K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 01. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 01. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 13:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R1463_Úpa: Z Vašich výroků vyplývá, že trať je sjízdná, nejsou tam Zetka ani červené terče, takže na straně infrastruktury problém není, trať vyhovuje
...z čehož retard vydedukuje, že "trať 036 je v perfektním stavu a všichni, kdo to neuznávají, jsou póvl". No jo, no, tak nashledanou, pane majore.
Pozorovatel Lesní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.218.167
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 14:18:31    Odkaz na tento příspěvek  

Mám jenom já dojem, že se tady vyskytuje nesvéprávný grafoman? A mimořádně nemyslím pana TéHá.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 14:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty Milane, že se tady snažíš o nějakou bakalářskou práci? [crazy] Zatím je to tak na známku 6-.

Mimochodem pokud se mi po obvodu proháníš v kolejích bez povolení, tak dávej pozor, abych Tě někde nechytil. [happy]

U Štádlerů si myslím (a je to pouze můj osobní názor), že z hlediska působení příčných tlaků a sil, je nevhodným vozidlem pro 036. Kdyby měl klasické otočné čepy, tak dejme tomu.

Já nejsem žádná rychlokvaška, ale já mám řádné studium střední známé školy se specializací oboru elektrická trakce v dopravě zakončené řádnou maturitní zkouškou. Střední školy v řádném studijním období.

Koncem loňského roku jsem provázel exkurzi po Tanvaldu. Jednalo se o studenty z dopravky. Někteří machrovali, že mnoho věcí budou znát ze školy. Bohužel jsem je musel upozornit, že právě noví zaměstnanci se zkouškami z dopravky jsou zpočátku nejhoršími zaměstnanci vůbec. Umí hovno a absolutně nejsou schopni se v provozu osvědčit. Pletou si pojmy a dojmy.

Jinak klidně se s Tebou vsadím, že po rekonstrukci problémy se Štádlery zdaleka neskončí. A začalo to tím, že renomovaní inženýři z O12 objednali na zdejší poměry totálně nesmyslné vozidlo. Úpravy, které měly být (převodovka, brzdy apod.) nejsou. Nechal bych je náklady na opravy třeba převodovek a motorů zaplatit. Někdo může argumentovat, že neměl Štádler taková vozidla dodávat. Ale musíme si uvědomit, že se jedná o vozidla za cenu nad 50 miliónů Kč / kus a objednávku měl udělat opravdu odborník na základě zamýšleného provozu. Ale to se nestalo.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 15:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo z vás nepochopil o co mě vůbec šlo. A jen píšete samé zcestné nepravdivé dohady, doslova zcestné hovadiny o druhém. Nic víc.
Pro vás projede měřící vůz po 036 a tím to vše končí.Projel prostě měřící vůz, je to ok a basta. Nic dál už neřešíte.
Já jdu více do detailu,protože prostě chci jít zrovna do detailu a zajímá mě to. Chci si v tom udělat jasno a nimrat se v tom. Baví mě to a zajímá mě to v danou chvíli. Nemusím se ohlížet pouze na měřící vůz jako zaměstnanci drah,nejsem tedy nijak ničím omezený. Jdu se podívat také přímo na konkrétní místo,kdy chci. A pro mě nová pokládka koleje, nebo několika letá pokládka koleje, nebo dokonce několika desítek let stará pokládka koleje, není fakt totéž. Pro vás asi ano. Když jste se tak vyrojili všichni jako vosy na mě. ,,Projel měřící vůz na 036, co tady jako řešíš, dojdi si k psychologovi, běž dělat hlídací psa, máš mindráky, apd zcestné řeči´´ Když jsem pouze napsal o 036 pravdivé postřehy přímo z místa trati, kde nebyla provedena modernizace tratě. To co jsem viděl pravdivě na vlastní oči. Naprosto nepochopitelná hysterická reakce z Vaši strany. Přitom mě šlo o jediné, pouze o tom napsat, informovat pravdivě, co jsem prostě viděl, nic víc. Že by to mohlo někoho zajímat z provozu. To co jste tu všichni ale předvedli za hysterii a cirkus, mě docela překvapilo. Prostě když píši, že vidím shnilý polorozpadlý a nebo zcela rozpadlý pražec/pražce, kde už šrouby vůbec nedrží a můžete je klidně vyndat, tak prostě nekecám. A tak to skutečně je. Když píši, že ty šrouby jsou občas povolené, tak zase mluvím pravdu. Atd atd. Takže současný stav na 036 jaký v současné době je, (mimo modernizace již hotových úseků 036) beru jako záplatovanou silnici, co už má samé záplaty, ale nová pokládka to prostě není a je to místy fakt humus. Silně také pochybuji, že od projetí měřícího vozu do doby, kdy tam projede měřící vůz znovu po čase, je to pořád stejné. Ta trať pod vozidlem prostě neustále pracuje. A to i vlivem počasí.
Ta trať je provozuschopná, když je to schválené měřícím vozem, to by se tam jinak nejezdilo. Pochopitelně. O tom píšete vy. Ale není to totéž a o tom zase píši já. A účinky na vozidlo také nemusí být hned vidět. To je podobné jako s rakovinou.
To je můj názor na 036. Nic víc. Já jsem také viděl, jak se dělali ty opravy na 036 a byl to někdy humáč. Vše se nechalo, tak jak to bylo, jen se přidal sem tam nějaký šroub a dosypal štěrk. A to bylo všechno. Šel jsem se tam schválně druhý den podívat, kde se oprava provedla a ty šrouby byli stejně některé zase opět povolené. O shnilých pražcích co se tam nechali, už ani nemluvě. Takže vím moc dobře co jsem viděl a o čem mluvím.
Hlavně že jste se tu na mě vyrojili jak vosy a začali na mě útočit, když jsem se jen pravdivě zmínil o trati 036.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 15:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nemá cenu, nekrmte trolla.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 15:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nikdy nikdo neříkal, že je ta trať ideální. Přesto zatím splňuje normy pro provoz. Ty ses tu oháněl tím, že 840 své závady mají hlavně z důvodu zničené tratě, ale to prostě není pravda. Doslova jsi psal: Když mám tu dopravní průmku, tak bych také napsal rád svůj názor ohledně CD 840 a trati 036.
U CD 840 vlivem poškozených měchů nelze očekávat posun k lepšímu, dokud nebude modernizace trati 036 hotova. Jeden hnací vůz CD 840 na spoji, kde mají být dva, které jsou uvedeny v řazení v jízdním řádu, nebude jen krátkodobá vyjímečná záležitost. Není to chyba ani výrobce RS1, ani chyba dopravce CD, ty poškozené měchy jsou vlivem špatného stavu trati 036.

840 nejsou vyřazeny z provozu jen kvůli měchům. Dále: Pak je tedy dost pravděpodobné, že dopravci jelikož musí plnit smlouvu mezi dopravcem a Libereckým krajem, nezbývá než jiná možnost a to jezdit na spoji jen s jedním vozem CD 840. Ačkoliv jsou na konkrétním spoji uvedeny v řazení vlaku 2* CD 840. A to z důvodu, aby splnil podmínky provozování nízkopodlažní soupravy a stíhal jízdní doby na 036. Protože vyjímka ve smlouvě mezi dopravcem a Libereckým krajem provozovat jinou než nízkopodlažní jednotku, vozidlo, vzhledem k definování smlouvy pravděpodobně nelze.
ČD nesplní smlouvu nasazením jedné 840 místo 2x840. A je jim u [zadnice], že nedodrží plánované řazení. Přitom se nabízí spoje, které mohou jet alespoň v úseku Liberec - Tanvald a zpět v řazení např. 843/943 nebo cokoliv jiného a ten jeden Štádler může doplnit oběh jiného Štádlera, aby byl další vlak veden 2x840 a cestující nestáli ve vlaku na jedné noze.

Zdroj napsal: i na rekonstruovaných úsecích (v parametrech podle norem) je jasně vidět destrukce svršku za což může řada 840. Pochopitelně, že to působí i naopak. Problém je, že na trať 036 je 840 zcela nevhodné vozidlo, ale to Vám nikdo oficiálně neřekne a nepotvrdí. Stačí se podívat na konstrukci 840, přidáte malé poloměry oblouků a je problém na světě.
a Ty jsi reagoval: Děkuji za upřímnou odpověd. To je právě to, co mě sere na České republice na spoustě lidech. A dělá to i management, té či oné firmy také. Protože už s tím mám také své špatné zkušenosti v životě. Místo toho, aby se vyjádřili pravdivě, upřímně a k věci jasně člověku do očí,.... čímž jsi podpořil jeho domněnku a nakonec jsme u toho, že vozidla 840 ničí trať a ne trať vozidla 840, jak jsi uvedl hned na začátku.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 16:43:52    Odkaz na tento příspěvek  

Takže je nám zde vysvětleno, že netřeba trať 036 rekonstruovat, protože je vše OK. Pravda, koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Už sem tedy dal někdo z "odborníků" návrh, které vozidlo by bylo vhodné? Zatím jediné vhodné vozidlo na 036 je řada 810 dopravce JHŽ [wink].
milan.hanuliak: Chlape, tebe si snad musel někdo vymyslet [crazy].
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 16:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
Hurá Franta Adolf. Nazdar chlape. Já tě srdečně zdravím. No konečně někdo normální z provozu, s kým si mohu normálně pokecat na diskuzním fóru. Zaplať pánbů. Někdo s kým jsem chodil na školu a jezdil na intr. Konečně normální schopný člověk z provozu. Co se baví s člověkem normálně. A nic neřeší.
Prosím tě, nevíš co všem je? Jsou jak praštěný, skutečně. Já už nevím, co jim mám na ty jejich zcestné nepravdivý dohady o sobě napsat. Asi nic, viď ? Co jsem napsal blbě? Nevíš prosím tě? Že se tu na mě vyrojili všichni jako vosy? Člověk tu napíše pravdivé postřehy z 036, co prostě vidí na vlastní oči při procházce po 036 pravdivě. Tak mě napadlo, že to sem napíši, že by to mohlo mít vliv na stav vozidla CD 840 a na trať. A mohlo by to někoho zajímat. Protože v tisku byla už dříve uvedena zpráva, že CD si zadala znalecký posudek ohledně CD 840 a poškozených měchů. A specialisté došli následně k závěru, že to bylo způsobené špatným stavem tratě 036. Já samozřejmě odborník nejsem. Takže špatný stav tratě je široký obejný pojem a nic více podrobného neříká. Proč k tomu došlo,co bylo tou podstatnou konkrétní příčinou? Také se nepohybuji v provozu. A ze školy jsem už nějaký ten pátek delší dobu. Takže jen to co si matně pamatuji. Musel bych se na to podívat. Ale znáš mě, vrtá mě to hlavou, co by za tím mohlo být. Protože mě to zrovna v tuto chvíli zajímá. Vzpomínáš si na mechaniku Franto? Nebo víš jak se psalo o vzdálenosti otočným čepů podvozku v rámu skříně. Vzdálenosti podvozku také vůči sobě. Logicky čím větší vzdálenost ,tím nemožnost projetí menším poloměrem oblouku. Takže zatím co akvárko má asi nějakých 80 m poloměr oblouku, některé osobní přípojné vozy měli i 150 m min. poloměr oblouku. Díval jsem se na minimální poloměr projížděného oblouku na CD 840, ale nebylo to tam uvedno na internetu nic. Odhaduji tedy 120 m. Také se píše, že pokud nedochází k dostatečnému mazání okolků, tak to má také negativní dopad na stav traťového svržku. Píše se zde konkrétně o šponách a později vytrhávání hrany kolejnice. Víš co, já jsem otřepy a vytrhané části hrany kolejnice viděl, když jezdili ještě CD 810, CD 843, CD853, CD854 občas nějaký ten elektronik. Ale nikdy jsem se už nedočetl a nedopátral, jaké tedy vozidlo v tom oblouku tedy ,,drhne´´ nejvíc z provozu.Že by se tím třeba někdo zabýval. Které vozidlo či vlož vůz po projení oblouku o malém poloměru například těch 150 m by mohlo způsobit ty špony a později i vythávání hrany kolejnice.
Které vozidle to způsobuje nevíce. A při tom převýšení jak to také je? Vznikalo by otřepů stejně a nebo i více? Vrtá mě to prostě hlavou. Při tom by to mohla být docela zajímavá informace z hlediska opotřebení kolejnice a vlivu drážního vozidla na stav traťového svršku a opačně.
Jenže kde čerpat tyto informace a také kde předejít nějakému útoku ,,vos´´ na svoji osobu, jako se mě to stalo tady. Aby se člověk něco dozvěděl.
Víš jak to je. V tisku se nic nedozvíš,tak akorát všechno překroutěj, tady na Kreportu když se chceš něco dozvědět, tak se na Tebe strhne lavina pomluv a dohadů o tvé osobě a hejno útočících vos. A přitom ti jen něco vrtá hlavou a chceš na to přijít, nebo to zjistit. Nic víc.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 18:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 15:35:26
--------------------------------------------
Prosím tě Franto, nechci to zase kopírovat, tak opisuji pouze čas, aby jsi věděl, na co odpovídám.
Tak v provozu se nepohybuji, ze školy jsem delší dobu, to ostatně ty víš. Vysvětlovat ti nic tedy vůbec nemusím. Jsi v obraze. Nemusím se obhajovat před Tebou s nějakou školou jak kolovrátek. Jsi také normální chlap. Nechci jen, aby se mnou někdo jednal, jak s nějakým malým smradem nebo smrkáčem, nebo s člověkem, co má jen základku. Některý lidi mají prostě tendenci se s druhým bavit jak s nějakým povlém, jako kdyby měl základku. A někteří z managementu to dělají také. Mě už takové jednání potom akorát sere. Prostě to už je drzost a nenechám si to od nikoho vůbec líbit. Jednou mám střední školu, tak ať podle toho se mnou jednaj. Chápeš co tím myslím. My dva se můžeme spolu bavit normálně, Tobě nic vysvětlovat nemusím. Jako normální lidi. Bez nějakých zcestných nesmyslných napadáních, urážek apd. Co vůbec nejsou pravda. Osobní útoky nemám prostě rád Franto. Nemůžeš se mě divit, já prostě lež přímo nesnáším, podobně jako nepravdivý doslova lživý dohady o mě. To ať si ostatní strčí prostě někam do pozadí, na to nejsem vůbec zvědavej. Protože to diskuzní téma už nepovažuji. To už je napadání a lhaní o moji osobě.

Nyní k článku.
Ano to jsem napsal a máš naprostou pravdu Franto. Napsal jsem to proto, protože jsem se domníval, že zakopaný pes ohledně poškozených měchů CD 840 je pouze ve špatném stavu trati 036.I dle posudku ,co si nechali zpracovat ČD od specialistů. Jenže jak zjištuji, tak jsem se z části mýlil. Nevědomky pochopitelně. Protože stav trati na to sice mít vliv může také, ale jsou tu další faktory, které jsem předtím neviděl. Zjišťuji, že poloměr oblouku je dosti zásadní, možná snad i klíčový při provozování konkrétních souprav hlavně na tratích skutečně o malých poloměrech. Mazání okolků bude také důležité. A také se domnívám, že osová vzdálenost dvou podvozků, dvou čepů podvozků vůči sobě, bude mít také další vliv na trať o malém poloměru. A na poloměr minimálního projížděného oblouku. S tím samozřejmě i zároveň nápravový tlak v danném místě za těchto podmínek. Možná na to má vliv i to převýšení, pokud v malém oblouku jede vozidlo, co má větší minimální poloměr projížděného oblouku. Bude tam podstatně více faktorů, než jsem se původně domníval. Ano to zjišťuji, až nyní. Když se v tom hrabu. Pak mě ale trochu zaráží znalecký posudek zpracovaný pro CD, nebo jestli ty kreténi v tisku to zase nepřekroutili. Co je jejich zvykem. Ty žurnalisti, novináři mě také serou. Furt do všeho strkají jen nos, ale že by si o tom něco pořádného zjistili, než napíší svůj odborný článek, to ne.Z kterého pak člověk může i čerpat. Hlavně, že ty články lifrují jeden za druhým. Pak něco od nich čti.
kachitta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 18:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

16217 sólo


(Příspěvek byl editován uživatelem kachitta.)
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 18:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak: Chlape, tebe si snad musel někdo vymyslet .
---------------------------------------------
Franto ještě něco. Občas se mě stává v životě, že jsem špatně pochopen a vznikají pak zcela zcestný nesmyslný a hlavně zcela nepravdivý dohady. Nedokážu si to vysvětlit, čím to může být. Ale zjišťovat to nemám čas. A pořád sebe obhajovat, už mě také nebaví. Budu se raději tedy bavit jen s Tebou Frantou, když budeš mít čas a já také. Na Kreportu. My jsme spolu jezdili na školu a na intr. A pak si tě pamatuji jako průvodčího i výpravčího Smržovky. Vím, že jsi normální chlap. A vím, že svoji práci děláš pořádně. Známe se. S Tebou se mohu bavit normálně jako s člověkem. Bude to tak nejlepší, jak tak sleduji, aby nedocházelo k vzájemnému nepochopení moji osoby s ostatními na Kreporu a předcházelo se nějakým konfliktům.
A nebo se zeptám Karla, až ho uvidím. Co je nového.
Tak Franto, už musím jít, přečtu si tvé příspěvky, až pak příště. Díky za pokec Franto. Měj se. Čus.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 18:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13 Sorry to byl omyl, chtěl jsem to poslat Frantovy.



Inkonginto
Franto ještě něco. Občas se mě stává v životě, že jsem špatně pochopen a vznikají pak zcela zcestný nesmyslný a hlavně zcela nepravdivý dohady. Nedokážu si to vysvětlit, čím to může být. Ale zjišťovat to nemám čas. A pořád sebe obhajovat, už mě také nebaví. Budu se raději tedy bavit jen s Tebou Frantou, když budeš mít čas a já také. Na Kreportu. My jsme spolu jezdili na školu a na intr. A pak si tě pamatuji jako průvodčího i výpravčího Smržovky. Vím, že jsi normální chlap. A vím, že svoji práci děláš pořádně. Známe se. S Tebou se mohu bavit normálně jako s člověkem. Bude to tak nejlepší, jak tak sleduji, aby nedocházelo k vzájemnému nepochopení moji osoby s ostatními na Kreporu a předcházelo se nějakým konfliktům.
A nebo se zeptám Karla, až ho uvidím. Co je nového.
Tak Franto, už musím jít, přečtu si tvé příspěvky, až pak příště. Díky za pokec Franto. Měj se. Čus.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 19:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediný kdo tu tehdy vystupoval se jménem a příjmením jako normální člověk a chlap, byl pan Pospíšel. A další lidi z Koridu. Ty jste odsud mimochodem vyštípali.
Já to tady čtu, ale poslední dobou jsem necítil potřebu na něco reagovat.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.149
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2014 - 20:39:33    Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak :
Neodpověděl jste, když couráte po trati, kde zjišťujete třeba jízdu PMD ?
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 01:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Pane majore, obrázek o Vaší osobě je vykreslen i v mnoha jiných vláknech..Leckdy máte pravdu, ale tady jste chtěl kérovat do člověka, který má sice problémy s gramatikou, přitom řekl správně, že stav trati 036 je na mnoha úsecích neúnosný, téměř neslučitelný s provozuschopností dráhy. To, že to furt papírově jezdí, nic neznamená. Milada Horáková byla též papírově popravena dle všech zákonných předpisů. Jsem rád, že jste se rozloučil a uznal jste svou chybu.. Těším se na všechny Vaše nekonfliktní a smysluplné příspěvky. A pro ty ostatní platí ono rozloučení.

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 3-2012

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 01:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1463-že stav trati 036 je na mnoha úsecích neúnosný, téměř neslučitelný s provozuschopností dráhy......Na to jsi přišel sám nebo Ti to někdo poradil?Předpokládám že jsi kvůli tomu již podal trestní oznámení?Víš kolik cestujících je denně v ohrožení?

Inkonginto-Fando prosím Tě s kým jsi to chodil do té školy!Prosím Tě když se baví jen s tebou jako že jsi normální a my ostatní jako debilové,nechtěl by jsi s ním trochu promluvit?Aby se pořádně probudil?Ty woe vždyť on snad blouzní či co?Ty woe vždyť ty některé články nemaj ani hlavu ani patu.
Pán by chtěl diskutovat,ale nedokáže nám blbcům ani odpovědět na otázky?
Fando jinak poslední novinka,od nového GVD by jsme na 089 měli jezdit taky se Štrůdlama!

(Příspěvek byl editován uživatelem Duštifíra_von_ALEX.)
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 07:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem tady vypěnil, když jsem pisatele z obsahu i stylu jeho příspěvků vyhodnotil jako machrujícího mlaďocha opustivšího prumku tak loni či ještě vůbec.
Z další diskuse vidím, že jsem se hluboce zmýlil.
To, co zde o sobě v dalším napsal, mne plní smutným, soustrastným a zděšeným pochopením.

Tímto se proto milanu hanuliakovi omlouvám za svá včerejší příkrá slova vůči němu.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 07:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fando prosím Tě s kým jsi to chodil do té školy!

No alespoň vidíš, co z nás na buzáku ve svinibrodě udělali.... [lol]

Občas se mě stává v životě, že jsem špatně pochopen a vznikají pak zcela zcestný nesmyslný a hlavně zcela nepravdivý dohady. Nedokážu si to vysvětlit, čím to může být.

Jednou Ti to u piva řeknu... Já jsem asi na to přišel. [happy] Jo a neboj, od srpna začne rekonstrukce tratě, tak potom už nemusíme trať rozebírat.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 07:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kachitta: To mi nějak ušlo, ale asi to není úplně ok, že na tom pravidelném sólu je k nehnutí. No už teda to snad bude ok [happy]

Z celé diskuze me zaujal fakt, že se nejen 840 A ničí na 036, ale i 840 ničí trať. Je to poloměry oblouků nebo čím konkrétně? To nikde nejezdí RS1 na sklonově podobné trati s tak ostrými oblouky? Vyřeší rekonstrukce trati Tenhle problém, resp. bylo na to poukazováno při plánování rozsahu rekonstrukce?
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 08:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex: obrovské mezery mezi styky, chybějící či vyhnilé pražce, odloupávání temena kolejnic (mimochodem kladenských, s vyraženým rokem 1913..Jakáže je životnost?), podmáčený železniční svršek i spodek, nepodbité pražce, když tedy nechybí. Na to nemusím znát zákon o drahách, abych věděl, že je to téměř neslučitelný stav s provozuschopností. Zetka nepřichází v úvahu, jinak by se nestíhal ani ten 40 min takt. Jo a pro rejpaly, mám průkaz opravňující mě vstoupit do tělesa dráhy.

(Příspěvek byl editován uživatelem R 1463Úpa.)

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 09:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z celé diskuze me zaujal fakt, že se nejen 840 A ničí na 036, ale i 840 ničí trať.

Když se trať rekonstruovala před desítkami let naposledy, nikdo neuvažoval s pokrokem a možností příchodu nových vozidel s takovými parametry, jako má 840. Jezdily zde parní a motorové lokomotivy, stojednatřicítky atd. a kvůli malým poloměrům oblouků zde byla přídržnice. Ta ale musela být po dvou vykolejení štádlerů demontována. Od té doby tato stará trať dostává v obloucích silně na [zadnice], nedávné odklony jí také nepomohly. Po odstranění přídržnic samozřejmě na starém svršku výtluky přibývají mnohem rychleji. V nových úsecích už problém s výtluky nebude, protože se jedná o celosvařovanou konstrukci, nové materiály, vyšší pevnostní stupně atd. Přesto nám současný provoz 840 na nových úsecích ukazuje, že sjíždění kolejnic je poměrně velké. Zejména v době, kdy nebyly puštěny ostřikovače nákolků, byla pod kolejnicemi halda špon a na kolejnicích bylo vidět značné "soustružení" vozidly.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 09:10:39    Odkaz na tento příspěvek  

A s kým, že to m.h diskutoval? Když děkuje svému spolužákovi za pokec.}
Ještě jednou pro odborníky na slovo vzaté. Které vozidlo je pro trať 036 vhodné a nebude likvidovat ten překrásný kolejový svršek?
Vždyť i trať Kojetín - Tovačov, kde je již léta zastavena osobní doprava je v daleko lepším stavu.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 09:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borečku, tady ale nikdo neřekl, že je ta trať perfektní.... Ale zmiňuje se zde, že ani 840 nejsou nejvhodnější. Pojezdem je vhodnější např. 843.
Rozhodně je trať Liberec - Tanvald způsobilá k provozu danými rychlostmi. Kdyby nebyla, objeví se pomalé jízdy nebo výluky.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 09:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R1463 - Hlúpak:
obrovské mezery mezi styky
Co si retard představuje pod pojmem "mezera mezi styky"? To má možná on, pokud teda nejede kompletně na ruční pohon, ale jak taková "mezera mezi styky" vypadá u koleje?
chybějící či vyhnilé pražce
Možná to retarda překvapí, ale pár chybějících pražců nemá na geometrickou polohu koleje vliv. Pozná se to právě jízdou měřicího vozu / měřicí drezíny, který/á jakoukoli závadu v GPK odhalí (dokonce pod zatížením tou vlastní jízdou, ne že se různí mimoni poflakují po kolejích a okometricky odhalují "neúnosný, téměř neslučitelný" stav tratě).
odloupávání temena kolejnic
Ano, to už si i tady mohl retard přečíst, že 840 ničí štreku. Zejména teda v období ježdění s vypnutým mazáním okolků (a proč to nastalo, to je zas úplně jiná kapitola).
s vyraženým rokem 1913..Jakáže je životnost?
Dokud se nerozpadnou (je to kus ocele, žádná "životnost", vynášecí doba nebo interval výměny se tu z podstaty věci neuplatňuje). Anebo se ojedou tak, že nevyhoví předpisu, pak se vymění bez ohledu na rok výroby - to jen retardům připadá, že kolej z roku 1913 musí být zákonitě špatná a po životnosti. Mimochodem, tak staré kolejnice rozhodně nenajdete na trati, používají se na vedlejší koleje ve stanicích (a není důvod je nepoužívat). Štreka bude na S49, Třinec, 70. a 80. léta.
Na to nemusím znát zákon o drahách
Vždyť taky neznáte.
abych věděl, že je to téměř neslučitelný stav s provozuschopností
Pokud má retard nějaké podezření na ohrožení bezpečnosti a provozuschopnosti, vyfabulované na základě svých "poznatků", měl by informovat (jasně, poslat anonymní udání na) Drážní úřad, popř. Drážní inspekci. Jinak to jsou nadále jen bláboly zneuznaných šotoušků, co jsou tak blbí, že je vzali akorát k bezpečnostní agentuře.
Zetka nepřichází v úvahu, jinak by se nestíhal
To je traťmistrovi naprosto jedno, jestli by se něco nestíhalo - on narozdíl od blábolivých retardů ručí svou hlavou v okamžiku, kdy by z důvodu špatného stavu svršku něco vykolejilo. Jen retard tu vidí celoplanetární spiknutí ochrany "neslučitelné" tratě, které odhalil až on poflakováním se po kolejích.
mám průkaz opravňující mě vstoupit do tělesa dráhy
Do tělesa dráhy vstupuje leda krtek. Bez průkazu.

P.S. Nepochybně mi 13 blbečků zas bude chtít podsunout nějaké žvásty o "perfektní trati" a "krásném svršku". Ať si to užijou - trať není perfektní a svršek není krásný, ale je v předepsané toleranci a není to nic, co by řádně udržované a provozované vozidlo nemělo a nemohlo zvládnout.
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 09:46:54    Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13: Zdaleka nejsem odborník na slovo vzatý. Přesto se domnívám, že nejlepším-to jest s nejmenšími nepříznivějšími účinky jak na trať,tak na sebe sama-je lokomotiva 743 (pochopitelně s perfektně fungujícím mazáním okolků) + vozy lehké stavby. Bohužel je to také řešení nejdražší, tudíž naprosto nereálné.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 10:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdo se k trati (Lb-Tanvald) "chová hůř"? 840 nebo 814.2, minimálně z pohledu cestujícího jsem v 814.2 měl pocit, že ten vlak brzy vyskočí, ale zátěž na trať posoudit nedokážu.

není to nic, co by řádně udržované a provozované vozidlo nemělo a nemohlo zvládnout. Řádně udržovaná 840 by to tedy zvládla? Proč nepřišla nějaká připomínka ze SŽDC, když jim ničí tratě? A vůbec pokud vím i Stadler hrozil, že na RS1 provozované na 036 nedá záruku (nebo je to nějaká urban legend?), nebylo tedy už po prvních testovacích jízdách jasné, že takové vozidlo není pro tuto trať optimální?

Hlavní otázka zní: Bude po rekonstrukci problém vyřešen? Budou si 840 a 036 "vzájemně škodit" alespoň tak jako s 037,38,39 ? Nechce se mi věřit, že takový motoráček, který je vhodný do těch největších prdelkovic nezvládá klikatou trať horama.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 10:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem si řekl ,že nebudu reagovat, ale reagovat budu.

Inkonginto
Dík za odpověď. Pochopil jsem jasně.

Hungry_bear
Tomuto pánovi bych se chtěl omluvit z hlouby duše. Pokud jsem cokoliv nevědomky něco špatného řekl nebo naznačil,bylo to nevědomky,tak se nyní za to zpětně omlouvám.


Duštifíra_von_ALEX
Inkonginto-Fando prosím Tě s kým jsi to chodil do té školy!Prosím Tě když se baví jen s tebou jako že jsi normální a my ostatní jako debilové,nechtěl by jsi s ním trochu promluvit?
------------------------------------------------
Jak jsem řekl, nebyl jsem správně pochopen. Nic víc. Došlo k nedorozumění. To jsem si rozhodně o vás nemyslel ani omylem. To co jste napsal už z logiky věci. Vy jste člověk z provozu a já studoval v té době co Franta Adolf na střední škole, tak si to spočítejte kolik je to roků. Jen jsem naznačil, že by na 036 neměli být rozpadlé, hnijící pražce, kde už ani šrouby nedrží, že mě to nepřipadne jako standartní stav traťového svržku a spodku. A mělo by to vypadat jinak. Aby to k něčemu vypadalo pořádně. A nadále se domnívám, že to mít účinky může i když není porušena geometrie koleje. Já mám rád pořádek. Nic víc.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 10:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak taková "mezera mezi styky" vypadá u koleje?

No co - chybí tam kolejnice [biggrin]


Nechce se mi věřit, že takový motoráček, který je vhodný do těch největších prdelkovic nezvládá klikatou trať horama.

Do doby jeho projekce a výroby v tamních končinách nedožilo moc lokálek s poloměry oblouků odpovídajícími stísněné vlečce. Tudíž ani nebyly v zadání konstrukce.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 10:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Proč nepřišla nějaká připomínka ze SŽDC, když jim ničí tratě?
Proč VÁM nepřišla nějaká připomínka ze SŽDC netuším, jinak to ovšem připomínkováno bylo. Podle Dráhy ale nešlo furt vypínat a zapínat mazání okolků (vypnuté kvůli nevybavování přejezdů na 037 a spol.), tak se nějak "dohodli".
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 11:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H
Pokud má retard nějaké podezření na ohrožení bezpečnosti a provozuschopnosti, vyfabulované na základě svých "poznatků", měl by informovat (jasně, poslat anonymní udání na) Drážní úřad, popř. Drážní inspekci. Jinak to jsou nadále jen bláboly zneuznaných šotoušků, co jsou tak blbí, že je vzali akorát k bezpečnostní agentuře.
-----------------------------------------------
Takže milý pane T.H nevím koho jste tím myslel, ale pokud jsem byl tím člověkem já, tak vás důrazně žádám, aby jste toho okamžitě zanechal. Těch urážek a lží o mě. Pokud to bylo myšleno tedy na moji osobu. Jinak až mě dojde trpělivost, tak si zjistím kdo skutečně jste, kde pracujete a kde bydlíte. A půjdeme si to vysvětlit na policii, jak jste to skutečně myslel.
Už mám Vašeho chování a jednání dost.

Já jsem u žádné bezpečnostní pracovní agentury nepracoval, tak laskavě nelžete. A blbý rozhodně nejsem. Já jsem pracoval přímo u státní ozbrojené složky přímo v Praze, kde je těžké se vůbec dostat, takže Važte příště slova.
Pokud máte prokazatelné znalosti, jako že máte, neznamená to, že svým projevem musíte při každé možné příležitosti každého urážet a nebo do někoho furt rejpat. Jde to říci také vhodnější formou projevu.

Navíc se domnívám, že pražce pod ocelovými kolejnicemi mají nějaký hlubší smysl, než aby jste jednoduše citoval, že to je naprosto jedno, jestli tam nějaký pražec chybí, nebo je zcela shnilý a je rozpadlý nebo není řádně ukotven v železničním spodku a šrouby lze jednoduše vyndat. Zda-li tam je funkční pražec a nebo není. Bez ohledu na geometri koleje a dodržení předepsaného rozchodu 1435 mm. To by tam asi jinak ty pražce nebyli žádné. Co říkáte.
Tady jde hlavně o princip a přístup.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 11:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.: Kvůli výrazům hlupák, retard a retard jsem poprosil redakci o váš ban...Myslím, že když se tady všichni ajznboňáci bijí v prsa, jak je trať fajn a ničí ji jen motoráky, neuškodí malá vzpomínka na reportáž české televize..Opotřebení kolejnice nemazanými okolky v obloucích je bez debaty, stejně tak jako ale opačný vliv tratě na vozidlo: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/235954-stara-trat-nici-n ove-motoraky-ty-jsou-v-depu-a-nejezdi/

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 11:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak se omlouvám za svou češtinu, pokusím se na tom zapracovat. Byla to bída přiznávám. Musím si oživit pravopis. A rezeberu i tu klávesnici a podívám se, proč to blbne. Chtěl jsem zde napsat ještě pár vět. Jak jsem napsal, nebyl jsem správně pochopen, asi něco někdy dělám blbě při komunikaci a nevím vůbec o tom. Je to skutečně možné.
Zatím se budu bavit s Frantou, když bude čas, toho prostě znám ze školy. A s ním se mě dobře povídá/kecá. Takže proto.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 11:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsem poprosil redakci o váš ban
No to je fajn, takovej hanuliak už vyhrožuje i fyzickým násilím a policií. Na faktu vaší omezenosti to ovšem vůbec nic nezmění.
P.S. České dráhy tu trať provozovaly do 30.6.2008 (než byly oním slavným tunelem "odprodány" SDC k SŽDC). Komu chtějí co vyčítat?
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 11:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H
A já bych poprosil tuto redakci,aby Vám naopak vysvětlila základy slušného chování a jednání s člověkem,jak se máte chovat na diskuzním fóru,jaké jsou pravidla,protože vy je evidetně neovládáte.
Já jsem o fyzikém násilí nikde nepsal,takže píšete nesmysli, já jsem vás důrazně upozornil,aby jste o mě přestal lhát a urážet mě.
A to myslím naprosto vážně.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 12:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H
A nejsem první ani poslední,jak tu bylo řečeno už na Kreportu,který by si na Vaše chování a jednání stěžoval.A to myslím také naprosto vážně.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 12:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

evidentně oprava.
To je vše, co jsem ještě chtěl říci.
Pozorovatel Lesní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.218.167
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 12:47:23    Odkaz na tento příspěvek  

A nejsem první ani poslední,jak tu bylo řečeno už na Kreportu,který by si na Vaše chování a jednání stěžoval.A to myslím také naprosto vážně.

A to je právě to nejzajímavější, že vy se dokážete chovat ještě jako větší exot než vámi osočovaný TéHá.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 13:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak - Jestli si chcete pokecat s Frantou, tak mu zavolejte a neplevelte to tu kravinami. Dik

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
Smlouva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.228
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 15:12:35    Odkaz na tento příspěvek  

K problematice zde často diskutované nedostatečné kapacity vlaků Jizerskohorské železnice jsem našel ve Smlouvě, strana 9, §14, odst. 2 toto:

"Dopravce je povinen zajistit, aby každý cestující měl k dispozici jedno sedadlo." = stručné, jasné, jednoznačné.

Následuje ještě drobná úleva pro dopravce, která v překladu říká, že maximálně 10% cestujících může stát po dobu maximálně 15-ti minut. Tato úleva může nastat na jedné lince maximálně u 4 vlaků za den a u konkrétního vlaku se to nesmí opakovat více než 5x za měsíc. Další úleva v odstavci 4 se vztahuje pouze na odstavec 3, nikoli na odstavec 2.

Výjimkou zřejmě mohou být případy, kdy je kapacita míst k sezení čerpána přepravou jízdních kol, kočárků a pod. v množství větším, než je smluvní kapacita soupravy.
V případě neplnění povinností dopravce by mělo být postupováno dle smlouvy (§16, odst. 1 => §25, odst. 1; §16, odst. 2 => §25, odst. 2; §23, odst. 8).

Předpokládám, že objednatel kontroluje plnění spolehlivosti nasazení vozidel zejména dle §16, odst. 4 a vlastní kontrolní činností.
Zajímavé je ustanovení §16, odst. 5 a 6 v návaznosti na §23, odst. 3.


Jinými slovy riziko dostatečné kapacity je plně na dopravci.

Pokud kapacita nestačí (a pochopil jsem smlouvu správně) musí například v extrémním případě dopravce na plnění zakázky nasadit další vozidla smluvní kvality nad rámec své nabídky tak, aby kapacitní riziko pokryl na své náklady, jinak se vystavuje riziku sankcí.

Pokud tedy chceme s nedostatečnou kapacitou vlaků mimo brblání na K-Reportu něco dělat, zřejmě by stačilo průkazně zdokumentované případy neplnění veřejnoprávní smlouvy zaslat na adresu objednatele (= Liberecký kraj), který by musel jako veřejný subjekt konat přesně dle smlouvy. Myslím, že několik málo pokut by dopravce přimělo situaci urychleně řešit...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 16:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smlouva: A jaké jsou možnosti řešení? Můžeme běhat po tratích a posílat kraji fotky, ale čeho, kromě pokut, které budou zase někde chybět, dosáhneme? Které vozidlo odpovídající kvality za 840 můžou nasadit, pokud 840 nebude?
814+840 jezdila občas na Frýdlant, třeba by to aspoň do Tanvaldu šlo. Umožní smlouva a technické možnosti zapřažení 854+840, 843+840 nebo nedejbože 840+810 ? Nebo sebereme všechny 840 i z Frýdlantska, tam nasadíme regionovy a 840 budou hoblovat jen 036? Nikdy bych neřekl, že mi 814.2 bude chybět, v exponovanou dobu do Tanvaldu byla slušnou posilou.
Nejde to
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.228.219
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 16:46:34    Odkaz na tento příspěvek  

Můžeme běhat po tratích a posílat kraji fotky, ale raději budeme brblat na K-Rep. [kecal]

čeho, kromě pokut, které budou zase někde chybět, dosáhneme?
- Zrychlení oprav?
- Doplnění dalších záložních vozidel pro spolehlivé vykrytí turnusové potřeby dle smlouvy, k jejímuž plnění se dopravce zavázal?


Které vozidlo odpovídající kvality za 840 můžou nasadit

- Nově vyrobené 840?(pokud není možné udržet v provozuschopném stavu 14 turnusových vozidel se dvěma záložními)
- Redislokace 841, které nejsou vázané ROP a jejich nasazení do oběhů směr Frýdlant? Uspořené 840 lze nasadit na Harrachov. Poslední vyrobené 841 umí společné řízení s 840.
- Pronájem jiných RS-1?
- Pronájem / nákup jiných vozidel splňujících kvalitativní požadavky Jizerskohorské železnice?
- Redislokace, nákup, pronájem jiných vozidel nesplňujících podmínky JHŽ s tím, že se dopravce dohodne s objednatelem na podmínkách jejich nasazení?
- Že by už neexistovaly jiné možnosti řešení neplněného smluvního závazku dopravce? [nene]

Nezapomínejte, že frýdlantské tratě jsou také součástí stejné smlouvy.

Nechic - nepracujete vy také náhodou u společnosti "Nejde to - nikdy se to tak nedělalo"? [happy]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 17:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jo, zajímalo mě jestli vůbec je co nasazovat.
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 22:35:36    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Smlouva, Úterý, 29. dubna 2014 - 15:12:35. Několik málo pokut by-s dost velkou pravděpodobností-mohlo znamenat, že konečné řešení se bude jmenovat BUS LINE. Vám by se to líbilo? Mně ne, ale já bydlím na druhém konci republiky.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 23:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle hukotu od Jabloneckých Pasek dnes jel noční manipulák na Josefův Důl

ad Starý-Vlk: To je právě ta otázka jak to tu s tím objednáváním je a kolik si může diktovat ČD a kolik kraj...

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 06:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: čeho, kromě pokut, které budou zase někde chybět
No tak od toho je to pokuta, aby "někde chyběla", to je její "výchovný efekt", kterého má být dosaženo. Ale nebojte, ono i když padla pokuta, tak ji kraj vrátil buzarem zpět ČD na "zvelebení prostředí" stanic.
Starý vlk: konečné řešení se bude jmenovat BUS LINE
Jako že by se ČD urazily, že po nich někdo chce plnění smlouvy, a přestaly jezdit?
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 09:11:39    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Ale vůbec ne. ČD se urážet nebudou, prostě stručně a jasně oznámí, že jakožto akciová společnost nemohou a nebudou nadále provozovat tak ztrátovou železniční dopravu a na další vozidla nemají peníze. Kraj nechá vypsat výběrové řízení na nového provozovatele, a dopadne to stejně. No a pak nastoupí ten BUS LINE, protože jej pokutovat kraj nebude. Za co také? Za zácpu na silnici, za náledí, za vichřici, za nehodu, za výmoly na silnici? Ve stavu, v jakém nejen RS 1 na trať nemůže či nesmí, autobus jede a nikdo to nepozná.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 10:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.: Podíval jste se na tu reportáž české televize? Evidentně ne, jen plkáte nesmysly. Trotl jste vy...je vidět, že o železnici víte maximálně z k reportu. Jinak byste viděl, že když se styky rozjedou, je tam třeba dvou centimetrová díra..A teď pominu vlivy dilatace, protože jsem to viděl v letním období, kdy jsou koleje "delší". Kdo tohle nechápe, je blb. Napiště mi prosím na truethought@seznam.cz chci vás poznat osobně.

(Příspěvek byl editován uživatelem R 1463Úpa.)

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 10:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Výchovný efekt je právě úplně v háji, když to nebude chybět na platech vedení, ale v provozu a odskáčou to opět cestující a stát nebo kraj ještě poslušně dosype třeba "na zvelebení stanic".
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 13:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

By mě zajímalo, kolik celých dnů ČD odjezdily se 14ti turnusovými štádlery. Zatím vím jen o jednom dni za celou dobu. Někde se to pak přece musí projevit. Například přímý vůz na vlaku 26276 / 16234, kolikrát jel? NIKDY. Opětovně je to taková paní Kolombová....

A ještě by mě zajímalo, proč se někdo neustále snaží ČD nahrávat různé výkony, když jsou s tímto dopravcem takovéto zkušenosti.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 14:04:38    Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Nevím. Ale domnívám se, že s jinými (železničními) dopravci nejsou zkušenosti žádné. Mimo Regiojet a Leo Expres, ale ti zase o lokálky zájem nemají. A pokud by měly, nemají vozidla. A pokud by si je pořídily, tak asi dopadnou jako ČD. Protože to, co popisujete, není v lidech, ale ve vozidlech, potažmo v tom, na čem vozidla jezdí.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 15:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokud by si je pořídily, tak asi dopadnou jako ČD. Protože to, co popisujete, není v lidech, ale ve vozidlech, potažmo v tom, na čem vozidla jezdí.

Ten problém začal už objednávkou O12. Pokud si objednám něco nevyhovujícího, tak to tam nemůže fungovat. Navíc to je problém dopravce ČD,a.s. a Kraje Liberec, resp. cestujících. Jiné dopravce do toho nezatahujte, nikdo jiný na JHŽ smlouvu nemá. Mimochdem kdo říkal, že by si jiný dopravce objednal zrovna tuto variantu 840 (na RS1 bylo výběrko ušito). Snad jinde nejsou takoví debilové, aby si objednali na 58 promile zrovna tyto převodovky, motory, stejné úpravy brzd atd.

Nevím. Ale domnívám se, že s jinými (železničními) dopravci nejsou zkušenosti žádné. Mimo Regiojet a Leo Expres, ale ti zase o lokálky zájem nemají. A pokud by měly, nemají vozidla.

Pěknej blábol..... Regiojet provozuje osobní dopravu v závazku na Slovensku a že by neměly společnosti zájem, to zcela určitě není pravda. Jen se nevypisují tendry a když už je nějaký napsaný, ČD použijí dumping, viz jizerskohorská železnice, rychlíky do Pardubic apod. Navíc jsou menší dopravci v Koutech nad Desnou, GWTR, Voghtlandbahn apod.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 15:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, dumping nebyl použit, jen se trochu spletli u výpočtu a nyní se jezdí omylem pod skutečné náklady. Ostatní měli výpočet sice dobře, ale tím pádem byli dražší.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 18:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Pořád je to cesta do neznáma v tom našem banánistánu. Ano bylo by krásné, kdyby se vypsalo výběrko, vyhrála nejlepší nabídka, dopravce dodržoval smlouvu a když ne, tak by byl spravedlivě pokutován a měl by reálnou snahu se tam udržet. Všechny jízdní doklady by bylo možné uznávat, nebylo by žádné tarifní dělení při přestupu mezi dopravci třeba z Pardubického R v Železném Brodě, uznávaly by se celostátně inkarty, sonečka, síťovky, doplatky do jedniček a jízdenky odkudkoli kamkoli atd...ale jsme v ČR, takže by to tak pravděpodobně nevypadalo, zas by všechno bylo provázeno úplatky, podvody, soudy a zdržováním a poškozený by byl jen cestující, kterému by se ve výsledku výše zmíněných výhod nemuselo ani dostat.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 20:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě že jezdím i do Polska, takže se uklidňuji tím, že je to někde i horší.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 22:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R1463_Hlúpa: Jinak byste viděl, že když se styky rozjedou, je tam třeba dvou centimetrová díra
Pletete se, ta je když se při styku rozjedou pysky [happy]. Každopádně vám tu nebudu dělat osvětu ze základních termínů železniční infrastruktury pro duchem chudé (studia speciální pedagogiky nemaje). Tak mě už konečně zabanujte.
Starý vlk: ČD ... prostě stručně a jasně oznámí, že jakožto akciová společnost nemohou a nebudou nadále provozovat tak ztrátovou železniční dopravu a na další vozidla nemají peníze
Starý vlku, vy tu plivete a urážíte České dráhy?! Tezi, že fujfuj soukromník v půlce kontraktu zkrachuje a chudák Dráha se pak bude muset obětovat a zachránit to, a proto se nesmí nic soutěžit, to je přece nádražnická mantra... Heleďte se, že ČD podrazily cenu, nakoupily jednotky ve verzi holobyt, zanedbávají údržbu a vinni jsou všichni kolem, to je jejich problém.
s jinými (železničními) dopravci nejsou zkušenosti žádné
Vogtlandbahn, 15 let v Německu, čtvrtým rokem na 089. GWTR ex Viamont (Regio), patnáct let v Kraslicích a Svobodě, více jak pět let na vysoutěžené lince do Mariánek. Regiojet, závazková doprava na Slovensku (a protože by vyhrál v Krnově, muselo se to výběrko zrušit). Půjdeme dál: skupina Keolis, deset zemí, 50 tisíc zaměstnanců. Skupina Arriva, deset zemí, 40 tisíc zaměstnanců. Skupina Veolia ex Connex, velké akvizice v Německu, 8000 zaměstnanců. Abellio, DBAG, FirstGroup, Virgin, National Express...
Co se nám to tu snažíte nakukat? Že s jinými dopravci nejsou zkušenosti, tak nic nedostanou, a nic nedostanou proto, že s nimi nejsou zkušenosti?
starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 22:38:50    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Nebudu se s vámi hádat. Pamatujete na soukromou Jizerskou dráhu? Já už ne, bylo to až po mém odchodu z regionu, ale něco málo o tom vím, několik mých příbuzných tam na železnici pracuje dodnes. Takže já vím svoje (o podpoře Vgtlandbahhnu z Německa vím také) a ostatní mne nezajímá. Přesto se domnívám, že ještě než umřu, tak železnice do Harrachova skončí, do Železného brodu také a do i Liberce to asi převezmou autobusy. Ještě že jsem se odstěhoval, bylo by to pro mne moc smutné.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 22:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: uznávaly by se celostátně inkarty, sonečka, síťovky, doplatky do jedniček a jízdenky odkudkoli kamkoli atd
A hlavně - režimky [crazy][lol]
Heleďte, víte že si v Libereckém kraji můžete koupit jízdenku odkudkoli kamkoli, nebo síťovku, není žádné tarifní dělení mezi dopravci v závazkové dopravě... teda až na jednoho, což teda je asi jen čirou náhodou ten, kterého tu vydáváte za etalon vší jednotnosti a tarifní dokonalosti. No to teda ode mne bylo ošklivé, takhle vám vzít iluze a nenahradit je novými.
Co až pojedete z Liberce do Prahy; vláčkem přijedete na Wáguson a ejhle, na metro nebo tramvaj musíte překonat tarifní dělení mezi dopravci a koupit si jízdenku na MHD... neměly by ČD převzít i provoz pražského metra, tramvají, autobusů? A co v Ostravě, Olomouci, Brně, Plzni? Trolejbusy v Pardubicích, do Bohdanče zase tarifní dělení. Že by za to mohli fujfuj dopravci DPP, DPO, DPMO, DPMB, PMDP, DPMP? Hm, tak co s tím? Předat všechno k provozování Českými drahami, nebo konečně pochopíte, kde je problém a odkud musí přijít řešení?

Starý vlk: jistěže pamatuju na Jizerskou dráhu (bez ní by se už dobrých patnáct let do Harrachova nejezdilo, když to tam ta hodná a ošklivými soukromníky ubližovaná Matka Dráha nadvakrát zavřela - definitivně 28. září 1997, takže já vím svoje). Zefektivnění provozu (místo 743+2x Bix ježdění s 810), jízdní řád podle potřeb místních, jízdenky se daly koupit až do Prahy. No a samozřejmě stop dotací a nůž na krk GJW, že si na koridorových stavbách už neškrtne, když se JD nevzdá... s ohledem na tohle to vydrželo docela dlouho. Ale jak to souvisí s dneškem? Dnes do Szklarskej Poreby (po trati obnovené nikoli péčí ČD, spíše jim navzdory) jezdí taky jiný dopravce (GWTR), jízdenky ČD uznává, Libnet uznává, jízdenku až do Prahy vám prodá... jaktože to jde, když TO NEJDE?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 08:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu dodám, že ČD jízdenky od GWTR naopak neuznává.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4381
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 08:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: K tomu dodám, že ČD jízdenky od GWTR naopak neuznává.

Co by nám k tomu řekl obhájce ČD starý vlk? Nejspíš nějaký pěkně velký plk.[crazy]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 09:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Režimku nemám a v životě jsem neměl. Jen jsem skeptický v tom, že to může dopadnout ještě hůř než to je teď. Stačí mi zkušenost s neuznáváním rychlíků v LK a těch problémů: Nejde mít jednotný dojížděcí doklad na použití MHD, musí se dělit jízdenky IDOL-ČD, kdo dojíždí na IDOLku musí rychlíky nechat ujet a ještě by se něco našlo a teď si představuju ten bordel na celostátní úrovni, kdy se rychlíková linka vysoutěží a osobáky bude mít někdo jiný a dálkovku zas někdo jiný. Taková delší cesta na 5 jízdenek by byla vážně radost.

Jsem pro to omezit ČD možnosti (už kvůli tomu jak neochotní jsou v případech IDS, neflexibilní při řešení problémů a nespolupracují se soukromníky), otevřít se pořádným a světem ověřeným dopravcům, ale ať proboha zůstanou jednotné jízdenky a aspoň ty inkarty nebo jiné karty, které budou platné po celé zemi. Jen se obávám, že v naší zemi z toho zas vyleze nějaký kočkopes co bude na škodu všem.