K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 13. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 13. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 10:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý vlk: dopravní značky platí tak jak stojí u silnice a nikdo není oprávněn zkoumat jejich zákonnost
Hustý. Na to opravdu nemá smysl reagovat [happy]
Michal_Ř: neberte tento příspěvek osobně
Kdo ho teda má brát osobně, když to píšeš zrovna teď a tady?
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 13:11:36    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Proč si myslíte, že je to hustý? Jen proto, abyste se mohl hádat v domnění, že mne ponížíte a tím vaše ego vzroste? Tak to jste tedy na omylu. Mně na vás vůbec nezáleží, neznám vás a je mi jedno, zda znáte mne a co si o mně myslíte. Prostě vy si dělejte co chcete, klidně ignorujte dopravní značky a vůbec vše, co slouží k řízení provozu na silnicích. Jen doufám, že také neřídíte hnací drážní vozidla, to bych pak musel litovat ty, kteří by se s vámi mohli ve službě potkat. Já to nebudu, mimo elektrizované tratě nejezdím a ty, jak známo, v Jizerských horách už od r.1945 nejsou a v dohledné době ani nebudou. To je hustý, co?
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 21:57:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě doplním, aby mne opět někdo nechytal za slovíčka: Slovy "dopravní značky platí tak jak stojí u silnice a nikdo není oprávněn zkoumat jejich zákonnost" jsem měl na samozřejmě mysli účastníky silničního provozu, popřípadě všeználky, kteří se velmi neradi něčemu podřizují. Pochopitelně existují soudci a potažmo zákonodárci, kteří jsou oprávnění zkoumat zákonnost použití dopravních značek, ti však na KR zpravidla nechodí.
kachitta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 02. března 2014 - 22:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz cestujiciho: Znamena to teda, ze i kdybych si dokoupil na mesic kupon pro Jablonec, tak s obema kupony nemuzu jet autobusem z Jablonce do Liberce bez zakoupeni dalsi jizdenky?
Na linkách 11 (tram) a L1 (vlak) by to stačilo, na 141 ale potřebujete relační kupon, obě zóny zvlášť nestačí..
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 09:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kachitta, dotaz cestujícího: Místní vám řekne, že to stačí, protože vám lístek umožní nastoupit a v každé zastávce budete mít platný kupon. Revizor taky houby pozná, protože platný doklad mít budete. Pokud tak pojedete sem tam, tak šance, že vám někdo něco řekne je 0.00000001%
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 12:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
Myslím , že si pravidla otáčíte a legislativu vykládáte po svém. Díky tomu , že si každý zákony vykládá po svém ...to v naší zemi vypadá jak vypadá..
Mrkněte do zákona 366/2000 Sb..který definuje obec jako zastavěné území , jehož začátek a konec je označen příslušnými dopravními značkami .. Víc si myslím není třeba dodávat.
Apropo..ten nejvyšší soud řešil něco trochu jiného a sice...Nějaký řidič jel rychlostí 90 km/h v osadě , která nebyla označená dopravními značkami se s něčím střetl. Nejvyšší soud konstatoval , že tento řidič nese vinu za nehodu , neboť pokud vidí , že vedle silnice stojí domy , měl by se zde automaticky chovat jako v obci...tudíž by měl zpomalit , i když mu to žádná značka nenařizuje..
Tam to bylo i o tom , že kdyby jel o 20 km/h méně , k nehodě by nejspíše nedošlo. Dle zákona má navíc každý řidič povinnost předvídat situaci.
Takže pravý opak..
Brejlovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 17:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte fotografie VÚDéček z Liberecka a Frýdlantska, a nebo fotografii tehdy ještě fungujícího vjezdového návěstidla WBBS v Kořenově? Díky
Brejlovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 18:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pamatujete? https://www.google.com/maps/@50.928371,15.091965,3a,75y,85.98h,86.16t/data=!3m4!1e1!3m2!1svGJ qe5A655xWlYLedWZ3Yg!2e0
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 19:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nárožnej: Myslím , že si pravidla otáčíte a legislativu vykládáte po svém
Tak hlavně když jste si naprosto jist, že vy si ji vykládáte jedině správně.
Mrkněte do zákona 366/2000 Sb..který definuje obec
Mrk... zákon o o geologických pracích a o Českém geologickém úřadu... definice obce tu není. Ale vy asi myslíte 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Ten definuje obec jako zastavěné území. Ještě jednou: obec je ZASTAVĚNÉ ÚZEMÍ. To tam není proto, že zákonodárci zbyla nějaká písmenka a volné místo na řádku. Kdyby chtěl definovat obec jako obecné území ohraničené značkami, tak by to udělal. Ale on chtěl definovat obec jako ZASTAVĚNÉ ÚZEMÍ... nevím, do třetice už je to jasnější?
ten nejvyšší soud řešil něco trochu jiného a sice...Nějaký řidič jel rychlostí 90 km/h v osadě , která nebyla označená dopravními značkami se s něčím střetl
Prosím o konkrétní určení onoho vámi uvedeného judikátu, nejlépe jeho číslem.

Ano, máte pravdu, že problém v této zemi je ten právní nihilismus a hospodské výklady zákonů "po svém"...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.

Řekni mi, v čem vidíš největší problém jet rychlostí 50 km/h od cedule k ceduli? Já tak jezdím pořád a nemám sebemenší problém. Diskuse o tom, jestli je nějaká skulinka, zda - li mohu jet někde rychleji, mi přijde trochu mimo. Je mi jasné, že se Ti jedná o princip. Ale takhle to pitvat....

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Trpaslík_ludvík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.: No když se baví nádražáci, taky to do ptydepe taky nemá daleko. [happy] Pro Vás tedy ještě jednou a polopatě: Problém je v tom, že povinnost jet 50 km/h je stanoven právě onou značkou, nikoli skutečným začátkem zástavby obce. To, že stojí někde v poli může sice znamenat, že tam stojí v rozporu se zákonem, přezkoumávat tuhle skutečnost ale nemůžete Vy za volantem, ale jedině příslušný orgán veřejné moci k tomu zákonem určený. Je to tak proto, že značka je veřejnoprávním aktem a je proto třeba u ní presumovat správnost, dokud není prokázán opak. Howgh.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 21:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

značka je veřejnoprávním aktem a je proto třeba u ní presumovat správnost
A u takového veřejnoprávního aktu není třeba především dodržet zásadu zákonnosti? "Presumpce správnosti" přece neznamená, že by nezákonný akt byl postaven na úroveň zákonného, ale že zaručuje právní jistotu "nezúčastněných" z takového aktu. Proto jsem tu dal příklad se stavebním povolením - vždyť vydáním vadného stavebního povolení na demolici Karlštejna vzniká orgánu především povinnost konat z vlastní iniciativy, nikoli vykřikovat o "presumpci správnosti" takového aktu a nechat nastartovat bagry, pokud si někdo nebude "stěžovat" u soudu.
Navíc nadále dovozuji, že samotná značka není příkazem (není to příkazová, ale informativní značka) a nijak nevymezuje hranici zastavěného území, která je jednoznačně dána jinou právní normou (tady totiž nejde o obecnou platnost jako např. u zákazu zastavení, ale podmínka zastavěnosti je jednoznačně dána). Můžete tedy takový právní akt umístění příslušné značky v rozporu se zákonem považovat spíš než presumovatelně správný (to se hodí spíš pro případy, kdy úředník špatně spočítá odvolací lhůtu apod.) jako akt nulitní, zvlášť když v opačné situaci (neumístění značky) dovozuje NSS povinnost "vědět", že jsem v zastavěném území (sama značka je tedy vyložena jen jako jakási doplňující informace).

(Příspěvek byl editován uživatelem t_._h_..)
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 23:00:34    Odkaz na tento příspěvek  

Doprava na pozemních komunikacích se mimo jiné také řídí dopravními značkami. Nerad se opakuji, ale uživatel pozemní komunikace je povinen se jimi řídit. Nedělá-li to, bude v případě zjištění sankcionován. O zákonnosti či nezákonnosti dopravních značek a jejich umístění nerozhodují uživatelé. A nerozlišuje se, o jakou jde značku, platí všechny.
Trpaslík_ludvík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 23:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH: Tak zákonnost (zásada zákonnosti je spíš procesní pojem) veřejnoprávního aktu zachována být samozřejmě musí. Jenomže taky platí, že i vadný (tedy např. nezákonný) akt je účinný, dokud není za vadný autoritativně prohlášen, přičemž máte pravdu, že v ideálním světě by tak měl v záchvatu sebereflexe učinit v první řadě správní orgán (SO), který jej vydal. Pokud bude ale SO zastávat názor, že je takový akt v pořádku, správnost se bude presumovat, dokud ji nevyvrátí jiný příslušný orgán nebo soud (ostatně i takové rozhodnutí o demolici Karlštejna primárně nezákonné být nemusí, takže je potřeba nezákonnost autoritativně konstatovat, Karlštejn před popílením by v takové situaci muselo dočasně uchránit nějaké předběžné opatření).
V úvahu ještě připadá, že naše milá dopravní značka je natolik zřejmě nezákonná, že je vlastně nicotným aktem, tedy vlastně žádným aktem není a nemůže tedy ukládat žádnou povinnost(již to tu od někoho zaznělo). Problém je v tom, že důvody nicotnosti jsou stanovené hlavně judikaturou, takže pokud není nějaký judikát, který se víceméně přesně vztahuje k našemu případu, asi by si v případném sporu o pokutu za rychlou jízdu za takovou hypoteticky nicotnou značkou v poli správní úřad vedl svou, takže byste to stejně musel dotáhnout až k soudu.
...ke zbytku Vašeho příspěvku zítra, jdu spát [happy]. Možná by stálo za to se s touhle debatou přestěhovat někam jinam.
Kosac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 10:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak poznam to zastavene uzemi? Domy? Stodola? Trafostanice? Oploceny pozemek? A jak daleko od silnice musi byt, aby to bylo zastavene uzemi? Dik.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 12:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak poznam to zastavene uzemi?

On-line přístupem do katastru nemovitostí ? [happy]

Mmch, pro rozlišení přednosti/nepřednosti v jízdě mezi "křižovatkou bez vyznačené přednosti v jízdě" a "výjezdem z místa mimo komunikaci" je to jediná možnost.
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 14:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete se na to už všichni vykašlat?Hledám marně,kdy tu bylo něco naposledy o našich tratích.
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 14:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co si najít jiné, přínosnější téma? Co třeba, zneužívání nadzón tarifu IDOL ve vlacích a autobusech? Cestující s nahranou měsíční Smržovka dolní nádraží - Jablonec nad Nisou v autobuse v Železném Brodě a podobně.Někde musí být chyba. Strojek to přečte jako cestujícího s platnou jízdenkou, ale... . Není náhodou pro cestování jasně specifikováno: " nejkratší nebo časově nejvýhodnější"? Teď můžete začít reagovat, zajímají mě vaše stanoviska a myšlenky. Kraj musí na tom tratit neskutečné množství financí, které by mohly posloužit nějakému lepšímu účelu, řekněme k obnovení některých zrušených spojů.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 15:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boudič - vysvětli mi, proč člověk, který zpravidla sedí na [zadnice] v dopravní kanceláři v Tanvaldě, hledá aktuality z dopravního dění právě na žumpě? [biggrin] Jak pokračuje zvelebování okolí našich drah?

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 15:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nijak, zvelebování zatím zastaveno.Důvod neznámý.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 15:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě jednou a již s tím končím.
Dle zákona platného pro silniční dopravu je obec definována jako jako zastavěné území , jehož začátek a konec je označen příslušnými dopravními značkami ....
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 16:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá si pokoj a nedá....
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 16:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boudič: Pokud cestující přijel z Jablonce, tak se to dalo čekat, u výstupu strojek není [biggrin]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 16:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kosac: Jak poznam to zastavene uzemi?
Už to tady zaznělo, definuje ho stavební zákon, dáno územním plánem - no a když se tím nechcete zatěžovat, informuje vás značka.
Boudič: Co třeba, zneužívání nadzón tarifu IDOL ve vlacích a autobusech?
Jak mám "nejkratší cestou nebo časově nejvýhodněji" cestovat z Liberce (nádraží) do Kokonína (IMP), když je 10:20 dopoledne? Ne, to není chyba tarifu, to je "FUNKCIONALITA" (tak mi bylo oficiálně odpovězeno), která byla dlouho v přímém rozporu s tarifem.
Jak se mám správně tarifně odbavit v relaci Rychnov, náměstí - Tanvald, nádraží? (Oficiálně mi bylo doporučeno dojít si koupit jízdenku na nádraží - pokladna funguje do 15:30 maximálně - a pak sednout na autobus, co následně projede onou zastávkou Rychnov, náměstí.)
Co k tomu chceš dodat jiného, než ať jde celý IDOL do prdele?
Nárožnej: vy byste to o tom zastavěném území stejně nepochopil, i kdybyste to tapetoval stokrát, tak nechte ležet.
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 16:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: ale on do toho autobusu v Brodě nastupuje, takže tam strojek je.
Dustifira von Alex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.248.221.139
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 12:42:33    Odkaz na tento příspěvek  

Boudič-pak jde taky o to zda to chce někdo kontrolovat.Přednedávnem situace průvodčího Trilex.Studentka s průkazkou Varnsdorf-Nová Ves u Chrastavy.Chtěla jízdenku Varnsdorf-Liberec se studentskou slevou za 40 Kč.Jestli se nepletu,měla kolegyně vystavit tedy zlevněnou student.z Varnsdorf-Chrastava,a z Chrastavy do Liberce plné jízdné.Celkem by za obě jízdenky zaplatila 57 Kč.Kolegyně jí ale vystavila Varnsdorf-Liberec plný za cenu 54 Kč,jelikož se domnívala že na studentskou slevu z Chrastavy do Liberce nemá nárok.Studentka se ale dožadovala slevy i na trasu Chrastava-Liberec.
Za dobrotu na žebrotu.Slečna si byla stěžovat s odůvodněním,že musí cestovat přes Liberec do Nové Vsi u Chrastavy z důvodu,že nemá z Chrastavy žádný autobus.přípoj.
My jsme ale zjistili že slečně od daného vlaku jel za 15 min.autobus z Chrastava žel.st do Nové Vsi u Chrastavy.
Podle přepravních podmínek dopravce musí cestující jet nejkratší a časově nejvýhodnější cestou.
Nejde o IDOL,ale o princip problému který je podobný tomu co popsal Boudič.Lidé toho zneužívají.Slečna chtěla asi do Liberce za kamarádkama a pak autobusem do Nové Vsi u Ch.A domáhat se při tom slevy.
Kdysi zde byl s IDOLem problém,cestující z Hrádku až do Rynoltic vlakem jeli na levnou jízdenku(jen Lbc-Rynoltice stojí 34 Kč),která podle pásma byla na trasu z Hrádku do Rynoltic přes Dolní-Horní Suchá(20 Kč).
j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 14:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boudič: Neruš tady diskuzi, která se naprosto týká našich tratí, nevšiml sis kolik dopravních značek "začátek a konec obce" se na těchto tratích vyskytuje? Do IDOLu se nenavážej, ten je dokonalej a svatej![lol]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 15:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra: Podle přepravních podmínek dopravce musí cestující jet nejkratší a časově nejvýhodnější cestou
Nikoli, tam není konjunkce ("nejkratší A časově nejvýhodnější"), ale disjunkce ("nejkratší NEBO časově nejvýhodnější").
Můžu jet ze Semil do Rovenska vlakem přes Turnov (i když vlastně asi ne, protože krajem placení "odborníci" ještě furt nedokázali zaintegrovat rychlíky, zatímco výmluv proč to nejde mají na valník) a nemusím čekat na ten jediný bus, co tam odpoledne jede přímo (nejkratší cestou přes Zelený Háj).
cestující z Hrádku až do Rynoltic vlakem jeli na levnou jízdenku(jen Lbc-Rynoltice stojí 34 Kč),která podle pásma byla na trasu z Hrádku do Rynoltic přes Dolní-Horní Suchá(20 Kč)
Na druhou stranu, abych nemohl jet z Hrádku třeba do Křižan (to je taky nadzóna JP stejně jako Rynoltice) vlakem přes Liberec (teda než to hoši co tomu nejlíp rozumí vlakem definitivně zkurvili) a místo toho se crcat s dvěma přestupy autobusem, to mi přijde dost padlé na hlavu.

P.S. Pepo, člověk s režijkou asi nemůže úplně pochopit význam integrovaného tarifu. Problém jsou akorát ti prasiči v Liberci, co ho dovedli do takových kvalit (ale když budete hodně poukazovat na "zneužívání", určitě vymyslí nějaký absolutně spravedlivý, naprosto nepochopitelný a prakticky nepoužitelný systém...).
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 15:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky tomu "zneužívání" ten systém lidé celkem akceptují a překousnou občas i zdražení na lokální vzdálenosti.
j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 15:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T . H .: když jsem si tisknul skripta z předmětu "Integrované dopravní systémy" a následně jsem se to učil, tak bych řek, že i navzdory režijce významu inegrovaného tarifu (alespoň dle učebnice) už rozumim. Dokonce sem i zvažoval, že ten výtisk pošlu nejmenovanému orgánu do Liberce ... Vim že by to bylo zbytečný, ale klidně bych to pro ně udělal :-D
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 16:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prakticky nepoužitelný systém

Pořád čekám, kdy pro platnost jízdenky IDOL bude nutná její "validace" v nástupní i výstupní stanici, a to oboje před započetím cesty.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 16:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OFF:

Na projetí či focení metrové tramvaje Liberec-Jablonec [tramvaj] zbývá poslední týden.
15.3.2014 nastupují bagry a autobusy.

ON:
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 16:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear: Turnikety na každé zastávce? [biggrin]

Ono dojde k změně rozchodu v celé trase? Slyšel jsem jen o úpravách 3+1km
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 17:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozchod zůstane, ale trať bude rok bez provozu.

Rekonstruovat se má kus z Nové Rudy na smyčku ve Vratislavicích a další od Měnírny k Brandlu.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 18:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trať bude rok bez provozu
Takže nezbývá týden, ale po roce výluky jich bude následovat spousta dalších. Akorát je možné, že "pětka" už bude na normálním.
Jinak je to naplánované naprosto dokonale - v jeden rok současně výluka tramvaje, výluka železnice a "výluka" silnice mezi Libercem a Jabloncem "zadem" přes Kunratice (začátek stavby I/14 Kunratice-Jablonec)...
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 20:20:22    Odkaz na tento příspěvek  

No co krajští ouřadové přemejšleli, až vymysleli. A kraj je dokonce tak bohatý, že může financovat jízdy zadarmo po trati 036 ( + nějaké free busy ) po dobu konání mistrovství v letech na lyžích, které se díky mírné zimě ještě prodraží. Holt na provozování pravidelné dopravy finance nejsou, ale na to vozit různé existence ( v Tanvaldu jich docela dost bydlí ) zadara není problém. A že se toho hned chytí a budou jen tak bez ohledu na nějaké mistrovství jezdit sem a tam, je jasné.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 21:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Existuje nějaký speciální jízdní řád ohledně MS v letech příští týden v Harrachově ?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 22:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4 dny vlaky zdarma... A že dotované ČD měly před lety akci, kdy jízdenky byly za korun, to nikomu nevadilo. V čem je rozdíl... Mě spíš deptá, že se rýsuje odpískání dalších přímých spojů s Tanvaldem. Tentokrát to budou drážďanské spěšňáky. No, asi by chtělo, aby se ouřada přestěhoval do tanvaldské kotliny....

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 07:43:14    Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: A za kolik "korun" byla ta akce? Až bude mít celý kraj takové spojení jako Tanvaldsko, tak se můžou tyhle stránky zrušit. Nebude o čem diskutovat. Kde jinde se najde [zadnice] v kopcích která má takové slušné spojení se světem. Spousta míst ve vnitrozemí ČR by za takovou dopravní obslužnost byla vděčná.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 17:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecku, jste úplně mimo. Uvědomte si počty lidí v těchto spadovych oblastech. Takže si tu zadnici malujte jinde. Víc nemá cenu mluvit.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 22:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak,tramvaj výluka a silnice 1/14 na Kunratice se rozkope. A zrovna tímto směrem jezdí pravidelný bus mezi JBC a LBC. A doprava mezi LBC a JBC budou mít samá zpoždění. Panebože, který mamlas tohle zase vymyslel.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 23:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neklesejte na mysli, v rámci tramvajové výluky se bude kopat i na silnici a křižovatkách ve Vesci, aby to snad nebylo líto těm, kdo budou chtít projet "dolem" (včetně X5 a X11).
Na druhou stranu, od Bedřichova jsou hezké výhledy do kraje [biggrin]
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 09. března 2014 - 20:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

který mamlas tohle zase vymyslel

Asi v tom má trochu prsty operační program EU a potřeba profinancování dotací.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 10. března 2014 - 21:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi v tom má trochu prsty operační program EU a potřeba profinancování dotací.

Zaspali Franto, to je naprosto jasné. A teď to budou honit na poslední chvíli. Jinak by o dotace z konkrétního oper.fondu EU na dopravu přišli. Všude to bude rozvrtané. Železnice letos 4 měsíce, další rok zase další termín, tramvaj dokonce rok v kuse, silnice1/14 jak se dlouho bude dělat ani nevím. A také tu někdo napsal, že bude rozvrtaná i dolní Proseč nebo Vratislavice.
Tak to je fakt super. A pak se má člověk včas do práce dostat jako kudy. Na pramici po Nise?
To zase budou samá zpoždění, lidi budu zmatkovat čím pojedou, takže další zdržení, spoje nebudu vůbec navazovat a zpožděnky se stejně nevydávají v reálu, to už musí být, aby ti ji někdo dal. A pak ty zpoždění vysvětluj v práci.
Tak Vám děkujeme borci, jak jste to skvěle naplánovali. Všechno bude rozkopané a budou samá zpoždění. Děkujeme. [crazy] [kecal] [uhoh]
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 5-2004

Odesláno Pondělí, 10. března 2014 - 23:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zase samé fňukání... Buďme rádi, že po letech zanedbání se konečně něco děje. Ano, načasování není zrovna šťastné, no tak s tím budeme počítat a trochu si přivstanem, abychom to do tý práce stihli včas, ne? Jsme chlapi, tak snad něco vydržíme. Navíc, zatím jsem neviděl přesné termíny jednotlivých omezení na silnicích, takže bůhví, jak to vlastně bude. A až bude po všem, tak na to budeme s nostalgií vzpomínat a budeme si spokojeně užívat novou infrastrukturu. Takže hlavu vzůru, máme se na co těšit!
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 11. března 2014 - 06:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NAD přes Proseč bude jezdit v včas. Osobní auta by tam neměla být.

Silnice přes Kunratice bude letos sjízdná s drobným omezením u Liazu.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 11. března 2014 - 14:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude slušný vlakodrom [happy]. O víkendu mají vyrazit až pětivozové soupravy GWTR, tak fotiči na značky!
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 11. března 2014 - 14:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude. Bude stačit 300 l paliva v nádrži bez dozbrojení na den (zvláště v sobotu)?

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 11. března 2014 - 18:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Vám děkujeme borci, jak jste to skvěle naplánovali.
Děkovné dopisy posílejte na adresu: JUDr. Vít Bárta.[crazy]

Kdepak je mu konec ... aby se zodpovídal.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 14:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem zase obcoval s IDOLem (a to dokonce v kombinaci karetní cestující + nekaretní spolucestující se zájmem projet si před výlukou tramvajovou trať LB-JN)... no řeknu vám rovnou - to je teda trága. Co vlastně znamená to "I" v akronymu IDOL? "Integrace" to nebude, protože integrovaná doprava, integrovaný tarif vypadají ÚPLNĚ JINAK.
1) Obsáhlá domácí příprava (no ne, nesmějte se, bez ní se do IDOLu vůbec nepouštějte!) odhalila neexistenci "papírového" časového tarifu - údajně kvůli pokrokovosti jde vše jen nahrát na kartičky za 95 popř. 140 vočí, ale ona v tom bude hlavně pohodlnost a šméčko s kartama schovávané za "spravedlivý clearing". Neexistuje totiž nejen papírová jednorázová jízdenka, ale ani papírový celodenní IDOL+ (kde přitom nehrozí "zneužití"), akorát LIBNET+ (přírodadíky za něj, žije jen z tradice, nejspíš by ho dnešní "odborníci" s radostí zlikvidovali). Zato existují papírové přestupní jízdenky prodávané v tramvajích, takže na jakýsi spravedlivý clearing věří jen ti, co jim z toho tečou nějaké prachy bokem. (K tarifu prodávanému v tramvajích LB-JN se ještě dostanu.) Takže místo dvou IDOL+ po 120 Kč si na kartu můžeme koupit akorát IDOL5+ za 250 a to se pro dva lidi fakt vyplatí.
2) Tak jo, koneckonců na "poznávací" kolečko Rychnov-Liberec-Jablonec-Rychnov není potřeba celodenní jízdenka, ale nějak se to poskládá. Na Opruzku jednou Liberec za 27,- Kč, cizinec není našinec a tak má smůlu a vysolí sice třicet, ale zato za nepřestupnou jízdenku. Dobře mu tak. A že by se v té kase v Rychnově dala pořídit aspoň anonymní vopruzka? No kde žijete, hloupý občane, kam bychom s takovou progresivitou přišli, od toho je přece KONTAKTNÍ MÍSTO a KLIENTSKÉ CENTRUM několik kilometrů daleko, vždyť jsme nejmodernější idol v zemi.
3) Z domácí přípravy (už se zase smějete?) vyplynula existence papírové přestupní jízdenky Liberec-Jablonec s platností 75 minut za 38 Kč. OK, to by mohlo pasovat, půlhodina do Jbc, čtvrthodina do Rychnova, stačí si k tomu dobře naplánovat přestup (integrovaná doprava přece, ne?). Tak jo, první trafika... druhá trafika... třetí trafika... proč nám furt nabízí jen nepřestupní jízdenku za 26 korun, když v Tarifu je "ZÁKLADNÍ přestupní . 38,- Kč 75 min"? Prý nic takového nevedou... no tak teda za 26,- a v Jablonci si doplatíme.
4) Šup do tramvaje... jízda hodnocena OK, prostředí už trochu hůř ("proč se zastávka jmenuje Textilana, když by se to tu mělo jmenovat Velká díra zarostlá roštím?"), jsou ti cizinci drzí, a hele, támhle je nějaký automat na jízdenky. A hele, tady je ta zázračná jitrnice, totiž přestupní jízdenka na 75 min, jakou jinde neviděli! No ovšem, možnost její koupě v tramvaji se přece předává jen ústním podáním jako někde v Rumunsku, aby nám cizinci takovou nabídku nezneužili!
5) "Kyselka, začátek tarifní zóny Jablonec". No jasně, domorodec s opruzkou má zaplacený jen Liberec, tak se musí odbavit dál. Žádný problém, v Proseči se přece může odbavit podle Tarifu IDOL (Tarif IDOL 1.2.7. Zóny s MHD, Zóna Jablonec nad Nisou), takže vlastně podle tarifu MHD Jablonec a ne IDOL - klasicky 60minutovou jízdenkou na opruzku za 24,- Kč, to je naprostá rutina. A hele, není - odbavovací baszmeg umí jen 30 min jízdenku za 18,- Kč... Co na to počítač, totiž jízdenkový automat? Že mlčí? Ano, ale nabízí... 40 minutovou jízdenku za 20 Kč, tarifně naprosto atypickou (tarif bordelizující) věc, která se dá získat jen v tramvaji na lince č. 11. No nekupte takovou kuriozitu, zvlášť když to hrubým propočtem do toho Rychnova vyjde o čtyři koruny levněji i bez opruzky [happy]
6) ... a protože ji řidič v jedničce (sorry, "odborníci", jasněže ve STOJEDNIČCE) fakt poznává a uznává, stačí cizinci dokoupit na opruzku, která je v tuto chvíli bezprizorní, 30 min. lístek za 18,- korun (takže se nakonec i cizinec svezl na opruzku, jen jestli to nebylo zneužití byť anonymní karty!). No a po celou cestu TUDOMem se už nic zvláštního nestalo... ale že jsme si užili za svých šedesát, a ještě nám to dva dny bude vrtat hlavou, cože to vlastně byl ten integrovaný tarif podle libereckých "odborníků".

Já vím, vše výše uvedené není chyba, to je FUNKCIONALITA. Ovšem podle mě je to především ukrutný BORDEL, se kterým jsou navíc všichni "odborníci" spokojení a poplácávají se po zádech, jak to úžasně vymysleli a jsou pány vesmíru. Když k tomu přihodím stále neintegrované pseudorychlíky ČD, přetrvávající nemožnost se v některých zónách a relacích odbavit podle Tarifu IDOL, tradiční neschopnost KORIDu začít tu dopravu konečně integrovat (terminál Tanvald atd.)... jsem zaujatej?

P.S. Jestlipak víte, kde na fundovaných a přehledných stránkách iidol.cz najdete ceník k pořízení Opruzek? No jen hledejte... (určitě to není v sekci "Pořízení Opuscard", kde by to hledal průměrně inteligentní uživatel).
Karel123456789
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.11.121.129
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 14:31:26    Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 17:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool: myslím, že by to mělo vyjít bohatě. Údaje o spotřebě se rozcházejí, záleží i na profilu tratě a zatížení, ale u sólíčka cca 35 l na 100 km, tady to bude vzhledem k jízdě v soupravě s vleky více, ale i tak.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 18:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool: Mimochodem, kde vlastně GWTR zbrojí?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 18:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Logicky v Kořenově.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 12. března 2014 - 19:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, kde vlastně GWTR zbrojí?

Na hranici s Polskem je vytažená hadice a pumpuje se z místního ropovodu... [crazy]

T.H.

no řeknu vám rovnou - to je teda trága

Já už rezignoval na jakoukoliv změnu k lepšímu.... Ale Tvůj popis je možná i trochu víc, než jsem vůbec čekal. Bych řekl, že se teď cítím integrovaněji....

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 20:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Oh happy day. Tyhle IDOL srandy zažívám pravidelně a co teprv, když se někdo bez škrabky ptá co a jak a nelze mu podat úplně 100% info. Už se kamarádovi stalo, že nastoupil do tramvaje do vozu, kde zrovna automat nebyl a na Novém Světě, když chtěl přeskočit do jiného vozu, tak mu tramvaják ujel (asi se bál divokých lidí tam žijících). A 40min za 20kč je jízdenka v LBC nebo to jde koupit v Proseči i pro zonu Jablonec? Jízdenka v JB stojí na oprusku 16kč, ne 18. A pokud jde o bordelizaci, četl jste vývěsky na zastávkách? Nová super SMS jízdenka, 31kč platná jen na lince 11 [biggrin] Pak ještě existují rodiné jízdenky v Liberci platné jen pro linky 2 a 3, zajímalo by mě kdo tenhle tarifní guláš vymýšlí. A docela nechápu, proč nejde spolucestujícímu koupit přestupní jízdenka na opuskartu, to nemůže být technicky tak náročné.

Pro mně je nejhorší, že o víkendu ze Mšena do Liberce se nemůžu posunout MHD k tramvaji, protože mi tramvaj neuzná koupenou jízdenku MHD a chce po mě platit novou jízdenku (no brzy to bude NAD), stejně tak mi to nedovolí koupit studentskou JB-LB a vlastně nemůžu využít studentskou JB-kamkoliv, protože se nedají kombinovat jízdenky různého druhu...Často se to bohužel stává i u vlaku.

A neintegrace rychlíků je hrozná pruda, běžně tím lidé musí dojíždět a pro ně stále žádný IDOL neexistuje (nedejbože platit ještě MHD v Liberci), taková Malá Skála musí skákat radostí.

A pokud jde o domácí přípravu. Neuvažoval jste zkusit nahrát na nádraží na opusškrabku Rychnov - Liberec a střihnout to stojedničkou / stopatnáctkou + jedenáctkou? Zpátky pak vlakem. On totiž ten vlak zrovna často nejezdí a v určitou dobu to bude časově nejvýhodnější jízda - do Vratislavic to tak i bude. (mimochodem IDOL by taky mohl nabízet jízdenky přes, někdy jsou potřeba). A můžu se s tím dokladem i vracet? To kolečko by se za 90min. mělo dát absolvovat celé [biggrin] Spíš jde by šlo o test než finanční výhodnost [biggrin]


(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 12. března 2014 - 22:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem podle mě je to především ukrutný BORDEL, se kterým jsou navíc všichni "odborníci" spokojení a poplácávají se po zádech, jak to úžasně vymysleli a jsou pány vesmíru... jsem zaujatej?
Tedy nikde jsem si nevšiml, že by se někdo poplácával po zádech. Nedostatky IDOL má - nejzásadnější je neintegrace rychlíků, následuje "košatost MHD Liberec a Jablonec" podpořená tím, že v obou městech jsou jiná odbavovací zařízení a jiný přístup k objednávce spojů.
Takže jste jako kolovrátek zopakoval to, co víme a veškerou vinu hodil na KORID (opět připomínám pro ty duchapřítomné, že kraj neobjednává ani neitegrované rychlíky, neobjednává ani MHD po Liberci a Jablonci).
Takže ano, jste zaujatej.[vypravci]

když se někdo bez škrabky ptá co a jak a nelze mu podat úplně 100% info
A když chtěl KORID zřídit Zákaznické centrum IDOL, tak to nešlo, protože "obchodní zájmy" městských organizací se s takovou myšlenkou nejspíš neslučují. Nejlepší pak je, že zaměstnanci různých organizací (ať to jsou řidiči, průvodčí či dámy u přepážky) leckdy nahrazují znalosti svou fantazií, a tak se podávají k tomu samému různé informace. A my jak dokolečka školíme, ale zodpovědnost za ty zaměstnance nemáme (žádné strhávání prémií nehrozí). No ale tak hlavní je, že to děláme pro lidi.[crazy]

zajímalo by mě kdo tenhle tarifní guláš vymýšlí
Zkuste přemýšlet: kdopak asi vymýšlí tarif městské dopravy. Áá, že by to byla města (či jimi pověřené instituce - zde DP)??

stejně tak mi to nedovolí koupit studentskou JB-LB a vlastně nemůžu využít studentskou JB-kamkoliv, protože se nedají kombinovat jízdenky různého druhu
Jeden dopravní podnik - dva systémy odbavovacích systémů. Už jste se ptal u DPMLJ, co s tím budou dělat? Nebo Vám stačí si poplakat tady?

No jo, lidem by určitě bylo líp bez IDOLu. Na dráze za výhodný kilometrický tarif se zahrádkou slev pojmenovaných každé dva roky jinak. V autobusech v každém spoji nová jízdenka a příplatek za objížďky podle ujetých kilometrů. Po příjezdu do města hurá vysolit dvacku za jízdu třicet let (nebo kolik) starou tramvají (přičemž v tomto ohledu Liberec žádné zlepšení nečeká, držme chlapcům z DP palce, aby historický vozový park udrželi při životě co nejdéle) - nebo spíš návrat k pěším přesunům...??

Opět říkám, nehájím bordýlek uvnitř IDOLu, ale tvrdit, že je všechno špatně, může opravdu jen zaujatý trouba.

To je zase samé fňukání... Buďme rádi, že po letech zanedbání se konečně něco děje.
Taky si říkám. Ale holt nadávat se musí neustále na cokoliv... Názornou ukázkou budiž třeba to MS v letech: Doprava se posílí, vedení kraje se dohodlo s organizátory na dopravě zdarma - a všechno je špatně, peníze lítají oknem... (Fakt si někdo myslí, že ty 4 dny kraj vytrhnou??) Kdyby se to neposílilo, všechno by bylo špatně taky, protože by každý říkal, jak se na to kraj vysr..

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 06:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět říkám, nehájím bordýlek uvnitř IDOLu, ale tvrdit, že je všechno špatně, může opravdu jen zaujatý trouba.

No ale každá věc by se měla vyvíjet, ale zde nějak pokroky neshledávám. Jedna věc je "nějak" zaintegrovat a pak dále systém rozvíjet. V tom rozvíjení to silně vázne a zde si dovolím tvrdit, že se jedná opravdu o chybu Koridu.

Doprava se posílí, vedení kraje se dohodlo s organizátory na dopravě zdarma - a všechno je špatně, peníze lítají oknem... (Fakt si někdo myslí, že ty 4 dny kraj vytrhnou??) Kdyby se to neposílilo, všechno by bylo špatně taky, protože by každý říkal, jak se na to kraj vysr..

Zcela vyjímečně s vámi souhlasím. Ovšem základ je propagace. Kolegové říkali, že to v rádiu slyšeli, ale já asi špatně poslouchám a nikde jsem reklamu v rozhlase nezaznamenal (neposlouchám RCL). No a na plakáty jsem také nenarazil.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 07:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: 40min za 20kč je jízdenka v LBC nebo to jde koupit v Proseči i pro zonu Jablonec?
I pro Jablonec. Zato nejde koupit 60 min, která je vzhledem k intervalům MHD a ujíždění si linek na autobusáku lepší.
docela nechápu, proč nejde spolucestujícímu koupit přestupní jízdenka na opuskartu
Protože by se prodala jen jedna kartička místo dvou (tří...). Jako jestli si někdo např. myslí, že vyvalím tři (za pár let čtyři) stovky jen za kartičky pro rodinu, aby si pánové lízli na provizích, tak to si myslet může.
Neuvažoval jste zkusit nahrát na nádraží na opusškrabku Rychnov - Liberec a střihnout to stojedničkou / stopatnáctkou + jedenáctkou?
Myslíte to "odborníky" oficiálně doporučované řešení, že nemám chodit dvacet metrů na zastávku busu, ale 300 metrů na nádraží, abych pak tou uvedenou zastávkou projel? [happy]. Člověče, ale jet z Rychova do Liberce přes Jablonec, to už zavání zneužitím dobrodiní IDOLu, jen aby se v něm náhodou neobjevila nějaká další "výjimka"...

Otto_pospíšil: Tedy nikde jsem si nevšiml, že by se někdo poplácával po zádech
A to já zas jo, těch oslavných textů o modernosti, progresivitě a obrovském růstu počtu kartičkářů (když uživatelům MHD LB a JN sebrali "papírovou" alternativu) bylo zaznamenatelné množství (ale to asi nepovažujete za "poplácávání se po zádech"). Dokonce se tyhle "úspěchy" prezentují na různých konferencích a setkáních podobných "odborníků", aby jim zatleskali.
Takže jste jako kolovrátek zopakoval to, co víme
No tak není důvod to nezopakovat, když je to pravda, i když to víte a serete na to. Ale tak jste si mě pořešil jako vždy, nad obsahem se nezamýšlejte a dál je vše v nejlepším pořádku. (Jistěže hájíte bordýlek, vždyť si to po sobě aspoň přečtěte.)
lidem by určitě bylo líp bez IDOLu
Ono jim je líp bez IDOLu. Třeba všem těm, co dojíždějí z Železného Brodu do Turnova, Semil (v sedm hodin ráno, nejdůležitější vlak dne, je pseudorychlík, takže bez IDOLu, tisíce děkovných dopisů - ano, někomu stačí univerzální roky omílaná výmluva "kraj neobjednává rychlíky"). Mraky lidí radši jezdí "carpoolingem", protože ty úžasné přestupy, za které by chudáci bez IDOLu museli zaplatit znovu, prostě neexistují. Složitost, "nutné úpravy cen", schválnosti s výjimkami a různé podvůdky na substrát v tarifu od cestování s ním odrazují (já jsem tomu věnoval odpoledne, abych se teoreticky připravil, považuji se za obeznámeného s problematikou a stejně jsem narazil). Nebo snad vznikly nějaké nově vyfabulované křídové papíry, jak počty cestujících s kartičkami rostou nade všechny meze, až z těch vlaků vypadávají na pešuňk?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 13. března 2014 - 07:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Ovšem základ je propagace
Zas na druhou stranu - když se to moc propagovat nebude, tak si lidi ty jízdenky koupí, kraj ušetří a přesto se budou "odborníci" moct plácat po zádech, jak zvládli kampaň na podporu veřejné dopravy [happy]. (IMHO by teda stačilo, aby byla zdarma doprava na vstupenku, kterou případně mohli pokladny a průvodčí i prodávat, ale je mi jasné, že "odborníci" musí submisivně poslouchat větší "odborníky" od Dráhy, takže to nejde, protože se to tak nikdy nedělalo a cestující by to nepochopili.)
Jinak v tom nevidím problém, peníze jsou, rozhazují se za větší nesmysly, no a přinejhorším "musí ke zdražení v rámci systému IDOL dojít proto, aby byl kraj schopen zajistit dopravní obslužnost ve stejné míře jako doposud" (Oťas zdůvodní všechno).