K-report
 

Archiv diskuse 4. koridor do 21. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » 4. koridor » Archiv diskuse 4. koridor do 21. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9968
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 16:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M250: Takže náklady ať si najdou slot bez předjíždění?
A proč ne...?
Na předjíždění R/Os tam je čtyřkolejka z Chuchle do Radotína-sídliště (ta zastávka je výhodná i pro to, aby to nevycházelo tak naknop).
A když ten náklad pojede rozumnou rychlostí, tak se pak mezi ty Os nějak vejde (samozřejmě nemůže čekat celou cestu traťovou rychlost).
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6571
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 18:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když ten náklad pojede rozumnou rychlostí, tak se pak mezi ty Os nějak vejde (samozřejmě nemůže čekat celou cestu traťovou rychlost).

Tak si to z Prahy do Berouna namaluj a řekni mi, jak to uděláš, když rychlík pojede natěsno u Berouna za osobákem (což je velice oblíbený způsob malování osobní dopravy).

A nezapomeň do toho započítat, že jednou to z Plzně do Rege přece jen zadrátují.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4946
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 19:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad PŠ:
Tak si to z Prahy do Berouna namaluj a řekni mi, jak to uděláš
Z Radotína do Řevnic se to všechno namaluje rovnoběžně a bude to vyřešený.[blush][happy] To bude při tom, jak ta trať nejspíše dopadne, jediná možná varianta.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
JirikP.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.157.74
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 20:44:34    Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: jak to uděláš, když rychlík pojede natěsno u Berouna za osobákem

Tak asi pojedete za tím rychlíkem, ne? Mezi Radotínem a Mokropsy teď zkrátí R proti Os asi 2 minuty, to se o moc nezmění ani rekonstrukcí a zbylých 8 minut do intervalu nechává prostor pro další vlak i po odečtení provozních intervalů. To samozřejmě za předpokladu obratu Os v Mokropsech, takže - lobovat!

MMCH pokud vás trápí krátký interval mezi Os a R v Berouně, nechte se předjet v Karlštejně. Možnost předjetí v Mokropsech v tomhle kontextu vůbec nedává smysl (navíc když tam bude v tu dobu stát ten obracející ešus).

RadekŠ: Jako sorry, ale tam nemá co předjíždět/být předjížděno.

Přesně tak, tím se akorát už tak vyčerpaná kapacita ještě snižuje.

M250.0: Stejně tak pokud bude zpožděný rychlík od Plzně dejme tomu 12 minut

Pokud uvažujete o tom, co když přijede R 12 minut zpožděný, tak můžeme tu trať (potažmo celou železnici) prostě zavřít. To se smí stávat jen výjimečně. A ano, má jet za osobákem, když tedy nedokáže přijet včas.
Wagon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: A jak přísné normy jsou na dlouhé tunely? Jaké jsou tedy normy pro tunel mezi Ejpovicemi a Plzní - Doubravkou? Jsou na provoz v dlouhých tunelech nějaké mezinárodní normy, nebo zkušenosti ze Švýcarska anebo z provozu Eurotunelu mezi Velkou Británií a Francií. Jinak se pořád divím, že tato diskuse nebyla přenesena na vlákno 3. koridor. Kdo má zájem o výstavbu na 4. koridoru, tak je asi velmi překvapen.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si ten odkazující článek poctivě přečetl a i v kontextu toho co zde píšou mnozí přispěvatelé se musím opravdu smát. Tohle je komedie, jaká ještě dlouho nebude mít konce.
Zdá se mi, že celá ta slavná koncepce a příprava všeho na tr. 171 vzniká v jakémsi vakuu bez vnímání reality a takhle to může jít klidně ještě nějakých 5-10 let, ani bych se nedivil. Každý si hraje na svém písečku a společný zájem nemá nikdo. (viz. přístup MČ Radotína k zastávce Sídliště) Těch projektů už bylo tolik, ale stále se absolutně nic nehnulo z místa. Když si vezmu, že se už nějaké 4 roky řeší zastávka v Mokropsech ve dvou variantách (MaRek a MiRek) a nakonec to tedy je všechno špatně a zase se vymyslelo něco jiného. No a takhle to bude pořád dokola. To samé tanečky okolu přejezdů a PHS.
Ropid prostřednictvím svého hlavního bijce ve směru k železnici má před očima jen ty své taktové čárky, nejlépe po deseti minutách a dále je nezajímá nic. V případě, že by byl zaveden 10-ti minutový takt do Dobřichovic nebo nedejbože do Řevnic, tak:
1) Je to konec nákladní dopravy po většinu dne na této trati
2) Je to v úseku Černošice - Řevnice naprosto zbytečné, ale chápu, že by si rozmazlenci rádi vozili [zadnice] v kadenci max. jeden člověk na čtyřku.

No a teď k věci, kterou všichni ti různí plánovači asi moc neřeší. S čím tu desetiminutu jezdit?? Ešusů na to za prvé rozhodně ČD nemají dostatečný počet a za druhé jsou ešusy velmi nespolehlivá, trakčně zastaralá a nevyhovující vozidla (a v době kdy ta trať bude hotová, bude tohle platit ještě dvojnásobně - počítejme min. + 10 let, to už budou 471 těžce za zenitem) Nebo že by tam Ropid vyháněl podobné lahůdky jako třeba banán s klasikou, jako se tomu děje dnes? Vždyť je to k smíchu.
Ovšem ta situace s vozidly má své řešení. A to sice po dokončení rekonstrukce a zhuštění taktu, požadovat nasazení moderních vozidel s dostatečným počtem hnaných náprav (ešus špatně), bez zbytečné mrtvé váhy se kterou se musí vozidlo tahat (ešus špatně) a hlavně vozidlo spolehlivé, kterému nevadí každý sebemenší výkyv počasí (ešus špatně, viz rozjezdy a trakce za deště apod.).
To je krásné, jak plánovači řeší, že když nebude zastávka Radotín Sídliště tak budou stát vlaky 3 minuty v Radotíně, proboha, vždyť stačí jemný deštík a všechno půjde v režii ešusů do hajzlu okamžitě, neboť plnění jízdních dob bude ihned v [zadnice], ale hlavně že inženýři řeší své grafy [crazy]

Takže já říkám všemu ano, ale ne realizací typickou a-la balkán jak to všechno zatím vypadá, ale pořádně promyšlenou akci se vším všudy. Neboli kompletní koncept, včetně nasazení nových vozidel a promyšlených akcí i s ohledem na reálný provoz a nikoli, že vše vymýšlí někdo, kdo si to povečerech kreslí na papír a pak se kolegy v kanclu plácá po ramenou jak to krásně na papíře všechno vypadá.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wagon: Pokud vím, tak u tunelů je velký rozdíl do 5 km a nad 5 km délky a tunel u Plzně má mít snad nějak 4150 m, takže tam se vesele bude moct i s béčky.
Jinak jsem také pro přenesení diskuse, jsme tu OT [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Ghost.)
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:50:17    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud uvažujete o tom, co když přijede R 12 minut zpožděný, tak můžeme tu trať (potažmo celou železnici) prostě zavřít. To se smí stávat jen výjimečně. A ano, má jet za osobákem, když tedy nedokáže přijet včas.

To je výborný řešení, pořádně ten rychlík potrestáme, příště už si bude pamatovat, že má jezdit včas.[crazy]

Je hezký si něco namalovat na ideální stav, ale je třeba počítat s tím, že dochází k mimořádnostem. Stačí se podívat na Grapp nebo Babitron, kolik je tam žlutých teček/koleček. Není to dobře, ale je to tak a nedá se s tim nic moc dělat. Lze ale do určité míry zajistit, aby se zpoždění nenavyšovala nebo nepřenášela na další vlaky. K tomu jsou na dvojkolejkách stanice, kde lze předjíždět a na jednokolejkách stanice (dD3), kde lze křižovat.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10460
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 23:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 250.0:
Pokud vím, s Karlštejnem jako obratovou stanicí se nikdy nepočítalo. Naopak Karlštejn (a Dobřichovice) měly být stanice pro předjíždění nákladů.
Mokropsy bych být Vámi nezatracoval. Pokud nebudou - jakože dle odkazu honzyklonfara nebudou - tak jen zjevně dojde ke zmršení Dobřichovic. A zjevně nebudou ani výlukové spojky.

honzaklonfar:
A z "projektu" z před mnoha let ("s velbloudem") usuzujete s tou megalomanií na "projekt" stávající (který tedy už také pár let pamatuje)??[crazy]

Hajnej:
Na předjíždění R/Os tam je čtyřkolejka z Chuchle do Radotína-sídliště
Pokud jsem to správně pochopil, tak čtyřkolejka byla pod záminkou parkování odpískána ...

Mibl:
Já myslím, že reálnější jsou červené terče.[happy]

Adam_r:
Souhlas.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 23:20:52    Odkaz na tento příspěvek  

V Karlštejně je podle Vámi dříve odkazované dokumentace malovaná 3. kolej s perónem a za ní ještě 5. bez perónu a je tam přímo psáno, že ta 3. má sloužit pro obraty vložených spojů, pokud by nevyšly vazby v Třebani (což se má v jednom z projektovaných modelů stát). Tak se ptám, proč se ta obratová kolej nedá rovnou do tý Třebaně.

A Mokropsy nezatracuju z principu, ale nelíbí se mi navrhované provedení. Jako minimum bych viděl ostrov mezi 1. a 0. kolejí (a 2. z boku), aby se mohlo odjíždět rovnou z nulté bez zbytečných posunů.
Mezi kterými kolejemi bude ostrov a u které bude boční je totiž vcelku jedno, zástavba je okolo trati z obou stran, takže buď se budou moci podchodu vyhnout východňáci při cestě do Prahy (projekt) nebo zápaďáci při cestě z Prahy (kromě končících vlaků).
Bohužel to vypadá, že nebude ani jedno, místo toho budou zmršený Dobřichovice a zasekaná trať.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9979
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 00:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: místo Ešusů by tam šlo dát Pantery, jejich dvousystémová verze dokonce umožní i Zdice/Hořovice (akorát zas budeme tahat mrtvou váhu trafa).
Jinak pokud soudíš Ešusy podle toho, co předvádějí na 171, tak na ní jakožto na nejpomalejším příměstu jezdí ty nejslabší kusy (na půlku a tak).
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 06:10:00    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: který "ze stávajících" máte na mysli? Marka, Mirka, nebo další návrhy "dopravních expertů" (např. výtah u podchodu černošické zastávky)?
Ještě si trochu rýpnu - nějaký odkaz na řešení dobřichovického přejezdu u mostu by nebyl[biggrin]?
Chápu, že projektanti dostávají politické zadání a jsou za otloukánky (vím jaké to je, jako oživovač v terénu jsem byl taky za vola). Ale mají tu smůlu, že jsou na těch papírech/slidech podepsaní...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 09:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: to, že jeden z možných dopravců nemá dostatek vozidel je důvod proč se nezabývat opravou trati na potřebnou kapacitu?

A váš argument mimochodem podporuje rekonstrukci ve střídavé soustavě, ale odvaha k něčemu takovému aktuálně není ani mezi šotouši... [happy]
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 09:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak pokud soudíš Ešusy podle toho, co předvádějí na 171, tak na ní jakožto na nejpomalejším příměstu jezdí ty nejslabší kusy (na půlku a tak)
A na tom jsem v tom výčtu zapomněl, jestlipak malovači počítají s tím, že dopravce na trať posílá "nejslabší kusy" neschopné plnit jízdní doby.? [biggrin]
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5925
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 09:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

různí plánovači asi moc neřeší. S čím tu desetiminutu jezdit??

Já jsem se zase dozvěděl, že řeší.

ešusy velmi nespolehlivá, trakčně zastaralá a nevyhovující vozidla

Šmejdy to sou.. a vůbec všechno stojí za houno. Nejste brácha Oldčeryho?

Makat je fakt na ...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5926
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 09:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jestlipak malovači počítají s tím, že dopravce

Krucifix, nebylo by jednodušší zatlačit na dopravce, aby si ty vozidla dal do pořádku namísto vymejšlení takovejchle protahováků na vohejbáky? Myslíte si, že jiný vozidla na tom budou s takovýmhle přístupem jinak?

Makat je fakt na ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10461
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 11:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 250.0:
Bohužel to vypadá, že nebude ani jedno, místo toho budou zmršený Dobřichovice a zasekaná trať.
Tak, tak, kdo chce moc, nemá nakonec nic.
Volná parafráze jednoho ze závěrů Krkonošských pohádek.

honzaklonfar:
Marek i Mirek jsou starší záležitosti jak to, na co je nyní řešena EIA nebo co se už asi tak 2-3 roky projednává.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4947
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 15:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No můj aktuální dojem je ten, že do roku 2020 (2022), tj. v rámci stávajících operačních programů a horečného čerpání v jejich závěru, se jako bodovka udělá Radotín a dále možná Karlštejn - Králův Dvůr. A když to dopadne jó hodně dobře, tak i mezistaniční úsek Smíchov - Radotín. Zbytek se bude dál flikovat a bude se projednávat a projednávat, dokud se nepovede projednat něco rozumného.

Vlastně zlatá 221, která měla to štěstí, že se projednala a udělala napřed. Až si člověk říká, jak velký vliv mělo v tomto případě to, že 221 na straně SŽDC měli na starost hoši a dámy sedící v Praze, zatímco 171 se řešila (a dost možná i dnes řeší) z Plzně.

Ta 171 je společně se 120 (dočkáme se v rozumném horizontu aspoň Vltavké, peronizované Hostivice a dvojkolejky z Unhošti po Kladno hl.n., případně Veleslavína jako bodovky?) nakonec hezkou analogií s brněnským uzlem. Aspoň si Praha a Brno nemusí závidět.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 15:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná hloupá otázka, ale proč SŽDC povolí na své trati 10 minutový interval osobních vlaků jednoho dopravce, když to v tomhle případě znamená totální vyčerpání kapacity, a všechny ostatní vlaky mají v podstatě smůlu? Neměla by si SŽDC nechat nějakou rezervu, a ROPIDU vzkázat že častěji než jednou za dvacet minut osobáky na téhle infrastruktuře nepovolí (nepřidělí kapacitu)?

http://www.youtube.com/paul2no
JirikP.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.157.74
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 15:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

Paul2no: když to v tomhle případě znamená totální vyčerpání kapacity ... na téhle infrastruktuře

Na jaké infrastruktuře? Jaké ostatní vlaky mají smůlu? A proč by (proboha!) neměla být využívána kapacita na 100%?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6577
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 16:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč by (proboha!) neměla být využívána kapacita na 100%?

Protože každé sebemenší zaškobrtnutí znamená rozvrat provozu. A to vůbec neuvažuji o výluce jedné koleje.

Protože jsou potřeby provozu, které jsou v rámci roční objednávky neznámé (typicky nedotovaná nákladní doprava).

Protože jsou výluky na okolních tratích a trať je potřeba použít i pro odklony (typicky při výlukách na 220).
Pac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2011
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 18:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá se v případě vyčerpání kapacity dát kapacita do dražby? (A nemají NEx vlaky při přidělování přednost před Os? Nevím, ptám se.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6578
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 19:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(A nemají NEx vlaky při přidělování přednost před Os? Nevím, ptám se.)

To je bohužel pouze zbožné přání.
Pascal Hauser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.0.12.126
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 21:16:25    Odkaz na tento příspěvek  

Does anybody have photos of the railway near I/3 and road nr. 147??
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 10-2012
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 22:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral:

To je bohudík pouze zbožné přání.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 22:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos
A náklad může odvézt také kamion.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5779
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: Ak si dávame významné ciele, ako prevedieme XYZ% dopravy z cesty na železnicu, musíme si stanoviť minimálne základnú sieť tratí dôležitých pre nákladnú dopravu, kde to nebude len zbožné prianie.

Počínajúc tým, že tam počas dňa bude aspoň XY ponukových trás pre nákladnú dopravu a tieto budú zachované aj v prípade výluk, a to aj za cenu toho, že cestujúci z osobných vlakov budú cez výluku prevezení autobusom.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6581
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A náklad může odvézt také kamion.

Ano, samozřejmě.

Za jeden vlak vyrazí 30 - 80 kamiónů.

Za jeden osobní vlak vyrazí jeden až čtyři autobusy.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12518
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se ptám, proč se ta obratová kolej nedá rovnou do tý Třebaně.
Možná proto, že by to tam prostorově nevycházelo (nejde o délku, ta u obratové koleje nemusí být kdovíjaká, ale jde o to, že má-li jít o 0. SK, tak jaké by asi muselo být vyosení 1. staniční koleje, aby se tam ta 0. SK vešla?)

Mmch. při (dle odkazovaného materiálu již zavrženém) obracení v Mokropsích a 10min. intervalu vlaků mezi Prahou s Mokropsy by tedy byl 20min. interval vlaků mezi Mokropsy a... až Berounem?
Tzn. požadavek na rozestupy rychlých tras (R, Ex) 20minutové a nikoliv 30minutové?
Jak se s tímto požadavkem snoubí předpoklady na expresní utěsněný uzel Plzeň hl. n. v X:00 h + "taktový superuzel" Chlumčany u Dobřan v S:00 h nebo L:00 h?

Jinak, z hlediska selského rozumu bych to bral tak, že když Radotín + Mokropsy nadřazují jiné zájmy nad rozvoj železniční infrastruktury, tak bych je vzal za slovo a řekl, že interval holt max. 15 minut (ne častější) - však k čemu jej dále zahušťovat, když v Radotíně ani nemají zájem postavit novou zastávku u takovéto páteřní (mj. co do počtu spojů) spojnice + když se v Mokropsích obávají nepřiznivých vlivů z obracení vlaků (tak ať jim tam rovnou jezdí o 2 páry vlaků za hodinu méně, aspoň budou mít víc klidu). [satan]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 00:12:57    Odkaz na tento příspěvek  

Mmch. při (dle odkazovaného materiálu již zavrženém) obracení v Mokropsích a 10min. intervalu vlaků mezi Prahou s Mokropsy by tedy byl 20min. interval vlaků mezi Mokropsy a... až Berounem

Nikoliv, 10-20 do Řevnic (případně Karlštejna*), 30 do Berouna.

* Kde má k tomu být zřízena 3. SK, která mohla být klidně už v Třebani (obrat na Karlštejně je plánován tehdy, kdyby nevyšly přípoje na lokálku od vlaků základního taktu, což se v jedné z projektovaných variant má stát).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10463
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 00:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Interval 10/20 měl/má být po Řevnice, dále 30.

S posledním odstavcem naprostý souhlas. Bohužel se obávám, že ROPID takovémuto uvažování fandit nebude.[sad]
Na druhou stranu je fakt, že alespoň v Radotíně bych neházel vinu jen na místí zastupitele ... [crazy] ... myslím, že ten názor u nich nevznikl zcela samovolně.

Mibl:
Myslím, že jsi ještě příliš velký optimista (Karlštejn, Vltavská, ...).[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9987
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 01:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaujala mě pojmenování variant Marek a Mirek. Zdá se, že to jsou akronymy pro maximální a minimální rekonstrukce, což je docela vtipné.
Jenom se obávám, že pokud se z důvodu všeobecného šetření vybere Mirek, ač je potřeba Marek jako praseti drbání, tak z toho může nakonec být i Dvorek (dvojí rekonstrukce)... [biggrin]
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 06:18:52    Odkaz na tento příspěvek  

David: když neznáš místní poměry, tak se laskavě nepouštěj do ostrého odsouzení...
Jinak musím znovu konstatovat, že 10-minutový interval je v podmínkách přejíždění souprav z jiných tratí a spojování/rozpojování souprav na hlaváku provozní nesmysl - bude to jako nf zesilovač s kladnou zpětnou vazbou[biggrin]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12520
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 08:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když neznáš místní poměry, tak se laskavě nepouštěj do ostrého odsouzení...
Nějaký věcný argument by nebyl? [crazy]

Prostě když občané (ať už "sami od sebe" či prostřednictvím svých volených zástupců) nechtějí učinit drobnou "oběť" vedoucí ke zřízení nové zastávky, resp. nové obratové koleje, tak si tito občané nezaslouží navýšení počtu spojů. Tečka.

Jedinci neschopní normální argumentace mohou kopat kolem sebe jak chtějí, ale na logice výše uvedené věci to nic nemění.

10min. interval na železnici je provozní blbost nejen v situaci, kdy je vozební rameno propojeno s jinou tratí, ale i v situaci, kdy takovou trať využívají i další kategorie vlaků (rychlíky, expresy, nákladní vlaky).
Jo, kdyby šlo o trať využívanou výhradně tím "10minutovým S-Bahnem", tak by to bylo o něčem jiném.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 09:38:40    Odkaz na tento příspěvek  

David: věcným argumentem je znalost místních poměrů v Mokropsech i na sídlišti v Radotíně. Tvůj přístup majora Terazkyho "všetko popíliť!" je bohudíky v dnešní době nepoužitelný.
Jen pro informaci - nejsem zainteresován, bydlím na Vráži na kopci.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4718
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 10:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Své postřehy dám do vedlejšího vlákna.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71538
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 13:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolem Veselí už se zase jezdí 60 (50) na obě strany. [uhoh]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 10-2012
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 14:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Ak si dávame významné ciele, ako prevedieme XYZ% dopravy z cesty na železnicu, musíme si stanoviť minimálne základnú sieť tratí dôležitých pre nákladnú dopravu, kde to nebude len zbožné prianie. Počínajúc tým, že tam počas dňa bude aspoň XY ponukových trás pre nákladnú dopravu a tieto budú zachované aj v prípade výluk, a to aj za cenu toho, že cestujúci z osobných vlakov budú cez výluku prevezení autobusom.

Tak toto už je jenom bezmocná snaha o zoufalá a nesystémová řešení. Budujeme koridory úsporně, bez výhledu, bez potřebných rezerv, což je naprosto špatně. Namátkou vybírám: Redukce staničních kolejí na samou hranici technologického minima, kolejové spojky na rychlost menší než 100 km/h, někde dokonce jejich částečná absence (3 nebo i jen 2!), rušení stanic bez přeměny alespoň na odb (Rajhrad), nezřizování dočasných výhyben při výlukách (Olomouc - Grygov, Ústí - Brandýs), což má pak vždy devastující účinky na provoz atd. Proto si nemůžeme dávat žádné velké cíle na převedení větší části nákladů na železnici, není totiž kapacita dopravní cesty. A dokud tomu tak bude, musí přednost mít osobní doprava.
JirikP.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.157.74
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 15:59:39    Odkaz na tento příspěvek  

10min. interval na železnici je provozní blbost nejen v situaci, kdy je vozební rameno propojeno s jinou tratí, ale i v situaci, kdy takovou trať využívají i další kategorie vlaků (rychlíky, expresy, nákladní vlaky)

No štěstí, že tě nemaj v Anglii, abys jim řekl, jak je to provozní blbost: sleduj vlaky do Birminghamu přes University.

Priapos: kolejové spojky na rychlost menší než 100 km/h, někde dokonce jejich částečná absence (3 nebo i jen 2!)

To ale není chyba, naopak, omezení spojek mezi skupinami by bylo racionální. Jízda proti správnému směru totiž kapacitu tratě spíš podvazuje, navíc právě rychlé spojky svou délkou a nutností prodloužit zhlaví dost zpomalují vlaky, které jedou do předjízdné, což se děje častěji.

Tady by prospěla racionalizace a specializace, samozřejmě s ohledem na budoucí provoz. V tom je ten projekt 171 celkem moderní.
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 10-2012
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 17:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JirikP.
naopak, omezení spojek mezi skupinami by bylo racionální. Jízda proti správnému směru totiž kapacitu tratě spíš podvazuje, navíc právě rychlé spojky svou délkou a nutností prodloužit zhlaví dost zpomalují vlaky, které jedou do předjízdné, což se děje častěji.

Poprosím pana P.Š o jeho názor.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 19:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JirikP.

A jak silná je v anglii nákladní doprava?

Priapos
Vzhledem jak vypadá výstavba koridorů to vypadá, že s tímto uvažováním je odsouzené hrát železniční cargo druhé až třetí housle....
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5786
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 21:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: Do okamihu kým budú viac než 2 traťové kolaje sú akékoľvek rezervy staničných koľají, rýchlosti spojek a vzdialenosti výhybní skoro k ničomu, pretože pokles kapacity dvojkoľajka - jednokoľajka je tak obrovský, že ho to všetko dohromady ani omylom nevyrovná. Práve naopak, vykazovanie osobákov na cestu je cestou, ktorá umožní všetko zvládať aj so súčasnou infraštruktúrou a pritom výrazne zlepšiť podmienky pre nákladnú dopravu. Regionálna osobná doprava má totiž jediný kritický čas. Rannú špičku. Osobné vlaky treba od piatej do deviatej ráno, a potom už môžete nasadzovať NAD od nevidím do nevidím.

JirikP.: Podľa mňa nikde na svete nie je toľko odrieknutých vlakov ako v Anglicku. Tam sa operatíva rieši tak, že sa sleduje čo najskoršie pominutie následkov mimoriadnosti a to aj za cenu toho, že sa odriekajú vlaky (kľudne aj mimoriadnosťou skoro nedotknuté) tak, aby čo najskôr bolo možné ustaviť bežnú prevádzku.
administrace
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.94.100
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 23:44:27    Odkaz na tento příspěvek  

Čekal jsem, že admina přitáhne spíš naprosto nesmyslná diskuze o III. korytu v tomhle vlákně. Ale asi je důležitější řešit pomalé jízdy...[uhoh]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12526
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 09:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

věcným argumentem je znalost místních poměrů v Mokropsech i na sídlišti v Radotíně.
Tato znalost může být maximálně potvrzením toho, co je napsáno již v odkazovaném "chuchelském souhrnu"; O. K., v pořádku; ovšem dodávám k tomu (resp. opakuji), že v tom případě nemá smysl vůbec uvažovat o 10minutovém intervalu.

Interval 10/20 měl/má být po Řevnice, dále 30.
- V situaci, kdy by byl 10min. interval až po žst. Řevnice, není potřeba řešit obracení v Mokropsích.

- V situaci, kdy by byl v úseku Mokropsy - Řevnice 20min. interval, jde )o zhoršení oproti dřívějšímu stavu, eventuálně nezlepšení dřívějšího stavu v případě, že by šlo o interval 10 - 20 - 10 - 20.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Kreativec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2015

Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 13:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Pochopitelně to musí být interval 10-20, jinak byste z toho neposkládal půlhodinu na Beroun. Prostě sekvence Beroun - Řevnice - Mokropsy a tak dokola.

Tolik ve stručnosti.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4948
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 17:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hajnej:
Jenom se obávám, že pokud se z důvodu všeobecného šetření vybere Mirek, ač je potřeba Marek jako praseti drbání, tak z toho může nakonec být i Dvorek (dvojí rekonstrukce)...

Za prvé myslím, že tady o prachy aktuálně nejde. Pokud tomu vyjde ekonomické hodnocení, tak peněz je ve stávající sedmiletce jistě k dispozici dost. Navíc tohle snad nemá být financováno z "kohezního" OPD 2, ale z "infrastrukturního" CEFu. Pokud jsem pochopil správně fungováni CEFu, tak v něm jednotlivé země osmdvacítky o peníze soutěží, takže když se to nepostaví, tak se ani nemusí nikam psát, že stát nedokázal vyčerpat přidělené peníze.

Za druhé, já ty varianty Mirek a Marek chápal tak, že je z taktického/psychologického hlediska při pojednávání dobré mít k dispozici větší/menší variantu. To, že i ta menší někde naráží, to je smutné ... Jenže když si člověk přečte, jak na jednání vystupují zástupci ROPIDu, tak je vidět, že jim chybí nadhled a aspoň kousek přístupu naznačeného Davidem.

Za třetí, za Dvorek bychom asi byli rádi. Tohle bude Multirek křížený s Nerekem. Dvacet let, obávám se, nebude žádná míra a bude se to dělat po kouskách, co zrovna realita projednávání dovolí. Ostatně na 011 taky nemáme přesmyk v Libni, peróny v Brodě se dělaly teď, chystá se prodloužení perónu ve Velimi, připravuje se obnova perónů v Poříčanech, ...

Indivisibiliter ac inseparabiliter
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 18:53:51    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych k Mirkovi a Markovi přidal Norka (NulOvá rekonstrukce)...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10007
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 20:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HK: případně Borek (BOmbastická r.) nebo Oharek (OHAvná)...
V obci se určitě najde nějaký Knírek (Kokot NÍpající se v r.), který vypustí nejeden Šutýrek (ŠUm TÝkající se r.).
JirikP.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.157.74
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 00:43:27    Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: A jak silná je v anglii nákladní doprava?

Tak konkrétně jak jsem dával ten odkaz, tam nákladní doprava není, poněvadž tam pro náklady je něco jako jižní spojka, ale z toho odkazu plyne, že přes tu stanici projelo 16.10. 20 nákladních vlaků (nepočítaje lokomotivy, pracovní atp.). Jinak celkově mi to připadá podobné jako u nás (nikoliv vinou infrastruktury). Analýzu na tohle téma nemám.

Asdf: Tam sa operatíva rieši tak, že sa sleduje čo najskoršie pominutie následkov mimoriadnosti a to aj za cenu toho, že sa odriekajú vlaky (kľudne aj mimoriadnosťou skoro nedotknuté) tak, aby čo najskôr bolo možné ustaviť bežnú prevádzku

Tak ono řešit nějaké echt mimořádnosti na anglické infrastruktuře s anglickými pravidly je vážně opruz. Ale, nakonec, třeba by PŠ byl i rád, kdyby se mimořádnost řešila odřeknutím nějakých Os.
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 11:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
vzdialenosti výhybní skoro k ničomu, pretože pokles kapacity dvojkoľajka - jednokoľajka je tak obrovský, že ho to všetko dohromady ani omylom nevyrovná

A právě proto měla být při těch dlouhodobých výlukách Ústí - Brandýs výhybna zřízena.
Jarda_Š.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2015
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 18:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by to opravdu admin přeházet? Většina zdejších příspěvků by měla být vláknu ke 3. ŽK.
Mr.MattoniSE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.31.73
Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 21:44:32    Odkaz na tento příspěvek  

"pěkné" protihlukovky http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/protihlukove-steny-jako-kr eativni-system/

ale ty skleněný nejsou od věci. Ale zase zabiják pro ptáky
vonschirz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 7-2013
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 13:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skleněný budou za tři měsíce neprůhledný. Viz Nové spojení.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3608
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 13:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spolehlivější [smrt] ptákúm a netopýrům způsobují rovněž "ekologické" větrné elektrárny.
Pascal Hauser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.0.12.142
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 14:04:23    Odkaz na tento příspěvek  

Does anybody have new photos of the sections which are in construction now?
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 14:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejhezčí protihlukovku udělali na městském okruhu v Hradci. Zahnutý sloupky z nerezu a mezi ně natahané dráty, celek pak nechat zarůst stálezelenými popínavkami

funkční, estetický, relativně levný, v případě potřeby relativně snadno překonatelný a ještě jako bonus to chytá prach, vyrábí kyslík a umožňuje hnízdit ptákům ...
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 19:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové spojení je neprůhledné hlavně z jiného důvodu, ale jinak je to zas pěkně barevné, tj.fakt [lol]
Pokud používám materiály, o jejichž údržbu se pak nestarám, tak to nemá cenu ani komentovat - já bych ty skla na Hlavním neměnil, stačí tři roky a bude to zas imrvére totéž, co teď ...
A v Sudoměřicích kousek nějaké architektonicky ztvárněné stěny celkový dojem z toho hnusu rozhodně nevylepší. Je zvláštní, že to estetikum bylo obci jedno (narozdíl třeba od Mnichovic). Njn.

Coghweel: větrných elektráren není v této zemi rozhodně tolik, co stále nezabezpečených skleněných ploch (a tím nemyslím jen stěny). Silueta dravých ptáků se neosvědčila, teprve folie s proužky se ukázaly býti účinnějším řešením.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10039
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 20:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: já bych ty skla na Hlavním neměnil, stačí tři roky a bude to zas imrvére totéž
Troufám si tvrdit, že dnes je charakter znečištění v centru Prahy trochu jiný, než to, co se tam po desetiletí ukládalo...
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 21:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co kdyby se jen ta stará skla umyla? [happy] Dnes jsou k mání čisticí přípravky na jakýkoli sajrajt.
Ale jo, důvod to má - nová skla jsou laminovaná, takže se při rozbití nevysypou obecenstvu na hlavu.
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 21. října 2015 - 21:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hlavně je to pod nimi potřeba natřít ....