K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 19. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 19. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7998
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 07:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no "co bus to jizdenka" plati stale. Zavlek se sice neplati, zato prestupni zona 2x ano.

A s napadem ze si pro par cest rocne mam sehnat a zacalovat opruskard bezte do nekam. To radeji ty cesty zajistim jinak-a dle plnosti sedlovych/vikendovych busu zjevne nejsem sam.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4341
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 07:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH: s těma rychlíkama se příští rok už nebudete muset zlobit. Smlouva na rychlíky Plzeň - Most a Liberec - Pardubice přeci končí, ČD při posledním výběrovém řízení podseknutá cena se zvýší a Ministerstvo je proto neobjedná, či přinejmenším omezí.[happy]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 08:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o složitost a kostnatost tarifů v rámci LB-LB, tak sice chujoviny si vymýšlí město, ale snad by korid měl dohlížet alespoň na to dopočítání do ceny jízdného při přestupu na vlak/bus, pak je to skutečná integrace.

Rudolf_33: Pevně doufám, že rozsah zůstane, tady má každý rychlík svůj účel a v systému by chyběl.

A ty 4 dny zdarma aspoň budou reklamou pro železnici a třeba si získají nové cestující. Proti tomuhle nápadu nejsem, mohlo by to značně ulevit i silnicím.
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 08:14:23    Odkaz na tento příspěvek  

To stojí za vidění:
http://www.iidol.cz/stranky/45:vyhody-idol.html

Soutěž pro pozorné diváky - kolikrát je tam logo KORID LK v prolnutém záběru s vozidly MHD ?

A v pravé části stránky se píše: Integrovaný dopravní systém IDOL pro Vás organizuje Společnost KORID LK

Škoda, že ve filmu není, jak se ten pán, co jede z Tanvaldu do liberecké nemocnice, odbaví za cenu dle tarifu IDOL při cestě zpět z liberecké nemocnice do Tanvaldu, když u nemocnice nastoupí do městské tramvaje, pak jede tramvají do Jablonce a pak dále busem do Tanvaldu... A kde to zjistí a kde se to dočte? Poradí mu někdo z KORID LK ?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 08:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

qwe: vy jste to nepochopil - to dobré pro nás organizuje (z podstaty dříve zorganizovaného žije) Společnost KORID, zatímco za špatné může Kraj/Město/Stát/Dráha/cestující [happy]

P.S. Jo, to je přesně to plácání se po zádech.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 08:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem asi s tou reklamou křivdil. Jedu teď vlakem a zrovna si paní vedle mě stěžuje, že plakáty v Desné jsou pěkné, ale jen v angličtině. Takže vlastně ani neví, co v nich je.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 10:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta propagace je žalostná..Např. freeskibusy Jilemnice-Mísečky...Nevěděl o nich prakticky nikdo, i místní cpali vždycky řidičovi prachy...Jak by český turista zareagoval, kdyby zjistil, že je něco zdarma? No pravděpodobně by to bral útokem...tady se nic takového nestalo, protože o tom nikdo nevěděl, ani jilemničáci, ani vítkovičáci, už vůbec ne turisté...Třeba to bylo cílem[crazy] Jinak korid by si mohl v tom dobrém vzít příklad z ropidu...také dokáže vymyslet chujovinu, ale ten systém je stonásobně jednodušší a dost překvapivě i levnější...rychlíků je integrováno dost, tanvaldský, kladenský...a taky je objednává někdo jiný než kraj..Ono bohužel když se kouknem po republice, tak většina těch integrovaných systémů je zpackaná..myšlenka dobrá, provedení tristní.

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 14:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí tedy GWTR pětivozově už dnes?

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.149
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 16:53:42    Odkaz na tento příspěvek  

Složení souprav vychází z odhadu návštěvnosti MS v jednotlivých dnech, dnes většina vlaků 810+810.
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.217.183
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 18:04:20    Odkaz na tento příspěvek  

Že je v IDOLu všechno špatně? Ale kde že! Jen není všechno dobře. Měli jste snad málo času za ty roky tarif vychytat? Měli jste ho dost. Ovšem radši by jste trestal řidiče, pokladní a průvodčí za něco v čem se sám nevyznáte. Tak hurá masku na ksicht a "mystery" lovec jde na věc.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8000
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 19:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Idol je na úrovni parodií na IDS co házej fakáč na občasný cestující.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale každá věc by se měla vyvíjet, ale zde nějak pokroky neshledávám.
Částečně souhlasím, ale...
Jedna věc je tarifní integrace, kde skutečně došlo k zásadnímu zádrhelu. Lze to rozdělit na:
1. neintegraci rychlíků
Ministerstvu to je jedno, přestože jsme přišli s řešením, aby oni nařídili dopravci IDOL s tím, že LK se vyrovná s MD - nejde to. To je asi motto celého toho baráku u nábřeží. (Nápadů na řešení jsme měli mnoho. Z té či oné strany slýcháme stále dokolečka "nejde to".)
ČD prapůvodně vydíraly, že chtěli zaplatit za každého cestujícího (čím víc lidí, tím větší dotace - to je panečku motivace ty rychlíky integrovat, co?), ale i za ty, kteří nejedou (dorovnání do historických tržeb, které ani na ČD neznají).
Když jsme dopravce požádali o vyčíslení, odmlčel se na věky. Nu dobrá, takže tady asi rychlíky od toho nejsou, aby vozily lidi po regionu...
2. bordel mezi IDOLem a MHD
Zde je potřeba vidět, kdo má jaké role a možnosti. Ty odbavovací strojky nejsou zadarmo. DPMLJ nemá peníze na rozdávání, kraj taky ne. Touto dobou se připravuje nějaká koncepce "lepších zítřků"... A když to dopadne (a když budou peníze růst na jabloních), tak možná se něco podaří odladit za pár let. No je to k vzteku.

To ale neznamená, že se neděje nic. Připravuje se prolnutí IDOL a IREDO přes hranice krajů, postupně se integruje Mladá Boleslav, jedná se s dalšími dpravci o vstupu do IDOL...

Druhá věc je integrace dopravní:
Já jsem toho názoru, že bez centrálního dispečinku těžko stavět systém precizních návazností. A vlastně všichni nadšeně přikyvují, že to je pravda - nic nového pod sluncem. Nejsem zdaleka první, ani poslední, kdo to říká... Ale až v tomto roce jsem poprvé od vedení uslyšel, že je potřeba to začít připravovat. (Asi až skončí výběrka.)
Další věc je, že v rámci starých smluv s dopravci AD měl kraj omezené možnosti diktování, kde pojede jaký bus. Připravili jsme tedy smlouvy, podle kterých dopravce odjezdí přesně to, co si objednatel řekne, a dostane zaplaceno podle vzorce zohledňujícího fixní a variabilní náklady. Teprve pak se mohou dít změny. Chápu, že dosud není vidět mnoho výsledků, ale takové smlouvy se nepřipraví za den a navíc budou platit (nejdříve) od r. 2015.

Ale není fér tvrdit, že se neděje nic. Nastavili jsme systém integrace neveřejné dopravy do IDS s příspěvky zaměstnavatelů. (Není to nic světoborného, ale zdaleka není toto samozřejmostí po republice.) Nastavil se systém "společné kasičky" pro efektivní objednávku kraje a měst/obcí (zapojen např. Harrachov s městskou linkou, Semily, Hrádek atd.)
Opět nic světoborného, ale třeba na MD jsme uslyšeli opět nejde to. (Chtěli jsme totiž přispět na rychlíky a integrovat je. No fuj, to jsme si ale dovolili drzost.)

Ovšem základ je propagace.
Obecně:
Slova "marketing" a "propagace" se stala sprostými díky IDOL zpravodaji (který s IDOLem mnoho společného neměl - peníze létaly oknem ven, ale alespoň se v rámci toho dělalo nutné minimum).
Od té doby nastal opačný extrém - do propagace nejde ani koruna! (Stěžujte si tedy u "vrchnosti".)

Ad MS v letech:
Organizátoři dostali příspěvek od kraje a měli zajistit propagaci i dopravě. V rámci možností si myslím, že udělali, co bylo v jejich silách.
Jestli máte jiný názor, neberu Vám ho.

Ad T.H.:
Že se někde píše o něčem pozitivně, ještě neznamená, že jde o vychvalování do nebes, jak je všechno dobře. Není...
A že nedokážete rozlišit odpovědnost, kdo má jaké kompetence, svědčí o Vaší špatné orientaci v problematice (nebo o nutkavé potřebě si kopnout zrovna do nás - asi Vám někdo od nás ublížil, to je mi skutečně líto). Já jsem nikdy neřekl, ani nenapsal, že všechno dobré jde za námi a vše špatné za jinými...
Jo a malá prosba: Buď na mě nereagujte vůbec, nebo se pokuste alespoň o elementární úroveň slušné diskuze. Husy jsme spolu nepásli a já Vám taky neříkám Tomíku... I když jsem již dávno pochopil, že tato výzva bude marná, protože evidentně dno Vašeho buranství ještě nikdy nikdo neobjevil...[ko]

Omlouvám se za delší příspěvek, ale když už tedy rekapitulujeme, tak ať to není zase jednostranné fňukání a plivání.

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Zajeďte si do jižních zemí a poznáte co to je parodie na IDS. Nějaké zásluhy prostě IDOLu upřít lze, nekřičel bych tu jaký je IDOL zlo. Člověk se škrabkou si v mnoha případech polepšil (příjezdy do velkých měst s MHD, levnější cestování s přestupem, možnost jízdy oklikou a celkem přívětivý tarif třeba oproti iredu, i stránky a informovanost je na vyšší úrovni). Uškodilo to krátkým přejezdům v rámci obce nebo do vedlejší obce, byť jen 2km a velké znevýhodňování cestujících bez kartičky (to by samo o sobě nebylo tak zlé, kdyby anonymní karta stála pade a byla k dostání minimálně na všech stanicích ČD a autobusových nádražích). Ve výsledku mi IDOL přinesl celkem dobré věci (bez něj by to opravdu mohlo být mnohem horší, podívejme na kraje bez IDS), ale jeho hlavní problém je, že neplní všechno co slíbil a vůbec neprochází vývojem (kromě zdražování). Ty chyby jsou tak do očí bijící a potenciálu na zlepšení je tolik, že vážně nechápu, proč se to za těch 6-7 let nepovedlo opravit [crazy].

Nejvíc bolí asi ty rychlíky. Chápu, že nemusí být 100% chyba na straně KORIDu, ale za tak příšerně dlouhou dobu už musel nějaký výsledek přijít, když se to v tolika krajích povedlo a zrovna u nás rychlík != vyšší kvalita. Možná se pletu, možná sám kraj nehodlá přispívat tak, jako to dělají jiné kraje.

Co je ale 100% chyba je ta nefunkčnost tarifu při cestě MHD LB/JB+meziměsto. Když jsem přišel před těmi asi 7 lety do té jejich propagační tramvaje, tak tohle bylo první co tam na mě vybaflo + hafo příkladů lidí jedoucích za zábavou třeba z Turnova vlakem do Liberce a MHD do centra (kontrastující s neintegrací rychlíků).

V neposlední řadě jsou pak ty zmíněné peripetie tarifu DPMLJ, který krom toho, že je nechutně drahý, tak je úplně pitomý a pro cestující mezi Jabloncem a Libercem pekelně nepohodlný. Tady bude problém na straně dopravního podniku, ale KORID by měl tlačit na integraci, za těch 7 let se povedlo tak akorát několikrát zdražit.

Tak jsem tu shrnul něco co už to 1000x zaznělo a co už všichni ví, ale může být dobré si občas připomenout, že i ten IDOL má kladné stránky (+ k tomu bezkonkurenční LIBNET, který nám každý závidí [happy] ) a fandím mu, ať se jednou tím plnohodnotným systémem stane, samozřejmě je to hlavně o tom, kdo tam sedí a jaké má zájmy. Ve výsledku a kontextu ČR, si ale nestojí L.K. úplně špatně.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidím, že můj příspěvek byl vysvětlen ještě dříve, než byl odeslán, tak děkuji Otto_Pospíšil.

Jen k tomu MS v letech: Dneska jsem několik lidí opravil u automatu, že je vlak zadarmo, propagace opravdu příliš funkční není, aspoň ta nálepka na automat by se hodila [biggrin]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

propagace opravdu příliš funkční není, aspoň ta nálepka na automat by se hodila
Na druhou stranu (a teď si odflusnu já): proč se snažit, když dopravce dostane kompenzaci za ušlé tržby a ještě má možnost ty tržby vybrat?[ko]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 21:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IMHO by teda stačilo, aby byla zdarma doprava na vstupenku, kterou případně mohli pokladny a průvodčí i prodávat, ale je mi jasné, že "odborníci" musí submisivně poslouchat větší "odborníky" od Dráhy, takže to nejde, protože se to tak nikdy nedělalo a cestující by to nepochopili.
Jen krátce na vysvětlenou, protože na rozdíl od pana Hádka jsem na těch jednáních s pořadatelem MS byl...

Nápad na jízdné zdarma po celém kraji proti vstupence jsme měli a prosazovali. Ale zadání (po dohodě organizátor akce + vedení kraje) znělo jinak. Důvodem je nabídka dopravy zdarma i pro návštěvníky, kteří si lupen koupí až na místě a těch je významný podíl. Tento argument respektujeme, i když stávající "jízdné zdarma" není spravedlivé a působí spíše komplikace.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.149
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 22:39:40    Odkaz na tento příspěvek  

Zde je potřeba vidět, kdo má jaké role a možnosti. Ty odbavovací strojky nejsou zadarmo.

Role jsou takové, že odbavovací strojky pro IDOL financoval kraj, specifikaci toho, co a jak mají dělat, připravoval KORID LK...
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.149
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 22:42:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ten film stojí za vidění:
http://www.iidol.cz/stranky/45:vyhody-idol.html

Škoda, že ve filmu není, jak se ten pán, co jede z Tanvaldu do liberecké nemocnice, odbaví za cenu dle tarifu IDOL při cestě zpět z liberecké nemocnice do Tanvaldu, když u nemocnice nastoupí do městské tramvaje, pak jede tramvají do Jablonce a pak dále busem do Tanvaldu... A kde to zjistí a kde se to dočte? Poradí mu někdo z KORID LK ?


Jak to teda ten pán při cestě zpět má udělat ?
ex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.105.4
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 23:02:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ty odbavovací strojky nejsou zadarmo. DPMLJ nemá peníze na rozdávání...

Po tom se se mi dostal do ruky propagacni casopis DPMLJ "Jizda" tak uz chapu, ze ted nema na nic penize.

Slova "marketing" a "propagace" se stala sprostými díky IDOL zpravodaji.... ale alespoň se v rámci toho dělalo nutné minimum

A nekdo to nekdy vubec cetl? Podle tech obrazku politiku na titulni strane ja porad zil v domeni, ze to je predvolebni reklama a to se prece necte, kdyz se to stejne nedodrzuje.
ex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.105.4
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 23:40:42    Odkaz na tento příspěvek  

co se tyka IDOLu, tak by predne se asi mel resit problem integrace cestujiciho

Integrita cestujiciho je podle mych vlastnich zkusenosti ponekud rozhozena:

- kdyz autobusy jedne spolecnosti (navzdory poznamce a logiky v pripojich) na sebe necekaji a na info-lince (na bus-dopravce) melou cosi o jinych strediscich

- kdyz zastavky nejsou ani jednotne upraveny a na renovovanych stanicich (Turnov, JN) i tech puvodnich (Zel.Brod, Vysoky, Jilemnice, CL, a nedavno i zst. CL) cestujici poradne nevi odkud ten bus/vlak odjede a jestli to co prave odjizdi neni jeho spoj

- jednotne oznacovani linky na dopravnim prostredku (nekde koncova stanice, nekde cislo, nekde stanice s minuleho spoje, ...)

- integrace linky jedouci 1x tydne se samostanym jizdnim radem, nemluve o nejednotnosti jizdnich radu obecne a minimalnich informacich o prestupnich uzlech a navaznych spojich, takze nutno IDOS,

- jenze kdyz se clovek spolehne na IDOS, tak pak ho rozhodi, ze existuji takove linky, jako nedavno bus kolem 15:30 z SM do Jilemnice - nekde v prubehu se bus "prevlekl" z jednoho spoje na jiny a jelikoz to bylo bez casove pauzy, tak to IDOS nebral jako navaznost,

- rozumim, ze s rychlika je problem nekde jinde. To ze nekde rychliky integrovany jsou proste beru, ze nekde se "lepe znaji" a tak se "lepe domluvi", ale nerozumim tomu, ze nekde jsou (tedy velmi nedavno byly) postaveny pripoje osobaku a nekterych busu prave na rychliky a na IDOL jizdne to proste neslo

A jeste k ocekavanemu zhrouceni dopravy mezi LB - JN vlivem soubehu mnoha stavebnich akci (a s prihlednutim na informace o "zajmu" Min.Dopravy o zdejsi problemy): Nebyt toho ze je velka nevycerpanost prostredku z EU-fondu a tedy ted neni ani tak nedostaek penez jako spis nedostatek pripravenych projektu, tak by jsme se rekonstrukce trati LB - JN - Tanvlad ani silnice I/14 nikdy nedockli? A cim to asi tak muze byt?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8002
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 05:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cim to ze ty samy R jsou integrovany v pulce trasy a to hned ve 2 ids-iredo a vydis? To nejak svedci spis o problemu na strane koryt nez md/cd.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 11:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli ČD hrají nějakou špinavou hru, kterou nechce s nima hrát KORID potažmo kraj a MD jen taktně mlčí, tak s tím asi opravdu moc nejde. Nezapomínejme, že furt jsme v ČR [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
pracuji
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.193
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 11:56:26    Odkaz na tento příspěvek  

Copak se prihodilo na kolejich jz kolem Korenova spatreno nejen drazni hasicstvo
ex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.65
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 14:19:09    Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: priklad navazovani spoluprace odposlouchanych z jednoho kraje - spoluprace byvaleho GR CD a kraje probihala: "zaridis a pak budes mit na kraji misto az to tam prazaci zacnou cistit" a hadejte jaky je dnes vysledek.

ale zaslechl jsem zvesti i o dalsich vsimych, jako zarizeni krajem zasadniho useku pristupove cesty k chate (byvaleho strazniho domku) jednoho z uredniku drah

tedy ja to za vinu kraji/koridu nedavam, ale pokud bych ze u MD za kraj zeptal, proc nekde rychlik integrovany ej a tady neni, tak bych strasne rad slysel tu odpoved
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 15:47:04    Odkaz na tento příspěvek  

Copak se prihodilo na kolejich jz kolem Korenova spatreno nejen drazni hasicstvo
Přímo na kolejích nic, v lese v blízkosti tratě tam cosi kouřilo, doutnalo, asi i hořelo...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 15:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu ohně u trati.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 17:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex: To svědčí o nefunkčnosti státu jako celku. Krom toho, že za tuhle větu by měl někdo sedět, tak za posledních 6 let se mohlo MD nebo někdo kompetentní, kdo má trochu zájmu na fungující dopravě v ČR zajímat, proč to v tom LK furt nejde a použít správné páky.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 18:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jde o to, jestli neměl LK (svojí prodlouženou rukou Koridem) medializovat, že integrované systémy u ČD v rychlících ve zbytku sítě jdou a v LK nejdou. Pak by se něco mohlo dít. Ale jak chybí propagace na dopravní opatření k letům, tak také chybí mediální obraz Koridu. A dřívějším novinovým plátkem se nedá říct, že by z toho byl vynikající mediální obraz, spíše naopak.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 20:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil: přestože jsme přišli s řešením
Tradiční písnička: MY hoši správňáci rychlošípáci jsme to geniálně vymysleli, ale ONI = zlé ministerstvo, zlá Dráha a Bratrstvo Kočičí pracky to sabotují. A přitom nám do Tanvaldu dojíždějí rychlíky integrované do PIDu, půlkou kraje projíždějí rychlíky integrované do IREDO, jen v tom LK to přes hromadu fundovaných a obětavých "odborníků" prostě nejde... to je ale zvláštní náhoda. Zvláštní náhoda ovšem taky je, že se člověk v základní propagandě kolem IDOLu s nějakou zmínkou o neintegraci rychlíků pořádně nesetká, naopak je mu předstíráno, jak "Karta opuscard zajistí rychlé a pohodlné odbavení a to ve všech prostředcích veřejné dopravy – v příměstských autobusech, ve vlacích ČD a v MHD na území Libereckého kraje". Prostě to nikomu nevadí, mouchy snězte si mě, přinejhorším se to hodí na někoho jiného...
Ty odbavovací strojky nejsou zadarmo
Ty odbavovací strojky přece nějak vrcholově pořizoval kraj na základě specifikace "odborníků". To nebylo o tom, že by si (tehdy ještě) ČSAD Jablonec pořídilo něco ze svého rozmaru, (tehdy ještě) DPML ze svého a chudáci rychlošípáci se jen museli smutně dívat, jak se jim geniální systém hroutí... další zvláštní náhoda ovšem je, jak se do těch samých strojků vkládaly různé "funkcionality", aby to či ono (obvykle v rozporu s tarifem) nešlo, jak "nešlo" prostě dopočítat jízdné dál do Tanvaldu v Jablonci, i když člověk jede z Rychnova (to je jen čistě IT zásah, není mi ani jasné, jak by se toho dle §7 modrogumních dogmat dalo zneužít). Kdyby KORID hledal nějaký pěkně úderný firemní slogan, co takhle "TO NEJDE!"?
DPMLJ nemá peníze na rozdávání, kraj taky ne
Kraj na rozdávání očividně peníze má, o čemž svědčí zrovna aktuální akce "vozíme vzduch do Harrachova" (ono je to zpropagované jako obvykle, čili tak mizerně, že těmi vlaky a autobusy "zdarma" stejně nikdo nejezdí). S DPMLJ je to samozřejmě horší, když je tunelován kamarádšofty přes "odborníky" (např. všelijaké ty zápůjčky vozidel mezi Jabloncem a Libercem), nicméně jej se to týká okrajově.
integrace dopravní
Je, ve vší stručnosti řečeno, i po devíti letech existence integrátora VELKÁ NULA. Na druhou stranu je v mnoha případech potřeba říct NAŠTĚSTÍ, protože "odborné" zásahy třeba do Jilemnicka jsou dost sporné, ale k realizaci dalších zrůdností díkypříroda (a jakkoli bohužel i díky diktátu jistého bus dopravce kraji a KORIDu) nedošlo. Jen ať si rychlošípáci dál hrají s přečíslováváním linek a do ničeho jiného se radši nepouštějí.

P.S. nebo se pokuste alespoň o elementární úroveň slušné diskuze
Zloděj křičí "chyťte zloděje"? Nebo vy už jste zapomněl na "elementární úroveň" diskuze z vaší strany? Ale ono je jistě jednodušší si osobně kopnout do T.H., že je zaujatej a podsunout mu tvrzení "v IDOLu je všechno špatně", než se věnovat skutečnému obsahu příspěvků...

Mimochodem, už někdo našel ty ceny opruzek na webu iidol.cz? [happy]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 14. března 2014 - 22:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Nechce se mi to hledat, ale když jsem to poprvé hledal, tak tam byl jen odkaz na opuscard.cz , zas kdyby tam toho bylo víc, asi by nebyla ta otázka, že?
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2011

Odesláno Sobota, 15. března 2014 - 11:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 037 jezdi misto 840 Regionovy (840 presunuty do Harrachova). Ale na 6360 (Lbc 10:31 - Jindrichovice 11:48) jela souprava 843 + 812, tzn. do Jindrichovic jela rakev s pruvodcim?
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 2-2013
Odesláno Sobota, 15. března 2014 - 11:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asavic: už ve Čtvrtek ráno jezdilo míň 840 a odpoledne už byla značná převaha 814
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 15. března 2014 - 17:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jde o to, jestli neměl LK (svojí prodlouženou rukou Koridem) medializovat, že integrované systémy u ČD v rychlících ve zbytku sítě jdou a v LK nejdou.
To v médiích proběhlo. Asi to bude už více než rok. Za ČD se k tomu vyjádřil tiskový mluvčí, který uvedl, že integraci brání Clearing Libereckého kraje. To je poněkud zvláštní výmluva, vezmeme-li v potaz, že ten samý clearing nebrání v integraci vlaků osobních u toho samého dopravce, nebrání integraci ani jiným dopravcům...

Ale jak chybí propagace na dopravní opatření k letům, tak také chybí mediální obraz Koridu. A dřívějším novinovým plátkem se nedá říct, že by z toho byl vynikající mediální obraz, spíše naopak.
Souhlasím. K propagaci jsem svůj názor naznačil výše. Možná by bylo vhodné, aby se hlasitěji ozvali i cestující, že propagace chybí...
Za sebe musím říct, že když v rámci peněz na marketing jsme (kromě zbytečného IDOL zpravodaje, který jsme vlastně ani nedělali my, ale najatí marketingoví odborníci) dělali např. průzkumy spokojenosti, lidé si to pochvalovali, protože je těšilo, že se o ně někdo zajímá.

Role jsou takové, že odbavovací strojky pro IDOL financoval kraj, specifikaci toho, co a jak mají dělat, připravoval KORID LK...
Já mohu za sebe hodnotit jen období od r. 2010, kdy tu pracuji. Ale podle informací, které se ke mně dostaly, to bylo trochu jinak. A jsem zcela pevně přesvědčen, že na KORIDu nepřipravovali lidé (kteří tam dnes už ani nejsou) IDOL tak, aby města s MHD měla za každou cenu různé odbavovací systémy a navíc vzájemně nekompatibilní. Spíše šlo o specifikaci toho, aby integrace šla provést alespoň "nějak" v možnostech DPML s co nejmenším dopadem na tehdejší odbavování.

Jak to teda ten pán při cestě zpět má udělat ?
Ten pán musí cestou zpět navštívit nádraží. Já nechápu, proč byl vybrán zrovna tento případ, který demonstruje zrovna ne úplně dotaženou integraci. Video připravovali externí marketingoví odborníci dodaní tehdejším vedením kraje (po kterých jsme mnohokrát museli opravovat chyby). Bohužel v období, kdy nejsou na propagaci peníze, je toto video lepší než nic.

T.H.
Děkuji za důkaz Vaší zaujatosti, ale myslím, že mně i ostatním to již stačilo. Co se dohadování o tom, kdo tady začal vytvářet atmosféru žumpy, to bychom se museli vrátit někam do r. 2011, kdy jsem poprvé zavítal na toto fórum otevřeně jako člověk z KORIDu a byl jsem ihned napadán za věci, které se týkaly nějakých osobních záští mezi Vámi a mými kolegy (většinou dnes již bývalými zaměstnanci). Taktéž již dopředu jste musel za každou cenu flusat na optimalizaci Frýdlantska, aniž byste o ní cokoliv dopředu věděl.
Každý soudný člověk si udělá obrázek sám, kdo se tu chová jako buran. Takže tak...[kladivo]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.149
Odesláno Sobota, 15. března 2014 - 19:07:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ten pán musí cestou zpět navštívit nádraží.
Když už je systém tak pitomý, že musí přes nádraží, tak kde se to uživatel dozví tak, aby to bylo snadno dohledatelné a pochopitelné?

Být IDOL normální obchodní záležitostí, asi bychom se v Černých ovcích, inspektorovi v TN na Nově, Šmejdech a podobných pořadech dověděli o něco o klamavé reklamě atd.....
ex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.225
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 13:40:05    Odkaz na tento příspěvek  

Jeste souhrnou poznamku k IDOLu:

Uvedomuji si, ze situace mohla vypadat mnohonasobne hur nebyt Idolu a ostatnich aktivit a ze verejna osobni doprava, zvlaste ta zeleznicni, mohla byt oproti dnesnimu stavu v naprostych troskach. To, ze nektera mistni centra jsou dnes na tom dopravne vztazne k ostatnim vyrazne hur nez pred tim je stav dany ekonomickou realitou. Naopak si uvedomuji, ze rada spojeni, ktera driv nebyla mozna dennim dojizdenim, tak dnes mozna je.

A opravdu lze najit par kraju v CR kam jsme se mohli s urovni dopravy az poklesnout.

Co ale sed mi na IDOLu nelibi je, ze rada veci ktere na zatku mi pripadala jako "narychlo spichnuta" a provizorni tu je po mnoha letech stale. Nikdo se nesnazi dat IDOLu postupne nejakou jednotnou myslenku (tarifu, orientace, dopravnich spojeni, prezentace, atd.). A tak v porovnani s jinymi blizkymi IDS to vypada jako kdyby jeho vyvoj zamrzl a relatine k temto proste se zda, ze upada. Ja doufam, ze to je jen zdani.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 14:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co ale sed mi na IDOLu nelibi je, ze rada veci ktere na zatku mi pripadala jako "narychlo spichnuta" a provizorni tu je po mnoha letech stale. Nikdo se nesnazi dat IDOLu postupne nejakou jednotnou myslenku (tarifu, orientace, dopravnich spojeni, prezentace, atd.). A tak v porovnani s jinymi blizkymi IDS to vypada jako kdyby jeho vyvoj zamrzl a relatine k temto proste se zda, ze upada. Ja doufam, ze to je jen zdani.
V tom Vám musím bohužel dát za pravdu, je to dáno kombinací příčin:
- integrace je zapojení mnoha subjektů, neudělala se za den... a když už se udělala a zjistilo se, že by některé změny vyžadovaly revoluci, jednotlivým stranám se do toho nechce
- integrace rychlíků nutně potřebuje rázný vstup ministerstva, nebo racionální přístup dopravce... ani jedno nenastalo
- změny související s odbavováním stojí peníze (ty zatím na jabloních nerostou, spíš jich je míň) a stojí kreativitu programátorů u dodavatelů (takže zase peníze a spooooustu času)
- propagace tu byla, ale nesloužila z větší části dopravě... toto téma se stalo politickým a vyřešilo se populisticky (a to bych mohl dokolečka vedení říkat, že nutné minimum a s parádou a zpětnou vazbou cestujícím se dá udělat i za 1/3 dřívějších nákladů... je to marný, je to marný, je to marný)

Ale to neznamená, že se spí - nicméně příprava některých věcí (jak jsem psal výše) zkrátka žere čas, aniž by konkrétní výsledky byly vidět hned. Leckdy se věci na "úřednické rovině" připravují, aniž by vůbec bylo jisté, že nějaké výsledky jsou vlastně chtěné. (To je na tom všem ubíjející asi nejvíc, ale stihnul jsem si všimnout, že jinde to je ubíjející ještě víc, takže si můžeme ještě radostně hvízdat, jak se nám tady dobře daří.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 19:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikto nepridá fotky z posilených osob.vlakov na trati Liberec-Harrachov ? Bohužiaľ Harrachov znova pri významnom podujatí vybuchol.K zlému počasiu sa pridal trapas,keď nórsku delegáciu odmietli ubytovať v 3* hoteli Bílý Hořec,aj keď mali rezerváciu rok dopredu[ko]a klinec do rakve -krádež dokladov vo VIP stane,Nór musel narýchlo cestovať do Prahy a vybavovať nový pas.Našťastie lietadlo podľa TV Nova stihnul.Harrachov a nové motorové vlaky [masinka]mám rád ale dúfam,že FIS už Harrachovu nič nepridelí
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 20:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten pán musí cestou zpět navštívit nádraží.
To je totiž super. V Jablonci na nádraží mě paní bez pardonu přehrála na škrabce jízdenku novou jízdenkou. Jedné prvůodčí se pro změnu povedlo dohrát doplatek k MHD z POPky. Jinému průvodčímu pro změnu ne. V tomhle ohledu člověk neví čemu věřit, je to takový vabank s příjemným bonusem, když to vyjde [biggrin]
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 20:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přílepy - ano, doufejte, že FIS Harrachovu určitě nic nepřidělí, protože Nory odmítl ubytovat soukromý provozovatel penzionu. Jinak jste zdráv? [crazy]

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 20:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: když jsem to poprvé hledal, tak tam byl jen odkaz na opuscard.cz
No jasně, ale na iidol.cz by se to určitě hodilo taky, že? Prozradím, že jednou to tam je - v sekci "ke stažení" v nějakém prastarém letáku [happy]
Otto_pospíšil: který jsme vlastně ani nedělali my, ale najatí marketingoví odborníci ... připravovali externí marketingoví odborníci
To ne MY, to ONI. Furt stejné.
ex: mi pripadala jako "narychlo spichnuta" a provizorni tu je po mnoha letech stale
Ano, systém tu žije už několik let z podstaty minulosti za soustavného vymlouvání se, že za "nepohyblivost" může někdo jiný. (A teď z toho Pospíšil jako vždy udělá tezi "všechno je špatně", kterou plivne po T.H.).
j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 20:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně aby sem někdo dal fotky zevnitř zesílených vlaků, aby bylo vidět jak "veliká" propagace celého MS vč. jízd zdarma měla vliv na zájem cestujících [lol] ještě, že je náš kraj tak bohatej, že si to může dovolit takhle plýtvat penězi, který by se daly jistě využít lépe...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 21:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně aby sem někdo dal fotky zevnitř zesílených vlaků, aby bylo vidět jak "veliká" propagace celého MS vč. jízd zdarma měla vliv na zájem cestujících [lol] ještě, že je náš kraj tak bohatej, že si to může dovolit takhle plýtvat penězi, který by se daly jistě využít lépe...
Jak jsem již psal. Kdyby posily nebyly, jiní by psali, že kraj se na to vybodl. (Zase špatně. Tak nebo tak, proč si nekopnout, že?)

Dále jsem přesvědčen, že ono "lákání" by muselo probíhat soustavně tři měsíce hlavně přes stránky organizátora. Ale to by muselo k dohodě dojít o dva měsíce dřív a také by ČD museli umět o měsíc zkrátit svůj proces "spočítáme náklady, necháme si schválit na GŘ".
A i tak by to velké davy nepřineslo.

Podle mě by totiž nejlepší propagací bylo to, že to tak funguje běžně. Že se na to lidé při obdobných akcích mohou spolehnout. Pokud si to vedení kraje vyhodnotí tak, že závody nebyly, lidé nebyli, spoje byly k ničemu, tak je to špatně, protože se tím pádem už nikdy nic neposílí.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 08:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podpora světového šampionátu pro mě plýtvání penězi není ať už je kraj jakýkoli. Tohle už mi vážně přijde jako kopání za každou cenu.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 08:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil: Kdyby posily nebyly, jiní by psali, že kraj se na to vybodl
Překvapuje mě, že člověk, který se vydává za odborníka na veřejnou dopravu, nerozlišuje "posílení souprav" a "jízdné zdarma". Asi aby se dalo kopnout do oponentů.
Nechic: Podpora světového šampionátu pro mě plýtvání penězi není
V tuto chvíli ovšem není kraj oprávněn jakkoli proklamovat, že na něco nemá dostatek peněz. Očividně má (znovu podotýkám, že nejde o posily, ale o jízdné zdarma, což je úplně jiný level). Ani při průseru století (MS Liberec 2009) se takhle nerozhazovalo.
Zubacka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 16:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z víkendu


Nejhezčí pohled na svět je z kabiny lokomotivy
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2013
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 17:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je vypsaná soutěž na projektovou dokumentaci (DSP+DZS) "Odstranění propadu rychlosti ve vybraných úsecích tratě Liberec - Tanvald". Mělo by jít o obnovu traťové koleje v těch úsecích, které ještě nebyly opraveny ani nejsou v investici "Rekonstrukce trati Liberec - Tanvald", tj. Liberec (mimo) - Vesec (mimo) - Jablonec n. N. (mimo) a kousek u Smržovky dolního nádraží.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 20:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nerozlišuje "posílení souprav" a "jízdné zdarma"

Osobně na tom nevidím nic divného a ani mě to nepopuzuje. Jedná se o prestižní akci, která zviditelní nejen Harrachov, ale přinese kraji cestovní ruch. Nevím, kde organizační výbor závodů vzal peníze na pokrytí ztráty při jízdném zdarma, možná právě z kraje, ale rozhodně se jedná o akci, která se mohla zúročit v pozdější dobu. Si Tomáši uvědom, kolik lidí třeba z Polska dovezeme v letní sezóně (jedná se o stovky lidí) a většina z nich se jde podívat právě na můstky. Pokud by byly výsledky i v řadách českých závodníků, zájem by byl také jiný. Osobně shledávám propadák opravdu pouze v propagaci. Kdyby se závody odskákaly a český tým tam skončil (dle předpokládaných možností) třetí, jednalo by se o perfektní reklamu do budoucna. Kdyby se všechny informace dostaly mezi lidi (jízdné zdarma, dovoz lidí až pod můstek, šance českého družstva na medaili atd.), zájem by byl větší.

Prostě osobně si myslím, že jízdné zdarma bylo OK, propagace KO. Počasí byla vyloženě smůla.

Jen jsem zvědav, co si vše započtou ČD a jaká bude finanční injekce....

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 20:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Překvapuje mě, že člověk, který se vydává za odborníka na veřejnou dopravu, nerozlišuje "posílení souprav" a "jízdné zdarma". Asi aby se dalo kopnout do oponentů.
Za prvé si zkuste ještě jednou (nebo dvakrát, třikrát...) přečíst, na co jsem vlastně reagoval. Dám Vám nápovědu:
Hlavně aby sem někdo dal fotky zevnitř zesílených vlaků, aby bylo vidět jak "veliká" propagace celého MS vč. jízd zdarma měla vliv na zájem cestujících
A za druhé - zadání kraje (po dohodě s organizátory MS) znělo jasně: doprava zdarma a zajistit dostatečnou kapacitu pro fanoušky podle optimistického scénáře.
Každá ta součást stála nějaké peníze a na "dopravu" pro šampionát byl přidělen podle odhadu těchto nákladů limit.

Takže pardon, kdopak že to má pořád a dokola tu samou potřebu do něčeho, resp. do někoho kopat?[ko]

Nevím, kde organizační výbor závodů vzal peníze na pokrytí ztráty při jízdném zdarma, možná právě z kraje
Schválila to Rada kraje, pak Zastupitelstvo kraje. A to nejen dopravu, ale nadto příspěvek "na šampionát".

A tady nemohu nesouhlasit s názorem "šéfa MS", že takovou akci musí podpořit region, kde se koná... Není to totiž soukromá párty, je to prestižní sportovní akce, která zvedá renomé nejen Harrachova, ale celé republiky.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 20:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zviditelní nejen Harrachov, ale přinese kraji cestovní ruch
Jakej cestovní ruch? Pojedeš se podívat na skokanský můstek? A pojedeš se na něj podívat podruhé? Potřetí? Na tom chceš stavět turistický ruch?
Hele, radní je Kocumová, tak do jakého sportovního odvětví půjde největší balík peněz? Já přece nic nemám proti jízdnému zdarma, jen si dovoluji tvrdit, že "posílení" a "jízdné zdarma" jsou různé úrovně (obě dvě jsou nemalou podporou). Ale teď holt kraj nemá v obecném povědomí právo na kecy o tom, jak na to či ono (třeba integraci rychlíků...) nemá peníze. No jasně, místo toho MUSEL podpořit prestižní akci, protože na takové se dá daleko líp V.I.P. chlastat.

P.S. Koukal jsem dnes na ten plakát k letům (ten, co mu bába v Desné nerozuměla, protože byl anglicky): o dopravě zdarma tam nic není. Jak by taky mohlo, když se to jako všechno upeklo na poslední chvíli.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8018
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 21:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řek že Harrachov už je zviditelněnej tím, že se tam většinou neskáče neb vítr. A to od doby vykácení háje okolo (háklivý to tam bylo odjakživa, leč ten plachtovětrolam tam je celkem k hovnu a dokud byl les tak se většinou aspoň něco odskákalo).
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 22:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máro, díky za fotky, už jsem si myslel, že sem nemá cenu chodit...
Zubacka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 07:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř: To víš,tyhle nudné a hlavně nekončící debaty už mě nudily [happy]

Nejhezčí pohled na svět je z kabiny lokomotivy
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 09:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F. - Věříte (při Vaší zkušenosti), že se podaří do 31. 8. zajistit pravomocné stavební povolení? Já v to doufám. [happy]
Jaký vliv bude mít případná realizace předmětné stavby na možnost v čase realizovat II. stavbu optimalizace Liberec - Tanvald?
Hýbe se rovněž nějak věc výhybny Harrachov? Zatím jsem si nevšiml, že by na portálu VZ SŽDC bylo cokoliv k tomuto záměru vyhlášeno. Posledním výsledkem je tedy nadále TES?
Díky

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 20:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzpomínka na idioty z listopadu 2009:

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7959
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 21:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkud jeli??

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 21:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přijeli ze shora z Jizerky, vynesli kola nahoru na most a jeli směr kořenovský portál tunelu..Tam asi dostali strach a za minutu jeli zpět, kola snesli dolů na asfaltku a jeli asi dolů Na Mejto..jinak zde má fotografie je vlak, který jel asi minutu po nich. Měli štěstí..Fíra by asi zastavil, rozbil jim hubu a já bych mu pomohl[biggrin]

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 19. března 2014 - 16:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co delaji MUVky v Korenove?

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. března 2014 - 16:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prej zdechnul štádler, tak bylo potřeba povolat náhradní vozidla. V TNV bude prý ale přestup do další náhradní soupravy v podobě MV 854. Kolega Paolo už je prý na značkách[biggrin].
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2013
Odesláno Středa, 19. března 2014 - 17:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool 1030
Inzerované termíny jsou hodně krátké. Předchozí opravy, taky s výměnou roštu, byly na stavební povolení nebo na ohlášení?
Na možnost budoucího doplnění výhyben by oprava vliv mít neměla stavebně ani ekonomicky.
Výhybnu Harrachov v letošním plánu přípravy nevidím, takže jak píšete.
Zubacka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 19. března 2014 - 20:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool: z míst kde se kácelo podél tratě,tak tahali dřevo do Kořenova

Nejhezčí pohled na svět je z kabiny lokomotivy