K-report
 

Archiv do 17.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 17.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5245
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3 strednepodlazni trolejbusy jsou mediální šum, psalo se o středněpodlažních autobusech a už tu bylo vysvětleno, že je karosa vyrobí letos, dokud má ještě B951 v nabídce, a dodá příští rok.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli ty středněpodlažní trolejbusy neznamenají třeba další tři rekonstruované 14Tr? Já teda nevím, jenom se ptám.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5250
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 23:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebylo to náhodou takhle? A co když je to jinak? A nebo že by to bylo úplně naopak? A neříkal tu náhodou někdo, že to bylo zas ještě nějak jinak?

Takže přátelé, vězte, že pro příští rok ...

Představenstvem společnosti byla schválena varianta která obsahuje nákup:
3 ks nízkopodlažních Tr 24
2 ks nízkopodlažních autobusů Citelis Euro 4
5 ks modernizace Tr 14
4 ks středněpodlažních autobusů Karosa B 951


Vy tam někde vidíte nějaké středněpodlažní trolejbusy? Já tedy zrovna nějak ne....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 06:39:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad HQ: děkuji za odpovědi. Tu skutečnost s tou třítýdenní lhůtou na výdej PK chápu. I v tom svém předchozím příspěvku jsem to myslel spíš jen pro informaci, nikoliv jako kritiku. V této chvíli je snad jedno, jestli budu na kartu čekat dva nebo tři týdny, když pkatnost PK začne až v listopadu.
Ale jestli dobře chápu Vaše vyjádření, tak problém je v softwarovém či hardwarovém propojení všech systémů, nokoliv v tom, že by tarif na příští rok nebyl schválen vedením města. Takže magistrát již schválil současné ceny jízdného i pro příští rok? To je dobře. Já samozřejmě tuším, jaké byly s tím výběrovým řízením na odbavovací systém peripetie a chápu ty potíže. Ale psal jste něco o padesáti tisících předplatitelů. To je docela velký počet lidí, kteří Vám s předstihem na konci roku zaplatí jízdné na nějakou část následujícího roku. Ve výsledku to pak samozřejmě v celkovém hospodaření dopravního podniku je zanedbatelná částka, ale přeci jen na rozdíl od příjmů z reklamy či z dotací od města a kraje dostanete od těchto cestujících peníze z předstihem, ještě před koncem roku. Proto si myslím, že by vůči nim bylo korektní, aby měli možnost si PK zakoupit za 75 Kč až do konce roku.

A ještě jedna připomínka: Jak je uvedeno na webu DPmP, bude existovat i druhá anonymní varianta PK. Ale o tom zatím cestující nebyli informováni. Myslím, že by se měla mezi veřejnost nějak propagovat, aby ti, kteří nebudou používat časové jízdné zbytečně nevyplňovali žádost o vydání PK a nestáli frontu u přepážek. Pokud se nepletu, tyto anonymní PK budou prostě volně v prodeji a nepůjde tam jen nahrát časové jízdné nepřenosné. Ale jinak na placení normálního jízdného by to mělo fungovat stejně tak jako v budoucnosti pro zaplacení parkovného, vstupu do lázní či do divadla. A to by měli lidi vědět, aby zbytečně teď nestáli frontu a nevystavovali si PK na jméno, když to nebudou potřebovat.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 06:57:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě Ad HQ: Já vím, že Vás tu dost kritizuji, někdy až příliš, ale na druhou stranu si vážím toho, že tu s námi takhle komunikujete a odpovídáte na naše připomínky. Nevím, jestli tak činí i nějaký jiný ředitel jiného dopravního podniku, ale myslím si, že ne. Proto opravdu oceňuji, že takto čelíte zejména mojí kritice.
Oceňuji, že se po Vašem nástupu do funkce navenek u dopravního podniku mnohé změnilo a možná že do jisté míry k tomu přispělo i to, že tu nasloucháte našim připomínkám - přejmenování některých stanic, očíslování linky z Dubiny do Čivic, nové "rychlé pruhy", náprava té nešťastné "optimalizace MHD", změna webu DPmP atd. Takže nakonec ta kritika k něčemu pozitivnímu přeci jen možná přispěla.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5252
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli tak činí i nějaký jiný ředitel jiného dopravního podniku

Ředitel DP se snad kdysi vyskytoval i ve zlínské diskuzi. V jiných DP vedoucí pracovníci K-Report maximálně tak čtou, aby věděli, kdo je to už zase pomlouvá.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Středněpodlažní trolejbusy, to jsou přece ty 14 Tr určené k modernizaci. Jestli se nemýlím, nikde se neuvádělo, že se všechna ta vozidla budou kupovat. Myslím, že šlo o formulaci typu "obnovíme tolik a tolik takových a makových autobusů a trolejbusů". A pod obnovou vozového parku možno chápat nákup nových i repasi starých. A že není 14 Tr středněpodlažní, ale "vysokopodlažní"? No samozřejmě že je středněpodlažní. Má přece podlahu stejně vysoko (možná i níž) jako Karosy řady B 700 či B900 a tyto jsou označovány za středněpodlažní autobusy (to, že mají poslední devítistovky tuto podlahu ještě o něco sníženu zde podle mě nehraje žádnou roli). Označení "vysokopodlažní" bych pak nechal nejspíš pro zájezdové autobusy, tedy označení LC - nikdy jsem ale takové označení neslyšel. Každopádně "vysokopodlažní" trolejbusy prostě nejsou. Jsou jen nízkopodlažní (21Tr, 24Tr...) a středněpodlažní (14Tr, 9Tr...).
Takže to byl informační šum jen z části.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25644
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 12:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ředitel DP se snad kdysi vyskytoval i ve zlínské diskuzi.

Už převážně pouze čte, čemuž se nelze při úrovni (i věkové) té diskuse divit.
Jinde nevím, zda čtou přímo řiditelé, ale minimálně někteří vedoucí parcovníci se mj. rádi dozvídají, kdo zrovna nemá zájem o prémie. Naštěstí ale nejen to, jako zpětnou vazbu to snad většinou využijí víc.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 12:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu jsem jezdil na jedenáctce s B931 a když jsem viděl zápas některých cestujících s výstupem do schodů, tak musím říct že "středněpodlažní" je alibistický eufemismus . Logické je podle mně jen dělění plně nízkopodlažní, částečně nízkopodlažní a potom všechno ostatní je prostě vysokopodlažní, ať je tam schod jeden nebo čtyři...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych se chtěl vyjádřit k MHD na třídě Míru. Jsem jednoznačně pro zachování trolejbusové dopravy po třídě Míru. Souhlasím, se zúžením ulice na 2 pruhy tak, aby tu proti sobě mohly jet 2 trolejbusy. Myslím si, že nápad s výhybnami byl provozně nedokonalý a mohlo by docházet např. k nucenému couvání, popř. by to bylo nuceno řešit nějakými semafory. Myslím si, že hromadná doprava a pěší zona se vzájemně nevylučují. Myslím si, že bychom si měli vzít příklad ze západních zemí, jako např. Švýcarsko - napadá mě bezproblémové soužití tramvají a chodců na Bahnhofstrasse v Curychu nebo v Bernu. Přitom jak už někdo psal, trolejové vedení tvoří důležitý městotvorný prvek a nedokážu si představit, že by najednou na třídě Míru nebylo. Po zúžení ulice na 2 pruhy by bylo možno zbytek využít pro různé předzahrádky, lavičky, stromy ...

Jinak k jízdním řádům - přijde mi, že to je čím dál horší. Zejména ve večerních hodinách je dopravní obslužnost mizerná, proto se nelze divit stále prázdnějším spojům - pokud někdo nejede jednou linkou, ale musí přestupovat, odradí ho nutnost dlouho čekat na spoj jiné linky. Mě (a myslím i řadě zaměstnanců Globusu) večerní spoje od Globusu a to nejen v pracovní dny, ale i o víkendu - zavíračka je ve 21 hodin, takže si myslím, že 7 i 11-ka by měly cca do 21.30 jezdit.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5259
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty pracuješ v Globusu? A tohle by mě docela zajímalo - otevírací doba je sice 8:00 - 21:00, ale pracovní doba bude asi trošku jiná. Můžeš mi napsat, v kolik hodin jsou před osmou hodinou nástupy do práce a v kolik hodin se pak večer po zavíračce končí? Všiml jsem si, že když jezdím někdy ráno, občas od trolejbusu zamíří větší či menší dav do Globusu, i když je dlouho před otevřením a nějak se mi v tom zatím nepovedlo najít logiku.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471015. Snad uvidíš, že na druhém konci TM je trolejbus, tyk zůstanu ve výbně.

Jinak s tím hlasováním obyvatelstva o TM. Už Džugašvili řekl-"Nezáleží jak kdo hlasoval, ale jak se to spočítá" Neplést prosím s Uljanovem.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já jsem si ty výhybny představoval jako rozšířené všechny zastávky. Popř. ještě nějaký prostor mezi, kdyby třebha nebylo vidět :-)
A myslel jsem to jenom jako kompromis, kdybž už by ti **** architekti chtěli nějaký kompromis. Lepší by byla samozřejmě dvouproudová řekněme 5,5 metru široká cesta a podle mě by to ničemu nebránilo.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
to je jedno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.67.130
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 02:01:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Do linky č.2 jedoucí ráno v 7:33 z Bělehradské do města (v intervalu 15 minut) se v pondělí ráno nevešlo u nádraží minimálně 10 lidí, U Marka pak asi dalších 5... Proč je interval v ranní špičce stejný jako v 11 dopoledne?

2) ranní "školní" linka 906 hlásí na displeji polabiny-bartoše-nádraží-gorkého a jezdí centrem přes Wonkův most.

3) u zimního stadionu není jízdní řád linky 43. Takže ta linka je vlastně úplně k ničemu.

4) v centru města (Masarykovo nám.) nejsou automaty na jízdenky. Myslím, že automat by měl být dokonce na každé!!! zastávce. Jo, ale je to byznys prodávat lístky místo za 10 Kč venku za 15 Kč u řidiče.

5) Chápu, že reklama jsou peníze a chápu dokonce i to, že některé smlouvy, jak jste psal, nelze snadno vypovědět. Ale když každý druhý vůz připomíná dobytčák bez oken polepený reklamou na pivo, tak jsou to hodně hořké peníze - které navíc nejdou Vám, ale nejmenované reklamní agentuře. To tam nemáte šikovného právníka, abyste s tím něco udělal?

Tohle není dopravní podnik, tohle je balkán.

Pane řediteli, jakou máte ve svých třiceti letech kvalifikaci (a praxi) k řízení něčeho, co evidentně nezvládáte? Snad to není ani tak o tom věku, jako spíš o těch zkušenostech... A to že tady "obhajujete" spoustu věcí v téhle diskusi, tím to nezachráníte. Promiňte, ale nemůžu se zbavit pocitu, že jste pouhou loutkou v rukou magistrátu (vyberem tam někoho maldýho a blbýho, ať nám do toho rozkrádání dotací moc nekecá).

Omlouvám se, v zásadě jsem docela slušný člověk, ale přiznejte si proboha, že se Vám to bortí (eufemismus) pod rukama. Tím, že koupíte pár nových vozů a nainstalujete odbavovací systém za 20 milionů, tím to nezachráníte.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 08:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slovo odborníka na slovo vzatého jež má praxi nejméně 30let... ale za celou dobu se nenaučil pozdravit a podepsat
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 08:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To chce klid, vzdycky se najde nejaky "odpornik", ktery by danou praci/funkci zvladal lepe a s prstem v nose. To hold uz je "udel" cechu ... ;-)
Ostatne to je mozna i duvod, proc ostatni reditele pouze "monitoruji" ...
K tem "dobytcakum", je to des, jet s tim pres pulku Hamburku a poradne nevidet ven a to nektere maj i dva klouby, hold zrejme neviditelna ruka trhu ...
Co se tyce "kolapsu" v jr, neslo by na to udelat pripadne "sbernu" na strankach webu DP ? Asi by to bylo logictejsi jak zde, preci jenom ne kazdy o teto diskuzi ma aspon tucha.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 09:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzin111 - máte pravdu, propojení celého systému je ten zásadní problém. Máme naistalováno specielní pracoviště na zadáváni dat z žádanek, servery také jedou, ale oslužný software na předprodejích ještě nekomunikuje. Realizátor na tom pracuje a je to vše podle schváleného harmonogramu.
Co se týká tarifu, tak ten je Radou města již několik měsíců schválen.
Máte pravdu v tom, že peníze za jízdné dostaneme dopředu. Vím o co Vám jde a je to celkem logické, z naší strany je ten důvod však také prostý. Nedokážu si představit, co by se dělo na předprodejích, pokud bychom to nechali na lidech. Vzhledem k tomu, že stávající jízdní doklady platí až do konce roku, podstatná většina by to nechala na poslední chvíli, tedy na prosinec. To bychom ale nikdy nezvládli a byl by to dost skandál. Proto jsem zvolili tento způsob a cenové zvýhodnění, aby to lidi motivovalo vyřídit si kartu dříve. Nic víc, nic míň.
Co se týká nepřenosné karty, tak je samozřejmě možné si ji zřídit. Ale držitel bude u této karty omezen v jejím dalším užívání (pro rezevace divedel, přístupy do lázní a tak nejde být anonymní), bude to karta spíše pro náhodné uživatele MHD, nebo pro organizace a např hotely atd. Její cena za pořízení je však vyšší a tudíž si myslím, že o ni zase takový zájem nebude. Téměř 70% cestujících má časovou jízdenku a ti musí mít kartu perzonalizovanou.

Co se týká té kritiky, tak to beru jako věc, která sem a nejenom sem patří. Prostě děláme některé věci tak, že jdou dělat lépe nebo by mohly za jistých podmínek dělat lépe. Jde o to, jestli si necháme poradit nebo ne, či dokážeme přesvědčit, že naše varianta je správná.
Čili určitě piště dál a hlavně to co se Vám nelíbí.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 09:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad LuTep - Ano JŘ nejsou úplně ideální, ale jde o to, jestli je to vůbec možné je všechny koordinovat. Linky nekončí jen na Dubině a vazeb je tolik, že je to dost složité.

Každopádně, pokud jste tak zdatný v konstrukci JR, máte možnost to předvést. Dáme Vám k dispozici materiály a můžete to udělat lépe. Dostanete na to stejný čas, jako měli naši lidé. Pak se uvidí, jak to dopadlo. Pokud vymslíte něco lepšího, velmi rád uznám, že jste opravdu DOBRÝ.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 09:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad TO JE JEDNO - co se týká provozních věcí, to si prověřím (JŘ, panely na vozech atd)

To další komentovat nebudu. Pokud Vám tolik vadím, pošlete to na MmP, nelépe náměstkovi primátora, který má dopravu v kompetenci. Ale pokud se nepodepíšete, asi to hodí do koše.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 09:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Headquarters: Tak to je slovo do pranice, to se mi líbí. Ono to na první pohled vypadá jednoduše, ale pokud se musí dodržet nějaká legislativa, časy nástupů do práce, školáci, počet km, počet vozidel a další raději nepublikované vlivy - tak to někdy dohání k šílenství. Jsem zvědavý, kdo zvedne hozenou rukavici s předvede svůj výtvor.
Karosa_734
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.72.225
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 09:55:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které autobazary v okolí Hradce Králové a Pardubic obchodují s autobusy (nabídka poptávka)?
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci tady vystupovat jakožto obhájce pana ředitele, zvláště když se k věci již vyjádřil, ale nedá mi to a k názoru hosta "to je jedno" připojím i já svůj komentář:

Ad1: Linka 2 má podle mě nevýhodu, že spojuje sídlištní oblast, která vykazuje normální špičku a sedlo, s Nemocnicí, kde je poptávka po dopravě v době otvírací doby nemocnice stále přibližně stejná a dopolední sedlo zde tak skoro není. Současný interval je tedy podle mě přizpůsoben oblasti nemocnice s tím, že v Polabinách zajistí pokrytí špiček jiné linky. Bohužel linka 11 má vzhledem k tomuto diferenciaci intervalu nedostatečnou a linka 4 teď není v provozu vůbec (linka 43 je spíše než náhrada za linku 4 pomoc lince 3. Proto linka 2 pochopitelně nápor cestujících nezvládá.

ad 4: Podle mě není důvod, aby byl automat na každé zastávce. Poblíž zastávek jsou většinou trafiky, které jízdenky rovněž prodávají. A že mají večer zavřeno? To musí cestující předpokládat a udržovat si pro tyto případy nějakou tu jízdenku v zásobě. Když tak neučiní, musí holt zaplatit za to, co tím způsobí. Ono to zdržení spoje způsobené doplňkovým prodejem u řidiče není vůbec bezvýznamné, což se projeví jak v nákladech tak ve spokojenosti ostatních cestujících. Pětikorunová přirážka tam podle mě není pro to, aby na tom dopravní podnik nějak vydělal, ale aby přinutil co nejvíc cestujících pamatovat si na zakoupení jízdenky dopředu a tedy aby mu dál nerostly náklady. Kdyby si měl u řidiče kupovat jízdenku každý, vedlo by to ke zpomalení oběhu vozidel a na lince by jich tak muselo být při daném intervalu více.

Ad5: Ony ty příjmy z celovozové reklamy asi nebudou tvořit zas až tak zanedbatelnou částku příjmů DPmP. Věřím i tomu, že se to bude pohybovat ve stejném řádu jako příjmy z jízdného (tedy v řádu desetimilionů). Mám-li jako cestující volit mezi autobusem v podnikových barvách (bez reklamy) ale s třeba o třetinu vyšším jízdným a autobusy, které z venku vypadají jako stěhováci (zevnitř ven je ale nakonec vidět dostatečně) při jízdném nižším, kloním se k té druhé, v současnosti uplatňované, variantě.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 334 v bodu 5: myslím, že se pleteš, stačí se podívat na t-374 a tam se dočteš že za a) reklama stojí 7500 měsíčně a za b) neplatíš ji DP, ale firmě Barth Media. I kdyby Barth dával z těch 7500 dopraváku polovinu, pořád za 70 CVR dodá pouhých 70*3750*12=3 150 000 Kč za rok. Tedy rozhodně ne desetimiliony. Samozřejmě neznám smlouvu DPmP - BM, ale řádově to bude takhle. Nenaznačí HQ, jak moc se pletu?
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No měl bych malý detail k automatům-Kdo to zaplatí. Jeden se pohybuje v řádech cca 100 000(usuzuji dle strojku, ten stojí 12-16 000)
A ač je panu řediteli 30, tak se zdá, že je zdatnější jak někteří před důchodem pracující u DP celý život.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: To je jedno
- Na nám. TGM zmizel automat zřejmě kvůli prodeji pozemků pro výstavbu super-hyper-ultra-centra nebo co to tam stát a nikoliv vinou DP.
- Jeden špatně naprogramovaný displej na školním spoji neříká nic o rozkladu DP.
- Nástup do linky 43 na stanici Zimní stadion určitě není pro linku rozhodující. Ač chybějící JŘ chyba je, tak také není nijak zásadní. A ředitel za ni rozhodně nemůže.
- Argumenty o věku a praxi jsou naprosté kraviny. Znám neschopné padesátníky a schopné osmnáctileté. O věku to přece není ani náhodou.

Abych se jen DP nezastával
- o tom, že linka 2 by si ve špičkách zasloužila interval 10 minut jsem přesvědčen i já.
- a argument, že chyby, či přesněji nelogičnosti v nejnovějších JŘ jsou dány nedostatkem času k jejich tvorbě se mi také nelíbí. Pokud platí nabídka na zpracování variantních JŘ, tak minimálně o jednom zde diskutujícím šotouši (který by to určitě uměl udělat) vím. Osobně se přiznám, že na to nemám dostatek času, nápady by ale byly...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, jsem docela mile překvapen z Vašich reakcí. Že by se mne zde někdo takhle zastával, jsem opravdu nečekal. Vážně. Díky. Většinou jsem zde zvyklý na kritiku.

Ad Jízdní řády a jejich konstrukce - nabídka byla přímo pro LuTepa, ale pokud se najde někdo jiný, zvážím i tuto možnost.

Co se týká toho, že je to jenom díky nedostatku času, tak to jeden z důvodů, ne jediný. Ale uznávám, že něco změnit jde a také se na tom pracuje.

Co se týká reklam a výnosu z nich, tak kolega Vihorlat_snina se opravdu o moc nespletl, je to o fous víc, ale ne o moc. Jen kolega 334 se trochu splet s výší tržeb DP. Dle loňských výsledků a letošních předpokladů (kde máme ještě o 2 procenta víc) je tržba z jízdného 102 milionů. To není zase tak málo a je to 1/3 všech výnosů.

CO se týká jízdenkových automatů, tak bych opravil jeden údaj. Cena za jeden JA je min 210000, pokud vezmu v úvahu varintu, která bude umět dobíjet karty, tak jsme na 300 ticích. To není málo. Přesto jsme dnes představenstvu dali návrh na zakoupení 30 JA v období 2 let. Čili příští rok 15 a další rok zase 15. Je to bratru přes 8 milionů. Navíc od 1.11. budeme muset odstavit 11 automatů MERONA, které se nebudou dát použít pro nový tarif.

Ad linka č.2 návrh na 10 minutový interval máme připravený, ale je to více jak 1,2 milionu nárůst nákladů za rok oproti současnému stavu. Na to nemám v rozpočtu peníze.

Jinak panel linky 906 je opraven, JR tam byl ale nejak si ho nekdo vypůjčil, dnes byl však nainstalován znovu. Automam zmizel, protže se pozemek přrdával izraelcům a vše muselo pryč. Dokonce i část přístřešku, možná pak i celý. Ale ten není náš, ale Barth media.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K lince 2 z Polabin - psal jsem to tady před pár dny, ale okamžitě někomu stálo zato prudit, že on plnou dvojku neviděl. Jelikož se neozval nikdo další se stejným názorem jako já, už jsem se k tomu nevracel. Nicméně jsem rád, že teď tady je shodný názor, i když bych byl radši, kdyby to nebylo od anonyma...
Faktem ovšem je, že spoje linky 2 jedoucí v 7:17 a 7:32 z Polabin točny jsou ukrutně plné již od zastávky Polabiny Kpt.Bartoše. Problém je totiž v tom, že oproti předprázdninovému grafikonu jezdí méně spojů (ze zastávky Kosmonautů jezdily na jaře v rozmezí 7:18-7:26 tyto spoje: 1x linka 2, 1x linka 4, 2x linka 11, 1x linka 23 - tedy 5 spojů; nyní jezdí 1x linka 2, 1x linka 11, 1x linka 23, tedy 2 spoje chybí). Díky tomu část cestujících skončí ve spoji linky 2 o půl osmé a ten je potom o pár zastávek dál plný k prasknutí.
Faktem je, že by situace byla podstatně jednodušší, kdyby se důchodci obtěžovali jezdit o 30 minut později, kdy už je ve spojích podstatně více místa a lékaři, Tesco ani Albert jim za tu dobu neutečou. Jenže to je zcela nereálný předpoklad, mám podezření, že část z nich jezdí těmito spoji hlavně proto, aby si mohla vybít své komplexy urážkami cestujících žáků a studentů.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HQ: Doufám, že jeden automat Merona po zásluze skončí v muzeu v Rosicích, popřípadě si DP nechá jeden exemplář i pro sebe. Po téměř třicetileté kariéře by si to Merony zasloužily...
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 1.11. se situace změní, bude tam linka 4 a také možná více 14tek. Takže to budeme řešit.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HQ: 1.11. bude takříkajíc ta pravá chvíle, protože nyní ještě nemalá část lidí jezdí na kole. S klesajícími teplotami a horším počasím se budou přesouvat do MHD a automobilů, což ostatně asi každý, kdo jezdí napříč městem v ranní špičce, dobře zná - s nastupující zimou je méně místa v busech i na vozovkách...
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, jsem si toho vědom. Něco s tím v rámci možností uděláme.

Jinak Merona do muzea to je dobrý nápad. Ještě mě to když tak připomeňte :o). V DP zůstane taky jedna. Jinak se budou likvidovat i strojky z vozidel. Čili pokud bude zájem, myslím, že za symbolickou např. 10 kačku je budem prodávat :o))))). Ale to se ještě uvidí.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu jak se sem dostal ten classiconline ? Ta IP je registrovaná v Brazílii :o))))), asi nějaký zájemce o MHD :o))))))))))))))))
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25734
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeho opakovaný zájem se ale vůbec nesetkává s pochopením
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 07:43:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té lince 2: Já jsem linku 2 viděl poměrně dost často plnou. Opravdu by si zasloužila posílení, možná i linka 11. Ale prozatím jsem spokojen, že se podařilo prosadit alespoň to posílení páteřních linek v odpolední špičce.

Ad jízdenkové automaty: Je jasné, že bude nutná náhrada těch starých automatů, ale já měl za to, že všechny nové automaty, kterých je ve městě již většina, tedy ty, které mají více tlačítek a nabízejí možnost výběru z více tarifů, budou umožňovat ono dobíjení PK tím, že se ta karta přiloží k té čtecí zóně, která vypadá jako jakási stříbrný reflexní obdelník. Nebo to není ono? Kolik je ve městě automnatů, které budou moct dobíjet PK? Jak je to s parkovacími automaty? Ty na solární články, které se letos ve městě objevily již budou umožňovat placení parkovného PK?

Co se osobnosti pana ředitele týče. Zpočátku jsem mu taky nedůvěřoval, ale nesouhlasím s tím "to je jedno". Myslím si, že se za ty dva roky mnohé v dopravním podniku změnilo k lepšímu. Zpočátku jsem měl sice stejný pocit, že pan ředitel je jen jakási loutka nastrčená vedením města právě v době, kdy vstupovala v platnoust ona "Optimalizace MHD". Ale nyní zjišťuji, že tomu tak není. Především s námi komunikuje a z té komunikace již bylo ledacos zrealizováno. Samozřejmě, nikdo není dokonalý a nikdo není nenahraditelný...

Ad cvakátka na jízdenky. Nepočítá se s tím, že by ty klasický cvakátka zůstaly v historických vozech jezdících na linkách 51 a 52? Tam budou také nové odbavovací terminály? Nojo, ale některé historické vozy jsou PSHŽD. Tam bude také dopravní podnik montovat nové terminály když ty vozy nejsou jeho majetkem? Já bych se přimlouval za zachování starých cvakátek v těchto vozech, nějaké jízdenky určitě taky zbudou...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 07:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O strojky po jejich vyřazení bude určitě zájem, a zřejmě by byl i za víc než za pětku za kus. Meronu bychom v muzeu viděli taky rádi, máme tam jen jednu atrapu (skříň bez vnitřností), vytaženou ze šrotu.
A k datu spuštění nového OS: 31.10.2006 bude tedy asi poslední den, kdy se bude moci na pravidelném spoji objevit vůz bez nového OS. Co takhle vypravit historii do ulic? Nikoliv na linku 51, ale jako vložené spoje na pravidelných linkách?
A potom ještě jedna taková věc ... nové rychlé pruhy ... jasně že jsou i jiné priority ... ale včera jsem strávil den v Olomouci. Samozřejmě ne poprvé, jen jsem si zase uvědomil, že jednotný nátěr na tramvajích i autobusech prostě vypadá zcela super, je to výborné zviditelnění místního DP. I starší B730 v barvách vypadají pěkně, stejně tak letité té-trojky. No a potom jsem přijel do Pcí a jako první potkal bus 56, úplně novou devítistovku - jak jinak než bílou, a ještě s těma příšerně vypadajícíma letáčkama na oknech. Rozdíl opravdu velikánský.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 08:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový OS se do hitorických vozů dávat nebude, teda do našich určitě ne (kde bychom na to taky vzali peníze, že) a do těch DPmP zřejmě taky ne. Asi by stálo za úvahu do nových přepravních podmínek a tarifu propašovat paragraf o nostalgických linkách, jako že v rámci svoji zvláštnosti v nich probíhá pouze odbavení papírovými jízdenkami a nebo s časovou jízdenkou na PK. Prostě že odpočet jízdného z EP na PK () nebude možný. A nebo jezdit s historií buď úplně zadarmo nebo jen a pouze na zvláštní jízdné. Odbavovat se třeba v ertéóčku čipovou kartou je asi trochu divný...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 10:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda měl jsem za to, že budete mít stejný automaty jako v Hradci a to takovýhle:
  ? Nebo to bude něco extra :-)?
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 10:56:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Tak to je dobře, že v historických vozech zůstanou klasické strojky na znehodnocování jízdenek. S tím se dá jedině souhlasit. Taky si nedokážu představit 706 RTO s odbavovacím terminálem na čipové karty...
I když u té 705 RTo je i ten klasický znehodnocovač jízdenek příliš moderní. V době, kdy takové autobusy jezdily v Pardubicích, probíhala platba jízdného snad ještě házením mince do kasičky u řidiče.
Když nostalgické linky, tak s nostalgickým odbavováním cestujícíh...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5261
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 15:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice poněkud opožděná reakce, ale ...:

ranní "školní" linka 906 hlásí na displeji polabiny-bartoše-nádraží-gorkého a jezdí centrem přes Wonkův most.

Při množství tras a cílů (především u výpomocných spojů) naprogramovaných v palubních počítačích a při množství vozů s palubním počítačem mě nepřekvapuje, že se někde něco zapomnělo. Takové chyby se zkrátka stávají.
Jen tak pro představu, programování palubních počítačů spočívá v:
- naprogramovat v počítači novou trasu a cíl ve speciálním prográmku a uložit jí do souboru s trasami (programuje se zvlášť displej palubního počítače a přední, boční, zadní a vnitřní panel, může se tedy stát - a stává se, že se na jeden z nich zapomene)
- soubor nahrát na paměťovou kartu
- s paměťovou kartou obejít všechny autobusy a trolejbusy, žádný nevynechat a do všech ten soubor nahrát
- a pak očekávat stížnosti typu "Tohle nefunguje", "tamto se nezobrazuje" a tak...

Ve skutečnosti je to ještě trošku složitější, není vůz jako vůz, třeba 365+367+368 mají jiný typ palubního počítače a jiný typ displejů.

v centru města (Masarykovo nám.) nejsou automaty na jízdenky. Myslím, že automat by měl být dokonce na každé!!! zastávce. Jo, ale je to byznys prodávat lístky místo za 10 Kč venku za 15 Kč u řidiče.

Spousta cestujících je schopná přijít si s hrstí mincí v ruce koupit lístek k řidiči i na zastávce, kde je funkční automat - a na dotaz, proč si nekoupili v automatu, jen nechápavě zakroutí hlavou. A krom toho, ono se těch lístků zas tolik neprodá, aby se dalo mluvit o nějakém dobrém byznysu. Jsou samozřejmě rozdíly mezi různými linkami (na 18 prodám víc jízdenek, než třeba na 8), mezi různými denními obdobími (večer a o víkendu prodám víc, než přes den, ráno mezi čtvrtou a osmou hodinou neprodám obvykle vůbec nic), mezi různými dny (na NP-B jsem dokázal za noc prodat 10, ale taky 90 jízdenek), obecně by se asi dalo mluvit o 0 - 5 prodaných jízdenkách za osmihodinovou směnu. Pokud bych pak měl uvést zastávku s největším množstvím prodaných jízdenek, bude to zastávka Zámeček směr město.

Tohle není dopravní podnik, tohle je balkán.

Tohle JE dopravní podnik, stejný, jako ostatních 15-20 českých dopravních podniků. Je v něčem lepší a v něčem horší, ale to je naprosto normální. Tak či tak, z vlastní zkušenosti mohu říct, že Balkán vypadá úplně jinak

To chce klid, vzdycky se najde nejaky "odpornik", ktery by danou praci/funkci zvladal lepe a s prstem v nose. To hold uz je "udel" cechu ... ;-)

Ano, na šoférce je takových odborníků plno. Kvalifikovaní lidé vyššího věku s mnohaletou praxí v řízení dopravy, kteří vám na potkání vysvětlí, že by ten podnik dokázali řídit mnohem líp a stačil by jim k tomu jen trvalý přísun kafe a cigaret, ani počítač by k tomu nepotřebovali

Které autobazary v okolí Hradce Králové a Pardubic obchodují s autobusy (nabídka poptávka)?

Mám pocit, že jsem nějaké autobusy kdysi dávno viděl v autobazaru v Dražkovicích a snad bylo něco počátkem června i v bazaru mezi HK a Chlumcem. Ty bazary jsou ale zaměřené na užitková auta, abutobusy byly evidentně jen doplňkový sortiment.

Jinak se budou likvidovat i strojky z vozidel. Čili pokud bude zájem, myslím, že za symbolickou např. 10 kačku je budem prodávat :o)))))

Tenhle nápad jednoznačně schvaluju. Během posledního roku se na mě obrátilo už minimálně deset lidí s dotazem, jestli bych jim neobstaral nějaký strojek, až se přestanou používat, z toho vyplývá, že poptávka je už teď. Někteří se dokonce nabízeli, že jim stačí, se staví u mě v trolejbuse na konečné a přinesou si šroubovák
Pro inspiraci - pražský DP své strojky prodával v muzeum MHD ve Střešovicích, cena byla snad 50 korun. Takže i tady by prodej mohlo zajistit muzeum.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 19:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad cvakací strojky v RTO: v Pardubicích byly. Sice už RTO v té době byly vymírajícím druhem, ale se strojky minimálně jeden vůz jezdil.
Jinak si ovšem dovedu velice živě představit nový terminál v RTO nebo v 9Tr a vůbec mi to nepřipadá jako prznění historického vozidla. Spíš by to byla pěkná kuriozita, ale na druhou stranu chápu, že by to byly dva zbytečně umrtvené přístroje ve vozidlech, která vyjíždějí minimálně.

Ad 353 a městský nátěr: A porovnals, kolik CVR má Olomouc a kolik Pardubice? Pokud je převážná většina vozidel bez reklamy, pak má smysl městský nátěr jako součást corporate identity společnosti. To ovšem imho rozhodně není případ Pardubic, kde je typické vozidlo MHD pomalované a polepené odshora (nebo od oken v případě tb) dolů. Nemluvě o situaci, kdy přijde objednávka na reklamu formátu přesahujícího vymezený prostor na městském nátěru. Je nepochybně elegantnější a jednodušší sloupnout pár metrů rychlých pruhů a lepit na bílý podklad než vyrobit třeba tohle.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2550
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 20:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky vím o nějakých zájemcích o strojky. (cca 10 ks?)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5269
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 20:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Známý má třeba ŠL11 vybavenou palubním počítačem BUSE a displejem - takže i já si podobnou zvrhlost umím představit.

Taky vím o nějakých zájemcích o strojky. (cca 10 ks?)

Asi zavedeme seznam žadatelů. Počítám, že DP má asi 700 strojků, takže na všechny se nejspíš dostane.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 00:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A porovnals, kolik CVR má Olomouc a kolik Pardubice
Ale jistě. Také nepropaguju nátěr barvou, ale polepy NRP. Řekl bych, že i v OL počet CVR výrazně roste, jak u tramvají, tak u busů. A musím uznat, že černý Urbino se stříbným polepem vypadalo moc hezky. Myšleno vážně, fakt to vypadalo hezky, fotka je třeba tady - http://mhdnahane.net/dpmo/fotky/autobusy/urbino12iii/622_20060714.jpg - a když se podíváš třeba na kloubáky http://mhdnahane.net/dpmo/foto_urbino18.html - tak je to 4 x CVR a 1 x městský nátěr. A taky tady http://mhdnahane.net/dpmo/foto_urbino12.html - buď CVR nebo městský, prostě NIC NEJEZDÍ BÍLÉ... Uznávám, u Karos je v OL poměrně málo CVR, ale stejně.

A nevím, jestli to tady proběhlo, ale prodáno je celkem 6 autobusů, takže seznam nakonec zní 89, 91, 98, 106, 113, 128. Na prodej je navržen ještě bus 7.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5274
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 02:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A musím uznat, že černý Urbino se stříbným polepem vypadalo moc hezky.

Až si to jeho majitel přečte, bude mít radost. Pokud se nepletu, do pardubické diskuze taky občas kouká

Na prodej je navržen ještě bus 7.

A na to jsi přišel kde? O těch zbylých šesti autobusech vím, to bylo někde na nástěnce, ale že sedmička bude sedmá, je pro mě novinka.

Takže co nám zbývá? 50, 52, 82, 92, 95, 101 a 103 (s displejem) a to je ze starých cedulkových negenerálkovaných karos všechno.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 08:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na to jsi přišel kde?
Hihihihi, čti si tu nástěnku pořádně. Zápis z 10.9.2006 - úplně osamocená věta mimo info o ostatních prodaných busech.

Takže co nám zbývá? 50, 52, 82, 92, 95, 101 a 103 (s displejem) a to je ze starých cedulkových negenerálkovaných karos všechno.
No jo, a cedulových trolejbusů už taky není moc. 307, 308, 311, 344 ani nepočítám, zbývají 305, 306, 314, 337 (a brzy ani ta ne), 351, 355, 356, 361 a 362. Takže ty hromady cedulí budou pomalu za chvíli k ničemu.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 08:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anketa s poněkud zavádějící otázkou pěší zóna nebo trolejbusy:
http://web.ipardubice.cz/mod_ankety.php?akce=view&anketa=43
Samozřejmě varianta kombinace zóny a MHD tam není, ale právě proto já hlasuju pro trolejbusy.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5278
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 09:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže ty hromady cedulí budou pomalu za chvíli k ničemu.

I o ně by se našli zájemci, v tuhle chvíli mě napadá nejméně jeden sběratel všeho dopravního (spolužák) a jeden majitel historického autobusu. Takže pokud můžu, přimlouvám se za to, aby se to nelikvidovalo.

Zápis z 10.9.2006

Aha, das ist vono, já jsem četl naposledy srpnový zápis, a to jsem byl prosím v DP naposled teď ve středu. Hned zítra to napravím, slibuju.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až si to jeho majitel přečte, bude mít radost. Pokud se nepletu, do pardubické diskuze taky občas kouká

Kouká. Má radost ...

Jak jsem byl nedávno v Pardubicích tak jsem poprvé potkal nové B951. Jak funguje poptávkové otevárání dveří (z pohledu řidiče)?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak funguje poptávkové otevárání dveří (z pohledu řidiče)?
Nijak, páč se u nás nepoužívá. Ale osobně se mi s tím jezdilo velice pěkně.

Na web DPmP jsem dal nový tarif http://www.dpmp.cz/index.php?str=87
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad HQ ale i ostatní: Koukám na ty ceny, nezdá se vám, že budete tak nějak nejdražší přepravce v krajských městech? Jako 1 denní jízdenka za 60Kč, když třeba v Olomouci stojí 26Kč, to už je trochu síla. No asi to nemůžete ovlivnit, to město. Ale teda mít 2 pásma pro papírové jízdenky, kdy přechod pásma může bez problému vyjít na centrum města , to se mohlo vyřešit jinak...

btw. On už i ten městský nátěr U18 je trochu oreklamován.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nový tarif: Pěknej zářez cestujících, ale koneckonců ceny benzinu a nafty taky rostou, takže rozdíl mezi MHD a automobilem i po této změně zůstává plus minus stejný.
Jednodenní jízdenka za 60,- je totální hovadina, ale taktika maximáně seřezat turisty a návštěvníky cenou jednodenní jízdenky tady byla už za socialismu a je tady dodnes.

Btw, papírová jízdenka pro jednotlivou jízdu za 14,- a u řidiče za 15,-, na to jsem zvědav. Tenhle rozdíl není zrovna motivací, aby si člověk kupoval x jízdenek do zásoby...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna poznámka ke zmíněnému poptávkovému otevírání dveří. Pokud není používáno, přivítal bych odstranění zbytečných tlačítek na tyčích ve vozidlech. Shodou okolností jsem včera odpoledne nastoupil do jedné 21Tr (skutečně si nepamatuji, která to byla) a na tyči u dveří bylo: tlačítko POD, tlačítko znamení k řidiči, nová čtečka karet, starý strojek. Přičtěte si k tomu deset lidí u tyče a můžete hádat, jak dobře se mi 8 zastávek viselo na tom žlutém digitálním bazmegu, protože na tyči už pro ruku nebylo místo...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 20:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad trolleybus: Už vidím, jak se všude odstraňuje poptávka.Všechny tyče by se musely vyměnit...

Ad nový tarif: Za 60??????? Ste se zbláznili, nebo co? Kdo to má platit? Abych přidal moravský příklad, tak Ostravská celodenní stojí 40!! A do konce r. 2005 stála 32!!! ty vole...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 20:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už vidím, jak se všude odstraňuje poptávka. Všechny tyče by se musely vyměnit...
No jo, jenže držet se pak mám za co? Čtečka zabírá na tyči podstatně víc místa než mechanický strojek a u vozidel, kde se dveře otevírají dovnitř (čili všechno kromě Béček), je to jediná tyč, které se dá při stání v prostoru dveří držet (madla na dveřích stačí max. pro 2-3 cestující). A držení za čtečku mi připadá jako hodně špatná varianta, sice je hezky hranatá a lze se jí jakž takž udržet, ale je to jen kus tenkého plastu, se kterým se pro využití ve funkci madla nejspíš nepočítalo...
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 21:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice jinde je celodenní jízdné možná nižší, ale pořád je 60 korun rovno 4 lístkům u řidiče, což není tak strašné. Ad. lístky za 12, 14, 15. No samozřejmě, že nebude nikdo shánět lístek za 14, když bude u řidiče pořád za 15.

Spíš mně mrzí, že DP nikde neuvedl, že se pro rok 2007 relativně dost zdražuje všechno jízdné s vyjímkou el. peněženky, tam se opravdu dá jet levněji než dnes. Jenže to se týká lidí s lístkama, a to jenom těch co si kartu zařídí...

Zdražení je místy až o 25%:
například občanská na 7 dní ze 100 a 125, roční z 3000 na 3460 je taky docela darda atd. Zdražení je dost výrazné a takové divně tajné a zabalené do řečí o výhodnosti karty.

Navíc jsou nelogicky číslovaná pásma u karty a papírových lístků - víc by se mi líbilo, kdyby u papírových jízdenek bylo uvedeno I+II pásmo za 12, III. pásmo za 14.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 21:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat_snina: Moc pěkně se Ti povedlo popsat, že tarif sice vyšel na světlo světa, ale s ohledem na blížící se volby se o něm zatím příliš nemluví. Nejseš náhodou z magistrátu, tak hezky se vyhnout jakékoli zmínce o politice, ač zdražení je dílem místních politiků, to nedokáže ani leckterý novinář.

Btw, doporučuji sledovat průběžně hradeckou diskuzi, zejména pak příspěvky týkající se karet a překvapení DP, že značná část cestujících nadále používá papírové jízdenky...
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 22:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poptávkové otevírání dveří bych neodstraňoval. Jednou, až se třeba i v Pardubicích zavedou zastávky na znamení, by se ta tlačítka ještě mohla hodit.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 22:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono je to dobré hlavně v zimě...se šetří topení.

No ale muselo by se to zavést ve všech vozech, aby nebyl zmatek co je poptávka a co ne, prostě jednotný systém
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 21:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trolleybus: Jenže v HK už je přes 55000 karet u cestujících.

k cenám denní jízdenky- tak si kupte VYDIS a můžete si zajet i do HK.:-) VYDISka se čím dál tím víc vyplatí- dospělí za 70Kč, studenti 62Kč po předložení průkazu.
Irisbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 10:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hele neví prosimvás někdo jak tady budou ty 18m na zkušebkách tak kdy tu budou???

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace