K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 04. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 04. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 21:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Točit aspoň Jakuszyce by nešlo?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 22:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se nestačím divit. Více než rok někdo upozorňuje na to, že nedošlo ke schvalovacímu procesu. Ten je jasně zmíněn v legislativě a v MPU. Mimochodem v memorandu je toto zmíněno taktéž. Bohužel místo toho, aby se ještě dalo včas něco řešit, byli tito lidé označováni za spolek všechnošpatně a lživě ostatní byli ujišťováni, že je vše OK. Nezlobte se na mne, ale pokud něco ví obyčejný dozorčí v Tanvaldě nebo civilní právník šotouš, proč to nevědí lidé, kteří se o dopravu starají a kteří jsou zodpovědní za dopravce? Já si myslím, že vina je naprosto jasná. Objednatel nedotlačil k činům dopravce, který někde svým podpisem evidentně něco stvrdil. No, pokud tito dva zúčastnění něco neudělají (nebo alespoň jeden z nich), ostuda to bude veliká a jenom jejich. Ale koho si tyto organizace zaměstnávají, podle toho to vypadá.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 23:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to je mazec teda. [ko] Než se na to vykašlat, tak by bylo lepší přestup na 810. A je jedno, zda současného dopravce nebo ČD. Budou se v tomto podnikat nějaké další kroky s tím, že "plánovaná výluka" bude kratší než do března nebo se na to hodil bobek s tím, že se to bude "nějak" řešit?

Dopravní statistiky na www.ioda.cz a zajímavosti na www.facebook.com/IODA2013
sklarska
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.229
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 00:02:45    Odkaz na tento příspěvek  

Kraj snad ví kdo za tímto stojí, a současného dopravce už zde doufám neuvidíme. Spousta věcí se měla řešit, ale současný provoz také není tak čistý jak vypadá, a je vidět že o cestující tu jde až na posledním místě!
Důkaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 04:28:56    Odkaz na tento příspěvek  

sklarska: tak , kdo za tím stojí? Povídej. Všichni víme o jednom aktivním právníkovi. Máš něco jiného? Buď konkrétní, nebo si nech blbý řeči.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 06:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdo za tím stojí?
Bohorovnost ČD (jsou nad zákon) a hloupost KORID/KÚLK.
víme o jednom aktivním právníkovi
Jak za tím může stát nějaký jeden aktivní právník? On napsal polský zákon o transporcie kolejowym, kde je jasně daná hranice, odkdy musí být vozidla schválena státní autoritou, nikoli soukromoprávní dohodou dvou subjektů? On napsal evropskou směrnici, jíž je ten zákon implementací? On napsal do Místního pohraničního ujednání (na které se modré gumy odvolávají, aniž si ho přečetly), že "Na úseku přeshraničního provozu mohou být provozována pouze drážní vozidla v souladu s legislativou obou zemí", přičemž zřejmě vinou toho právníka není štádler v souladu s polskou legislativou? Hm, to musí být ďábelský právník, daleko spíš ale potřebujou ti, co to posrali, nějakého obětního beránka. Nebo byste tam snad, nebýt aktivního právníka, jezdili v rozporu se zákonem i předpisy?

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 11:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen by mně zajímalo, zda se doba zaměstnání u KORIDu počítá jako praxe pro profesi cirkusového klauna.
Starý Vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.49.205
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 11:15:10    Odkaz na tento příspěvek  

To nejjednodušší vysvětlení: Poláci nemají zájem o nějaké přeshraniční vlakové spojení. No a tak se jezdit nebude, byť záminka je trapná-nemůže-li tam Stadler, bude tam jezdit něco jiného. Třeba 810. Ale tohle je pro Poláky pohodlnější, nemusí se starat o trať a udržovat ji sjízdnou. Stejně není výdělečná.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 13:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nejjednodušší vysvětlení: Poláci nemají zájem o nějaké přeshraniční vlakové spojení
On se vždycky najde nějaký hlupák, který najde jednoduché, snadno pochopitelné a zcela nesprávné vysvětlení. Oblíbené jsou zejména "důvody" postavené na nacionalismu a stereotypech. Děkuju za ukázku.
Ano, může tam jezdit něco jiného, může tam po schválení jezdit i ten štádler (!), akorát si teď zúčastněné strany dokazují, že to nejde, a hledají viníka mimo sebe. Je otázkou, kdy tohle skončí - ale obávám se, že "bezešvý" přechod do nového GVD už není reálně stihnutelný (je tam ještě zároveň změna provozovatele dráhy v Polsku), i kdyby si zúčastnění ráčili vyndat hlavu z pr...e hned TEĎ. Bohužel, hlupáci na všech stranách dokázali, že dokážou podělat hajzl až na strop.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Dýmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 1-2010
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 13:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ačkoli v mnoha věcech s panem T.H.nesouhlasím,tady to vystihl naprosto přesně,nazval to pravým jménem.[ok]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5207
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 13:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem zvědav, zda se zde ještě někdo ze skupiny VŠECHNOJEDOBŘEPROTOŽEJSMETOVYMYSLELIMYMYMYMY vůbec objeví. A pokud ano, tak s čím přijde za vysvětlení, proč to není tak, jak tu on i jeho kolegové tvrdili, že to bude na sto procent.........


Takže teď bude tedy podruhé zastaven provoz přes státní hranici v Harrachově. Tak snad to nebude zas na dalších více než šedesát let........


Takhle to ukázkově pohnojit, to se opravdu hned tak nevidí[crazy].



Starý vlk:To nejjednodušší vysvětlení: Poláci nemají zájem o nějaké přeshraniční vlakové spojení. No a tak se jezdit nebude, byť záminka je trapná-nemůže-li tam Stadler, bude tam jezdit něco jiného. Třeba 810. Ale tohle je pro Poláky pohodlnější, nemusí se starat o trať a udržovat ji sjízdnou. Stejně není výdělečná.


Ukázkový koncert hlouposti.....

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 14:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klub Zubačky má tu svou jednu 810 v depu. Kdyby byl KORID co k čemu a uznal chybu, tak aspoň objedná ty nejšpičkovější vlaky u nich.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 15:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 15:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polák to není narodnost, to je zaměstnání (u státní správy to platí dvojnásob). Ale tady spíš fakta byla vytlačena iluzemi a sny, takže se není čemu divit...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 15:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý vlk:

Vaše reakce asi nepotřebuje žádný komentář. Krásný případ odpovědi. Hledejme chybu všude jinde, jen ne u sebe.

Je až neskutečnou drzostí vydání "Výlukových jízdních řádů" a nazývat současný stav "plánovanou výlukou". Tím ČD alibisticky zavdávají podezření, že probíhají nějaké výlukové práce a dočasné zastavení provozu je na SŽDC. Mám dojem, že by si měl dopravce nejdříve zamést na všech úrovních, kde se nacházejí zodpovědní činitelé a teprve potom hledat, jestli nepochybil ještě někdo další. Ať chceme nebo ne, je to neskutečná ostuda. Korid se přes veškerá upozorňování na všechno vysral, neustále jsme byli ujišťováni, jak je vše v pohodě a jen nejzlejší ze zlých, tedy spolek všechnošpatně, jen šíří drby a nepravdy. Asi by to chtělo trochu zamést i na slavném Koridu. Ale oni nic, za to může jen a jen dopravce, ČD říkají to my nic, za to můžou jen a jen KD. Chlapci, jste fakt odborníci. Je vidět, že je vám ta vysoká opravdu užitečná.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 16:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a teprve potom hledat, jestli nepochybil ještě někdo další

Účelu v podobě vytlačení jiného dopravce bylo dosaženo, přesměrování úhrad do ČD a.s. také, celé se to mediálně svede na "Poláky" - tak kde je jaké pochybení (nota bene když NAD vyjde ČD levněji, než provozovat vlak)?


Ale tady spíš fakta byla vytlačena iluzemi a sny

Svatá prostoto - "iluze a sny" tady měli a mají akorát tak šotouši.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 16:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nota bene když NAD vyjde ČD levněji, než provozovat vlak

To by ale někdo NAD musel zavést.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 17:42:18    Odkaz na tento příspěvek  

No ale v článku, na který odkazuje Walbrzych (959), Poláci píšou, že by nasadili SA 134... A taky že právní překážky nasazení stadlerů na polském území by měly skončit do platnosti nového GVD. Rozumím tomu dobře? Jestli jo, tak v nejhorším se bude v Harrachově dál přestupovat...

To ovšem nic nemění na odborné i lidské úrovni některých účastníků aktuálního sporu.

Pro osvěžení paměti cituji z archívu této diskuse příspěvek p. Blažka, 01. 11. 11:01:

"Dále má Liberecký kraj uzavřenu dohodu o spolupráci do roku 2026 s objednatelem dopravy na polském území(UMWD) s cílem společného přeshraničního drážního provozu s přímými spoji Liberec-SPG a využitím vozidel,která LK,resp. dopravce získal s dotací EU.S poskytovatelem dotace na vozidla je věc kladně projednána a řešena.
Dále LK a UMWD společně objednaly a budou u ČD připlácet vozidlo typu Stadler RS-1 navíc na vykrytí zvýšené turnusové potřeby.
K dnešnímu dni má Liberecký kraj i České dráhy souhlas polského objednatele(UMWD)i dopravce(KD) s řešením přeshraniční drážní dopravy, které je uvedeno v aktuálním návrhu JŘ,zveřejněného na stránkách SŽDC.
Zdůrazňuji,že na území České rep. je navrhované řešení zcela v souladu s platnou legislativou.Za provozní oblast,která se tu diskutuje,je odpovědný dopravce, uvedený v hlavičce jízdního řádu pro příslušný úsek.Tj. pro úsek Harrachov st.hr.-SPG jsou pro svého objednatele (UMWD) legislativním a odborným garantem KD, na jejichž licenci má být doprava v Polsku provozována.
Pokud by se snad vyskytl problém se zajištěním dopravy v Polsku, pak jeho řešitelem budou naši polští partneři. LK k dnešnímu dni nemá od KD a UMWD o žádném problému informaci."

A ještě tentýž den 12:47:

"Věcná podstata obav mi je dobře známá. A protože si myslím, že může být opodstatněná, tak jsem osobně problematiku diskutoval již před cca rokem s UMWD, dále příslušnými odborníky na ČD a SŽDC.
Od ÚMWD jsem byl na přímý dotaz opakovaně ubezpečen, že se o téma nemám zajímat, že vše zajistí. A to dělám. Stejný názor jsem vyslechl i od ostatních partnerů s tím, že problematika je daleko složitější, má dopady na přeshraniční dopravu v celém Polsku i na vozy 810.
Bohužel jsou lidé, kteří i před dobrou radu, že nejlepším řešením je mlčet, tyto rady nepochopili včas."

Nezbývá než poněkud jedovatě dodat, že p. Blažek se zřejmě řídil nejlepším řešením, které sám sobě doporučil, a tam, kde měl jednat, moudře mlčel.

Nicméně důležité nejsou úmysly, ale výsledky. Takže uvidíme příští neděli.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 6-2008
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 18:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto mi přišlo dnes jako odpověď od KD na dotaz, z jakého důvodu nebudou vlaky provozovány:

„Połączenia pomiędzy Szklarską Porębą Górną a Libercem organizuje Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego oraz Kraj Liberecki. Nie mamy żadnej oficjalnej informacji od organizatorów przewozów o zawieszeniu połączeń. KD są gotowe je uruchomić i realizować.“

www.atlasvozu.cz
Szklarska?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.141.10
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 19:15:29    Odkaz na tento příspěvek  

Jaká osmsetdesítka? Pokud vím tak tady jeden "důležitý" přispěvatel psal, že od toho jsou výběrové řízení, aby se tohle vozidlo na kolejích neobjevovalo. Jako příklad uváděl trať 089. Jestli ono nejde o barvu toho motoráku. Žlutočerná je v poho, ale modrá už ne. O to tu jde také.
ráj kolistů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.177.21
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 19:36:46    Odkaz na tento příspěvek  

Pro jednu nepodstatnou regionálku, kde nikdo vlakem nejezdí, tolik povyku. Prospěšnější by bylo vytrhat, zaasfaltovat a udělat běžeckou stopu nebo cyklostezku. To by mělo daleko větší význam, než bezvýznamně hoblovat koleje a vozit vzduch... Polák, ten už to pochopil.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 21:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z technicko-provozních důvodů na straně polského dopravce Koleje Dolnośląskie jsou všechny mezistátní spoje do odvolání v uvedeném úseku odřeknuty bez náhrady.
KD są gotowe je uruchomić i realizować.

Řekl bych, že takhle pěkně v kostce je popsána samotná podstata problému [happy]. No a u třetí zúčastněné strany je to zřejmě (jak správně napsáno) politikaření kolem barvy vozidel, což počet možných řešení dále snižuje. Hele, a pojede teda aspoň ten hogofogo vlak se soudruhem Sobotkou? [biggrin]

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Starý Vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.49.205
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 21:45:28    Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
"Ukázkový koncert hlouposti..... "
Ale kdepak, pane. Jen příspěvek do diskuze k problému zastavení dopravy na trati do Polska. Je to pouze názor, podložený sem tam nějakou zkušeností právě s Poláky-viz peážní trať přes Porajov. Tak si nemyslím, že mám patent na rozum, Vy ano?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 22:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

https://www.kolejedolnoslaskie.eu/pl/aktualno%C5%9Bci/komunikat-d otycz%C4%85cy-po%C5%82acze%C5%84-harrachov-szklarska-por%C4%99ba- g%C3%B3rna.html

Je zjevné, že v KD snad vůbec nemají ponětí, o čem je řeč.
Věřím, že každý z Vás, kdo je zaměstnán u dopravce a přichází do styku s tvorbou "předpisové základny" a pojem SMS si nutně nespojuje jen s výdobytkem zásadně bezdrátové komunikace, ví, že každý dopravce, jenž je nositelem osvědčení dopravce (obou částí), musí řádně a bezodkladně oznamovat bezpečnostnímu orgánu mj. změny v oblasti používaných drážních vozidel (u nás uvedením typu vozidla, nikoliv pak konkrétního kusu) - ergo KD by se o problému dozvěděly od předsedy UTK tak, jako tak, protože by mu provozování těchto drážních vozidel musely oznámit samy (transpozice směrnice EP a Rady 2004/49/ES u nás i v Polsku identická).
Místo, aby se pořád spekulovalo o MPU (ano, před dvaceti lety to šlo, protože žádné veřejnoprávní přivolení se dráze na užívání vozidel v Polsku nevydávalo, dráha si to prostě řešila zcela autonomně, bez účasti jiných orgánů veřejné moci a subjektů - proto si mohla do MPU v klidu napsat, že do Międzylesie může třeba 742), tak by se měla začít prosazovat změna mezinárodní smlouvy mezi ČR a PL dle smlouvy mezi SRN a PL. Jistě, předpokladem je notifikace Evropské komisi, nicméně i tato v minulosti označila uvedené řešení za vzor dobré praxe - a samotná příprava smlouvy by byla prostá, a to s ohledem na fungující režim mezi Polskem a SRN.
Druhou věcí je to, co udělá se stávající úpravou technická část IV. železničního balíčku.
Pomohlo by to jistě všem...
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 00:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

technická část IV. železničního balíčku

"Hmotnost pro schválení požadované dokumentace nesmí být nižší, než hmotnost schvalovaného vozidla"? [happy]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 07:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polska strona MPG - Dolnośląska Służba Dróg i Kolei zadeklarowała gotowość do usunięcia tego zapisu
Bohužel zúčastnění nepochopili, že Dráha už není nad zákon a je úplně jedno, co bude nasunuto nebo usunuto do smlouvy dvou firem, pokud to není v souladu se zákonem. Přitom je v ustawie o transporcie kolejowym přesně napsané (článek 23.2b), co je potřeba doložit pro vozidlo schválené v jiné zemi EU a není to nic tak složitého, aby se to nedalo za víc jak rok!!! stihnout - pokud by se Dráha samolibě nepovažovala za nikoli bohorovnou, ale dokonce Bohu nadřazenou. Jít na to na poslední chvíli oklikou přes analýzu bezpečnosti (Common Safety Method - CSM) podle nařízení EK č. 402/2013 je sice možné, ale jednak samotná správa o posouzení rizik přístup neumožňuje (nenahrazuje postup podle Art. 23.2b Ustawy o transporcie kolejowym), jednak musí být ("mělo by být") v případě štádlerů identifikováno v takové zprávě riziko kolize s přídržnicí (dvě vykolejení na 036, po kterých zde byla přídržnice demontována).
No ale aspoň se už konečně začíná něco dít (i když zimní sezóna je pravděpodobně kvůli niemandům v háji).

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Szklarska?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.237.88
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 08:03:58    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pan Hádek jakožto kovaný odborník, který po celou dobu maloval čerta na zeď, jistě najde alternativu. Čerti sice přijdou, ale bez Mikuláše a košíku s dárky v podobě přímých vlaků na druhou stranu Krkonoš. Je to průser a ostuda! Máslo na hlavě, ale mají všichni.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 08:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máslo na hlavě, ale mají všichni.

Jako kdo?!

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 08:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tu nechápu několik věcí.
1) Sice jsou v ČD lemplové co nedokázali včas schválit Stadlera pro Polsko, ale co druhá strana? To KD nezajímalo jestli to ČD stihnou? A proč se tváří jako, že se nic neděje a o ničem neví? Je to i jejich zájem ne? Navíc k nám jezdí víc Poláků než do PL Čechů.

2) KORID to taky nevěděl dostatečně dopředu a nezajímal se jak to se schvalováním vypadá? Nemohl objednávku v nouzi přehodit zpět na GW nebo aspoň na ČD810? To snad jde ne?

3) Že o tom nic není ani na iidol.cz? To hlavy pomazané chtějí ututlat?
ČD to zpackali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 66.249.81.154
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 10:09:34    Odkaz na tento příspěvek  

ČD zase ukazaly, co umi...
Kez by si to vzali k srdci lokalni politici, a zacali vic tlacit na pripravu vyberek namisto primyho zadavani slavny Cerny Dire. Casu do 2019 uz zase tolik neni...
A propos, i znali novinari by mohli pomoct
kverulant
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.187.230
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 10:28:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dělá to na mne dojem , že to je projeté všemi subjekty. To nemohl objednavatel dát do podmínek , že dopravce zajistí závazek schválenými vozidly pro provoz v PL. ? A pokud nezajistí , zaplatí smluvní pokutu ve výši takové a takové...
Za toto by měl někdo zaplatit. Ztrátou svého pracovního místa.
Petrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 10:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevite nekdo jak jezdi mn do novyho mesta jestli teda jezdi?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7270
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 10:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, až se v tomhle státě lidi naučej mluvit za sebe, a ne jen anonymně vykřikovat, a ještě kultivovanému projevu a pravopisu, tak se možná dostanem na úroveň první republiky.[lol]
lupinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 11:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 12:16:08    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov 7270: Ano, na úroveň zákulisní politiky Velké pětky, lihových, benzínových, uhelných a jiných afér, zbytkových velkostatků, kšeftů kolem volby presidenta Beneše, uzákoněných kartelů a vlivu kmotrů ze Živnobanky ... Nebuď naivní, neděje se nic nového pod sluncem.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 14:16:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "T_._H_." = 2520:
"No ale aspoň se už konečně začíná něco dít (i když zimní sezóna je pravděpodobně kvůli niemandům v háji)."
Já bych to příliš černě neviděl, protože "máslo na hlavě" mají všechny zúčastněné strany (a "papaláši" se přitom už určitě těší na příjemný předvánoční "raut", jaký Poláci umějí zorganizovat perfektně a kdykoli) - podstatné je podle mě to poslední souvětí v "Komunikatu", na který upozornil "Wool" ve svém příspěvku č. 1364 = cituji:
"... Dále se na návrh společnosti Koleje Dolnośląskie S.A. zaslaný společnosti PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. uskuteční dne 4. prosince ve Varšavě společné posouzení rizika vjezdu vozidel řady 840 do stanice Szklarska Poręba Górna, jehož se zúčastní příslušné složky společností PKP PLK, KD za účasti zástupců Českých drah."
- myslím, že nikdo nebude chtít mít "z ostudy kabát" zbytečně příliš velký (= větší, než jakému se stejně už zjevně nevyhne), takže se nějak dohodnou = tipuji, že asi nejspíše na tom, že z Polska do Harrachova bude v zimní sezóně jezdit polské vozidlo (SA 134), a na jaře příštího roku, až sejde sníh aspoň v rizikových místech mezi Harrachovem a Szklarskou Porębou Górnou udělají zkušební jízdy "Stadlerů" a trať případně v potřebném rozsahu upraví, aby tam jejich provoz mohl být regulérně povolen v souladu s platnou legislativou. Tradiční vnitropolské souboje mezi vojvodstvími a centrem a vzájemná "házení si klacků pod nohy" bych tentokrát rozhodně příliš neočekával.
Kolik tam vlastně aktuálně je těch skutečně rizikových míst? Vždyť v tom úseku snad přece ani nejsou oblouky tak malých poloměrů, aby v nich musely být přídržnice - nebo se mýlím?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.191.248
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 17:19:48    Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD: Pokud si dobře pamatuju, tak dle nějakého zákona/vyhlášky/nařízení musí být v Polsku přídržnice u všech oblouků o poloměru 250 m a méně. Znalí mě jistě doplní/opraví.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2521
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 19:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přídržnice je prakticky v půlce oblouků (polský předpis je v tomto daleko přísnější), ale to je problém až v druhé řadě - především jde o vysrání se na schválení podle zákona o drážní dopravě, kde to bude záležet na UTK, co bude požadovat a jak dlouho mu to bude trvat (což se vůbec nedá predikovat). Ono je na tom totiž pořád vidět nepochopení - chtějí jednat s PLK o vjezdu do Poręby (a od DSDiK mají příslib "usunęcia" z MPU [happy] ), ale nikde tam není UTK, o který tu jde v první řadě. Je to marný.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
sklarskabus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.229
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 22:15:43    Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, všicni si hrají na svém písečku,a pak se divme že je dráha vnímána jak je. Autobus prostě jede a neřeší se nic.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7609
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 00:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dráha samolibě nepovažovala za nikoli bohorovnou, ale dokonce Bohu nadřazenou.

Sranda je, že v polských diskuzích se za viníka většinově považuje KD.[wink]
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3742
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já v tom stále vidím typický šprajc katolických Poláků. Oni sice správně nechtějí, aby se k nim nekontrolovatelně dostávali ilegální muslimští migranti bůhvíodkud. Ale nemají zájem ani o přeshraniční styky s námi, většinou "nevěřícími" Čechy. Takže pořád vymýšlejí nějaké překážky bránící tomu, aby Poláci bezproblémově jezdili k nám a čeští výletníci zase k nim. Asi by to mohlo ohrozit jejich zapšklou katolickou ideologii. Ten polský katolický izolacionismus pak bohužel odnášejí jak naši, tak polští neškodní turisté a lyžaři, kteří by mohli povzbudit ekonomiku v příhraničních oblastech - ale o to nemí zájem (katol.církvi, provázané s polským státem, by to prachy nepřineslo).
Buzerace našich turistů od polských pohraničníků aj. orgánů pokračovala ještě hluboko po 1989, až do dob krátce před "Schengenem" - je to asi součást polské nátury. Přátelství mezi našimi sousedními slovanskými národy to ale neprospívá.
Starý Vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.49.205
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:51:39    Odkaz na tento příspěvek  

sklarskabus: A pokud autobus jede podle zveřejněného jízdního řádu, platí za použití dopravní cesty jen v úsecích, kde se vybírá mýto (v některých státech ani to ne). Silniční daň v ČR neplatí.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 10:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel - Míra absurdity tvého argumentu je přinejmenším stejná, jako kdybych řekl, že původ celého problému spočívá v tom, že se bratři Čech a Lech rozešli, přičemž jeden skončil na Řípu a druhý se se svou družinou jal osídlovat území mezi Odrou, Vislou a Bugem. Případně by se dalo hovořit také o tom, že problém s vozidly vyvstal po manželských neshodách Doubravky a Měška I.
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 11:21:04    Odkaz na tento příspěvek  

Wool 1365: To už jsme si zvykli, že Ozubené Kolo tady ve vztahu ke katolické církvi funguje jako Cato starší v římském senátě... Cato chtěl zničit Kartágo, Cogwheel má zřejmě za to, že Ecclesia Romana delenda est... [biggrin]
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3168
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 11:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hank: Já sem chtěl napsat, ať si pan Cogwheel strčí hlavu do mísy, spláchne a až se trošku probere, ať si přečte co vůbec napsal, ale dá se to říct i slušněji, tedy slovy která jste použil [rofl]

Pár obrázků ode mne...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Já v tom stále vidím typický šprajc katolických Poláků
Vy jste totiž unikátní magor. Ale jo, někoho to prostě baví, hledat v obyčejném lemplovství a nýmandství různá spiknutí a záměrné kroky. Neškodné bláznovství, jen občas obtěžující.

Mimochodem, už jste četli magazín Kraj? [happy]
To vám je krásná propaganda:
"Díky novému přímému vlakovému spojení mezi Libercem a Szklarskou Porębou můžeme konečně svobodně začít objevovat Perlu Krkonoš, jak bývá Szklarska Poręba často nazývána." No jo, to jsme doteď nemohli... ale že to tam teda mám prochozené křížem krážem? Nesvobodně, asi.
"Přímé vlaky z Liberce končí na nádraží Szklarska Poręba Górna, kde můžete buď ihned přestoupit na navazující spoje do Jelenie Gory nebo až do Wroclawi" Stačí se podívat do jízdního řádu - "ihned" znamená 40 minut čekání, okamžitý přestup skončí právě se začátkem nového GVD.
"To kouzelně zastrčené pekařství Górska pana Raźny je už úplně pro všechny" Když už dělám (placenou?) propagandu, aspoň bych se mohl naučit ta polská jména skloňovat.
"Odměnou za náročný výstup vám ale bude návštěva vodopádu Kamieńczyk, zdaleka nejvyššího vodopádu v české i polské části Krkonoš" Wodospad Kamieńczyka samozřejmě není odměnou za výstup na Szrenicu, je to k němu kilák od hlavní silnice nenáročnou procházkou - dotyčný holt jen něco vygooglil, aby si zasloužil svůj groš...

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. [ok] On má totiž pan Gogwheel nějaký mindráček vůči všemu katolickému a vidí církev i tam kde není [lol] Ale buďme tolerantní. Já jakožto katolík se nad tím jen pobavím [biggrin]

Upozornění: Tento příspěvek není určen pro uživatele s IP adresou 217.66.178.124 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek [pozor]
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.191.248
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:20:29    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Dovolím si vás doplnit:
"pyšní se také nejdelším jednokolejným tunelem v ČR, když Polubenský tunel měří 940 metrů"
Nejdelší jednokolejný tunel v ČR je Březenský nedaleko Chomutova, má 1758 m a byl zprovozněn v roce 2007.
Kozelka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.47.102
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:30:22    Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz: dá se cestovat z Harrachova do Szklarske Poreby za Eura,nebo jen za Zloté? Na kolik vyjde cesta tam i zpět? Děkuli.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7300
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Web GJW Regio vám to řekne, tam lze za CZK či zloté, zpět jen za zloté nebo ¨třeba na jízdenku Libnet+, dnes Euro Nysa nebo tak podobně.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10441
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Nejdelší jednokolejný tunel v ČR je Březenský nedaleko Chomutova, má 1758 m a byl zprovozněn v roce 2007...
...přičemž jen o malý fous překonal špičácký tunel, takže ani před tímto rokem nebyl kořenovský nejdelší.
Kořenovský má bezesporný primát ve výškovém rozdílu mezi portály, to jo.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.191.248
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 13:27:22    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: ...přičemž jen o malý fous překonal špičácký tunel, takže ani před tímto rokem nebyl kořenovský nejdelší.
K Polubenskému tunelu se vždy dodávalo stavebně jednokolejný, aby mohl být ten nejdelší v ČR. Ten pod Špičákem je totiž stavebně dvoukolejný (přestože tam druhá kolej nikdy nebyla a dnes by ani být nemohla) [happy]
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.191.248
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 14:26:29    Odkaz na tento příspěvek  

ČD na webu upravily důvod výluky - vypadlo "na straně polského dopravce Koleje Dolnośląskie"
zyx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.99.118.6
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 14:53:03    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov 7270: a ještě kultivovanému projevu a pravopisu

Ano dusledky preference formy pred obsahem se v tomto state projevuje stale a bohuzel dosti zavaznym zpusobem

kverulant 2015-12-03T10:28:26 že dopravce zajistí závazek schválenými vozidly pro provoz v PL

To by Vam UOHS shodil a rekl bych ze i opravnene, protoze neobjednavate vozidla ale sluzbu, tedy neopravnenym rozsahem omezujete soutezici. S cim tam bude jezdit dopravce a jak si zajisti, ze tam bude jezdit leglane je treba nechat na dopravci. Ze ale sluzbu (kvalitativne popsanou) nebude napr. vykonavat draznimi vozidly, to samozrejme pokutovat muzete.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10444
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 15:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: se vždy dodávalo stavebně jednokolejný, aby mohl být ten nej...
Jo, to mi připomíná, jak se už nevím kde pro podobné účely "zatřídily" Vinohradské tunely jako jeden šestikolejný třítubusový tunel...
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 15:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by Vam UOHS shodil a rekl bych ze i opravnene, protoze neobjednavate vozidla ale sluzbu, tedy neopravnenym rozsahem omezujete soutezici.

Já si to nemyslím. To , že si například dáte do smlouvy , že práci budou vykonávat plně kvalifikovaní zaměstnanci vašeho dodavatele a rozsah kvalifikace je stanoven právními předpisy ČR je zcela běžně používaná formulka.
Řešíme linku na území PL...takže požadavek , že služba bude realizována vozidly , která budou schválená k provozu na PL je též zcela legitimní.
Ano , kdyby vypisovatel soutěže dal do podmínek výběrového řízení na zajištění linky Praha-Tanvald, že vozidla musí být schválená pro provoz na území PL , poté souhlas.

Jinak bych se chtěl některým z vás omluvit za vaše tvrdé komentáře na adresu koordinátora/ČD. Měli jste pravdu. Navíc si myslím , že koordinátor/ČD měl být připraven i na situaci (vzhledem ke zkušenostem z minula) , že Stadlery schváleny nebudou. Dát do přehledu výluk zprávu , že do konce března se nevyjede , může jenom idiot.

Připomíná mi to provozovatele koupaliště , který by rozhodl jej uzavřít od června do září.
zyx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.99.118.6
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 15:24:03    Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD 2015-12-03T14:16:29: Domnivam se, ze pripad "Harrachov - SPG" je u CD a.s. stejnym pripadem jako "peaz D.Zleb - B.Schandau - D.Poustevna": na zactaku sline reci navenek i dovnitr, ale naprosto zadna uprimna snaha cokoli resit pri priprave a pak to jen narychlo uhasit i za neprimerenou cenu. Tak bych si tipnul, ze s nasazenim polskych vozidel budete mit pravdu.

T.H. To vám je krásná propaganda

Stale nerozumim, proc se narky dozvidam zde, kdyz PR schopnosti vlastnika GWT jsou minimalne srovnatelne jako schopnosti CD. Proc jsme podobne "propagacni" clanky necetli uz pred nekolika lety?
zyx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.99.118.6
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 15:34:05    Odkaz na tento příspěvek  

Narozenej: To , že si například dáte do smlouvy , že práci budou vykonávat plně kvalifikovaní zaměstnanci vašeho dodavatele a rozsah kvalifikace je stanoven právními předpisy ČR je zcela běžně používaná formulka.

Nerozporuji, ze se toto pouziva a to pomerne casto. Bohuzel take vim, ze UOHS shodil jako neopravnene i relevantni kvalitativni pozadavky presne odpovidajici mezinarodnim normam, coz je dle zakona o verejenych zakazkach prioritni pramen specifikaci. Proc to ale UOHS dela, to mohu jen spekulovat.}
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 15:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že koordinátor/ČD měl být připraven i na situaci (vzhledem ke zkušenostem z minula), že Stadlery schváleny nebudou

Však byli - papalášský vlak by ještě projel (dřív, než by UTK zaregistroval, co že to přijelo za vozidlo) a pozdější "překvapivé" zastavení provozu by přece byla jasná vina "poláků".
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 15:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zyx: proc se narky dozvidam zde, kdyz PR schopnosti vlastnika GWT jsou minimalne srovnatelne jako schopnosti CD
Protože to tu na spor GWT vs. ČD snaží otočit akorát jeden trouba z konce abecedy. Já cituju z "magazínu" Libereckého kraje.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu