K-report
 

Archiv diskuse Školy se zaměřením na dopravu do 02. 07. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Školy se zaměřením na dopravu » Archiv diskuse Školy se zaměřením na dopravu do 02. 07. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ronnie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 16. března 2012 - 21:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Mouser: Ano fyzika to sice proseje na bakaláři, ale tady se přijímačky dělají.

Ale na magistru minulý rok brali bez přijímaček, takže je tam cca kruh půl na půl lidi z ostatních škol a absolventi FD. A ptám se, proč má mít člověk, co absolvoval 3 roky na soukromé škole, ušetřil rok a nemusel nic dělat stejnej titul inženýra jako absolvent FD? Kde se dostat přes materiály, fyziky a matiky stálo minimálně hodně práce se to všechno našprtat a pochopit?

(Příspěvek byl editován uživatelem Ronnie.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7980
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 20:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ronnie:
A ptám se, proč má mít člověk, co absolvoval 3 roky na soukromé škole, ušetřil rok
Na DFJP nebo FPEDAS je bakalářský studijný program normálně 3 roky, takže já bych spíš řekl, že kdo studuje na FD, tak si to o rok prodlouží než že by jiní něco ušetřili.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.48.67
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 16:42:45    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Už ne, již druhým rokem najíždíme na tříletého bakaláře .

Cogwheel:
Já a moji kolegové učíme prváky, takže se tomu ohromnému množství věnujeme s vědomím, že 1/3 až 1/2 to nedotáhne ani na bakaláře.
Ti, co vytrvají, jsou tak okrádáni o čas vyučujících, který by se jim mohli důkladněji věnovat (při stejném počtu odučených hodin například ve více volitelňácích).

Ronnie:
To je obecně problém tzv. "prostupnosti studia" v Boloňském procesu. Nechci se mýlit, ale nebylo původně záměrem strukturovaného studia umožnit průměrně nadaným studentům, aby po Bc. přešli do praxe? Že o Bc. zaměstnavatelé nejeví příliš zájem, to už je jiná věc.

Na závěr tu odkážu na Národní program rozvoje vzdělávání v ČR - Bílou knihu. Terciární vzdělávání od str. 62. Namátkou některé perličky:

Zájem obyvatelstva o vzdělání trvale roste.
Anebo o ta písmenka okolo jména?

Vyhovět požadavkům a schopnostem budoucích studentů, potřebám společnosti a zároveň nesnížit kvalitu vzdělávání je možné především rozšířenou diverzifikací studijní nabídky v terciárním sektoru vzdělávání.
Tak diverzifikace proběhla, (ne)schopnostem se vyhovělo a kde máme tu kvalitu?

Jedním z hlavních cílů vzdělávací politiky vlády ČR je umožnit do toku 2005 polovině populačního ročníku 19letých, aby mohla nastoupit do některého z typů terciárního vzdělávání.
Splníme plán - kdepak jsem tohle jen četl..

Netvrdím, že tam nejsou i rozumné věci, ale tyhle vize se asi úplně neosvědčily.
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 21:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Michal Drábek:

Že o Bc. zaměstnavatelé nejeví příliš zájem, to už je jiná věc.

Jasně, protože ten magisterský (inženýrský) stupeň je dneska nastaven tak, že v něm pokračuje přes 90% bakalářů, čili potom je ten "nepokračující bakalář" brán (potenciálními) zaměstnavateli automaticky jako takové "nedostudované nedochůdče" v lepším případě, v tom horším jako studijní "lempl", který je na tom tak špatně, že se nemohl ani studijně připojit k těm zbývajícím 90% spolužáků co toho bakaláře dělali spolu s ním.

Poku by bylo všeobecně známo, že toho pokračujícího inženýra nebo magistra dělá dál cca. 5 - 10% těch nejlepších bakalářů, pak by byla situace kapánek jiná, lepší a to jak pro bakaláře tak pro magistry.

Na ty první by se nedívali pak zaměstnavatelé skrze prsty, nýbrž dle hesla...chápeme, dál jdou jen ti nejlepší a těch je minimum, takže seš pro nás schopnej a bereme tě a o těch druhých by se vědělo, že jsou špička a nemusel by je zaměstnavatel dál u sebe při přijímacím pohovoru pracně "třídit" na ty lepší a horší (čili suplovat něco co měla v rámci svých studijních plánů už dávno udělat sama vysoká škola, že..?)..
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3683
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 23:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PRA: Začal bych s tím tříděním o něco níže - u maturity - tak by jí neměl "každej", no. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Koudy.)
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 09:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M.D., P.R.A.:
Obecně považuji slepou aplikaci Boloňského procesu na naše VŠ za blbost. Jsou prostě obory, kde za 3 roky nejde pořádně nic stihnout, takže rozdělení studia na Bc. a NMgr. je tak trochu násilné. Viz např. technické obory - bez základů v podobě matematiky, fyziky, mechaniky, pružnosti a pevnosti, materiálů atd. to prostě nejde; no a než se dostanete k odborným předmětům, tak už jste ve třeťáku (před bakalářkou) a není na to pořádně čas. Tudíž na nějakou důkladnější specializaci zbývá až to navazující studium. Ostatně, když jdete k doktoru, tak Vás taky obvykle neléčí nějaký Bc., teda zatím ne...

Jinak mám také dojem, že "bílé knihy" apod. vznikají všude tam, kde je potřeba řešit nějaký problém a neví se, co s tím. Tak se sepíše nějaký (maximálně obecný a nicneříkající) blábol, úředník vykáže činnost, politici se poplácají po ramenou a všichni jsou spokojeni. Jen ten problém přetrvá...

(Příspěvek byl editován uživatelem ythomas_ct.)
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.167
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 13:01:26    Odkaz na tento příspěvek  

ythomas_ct:
Já jsem naštěstí stihl ještě poslední ročník pětiletého Ing. studia, ale co tak slyším od mladších kolegů, některé předměty se v obou stupních OPAKUJÍ - právě kvůli oné prostupnosti studia, tedy aby ani humanitní Bc. nebyl úplně ochuzen o matiku.
Když k tomu přidám ještě "z politických důvodů" neřešené překrývání náplně některých předmětů, nedí divu, že z bohužel i z naší fakulty leze hodně cvičených opic
Mirex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 11:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal Drabek: Ja jsem prave jeste s nekolika spoluzaky z projektu utekl kvuli onu prekryvani z bakalarskeho DS na magisterske ID. Mel jsem pocit, ze DS uz mi nic moc noveho nemuze dat. Na druhou stranu je pravda, ze spoluzaci, kteri studovali ID i v bakalarskem stupni, poukazovali na to, ze uz nejake predmety meli. Je to asi nejak spatne nastavene.
Ja bych byl pro pristup studentu k magisterksemu studiu ztizit. V Anglii taky vetsina studentu konci bakalarem, ale bohuzel pristup zamestnavatelu tomu nepreje. Je to zacarovana spirala. Ja nemuzu magistersky stupen posoudit, protoze jsem vetsinu stravil v zahranici, ale myslim si, ze bych byl docela dobre pouzitelny i s "bakalarem". V praci ted nejvic potrebuju zaklady z prvnich dvou let studia (materialy, mechaniky, technicka dokumentace apod.). To ostatni je navic a "k dobru".
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 13:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tak koukám, že KrM bylo přikrmeno na PříKrM a že už celý projekt začíná dostávat razítko-papírovou podobu; viz odkaz. Já jsem opravdu zvědav, jak toto celé dopadne a zda opravdu "tento akt vstoupí do dějin české lehké regionální a příměstské kolejové dopravy". Nevím proč, ale dokud naživo neuvidím ono proklamované "ověřování nových technologií vyvinutých především na ČVUT v Praze v reálném provozu", tak asi neuvěřím...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2235
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 13:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct: Jako recese mi to přišlo vtipné, ale když už se do toho začaly rvát poměrně významné prachy, tak se obávám, že ta recese přerostla svým autorům přes hlavu a skončí to velkou ostudou...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2904
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 14:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: přesně toho se obávám. A celé ČVUT z toho vyjde s poškozenou pověstí, až někdo zjistí, co je to za "projekt".
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 09:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám takový dotaz? Kolik týdnů stráví studenti do získání bakalářské, inženýrského nebo doktorského studia v praxi v případě dopravních fakult přímo v dopravních firmách?
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 13:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Paes:

Kolik týdnů stráví studenti...dopravních fakult přímo v dopravních firmách?

V případě DFJP, kde to tak trochu znám, to záleží především na samotných studentech. V bakalářském studiu je - myslím, že na většině oborů - povinná šestitýdenní praxe, přičemž se jeden týden odehrává formou exkurzí do různých firem a zbylých pět týdnů si musí student zajistit sám. V případě studentů oboru Dopravní prostředky - Kolejová vozidla to bývá CZ LOKO, ČD, Legios apod., ale třeba i ČHŽ. V navazujícím studiu praxe povinná není, ale není problém zajistit si v oboru nějakou brigádu nebo trainee program; v případě uvedeného studijního oboru spolupracují studenti obvykle se Škodovkou, CZ Lokem, Siemensem, Stadlerem, ale např. i s KOSkou, VÚKV atd. Více třeba taky v této brožuře. Záleží na tom, zda a co daný student chce a jestli je schopný pro to něco udělat, ale možnosti určitě jsou...

Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.48.67
Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 20:28:33    Odkaz na tento příspěvek  

Paes:

Na Fakultě dopravní ČVUT povinnou praxi nemáme, takže to záleží na studentech. Pokud já nebo moji kolegové z katedry máme vhodný kontakt, rádi serióznímu zájemci v tomto směru pomůžeme. Obdobně to funguje i na některých dalších katedrách, zpravidla v souvislosti s tzv. studentskými projekty - viz http://projektova-vyuka.fd.cvut.cz/o-projektove-orientovane-vyuce -na-fd.

Drážní společnost pak pořádá přednášky odborníků (případně i samotných studentů) a domlouvá exkurze. Seriózní zájemce o praxi má tak šanci navázat potřebné kontakty.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 15:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://dspace.upce.cz/xmlui/bitstream/handle/10195/35311/bazant_d isertacni_prace090112.pdf?sequence=1
Pingu93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 14:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím ve spolek. Tento rok se hlásím na DFJP KV a chtěl bych se zeptat znalejších, jakou podle nich mám šanci úspěšně studovat s gymplem. Budu mít velké problémy třeba s technickými předměty, o které jsem ve své všeobecné výuce ani nezavadil?

Zutý petr: Koukám, že autor práce bydlí pár ulic ode mne, některé náhody dokážou překvapit.
zabublame.cz - portál o vodních dýmkách
-------------------------------------
oblíbené číslo 17 + jméno Vojtěch + místo bydliště Olomouc => 954.217 "Vojta" DKV: Olomouc :D
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 15:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pingu93: To vůbec není důležitý z jaké jsi školy, důležité je, abys to opravdu chtěl udělat a porval se s tím pořádně. Já myslím, že když se budeš snažit, tak nebudeš mít žádný problém. Aspoň tam bude další člověk z Olomouce, když já letos snad opravdu skončím.
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 10-2009

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 16:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pingu93:
Jak píše Beňa, důležité je chtít. Já (a asi půlka našeho ročníku) jsem také přišel na DP-KV z gymplu. Výhodou gympláků ve srovnání s většinou průmyslováky (čest výjimkám) je obvykle hlubší znalost matematiky a fyziky, na kterých ovšem staví všechny další předměty. Třeba taková technická mechanika je v podstatě aplikovaná fyzika, že? Ovšem takové části strojů nebo materiály je nutné naučit se "od nuly", ale žádný nezvládnutelný problém to rozhodně není. Tak Vám přeji úspěšný vstup do studia, třeba se uvidíme už v prvním ročníku... ;o)

Ad Beňa:
Ale jo, SIMPACKu už začínáš přicházet na chuť (nebo spíš na kloub, nebo co tam uvnitř té černé skříňky vůbec je), tak z té diplomky určitě něco bude a při troše snahy by to vůbec nemuselo být špatné... ;o)
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2237
Registrován: 7-2005

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 17:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pingu93: Tak to se brácha vůbec nepochlubil, že chceš rozšířit řady bojovníků na DFJP. Určitě to zkus, jak píše Ythomas_ct, nezvládnutelné to není. Chce to píli a snahu
http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Pingu93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 18:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc děkuji za reakce. Vím že všechno jde, když se chce. Na gymplu mám trošku problémy s donutit k učení, ale to je dané i zbytečností některých předmětů. Musím jít trochu do sebe a snad nebude problém.

John: Upřímně se divím, proč on tam nešel, možná by se mu studovalo líp než teď. Já budu ovšem bojovat o svou železniční budoucnost do posledního dechu.
zabublame.cz - portál o vodních dýmkách
-------------------------------------
oblíbené číslo 17 + jméno Vojtěch + místo bydliště Olomouc => 954.217 "Vojta" DKV: Olomouc :D
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 21:42:08    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že bude ještě hůř. Pravdivej článek.
http://www.reflex.cz//clanek/zpravy/43214/opravdu-nikomu-nevadi-z e-hloupneme.html
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 10-2009

Odesláno Pátek, 20. dubna 2012 - 14:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Libochovičák:

Smutné, ale pravdivé. Bohužel je to tak...

Otázka je, jak 100 ho*en...
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 21. dubna 2012 - 22:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tu byla řeč o Pernerově fakultě, tak také jsem si tam podal přihlášku na kolejová vozidla. Ale nechápu jejich nesmyslný systém hodnocení podle vysvědčení 2. pololetí 4. ročníku, čímž u mě takhle škola hodně ztratila (upřímně tohle vysvědčení je u každého nejhorší. Účel?). Ta pražská mě láká víc, hlavně i šancí na přijetí a samé kladné reference na ni. Také jsou tam přátelští lidé stějně železničně postižení jako já, aspoň ti na dni otevřených dveří.
Hlásím se z gymnázia a matematické, fyzikální a deskriptivní znalosti mám celkem uspokojivé (ve srovnání s humanitním zbytkem třídy, jak se píše ve výše uvedeném článku)
ICQ: 191-006-620

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
Pingu93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 21. dubna 2012 - 23:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: Mně osobně hodnocení vyhovuje. Konečné vysvědčení bude patřit mezi mé nejlepší. Maturitní vysvědčení snad taky nebude výbuch a ještě dostanu bonus za státní maturitu z matematiky. Jedinné co mě mrzí je, že jsme se vybodl na DOD. V té době jsem byl zblázněnej do brigády a svoji budoucnost jsem spojoval spíš s bankovnictvím.
zabublame.cz - portál o vodních dýmkách
-------------------------------------
oblíbené číslo 17 + jméno Vojtěch + místo bydliště Olomouc => 954.217 "Vojta" DKV: Olomouc :D
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3032
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 08:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intelpetr: To je jen formalita, ve skutečně berou každýho. :-)
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 09:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Je to tak, naštěstí se to pak velmi rychle proseje, alespoň na DP-KV.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3033
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 18:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás na TŘD se to taky pěkně proselo. Su zvědav, kolik lidí příští rok udělá státnice.
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 20:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad intelpetr:
Ale nechápu jejich nesmyslný systém hodnocení podle vysvědčení 2. pololetí 4. ročníku, čímž u mě takhle škola hodně ztratila...
Když se nedělají přijímačky, tak holt nějakým způsobem ten "žebříček" uchazečů vyrobit musíte. Jak ale bylo zmíněno, ve skutečnosti se berou všichni (minimálně v prvním kole), a to z důvodu, kterým se zabývá odkazovaný (a velmi pěkně napsaný) článek - totiž, že technické obory prostě dneska nejsou "in". Nicméně, přijetí ke studiu je začátek studia, ne definitivní výhra, se kterou si to mnozí studenti pletou...

...přihlášku na kolejová vozidla... Ta pražská mě láká víc...
Přijde na to, co ale chcete studovat. Pokud vím, tak na pražské dopravní fakultě kolejová vozidla jako taková studovat nelze. Jinak - mohu-li se zeptat - na dni otevřených dveří na DFJP v Pardubicích, resp. v České Třebové jste byl?

...hodnocení podle vysvědčení 2. pololetí 4. ročníku...upřímně tohle vysvědčení je u každého nejhorší...
A na závěr si dovolím dotaz - proč by mělo být zrovna tohle vysvědčení nejhorší? Pokud z důvodu, že "to přece mám v kapse", takže se na to mohu z vysoka vyexkrementovat, tak to (bohužel) o člověku taky něco vypovídá, nemyslíte? ;o)
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 08:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pingu: Ty jsi příznivce vodáren? Až budeš studovat na UPCE, tak si můžem jít někam zabublat. :-)

Jinak zítra mě čeká zkouška z matematiky 2, kterou jsem jako jediný předmět díky vlastní blbosti v prváku neudělal.

Ythomas_ct:
Vyexkrementovat? Obdivuji Vaši slovní zásobu. Vskutku velmi slušně řečeno.
Ale dá se říct, že to tak chodí, studenti se musí učit na maturu, na některých školách se dělají závěrečné práce a tak holt se na na ty nematuritní předměty trošku se*e.
Jinak já mám vysvědčení doma schovaný a nepředpokládám, že by je ještě někdo někdy chtěl vidět. Jestli jsem měl z filosofie dvojku, nebo trojku, na to se mě fakt nikdo ptát nebude. Proč taky?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 14:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já měl kdysi vysvědčení ve 4. ročníku v pololetí to nejlepší za celou dobu studia. A taky jsem se na to pak "vyexkrementoval", ale ne proto, že bych byl líný, ale prostě proto, že jsem si myslel, že už je hotovo a na konci dostanu jen vysvědčení maturitní Když jsem pak začátkem května zvěděl pravdu, bylo moje překvapení opravdu nelíčené
Pingu93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 15:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Až budeš studovat na UPCE, tak si můžem jít někam zabublat.
Super...další motivace, proč odmaturovat. Jinak nevíš, jak je to s kouřením na kolejích? Chtěl bych si vzít vodnici s sebou.
zabublame.cz - portál o vodních dýmkách
-------------------------------------
oblíbené číslo 17 + jméno Vojtěch + místo bydliště Olomouc => 954.217 "Vojta" DKV: Olomouc :D
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 8-2010
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 15:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli jsem měl z filosofie dvojku, nebo trojku, na to se mě fakt nikdo ptát nebude.

Tak jako v životě samozřejmě nejspíš ne, ale tady na K-čku se třeba najdou nějací takoví "zvídaví blbci"...

PS: Co jste měl z filozofie ? Dvojku nebo trojku ?

Zdravím.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 17:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct: Na co jsem se vyexkrementoval, to je čistě má osobní věc, ale můžu vás uklidnit, že o "potřebné" předměty se zajímám hodně, takže žádné moralizování nepotřebuji. Boužel všeobecné vzdělání už neletí kvůli hloupnutí studentů, tak některé předměty musí holt ustoupit stranou, na čímž stará generace jen kroutí hlavou, ale o tom diskutovat nebudu, je to jen nekonečný kolotoč hádek.
Praha není tak technicky zaměřena jako Pradubice, to já vím. A já se rozhodl spíše pro Prahu (pokud mě samozdřejmě vezmou, že). Tam se probírá třeba organizace a řízení provozu, ekonomie, ale sdružení Krkonošské metro se věnuje konstrukci vozidla (ikdyž je ve výstavbě teprve prototyp). To si spíše představuju, než jen čistě navrhování vozidel v Pardubicích. Na otevřené dveře jsem tam nešel.
Ale pokud to bude nutné a neuspěju v Praze, uvidíme se v Pardubicích.

A k tomu vysvědčení za druhé popoletí: Nenarazil jsem na žádnou jinou školu, která by to tak dělala. Tak nač být tak originální školou a dělat to jinak?

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
ICQ: 191-006-620

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 18:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad intelpetr:
Na co jsem se vyexkrementoval, to je čistě má osobní věc...
Však já nic neříkám, pro mě za mě si se*te na co chcete. Tedy za podmínky, že to bude pouze obrazné a že to nebude učivo předmětu, který bych učil já...

Boužel všeobecné vzdělání už neletí kvůli hloupnutí studentů...
Víte, já si třeba nemyslím, že by se rodili čím dál blbější děcka. Vždyť to by snad už generace našich dětí musela mít od přírody IQ vypnuté automatické pračky; nejlepší by to možná dotáhli na delfína. Ono se tomu sice říká "hloupnutí studentů", ale v podstatě je to asi zejména převlečená lenost. Skutečnost, že to pramení z nastavení systému našeho školství (už jenom ten všeobecný přístup typu "vždyť se to nemusím učit, vždyť si to můžu najít na netu" nebo "hlavně žádnej dril, biflování a přetěžování" mě pěkně hněte), to je jiná věc a bylo by to na hodně dlouhou a zbytečnou debatu...

...sdružení Krkonošské metro se věnuje konstrukci vozidla...
Nezlobte se, ale tohle mi přijde jako ještě větší "sci-fi" než vše, co se člověk může na stránkách KrM a PříKrM dočíst. No, ale dejme tomu, že by nějaký prototyp opravdu vznikal; dokud ho ovšem neuvidím na vlastní oči a nejlépe pohybovat se vlastní silou na veřejné síti, neuvěřím...
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7131
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 20:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, říct, že je Praha méně technicky zaměřená, by asi nebylo úplně přesné. Všeobecný technický základ je de facto stejný, jako kdekoli jinde na ČVUT (laťka tedy není nijak nízko), a je sice fakt, že technika ve smyslu strojírenském tam rozhodně v kurzu není, ale o to více se tam setkáte třeba s dopravním stavitelstvím. Nebo alespoň toliko se dá říct z mé dosavadní zkušenosti po necelých dvou semestrech.
A hlavně, prosím vás, neberte vážně nic, co se týče Krkonošského metra. Troufnu si říci, že většina fakulty se za tuhle přebujelou recesi spíše stydí a nechce s ní být spojována. I když empiricky to samozřejmě doloženo nemám, takže mi to nemusíte nutně věřit.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 20:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct: Vy budete asi přes Matiku - Fyziku, že? To by jsme si ve škole rozuměli

A Krkonošské metro: To jejich vozítko se mi celkem líbilo. A už mají ve Vítkovicích připravené ty vozy metra, na ten prototyp by dojít mohlo. Hlouběji jsem ten spolek ale nestudoval, tak budu nestranný. Ale až jim to třeba začne hořet, uvěřím
ICQ: 191-006-620

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 20:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intelpetr: Ano, pan YThomas je z katedry dopravních prostředků - kolejových vozidel a to se bez matiky a fyziky skutečně neobejde.

Pingu: Já teda na kolejích nebydlím, ale vzhledem k tomu, co slýchávám, že se tam děje, tak vodárna je to poslední, co by někomu vadilo...
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 09:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad intelpetr:

Vy budete asi přes Matiku - Fyziku, že?

Jak píše pan Mouka, rýpu se v kolejových vozidlech. A než mě tu zase "práskne" nějakej Petr_k :-), udělám to sám; takže tu. S technikou nutně matematika a fyzika souvisí, i když dnes tyto disciplíny považuji za "pouhý" nástroj k řešení problémů a třeba k popisu toho, "jak ono to vlastně jezdí". Ale nepopírám, že ještě na gymplu jsem se fyzikou zabýval do větší šířky (a tedy zároveň i do menší hloubky) a díky našemu fyzikáři jsem si tuto vědní disciplínu oblíbil... ;o)
Vlasáč z FChT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.151.7
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 10:48:39    Odkaz na tento příspěvek  

K Pardubickým kolejím: Oficiálně je kouření zakázáno ale ještě v roce 2010 byla na jednom z pavilonů kuřárna (jestli tam ještě je, to nevím). Jinak pokud někdo kouří tak se na to většinou nepříjde (pokud neděláte výrazný hluk). Dál jsou k dispozici i pokoje s balkonem kde většinou studenti provozují grill.
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2011
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 13:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlasáč z FChT: Na každém sudém podlaží v koleji tu je povolené kouření.
Pingu93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlasáč, Jurajs: Se mnou je to těžké. Jsem nekuřák a cigarety nesnáším, ale vodnice....to je voňavý balzám na duši.
zabublame.cz - portál o vodních dýmkách
-------------------------------------
oblíbené číslo 17 + jméno Vojtěch + místo bydliště Olomouc => 954.217 "Vojta" DKV: Olomouc :D
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3046
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 10:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pingu: To jsme na tom podobně. Ale vzhledem k tomu, co se v nedávné době stalo v Břeclavi a v Kladně, tak si říkám, že by nebylo na škodu s sebou preventivně nějaký cigára nosit.

Jinak vodárnu taky můžu, zrovna nedávno jsme si byli s kamarádkou v čajovně zabublat po dlouhé době.

A když už jsme u toho kouření, YThomas mi to asi neuvěří, ale jeden kamarád přestal kouřit.
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 16:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mouka:

...YThomas mi to asi neuvěří, ale jeden kamarád přestal kouřit.

Jestli je to ten kamarád, co myslím, že myslíte, že myslím, tak to je fakt k neuvěření. Co se mu stalo? Za tím musí být nějaká baba, ne?

Matty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.96.247
Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 12:26:01    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím ... mám dotaz. Kdybych chtěl dělat dispečera nebo výpravčího, musím na to mít speciální školu, nebo stačí nějaké školení ??? Jsem po vyučáku a čerstvě po maturitě. Jaké podmínky jsou na přijetí na tyto místa a co k tomu potřebuji ... toť vše ... díky za odpovědi :-)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 12:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matty

Jelikož maturitu máte,což je jeden z kvalifikačních předpokladů,tak si zajděte na nějaké personální oddělení oblastního ředitelství Správy Železniční Dopravní Cesty .. je jich 7 v kotlince : Praha,Brno,Plzeň,Olomouc,Ústí n/L,Hradec Králové,Ostrava ...


Jinak tady je adresa na "hlavní stan" této organizace :
Správa železniční dopravní cesty, státní organizace
Dlážděná 1003/7
110 00 Praha 1
Recepce: +420 222 335 911

P.S. Ale na tého dispečera musíte mít odpracováno několik let jako výpravčí .. A "plácačkování" se nevyučíte za týden,bo dnes se musí začínat tzv. od píky,což např. Šari vezdejší zná nejlépe teď ...



(Příspěvek byl editován uživatelem Láďa.)
ICQ 237-113-861
Pawlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 13:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, vidím snahy porovnávat obor na Pernerově fakultě, který je určen pro budoucí konstruktéry kol. vozidel (ne ekonomy, ne řídící pracovníky v dopravě atd.), s obory na dopravní fakultě ČVUT a samozřejmě nechybí vztyčený prst v podobě varování, že dopravka není tak technicky zaměřená jako Pardubice. Nezlobte se, ale nedá mi to, abych neuvedl věci na pravou míru - ČVUT Fakulta strojní má obor Dopravní a manipulační technika - zaměření kolejová vozidla, který je ryze technický a má v podstatě shodnou náplň s tím, co se učí v Pardubicích. Takže pokud někdo hledá ekvivalent k Pardubicím, měl by svoje oči spíš obrátit ke strojní fakultě (Technická 4, 7. patro).
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 16:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pawlik:

...ČVUT Fakulta strojní má obor Dopravní a manipulační technika - zaměření kolejová vozidla...

Vida, vy byste to tedy mohl vědět; mně se po tom nechce pídit, a tak se zeptám tu. Zajímalo by mě, kolik lidí se v současné době aktivně zabývá na FS ČVUT kolejovými vozidly jako takovými - tedy konstrukcí, "chodařinou", brzdami, provozem a údržbou, zkoušením apod.? Vím o docentu Kolářovi, tuším, že tam nějako částečně působil pan ing. Heptner z VÚKV, a mám dojem, že v rámci spolupráce se Siemensem cosi přednášel pan ing. Pohl. Jinak ale o nikom nevím...
Pawlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 17:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doc. Kolář vede obor/přednáší, Ing. J. Pohl, Ing. Heptner a Prof. Rus přednáší. Dále vědecky pracují Ing. Phamová (hlukařina/vibrace), Ing. Kalivoda/Ing. Bauer (tuším řízení volných dvojkolí/zkušební stav na Julisce). U dvou posledně jmenovaných si nejsem zcela jistý oblastí činnosti.
Matty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.96.247
Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 14:09:42    Odkaz na tento příspěvek  

Láďa: Výborně ... děkuji za odpověď ... takže stačí zajít na SŽDC (v mém případě do HK) a vše jim tam říct, co mám v plánu atd. ... a ptát se a ptát se :-D :-D
Já abych tam nepřišel a: No, tak já Vám tady budu přehazovat výhybky, pusťte mne k tomu ... :-D (legrace)
... díky, teď vím co mám (alespoň trochu) očekávat ...
Snad to vyjde, lékařská prohlídka je už maličkost. S brýlemi snad výpravčího dělat mohu, Strojedoucího bohužel ne :-)
A kdyby tu byl problem, tak pořád mužu jít do Českých Velenic nebo Nového Města na Moravě (určitě to nejsou jediné školy), kde se k tomu mužu alespoň přiblížit ...
Díky moc :-)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 20:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matty

Zajděte si třeba do toho Hradce a oni Vám tam vše řeknou ...

Adresa:
Správa železniční dopravní cesty, státní organizace
Oblastní ředitelství Hradec Králové
U Fotochemy 259
501 01 Hradec Králové

tel. : +420 972 341 606



ICQ 237-113-861
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 11373
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 20:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

což např. Šari vezdejší zná nejlépe teď

lokomotivy.net
FZF
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6200
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 17:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matty:S brýlemi snad výpravčího dělat mohu, Strojedoucího bohužel ne

Už jsi to na toho fíru zkoušel? Nevím kolik máš dioptrií, ale pokud vím, tak v poslední době se snad něco připouštělo, nebo alespoň jsem pár obrýlených nováčků viděl.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 19:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsou to brýle na dálku tak je to docela průser.
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 13:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tuším -2 dioptrie max... Ale to je v pohodě, v dnešní době se laserem nechá i horší zrak srazit bez problémů do pásma kolem -1D a lepší, tudíž pak vyhovuje.
Matty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.202.36
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 22:16:55    Odkaz na tento příspěvek  

K těm brýlím ... mám je na dálku (bohužel) ... ALE ... pravý 1,25 a levý 1,75 dioptrie, čili bych měl splňovat normu, ovšem v pruběhu dvou let se mi mírně zrak zhoršil. Kdyby se to nezhoršovalo, tak by operace určitě měla smysl. V mém případě, dle doktorů, raději počkat, jestli se kukadla uráčej zklidnit :-D :-D. Až se mi přestane zrak horšit, tak se uvidí ...
trakčár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.167.120.71
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 18:03:12    Odkaz na tento příspěvek  

V Žiline na FEI UNIZA to s elektrickou trakciou asi idú definitívne zabaliť. Od roku 2009 nevyšiel ani jeden absolvent a počet záujemcov bol prevýšený počtom pedagógov. Navyše nestor pán doc. Drábek sa chystá odísť do penzie (má cez 70) a ostatní už tiež pomaly dosluhujú. Výskum nad vodou drží len jeden asistent.
Inak stredoškolsky sa trakcia učí už len na priemyslovke v Košiciach, v Trnave a Zvolene skončili už dávno.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 08:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte, kolikáteho tak bývá zápis do prváku na pražské dopravce? Nějak jsem se nedopátral žádného termínu.
http://www.malycestovatel.bloger.cz/

Nejkrásnější Brejlovec = 754.012-3
-MS-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.6
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 08:35:28    Odkaz na tento příspěvek  

Intel: před mnoha byl na konci srpna (cca 28.), možná doplní mladší kolegové
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 10:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolikáteho tak bývá zápis do prváku na pražské dopravce?

Loni to bylo 1.9.,což bylo normální zahájení školního roku ..akorát to bylo pořádáno v jídelně slavnostní formou /s rodiči/ ... Letos píší na webu: 3.09.2012 - začátek školního roku 2012/13 (pondělí).. školní web ..


ICQ 237-113-861
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3816
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 20:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jde o to, jaká dopravka je myšlena - jinak to je jeden o voze, druhý o koze.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla