K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 09. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 09. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tupec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.30.1
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 14:54:55    Odkaz na tento příspěvek  

O co vlastně místním zastáncům GWTR jde ? Vždyť se bude jezdit přímo a bez přestupu a navíc s moderním vozidlem !!! Pokud zdejší brigádníci GWTR brečí, že přijdou o linku, tak na jednu stranu to stejné vyklizení pozic čeká ČD u Šumavských lokálek které i tak GWTR získala za pochybných okolností. Prostě zdejší argumenty skupiny všechnošpatně mi přijdou na hlavu [ko]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 17:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oťas - máte recht, ještě jste vlastně vysoutěžili autobusy, což byl takový průser (tak průhledná malá domů pro jistého dopravce, že to řešila nejen krajská opozice, ale i ÚOHS), že na to můžete být právem hrdi.

Wool: rozhodně mi nepřísluší nějaké zásluhy na znovuzprovoznění (i když jsme kvůli tomu seděli v Joanittów 13 už někdy v roce 2007) - jestli se tu má v této souvislosti nějaké jméno zmínit, tak nejspíše pan Andrzej Łoś. Ale to tupounům stejně nic neřekne, je to jen házení perel sviním.

Za provozní oblast,která se tu diskutuje,je odpovědný dopravce ... LK k dnešnímu dni nemá od KD a UMWD o žádném problému informaci
Přeloženo do češtiny: niemandi si při své mizivé odborné erudici jako obvykle nechali navěšet bulíky na nos a 13.12. se budou tvářit, jako když jim spadly hračky do kanálu, tlemit se na Sobotku v Karose [happy] a vymlouvat se na KD a UMWD...
Bohužel jsou lidé, kteří i před dobrou radu, že nejlepším řešením je mlčet, tyto rady nepochopili včas
No jo, ono to asi chtělo teď ještě mlčet a nechat v tom "odborníky" vyráchat až v druhé polovině prosince okamžitým zastavením právě se rozběhnuvšího provozu zásahem shora, ale nejsem zas taková svině (a hlavně mi na té trati záleží, narozdíl od sběratele funkcí). Teď je ještě pořád nějaká mizivá šance s tím něco udělat, jen to holt ztroskotává na neschopnosti.

Vždyť se bude jezdit přímo a bez přestupu a navíc s moderním vozidlem !!!
Pravděpodobně nebude (Spolek Všechnošpatně totiž přece proloboval do polské legislativy zákon o železniční dopravě, ale kdyby se o tom mlčelo, tak by si toho určitě nikdo nevšiml) a o to právě jde. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Tak si flusněte a uvidíme, kdo je na hlavu.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
lupa_nepolisini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2014
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 17:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak pánové - kam podáme žalobu? Podkladů tady máme dost, co říkáte? [lol] a taky odtajněných nicků - už víme - kdo je kdo - - - [crazy] notabene kdo za co může také..... Flusám si a jsem na hlavu ...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 20:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o názorech KORIDu versus brigádníků GWTR

Psal jsem zde poměrně dávno, že mi je úplně ukradené, kdo tam bude jezdit. Pouze jsem upozorňoval na to, že ČD už dokázali, že to neumí. Vzpomeňte si na nedodržování nasazení souprav (které jste si smluvně ani nedokázali pohlídat) a přesto takovému dopravci přímo do náruče cpete dopravu, o kterou ani nestojí. Jestli je tedy někdo zaujatý pro jednoho dopravce, jste to vy na Koridu.

Vždyť se bude jezdit přímo a bez přestupu a navíc s moderním vozidlem !!!

O přímé vlaky vám jde jen jak se vám to hodí. Když jezdily vlaky Dresden - Tanvald, s úspěchem jste je zrušili. Ale teď čeká 200 tis. lidí na přímé spojení, proto je přímá vozba důležitá. Osobně proti ní nic nemám a vítal bych jí, pokud by vše na ní bylo připraveno. Vy jste byli upozorněni na všechna rizika, ale jsou vám úplně u prdele, protože na to upozornil nejhorší spolek ze všech s názvem všechnošpatně.

tak na jednu stranu to stejné vyklizení pozic čeká ČD u Šumavských lokálek které i tak GWTR získala za pochybných okolností

Tam se děje úplně něco jiného a nechápu, jak můžete míchat absolutně různé věci. Hlavně náš spolek všechnošpatně vůbec nehájí vozbu na šumavských lokálkách.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.189.45
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 20:26:34    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blažek: Díky za obsáhlou odpověď. Bohužel po přečtení vašeho příspěvku mám velmi vážné obavy o provoz na trati Harrahov - Szklarska Poręba Górna od 13. prosince dále...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 07:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O přímé vlaky vám jde jen jak se vám to hodí. Když jezdily vlaky Dresden - Tanvald, s úspěchem jste je zrušili.
Á, studio Kolovrátek uvádí reprízu filmu "Jak zlý KORID spojení Dresden - Tanvald zrušil", to tu dlouho nebylo...
Krátké shrnutí faktů:
- výchozím předpokladem je, že není k dispozici vozidlo, které by mohlo jet celou štreku Dresden - Harrachov (protože Desiro na zubačku nemůže)
- a tak tedy je nutné zvolit přestup buď v Liberci (pro jednotlivce až desítky lidí), nebo v Tanvaldu (pro desítky až stovky lidí)
- k tomu je potřeba přičíst, že smluvně je vlak vedený mimo JHŽ Desirem pro kraj dražší a způsobuje komplikace v obězích souprav (které pak na jednom či druhém konci chybí pro posílení standardních vlaků linky L1 - mimochodem, "úkol" řešit oběhy byl taky připomínám ze zdejšího spolku diskutujících a zcela právem)

A tak bylo zvoleno řešení s přestupy v Liberci, ale opět je potřeba v duchu hesla "Všechno špatně!" to omlátit KORIDu o čumák, protože racionální argumenty šototeroristé nevidí, neslyší a nechápou!
Není to o tom, že bychom se my nezamýšleli nad různými možnostmi a názory - naopak je zde vidět, že druhá skupina musí a priori odmítnout jakékoliv řešení a demagogicky jej označit jako zhoršení stavu.

Psal jsem zde poměrně dávno, že mi je úplně ukradené, kdo tam bude jezdit. Pouze jsem upozorňoval na to, že ČD už dokázali, že to neumí. Vzpomeňte si na nedodržování nasazení souprav (které jste si smluvně ani nedokázali pohlídat) a přesto takovému dopravci přímo do náruče cpete dopravu, o kterou ani nestojí.
Takže speciálně pro Vás:
Když něco nešlo před pěti lety, má se kraj chovat jako uražené dítě a už to nikdy nechtít? V tom případě by už v LK dávno přestaly jezdit všude vlaky, protože "Nejde to!" je typická odpověď pro Matku dráhu bez ohledu na to, zda je to reprodukováno ČD nebo SŽDC".)

Problémy s ČD nemusíte nikomu připomínat. Podkladů pro soudy bylo připravováno mraky.
Není ale pravdou, že nasazení souprav není smluvně ošetřeno. Naopak to ošetřeno je, podléhá to sankcím a je smutnou ukázkou dopravce, že se radši bude soudit o výpočet sankcí místo toho, aby se zaměřil na kvalitu a komfort pro cestující.

To, že jste nedokázal pochopit ani na desátý pokus důvod prodloužení vlaků přes kopec, už neovlivníme. Argumentů uvedl Pavel Blažek hodně a kromě subjektivního štěkání na "zlou modrou", které patří spíše do hospody, jsem ještě neviděl argument, proč by to kraj neměl požadovat. (A takovým argumentem nejsou ani zde citované překážky, protože ty jsou od toho, aby se překonaly a ne od toho, aby posloužily Matičce dráze jako obvyklá výmluva k §1.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 12:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panove to je opravdu smutne, jak vypada diskuse v tomto vlaknu [sad] To se opravdu ti lide tolik nenavidi ze se tu musi nekolik dnu verejne poblejvat?

No nic, davam text dvou clanku - zde prvni.

Cesta vlakem přes Harrachov bude pohodlnější už tuto zimu
30.10.2015 Evropské noviny str. 8 Prezentace
(sždc) Konkurence
Ani podzimní sychravé počasí nezastavilo stavební činnost na řadě železničních tratí, ty horské nevyjímaje. Dokazuje to i výluka mezi Kořenovem a polskou stanicí Szklarska Poreba Górna, kterou Správa železniční dopravní cesty využila hned ke dvěma investičním akcím.

Důvodem několikaměsíčního přerušení provozu, které skončí 19. listopadu, je rekonstrukce Harrachovského tunelu. Jde zejména o odstranění problémů, které má na svědomí podzemní voda. Její průsaky způsobovaly postupné odpadání částí ostění z 60. let minulého století, v celém tunelu pak docházelo k vytváření mohutných „ledopádů“.
Stavbaři se zaměřili také na nedaleký čtyřdílný most přes řeku Jizeru, který je dlouhý 116 metrů a nachází se až 25 metrů nad terénem. Práce zahrnují zesílení těch ocelových prvků, které buď z důvodu únosnosti, nebo korozního oslabení nevyhovují současným provozním podmínkám. Kvůli plánovanému zvýšení rychlosti a vytvoření tzv. bezstykové koleje se provádí také rekonstrukce mostovky. Dále dochází k položení nových mostnic, repasi a doplnění ocelových podlah a rekonstrukci zábradlí. Celá ocelová konstrukce se opatří novým protikorozním nátěrem.
Součástí projektu je také usměrnění vody v přilehlém hlubokém skalním zářezu, kde v zimních měsících docházelo k trvalému zalednění, které zasahovalo až do traťového profilu. Předmětem prací je i rekonstrukce železničního svršku, dřevěné pražce budou nahrazeny ocelovými ve tvaru písmene Y. Kolej bude stejně jako na mostě bezstyková, což se projeví klidnější jízdou vlaků. Stávající traťová rychlost 50 km/h se po ukončení stavby zvýší až na 60 km/h.

VÝHYBNA PRO PŘÍMÉ VLAKY DO POLSKA

V září pak Správa železniční dopravní cesty zahájila práce na vybudování výhybny Harrachov. Její zřízení je nezbytným krokem pro naplnění dopravního modelu Libereckého kraje na trati Liberec - Tanvald s pokračováním vybraných vlaků dále ve směru do Harrachova a Polska. Právě Harrachov, který se nachází v těsné blízkosti státní hranice, je svou polohou uprostřed mezi stanicemi Tanvald a Szklarska Poreba Górna nejvhodnějším místem pro křižování přímých vlaků, které už od poloviny prosince začnou jezdit na celé trase z Liberce až do Szklarske Poreby.
Modernizace harrachovské dopravny spočívá v částečné výměně železničního svršku a zároveň zlepšení parametrů železničního spodku. Nové samovratné výhybky, které známe například z tramvajových tratí, budou vzhledem k nadmořské výšce 740 m n. m. vybaveny elektrickým ohřevem. U každé ze dvou kolejí vznikne 110 metrů dlouhé vnější nástupiště, před nepřízní počasí ochrání cestující nový dřevěný přístřešek. Kromě toho dojde k obnově orientačního systému a úpravám osvětlení, přístup k vlakům bude bezbariérový. Akce bude dokončená ještě před začátkem letošní zimy, a tak přínosy celého projektu ocení cestující, kteří se vydají po této turisticky oblíbené trati již za pár měsíců.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 12:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zde druhý:

Zubačka bude mít novou atrakci
31.10.2015 Právo str. 15 region čechy
Ludmila Žlábková Konkurence
Téměř tři desetiletí opuštěná a chátrající budova bývalé výtopny parních lokomotiv na nádraží v Horním Kořenově v Jizerských horách se probouzí k novému životu. Obnova historického areálu, která přijde na 17 miliónů, začala počátkem podzimu.

Ačkoliv by se do výtopny už v květnu příštího roku měli podívat první návštěvníci, zatím tu ční obnažené obvodové zdi, jež postupně doplňuje dřevěná stavba, která vrátí objektu podobu z doby výstavby v roce 1902. „Až do 70. let sloužila dřívější výtopna jako dílny, později tu byly odstaveny lokomotivy. Dne 5. ledna 1987 se však pod náporem sněhu zřítila střecha. Nejen že část strojů poničila, ale budova byla navíc ponechána svému osudu a od té chvíle už pouze chátrala a zarůstala náletovými dřevinami,“ připomněl okamžik zkázy Petr Prokeš ze Železniční společnosti Tanvald.
Ta na trati provozuje během letní sezony výletní jízdy zubačkou a na kořenovském nádraží otevřela v roce 2008 muzeum ozubnicové dráhy. To se nyní rozšíří právě o prostory výtopny.
„Prohlídka začne ve stávajících prostorách expozice v nádražní budově a poté bude pokračovat prohlídkou lokomotiv v topírně. Ta by po opravě měla být víceúčelová, budou tam i výstavy a návštěvníci uvidí ozubnicové lokomotivy v autentickém prostředí,“ prozradil Prokeš.
Trápí ho trochu časový limit. Stavba je spolufinancována prostřednictvím norských fondů a ty nabraly zpoždění. „Začali jsme po prázdninách a stavba musí být hotova do 31. března,“ řekl.
Členové spolku usilovali o získání objektu dlouho. „Stavba je nádherná. Bylo nám jí líto, navíc nemáme zázemí pro naše unikátní ozubnicové lokomotivy a další historická vozidla, která tak dosud musela stát na nádraží v Tanvaldu. I proto jsme připravili projekt na její opravu. Po dokončení se sem vejde sedm až osm strojů,“ dodal Prokeš.
Od prvního nápadu k realizaci to však byla dlouhá cesta. Projekt sice spatřil světlo světa už v roce 2009, ale žádost o dotaci na regionální operační program byla neúspěšná. Podařilo se ale odkoupit torzo objektu od Správy železniční dopravní cesty i pozemek pod výtopnou od Českých drah, když uspěla žádost na spolufinancování z norských fondů. Ozubnicová trať z Tanvaldu do Harrachova, na které železniční stanice Horní Kořenov leží, byla roku 1992 prohlášená kulturní památkou, a to včetně mostů, tunelu a souvisejících budov. Dvanáctikilometrová železnice je díky svému úseku, kde je třeba zdolat až 58 promile stoupání, nestrmější tratí v Česku.

***

Muzeum ozubnicové dráhy se rozšíří o prostory, kde budou lokomotivy

Foto popis| Kořenovská výtopna na začátku rekonstrukce.
Foto autor| Foto PRÁVO - Ludmila Žlábková

Regionální mutace| Právo - jižní Čechy
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 14:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[kecal] Funguje už na 036 rozhlas z ŽB do Tanvaldu a dávaly se někde tabule? Díky za informaci.

Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - hlaseni.webnode.cz
Nově i na Facebooku -FB: Informační systémy na železnici
035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.10
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 15:16:49    Odkaz na tento příspěvek  

Baresm - Tak první věc 036 je z Liberce do Harrachova a dál Polska. Z ŽB do Tanvaldu je to 035. Tabule jsou akorát samozřejmě v Brodě a v Tanvaldě. Rozhlas funguje na celé trati z ŽB do Tanvaldu.
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 15:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

035: Omluva za překlep a díky za informaci. [ok]

Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - hlaseni.webnode.cz
Nově i na Facebooku -FB: Informační systémy na železnici
LBC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 22:38:58    Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukám, že výluky u DR (DB) se už 80 let dělají furt stejně - natáhnou osvětlení a makají i v noci :
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 09:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkný, mohl bych se zeptat na datum? Jako dokument k situaci před válkou velmi zajímavé.
LBC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 12:43:54    Odkaz na tento příspěvek  

datum - za půl roku to zabrali až do Liberce.
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 14:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díky, jojo, bylo veselo

dělá to na mě dojem, že se připravovaly na transport těžké techniky na bojiště ...
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 16:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LBC: díky za super příspěvek, s dovolením jsem si stáhl a uložil [happy]
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 09:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdy pojede první přímý vlak Reichenberg-Schreiberhau? Bude to v sobotu 12.12. nebo v neděli 13.12? Je možnost se svézt s Bohoušem nebo je to jen vlak pro nadlidi? Díky moc a hezký den!

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
lupa_nepolisini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2014
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 09:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463: pro selevriti[lol]
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 15:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vedlejší produkt procházky Palackého stezkou v minulém týdnu:
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10235
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 19:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MŘ: to byl opravdu dost "vedlejší" produkt - ta stezka v tom místě snad tak vysoko nevystoupá...?
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 22:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale vystoupá, dobře je to z pařezu asi 2 metry nad stezkou[happy].
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 23:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na kousku jo, ale taky jsem tam nebyl straaašně dlouho, sakra, musím zajet někdy domů
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10243
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 23:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tuhle část moc nechodil, tradiční byl spíš úsek Návarov - Jesenný a vlakmo zpátky.
Mnohem víc jsem tam toho najezdil na kole po silnicích.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 19:20:11    Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych jeden dotaz na tvůrce jízdního řádu z KORIDU (pana Pavla Blažka či Ottu Pospíšila).
V pracovních návrzích jízdního řádu byl uveden i zrychlený vlak Os 2613 Liberec - Kořenov, který měl jezdit o letních sobotách (od 18.6. do 1.10.) a byl určen převážně pro přepravu cyklistů se svými jízdními koly. V konečném jízdním řádu SŽDC však tento vlak není uveden. Znamená to, že nakonec jezdit nebude anebo se v jízdním řádu objeví až před létem v nějaké plánované změně jízdního řádu?
Německý internetový vyhledavač spojení tento vlak stále nachází: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/traininfo.exe/dn/324855/160414/5 94622/189026/81?ld=15043&seqnr=7&ident=21.02668043.1446746692&dat e=09.07.16&station_evaId=5400261&station_type=dep&currentReferrer =tp&rt=1&
Děkuji.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 18:59:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z výstavby dopravny Harrachov (stav z dnešního poledne)


PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 19:03:08    Odkaz na tento příspěvek  

A tady je pokračování - výstavba dřevěného přístřešku pro cestující

-------------------------------------


Nové koleje jsou položeny i kousek za Harrachovem směrem ke státní hranici

Valdav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 19:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Harrachov bude tedy dopravna D3 s výhybkami se samovratným přestavníkem?

Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů v TS 441 a 442 PJ Bohumín
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 19:57:01    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, bude to i nadále dopravna D3, výhybky budou vyhřívané se samovratným přestavníkem.
Poděbraďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.19
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 20:17:15    Odkaz na tento příspěvek  

PeM: supr hezké fota.
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 20:25:40    Odkaz na tento příspěvek  

paráda!pěkná reportáž...[ok]
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10286
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 20:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč je na poslední fotce na lichoběžníkové tabulce jednička, když podle plánků má být přednostní směr na 3. kolej? To došlo ke změně...?
Na druhou stranu, pokud by jezdilo všechno (nebo aspoň většina) skrz, tak to takto dává větší smysl - většina lidí v čekárně jede do Tanvaldu, tak ať nemusej přes koleje.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 20:39:50    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Ta jednička na lichoběžníkové tabulce tam je už několik let. Pravděpodobně tedy od nového grafikonu dojde ke změně a bude tam trojka.
Zatím - až se od 20.11. opět začne jezdit z Polska, a nebude se v Harrachově křižovat, budou asi všechny vlaky jezdit po 1.koleji.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 20:45:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě malé doplění: v sešitovém jízdním řádu platném pro GVD 2015/16 mají všechny osobní vlaky z Polska určenou v dopravně Harrachov vjezdovou kolej č.3 a vlaky do Kořenova kolej č.1.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 21:21:43    Odkaz na tento příspěvek  

Oprava: vlaky od Kořenova kolej č.1
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10288
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 21:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM: tak to pak jo.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.5
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 22:15:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. PeM:
V pracovních návrzích jízdního řádu byl uveden i zrychlený vlak Os 2613 Liberec - Kořenov, který měl jezdit o letních sobotách (od 18.6. do 1.10.) a byl určen převážně pro přepravu cyklistů se svými jízdními koly.

Na základě poptávky LK objednal dopravce u SŽDC pro popisovaný cyklovlak zatím trasu pp (ta se neuvádí v zákaznickém JŘ). Dle dohody bude o cyklovlaku pokračovat diskuse s tím, že pokud budou nalezena vhodná vozidla a bude dohoda na financování, pak se trasa zavede od červnové změny JŘ (po které následuje plánované období provozu).

Ad. PeM: Ještě Vám velmi děkuji za pravidelné uveřejňování výborných fotografií dokumentujících změny a provoz na tratích!
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.5
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 22:24:56    Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že téma cyklovlaku zde jistě vyvolá (asi marně doufám korektní) diskusi, napíši ještě několik informací, které jsou podkladem pro rozhodování o jeho (ne)zavedení:

Účelem zvažovaného cyklovlaku je posílení kapacity turistické dopravy v případě, že nebude stačit dostupná kapacita vlaků již uvedených v JŘ 2015/16 a současně nebude nalezeno vhodnější řešení. Zájmem je také vytvořit vazbu od pražského R1148 (Tanvald - příjezd 10:04) směrem do hor. Časově se jedná o pokrytí výrazného týdenního maxima v sobotu dopoledne směrem do hor v hlavní letní sezóně, kdy je kapacita souprav omezována přepravovanými koly.

Pro cyklovlak je nutné nalézt jiná vozidla, která mají dostatečnou kapacitu a zároveň jsou schopna jízdy na ozubnici Tanvald - Kořenov.
Všechny dostupné MV typu Stadler RS-1 jsou v tomto čase (Sp - odjezd kolem 9 hod. z Liberce) nasazeny na výkony (pro GVD 2015/16 je ze strany objednatelů předpokládáno (bude placeno) 15 turnusových Stadlerů s tím, že dopravce bude mít minimálně dva záložní vozy).

Nejzásadnější problémy pro zavedení cyklovlaku:
- financování, resp. pro objednatele přijatelná cena;
- dostupnost vhodné soupravy (přípustnost, kapacita, rychlost) v žádaný čas na správném místě pro cca 15 jízd za rok(!);
- vhodná trasa v úseku Tanvald - Harrachov: komplikací je v žádaný čas praktické vyčerpání kapacity v úseku Kořenov - Harrachov, nemožnost křižování v Dolním Polubném a chybějící nástupiště u druhé dopravní koleje v Desné (vyplývajícím řešením je zřejmě křižování D3 v Desné bez výměny cestujících posilového vlaku a zkrácení cyklovlaku pouze do Kořenova)[sad];
- zpětný návrat soupravy ve směru s již dostatečným pokrytím poptávky s ohledem na přípustné kombinace vozidel dle D40 i kapacitu dráhy.

P.S. Dopravce uváděl jako jeden z možných příkladů využití liberecké 714... [uhoh]
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.5
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 22:32:14    Odkaz na tento příspěvek  

P.S.2:
V současné době snad probíhá aktualizace předpisu D40, jehož návrhy nejsou objednateli přístupné. Proto v tuto chvíli ani nelze říci, jaké řady vozidel a jejich kombinace budou v létě na trati přípustné, přestože jsme se v minulosti opakovaně pokoušeli návrh předpisu D40 k připomínkám získat s tím, že dlouhodobě preferujeme stanovení jednoznačných podmínek přístupnosti vozidel vyjádřených nejlépe souborem technických požadavků pro (pouze) strmý úsek Tanvald - Kořenov (dříve Smržovka - J.D. a Tanvald - Harrachov) a nepodporujeme výčet konkrétních typů vozidel a jejich kombinací. Stávající způsob určení vozidel pro zubačku nemůže z principu postihnout všechny provozní potřeby a (někdy) vyhovuje pouze tomu dopravci, který byl zpracování návrhu předpisu D40 přímo účasten.
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:20:39    Odkaz na tento příspěvek  

Pokouším se přeložit si zdeúřední jazyk do lidštiny...[crazy]

Znamená to, že správce dopravní cesty a dopravce/dopravci drží objednatele dopravy pod krkem tím, že ho nepřipustí k jednání o změnách přechodnosti vozidel a pak ho postaví před hotovou věc s argumentem, že objednanou dopravu nelze z nějaké části zajistit z důvodu (ne)přechodnosti těch vozidel, která jsou k dispozici?

A dále: Když objednatel dopravy platí nějaký rozsah a kvalitu dopravy, nemá právo mluvit do toho, co tam bude jezdit?

A ještě: Dovolují platná pravidla financovat dopravu tím způsobem, že by objednatel nějaká vozidla (spolu)vlastnil - když ne přímo, tak třeba přes nějakou pro tento účel založenou organizaci - aby tím mohl ovlivnit jejich typ a kvalitu?

Jestli tomu dobře rozumím, tak ve hře jsou zájmy několika subjektů - jestli počítám dobře, tak pěti: Libereckého kraje, ČD, KD, SŽDC a Jizerské železnice. Mnoho psů = zajícova smrt... A ten zajíc je cestující veřejnost a její zájem... [smrt] Jestli správně chápu některé zdejší emotivní diskusní výlevy, tak místo aby se hledaly společné zájmy a sestavovaly koalice podle velikosti průniku společných nebo blízkých zájmů, tak si jdou po krku všichni proti všem ... [satan] Kam to tahle společnost dopracovala 25 let po převratě?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6631
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stávající způsob určení vozidel pro zubačku nemůže z principu postihnout všechny provozní potřeby a (někdy) vyhovuje pouze tomu dopravci, který byl zpracování návrhu předpisu D40 přímo účasten.

Není to tak dlouho, co jsem sem vkládal německý předpis pro provoz na strmých tratích.
Co Vám brání si ho přes majoritního dopravce na JD prosadit?

Pro cyklovlak je nutné nalézt jiná vozidla, která mají dostatečnou kapacitu a zároveň jsou schopna jízdy na ozubnici Tanvald - Kořenov.

A co Zubačka? Ta má vše k dispozici.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6632
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam to tahle společnost dopracovala 25 let po převratě?

Přesně tam, kam to voliči chtěli.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.5
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:44:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. hank:
Ano. Ne, má právo. Ano. Škrtněte Jizerské železnice a doplňte UMWD, PKP PLK, DSDiK, GW TR,... Souhlas.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2409
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na základě poptávky LK objednal dopravce u SŽDC pro popisovaný cyklovlak zatím trasu pp (ta se neuvádí v zákaznickém JŘ)
Samozřejmě, že Jediný Správný Dopravce žádnou pp trasu Liberec - Kořenov neobjednal (teda ne že by 10:04 z Tanvaldu nic nejelo... Sv 2695 [happy] ), jen zas navěšel niemandům bulíky na nos, tak si korektně diskutujte o... ničem. Letos v létě bylo obvyklým postupem Dopravce naopak krátit i plánované řazení (nejen) vlaku 2617, proč by tomu napřesrok mělo být (u 2657) jinak?

P.S. Kterými vlaky se v GVD 2016 oficiálně nesvezete, i když pojedou?
Os 2603: v (6) a 24.XII., 5.VII., 28.IX., 28.X., 17.XI., kromě 26.XII. – 2.I., 29.X. Liberec - Smržovka jako Sv
Os 2651: v (6) a (+) od 5.XI. a 13., 19., 20., 24., 25.XII. Kořenov - Harrachov jako Sv
Os 2653: v (6) a (+) od 5.XI. a 13., 19., 20., 24., 25.XII. Desná-Riedl.vila z - Kořenov jako Sv
Os 2659: v (6) a (+) od 5.XI. a 13., 19., 20., 24., 25.XII. Desná-Riedl.vila z - Kořenov jako Sv
Sv 26391: v (X) Liberec (3:29) - Josefův Důl (4:10)
Sv 26392: v (6), (+) a 28. – 30.XII., nejede 24.XII. Smržovka (23:12) - Liberec (23:39)
Sv 26393: v (+) a 2.I., 29.X., nejede 24.XII., 5.VII., 28.X. Liberec (5:05) - Smržovka (5:34)
Sv 26394: nejede v (6)/(7), (7)/(1) a 24./25.XII. – 1./2.I., 28./29.III., 5./6., 6./7.VII., 28./29.IX., 28./29.X., 17./18.XI. Josefův Důl (23:31) - Liberec (0:12)
...něco mezi Tanvaldem a Smržovkou a spousta Sv z Tanvaldu na Riedlovku. Jediný Správný Dopravce žádné cestující nepotřebuje.

jestli počítám dobře, tak pěti: Libereckého kraje, ČD, KD, SŽDC a Jizerské železnice
Jak souvisí KD s úsekem Tanvald - Kořenov a co je to "Jizerská železnice"?
P.S. Nikdo nikomu po krku nejde, jen se tu holt "odborníkům" říkají nepříjemné věci související s jejich (tristní) erudicí, na což reagují značně emotivně.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.5
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 00:00:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Petr Šimral 6631:
Předpis D40 - Co Vám brání si ho přes majoritního dopravce na JD prosadit?
Třeba to, že o aktivitu objednatele vůči předpisu D40 nemá správce infrastruktury ani určení zástupci majoritního dopravce aktivně zájem...

A co Zubačka? Ta má vše k dispozici.
V této věci jsem v minulosti se zástupci Zubačky již vícekrát jednal.

Tehdy ze strany Zubačky panovala obava, že vzhledem k dobrovolnické bázi spolku nejsou personálně schopni zajistit pravidelný provoz.

V poslední době se však na straně objednatele čím dál více diskutuje v obecné rovině otázka, zda je vhodné financovat aktivity, u kterých se zúčastnění starají o negativní publicitu svého sponzora, což se překvapivě týká i některých zaměstnanců dopravců, kterých by se případná spolupráce mohla týkat.
LBC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 00:10:11    Odkaz na tento příspěvek  

PeM - tak koukám, že po 80ti letech se to zas uvádí do tehdejšího stavu ?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6633
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 00:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba to, že o aktivitu objednatele vůči předpisu D40 nemá správce infrastruktury ani určení zástupci majoritního dopravce aktivně zájem...

A to si neumíte prosadit ani takovou prkotinu?

Tehdy ze strany Zubačky panovala obava, že vzhledem k dobrovolnické bázi spolku nejsou personálně schopni zajistit pravidelný provoz.

Ano, na základě jemné poptávky bez určení tomu věřím.

V poslední době se však na straně objednatele čím dál více diskutuje v obecné rovině otázka, zda je vhodné financovat aktivity, u kterých se zúčastnění starají o negativní publicitu svého sponzora, což se překvapivě týká i některých zaměstnanců dopravců, kterých by se případná spolupráce mohla týkat.

Pane Blažek, s odpuštěním: Vy jste V** jak A****. Vy jste nějaký sponzor? Smlouva s ČD má název Sponzorská?

Nezdá se Vám, že už to přeháníte?

Až budete mít cestu do Prahy, dejte vědět, dost rád bych si s Vámi promluvil.

Díky

Petr Šimral
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.5
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 00:22:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Petr Šimral:
To mi podsouváte něco, co jsem neřekl? Já jsem o žádné smlouvě o závazku veřejných služeb snad nepsal, tak si prosím ušetřete hvězdičky.

Jemná poptávka: šlo o konkrétní a opakovanou ústní žádost o předložení cenové nabídky na konkrétní výkony. Co si představujete více?

Až budete mít cestu do Liberce, rád Vás uvidím.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 00:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se však na straně objednatele čím dál více diskutuje v obecné rovině otázka, zda je vhodné financovat aktivity, u kterých se zúčastnění starají o negativní publicitu svého sponzora, což se překvapivě týká i některých zaměstnanců dopravců
Tak to neokecávejte - váš problém tu pozná i nepříliš bystrý a povrchní čtenář. Sběratel funkcí Blažek a jeho ovčáček Pospíšil snad někoho sponzorují? Jenže o vaši negativní publicitu se staráte nejvíc sám a Zubačku pod Jediného Správného Dopravce stejně nedostanete, to je prostě bezpředmětné (vysvětlení i pro P.Š.).

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6634
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 00:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Až budete mít cestu do Liberce, rád Vás uvidím.


Nikoliv, nemám sebemenší důvod navštěvovat vaše sídlo.

Ale v Kořenově nebo v Praze se s Vámi rád potkám.

ad ústní poptávka: od krajského úředníka si rozhodně jako relevantní nepředstavuji ústní poptávku.

Může to být poptávka mailem s naprosto přesným popisem toho, co si objednatel představuje. Aby to šlo taky spočítat a před tím se nad tím zamyslet.

Ústní poptávka neumožňuje komunikaci v rámci firmy a vyžaduje okamžité rozhodnutí. Kdyby jste volal mě, tak by jste slyšel, že k vašemu návrhu nejsem kompetentní rozhodnout, přestože při písemné poptávce by mohla být velmi vysoká šance, že bych nabídku předat mohl.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.5
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 01:03:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Petr Šimral:
Pokud se jako zákazník od oficiální kontaktní osoby jednoho z potenciálních dodavatelů při opakovaném osobním jednání dotazem s podrobným popisem, o co byste měl zájem, opakovaně dozvíte: "Moc se omlouvám, ale z kapacitních důvodů pro Vás nyní nemůžeme zpracovat žádnou cenovou nabídku", pak také platí Vaše představa o tom sednout a vytvořit podrobné písemné zadání a to pak druhé straně vnutit?

Pojďme se vyspat. Na shledanou.
Ostatním se omlouvám za OT [sad].
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.229.173
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 05:59:54    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji Vám pane Blažek za odpověď ohledně situace s cyklovlakem. Uvidíme tedy, jak se jednání vyvinou dál a jestli od června vyjede. Myslím, že mezi cyklisty by o něj určitě zájem byl.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10292
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 07:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH: váš problém tu pozná i nepříliš bystrý a povrchní čtenář
Stejně kvalifikovaný čtenář pozná i Tvůj problém: pro svoji nevymáchanou hubu jsi byl shledán nekooperativní osobou nehodnou seriózní spolupráce a odmítáš tento prostý fakt přijmout.

PŠ: Pane Blažek, s odpuštěním: Vy jste V** jak A****.
Vůl jak anděl je především ten, kdo by chtěl spolupracovat s někým, kdo mu veřejně nadává do niemandů. Modus operandi něco si vyštěkat prostě není univerzální recept.
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 07:17:40    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, jsem odjinud a zřejmě jsem zaspal dobu. Použil jsem asi zastaralý název "Jizerská železnice" pro ten spolek nebo o.s. nebo skupinu aktivistů nebo co to je, za které tady vystupuje nick T . H . To není tentýž subjekt (bez ohledu na název), který v roce 1997 zubačku po odchodu ČD provozoval?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 07:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý Ivo, znám i tvůj problém [happy]

Nick T.H. tu nevystupuje za ŽÁDNOU skupinu aktivistů, to si jen niemandi vytvořili škatulku jakéhosi "Spolku Všechnošpatně" (popř. "jizerských železničářů"), aby mohli snadněji účtovat s nepohodlnými zprávami - např. až se reálně provalí ty bulíky na nose stran (ne)ježdění 840 do Polska, tak univerzální výmluva "odborníků" bude, že to zavinil nepřejícný Spolek Všechnošpatně.
Zubačku poté, co se na provoz na ní vysraly České dráhy, provozovala společnost GJW pod obchodním názvem "Jizerská dráha".

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 08:45:21    Odkaz na tento příspěvek  

Sice nejsem Ivo, ale přesto děkuji za vysvětlení. Netvrdím, že chápu všechny souvislosti, ale ukládám to do paměti k pozdějšímu zpracování [biggrin]

K té replice o voličích: Voliči už dávno nejsou síla, která by mohla cokoli ovlivnit. Problém je v tom, že jim to buď je jedno nebo jim to ještě nedošlo. Naopak té menšině, která se živí vytloukáním renty z veřejných zdrojů (nikoho nejmenuju, uvidíme, kolik a kterých potrefených hus se ozve... [biggrin] ) to došlo už před delší dobou a velice si daného stavu věcí užívají, protože jim je jasné, že všeho do času... [satan] Čas nikým nevolených aktivistů přijde teprve tehdy, až i ty veřejné zdroje vyschnou. Pak se teprve ukáže, o co komu jde... Což ovšem platí zcela obecně a takové případy jako zubačka (nebo z jiného pytlíku JHMD) jsou modelové příklady všeobecné vývojové tendence.
Starý Vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.49.205
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 10:02:43    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
"Zubačku poté, co se na provoz na ní vysraly České dráhy".
Není to tak dávno,aby většina lidí, o věc se zajímajících nevěděla, že to bylo jinak. Nebyly to České dráhy, ale politická exekutiva v čele s ministrem dopravy panem M.Ř., kdo zastavil osobní dopravu na trati Tanvald-Harrachov, ale i na dalších tratích.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6635
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 10:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůl jak anděl je především ten, kdo by chtěl spolupracovat s někým, kdo mu veřejně nadává do niemandů. Modus operandi něco si vyštěkat prostě není univerzální recept.

Jenže já nevím nic o tom, že by zde zástupci VTS Tanvald nebo sdružení Zubačka někoho napadali.

To, že Inkognito a T.H. zde něco napíší jako soukromé osoby přece nemůže být vztahováno na organizace.
Až bude LIKORD potřebovat přepravit bednu odněkud někam, tak se neobrátí na METRANS, protože na METRANS Railu sedí T.H.? A kvůli němu to nakoupí třeba dráž jinde?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9747
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 11:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Až bude LIKORD potřebovat přepravit bednu odněkud někam, tak se neobrátí na METRANS, protože na METRANS Railu sedí T.H.? A kvůli němu to nakoupí třeba dráž jinde?"

Ani bych se nedivil.
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 12:30:15    Odkaz na tento příspěvek  

Starý Vlk: To sice jo, ale i v drážních strukturách bylo tehdy dost našeptávačů, kteří se podíleli na vytváření různých seznamů toho, co se mělo/chtělo zrušit... Na druhé straně je pravda, že bez politické objednávky by takové seznamy nikdy nevznikly. Jako jeden z těch hnusných nikým nevolených aktivistů - a zároveň vedoucí pracovník velkého místního přepravce - jsem se tehdy podílel na akcích na podporu záchrany jedné z takto ohrožených lokálek. Tehdy (bylo to v jižních Čechách) jsem udělal takovou zkušenost, že lidi dole, ať už to byli starostové, železničáři z provozu nebo různé zájmové spolky, drželi pohromadě a dokázali se spojit do účelových koalic v zájmu stejné věci, i když o jiné věci se stejné osoby občas hádaly až málem do krve. Proto mě zaráží, že tady se hádají všichni se všemi a pořád, i když objektivně by aspoň někteří mohli najít stejný zájem. Ale takhle to vypadá zvenku, pod pokličku samozřejmě nevidím.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 12:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voliči už dávno nejsou síla, která by mohla cokoli ovlivnit
K replice o voličích: Voliči jsou síla, která se nechá snadno ovlivnit. A buď to ještě nepochopili, nebo jim je to jedno. Problém je, že minimálně polovina národa jsou idioti, co nechápou příčinné souvislosti, požadují pečené holuby do huby, žene je akorát závist a nenávist. No a pak to vypadá, jak to vypadá - volí komouše a estébáky napříč politickým spektrem, dají hlas za koblihu, obdivují rusákofilního ožralu na Hradě. Spíš se divím, že to ještě vůbec vypadá aspoň trochu.
politická exekutiva v čele s ministrem dopravy panem M.Ř., kdo zastavil osobní dopravu na trati Tanvald-Harrachov
Jistě, to je standardizovaná pohádka o chudácích ČD, kterým každý ubližuje a za všechno může někdo jiný. Říman jezdil prstem po mapě, až si řekl "zruším trať do Harrachova"... ? Nikoli, to mu připravili snaživí pučmidráti od ČD, aby se zalíbili. Od stejných ČD, které naopak ani nehnuly prstem pro zefektivnění provozu, takže tam furt jeden elektronik tlačil jeden Balm, zatímco po nástupu "Jizerské dráhy" se tu do pár týdnů odzkoušely a nasadily 810 s desetinovou spotřebou.
něco napíší jako soukromé osoby přece nemůže být vztahováno na organizace
To máš těžký - jak jinak mají "odborníci" reagovat, když třeba ty 840 do SPG jsou reálný průser, omlacuje se jim to o hlavu déle než rok a jediný jejich argument je "oni mi řekli, že se o to nemám zajímat, tak se nezajímám"? To bys vztahoval taky [happy]

Petr_vlček: tak co, pane Hons, nějaká předpověď na zimu by nebyla? Ta o už neporostoucích houbách měla velký úspěch a chodíme na ně doteď.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu