolik prostoru. Most čeká jezero + turistické příslušenství, botanická a rekultivace okolí. To by mohlo pomoci.

Ale zpět k trolejbusům. V týdnu jsem opět projížděl a měl víc času koukat a vytíženost je opravdu tragicky nízká.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 09:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Život v Teplicích nedokážu posoudit. Nevím jak Teplice sráží to, že maj hnusný čtvrtě kolem příjezdových míst, ale Němců a Holanďanů je ve městě až až a peníze z lázeňské klientely nejsou také k zahození. Pokud si dobře vzpomínám, tak okolí hlavního mosteckého nádraží je také "krásné".

Já ti rozumím, narodil ses v Mostě a máš k němu vztah. To je přirozený, ale urbanismus města je bolševikem úplně převrácenej na ruby. Jak jsem napsal, život ve městě nemohu posoudit. Statisticky má Mostecko nejvyšší nezaměstnanaost v celé ČR a jeden z nejvyšších úbytků obyvatel. Most má více zeleně? Mně připadá, že aspoň trolejbusy v Teplicích jezdí na věšině míst skoro v "lese". Pokud vím, jen těžko se hledá v Mostě aspoň náměstí. Dodnes nevím, jestli je to ten plac mezi Mekáčem a tim prázdnym hotelem. Jestli aspoň 10% obyvatel Mostu nežije v paneláku, tak je to hodně. Chemopetrol, vyrubaná krajina po těžbě uhlí, panelák, panelák a zase panelák, nezaměstnanost, ovzduší... Chápu, žiješ tam a máš to tam rád.

Pokud se celá rekultivace Mostu povede, bude to jedině dobře. Zatím se peníze posílaly na jiný sever republiky, ale o tom raději pomlčíme. Oba víme kam

Trolejbusy TP:
Je pravda, že vytíženost mě hodně zarazila, přitom linka 24 jezdila docela plná.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 13:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Vizuelně pro turistu a "přespolního" jsou Teplice hezčí a atraktivní. Oni musejí, jsou jednou lázně, nic jiného jim nezbývá. První příjezd (myslím okraje) nejsou v Mostě nejhezčí, ale obluďárna kolem E55 a Intersparu v Teplicích je jedinečná

V Mostě jsem se narodil, to je pravda, ale nikdy v něm nebydlel. Do Mostu to mám cca 16 Km a do Teplic taky. Obě města mám rád, ale prostě Most se mi líbí víc. Ovšem podotýkám, že spojení "líbí" je čistě individuální.
Mostu by jsi křivdil, kdybys psal, že má málo zeleně. V Mostě je zeleň všude. V centru obrovský park, všechny kopce okolo jsou vlastně parky, vrch Hněvín, v centru záhony kytek, stromů a trávy.

Náměstí tam pořádně není, přestože nedávno otevřeli již druhé. Ale to přeci nevadí. Zde žijícím to nevadí, jen turisté se diví. Na vše se zde myslí a čeká. Na tom place u Rozkvětu bude nové obchodněobytné centru a první náměstí bude uzavřeno. Pak projde celá třída Budovatelů rekonstrukcí.
Most nejsou jen paneláky. Celé Zahražany a okolí jsou domky, za nemocnicí a krematoriem jsou domky (o těch málokdo ví) a není jich málo, kde je vidět jen les a příroda.

Jasně, urbanismus je jaký je, utíkají obyvatelé a zžírá nezaměstnanost. Na žití je to příjemné město, výkum potvrdil že Mostečané jsou i na těch sídlištích vesměs kupodivu spokojení.

Pro turistu je Most, špinavá díra plná paneláků, děr po uhlí a Chemičky. Protože s tím tam přijíždí, a toho si všímá. Jenže tak to není.
Most má jednu výhodu, teprve se centrum staví a všechno čeká oprava. Ale to je jedno.
Přiznávám ale, že celkově jsou města severozápadu prostě neatraktivní a pro lidí odjinud nehezká!

Vytíženost linek: Autobusové linky jsou slušně vytížené a s trolejbusovými se to snad ani nedá srovnávat
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 09:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj,
je to trochu OT ale my ze severu o tom moc nevíme :-( ... Mohl by mi někdo říct kolik trolejbusů a na jakých linkách jezdí o víkendu??
Díky
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 11:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: že v Mostě či Ústí nenarazím na typické městské parky v centru města s fontánami, lavičkami a muškátovými kyblíky

Cožeto prosím..? Most teda zas až tolik neznám, ale prohlásit tohle o Ústí, to je nějakej renonc, ne? Kdy's byl naposled v Ústí?
Fanclub 22Tr

Rarita v Ústí nad Labem - rychloprůjezdová výhybka. POZOR: již jen pár dní...

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 20:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci nic nikomu nutit, ale přece jen se nedají města hodnotit v rámci několika návštěv. Každé město má své specifikum a je třeba s ním počítat. Mně se líbí Ústí i Teplice, v Mostě jsem nikdy nebyl. Ale každé město je jiné, jinak se vyvíjelo, takže přirozeně bude i jinak vypadat. A zeleně je v Ústí dost.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 17:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem byl v Teplicích a neviděl jsem ani jednu 24Tr. Že by zrovna nejezdily, nebo jsem jenom na ně měl smůlu?
www.fotodoprava.com
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 14:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neumím, ale všiml jsem si také, že 165 nejezdí asi týden.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 15:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teplice jsou opravdu nádherné a právem jsou lázeňské město. V Ústí nad Labem se pohybuji z těchto třech měst nejčastěji a ten kdo tady nebyl tak to je snad jediný který může říct že je škaredý, např málo kdo ví že poblíž známé vyhlídkové restaurace Větruše lze najít i vodopád a jiné zajímavosti, ale konec OT, to už se netýká MHD
V Mostu jsem byl jen dvakrát ale svým způsobem je taky hezký. Chybí mu historické centrum, ale s tím už nikdo nic neudělá a pamětníkům zůstane jen ve vzpomínkách.
Jinak o víkendu bude z důvodu stavebních prací na přemostění silnice I/8 na křižovatce Alejní - Lounská provoz všech trolejbusových linek nahrazen autobusy.
Koukám že i webmaster webu dp Teplice pochopil slovo Šotouš.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 16:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Franta: postřehnul jsi správně, 165 je opravdu odstavená, ale co to zapříčinilo nevím. Drobné mouchy má i 166 - občas se stane, že se samovolně kompletně vypne, ale naštěstí jezdí.
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po návštěve Teplic - shledávám v něm jedno velké mínus. Obdavovací systém /šotouš buď aby "rozbil prasátko" nebo chodil pěšky/ - ten prostě je takový jaký je, ale spíš je hrozné nemožnost sehnání drobých. Buď nedají a nebo opravdu nemají.
Jinak město krásné a hlavně fotogenické. Nějaké fotky /časem/ šoupnu na web.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 22:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak město krásné a hlavně fotogenické
No vidíš, a ty jsi fotil jen tu ruinu u Červ. kostela
Autor v tomto příspěvku vyjadřuje svůj osobní, subjektivní názor. Necítí se nucen ho propagovat jako pravdu Boží.
_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 04:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle sdělení z počátku léta se objevovala hláška v počítači - chyby na silové části a TM.
Po restartu bylo OK.
Zřejmě již není

Neví Bobo nebo Jas o co by mohlo jít???
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 01:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to rozbitý.
Fanclub 22Tr

Rarita v Ústí nad Labem - rychloprůjezdová výhybka. POZOR: již jen pár dní...

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.148.55
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 13:03:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem viděl v provozu oba trolejbusy, č. 165 i 166, jeli kolem 10. hod. dopoledne poměrně krátce za sebou na linkách číslo 5 a 13 z konečné Panorama (to ale stejně není směrodatné, protože o víkendech dochází často k přejezdům).
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AKTUALITY Z ÚSTECKÉHO KRAJE
Takže jak to právě teď vypadá-na většině zastávek ČSAD (alias DPÚK)v oblasti Mostu a Litvínova jsou vylepeny jízdní řády DP Mostu a Litvínova (ale ještě ne všechny-někde chybějí). Na netu bohužel ještě nejsou, ale jsou prakticky shodné s těmi starými. Což se dalo samozřejmě čekat (větší úpravy budou podle mého až v novém roce). Podobně je na tom i DP Teplice-ten má již JŘ na stránkách s poznámkou, že jízdné je zdarma. Ba ani DPÚK nespí-jsou již předělány všechny jízdí řády-na většině linek je provoz "zajišťován" jedním párem spojů (ale např. na lince Litvínov-Č. Jiřetín je jen půl páru spojů !).Některé linky, zdá se, již nejsou uvedeny. Bohužel změny nejsou v IDOSu-tam je vše při starém.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPT se dočkal, konečně bude jezdit do Duchcova, Oseka, Krupky a podobných destinací, kam se snaží proniknout již 35 let - minimálně, ( to je čas, co si pamatuji )po té co musel na politický příkaz tyto linky přenechat bývalému ČSAD.

DPT jezdí v současnosti A1-Duchcov Osek, A3 a A4 Krupka. - viz www.dpteplice.cz
V okolí nádraží se staví na zastávkách MHD, jinde na zastávkách ČSAD.
O víkendu spatřeny autobusy pražské MHD, ale jen odstavené, nevím linky a kdo je provozuje. Předpokládám zápůjčku pro DPT.

Jinak přes víkend byla výluka trolejbusů (vypnuté napětí pro opravy mostu v Alejní).
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 19:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pražáci spolu s tepličákama jezdí ty "A"čkové linky. S ohledem na již dříve vypracovaný základ IDS bude jedině dobře pokud prozatím v jakékoliv podobě začnou tyhle destinace jezdit. Koncepce dopravy od Oseka po Ústí n.L. existuje již docela dlouho, jen nebyla vůle ji realizovat.
http://www.ustecketramvaje.com/cr/csad/nad/a377-01.jpg
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace