Diskuse » Hry a simulátory » Unisim « předcházející | další »

Unisim

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři

   diskuse  posl. autor příspěvků  stran  posl. příspěvek
Archivy starších příspěvků  zobrazit všechny (11)   
 
Předchozí roky: 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006
Archiv diskuse Gordikon + Multikon + Multi do 09. 1. 2020 fibou 60 09. 1. 2020 21:44
Archiv diskuse Gordikon + Multikon + Multi do 05. 3. 2020 Tajemný_em 60 05. 3. 2020 22:29
Archiv diskuse Gordikon + Multikon + Multi do 12. 4. 2020 fibou 60 12. 4. 2020 20:42
Archiv diskuse Gordikon + Multikon + Multi do 05. 5. 2020 Peti91 60 05. 5. 2020 09:34
Archiv diskuse Gordikon + Multikon + Multi do 28. 7. 2020 Závislák 60 28. 7. 2020 17:38
Archiv diskuse Gordikon + Multikon + Multi do 25. 12. 2020 Jíra_fíra 60 25. 12. 2020 05:45
Archiv diskuse Gordikon + Multikon + Multi do 01. 1. 2021 Čouda 60 01. 1. 2021 20:18
Archiv diskuse Unisim do 24. 1. 2021 jhr 60 24. 1. 2021 17:04
Archiv diskuse Unisim do 15. 3. 2021 Canfranc 60 15. 3. 2021 19:19
Archiv diskuse Unisim do 25. 12. 2021 Regent_666 60 25. 12. 2021 01:54
Archiv diskuse Unisim do 02. 9. 2022 Hanzi1973 60 02. 9. 2022 05:44
   autor příspěvek
Sobota, 03. září 2022 - 10:44:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10251
Registrován: 9-2002
To se asi s určitostí neví.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Shar
Sobota, 03. září 2022 - 14:02:46  
Neregistrovaný host
Ale co vím, pan Konrád rozhodně neplánuje zdrojáky někomu dávat, či je zveřejňovat. Navíc pan Konrád není rozený programátor a podle toho asi budou ty zdrojáky vypadat - nejspíš by se v nich nikdo jiný nevyznal...
Čtvrtek, 08. září 2022 - 00:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2007
Shar - já psal o zdrojácích na editor GVD a ten pokud vím nedělal pan Konrád.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 10:06:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 165
Registrován: 6-2013
Mildaiv: mám už delší dobu rozpracovaný vlastní editor GVD do Unisimu, ale ještě jsem se nedokopal k tomu ho kompletně dokončit [lol]

Čtvrtek, 08. září 2022 - 18:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2007
zdenda: A v čem je to dělaný? Nechceš to dát na github ať na tom múžou dělat i jiní?
Čtvrtek, 08. září 2022 - 21:09:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 166
Registrován: 6-2013
Mildaiv: Je to psané v C#, na GitHubu to samozřejmě mám, ale zatím pouze neveřejně. Rád bych zveřejnil kód až ve chvíli, kdy bude program hotov.
Pátek, 09. září 2022 - 18:06:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281
Registrován: 7-2011
zdendaki: parádička vyzera to super, držím palce [jidlo][ok]
Pondělí, 19. září 2022 - 18:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2003
Omlouvám se za stupidní začátečnický dotaz, ale v návodu jsem to nenašel. Lze uložit pozici bez opuštění hry?
Kuzja
Středa, 21. září 2022 - 13:31:46  
Neregistrovaný host
Ahoj, jistě se tady něco podobného už řešilo: Nepozorný dispečer pošle končící vlak na kusou kolej v domnění, že je to motorák, načež zjistí, že to byla souprava s lokomotivou a že ji tudíž teď nedokáže otočit.

Konkrétně řeším Unisim109, trať 13, Zábřeh n/M, kolej 8aK.
Zkoušel jsem lokomotivu znovu připojit, soupravu otočit, změnit vlak na PD, ale nic z toho program nedovolí. Taky jsem tam zkusil najet druhou lokomotivou, ale ta PC (od návěstidla PS) se nepostavila, moc vlastně nevím proč.

Nezná někdo prosím nějakou fintu...? Dík předem. [happy]
Tajemný_em
Středa, 21. září 2022 - 16:31:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 5-2002
P_p:
"Omlouvám se za stupidní začátečnický dotaz, ale v návodu jsem to nenašel. Lze uložit pozici bez opuštění hry?"

Jistě. V menu klikni na Nový start, předtím zaškrtni Uložit pozici. A může se jet "od nuly", příp. nahrát starší záznam. Oblast při spuštění změnit nejde, to se musí hra opravdu opustit.


Kuzja:
"Konkrétně řeším Unisim109, trať 13, Zábřeh n/M, kolej 8aK."

Smůla, 8. kolej je příliš krátká, takže finta s vytažením soupravy "kradenou mašinou" v tomto případě nefunguje, nic dalšího se už na kolej nevejde. Taky už se mi to několikrát povedlo, nepohlídal jsem si druh vlaku a bylo vymalováno. Takže zbývá jen nafackovat si a nahrát starší záznam (pokud je).
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
Středa, 21. září 2022 - 17:07:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 4-2003
Jistě. V menu klikni na Nový start, předtím zaškrtni Uložit pozici. A může se jet "od nuly", příp. nahrát starší záznam. Oblast při spuštění změnit nejde, to se musí hra opravdu opustit.


Měl jsem na mysli spíš situaci, kdy si chci zkusit nějakou variantu/akci, tak si hru předem uložím a když se to nepovede, tak se k vrátím k tomu 'sejvu'. To vše bez opuštění hry.
Tajemný_em
Středa, 21. září 2022 - 19:46:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4444
Registrován: 5-2002
Program při chodu ukládá hru cyklicky na disk... snad po každé jedné simulátorové minutě (v návodu určitě je, jak je to přesně). Takže pak v záznamech na disku lze zpětně dohledat soubory z posledních pár minut simulace. Občas využiju, např. při fatální chybě, kterou popisuje Kuzja.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
Kuzja
Středa, 21. září 2022 - 21:31:57  
Neregistrovaný host
Tajemný_em:
"Smůla, 8. kolej je příliš krátká, takže finta s vytažením soupravy "kradenou mašinou" v tomto případě nefunguje, nic dalšího se už na kolej nevejde."
Díky, za chyby se holt platí. [happy]
Zajímavé ale je, že Multikon tedy zřejmě při stavění posunové cesty kontroluje nějakým způsobem zbývající místo na cílové koleji. To je dost podstatný rozdíl oproti reálnému stavědlu...
Sobota, 08. října 2022 - 14:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2016
Ahoj, ad 14 Trať (Červenka - ) Štěpánov - Olomouc - Dluhonice (- Přerov / Prosenice):

Z depa jednou za čas vyskočí mašina, která má určení "*OLS", tedy žádný konkrétní vlak. Mám to brát jako zálohu nebo má jiný význam? Zatím je posílám do 228aK a nechybí mi. [biggrin]

Předem díky za odpověď. [happy]
Neděle, 09. října 2022 - 09:35:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2021
Dejf44.... Je to posun z DKV (DOl Depo Olomouc), na seřaďovací nádraží, může to být záloha nebo HV k vlaku.[vypravci]
Neděle, 09. října 2022 - 09:48:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2016
Hanzi1973:
"Dejf44.... Je to posun z DKV (DOl Depo Olomouc), na seřaďovací nádraží, může to být záloha nebo HV k vlaku.[vypravci]"

Když je to pro konkrétní vlak, je tam třeba *69000, ale v tomto případě se píše *OLS.
Pondělí, 10. října 2022 - 13:28:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2019
To je jedno, pro co konkrétně to je, je to prostě mašina, která má z depa jet do seřaďovacího nádraží (třeba pro některý z těch Mn, co jsou odtamtud výchozí).
Číst těžký, co?
Pondělí, 10. října 2022 - 19:13:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2016
PepaM:
"To je jedno, pro co konkrétně to je, je to prostě mašina, která má z depa jet do seřaďovacího nádraží (třeba pro některý z těch Mn, co jsou odtamtud výchozí).
Číst těžký, co?"

Jak píšu, když to jde na konkrétní vlak, je to tam uvedeno, jinak obecně OLS. Na tu stránku jsem taky koukal a pravděpodobně jsem tu větičku už našel:

"Lokomotivy odstupující do obvodu seř. nádraží se předávají posunovou jízdou (viz obr.)"
Pondělí, 10. října 2022 - 20:48:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2019
Číslo vlaku tam je, když ta lokomotiva jde na vlak v tvé oblasti. Tady ale odjede do jiné, to, že to může být HV pro nějaký vlak začínající na seř. n., je jenom příklad, proč by tam ta lokomotiva mohla takto jet.
Úterý, 11. října 2022 - 05:34:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2021
Je tam ,,OLS,, lokomotiva jede do ,,Olomouc seřaďovací nádraží. Když tam bude ,,69000,, jede na vlak s tímto číslem, např. přepřah.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hanzi1973.)
Neděle, 20. listopadu 2022 - 17:22:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2016
Máte někdo emailový kontakt na autora. Našel jsem gordikon@volny.cz, ale už neexistuje. Když jsem změnil na softikon, už "démon" nepřišel. [biggrin]
Pátek, 02. prosince 2022 - 10:36:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2022
Dobrý deň.Po stiahnutí Softikonu pár dní funguje bezchybne a potom zmizne "priečinok" Unisim,s ktorým spúšťam simulátor a neviem ho spustiť.Poprosím o radu,čo s tým.Ďakujem.
Tajemný_em
Pátek, 02. prosince 2022 - 15:08:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4481
Registrován: 5-2002
Zkontroluj, jak máš nastavený antivir v počítači. Antivirové programy rády exe spouštěč Unisim vyhodnocují jako podezřelý, některé (AVG např.) ho rovnou zlikvidují. Když mu dáš výjimku, přestane se záhadně ztrácet.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
Neděle, 04. prosince 2022 - 13:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10436
Registrován: 9-2002
Jak jsem šťastnej, že nemám Windows !!! Ale zas mám jinej letitej problém s wine - pokud to zkoušim hrát ve fullscreenu, tak nevidim úplně spodní řádek. Takže musim pařit v okně...

Přitom ale AoE nebo Counter Strike mi to nedělaji. Máte někdo nějakej nápad ?



(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 22. prosince 2022 - 15:51:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307
Registrován: 4-2003
V příloze posílám aktuální grafikon pro oblast 13 - ČT - Štěpánov
Náklady jsou jen upraveny vůči osobce.

Pěkné svátky
application/x-zip-compressed
GVD_13.zip (7.5 k)
Sobota, 24. prosince 2022 - 13:18:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 308
Registrován: 4-2003
Upravená verze
application/x-zip-compressed
gvd_13.zip (7.5 k)
Neděle, 25. prosince 2022 - 04:57:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2021
Přeji všem hezké svátky. Tak jsem očekával ,,něco,, nového, jak vidím , tak i letos nic....
Neděle, 25. prosince 2022 - 11:24:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 826
Registrován: 12-2007
Agent:
"Jak jsem šťastnej, že nemám Windows !!! Ale zas mám jinej letitej problém s wine - pokud to zkoušim hrát ve fullscreenu, tak nevidim úplně spodní řádek. Takže musim pařit v okně...

Přitom ale AoE nebo Counter Strike mi to nedělaji. Máte někdo nějakej nápad ?
"

Myslim, ze jsem mel nastavene rozliseni, nejak. Uz si to nepamatuji, par let jsem nehral (jak zacnu, tak se zase nevyspim , a winecfg se mi nechce spustit
Neděle, 25. prosince 2022 - 11:51:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3272
Registrován: 2-2007
Čau Agente! Já to řeším trochu komplikovaně. Virtuální stroj s Linuxem (v Linuxu, hehe), ke kterému se připojuju přes VNC. Škálování obrazu za mě udělá VNC klient.
Neděle, 25. prosince 2022 - 12:00:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 827
Registrován: 12-2007
V aplikacich pridam unisim.exe (najdu na disku) a pak jsem nastavil rozliseni


(edit: neumim cist, takhle to nebezi ve fullscreenu)

(Příspěvek byl editován uživatelem joudatfd.)
Neděle, 25. prosince 2022 - 20:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3273
Registrován: 2-2007
Zdar Agent!

Tvůj dotaz mě donutil revidovat současné řešení a došel jsem k tomuto:

xrandr \
--output eDP-1 --off \
--output HDMI-1 --mode 1024x768 --auto

wine Unisim.exe

xrandr \
--fb 3840x1080 \
--output HDMI-1 --primary --mode 1920x1080 --pos 1920x1080 --auto \
--output eDP-1 --mode 1920x1080 --left-of HDMI-1


eDP-1: Obrazovka notebooku, 1920x1080, na stole je vlevo
HDMI-1: Obrazovka po HDMI kabelu, 1920x1080, na stole uprostřed
Před otevřením vína přepnu systém jen do jedné obrazovky na 1024x768, po dopití vína vracím do původního stavu. Asi netřeba upozornit, že si to musíš přizpůsobit podle svojeho stolu.
Neděle, 25. prosince 2022 - 21:37:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10498
Registrován: 9-2002
Ti to trochu zjednodušim - mám noťas a nemám další monitory. Takže konkrétně co si mám postahovat/nastavit ? Fakt nejsem expert...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 25. prosince 2022 - 21:46:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3274
Registrován: 2-2007
Trochu ti to zjednoduším - růčo si přehoď rozlišení na 1024x768, zapni Unisim ve Wine a pak si to porovnej do původního stavu.
Neděle, 25. prosince 2022 - 21:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10499
Registrován: 9-2002
Rozlišení default ? Nebo jak konkrétně ? Já mám default 1366x768. Pokud si to rozhodim, tak se mi rozsype uplně všechno.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 25. prosince 2022 - 22:07:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10500
Registrován: 9-2002
Zkusil jsem to a nic to nevyřešilo:



Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 25. prosince 2022 - 22:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10501
Registrován: 9-2002
O co mi jde - potlačit horní stavovej řádek. Protože to je přesně ten "kus obrazovky," co mi chybí ke korektnímu zobrazení.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 25. prosince 2022 - 22:13:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10502
Registrován: 9-2002
Asi budu dál pařit ve vokně a namáhat voči.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 25. prosince 2022 - 23:43:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3275
Registrován: 2-2007
Agent:
"Zkusil jsem to a nic to nevyřešilo:
"

Ten screen co jsi poslal má 800x600 a né 1024x768.

Přepnu si na 1024x768 a mám to takto:



(Všimni si jak přetéká červený panel vpravo dole.)
Pondělí, 26. prosince 2022 - 12:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10503
Registrován: 9-2002
Samo se to přenastavuje. Je uplně jedno, jestli si to rozlišení přednastavim na systému, nebo ve winecfg, prostě unisim se mi bude pořád spouštět 800x600 - viz ten můj screenshot minule. Ale když tobě to jde, tak co musim udělat, aby mi to šlo taky ?

Když si spustim třeba AoE, tak mi to linuxovou plochu kompletně potlačí. Z nějakýho důvodu mi to v Unisimu nejde.

Mám ubuntu 20.04 a wine 7.05


(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 13:09:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 828
Registrován: 12-2007
agent 1366x768 celkem jde, já to hrál na 12" ntb s full
HD displayem, během jízdy vlakem. To byly občas nervy se na něco s touchpadem trefit, zvlášť ještě v době, kdy se jezdilo po staré trati přes Chrást [happy]
Pondělí, 26. prosince 2022 - 16:45:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3276
Registrován: 2-2007
Agent:
"Samo se to přenastavuje. Je uplně jedno, jestli si to rozlišení přednastavim na systému, nebo ve winecfg"

Ve winecfg mám zaškrtlý jen druhý a třetí chlívek z obrázku od Joudy:
https://www.k-report.net/discus/messages/238/332775.jpg

Unisim mi najede do full-screenu a dál už neřeším.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 16:56:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10504
Registrován: 9-2002
Tak já to eště zkusim a poreferuju...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 17:02:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10505
Registrován: 9-2002
... a bylo to k ničemu. Buď jsem natvrdlej, nebo je něco špatně přímo v systému.

A i když si to zkusim nadefinovat přes virtual desktop, tak se stejně nikam nedostanu. Prostě 800x600 a přes to nejede vlak... Teda Unisim ve fullscreenu. Jak dokážu schovat ten horní stavovej řádek, to fakt nevim. Ešte se mrknu na askubuntu, jestli tam k tomu něco nenajdu, ale...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 18:14:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10506
Registrován: 9-2002
Bylo s tim spousta rozčilování, ale řešení nakonec nelaezeno:

https://linuxconfig.org/how-to-install-gnome-shell-extensions-on- ubuntu-20-04-focal-fossa-linux-desktop

Ale je to fakt voser pro někoho, kdo (jako např. já) neumí instalovat pluginy pro gnome extensions ručně ze zipfile.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Ficklip
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 15:26:00  
Neregistrovaný host
Ahoj pařmeni!

Máte někdo tip, co se dělá s tou zajebanou Mn82820? Já, když ji v Brnokonu přijmu, dohrál jsem.

Dík!
Pátek, 30. prosince 2022 - 12:07:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2019
Co to je přesně za vlak, a v které variantě Brna? Jestli je to ta verze 2050 a je to vlak jedoucí v Židenicích z vleček do Maloměřic, tak se to tady řešilo a je to v archivu.
Obecně by se hodilo problém popsat trochu líp...
Sobota, 31. prosince 2022 - 17:53:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3277
Registrován: 2-2007
Ficklip:
"Ahoj pařmeni!

Máte někdo tip, co se dělá s tou zajebanou Mn82820? Já, když ji v Brnokonu přijmu, dohrál jsem.

Dík!"


Řešilo se to ZDE.
Neděle, 08. ledna 2023 - 09:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10534
Registrován: 9-2002
Kdysi jsem se rozčiloval nad (ne)hratelností PlChu. No a po letech jsem to zase zkusil. Když mi po několika hodinách začalo lézt na nervy, že se to nehejbe, tak jsem hrábnul do cestovného neporiadku a přepsal rychlost na 80 u těch couravejch nákladů. A nejednou to jde mnohem líp.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 09. ledna 2023 - 16:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3278
Registrován: 2-2007
A přidal sis tam aspoň víc 700 m vlaků? [wink]
Pondělí, 09. ledna 2023 - 19:52:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10561
Registrován: 9-2002
To ne, je jich tam už tak dost. Stačí mít v oblasti dva a už je s tim docela problém.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 18. ledna 2023 - 19:49:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2019
Nevíte zda autor neplánuje nové úseky? Třeba Praha - Pardubice nebo uzel Pardubice či Hradec Králové.

A nemáte náhodou někdo vytvořené nejnovější GVD a podělili byste se?
Pátek, 20. ledna 2023 - 09:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10611
Registrován: 9-2002
Další verze už asi nebudou.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 21. ledna 2023 - 07:08:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2021
Taky si myslím, že už další tratě nebudou....
Neděle, 22. ledna 2023 - 11:00:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2016
Ahoj,

ad postrky na trati 13: i když stojí vlak s postrkem v TVC více jak 10 minut, nepřijde hláška na odstavení postrku, zkratka Alt+F8 nefunguje, bo mám čekat na hlášku. Tak jedu s vlakem do CTR i s postrkem. Co dělat, když postrky dojdou?

Předem díky.
Neděle, 22. ledna 2023 - 15:17:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 4-2019
Tam se právě jezdí s postrky z Třebovic do Třebové. Z Třebové jezdí Mim.Lv, které končí v Třebovicích, tam si je změníš na posun a pak používáš na postrky.
Neděle, 22. ledna 2023 - 16:02:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2009
Co.: Dejf44
Zrovna taky jedu Multi 13. Postrk v Třebovicích opravdu odvěsit nejde, jezdí se s ním až do další stanice (nejčastěji TVJ nebo CTR). Neboj, další loko na postrk přijede, někdy na něj budeš muset v Rudolticích chvíli čekat. Nebo si "zahusti" náhodné vlaky (tlač.+) a až pojede nějaký Lv, tak ho použij na postrk. Ale správně se to nedělá, co když to bude nějaká malá drezína [satan]
Neděle, 22. ledna 2023 - 18:36:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309
Registrován: 4-2003
V příloze posílám aktualizovanou verzi letošního GVD pro trať13.
Upravil jsem nákladní průběžnou dopravu
Pokud se najde dobroděj na otestování.
Následně po testech chci ještě upravit manipuláky trochu k realitě a prohazování 750 kolem 17. hodiny v Zábřehu
application/x-zip-compressed
GVD_13.zip (7.4 k)
El_Pasho
Úterý, 24. ledna 2023 - 14:55:58  
Neregistrovaný host
Zdravím,

v multikone mi na viacerých mapách neukončí výluku. Výluku začnem podľa pokynu v správach, no keď má skončiť, nepríde mi hlásenie o jej možnom ukončení..

Budem vďačný za radu..

Fero
Středa, 25. ledna 2023 - 07:33:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2019
Neví někdo proč tyhle koleje jsou obsazené když tam nic není? Případně jak to zrušit? Docela bych je potřeboval volné. Díky
Středa, 25. ledna 2023 - 10:52:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143
Registrován: 8-2008
http://softikon.wz.cz/sim08.htm

Do simulovaného provozu je zahrnut obvod osobního nádraží a podstatná část nádraží seřaďovacího. Začleněny jsou i některé směrové odjezdové koleje seřaďovacího nádraží, na které je během práce spádoviště spouštěna zátěž pro odjezdové vlaky. Jde o koleje 14, 16 a 34. Tyto koleje nejsou použitelné pro vjezd vlaků a jsou trvale indikovány jako obsazené. Pokud je na směrové odjezdové koleji ukončena sestava soupravy vlaku během doby, kdy je spádovištní pomocné stavědlo předáno na místní obsluhu, je bezprostředně sousedící část obvodu PSt samočinně vyjmuta z místní obsluhy. Ukončení sestavy vlakové soupravy se indikuje výpisem čísla vlaku na příslušné koleji. Poté, co je takto sestava vlaku ukončena, je možno na soupravu přistavit vlakovou lokomotivu.
Středa, 25. ledna 2023 - 11:11:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2019
A nevíte jak posunovat soupravu bez lokomotivy?
Středa, 25. ledna 2023 - 12:42:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 4-2019
To samozřejmě nelze. Tyhle koleje prostě slouží jenom k sestavě souprav ze spádoviště, jednou za čas se ti na nich vypíše číslo vlaku a přijde ti zpráva, že je souprava sestavena, pak na ní posunem přistavíš příslušnou lokomotivu a vlak odjede, ale uvolnit si je, abys je mohl používat jako ostatní koleje, nejde. Ale Kolín se dá úplně v pohodě vyjezdit i bez nich, zvlášť když máš Mim. vlaky na 3.
Tatík47
Středa, 25. ledna 2023 - 20:41:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2008
Neví někdo proč tyhle koleje jsou obsazené když tam nic není? Případně jak to zrušit? Docela bych je potřeboval volné

Koleje 14, 16 a 34 je možné pojíždět posunujícím dílem nebo lokomotivou.
Je ale i možnost, jak na ně vjet s nákladním vlakem [happy]
Fígl je v tom, že před zamýšleným vjezdem uděláš z nákladního vlaku posunující díl (PD).
Pak cestou posunu vjedeš a uděláš z něj zpět vlak. Pokud má pobyt, odjedeš dle JŘ.
Problémem je délka vlaku a krátké koleje. Násilné zkrácení vlaku možné je za cenu %ztráty, pokud na ně hraješ.
Prakticky jsou k použítí koleje 106 a 102 u některých vlaků ze směru od Velimi bez ztráty "kytičky"
Nový příspěvek
     
  Text příspěvku:

  Uživatelské jméno:
  Heslo (pro registrované):
  E-mail (volitelně):
  Přílohy:
  Volby: V příspěvku používám HTML kód
Odkazy (URL) v příspěvku automaticky aktivovat
  Akce:
, více zde.