K-report
 

Archiv do 07.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 07.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jirik_E
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.6.99
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 00:25:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdárek pánové,
jako člověk absolutně nespřažený s hromadnou dopravou (ale taky fanda) děkuji za to, že si mám možnost přečíst zajímavé novinky z MHD nejen českých provozů a mám na Vás takovou prosbu: když jsem asi před dvěma lety z práce prohlížel webovku (asi!) pardubických nebo hradeckých šotoušů, narazil jsem taky na reportáž o návštěvě čerstvě zrušené výroby Škody Ostrov, byly tam i snímky nedokončených trolejbusů ve výrobní hale atd. - takže to bylo někdy z léta 2004.
No a když jsem se na tuto věc chtěl po čase podívat znovu, tak ať dělám co dělám, nemůžu to znova nikde najít. Ani na trolejbusu, ani na k-reportu, ani na dpmp... Poradíte prosím někdo?
Díky, Jiřik
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 00:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jistě - www.trolejbus.cz , jenže momentálně nám umřel server ... takže nic :-)
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25364
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 02:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
Úkol zněl jasně - sestřelit muže na motorce s brašnou
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 06:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevermore - 43 hned za 4 byla ... a pak se mi to nějak nezdálo ... uvidíme, to se dá změnit za chviličku.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 07:08:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm linkám 25 a 23. Taky mě přijde naprosto nelogický, aby většina spojů těchto linek nesla označení 923 či 925. Když už jednou dostanou autobusy jezdící po této trase regulérní číslo linky, tak opravdu nechápu, že většina spojů jezdících na těchto linkách bude mít číslo 923 či 925. Co je to za nesmysl? Co je běžnému cestujícímu so toho, že ty spoje označené řadou 9xx financuje někdo jiný? To by mohla sice existovat linka číslo 3, ale všechny trolejbusy jezdící do Bohdanče by jezdily pod číslem 903, protože dopravu do Bohdanče financuje krajský úřad. To samé platí pro další linky, například linku 24 do Máteřova, kterou taky financuje někdo jiný. Vžyť to naprosto ztrácí logiku!!! Jednou má určitá trasa dané své číslo a dopravní podnik a jízdní řády by tu měly být především pro cestující a tak by pro ně měly být jízdní řády a číslování linek přehledné a ne naopak !!!

Jo a k tomu nástupu všemi dveřmi: V Praze se nastupuje všemi dveřmi již deset let a jde to naprosto bez problémů. Navíc strojky na označování jízdenek jsou i v Pardubicích ve všech vozech i u předních dveří, takže nevím, na co si tu dopravní podnik hraje...

No a k té ceně Pardubické karty za 75 Kč se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Běžnou čtyřčlennou rodinu tato legrace včetně fotek přijde na pěknej balík a o důchodcích nemluvě... Proč to v Plzni jde bezplatně a v Pardubicích ne?

Omlouvám se uživateli PES, pokud jsem se ho nějak dotknul, že tu jen kritizuju dopravní podnik, slibuju, že se tu zase aspoň měsíc neukážu...
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 07:16:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastně bych měl ještě jednu věc: "Bílá nemoc" stále pokračuje. Těch šest nových autobusů a dva ze tří na jaře zakoupených trolejbusů jsou stále v bílé barvě i když již před dvěmi měsíci pan ředitel ujišťoval, že všechny tyto vozy dostanou brzy reklamy. Nějak trochu nechápu, proč se tu na jaře vytvářely ty grafické návrhy barevného vzhledu vozů MHD, když se to snad jen jako jakési gesto pak objevilo na třech či čtyřech vozech na jaře a dál už nic...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 07:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad a) to je podle mně úplně jedno - a je to taky tím, že linky 23 a 25, potažmo 923 a 925 nejsou primárně určeny pro "běžné cestující", ale jsou to šichťáky ... ještě nedávno by měly všechny jen označení X a tabulku s nápisem Čívice ... takže bych to neviděl černě
ad b) podobně můžu argumentovat, že v mnoha jiných městech je zase nástup pouze předem. Jako řidič (ale to není určitě důvod, proč je to s nástupem jak to je) jsem PROTI travlému nástupu všemi dveřmi. Dva hlavní důvody - v zimě kosa v kabině řidiče a potom u mnoha vozů otevřené přední dveře brání v kvalitním pohledu do zrcátka a tím ke kontrole, co sew děje u dveří zadních a středních. Například u Citybusu vidíš potom v PP zrcátku jen hranu otevřených předních dveří a jinak nic. Nástup imobilních ap. samozřejmě předem ano.
ad c) komu se zdá 75 Kč moc, pro toho je asi už i "socka" drahá ... nemůžu si pomoct, ale 75 korun dneska nejsou peníze ... ano samoživitelka se 3 dětmi dá tři kila ... ale prostě to opravdu není tragické. I když bych si dovedl představit zaváděcí cenu 30 a trvalou 60 :-)
ad d) klidně kritizuj, minimálně já mám deformovaný pohled šotouše a řidiče, rád si přečtu názory "zvenku"
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 07:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k bílé nemoci - tady s tebou totálně souhlasím, je to jen na dvou vozech 318 a 341, včera jsem měl 341 a 318 jsem potkával. Sluší to oběma a bílé vozy mi taky vadí...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 07:56:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ještě bych měl jednu věc. Náhodně jsem si všimnul nově vylepených jízdních řádů na zastávkách. Pokud se nepletu, tak od listopadu budou platit tři tarifní pásma, která budou barevně vyznačena na staničních jízdních řádech. Zatím jsem si na žádné zastávce nevšimnul, že by na vylepených jízdních řádech byla tato pásma barevně vyznačena. Znamená to tedy, že na začátku listopadu se budou opět vylepovat kompletně všechny jízdní řády ve městě nově? Proč ty tarifní pásma nemohla být natištěna na jízdních řádech už nyní? Je sice pravda, že v souvislosti s návratem trolejbusů na most Pavla Wonky v listopadu se změní některé jízdní řády, rozhodně linky číslo 3, ale stejně si myslím, že nově vylepené jízdní řády mohly být již s tarifními pásmy. I když jak to vypadá, ty barvičky na papíře by do listopadu stejně vybledly...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 08:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že nemohly, definitivní schválení představenstvem (tedy schválení nových tarifních podmínek) proběhne až teď v září. Stejně tak dojde k vydání nových Smluvních podmínek atd. Asi není vhodné mást lidi tarifními pásmy dopředu...
Toť můj názor neopírající se o žádné oficiální stanovisko DP.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 08:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem dostal zprávu, že v Panasonicu nejdou otevřít zastávkové JŘ linky 23... já tam problém nevidím, nemáte někdo podobnou zkušenost? Těžko opravím něco, co se mi jeví jako v pořádku...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Jirik_e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 08:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: díky za info ohledně těch ostrovských trološů, držím palce s pořizováním nového serveru
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 09:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až budu doma můžu ty fotky z Ostrova plácnout sem, zahynutím serveru jsem přišel jen o komentáře, od všeho ostatního mám zálohu. Web trolejbusu 353 bohužel teď vypadá takhle:
 
Jak už jsem tady agitoval - nějaká troska webu "funguje" na www.choltice.eu/doprava. Podle délky výpadku to třeba i trochu rozchodím ...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro kolegu Honzin111: nevadí mě, že máte stále s něčím problém (v některých máte pravdu), ale co se týká spojů linek 25, 23, ale i dalších, které jednou s označením 9XX, tak musím konstatovat, že se Vám to nemusí líbit, ale měnit se to nebude, protože to jinak nejde. Tyto spoje jsou dotované, jak správně uvedl 353 a nejsou tedy zahrnuty do dopravní obslužnosti hrazené městem, či krajem. A abychom je mohli provozovat a hlavně mohli zde vybírat jízdné, NESMÍ jet pod číslem linky, která je v licenci. Proto je označujeme 9xx. Takže jestli to chcete změnit zařiďte úpravu zákona, či vyhlášky, která by to umožňovala. Pak Vám to klidně odstraníme a rádi, bude v tom více logiky.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:44:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za odpověď. Ale stejně... Vždyť takových spojů dotovaných je daleko více, například již zmiňované spoje do Starého Máteřova, přesto všechny spoje mají číslo 24. Ale když již je o tomto řeč. Jak je to s linkou číslo 7 ? Ta vlastně původně vznikla kdysi dávno snad v šedesátých letech jako dotovaná od VCHZ. Všichni si pamatujeme, že ještě donedávna jezdila jen mimo prázdniny a pouze ve špičkách všedních dní. Dnes je to plnohodnotná linka. Je i dnes nějak dotovaná nebo je provoz linky 7 plně zajišťován dopravním podnikem?
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111:Co vím,tak linka č.24 má šesti místné číslo,tuším,že tak před 4 roky to bylo i na jř-65??24.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5193
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šestimístné číslo mají všechny linky - 655xxx, kde xxx je číslo linky (tedy 024, 903 apod.)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:To sem něvěděl,ale je pravda,že šestimiístná čísla mají i různé zaměstnanecké linky,co jezdí třeba k Foxconnu.

Potom,ale nechápu,proč linky,které jezdí do okolních vesnic-19,24,28,...nejsou v jř na idosu v linkové dopravě,pže třeba-Ostrava,ČB,..tam takový linky mají.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad švarc: Linkovou dopravu do okolních vesnic zpravidla zajišťuje Connex. A za nejbližší vesnici teda nepovažuju třeba Třebom (cca 30km). Jestli je v linkové dopravě i DPO, je to tím, že na některé linky jsou vypravovány vozy obou dopravců (třeba linka 70).
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5195
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 12:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potom,ale nechápu,proč linky,které jezdí do okolních vesnic-19,24,28,...nejsou v jř na idosu

Tak na to jsem se ptal správců IDOSu (v souvislosti s Plzní, která tam tyhle linky doplnila až letos na jaře) a vysvětlili mi, že na vině je dopravce, který nedodal požadovaná data.

Trollino 15: Vy jste Ostrava, vy tam máte IDS, to je něco jiného. V Praze taky DP v rámci IDS zajíždí kdovíkam daleko za hranice Prahy.

...ostatně, plzeňské autobusy MHD třeba v oblasti Kyšice - Dýšina - Nová Huť úplně nahradily ČSAD a linka 52 dokonce jede po území tří okresů - Plzeň-město, Plzeň-sever a Rokycany. Tam je to ale proto, že obec Bušovice zatoužila po lepším spojení s Plzní.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 dnes po dlouhé době v pohybu!
Více na http://www.choltice.eu/doprava/
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta adresa na choltice.eu byla taková odkládací, takže tam najdete vlastně třeba ještě:
Směska fotek z cesty do Polska v 07/2006
Sestřih z ranní cesty na Panasonic
Sestřih z linky 3
Ex-FTL na výluce a u Hornbachu
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3403
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 15, Martin j: Ne, to není tím, že DPO je v ODISU. Prostě tam má všechny svoje meziměstské linky pod celým 6místným číslem.
Viz portal.idos.cz linky č. 915021, 915023, 915025, 915028, 915029, 915030, 915032, 915033, 915034, 915039, 915041, 915048, 915050, 915052, 915053, 915056, 915057, 915064, 915066, 915067, 915070, 915071, 915078, 915094, 915322, 915505. Vše jsou normální linky DPO s dvou, příp. třímístným č. linky. Koukněte hlavně na tu 915505, ale nehledejte je v záložce ODIS, ale Autobusové JŘ.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár postřehů z dnešního provozu:
1) Cestující si kupodivu velice rychle zvykli na novou zastávku Krajský úřad (ve směru ke Kostelíčku), odpoledne jich tam již povícero stálo. Nezvykli si na ni ovšem všichni řidiči, během 10 minut čekání na zastávce v protisměru jsem viděl projet zmíněnou zastávkou 2 vozy bez zastavení. Vzhledem k minimální vzdálenosti od následující zastávky je to spíš úsměvná historka...
2) Existuje nějaké oficiální zdůvodnění dočasného zrušení linky 4 a její náhrady linkou 43??? Dnes ráno o půl osmé vezl spoj ve směru do centra 5 cestujících, spoj v protisměru 8 cestujících, odpoledne před 16 hodinou byl počet cestujících odhadem ani ne dvojnásobný. Pokud má být linka 43 náhradou pro cestující jedoucí z centra na Hradeckou, pak si dovoluji poznamenat, že semestr na Univerzitě začíná až za měsíc. Obyvatelé Cihelny jezdí linkou 16, obyvatelé Polabin 1 a 2 to mají (až na výjimku v podobě několika nejbližších domů) blíž na zastávky, kudy jezdila 4, zatímco 43 se jim vyhýbá. Takže bych rád věděl, pro koho je linka 43 v září určena. A imho by to moc rádi věděli i cestující, kteří se dnes ráno pokoušeli na zastávkách Polabiny Kosmonautů a Polabiny hotel dostat do přeplněných spojů na lince 11, která je de facto jedinou alternativou linky 4, neboť spojů na 23 jede minimum a okružní jízda linkou 2 přes nádraží není ve špičce příliš příjemným zážitkem.
3) Provoz na Wonkově mostě odpovídá očekávání - řidiči autobusů úspěšně prokličkují slalomem na obou koncích mostu (na což shlížím s velkou úctou, na obou stranách vozu zůstává 10-15 cm volného prostoru), zatímco řidiči IGK při spatření busu v protisměru zděšeně brzdí a neodvažují se pokračovat, dokud kolem nich autobus neprojede. Tak nějak si říkám, že dneska projde autoškolou každý, kdo zaplatí školné. Jinak si to příliš nedokážu vysvětlit, obzvlášť při vzpomínce na moji autoškolu, kde jsem musel mockrát najíždět i couvat na parkovišti mezi kužely, dokud jsem se nenaučil odhadnout, jak široké mám auto a kam se s ním ještě vejdu a kam už ne...
Petrásek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirik_E: Něco málo z Ostrova je také zde: http://www.sm11.cz/040605-ostrov.html
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HM ! Tak tedy ještě jednou: Odkdypak nestaví linka číslo 13 na zastávce Nádraží Lihovar? Že v idosu jsem nenašel žádný odjezd z Dubiny k Nádraží.
U nás je doprava na nic. Vždy, když někam chci jet, pokouší se o mne infarkt. Nikdy nic nejede v kolik potřebuju, stojí to balík peněz a pak nakonec přijede s 30 minutovým zpožděním děsnej vrak, který se musí za 2 km rozpadnout. Tak radši sedím doma - dokud si nepořídím vlastní autobus.
mestskadoprava.com / Web o VDP
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: Ale o tom tady přece už týden hovoříme, Plho!!!
Zastávka Nádraží lihovar už neexistuje
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jedno, prostě na idosu není žádná zastávka co by měla společného s nádražím - je tam Autobusové a pak až Hypernova a nic podobného jsem tu nenašel. A pak když ta zastávka už neexistuje, tak by mne zajímalo, kde sem to vystupoval .

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
U nás je doprava na nic. Vždy, když někam chci jet, pokouší se o mne infarkt. Nikdy nic nejede v kolik potřebuju, stojí to balík peněz a pak nakonec přijede s 30 minutovým zpožděním děsnej vrak, který se musí za 2 km rozpadnout. Tak radši sedím doma - dokud si nepořídím vlastní autobus.
mestskadoprava.com / Web o VDP
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OMG, vysvětlete mu to někdo, na tohle nemám morální sílu...
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272: Mlho, Kroupa má pravdu :-) HELE
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedno vám řeknu: MÁTE V PARDUBICÍCH TAKOVEJ BORDEL, že to ani na Slovensku není. Jako byste nemohli mít jednu zastávku s názvem Nádraží ČD a nástupiště A,B,C,D,E,F, atd.

Nesa: Ale já nechci do Hypernovy! Já chci jet vlakem!

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
U nás je doprava na nic. Vždy, když někam chci jet, pokouší se o mne infarkt. Nikdy nic nejede v kolik potřebuju, stojí to balík peněz a pak nakonec přijede s 30 minutovým zpožděním děsnej vrak, který se musí za 2 km rozpadnout. Tak radši sedím doma - dokud si nepořídím vlastní autobus.
mestskadoprava.com / Web o VDP
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: To víš, že by tady mohla být jedna zastávka Hlavní nádraží a víc písmeny označených nástupišť. Jenže zvítězil názor, že tenhle systém je nevhodný, protože ukazuje na nedostatek kreativity a omezený rozhled, což je ostatně názorně vidět o pár kilometrů dál v nejmenovaném městě
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ty myslíš Chrudim . By mě zajímalo, kam vy byste dali terminál .

A už mi vysvětli prosím kam se podělo Nádraží.
U nás je doprava na nic. Vždy, když někam chci jet, pokouší se o mne infarkt. Nikdy nic nejede v kolik potřebuju, stojí to balík peněz a pak nakonec přijede s 30 minutovým zpožděním děsnej vrak, který se musí za 2 km rozpadnout. Tak radši sedím doma - dokud si nepořídím vlastní autobus.
mestskadoprava.com / Web o VDP
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK. Takže: bývalá zastávka "Nádraží lihovar" se teď jmenuje "Hlavní nádraží Hypernova". Když se podíváš do historie tohoto auditka, tak k téhle změně názvu najdeš celkem pěknou diskuzi, která skončila víceméně konstatováním, že v DP na nic lepšího nepřišli a nemáme si stěžovat.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem - označení nástupišť písmeny A, B, C je rozhodně lepší. Na aut.st. jsou také čísla nástupišť 1, 2, 3... Pořád lepší než Hlavní nádraží, Hlavní nádraží, Masna; Hlavní nádraží, hotel; Hlavní nádraží, T-Mobile; apod. (tak by to dopadlo u nás :-))

Navíc mám objednané aktuality z DPmP a tomto mi nic nepřišlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
U nás je doprava na nic. Vždy, když někam chci jet, pokouší se o mne infarkt. Nikdy nic nejede v kolik potřebuju, stojí to balík peněz a pak nakonec přijede s 30 minutovým zpožděním děsnej vrak, který se musí za 2 km rozpadnout. Tak radši sedím doma - dokud si nepořídím vlastní autobus.
mestskadoprava.com / Web o VDP
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz, kolik máte v Pardubicích Renaultů? Zdálo se mi, že aspoň 3/4 autobusových spojů máte nízkopodlažních.
Jakým způsobem máte značení autobusových a trolejbusových linek? 1 autobus, 3 trolejbus, 7 autobus, 11 trolejbus, 17 autobus? Nešlo by to sjednotit, např. 1-5 trolejbus a zbytek bus?
Teď si nejsem přesně jist zastávkou Nemotická(?), neviděl jsem tam jet žádný trolejbus, ale dráty tam jsou. Je (byla) tam nějaká výluka? Nejsem z Pardubic, tak se za případné nepřesnosti omlouvám.
Ne, americké základně v Česku!
Questa guerra é cosa nostra.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Renaultů by snad mělo být 27. Ale to je stav z loňského dubna, novější nemám.

A ta zastávka asi bude Nemošická - tam jezdí trolej 1, ale teď nějak jezdí autobus, mám ten pocit.

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
U nás je doprava na nic. Vždy, když někam chci jet, pokouší se o mne infarkt. Nikdy nic nejede v kolik potřebuju, stojí to balík peněz a pak nakonec přijede s 30 minutovým zpožděním děsnej vrak, který se musí za 2 km rozpadnout. Tak radši sedím doma - dokud si nepořídím vlastní autobus.
mestskadoprava.com / Web o VDP
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, možná by to bylo hezčí, nicméně jediná věc, kterou by přečíslování způsobilo, by bylo zmatení cestujících.

Ono je to v podstatě jedno

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 23:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes zastávku Nemošická už zase jezdí trolejbus - linka 1.
Co se týká přečíslování linek - imho zbytečná záležitost. Jednak by to skutečně zmátlo cestující (páteř pardubické MHD tvoří cca 10 linek, které jezdí desítky let po (téměř) stejné trase a cestující veřejnost je na tento ustálený stav hodně zafixovaná) a druhak nevidím žádný přínos, protože běžným cestujícím na tomhle skutečně nezáleží.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5197
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 04:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Ne, to není tím, že DPO je v ODISU

Teď si nějak nerozumíme, já jsem ODISem zdůvodňoval to, že autobusy dopravního podniku v rámci rozdělení výkonů mezi jednotlivé dopravce jezdí i 30 km od Ostravy - viz věta A za nejbližší vesnici teda nepovažuju třeba Třebom (cca 30km).

Trolleybus: Provoz na Wonkově mostě odpovídá očekávání - řidiči autobusů úspěšně prokličkují slalomem na obou koncích mostu (na což shlížím s velkou úctou, na obou stranách vozu zůstává 10-15 cm volného prostoru),

A pro pořádek dodejme, že podle toho, co se píše v DP na nástěnce, mají autobusy na mostě zakázáno míjení.


Semolina: Renaulty mají čísla 147 - 182, takže 36 kousků.

A pokud jde o to číslování linek:
trolejbusy 1 - 5, 7, 11, 13, 27
autobusy 6, 8 - 10, 12, 14 - 19, 22 - 25, 28
(trolejbus 4 momentálně nahrazen autobusem 43, na linkách 7 a 11 momentálně autobusy)

Ono je to tak trochu dané i historickým vývojem, třeba linka 13 byla až do roku 2002 autobus, 11 byl původně taky autobus, 4 taky...

Mimochodem, pořád je to ještě poměrně přehledné, to třeba na Ukrajině je zcela běžné, že v jednom městě jezdí například tramvajové linky čísel 1 - 22, trolejbusové linky 1 - 18 a autobusové linky 1 až sto+něco. A vyznej se v tom. Totéž třeba Sofie, tam se čísla linek tramvají a trolejbusů taky překrývají.

A přečíslování lze jednoznačně nedoporučit, to totiž někdy v roce 1999 někoho v Bratislavě napadlo, že se přečíslují autobusové linky tak, aby bylo z čísla linky patrné, kterým směrem od centra města to jede, takže (fiktivní příklad) linky do sídliště Petržalka měly mít čísla 81 - 99 a 181 - 199. Výsledkem bylo zcela dokonalé zmatení veřejnosti, lidé si na jízdní řády na zastávkách začali dopisovat původní čísla linek, aby se v tom orientovali a všichni bez výjimky z celého srdce upřímně nenáviděli dopravní podnik. Takže se dá říct, že nevýhody jednoznačně převažují nad přínosem. Ostatně, teď mě napadá, že v souvislosti se zaváděním IDS v okolí Brna se přečíslovávaly trolejbusy z číselné řady 131 - 14x do číselné řady 2x - 3x, aby uvolnily trojciferná čísla pro příměstské linky (což je aspoň omluvitelný a pochopitelný důvod). Jestli to tu teď čte někdo z Brna, mohl by taky napsat, jak to přijala veřejnost.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 06:48:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych radši to číslování linek už dneska nechal tak, jak je. Šance změnit to byla kdysi, když ještě nebylo tolik trolejbusových linek. Do roku 1990 byly trolejbusové jen linky 1,2,3,5 a 7. Dneska je devět trolejbusových linek i když linka 4 dočasně nejezdí a něco jsem zde zaslechl o obnovení linky 33. Teoreticky by to změnit šlo snad jen tím, kdyby se k číslům například autobusových linek přičetla stovka. Tedy z linky 6 by se stalo 106, z linky 8 linka 108 atd. Jelikož je v Pardubicích stále dost tabulkových busů a na tabulky se trojciferný název nevejde, asi by bylo takto zatím neřešitelné.

Uživatel PES se tu rozčiloval, že tu stále kritizuji. Tak ho nyní možná potěším, dopravní podnik pochválím. Především pozitivní věcí jsou nové jízdní řády. Sice se tu diskutovalo a velkých dírách na svačiny, ale já vidím především pozitivní věc posílení páteřníh linek v odpolední špičce. To byl asi největští problém loňské zimy, který jsem tu dost ostře kritizoval. Teď by se to mělo zlepšit. Navíc večerní interval 30 minut dle mého názoru dostačuje.

Další věcí, kterou tu pochválím je, že na všech vozech MHD, které jsem včera viděl s dislpeji BUSe a které mířily na nádraží, byl správně již uveden název Hlavní nádraží. Dokonce pojmenování Hlavní nádraží bylo i na označení papírové tabulky na autobuse jezdícím na lince 43. Z Nádraží ČD se stalo Hlavní nádraží nejen v jízdních řádech.

Ten název Hlavní nádraží, Hypernova je opravdu trochu nešťastný a matoucí. Ta zastávka se prostě neměla přejmenovávat, alespoň zatím. Až tam namísto lihovaru vznikne něco jiného, tak pak možná. Ale ta zastávka se nachází před lihovarem a Hypernova je až za rohem. Nicméně pozitivní je přejmenování zastávky U Marka na Autobusové nádraží. Zajímavé, když jsem na tento problém s názvy zastávek před lety upozorňoval pana ředitele Hakena, tvrdil, že to přejmenovat nejde, protože na názvy zastávek je vázána licence. Ale ono to jde...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 06:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: NP citybusů máme 36 (147-182). NP trolejbusů je 18 (317-319 24Tr, 385-399 21Tr). Dělení číselných řad linek podle trakce je zbytečné a matoucí, přečíslování potom vyslovená kravina. Například při dlouhodobých náhradách Tr autobusy by potom bylo znovu matoucí a k ničemu. Číselné oddělení tr a bus je taky prvním krokem k rozdělení provozu a následnému zrušení tr... Mně jako cestujícímu je putna co přijede, ale když jezdí ke mně 40 let jednička, netoužím po lince 31 nebo 101...
Aktuální stav:
Trolejbusy: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 11, 13, 27, 51
7+11 nahrazeny busy, 4 mimo provoz, 51 historická
Autobusy: 6, 8, 9, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 28, 52
52 historická
Pozn.: linky 20, 21, 29, 30 a 31 nebudou určitě v nejbližší době obsazeny, v rozpisovém systému DP mají tyhle čísla speciální funkce.
Ad. nádraží lihovar .... z několika divných řešení bylo jedno vybráno. Věcně a místně příslušný název Pernerovo náměstí nemůže projít právě kvůli tomu, že by v názvu zmizelo Nádraží. Osobně se mi tam hypernova taky nelíbí, ale nástupiště C se mi nelíbí úplně stejně. Takže bych to viděl jako nutné zlo, navíc Hlavní nádraží místo Nádraží ČD mám pocit i tady prosazovalo šotoušstvo, tak bychom si stěžovat neměli :-))

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 07:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že jsem se s čísly linek opakoval po Martinovi, tak pardon, budu to číst líp ...
Honzin111: stejně tak je na BUSE opravená i zastávka U Soudu na KÚ - důkaz tady:

A koukám, že na nesmyslností přečíslování se shodujeme. Až bude jednou třeba vynucené nějakým velkým IDS, tak možná, ale teď je to k ničemu.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 07:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272 Navíc mám objednané aktuality z DPmP a tomto mi nic nepřišlo.

To je divné... Zde citace z rozeslané aktuality (rozesílal jsem osobně):

Změny v provozu MHD od 1. a 4. 9. 2006 - most P. Wonky (29.8.2006 15:10)
1.9.2006 (PÁTEK) - bude platit na všech linkách kromě linky č. 7 letní jízdní řád
......
Změna názvů zastávek (v závorce je uveden původní název zastávky):
Hlavní nádraží (Nádraží ČD)
Hlavní nádraží,Hypernova (Nádraží lihovar)
Autobusové nádraží (U Marka)
Krajský úřad (U soudu) - od 4. 9. obousměrná
Rybitví,Stavební škola (Rybitví,učiliště)
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: no on mi nějak zlobil e-mail a těch mailů mi nepřišlo víc, je asi možné, že tento byl mezi nimi...
U nás je doprava na nic. Vždy, když někam chci jet, pokouší se o mne infarkt. Nikdy nic nejede v kolik potřebuju, stojí to balík peněz a pak nakonec přijede s 30 minutovým zpožděním děsnej vrak, který se musí za 2 km rozpadnout. Tak radši sedím doma - dokud si nepořídím vlastní autobus.
mestskadoprava.com / Web o VDP
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5199
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další věcí, kterou tu pochválím je, že na všech vozech MHD, které jsem včera viděl s dislpeji BUSe ...

Příležitsotně doporučuji podívat se také na čelní displej trolejbusu na lince 27, to, co jsem tam viděl, se mi velmi líbilo. V poli pro název cíle jsou dva řádky, v horním je Pardubičky, v dolním (inverzním) přeblikávají různé nácestné zastávky.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3404
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 14:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: No to jsme si neporozumněli. No nevadí.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 16:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Brně bylo přečíslování trolejbusů z číselné řady 13x - 14x přijato veskrze bez vážnějších problémů. Samozřejmě lidé si potřebovali zvyknout, někteří určitě nadávali. A beztak i dnes se setkávám s jednici, kteří t-bus linky označují stále starými čísly. Ono bylo důležité, že došlo jen k přečíslování stávajícího systému, nikoli k překopání trolejbusového systému celého (u šalin a busů k takovému zemětřesení došlo v roce 1995 v rámci reorganizace podstatné části sítě MHD). Je třeba také podotknout, že přečíslování sledovalo i historickou souvislost a především hlavně podobnost čísta starého a nového - pokud to šlo. Takže příkladně z linky 131 do Šlapanic vznikla 31, z linky 141 z Hlavního do Slatiny vznikla 33 (v historii již jezdila, přibližně ve stejné trase), z linek 145 a 146 vznikly 25 a 26. Tož tak.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 20:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Číslování bych nechal, jak je. Ono je i logické:
např. trolejbusová linka 27 je spojením trasy linek 2+7=27. Čili člověk důvtipný odvodí, že to jede na Duklu a k nemocnici. Stejně tak to, co má na konci dvojku- 2,12,22 jede k nemocnici. 33 jako posila linky 3, 43 je náhrada linky 4 + částečné posilnění linky 3. Trolejbusy 1-5,7 mají svoje číslo dané historicky, linky 11 a 13 z dřívějších autobusových linek, linka 27 (a 33) propojením logických čísel.

V případě Pardubic by nebylo vhodné mít zastávku Hlavní nádraží B. Cestujícím by to nic neřeklo a mátlo by to.

dnes byla stažena 24Tr ev.č.319 z linky 27, nahrazena 21Tr ev.č.392. Taky stažena 99, nahrazena 92(43). Linka 43 jezdí slušně obsazena a na zastávce Polabiny hotel se žádné davy nekonají- do linky 11 nastupovalo ve špičce 5 lidí a pes.

Jinak jsem sledoval nepoměr mezi vytížeností určitých linek- což se i dá očekávat. Zatímco v lince 10 od nádraží pár lidí a zaplnila se až u Krematoria, linka 13 plná kdykoli.

Garantované spoje jsou dobeá věc, navíc musím pochválit návaznosti linky 13 na linku 27, kde je přestup z NP na NP, věci však mírně škodí garance autobus-trolejbus na Dukle, kde minutu po sobě (05 linka 5, 06 linka 6) jede v sedle garantovaný NP spoj a pak dlouho nic. To je ale drobnost.
Stejně si myslím, že při dalším posilováním provozu- zejména by bylo potřeba posílit mezi 11 a 15. hodinou směr Semtín a Rybitví- by MHD mohla lidi nalákat. Bohužel stav financí toto zatím (zdůrazňuji optimistickým pohledem slovo zatím) nedovoluje.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Jestli to vyznělo tak, že jsem se rozčiloval, tak se omlouvám, občas je pro mě těžké převést názor do písmen. Samozřejmě Vám nezakazuju, abyste tu měsíc nepsal či co, jen mně mrzí, že jsem od Vás zde neslyšel jediný pozitivní názor. V ČR bohužel není ideální nic, o je jasné, ale buďte rád za chybky DPmP. Jsou totiž podniky, kde to vedou o mnoho hůř a DPmP pro mě spadá do kategorie těch lepších i když v Pardubicích nežiji. Jak vidíte, ne vše je vina DP. Já se Vám nesnažím nic vyčítat - jen tu diskutuji čili jsem na správném místě, jen chci naznačit, že mnohdy byste se měl více vážit toho co máte, než tu kritizovat co nemáte. :-) Snad to neznělo moc naštvaně. :-)

K linkám 923 a 925: Takovéto blbé tradice jsou pro ČR docela typické. Souhlasím, že cestujícího to zpočátku může mást, ale nic jiného než se s tím smířit mu nezbyde. Dotazy "proč proboha" však asi budou znít stále :-)
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že je tu zase hodně rušno. To je dobře a myslím, že bude ještě víc. Pardubická karta se začíná líhnout na svět a nějaké změny v dopravě ještě budou od 1.11.
Ale k dotazům:
ad Honzin111 a "dotované spoje" - já bych se to pokusil vysvětlit takto: hovořme o dotovaných spojích ve spojení s dopravní oblužností města, či kraje....potom se vždy jedná o linky jedoucí pod standardním číslem linky. Tedy i linka 24, kterou hradí Kraj, jelikož je mimo katastr města.
Spoje 9xx bych nenazval dotované (minule jsem to tak nazval i já) ale spoje HRAZENÉ. Čili prokazatelnou ztrátu z provozu té linky platí nějaká firma např. Panasonic, Foxconn a jiné a jiné. Proč to tak musí být jsem psal minule.

Pokud jde o linku 7 do Semtína, tak jak to bylo v minulosti moc nevím, ale teď ji 100pro hradí město, tedy Synthesia neplatí nic. A už dost dlouho. Ono tam taky z te Syntesie je už tolik firem, že to asi ani nejde.

K názvu Hlavní nádraží, Hypernova jsem se vyjadřoval a už bych to nerozváděl.

K lince č. 43....někdo se ptal, pro koho je. Linka byla postavena tak, aby pomohla přeplněným linkám 3 a 7. Například dnes se do linky č.7 nevešlo na Masarykově nám. celkem dost lidí a co jede stejným směrem ? 43...Takže logiku to má, teda alespoň podle mne. Jinak linka 4, i když trochu jinak vedená se vrátí po 1.11. a taky bude l.č.33, která zase pomůže l.č.3 v obsluze Hradecké, aby se lidé z Bohdanče taky vešli do vozu, když tam jedou na univerzitu studenti, kteří na hradecké vystupují

Co se týká změn názvů zastávek obecně, tak je pravda, že pokud je to v licenci, tak se to měnit nedá. ALe řešení je prosté, stačí změnit název zastávky a požádat o novou licenci. Je to jen o "papíru", který se pošle na příslušný Dopravní úřad. To zase tak složité není :o)
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k jízdním řádům na webu DP. Jak je dáno jejich podstatou, jsou ty stránky statické HTML soubory a proto si je standardně prohlížeče "kešují" - neboli ukládají do paměti. Proto se opakovaně při změnách objevují problémy s tzv. zobrazováním starých řádů. Jde to vyřešit různě, nejjednodušší je ale fakt jenom zmáčknout refresh. Zbytek webu jsou dynamické php stránky a tam se nic podobného nestane ... tedy nemělo by se stávat. Zajímavé je, že všechny ohlasy že něco nejde směřovaly pouze k tomu, že se načítaly staré stránky a to, že jsem měl nelogicky odkaz i na neexistující opačný směr polookružní linky 27 jsem si všiml jenom já a dneska ještě kolega Hodný z DP. To teda proklikávačí z řad šotoušů jako testéři zklamali .
Příště se musíme víc snažit ... .
Jinak u stránky s JŘ chystám malou nezásadní změnu grafické podoby, nějak tam zvýrazním platnost řádů a šejdry a nočák, nějak i lidé počítačově gramotní odkaz na nové JŘ přehlíželi a spílali mi, že tam nejsou.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 23:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím se tady veřejně zeptat nejvyššího pana velitele na věc, na kterou jsem se ho několikrát zapomněl zeptat osobně:
Co všechno brání tomu, aby tzv. letní jízdní řády byly změněny na jízdní řády platné v pracovní dny mimo školní vyučování? Kromě toho, že by letos nenastal ten hloupej chaos okolo 1.9., tak by se ušetřilo určitě spoustu kilometrů o jarních a vánočních prázdninách. V součtu za rok je to určitě kilometrů dost a školní mládež opravdu přece tvoří významnou část klientů MHD.

Dovolím si částečně odpovědět proč to možná nejde:
1) nutnost pracnějšího zpracování rozpisů řidičů. Ovšem plat rozpisářky (třeba přesčas, nebo nějaká výpomoc) je určitě mnohem levnější, než uspořené náklady.
2) během roku se objevují i prapodivné jednodenní prázdniny, a cestující by o tom, které dny to jsou museli být asi nějak výrazně informováni. Zdaleka ne všichni tuší, kdy jaké prázdniny jsou.

Jinak si ale myslím, že úsporu by to přineslo výraznou. Co na to ostatní?
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 00:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Máš pravdu, muselo by se hodně výrazně informovat, protože prázdnin je povícero a kromě letních a vánočních se termíny ostatních prázdnin každý rok mění. Navíc si nejsem jistý, zda by se mělo i o "krátkých" (jedno- či dvoudenních) prázdninách mělo jezdit s tak výrazně omezeným provozem jako v létě. Z vlastní zkušenosti konstatuji, že na pololetní, podzimní či velikonoční prázdniny si obvykle bere dovolenou podstatně méně lidí než o letních prázdninách, takže i poptávka po MHD zřejmě bude vyšší.

Ad chyby v JŘ: Copak nefunkčnost pár odkazů, to je lehce napravitelný detail. Mnohem pikantnější jsou perly v obsahu jízdních řádů. Kupříkladu (alespoň soudě podle JŘ) existuje podezření na šikanu zaměstnanců ze strany Toyody nebo Panasonicu, který svým pracovníkům po vánoční dovolené (23.-31.12) zavedl směnu přes novoroční půlnoc. Jak jinak si vysvětlit, že víkendový spoj pro zaměstnance vracející se z noční směny (odjezd 6.14 z průmyslové zóny) jede rovněž 1.ledna?
Nepochybně příjemné dětství mají žáci a studenti ze Srchu. Soudě podle JŘ linky 17 mají čtyřměsíční letní prázdniny, neboť JŘ uvádí ve vysvětlivkách doslova: "F - jede pouze ve dnech školního vyučování ( od 1.9. do 30.4.)".
Překvapení může vzbudit vysvětlivka linky 12: "U - jede ul. Průmyslovou". Logicky by se dalo usuzovat, že spoje neoznačené touto značkou ulicí Průmyslovou nejedou. Není ovšem jasné, jak by se potom autobusy dostaly na zastávky Pardubičky točna, Průmyslová, Zámeček a Černá za Bory silo, kteréžto zastávky se ve zmíněné ulici vyskytují.

Pokud se někdo budete snažit, nepochybně najdete ještě povícero zajímavostí, kupříkladu kurz nočního provozu porušující fyzikální zákony, neboť podle JŘ ve 23.53 končí na Dubině točně na lince 925, zatímco ve 23.49 odjíždí jako linka A od vozovny, čili jasný příkaz k porušení časové kontinuity...
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.254
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 06:48:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PES: Přiznám se, že na věc mám jiný názor. Já si myslím, že toto anonymní fórum je zde především pro diskusi o problémech, pro výměnu názorů. Nemyslím si, že by jeho posláním měly být pochvaly a plácání po ramenou, jak uvádíte, že bych si "měl více vážit toho co máte, než tu kritizovat co nemáte". Omlouvám se, ale na to mám asi opravdu jiný názor než vy...
Navíc jsem rodilý Pardubák, takže něco o současnosti i minulosti pardubické MHD vím, znám její problémy a jsem rád, že zde existuje toto diskusní forum, aby zde bylo možné o nich hovořit.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 16:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S obnovením 33 velice souhlasím. Pamatuji si ji ještě ze 3.11. 1999, kdy na ní jezdil vůz 333. Ale co jsem chtěl. Minulý(školní) rok jsem se jako skoro každý studen chtějící se ulít, ulil ze školy na obhlídku potenciálního vyššího ústavu, ač záměr byl opačný. Nu takže u nádraží jsem byl rád, že jela 3 do 5 min, protože 20 by se čekat nechtělo. I po odjezdu vůz pln z 90% lidmi jdoucími k UJP. Jak jsem proklínal osobu, která zrušila 33. Stačilo jia) dodatečně dočasně zavést a dát nápis. k UJP využijte nejlépe linky 33. Kdybyb měla int. 20 min, tak by se s 3 krásně půlila a to už by si lidé počkali. Hlavně ti co by jeli na Bohdaneč, by se vešli. Toť asi vsjo.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K prázdninovým JŘ- "vedle na severu" se to dělá tak, že prázdninové jízdní řády platí v červenci, srpnu, od 23.12. do 2.1. a o jarních prázdninách.- tedy jen tehdy, když jsou prázdniny týden a déle.
smutný_cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.67.130
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:23:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený pane řediteli,
dnes jsem se zase po dlouhé době stal cestujícím Vaší MHD a znovu jsem se ubezpečil o tom, že za ty měsíce, kdy jsem Vašich služeb neužíval, jsem skutečně o nic nepřišel. Posuďte sám: Linka 11, autobus 92, směr z Polabin do centra, cca 13:10.
Autobus přijel o 3 minuty dříve, což vzhledem k intevalu půl hodiny považuji za drsnou frajeřinu. Když by šel někdo na čas, tak už ho neuvidí ani v dáli, to už totiž byl o 2 zastávky dál (a tento slušný náskok si udržel po celou dobu, kdy jsem se vezl...). Autobus byl uvnitř neskutečně špinavý (podlaha), sedačky zničené a rezatý!!! Rezatý tolik, že u předních sedaček vpravo je vyrezlá taková díra do karoseie, že by se tam dala strčit ruka. Nejsem si jistý, zda takový vůz splňuje podmínky STK, mám pocit že existence ostrých hran je důvodem k okamžitému odebrání průkazu.
Ale ono se na těch předních sedačkách stejně nedalo sedět, z výdechů u dveří se totiž valil do prostoru vozu tak horký vzduch z topení, že jsem tomu ani věřit nechtěl. Venku bylo příjemných 25°C a svítilo sluníčko... Zcela absurdně pak působily v tomhle autobuse hrůzy nistalované terminály nového odbavovacího systému. Trapné, směšné, smutné...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hledá se šotouš na neděli
V neděli 10.9. mi byla přidělena linka 51. Vzhledem k výkopovám pracem na Bělehradské tam bude ale komplikovaný průjezd, však také linky 2 a 3 budou nahrazeny autobusy. Linka 51 pojede v trakci závislé, leč každé kolo bude nutno přesazovat sběrače na protilehlou stopu. A zde by se mi určitě zodpovědný šotouš hodil. Snad ani ne pro to přesazování, ale pro zastavení aut v protisměru a podobně. Výstražnou vestou vybavím :-)) Tak kdo chcete, přijďte v neděli po 12 hodině k vozovně.
PS - v sobotu mám odpolední 11.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Petsav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 11:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: předběžně se hlásím. Akorát nepřijdu k vozovně, ale nastoupil bych na Kpt. Bartoše, jak pojedeš první kolo směrem na Bohdaneč. To by ještě mělo stačit. Ale myslím si, že nebudu jediný, kdo bude mít zájem Ti pomoc. Akorát bohužel momentálně nemám šotoaparát. Půjčil jsem ho jedné slečně na dovolenou, tak doufám, že se mi v pořádku vrátí...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace