| Diskuse » Železnice » 680 - pendolina | « předcházející | další » |
680 - pendolinadolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 75190 Registrován: 4-2003 |
Zrovna z Prahy do Tábora se to i po zkrácení do vaty v pohodě vejde. S PJ 30 to bude kulhat víc, ale asi chápu, že se nikomu kvůli tomu nechce překreslovat všechny vlaky od Říčan do Prahy (až na hlavní včetně všeho...), anebo (minimálně) až do Budějc, protože by se to reálně spíš někde akorát ulhalo (tak jako JD penda z Tábora do Veselí, protože se asi nechtělo řešit dopady dál než do Veselí). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5905 Registrován: 4-2007 |
Chtěl bych se zeptat, zda budou na té rekonstruované trati přes Vysočinu naklápěcí jednotky (v našem případě pendolina) nějak zvýhodněny, co do maximálních rychlostí, potažmo jízdních dob oproti klasice? |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 75199 Registrován: 4-2003 |
Nerad bych mluvil za všechny úseky, ale u většiny úseků by rychlostní profil pro naklápěčky existovat měl. Zda bude návěstěn rychlostníky, nebo jen virtuálně přes RBC na DMI, to asi bude věc jiná. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5910 Registrován: 4-2007 |
Děkuju. Měl bych ještě jednu otázku. Proč se vyndalo to PZB?kvůli nedostatku místa, nebo se usoudilo, že nebude potřeba už? Což mě přivádí k dotazu ještě, pokud by mělo pakety pro Rakousko může jet z Břeclavi, Českých Velenic, či Horního Dvořiště do AT, nebo na těch přechodových tratích není ETCS? Jinými slovy v případě nahrání potřebných paketů se může pohybovat po Rakousku, či tam jsou ještě další omezení? Ď |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 383 Registrován: 4-2020 |
Dj_la_défense: Teoreticky po nahrání SW paketů do Rakouska bude moct pod ETCS, nicméně ani na jedné z těchto tratí ETCS zatím není a ještě dlouho nebude, takže bez PZB ani ránu. Proč se vyndalo nevím, zřejmě se prostě s provozem do Rakouska už nepočítalo - bohužel, zrovna trať Praha - Linz je k naklápění jak dělaná. Místo toho se bude kodrcat 90 kamsi do Košic... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3988 Registrován: 8-2009 |
Nepsal taky kdysi dávno někdo něco ve stylu bylo potřeba udělat místo pro instalaci ETCS a toto řešení bolelo nejmíň?
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval
|
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25036 Registrován: 3-2007 |
Košice? No a pro mne a spoustu dalších pasažérů plus, protože mnohahodinová cesta třeba z Ružomberoku do Prahy (to jsem jim jel delší cestu naposledy) byla celkem v pohodě, kdežto na dvouhodinovou cestu do Budějic je to fakt škoda a do Lince je 7 vozů moc. Tam je to tak pro uspokojení šotoušků, že to jede o 15 minut rychleji, než klasa s vagony (a 99% normálních cestujících to bez reklamy ani nezaznamená). Jo, Zikmund se tím sveze zadarmo bez příplatku na otočku z Prahy do Tábora a svou zelenou čoćkou si vítězoslavně vyfotí displej s dvoustovkou - trochu málo. Takže za mne at to jezdí prémiové spoje (povinně místenkové) do Košic, mezi Ostravou a Prahou - tam to má (na dálkove spoje) smysl. Linec je okrajová záležitost pro 30- 50 lidí a do Vídně ho Rakušák nechtěl. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25037 Registrován: 3-2007 |
"Nepsal taky kdysi dávno někdo něco ve stylu bylo potřeba udělat místo pro instalaci ETCS a toto řešení bolelo nejmíň?" Psal. Člověk, co do toho vidí, neb pracuje právě na tomto úseku. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17948 Registrován: 5-2004 |
No ty Košice... Já tím jednou jel Pendem z Popradu, teď co to je klasa tak 2x do Ostravy. Ať už s kolegy v Bmz tak s kolem v hytláku to bylo pohodlnější a zejména na ty kola je pendo hodně mizerný. 3 kousky a ještě hodně blbě, strkají se tam mezi kola kočárky, lodní kufry a pod. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25039 Registrován: 3-2007 |
No jasně, všechno je na hovno Hele, jak nemusím velkoprostory, tak tady v plně místenkovém vlaku pohoda. V tichém oddílu sám na jednosedadle, ve dvou na dvojsedadle. garantovaný směr jízdy,,nikdo tam necourà, bo je to první vůz a exjednička, wifinu tam máš, palubní kameru dopředu i dozadu, když někdo občas měl snahu rušit, tk ho umravnil průvodčí nebo cestující, vedle jídelák i s donosem, všude koberce - takhle by to mělo vypadat. A žádný operační sàl - za mne spokojenos a i známí, co jsem jim to doporucil, si to chválili. A hlavně pohodlná široká křesla tři na šířku i ve dvojce. Ti největší socky tam nelezou, bo příplatek. Za mne prostě na dálkové cestování dobrý (a se.starším typem jsem jel z Milána do Neapole a taky dobrý). (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17951 Registrován: 5-2004 |
Vážně? Já s tím kolem seděl tuším že ve voze 5. Kolem v podstatě celou cestu procesí tam a zpět směr bufáč. Mch ty háky jsou tak šikovný, že tam lidi maj problém ty kola pověsit aby "neplandaly" - to jsou totiž věšáky jak na střešní nosič auta... Zlatej hytlák kde courání v kupé nevadí a 3 sedadla na šířku tam jsou úplně stejně. Přičemž zrovna na ty Košice jezdí hodně lidí na hory obvykle s velkejma báglema a ty taky není v pendu kam pořádně dát. Nebo poradíš kam dát třeba krosnu? U "běžných" míst? Pendolíno je dobrý jako nadvlak do Ostravy coby dobrej produkt pro pracovní cesty a "lepší" klientelu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 304 Registrován: 11-2018 |
ČD svině zničily lanovku na Ještěd a 7mé pendolino. (Příspěvek byl editován uživatelem 3xpražan.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9860 Registrován: 9-2011 |
3xP: no a vy zase svižně ničíte pravopis Nabořené pendolíno bylo tak nabořené, že opravovat ho se jednoduše nevyplatilo. Když se doma zamotáte do přívodní šňůry k TV, shodíte ho na zem a ještě si pak do něj kecnete í, tak se vám taky nevyplatí tu hromádku šrotu nosit do opravny.
Všichni jste volové. Servít
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 384 Registrován: 4-2020 |
Mladějov: A pro mě a spoustu dalších zase k ničemu, tohle je prostě vždycky o osobních preferencích. Na Košice by tento účel splnil se stejnou jízdní dobou jakýkoliv velkoprostor, navíc by tam byla místa na ta zmiňovaná kola a nadměrná zavazadla, což prostě v Pendu není. Nehledě na ten hardcore, který na slovenské infra zažívají podvozky všech moderních souprav... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13290 Registrován: 9-2002 |
Tu Pindu Línou 007 nezničily ČD, ale debil za volantem velkýho náklaďáku.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 305 Registrován: 11-2018 |
Odmítli opravu, takže ho zničili. A to samé s lanovkou. V Itálii již několik let ta spadlá lanovka jezdí. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2023 Registrován: 5-2010 |
Odmítli opravu, takže ho zničili. A to samé s lanovkou. Sice se jednalo o jinou nehodu než při Studénce, nicméně po zkušenostech s opravou poškozeného Pendolina po Studénce asi České dráhy věděly moc dobře, že další větší oprava by stála fakt hodně peněz. Nyní aspoň se to odstavené Pendolino holt používá na náhradní díly.
Můj web o Lesnickém Slavínu
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách) Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
|
El_Barto
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 321 Registrován: 9-2024 |
Ne. Zničeno bylo při srážce s posunovým dílem. Když vám někdo nabourá auto a oprava vám vyjde za cenu nového a tedy se rozhodnete jej neopravit, taky budete říkat, že jste jej zničil vy? Navíc z té jednotky větší část (5 vozů) jezdí a nahrazuje tak vozy z různých důvodů odstavené. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 701 Registrován: 11-2020 |
Do Košic bych raději letěl letadlem, cestování po slovenských kolejích je za trest. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25063 Registrován: 3-2007 |
A kolikrát jste tam už letěl, estéte? A na kolik vás přišla jedna cesta? S Vlčkovejma "velkejma báglama" to stojí kolik? (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 704 Registrován: 11-2020 |
Já nebyl v Košicích nikdy, ale cestování po Slovensku jsem si užil dost, a stačilo. Trávit přes 8 hodin ve vlaku opravdu není pro mě, ale nikomu to neberu. Co se týče ceny, tak například 7. října stojí Ryanair 539 korun, pendolino 753. Na jiné dny to asi vyjde zhruba na stejno. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25064 Registrován: 3-2007 |
Já se vždycky směju, jak ti největší śotouši a bijci tu za 151 forever, tu za brejlovce, tu za potenciál na lokálce do Kralovic v reálu jako cestující ten vlak vlastně moc nemusej. Klasika. Automobilista ML636, co jede vlakem jednou za rok, aviatik podobně, stínový strojmistr z Kytlice a další a další. To ten Péťa Vlček a v podstatě celá "stará garda" ten vlak aspoň používá. Tak děkuju za upřímnost. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2025 Registrován: 5-2010 |
Já nebyl v Košicích nikdy, ale cestování po Slovensku jsem si užil dost, a stačilo. Trávit přes 8 hodin ve vlaku opravdu není pro mě, ale nikomu to neberu. Co se týče ceny, tak například 7. října stojí Ryanair 539 korun, pendolino 753. Na jiné dny to asi vyjde zhruba na stejno. To je sice hezké, ale za těch 539 Kč letíte fakt nalehko, jen s malým zavazadlem pod nohy. Za příručák do 10 kg dáte dle aktuálních cen cca 600 Kč, za odbavené zavazadlo typu krosna cca 770 Kč.
Můj web o Lesnickém Slavínu
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách) Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2569 Registrován: 7-2017 |
Hlavne Tatry sú blízko Popradu a nie Košíc, tam smeruje aj väčšina cestujúcich z ČR. Toľko ľudí zase s krosnami do pendolina nelezie, ti jazdia väčšinou nočnými spojmi, mimo sviatky v ňom zase toľko problémov s miestom na batožinu nie je. Skôr je problém si objednať jedlo, ak je plny vlak a prednosť má jednička, v ktorej si objednávajú alkohol. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33918 Registrován: 5-2002 |
Ciwe, dělat z cestování s kolem benchmark na Pendolino, to je fakt hustý. Já s ním párkrát jel do Žiliny a oproti dřívějším Kočičákům to bylo výýýrazně lepší.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5913 Registrován: 4-2007 |
Agent: A není náhodou zdemolované pendolino akcí zlitého zaměstnance ČD pod obraz v Bohumíně? Takže vlastně ten trotl má pravdu, že si ho zničily ČD... Ne? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 436 Registrován: 2-2013 |
Tak dneska poprvé pendolinem z Budějc. Za Soběslaví to vytáhl na 195, za Táborem netuším bo jsem to prospal. Jinak z Tábora mimo pár míst komplet plno a kupodivu i jednička tam je to oproti expresu velkej plus ta kapacita. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13293 Registrován: 9-2002 |
"Agent: A není náhodou zdemolované pendolino akcí zlitého zaměstnance ČD pod obraz v Bohumíně? Takže vlastně ten trotl má pravdu, že si ho zničily ČD... Ne?" Zničil to pracovník ČD pod vlivem.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
|
372_001_8
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 875 Registrován: 5-2008 |
Kvůli MU, právě teď míří pinďa přes HK do Pha ... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1017 Registrován: 9-2008 |
"Tak dneska poprvé pendolinem z Budějc. Za Soběslaví to vytáhl na 195, za Táborem netuším bo jsem to prospal. Jinak z Tábora mimo pár míst komplet plno a kupodivu i jednička tam je to oproti expresu velkej plus ta kapacita." Ta dvoustovka za Soběslaví tam byla. Sice hodně krátce, ale byla. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17598 Registrován: 6-2003 |
Dvoustovka je pěkná, ale když to pendolino jedoucí až z Ostravy bude mít každou chvíli sekeru, tak nevím jaké to bude zlepšení. Dnes IC 591 půl hodiny. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17599 Registrován: 6-2003 |
IC 591 (údaje z GRAPPu): Hl.n. +27 Benešov +27 Tábor +21/+20 Veselí +22/+23 ČB +25 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3039 Registrován: 3-2011 |
"Dvoustovka je pěkná, ale když to pendolino jedoucí až z Ostravy bude mít každou chvíli sekeru, tak nevím jaké to bude zlepšení. Dnes IC 591 půl hodiny."
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Vítejte v zemi neomezených možností. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14963 Registrován: 4-2003 |
Včerejší odklon. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 106 Registrován: 8-2021 |
🤦 Akorát jsme se chtěl zeptat jak je na tom ten slavný spoj 591, koukám že krom té neděle, kdy jeli papalaši tak žádná sláva. |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 75225 Registrován: 4-2003 |
Jak žádná sláva? Že má do Tábora vatu a pak naopak do Veselí nestíhatelnou JD? To bylo jasné od začátku. Nebo snad že v Táboře jaksi nikdo neřešil přípoje do Milevska a Pelhřimova? To se snad (taky) časem změní. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2915 Registrován: 5-2007 |
Ale?? https://zdopravy.cz/zmena-planu-drahy-chteji-opravit-pendolino-zn icene-v-bohumine-258492/ |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10216 Registrován: 3-2007 |
Asi maj v Hitachi Back to School výprodej. Doufám, že s ETCS už žádný další nerozmlátěj. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6428 Registrován: 9-2003 |
Proč HitachiBreda? "Naše" Pendolino je přece od Alstomu.
NOBLE BRICKS
|
|
frutabruta
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 205 Registrován: 3-2015 |
No před spojením Alstomu a Bombardieru museli oba odprodat nějaké části a Hitachi si koupilo výrobní program rychlovlaků Zefiro, ale to stejně byl původně Bombardier, tak taky nevím, co to má společného s Pendoliny. „Specific Assets Divested Alstom’s divestment strategy involves the sale of several key assets to address the EC’s competition concerns. These assets include, but are not limited to: the contribution of Bombardier Transportation to the V300 ZEFIRO very high-speed train platform; the Alstom Coradia Polyvalent regional train platform; the Reichshoffen production site in France; the Bombardier TALENT 3 platform and its associated production facilities in Hennigsdorf, Germany; and access to certain signaling on-board units and Train Control Management Systems (TCMS) developed by Bombardier. These divestments are carefully chosen to mitigate the potential for market dominance in specific rail segments.“ zdroj |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25108 Registrován: 3-2007 |
No a kde je příčina náhlé rozhazovačnosti ČD Calatori za naprosto neperspektivní věci - oprava fakticky nepotřebného Pendolina, představa reinkarnovat za drahé peníze padesátileté 151, dát ETCS do pár 843, tedy přesně opaku, co dělaly doteď (přičemž dát ETCS do 17 jednotek 471 považovaly za zbytečné, stejně jako ETCSizaci 380)? Přišla tam nová šotogarda (žertuji), méně erudovaní lidé, šňupou koks? Vždyť vozidel mají dost, ba budou mít v nejbližších cca 2 letech a dalších pěti nadbytek - ztráta řady dálkových linek a oblastí, velmi pravděpodobně prohra v dalších soutěžích na dálkovku i nedálkovku - řada krajů prostě cíleně ČD (a její vozidla) nechce, to je jasně vidět v podmínkách krajů a v tom, jak to tam s úspěšností ČD dopadá. A jako bych měl dojem, že chtějí ukončit část možná až příliš velkorysých pronájmů Vectronů a spol. s čímž možná souvisí v jejich hlavě "samovýroba" vozidel jako za Kima (ideologie čuččche) ? Celkem by mne vysvětlení od aktérů změny směřování zajímalo - já už měl takovou radost, že s masivní Vectronizací a modernizací vozového parku (napřed masivními nákupy Bmz a pak xjetů, pantherů, moderních motoráků) se už i myšlenkově odpíchly k vyřazování starých škopků ala 854, B a různých jejich samodomo porevolučních rekonstrukcí bez klimy s nestahovacími okénky nazývanými četami "mikrovlnka" Jsem měl takovou radost, že pochopily (prostřednictví svých lidí), že výroba solitérů vážně nikam nevede? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5921 Registrován: 4-2007 |
Pendolino je to nejlepší, co mají, a když už do toho bylo nasmlouváno ETCS, tak asi chtějí, aby to jezdilo. I 380 dostanou nakonec to ETCS. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6431 Registrován: 9-2003 |
ML: Já to Pendolíno nepovažuji za nepotřebné. Jinak bych souhlasil - určitě měly ty zbylé Ešusy dostat ETCS + vakuhovníky a 380 měl dostat ETCS bez diskuse. 151/351 považuji za šotoúlet někoho z GŘ, na to snad nikdy nedojde.
NOBLE BRICKS
|
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25113 Registrován: 3-2007 |
Tak já s nám jezdím rád, ale je dostatek nových vozidel, xjetů atd. (jakkoli komfort je tam nižší). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33952 Registrován: 5-2002 |
ML: přičemž dát ETCS do 17 jednotek 471 považovaly za zbytečné Já bych zatím nedělal předčasné závěry - tedy kromě toho, že nejde o 17, ale o 16 (protože se těch 66 odečítá už jen od 82 a ne od 83). Celkem bych chápal, že se teď udělalo těch 66 fakticky stejných, aby to šlo co nejrychleji. U toho zbytku 001-016 by bylo příliš mnoho potřeba hrát hru "hledejte tisíc rozdílů", což by citelně zpomalovalo schvalování. Mezitím bude jasnější i to, jak to bude s konverzí - jestli vůbec budou čistě stejnosměrná vozidla potřeba v takovém počtu. A pokud se do toho půjde, bude se už možné odkazovat na současnou sérii, což při schvalování má taky nějakou váhu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 708 Registrován: 11-2020 |
Do roku 2029 ty 471 bez ETCS dojezdí, a po roce 2029 těch 66 ks bude stačit, protože dorazí nové EMU 400. Jen je otázka, kdo je bude provozovat. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9548 Registrován: 9-2005 |
"Pendolino je to nejlepší, co mají, a když už do toho bylo nasmlouváno ETCS, tak asi chtějí, aby to jezdilo. I 380 dostanou nakonec to ETCS." Ale i tak by pendolína být lepší mohla. Potřebují ale jednak lepší údržbu, a určitě modernizaci interiéru. Možná i modernizaci nějakých technických celků. Nejhorší na pendolinech je to, že ČD je neprovozují na ucelené smysluplné lince, kde využijí své technické možnosti.
♥UA
|
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25145 Registrován: 3-2007 |
>Není. Řada Viaggio comfort je lepší. To je přece subjektivní. Modernizaci interiéru - jako tvrdá sedadla a operační sál? Špatná údržba - konkrétně? Ty fakt nevíš, co píšeš - do údržby Pendolin šly (třeba v porovnání se 471) v depu Praha velmi značné částky a údržba odpovídala faktu, že 680 měly (a částečně pořád mají) ČD za vlakovou loď. A určením je to vozidlo jednoznačně na dálkovku - úzké nástupní prostory, požadavek nevozit lidi k stání, tedy nestavět "na každém rohu". Takže za mne (když to teda už nechtějí do Vídně) je nasazování na SC Ostrava a třeba 241/240 Košičana pro cestující úplně OK, i ty spoje Ostrava - Mariánky- Frantovky/Vary chápu a na šotoušské požadavky tahat 7 vozů do Lince, kde fakticky stačí dva až tři, aby měli orgasmík, že to jelo o 15 minut rychleji, se správně dlabe. Takže za mne OK - a stejně je to otázka 5 nebo 10 let, než se vyřadí - s úpadkem výkonů ČD spíš dřív. Mně se v tom cestuje velmi dobře - koberce, tlumené osvětlení, pohodlná široká sedadla, zaručené otočení - kam se na to hrabou ty tvoje "komforty". K tomu tichý vůz, kde nikdo necourá, jídelák za zadkem, povinné místenkování s příplatkem, co odrazuje ty největší socky- já (a plno mých známých, kterým jsem to doporučil) to na spojení na Slovensko (od Žiliny po Košice) rádi využijeme a třeba mezi Ostarvou a Prahou to má za ta léta zvuk a obchodní cestující (služ.cesty) tím též rádi jezdí, protože to je o určité záruce kvalitní služby. Proč to zničit šotoušským "hraním si s vláčky"? (Jo, u kolenovrtných režistů jsou to neoblíbené vlaky, bo nutný nákup místenky s další příplatkem a nestačí režijka - viz třeba Mirek Zikmund ho kritizuje, kudy chodí). (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5935 Registrován: 4-2007 |
Není. Řada Viaggio comfort je lepší. Pouze mylný dojem zatížený koníčkem. Pendolino vzhledem k svému atraktivnímu vzhledu, interiéru a tím pádem i formou "nadvlakovosti" dokáže rozlišit i laická veřejnost. Nikdo nerozlišuje soupravu écéčka a railjetu/comfortjetu, protože railjet/comfortjet je sice nový, ale je to pořád jen "vagón" se stejným uspořádáním interiéru, tudíž pro laika nezajímavé. (I můj 5letý syn má radost z pendolina, protože je jiné) určitě modernizaci interiéru Proběhla v nedávné době. Nejhorší na pendolinech je to, že ČD je neprovozují na ucelené smysluplné lince, kde využijí své technické možnosti. Opět mylný dojem. Pro ČD mají význam právě jako komerční linka, která nabízí, na rozdíl od konkurence, jistou výhodu zavedené značky a atraktivitu samotného vlaku. Pendolina se nikdy nekupovala pro Praha-Linec, nebo rychlíky přes Vysočinu, aby šotouš měl pocit dostatečného využití. Vždy s nimi bylo počítáno, jako s atraktivní formou cestováním vlakem. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25146 Registrován: 3-2007 |
Koukám se shodneme ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5936 Registrován: 4-2007 |
"Takže za mne OK - a stejně je to otázka 5 nebo 10 let, než se vyřadí - s úpadkem výkonů ČD spíš dřív. " Jistě do nich nikdo necpal ETCS za bratru 60 milionů, aby je někdo do pěti let, či dříve vyřazoval. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25147 Registrován: 3-2007 |
O kolik se vsadíte? Sázím klidně litr a za 10 let si to povíme - 11.9.2035 (to se dobře pamatuje, útok arabášů na Dvojčata). OK? Těch vyřazovaných vozidel, byť s ETCS, budou do těch 10 let desítky (a já vážně nepsal "do 5 let či dříve"). Tak se mírněte. Jinak na prodej jsou aktuálně třeba 380, co se vyráběly 2008-2011, tedy nejmladší nemají ani 14 let.. a další vozidla budou následovat. I ta s ETCS. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5937 Registrován: 4-2007 |
Mladějov: Mírni se spíš ty s těma nesmyslama Když někdo zaplatí 60 milionů za ETCS do jednotky, a chce po třech letech opravovat nabouranou jednotku, musí mít nějakou kalkulaci, jak dlouho s tím bude jezdit a jak moc ty vozidla jsou perspektivní. To určitě není 5 a méně let. A není to ani 10 let. Zvláště když je to vlajková loď. P.S. Pro mě 11.9. není nijak významné, ale když pro tebe je a pamatuješ si ho, tak se můžeme vsadit. O peníze se nesázím, ty sázím jen na koně, ale můžeme dát "velkou sázku o malé pivo". Můžeme udělat revizi v poločase, když se nevyřadí do 5 let mám 5 piv, když ano, máš ty 10 piv. Když se nevyřadí do 10 let mám 10 piv, když se vyřadí do 10 let máš 5 piv ty. P.P.S. Jinak aktuálně není naprodej ŽÁDNÁ lokomotiva řady 380. ![]() |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25148 Registrován: 3-2007 |
Takže si až tak nevěříte.. na přizdisráčské revize sázek v poločase nehraju. I těch 10 piv je vám líto.. Jinak mluvčí ČD řekl, že s nimi ČD nepočítá a že je nejspíše prodá na volném trhu. Doloženo. Ono se zprávami a pochopením trendů je to tak, že to vnímáte - anebo vnímat nechcete a místo toho autisticky rajtujete na "ne, teď ne", ale tím si pravdivý obraz o situaci a trendu vážně neuděláte. Deset piv nevypiju a ani se jím nenalejvám, taková sázka pro mne nemá cenu, tak na to klidně zapomeňte, škudlile. A škoda té zbytečné agresivity, ani jsem si ji u vás dříve nevšiml. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5938 Registrován: 4-2007 |
Mladějov: To se dá otočit i proti Tobě, že si nevěříš. 5 nebo 10 let, než se vyřadí - s úpadkem výkonů ČD spíš dřív dokonce chceš jít pod těch 5 let, ale necháváš si velký okno až k těm 10 letum. Jinak já si na tohle celkem i věřim, jen se z toho snažim vytřískat víc na tobě... Co se týče obsahu sázky můžeme "splatnost" rozdělit do více posezení, věřím, že by bylo o čem dlouze hovořit a za těch 10 let bude ten tvůj "litr" tak akorát na těch 10 piv, tak jakejpak škudlil. Jinak na prodej jsou aktuálně třeba 380, co se vyráběly 2008-2011, tedy nejmladší nemají ani 14 let.. a další vozidla budou následovat. I ta s ETCS. Ano, mluvčí řekl, že se s nima nepočítá, ale AKTUÁLNĚ ŽÁDNÁ není nabídnuta k prodeji. S 380 očekávám tento vývoj, tak je jich 18, počítám, že ty 2 jsou odepsaný, nemají ETCS, nákladní doprava upadá, takže tam očekávat nějaký prodej se mi jeví krajně nepravděpodobné. A tam kde není ETCS povinné budou zase moc nákladné. Takže se tady budou šmrdlat do Budějovic, až se nakonec rozhodne, že neví co s nimi, predikuji, že nebude zájemce a dosadí se časem ETCS, o to se sníží počet pronajatejch Vectronů. Respektive ten pronájem je stejně jen forma postupného odkupu, tak se jich víc "vrátí" a nenakoupí. Případně situaci může změnit nějaká elektrifikace tratí, ale to je takové spíš jen plochá teorie, protože si myslím, že v tu chvíli se bude jednat spíš o elektrické jednotky. Omlouvám se, pokud na Tebe moje reakce působila agresivně, asi byla. Promiň. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9549 Registrován: 9-2005 |
Všechno se odvíjí od ekonomiky provozu a investic. Tedy pokud na nadvlakovitost P. cestující stále skáčou v dostatečné míře, proč ne. Moje zážitky v pendolinu ČD ovšem byly spíš horší. Vibrace od kardanu, nefunkční několik toalet už z výchozí stanice, nezavírajici se přechodové dveře čili hluk. Nechal jsem se přesadit. Velmi znatelně opotřebovaný interiér. Je pravdou, že naposledy jsem tím jel před šesti lety. Oproti SC Manažer docela tuctové služby vzhledem k ostatním vlakům stejného dopravce. Nadstandardních služeb můžu mít 3 .
♥UA
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9550 Registrován: 9-2005 |
380 nemají osud jasný. Nejnověji i kvůli vývoji univerzální platformy pro VZZ u Škodí dcery. Moc o tom nevím, snad se podrobnosti brzy někde dočteme. Pokud ta platforma bude znamenat velkou úsporu místa v ridicím vozidle a velkou úsporu nákladů i času na schvalování a pořízení, pak by se mohlo jednat o příjemný menší, či větší převrat v dodávkách vozidlovek ETCS.
♥UA
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 75257 Registrován: 4-2003 |
"Takže se tady budou šmrdlat do Budějovic, až se nakonec rozhodne, že neví co s nimi, predikuji, že nebude zájemce a dosadí se časem ETCS, o to se sníží počet pronajatejch Vectronů." |
|
Bugear
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4108 Registrován: 8-2005 |
@hjguzf: Už nyní zadavatelé považují za pravděpodobné, že vzhledem k opožděnému vypsání nebude k zahájení smlouvy k dispozici potřebný počet oněch bájných EMU400 a bude se to flikovat, jak jen to půjde.
Online výpočet kontrolní číslice
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4583 Registrován: 7-2012 |
680 006 by musela dostat 2 nové vozy . Bohužel kromě 680 jsou na hranici životnosti i 612 DB které jezdí třeba Norimberk - Cheb. Zastaralé klopidlo moc šancí nemá, ale něco nového se asi bude muset postavit. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 386 Registrován: 4-2020 |
Nějak se mi nechce věřit, že by "prémiová" Pendolina po kompletně novém interiéru a instalaci ETCS dojezdila za 10 let, spíš ne ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4585 Registrován: 7-2012 |
Na trati Praha - České Budějovice se naklápění uplatní. Rychlostníky pro klopidla jsou o dost vyšší. 680 je starý vrak a zatím nic nového není? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11 Registrován: 12-2023 |
Dnešní Pendolino 007 na IC 645 "Dny NATO" krátce před cílem své cesty na Mošnovském letišti a následný přesun zpět do Studénky. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6457 Registrován: 9-2003 |
Je teda hodnotné číst, že proti Pendolinům brojí zrovna autor dogmatu "Posunem v Břeclavi se vlaky zpožďují o 20 minut. Předchozí bod přestane platit po nasazení Pendolina."
NOBLE BRICKS
|
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25238 Registrován: 3-2007 |
Když on píše každý druhý příspěvek něco jiného Kdoví, jak mu to v hlavě šrotuje. Náhodou, teď je "výborné" P.R. s tou dvoustovkou - všechny TV stanice reportuji v hlavních zprávách, že Pendo ještě do Budějc nedojelo včas - úžasná reklama. Samozřejmě nikdo nová naklápěcí vozidla kupovat nebude, on je Marcel v touze po rychlosti a hlavně pořad něčem novém trochu zamrzlejší. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17616 Registrován: 6-2003 |
Tak úspěšnost SC 500/591 na příjezdu do Budějic dle Babitronu z 28 uplynulých dní: 0-5: 12x 6-10: 2x 11-15: 3x 16-20: 0x 21-30: 7x 31-60: 2x 61+: 2x (+84(náhradní pendolino výchozí z Prahy) a +167) - byť Babitron u toho druhého udává konec ve Veselí, nevím proč, a prvního neuvádí, protože jel jako 30591. Jsem před těma sekerama už v září varoval. -- Sorry, jsem konec příspěvku přepisoval, než jsem dohledal ty dva 61+. (Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 445 Registrován: 2-2013 |
Tak do těch 15 minut je to v rámci přípojů relativně ok, MHD ma rozjezd ve 22:30, linkové busy kolem 22:40 a vlaky kolem 23. Automatická sekera snad od prosince vymizí vzhledem k úpravě jízdních dob. |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 75472 Registrován: 4-2003 |
A velká část zbytku, až skončí výluka u Chocně (bez ní to vyjma případů loudání za RJ 1016 třeba už od Hranic obvykle docela šlo). "(+84(náhradní pendolino výchozí z Prahy) a +167) - byť Babitron u toho druhého udává konec ve Veselí, nevím proč, a prvního neuvádí, protože jel jako 30591." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 72 Registrován: 10-2017 |
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam-profilu-zadavatelu/detail /Z0003016/zakazka/828487 |