K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 24. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 24. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 19:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na odborníka od stolu nemá cenu reagovat. On hodně zažil, v provozu je každý den, mluví s lidmi ve vlaku, řídí dopravu na železnici i dispečerském pracovišti autobusu. Jako důkaz jeho práce můžeme vidět krajské dispečerské centrum, integraci rychlíků, neomezování přípojných vazeb, zaručené přestupy vlak / bus a opačně, vytvoření páteřní dopravy s návaznostmi na vedlejší dopravu. Ještě je potřeba naučit se něco o stavbách a bude vše perfektní. [wink]

Něco z přípravných prací pro Woola:


[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 19:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdypak budeme mít integrované pseudorychlíky?
Opravdu nevím, co bychom mohli udělat pro integraci vlaků, které neobjednává kraj, víc. Už proběhlo:
- požadavek na dopravce, aby nacenil náklady spojené s integrací (několikrát)... bez reakce
- požadavek na MD, aby integraci nařídil... MD to neudělá
- požadavek na MD, že se kraj bude spolupodílet na objednání rychlíků... nejde to
- návrh, že R a Os se objednají společně jako ucelená objednávka dopravy v kraji od výběrek po 2019... MD nám to rozmlouvá, protože prý jejich úspěšnost výběrek je mizivá
- dále proběhlo jednání s ČD, že nebudou-li integrovány R, vysmahne kraj dopravci celou pokutu za desetiletou smlouvu... ČD slíbili integraci a návrh k 30.6. 2014 (nesplněno)

Takže pokud tu je objednatel, kterému je fuk, zda jím objednané vlaky mají smysl, a spolu s ním je tu dopravce, který má všechny cestující u [zadnice], tak se s tím nepohne a můžeme se stavět na hlavu.

Kdypak se bude dát v Rychnově odbavit např. do Tanvaldu podle tarifu?
Zkuste se poptat u DPMLJ. Na posledním jednání jsme navrhli řešení nainstalovat aplikaci IDOL do strojků Mijola, kterými jsou vybaveny všechny autobusy DPMLJ/Busline v Jablonci. Dle sdělení dopravce (Busline) je možné, aby fungovaly paralelně aplikace MHD Jablonec a IDOL. Zda a kdy dojde ke změně zatím nevíme.

Kdypak budou nějaké koordinované přestupy bus/vlak v Tanvaldě
Změna dopravní koncepce autobusové dopravy bude k datu změny koncepce na železnici. Prosté jako díra v zadku... (Ale Vám se určitě nezavděčíme, to je jasný - všechno bude špatně v každém případě...)

Kdypak bude nějaká společná jízdenka do SPG?
V současnosti řešeno s Poláky. Zatímco my chceme cenu co nejníž, Poláci navrhují rapidní zdražení (asi chtějí být co nejblíž mezinárodnímu tarifu a dokázat, že počet cestujících je na tomto přechodu zbytečně vysoký). Pravděpodobně se to potká někde uprostřed. Nadávat jistě budete, ale to já taky...

Jakpak to dopadne se šméčkovitým výběrkem na autobusy, které musel rozkopnout ÚOHS?
Myslíte ten samý ÚOHS, jehož předseda se přátelí s jedním nejmenovaným dopravcem, který prostřednictvím bílého koně shodil výběrko? Tak to nevím... Zeptejte někoho, kdo má k mafii blíž než já.

Jakpak to dopadne s osobáky na 086 (tam už vás teda dotčení starostové k nějakému řešení zdá se dokopali, i když to budete vydávat za svou geniální myšlenku)?
Kteří starostové nás k čemu dokopali? S obnovením dopravy se počítalo v plném rozsahu, dohady byly jen o termín a SŽDC tomu moc nepomohla, když nevyvrátila tvrzení Eurovie, že trať nebude opravená v květnu.

Ale jednu výhodu máte. Ať si budeme říkat co chceme, stejně si to uděláte po svém. A je jedno, že vám oponují lidé ze skutečného provozu a vy u stolu jen smetáváte naše poznámky se slovy, že vše řídíme ve stylu "nejde to".
To ale není pravda. My konzultujeme co se dá s lidmi z provozu. Druhá věc je, že vy sami nadáváte před námi jeden na druhého, protože každý z vás má jedinou pravdu na světě. A když něčemu vyjdeme vstříc, tak držíte pysk a necháte ty druhé nám nadávat. Asi proto, abyste nám mohli nadávat zas někdy příště a dočkali se od ostatních podpory. On je to totiž takový sport... Je zajímavé, že nejuřvanejší jsou šotouši z Tanvaldu.

Doufám, že jednou přijde doba, kdy i objednatel (objednatel není debil, aby jasný dumping neviděl) dopravy bude trestně odpovědný, pokud se bude jednat zjevně o dumping a to i zpětně.
On dumping samozřejmě je svinstvo. Ale od toho tu je stát, aby dal objednateli zákonné možnosti zcela transparentně vyloučit dumpingové ceny. Pokud je ale vše popsáno vágně a spory řeší ÚOHS (neschopný a zmanipulovaný), pak se nevysoutěží nikdy nic. A Váš návrh povede k tomu, že všichni odpovědní budou bát udělat jakékoliv rozhodnutí a nevysoutěží se už vůbec nikdy nic... Kdybyste s výběrky a se vším tím svinstvem okolo někdy měl zkušenost, tak si tyhle pohádkové řeči odpustíte...

Kde jsou ty vybrané sankce?
Pokuta lítá jedna za druhou. České soudy (kde skončila už ta první z r. 2012) mají ale času dost...

Ovšem ukazováním si na nedostatky SŽDC (navíc dříve vše bylo ČD / ČSD) pouze zakrýváte své nedostatky.
Tento kompliment Vám vracím. Myslím si totéž o Vás a vůbec o celém fungování Matky Dráhy.

---

Vy sami říkáte, jak my nenasloucháme - přitom vy ani nechcete slyšet názor z naší strany. Když jsem začal přispívat, začalo se mi nadávat jen proto, že jsem se přiznal k příslušnosti ke KORIDu. Místo aby se využil prostor k výměně názorů máte snahu jen demagogicky na vše nadávat bez rozlišení, kdo za co může... Jestli je za tím hloupost nebo nutkavá potřeba léčit si mindráky, to si šáhněte do svědomí sami.
Já osobně nemám problém s jakýmkoliv kritickým či oponentním názorem, je-li podáván slušně a bez demagogie. A nemám ani problém leccos vyřešit v klidu u piva...

Pěkný večer!

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 19:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vidíš! O oslavách jsem si říkal, jestli s tou skálou nad žst. Smržovka se bude něco dít... Dík [happy]

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10519
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 19:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_., Inkonginto: Já se divím, že se panu Pospíšilovi chce ještě na Vás reagovat, já už bych to dávno vzdal. Na mnoho věcí už jste dostali odpověď 156x a Vy se na to zeptáte po 157x. Řada věcí půjde, až je budou chtít všichni a ne že si budou jednotlivé strany házet klacky pod nohy, pak se ničeho nedosáhne. A další věcí jsou peníze.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 20:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy sami říkáte, jak my nenasloucháme - přitom vy ani nechcete slyšet názor z naší strany.

Kolik našich (mých, T.H., qwe, kolejka ajn.) připomínek jste akceptovali? Já to spočítal, celkem nula. Vaše názory? Různá opatření plníme (SŽDC).

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 22:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spory řeší ÚOHS (neschopný a zmanipulovaný)
No tak to je vždycky, když není straně sporu (samozřejmě té správné a nejkřišťálovější) výsledek po chuti. Na to tam už asi musí být zvyklí. Každopádně výběrko napadala jako závadné opozice už v roce 2012 (paradoxně mj. tentýž Půta, který za něj teď musí lobovat). Sice se pak nějkřiklavější šméčka upravila (zejm. subjektivní hodnocení nabídek), ale za nedůvodné kvalifikační předpoklady (např. horentní sumy ujetých km jako reference, definované odstavné plochy) ušité pro jeleny to ten ÚOHS skopnout musel.
Kde jsou ty vybrané sankce?
Pokuta lítá jedna za druhou
... aby pak skončily jako "příspěvek na zvelebení prostor pro cestující", čili že se někde vydláždí zámkovou dlažbou to, co by se stejně za peníze ČD vydláždilo příští rok, takže si tu "pokutu" jen přendají z levé kapsy do pravé...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 22:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na mnoho věcí už jste dostali odpověď 156x a Vy se na to zeptáte po 157x
Mě nezajímá 100x a víckrát opakovaná lež papouška pana Goebbelse, ale řešení, které pořád není, zatímco se kamarádi poplácávají po zádech, jak to geniálně vymysleli a jak jim ty kartičky lidi málem trhají z rukou. No tak holt je potřeba ty neintegrované rychlíky, nefunkční tarifní odbavení atd. občas připomenout. Nikomu klacky pod nohy neházím.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8607
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 23:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad T-H a víte vůbec co UOHS shledal jako špatné? Když o tom víte prdlajs, tak raději mlčte. Melete nesmysli bez znalostí.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10520
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 16. července 2014 - 08:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Já jsem nenapsal, že klacky házíte Vy. Klacky si hází pod nohy skupiny, které by měly spolupracovat tedy SŽDC, MD, kraj, koordinátor, dopravci, apod. Ostatně viz úvod příspěvku 955 pana Pospíšila. Pokud koordinátor s krajem řeknou, chceme to a to a partneři řeknou "nejde to", pak se těžko něco prosazuje. U rychlíků mě překvapuje, že ve většině krajů integrace jde a tady to nejde.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 16. července 2014 - 11:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: víte vůbec co UOHS shledal jako špatné?
Ano, vím. Akorát jsem neviděl rozklad, který chtěl podat kraj - podal ho teda?
Orky: Pokud koordinátor s krajem řeknou, chceme to a to a partneři řeknou "nejde to", pak se těžko něco prosazuje
Jenže oni nemají submisivně čekat na "nejde to", prostě k tomu musí ty jako vždy neochotné a zabrzděné ČD brutálně dokopat a ne s nimi kamarádit, dělat jim pomyšlení a např. peníze za pokuty jim buzarem přihrávat zpátky. Takže u rychlíků místo zdůvodňování navenek, proč TO NEJDE, prostě poslat hejtmana s deputací na ministerstvo dopravy a to už by si mělo Drážní pseudodůvody metodou padajícího howna vyřešit samo.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2014 - 07:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik našich (mých, T.H., qwe, kolejka ajn.) připomínek jste akceptovali? Já to spočítal
Od T.H. za dobu, co jsem na KORIDu, skutečně nic. Důvod je prostý - sám zde napsal, že nebude pro nás plýtvat svými myšlenkami.
Mimochodem, kdysi KORID akceptoval připomínku týkající se nezavedení přestupů na Jistebsku (něco jsem si o tom zjistil, když o tom tak rád T.H. blábolí). A i přesto, že KORID dbal jeho rad, je kritizován - inu, všechno špatně. [andel]
Od Vás, pane Adolfe, za poslední dobu přicházejí připomínky, které mají své výhody, ale i nevýhody (viz posuny autobusů, naposledy např. Harrabus). Zatímco Vy vidíte jen ta pozitiva, já musím zohlednit všechny dopady. A od jednoho moudrého člověka z provozu jsem si ve svých začátcích vzal tuto radu: "O změně musí být člověk přesvědčen. Není-li o ní přesvědčen, je lepší ji nedělat."
A od PJ bylo akceptováno dost připomínek, ale to se jistě raději řekne, že také "nebylo dost akceptováno", protože se to hodí ke kritice víc.
Další věc pak je, že se před námi (ale za zády těch druhých) pomlouváte... Horší jak báby z pavlače..

za nedůvodné kvalifikační předpoklady (např. horentní sumy ujetých km jako reference, definované odstavné plochy) ušité pro jeleny to ten ÚOHS skopnout musel.
Další blábol...
Je s podivem, že ten křišťálově čistý a nezávislý ÚOHS smetl námitky z r. 2012 (které se týkaly mj. odstavných ploch, vysokého počtu referenčních km), ale nyní - když se snížily požadavky na referenční km, vyhodily odstavné plochy (a snížilo kritérium slohové práce, jehož jediným účelem bylo vybrat "milejšího dopravce"), tak námitky podá "bílý koník" a ÚOHS zruší výběrko pro formalitu, která je v něm obsažena od samého začátku z r. 2011... I na tom je vidět, jak zodpovědně ÚOHS pracuje.

Jenže oni nemají submisivně čekat na "nejde to", prostě k tomu musí ty jako vždy neochotné a zabrzděné ČD brutálně dokopat a ne s nimi kamarádit, dělat jim pomyšlení a např. peníze za pokuty jim buzarem přihrávat zpátky. Takže u rychlíků místo zdůvodňování navenek, proč TO NEJDE, prostě poslat hejtmana s deputací na ministerstvo dopravy a to už by si mělo Drážní pseudodůvody metodou padajícího howna vyřešit samo.
Jejda, ono nás to doteď nenapadlo (přestože to proběhlo 10x a donucovacích prostředků bylo využito víc). Nechcete to pro nás zařídit, když to všechno máte v malíku? Samozřejmě Vás (v případě úspěchu) ohodnotíme!

Ares1 o T.H.: Když o tom víte prdlajs, tak raději mlčte. Melete nesmysli bez znalostí.
On totiž pan Hádek nepotřebuje znát pravdu. Vymyslí si vlastní... A stačí mu jen omšelá křišťálová koule a dávka halucinogenů.[lol]

A co ta koordinace a zajištění vazeb? Jistota čekacích dob? Dělá se v tom něco? Připadá mi to jako Achillova pata systému.
To nejste jediný, komu to tak připadá. Podle posledních zpráv by se tím kraj měl zabývat příští rok. Ale upozorňuji, že "nějaký Pospíšil" k tomu nic neslibuje. Protože "nějaký Pospíšil" nerozhoduje o tom, zda kraj investuje do dispečinku...
"Nějaký Pospíšil" pouze tvrdí, že dispečink si po započtení externalit na sebe vydělá, protože provozní náklady v řádu statisíc se zaplatí na tržbách od lidí, kteří jinak z veřejné dopravy utíkají kvůli její nespolehlivosti.

Orky:
V jiných krajích to funguje z mnoha důvodů. Za prvé (což mi bylo vysvětleno od dopravce i od objednatelů) se na integraci podílel člověk (a skutečně uznávaný odborník), který u ČD již nepracuje. Za druhé jiné kraje přistoupily na formu dotování každé jízdenky, tj. čím víc cestujících, tím větší dotace. To mi nepřijde jako motivační prvek, kterým by se měl objednatel snažit nacpat lidi do vlaku. [ko]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2014 - 21:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Pospíšile, ona krátká doba, po kterou jste odborníkem z leknutí na KORIDu, se samozřejmě neprotíná s okamžikem, kdy naposledy jsem KORIDu dával nějaké připomínky. To není náhoda, ale souvisí to právě s obměnou KORIDu mj. "plzeňskými" specialisty.
I na tom je vidět, jak zodpovědně ÚOHS pracuje
Bohužel, pracuje dost špatně, vždyť toto třikrát měněné a šestkrát posouvané šméčko měl skopnout už před rokem, místo aby se zabýval subjektivními spekulacemi, že častější odstavné plochy chrání životní prostředí... no tak aspoň teď.
Nechcete to pro nás zařídit
Ne, děkuji, teď mám zacíleno trošku někam jinam... ale to se dozvíte až tak za půl, tři čtvrtě roku, pokud teda ještě budete Goebbelsovým papouškem.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 07:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
třikrát měněné a šestkrát posouvané šméčko měl skopnout už před rokem
Pokud někdy mělo dojít ke skopnutí, pak ihned v r. 2012... Ale to byly politické kartičky rozdány jinak a ÚOHS šel všemu na ruku.

Dále, pane Hádku, bych velice uvítal následující: Pokud máte nějaké morální problémy s politickými změnami v r. 2010, které zasáhly KORID, jeďte si je vyříkat do Dubaje, kde si (pravděpodobně) pokojného "důchodu" užívají tehdy odpovědné osoby.
Na KORIDu nepracují politici. Politicky je dosazován jednatel a s tím zaměstnanci nic nenadělají. Vaše narážky urážejí zaměstnance, kteří s politickým vývojem a tlakem nic nenadělají.
Osazenstvo KORIDu je dnes téměř zcela jiné, ale s politikou to nemá co dělat.
Já myslím, že bohatě stačí, když úředníci všude v republice dělají (jak s oblibou říkáte) "užitečné idioty" politikům. Až budou i na úřednické fleky dosazování kamarádi politiků, pak teprve nastane konec světa...

A pokud máte nutkavou potřebu si vše zlé personifikovat na mou osobu - přestože mě vůbec neznáte - tak si alespoň komplimenty typu pokud teda ještě budete Goebbelsovým papouškem schovejte na diskuzi s kolegou, který Vám tuto přezdívku vymyslel. V mém případě byste mohl být trochu originálnější...
(Kdybyste se nad vším trochu zamyslel: Myslíte, že kdybych byl v tom tehdejším politickém svinstvu nějak interesován, že bych tady ještě byl? A myslíte, že bych měl potřebu vůbec s někým veřejné diskutovat?)

Hezký den!

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 11:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já taky nikde netvrdím, že jste politický nominant, tak sofistikovaný předpoklad bych u vás neočekával. Prostě v roce 2009, 2010 bylo potřeba "vzpurné" odborníky nahradit poddajnějšími "užitečnými idïoty", co se v těch zákulisních vazbách nebudou rejpat a naopak je budou "vysvětlovat" a vařit omáčku o prospěšnosti, tak jste holt do pozice zástupce ředitele přišel vy. Od té doby to sice jde od deseti k pěti, ale zatím to nevadí, protože se dá žít z podstaty minulosti (hlavně vyhlášených soutěží, které se skopnout nepodařilo ani ČD, ani nakonec Seppovi).
K věci: skopnout se dalo i stavební řízení na tu úchylnou "modernizaci" 036 se stupněm obsazení 0,98, toho si doufám jste vědom - ale bude lepší nechat vám v tom vymáchat čumáček (i když kolem sebe budete kopat a svalovat vinu na všechny okolo, jako křišťál z toho zas vyjde jen hádejte kdo). Já nevidím cestu v postupné kultivaci lidí jako vy - to prostě musí krachnout a začít znovu. Proto na vás neplýtvám připomínkami.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 12:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto posíšil: já porád nevím, kdo je to ten "bílej koník". Nebude to čirou náhodou někdo, kdo působí problémy i jinde? Například dle usnesení v odkazu na stranách 182-184.
Nové vyhodnocení zadávacího řízení - strany 182-184

Jinak co se týče tarifní integrace s ČD, tak plně soucítím. Vidina zavedení další IDS u tohoto dopravce kupodivu nebyla pochopena jako nástroj zlepšení služby cestujícím, ale jako šance dostat se ke krajským penězům nad rámec smlouvy, na které ČD nemá nárok. Uvidíme, zda nebude nutné cestujícím vysvětlovat, že vlaky nebudou zatím integrované, protože Ústecký kraj obrazně řečeno skutečně nemůže nést riziko tržeb za relaci Praha - Kralupy a podobně.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 17:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já porád nevím, kdo je to ten "bílej koník". Nebude to čirou náhodou někdo, kdo působí problémy i jinde?
To je mi ale náhoda... Nebo že by to už přestala být náhoda?[happy]

Vidina zavedení další IDS u tohoto dopravce kupodivu nebyla pochopena jako nástroj zlepšení služby cestujícím, ale jako šance dostat se ke krajským penězům nad rámec smlouvy, na které ČD nemá nárok. Uvidíme, zda nebude nutné cestujícím vysvětlovat, že vlaky nebudou zatím integrované, protože Ústecký kraj obrazně řečeno skutečně nemůže nést riziko tržeb za relaci Praha - Kralupy a podobně.
Jsem zvědav, jak to dopadne u vás... U regionálních vlaků lze vyhrožovat, že si objednáte službu (vč. IDS) jinde - ačkoliv ruku na srdce: ve vašem případě to není tak jednoduchý nahradit. U dálkových vlaků se už vyhrožuje hůř, zvlášť když objednateli těch "rychlíků" je vše srdečně jedno (pravda, máme tichou podporu v tom, abychom mohli s dopravcem jednat a nalít mu tolik peněz, o kolik si řekne).

tak jste holt do pozice zástupce ředitele přišel vy.
No, takže jinými slovy - neznáte mě, nemáte zájem mě poznat, ale už od prvního mého příspěvku si mě umíte zaškatulkovat... To mnohé vypovídá (o vás).
Já zrovna nemám zapotřebí dělat užitečného idiota u nějakých šméček. A proto jsem se také ocitl na černé listině u bývalého náměstka.

Já nevidím cestu v postupné kultivaci lidí jako vy
Tedy že o kultivaci mluví člověk, jehož chování je na úrovni, za kterou by se styděli i Vikingové, to chce velkou dávku arogance a sebestřednosti...
Opakuji, že s bezdůvodnými urážkami jste začal Vy. A to nejen v mém případě. Všímám si i jiných diskuzí, přestože nemám potřebu všude psát.

Úsměvné na tom všem je, že mi už několik lidí řeklo, že (odmyslíme-li si formu sdělení) naše názory jsou si v lecčems podobné - především kritickým zaměřením proti strukturám Matky Dráhy.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 17:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je mi ale náhoda
Opravdu zvláštní, že se bus společnost objevuje v soutěžích na bus dopravu... Druhej bílej koník asi bude nějaká Arriva.
P.S. Jinak jsou ty vaše opakované výsery do mě už trochu únavné a já si dal jeden dlouhodobý cíl, takže se omlouvám, že se vám nebudu revanšovat.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 18:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu zvláštní, že se bus společnost objevuje v soutěžích na bus dopravu... Druhej bílej koník asi bude nějaká Arriva.
Námitky Uchazeče Arriva ÚOHS všechny zamítl ještě v době před změnami. Pročpak nezávislý ÚOHS takto rozhodl? Bylo tehdy vše ve výběrku v pořádku? Pokud ano, proč ten samý úřad výběrko zrušil kvůli věci, která je v něm od samého počátku?

Dopravce BDS se hlásil do výběrového řízení v Ústeckém kraji a nabídl nejnižší cenu. Pročpak BDS přenechává zakázku druhému v pořadí? Přenechala by zakázku druhému i v případě, kdyby jím byl jiný Uchazeč?

Dopravce BDS podalo námitky až v době, kdy se v LbK proměnilo politické prostředí a do čela kraje se dostala tehdejší opozice kritizující, že soutěž je šitá na míru pro BusLine. (No především subjektivní kritérium vyvolávalo oprávněné pochybnosti o transparentnosti, když to řeknu velmi mírně.) Je to podle Vás náhoda? (i v souvislosti s událostmi v ÚK)

Zajímá mě Váš názor. Obzvláště v momentě, kdy ironizujete mou poznámku o náhodě, přestože jste vždy spíše kritizoval ohýbání výkonů ve prospěch jistého dopravce...

Jinak jsou ty vaše opakované výsery do mě už trochu únavné
Inu, mám holt vlastnost chovat se k lidem tak, jak oni ke mně. Já jsem ovšem kdykoliv připraven za vším udělat tlustou čáru a celkem bych i uvítal, kdyby se zde rozvíjela diskuze na slušné úrovni. Kritika OK, je-li podána kultivovaně, ale urážet zaměstnance KORIDu a obviňovat je bez důkazů ze šméček je celkem silné kafe. Ne všichni sem píšou (protože na to nemají žaludek), ale když si to někdo z kolegů přečte, tak ho ty lži, demagogie a pomluvy samozřejmě zamrzí.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 19:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, teorii o tom, že si skopnutí naopak zajistil jelen sám proto, že mu hrozilo "nevítězství", jsem už slyšel taky. Ovšem "nové" politické prostředí mělo už předtím obrovskou šanci celou soutěž zrušit a předposralo se/bylo "namotivováno" to neudělat, tak co tu teď chcete obhajovat - prostě je to skopnuté, zaplaťpříroda, ani vaše několikakolová agitace o křišťálovosti tomu nepomohla.
P.S. Tlustou čáru za svými kontakty s KORIDem jsem udělal už dávno - nejde o jeho zaměstnance, ale kurz (dlouhodobě u p. jednatelky známý), který musí dodržovat a kvůli kterému většina původních znechuceně odešla (zanedlouho odchází další), přičemž je, kulantně řečeno, opravdu potřeba mít žaludek, aby se člověk "z ulice" vyškrábal na nikoli nevýznamný post zástupce ředitele právě v tomto kurzu.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 20:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem "nové" politické prostředí mělo už předtím obrovskou šanci celou soutěž zrušit a předposralo se/bylo "namotivováno" to neudělat
Zde vidím jako stěžejní silácká prohlášení tehdejší opozice o jistojistém zrušení. Jenže právníci kraji vysvětlili, že není zákonný důvod zrušit výběrko. Pokud by to kraj přesto udělal, hrozila by mu pokuta. A z toho vyplynulo to, čemu říkáte "předposrání", a také přepracování zadávacích podmínek. Ty byly - pro upřesnění - měněny jednou. Asi třicekrát však kraj musel reagovat na dotazy dodatečnými informacemi, z nichž část obsahovala vysvětlení či upřesnění. Nepopírám, ke konci se v tom nedalo vyznat...

tak co tu teď chcete obhajovat - prostě je to skopnuté, zaplaťpříroda
Kde přesně nebo v čem vidíte nějakou obhajobu? Mou snahou a náplní práce bylo jen připravit technické zadání a standardy IDOL (které z dob vzniku KORIDu byly k ničemu, protože nebyly součástí smluv uzavřených před vznikem koordinátora). Nyní ze standardů zbylo torzo "nejnutnějšího" - z toho nadšen nejsem.
Já osobně jsem názoru, že nejrychlejší cesta k vysoutěžení vedla přes akceptování rozhodnutí ÚOHS (jakkoliv se nám jeho argument pro zrušení líbit nemusí) a nový start. Vedení kraje rozhodlo jinak, tak teď budeme s ÚOHSem roky válčit (v záloze jsou další, dosud neřešené, námitky - taky hezká ukázka funkčnosti tohoto "úřadu").

nejde o jeho zaměstnance, ale kurz (dlouhodobě u p. jednatelky známý), který musí dodržovat a kvůli kterému většina původních znechuceně odešla (zanedlouho odchází další), přičemž je, kulantně řečeno, opravdu potřeba mít žaludek, aby se člověk "z ulice" vyškrábal na nikoli nevýznamný post zástupce ředitele právě v tomto kurzu.
A opět - Váš výmysl. Všechny souvislosti neznáte. Paradoxně na vyšší pozici jsem se (aniž bych takovou ambici měl) dostal díky tomu, že jsem se jako jeden z mála nebál jít do názorového střetu s tehdejším vedením kraje (vč. tehdejší vedoucí odboru dopravy = dnešní jednatelky)... A nebojím se názorových střetů ani dnes. (Nebo si snad myslíte, že se všichni svorně držíme za ruce a máme vždycky na vše stejný pohled? Houbelec... Ale vše se dá při troše snahy vydiskutovat.)
A také se domnívám, že mou pozici přeceňujete.

Ale detaily nemám zapotřebí rozebírat na diskuzním fóru. Kdo chce slušně diskutovat, má ke mně dveře otevřeny a dozví se více neformálně.

Mimochodem, jak byste definoval ten Vámi zmíněný "kurz"? (A v případě odpovědi bych to prosil nějak rozvést - ne jen "od desíti k pěti"...)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 21:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, nebudu nic definovat a rozvádět. Zúčastnění vědí. Nehodlám s vámi diskutovat vůbec nic, stačí ty škody, co jste už napáchal, které jste omlouval, u kterých jste papouškoval goebbelsovské lži. Nemá to smysl, tudy cesta nevede.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 22:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je snad poprvé, co vidím z pospíšilovské strany nějakou snahu o diskusi.

Nehodlám s vámi diskutovat vůbec nic, stačí ty škody, co jste už napáchal, které jste omlouval, u kterých jste papouškoval goebbelsovské lži.

Zkus to, třeba Ti osobně vytvoří i goebbelsovské kulisy... [wink]

Pane Pospíšile, vaše chyba byla už na začátku, že jste zde silně obhajoval veškeré špatné kroky Koridu a evidentně těmto krokům také věříte. Nikdy z vašich slov nebyla vidět snaha o diskusi, pokud někdo začal kritizovat nějaké vaše (Koridu) rozhodnutí.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 22:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Adolfe, máme asi jiný pohled na to, čemu říkat "obhajoba" a čemu "vysvětlení"... Vy jste uvedl seznam negativ, za které podle Vás může KORID. Pokud v tom seznamu jsou věci jako rušení rychlíků, pak jste zcela mimo... Pokud v tom jsou zahrnuty otázky redukcí, pak jistě máte právo se domnívat, že za to může KORID (protože tato organizace zkrátka je i k tomu, aby cestujícím vysvětlovala i negativa - resp. hlavně negativa, protože pozitiva se ukazují v tisku pod hlavičkou politiků), ale snažili jsme se s Pavlem Blažkem vysvětlit, že věci nejsou tak, jak je vidíte zvenčí... Ale podle zde prezentované demagogie byly naše snahy marné.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 23:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Adolfe, máme asi jiný pohled na to, čemu říkat "obhajoba" a čemu "vysvětlení"...

Obhajoval jste některé věci tak, že nebudete dělat změny častěji, než je olympiáda. Ta už proběhla. Změny stále nenastaly. Co je na obhajování vaší nečinnosti?

Pokud v tom seznamu jsou věci jako rušení rychlíků, pak jste zcela mimo...

Ve svých vysvětleních si dost protiřečíte. U některých rychlíků jste přistoupili k jejich dofinancování z důvodu turistického ruchu. Na druhou stranu odmítáte hnout s harrachovským busem, který by byl hojně využíván právě turisty, protože autobus využívá hrstka místních (ani jsem tu hrstku neviděl). Kde je tedy vaše priorita? Nějak se v tom ztrácím. Nemluvě o dalších věcech, jen jsem něco vypíchnul...

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8617
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 19. července 2014 - 21:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové T-h a Inkognito zrovna p. Pospíšilovi máte co nejméně vyčítat. Sice s ním také v některých věcech nesouhlasím,(a to dost ostře), ale pořád si ho vážím za jeho práci a ochotu obhajovat i věci které kolikrát neovlivní.
Víte co by jste udělali lépe? Kdyby jste také zkusili proto něco udělat. Pindat umí kde kdo. Ale zkusit něco udělat jo to už chce odvahu.
Předesílám, že nemám rád když někdo kritizuje, ale nemá vlastní řešení!

ad výběrka pořád tady o něčem mluvíte. Ano Bds bus spolupracuje s Bus_Line
Ale to každý ví.
Ptám se je nějakým zákonem zakázáno?? Je nebo není? Není.
Proč se tedy stavíte do role soudců. Pokud je propojen UOHS a Busline proč tedy nepodáte trestní oznámení? Víte že pácháte trestnou činnost? Protože pokud to víte tak jste postižitelní.
Nebo je to takové to debilní hospodské žvýkání.
Tohle se mi opravdu příčí. Opět se vracím k počátku co tedy něco udělat když už jste tak děsně spravedlivý. Nic co.
Pokud nic neuděláte, tak jste především trapní.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 19. července 2014 - 22:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obhajoval jste některé věci tak, že nebudete dělat změny častěji, než je olympiáda. Ta už proběhla. Změny stále nenastaly. Co je na obhajování vaší nečinnosti?
A proč nebýt konkrétní. "Některé věci" = Tanvaldsko. A již jsem několikrát vysvětloval, že změny půjdou ruku v ruce se změnou na železnici.

Na druhou stranu odmítáte hnout s harrachovským busem, který by byl hojně využíván právě turisty, protože autobus využívá hrstka místních (ani jsem tu hrstku neviděl).
Už jsem vysvětloval, že návaznosti by Harrabus měl mít na obě strany, k čemuž míříme právě tím, že by vlaky měly být v Harrachově v X:00 (a pro pro přestup na Harrabus už není podstatné, zda se proti sobě ty vlaky otočí, nebo se vykřižují a pojedou skrz). Stávající stav ideální není, ale změna, kterou navrhujete, je "vytloukání klínu klínem". Také jsem vysvětloval, že Harrabus není hračka KORIDu, ani šotoušů. Na provoz přispívá krom Libereckého kraje i město, kterému záleží na turistech z obou stran.

Ono se ale těžko diskutuje, když někdo neustále přehlíží argumenty druhých. Nebo jak bych to měl už vysvětlit?

Ptám se je nějakým zákonem zakázáno?? Je nebo není? Není.
Proč se tedy stavíte do role soudců. Pokud je propojen UOHS a Busline proč tedy nepodáte trestní oznámení? Víte že pácháte trestnou činnost? Protože pokud to víte tak jste postižitelní.

Já zde konstatoval situaci a upozornil na souvislosti, které jsou z veřejných zdrojů dostupné. Názor nechť si udělá každý sám. Pro někoho je křišťálově čistý a nezávislý ÚOHS, pro jiného je křišťálově čistý dopravce.
Minimálně však upozorňuji na to, že ÚOHS zrušil výběrko kvůli záležitosti v něm obsažené od samého počátku, přitom jednou ten samý úřad výběrko prohlásil za "čisté", když smetl námitky jiného uchazeče. To svědčí minimálně o neschopnosti tohoto úřadu - a to nemluvím o tom, že po půl roce zkoumání se milostivě úřad vyjádří k jedné námitce a další si nechává do zálohy jako dosud neřešené pro případ, že by na základě rozkladu musel své rozhodnutí zrušit! To je odpovědný přístup nezávislého orgánu?? Ale vzhledem k tomu, jak je celý systém zakázek v naší Banánové republice nastaven, si můžu opravdu maximálně tak zanadávat...

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. července 2014 - 22:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přitom jednou ten samý úřad výběrko prohlásil za "čisté", když smetl námitky jiného uchazeče
To se přednáší v nějaké plzeňské škole pro papoušky? ÚOHS se samozřejmě pouze vypořádal s námitkami Arrivy (dost svérázně, přečtěte si třeba tu litanii o právu požadovat odstavné plochy, protože to chrání životní prostředí od dlouhých manipulačních jízd), žádné paušální razítko na "čistotu" tím nedal. Ano, měl to skopnout rovnou už tehdy, asi ho někdo namotivoval to neudělat. Prostě když máte systémově šméčkovité výběrko s podmínkami nadiktovanými "správným" dopravcem, tak je to problém ustát, jakkoli militantní je propaganda o křišťálovosti.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 19. července 2014 - 22:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jakkoli militantní je propaganda o křišťálovosti.
Já o křišťálovosti výběrka nikde nic nepsal. Mou snahou naopak bylo tehdy svinstva z výběrka vyházet, za což jsem se ocitl na černé listině a s administrativní částí jsem přestal mít co dočinění, abych "nepřekážel" obecnému blahu.

ÚOHS se samozřejmě pouze vypořádal s námitkami Arrivy (dost svérázně, přečtěte si třeba tu litanii o právu požadovat odstavné plochy, protože to chrání životní prostředí od dlouhých manipulačních jízd), žádné paušální razítko na "čistotu" tím nedal.
A otázka zní - je to správně, že úřad studuje půl roku výběrko, vyžaduje si tuny podkladů ke každému detailu, aby pak následně vydal rozhodnutí jen k tomu, co se mu hodí do krámu?

P.S. Do plzeňské školy jsem nechodil. Nechápu, jaký smysl má mít tato osobní poznámka. Obzvláště po té, co jste si tu zaplakal, že z osobních útoků jste již znaven.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 00:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já zas zaslechl z osobních zdrojů, že ICOM měl šance ve výběrkách velmi vysoké. Že na okresy CL a SM už se plánovaly koupit busy a pak to výběrko smetla nějaká firma z Byteše. (prodávám jak jsem dostal, kauzu jsem moc nesledoval)
Horák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 09:54:04    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 11:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

„Vybrali jsme ranní a odpolední spoje, kterými se lidé dostávají do práce a z ní, ale i dopolední, aby se turisté mohli jezdit na výlety do Kryštofova Údolí, Křižan nebo do Lvové pod hradem Lemberk,“ komentoval novinku Otto Pospíšil ze společnosti Korid KL
"Vybrali jsme"... No jo, hodnej Otík to pro nás vybral. Poté, co k tomu musel být takřka násilím dokopán (stačí si přečíst ty bláboly zde ještě před pár týdny).
Jinak Lemberk je zámek.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 12:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, hodnej Otík to pro nás vybral. Poté, co k tomu musel být takřka násilím dokopán
Další osobní poznámky? Nic k tématu by tam nebylo?

Jinak Lemberk je zámek.
Vzhledem k tomu, že autorce článku jsem do telefonu neříkal nic o Kryštofáku, Křižanech, ani Lemberku, a vzhledem k tomu, že neznám organizaci Korid KL, půjde asi o nějakého jiného Pospíšila. (No, hlavně že jsem té dámě nabízel, že text článku jsem ochoten obratem zkontrolovat... Ale to by asi byl příliš velký zásah do fantazie "objektivní novinařiny".)

P.S. Případná diskuze na toto téma patří vedle. Vzhledem k jednoznačným popiskům jednotlivých diskuzních místností je to snad jednoduše pochopitelné.

Pozn.: Mě na tom článku zaujal především nový oficiální důvod odložení stavby Karlov - Křižany. Je rozhodně zajímavé, že na SŽDC přišli na toto:
Jedná se o středně těžkou opravu kolejového svršku, pražců a náspu v řádu stovek milionů, na kterou chceme žádat o příspěvek z Evropské unie. Žádost musíme perfektně připravit, proto jsme termín opravy posunuli na 1. čtvrtletí příštího roku
až po té, co jejich GŘ slíbil hejtmanovi provedení prací v termínu letošního podzimu.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 13:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je rozhodně zajímavé, že na SŽDC přišli na toto

Když vidím, jak se (ne)přítomnost odborníků z Koridu podepisuje na průtazích jednání staveb, tak se není ani čemu divit.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 15:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když vidím, jak se (ne)přítomnost odborníků z Koridu podepisuje na průtazích jednání staveb, tak se není ani čemu divit.
Mohl byste být konkrétnější?

V případě 086 proběhlo několik jednání na nejvyšší úrovni a jejich výsledkem byly jen a pouze plané sliby. Vzhledem k tomu, že jednání se SŽDC často nikam nevedou, protože jejich účelem je, aby se někteří "nejde to odborníci" nějak zabavili, tak se až divím, že vůbec kolega má ještě elán na ta jednání chodit...[ko]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 15:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože jejich účelem je, aby se někteří "nejde to odborníci" nějak zabavili, tak se až divím, že vůbec kolega má ještě elán na ta jednání chodit

Kolik zkoušek jste absolvoval z řízení provozu na SŽDC? Ono občas spousty věcí nejde, protože je takto vyžaduje legislativa. Pak je potřeba, aby byl přítomen také objednatel dopravy, který by se měl vyjádřit k tomu, zda-li určité úpravy (stavby) chce, ačkoliv nepůjdou dělat jiné věci, na které si objednatel zvykl. Konkrétnější být nemůžu, stačí přítomnost někoho odpovědného na jednání.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 15:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Adolfe, nestáčejte debatu jinam - já se také nevyptávám na Vaše vzdělání, abych zpochybňoval oprávněnost jakýchkoliv Vašich připomínek...

Od provozních odborníků bych na jednání očekával, že řeknou, kde jsou překážky a jak je překonat. Nikoliv "nejde to, protože se to nikdy nedělalo", což má zakrýt neschopnost s tím "něco" udělat.

Smutné je, že aby provozní odborníci něco chtěli udělat, musí to dostat úkolem od nadřízených. No a protože jakékoliv domluvené výstupy z jednání mezi vedením kraje a vedením SŽDC dosud skončily v žumpě, tak je proces zdlouhavý a prakticky všechno končí odložením "na příště". Ostatně, zářným příkladem fungování Matky Dráhy jsou letošní výluky. Z plánovaných rekonstrukcí, resp. oprav zlepšujících stávající stav (030, 036, 037 - Raspenava, 086) proběhne s největší pravděpodobností jen jedna - a sice x let odkládaná rekonstrukce 036. Tomu mám zatleskat? Nebo to taky chcete hodit na KORID?

Pozn.: Na jednání se snažíme zástupce (KORIDu nebo odboru dopravy) vysílat pravidelně, pokud jsou odpovědné osoby zdravé a nenastanou nepředvídatelné události.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8622
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 20:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad T-h ty jsi opravdu ubožák. Je vidět že o tom víš úplný ho...

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 12:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé,tady jsou debaty úplně o HOV.. Chybí konkrétní data, návrhy, případy co třeba legislativa, normy nedovolují.Z vlastní zkušenosti vím, že z 90 % případů když se chce tak to jde a řešení lze najít. Já se fakt některým divím, že mají sílu to sunout dál a nepřenechali trať k dožití s ř. 810+010... Ty jsou schválené. S tratí to samé, nechal bych do dohnít. Objednal bych autobusy s klimou, v létě za pár šupů přívěsy na kola a čau. Nic nemusí schvalovat kupa úřednických "nejde to" lemplů, DÚ, žádná "nejde to" legislativa a cestující by byli v pohodě za 1/3 ceny...Proboha, zamyslete se, jakto že to v Rakousku, Švýcarsku, Německu jde a tady ne? EU zatím rozhazuje pprachy a tady je neumíme ani sebrat. Pánové,jen chtít něco změnit...A holt JHŽ je v tomhle státě první a učí se to...
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 15:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smutné je, že aby provozní odborníci něco chtěli udělat, musí to dostat úkolem od nadřízených. No a protože jakékoliv domluvené výstupy z jednání mezi vedením kraje a vedením SŽDC dosud skončily v žumpě, tak je proces zdlouhavý a prakticky všechno končí odložením "na příště". Ostatně, zářným příkladem fungování Matky Dráhy jsou letošní výluky. Z plánovaných rekonstrukcí, resp. oprav zlepšujících stávající stav (030, 036, 037 - Raspenava, 086) proběhne s největší pravděpodobností jen jedna - a sice x let odkládaná rekonstrukce 036. Tomu mám zatleskat? Nebo to taky chcete hodit na KORID?



A co takhle pohrozit SŽDC , že pokud trať neopraví , neobjednáte na ní dopravu...Oni budou mít trať , kterou budou muset ze zákona udržovat , ale z poplatků za použití DC nedostanou ani floka...takže z hlediska SŽDC ne zrovna příznivý scénář...

Nebo se spojit s koordinátory z ostatních krajů a bušit do SŽDC společně.. když bušení nepomůže , poté vyrazit někam výše...

Přátelé,tady jsou debaty úplně o HOV

Asi tak nějak
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 15:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oni budou mít trať , kterou budou muset ze zákona udržovat , ale z poplatků za použití DC nedostanou ani floka...takže z hlediska SŽDC ne zrovna příznivý scénář...
Jak takové udržování ze zákona vypadá v praxi je možné prohlédnout si na trati 132 od Telnice po Krupku - toto skutečně žádná hrozba není.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 18:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co takhle pohrozit SŽDC , že pokud trať neopraví , neobjednáte na ní dopravu...
Ale to už tady v minulosti taky proběhlo. Krom toho, že jsme si vyslechli (od členů spolku Všechnošpatně), že jsme pro změnu na Matku Dráhu příliš zlí, tak nám bylo z úst představitelů SŽDC sděleno, že je jim to jedno (!!). Aspoň ušetří peníze, které by jinak zbytečně mrhali na investice do budoucnosti, a také peníze za údržbu.

Toliko přístup hodné Matky Dráhy, která se se vší ochotou a péči stará o rozvoj železnice...[ko]

když bušení nepomůže , poté vyrazit někam výše...
A koho byste nám doporučil? Když ani dohody mezi generálním ředitelem SŽDC a hejtmanem není potřeba dodržovat.
A když byla snaha uzavřít Memorandum přímo s ministrem (a SŽDC, jakožto státní organizací), tak nám bylo vysvětleno, že z principu taková memoranda Ministerstvo uzavírat nebude... Vtipné, že toto sdělení přišlo ve chvíli, kdy jej slavnostně uzavíral Jihomoravský kraj.[ko]

Jak takové udržování ze zákona vypadá v praxi je možné prohlédnout si na trati 132 od Telnice po Krupku - toto skutečně žádná hrozba není.
Copak by asi udělala Matka Dráha, kdybyste vznesli požadavek vést po té trati vlaky každé dvě hodiny o víkendu? Tipuji, že by vás poslala do [zadnice]

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.135
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 21:50:23    Odkaz na tento příspěvek  

ad pan Pospíšil, Neděle, 20. července 2014 - 15:54:35

tak nevím, já jsem četl zápis z jednání, na kterém KORID v zastoupený Vaším kolegou panem Blažkem řešil organizaci dopravy při říjnových výlukách v žst Raspenava - kdežto Vy tvrdíte, že rekonstrukce neproběhne...

jak to tedy je?
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.142.189
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 23:06:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. malý bobeš: Co by bylo? Nic nebude. Jako vzdy prace na .... Uvidime, k cemu nam je na tu Raspenavu dobry asi mesic stary pisemny prislib reditele SZDC SSZ, ze to bude na podzim hotove...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 07:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinnes.l: Já se fakt některým divím, že mají sílu to sunout dál a nepřenechali trať k dožití s ř. 810+010
Já jsem tyhle lidi obdivoval a děkuju jim, jak dokázali dokopat (ne, opravdu to nebylo leštěním klik a chozením na oběd s ředitelem KCOD) Dráhu nejprve (pohrůžkou výběrového řízení) k 843/943 a poté (přesvědčením politiků o potřebě výběrového řízení a jeho uskutečněním) k nízkopodlažním vozidlům, byť v poněkud holobytovém provedení. Bohužel, tihle lidé už povětšinou zhnuseni odešli, aby místo nich přišli poddajnější a ohebnější Otíkové, co zatím mohou žít z tohoto dědictví minulosti.
Otto_pospíšil: dohody mezi generálním ředitelem SŽDC a hejtmanem není potřeba dodržovat
Pokud nejsou kvůli neschopnosti hejtmanových podřízených vymáhány, není. (Dráha, jak oba víme, není klášterní ústav pro výchovu křesťanských panen, ale pěkní hajzlíci.)
toto sdělení přišlo ve chvíli, kdy jej slavnostně uzavíral Jihomoravský kraj
Potřebujete další důkaz o (ne)schopnosti jednotlivých krajských koordinátorů?
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 11:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Otto Pospíšil..
Já mám takový pocit , že potřebujete nalézt nějakou páku , jak na SŽDC tak i na MD. Vím , že to není jednoduché. Ale pokud to dokáže jeden kraj , musí to dokázat i druhý kraj...
Apropo...když v jedné firmě ve které jsem dříve pracoval usiloval majitel o "špičkové vztahy" s jedním zákazníkem , zaměstnal syna hlavního manažera tohoto zákazníka a zakázky se jenom hrnuly...
Když věděl , že druhý zákazník se rád napije , pořádal pro něj speciální pitky.
Pro třetího zákazníka organizoval golfové turnaje....Čtvrtému zase dohazoval šlapky ...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5666
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 11:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apropo...když v jedné firmě ve které jsem dříve pracoval usiloval majitel o "špičkové vztahy" s jedním zákazníkem , zaměstnal syna hlavního manažera tohoto zákazníka a zakázky se jenom hrnuly...
Když věděl , že druhý zákazník se rád napije , pořádal pro něj speciální pitky.
Pro třetího zákazníka organizoval golfové turnaje....Čtvrtému zase dohazoval šlapky ...


Pane kolego. Takto radit státnímu sektoru?
754_060
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 8-2011

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 14:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plevel tohle vlákno fakt [crazy][nene]

Brejlovec = síla,krása,spolehlivost,flexibilita a srdeční záležitost ;-) vypravci ŠUMAVA ,TRAŤ 183 bombasatan DKV Plzeň pozor
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jste ho ovšem pozvedl.
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 09:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já to zkusím pozvednout a přihodím fotky ze stanice Tanvald, než nám to tu rozkopou.



www.854foto.net - stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
www.paolo3.854foto.net - osobní galerie
ředitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.186.98
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 10:50:59    Odkaz na tento příspěvek  

Stačilo by, aby byl odstřelen zmrd T. H. jako škodná zvěř a většině vláken by se významně ulevilo.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 10:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta předposlední fotka je luxusní, to jezdilo normálně?
Mph
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 12:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krátký sestřih věnovaný železničnímu ději při slavnostech v Hejnicích:

https://www.youtube.com/watch?v=fjP_KKAbti0&list=UUGxPiO95Gmun1M5 LS77zKQQ
kachitta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 13:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta předposlední fotka je luxusní, to jezdilo normálně?
Posila na Benátskou noc [jidlo]
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 13:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ředitel: jsi hulvát. Takhle se tu nikdo nevyjadřuje. Myslím, že mluvím i za většinu, že jsi to přehnal a měl by ses omluvit. Jinak tu nemáš co dělat. Nikdo tu není na to zvědavý. Všech účastníků diskuse si vážím. Nenapadlo by mě se takto vyjadřovat.
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2013
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 14:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš
Pavel Blažek má pravdu. Soutěž na stavbu "Rekonstrukce nástupiště žst. Raspenava" byla zrušena: "bylo předloženo 5 nabídek, u kterých výše nabídkových cen překračuje zadavatelem stanovenou předpokládanou cenu." Doba nedostatku zakázek pro stavební firmy už zjevně pominula.
(jenom ten příslib Ř SSZ zněl jinak: "Za předpokladu nekomplikovaného průběhu veřejné soutěže lze počítat se zahájením stavby ve 3/Q 2014. Dokončení ... předpokládáme s rezervou před změnou GVD v prosinci 2015.")

Uvidíme, jak dopadnou právě vypsané soutěže na rekonstrukci koleje Křižany - Karlov a na tanvaldskou zastávku.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 17:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačilo by, aby byl odstřelen zmrd T. H. jako škodná zvěř a většině vláken by se významně ulevilo.

Zase nějakej ubožák se tu vyblil na sklo monitoru... Snad to zaplevelíme co nejrychleji...

jenom ten příslib Ř SSZ zněl jinak: "Za předpokladu nekomplikovaného průběhu veřejné soutěže lze počítat se zahájením stavby ve 3/Q 2014. Dokončení ...

No oni bratři Pospíšilové (už aby zase někdo v kolové exceloval, aby bylo na co koukat) Koridové používají jen to, co se jim hodí. Oni asi doma koupí pračku za 80 tisíc, když si dali limit 7 tisíc, úplně běžně...

od členů spolku Všechnošpatně

Kdybyste věnoval trochu času k doučení se dopravní problematiky včetně naučení se předpisů, vyhlášek apod., nemusel byste zde neustále gramofonově omílat něco o spolcích všechnošpatně a spolcích nejdeto. On si laik může hrát na mašinky jak chce, na modelovém kolejišti jde všechno a nestojí to zase tolik peněz. Problém už je se skutečnou železnicí, kde opravdu některé věci nejdou. Dá se udělat, aby šly, ale mnohdy to stojí haldu peněz. Přijďte s konceptem, rozbijte prasátko a my vám to uděláme. Ale nejde vytvořit nějaký koncept dopravy, na který se připraví nějaká stavba a vy si najednou vymýšlíte další mašinkové úžasy a stavba se tím znehodnotí (narážím na Harrachov). Musíte si jednou rozmyslet, co vlastně chcete. Víc to pitvat nebudu, to už není pro oko nezasvěcených. Pokud jednou skutečně chcete debatovat osobně, řekněte kdy a kde (maila máte) a můžeme hodit řeč. Ale v současné rovině debat, zejména z vaší strany, lepší dopravní služby nemůžeme čekat.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 19:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No oni bratři Pospíšilové ... Koridové používají jen to, co se jim hodí. Oni asi doma koupí pračku za 80 tisíc, když si dali limit 7 tisíc, úplně běžně...
Tak předně - já jsem pouze konstatoval fakta, co bylo slíbeno a co bude (ne)splněno. Ohledně Raspenavy jsem neuváděl nic upřesňujícího, neboť oficiální stanovisko SŽDC, že "malá Raspenava" nebude, kraj neobdržel (a já nemám zapotřebí nikomu vysvětlovat, co jsem se od koho dověděl, aby to ve výsledku odnesl můj "kontakt"). Mimochodem, podle Vás je správně, že SŽDC nekomunikuje s objednatelem? Ale třeba se ještě definitivně nevzdala snaha o rychlou novou soutěž...
Každopádně pokud neobdrží kraj oficiální stanovisko, že akce v Raspenavě neproběhne, bude LbK požadovat úpravu odjezdů na Bílý Potok tak, jak bylo dohodnuto.

Kdybyste věnoval trochu času k doučení se dopravní problematiky včetně naučení se předpisů, vyhlášek apod., nemusel byste zde neustále gramofonově omílat něco o spolcích všechnošpatně a spolcích nejdeto.
Já tedy (naivně) předpokládám, že právě dráha má k tomu stovky odborníků, kteří mají říct, jakým způsobem "to jde", jaké překážky je třeba překonat a co to stojí. Zatím jsem se ale na jednání z řad "provozních odborníků" setkal pouze s "Nejde to!", "Nikdy se to tak nedělalo!", "Na to není předpis!" nebo moje oblíbené "Vždyť to bude stejně na hovno!"

Mimochodem, já nejsem ten, kdo má zapotřebí sem tahat "Představte si, co zase ta dráha zku...la!" Ale pokud se zde prezentuje pokřivený názor jedné strany (obvykle zrovna od lidí, kteří o tom vědí prd, nebo - ještě hůř - házejí vinu na druhé), tak se ozvu...

T.H. (č.p. 1516):
Pane Hádku, já z úcty k práci svých předchůdců zde nehodlám vytahovat, co udělali podle mého názoru blbě. A rozhodně nemám zapotřebí v této demagogické diskuzi říkat, co jsme my naopak udělali dobře. KORID se nějak vyvíjel, něco udělal dobře, někde pochybil (a to platí jak pro naše předchůdce, tak pro nás). Zprvu bylo zaměření více na železnici (ale na úkor jiných věcí), což následně "napravovalo" zapojením lidí, kteří měli více znalostí v oblasti tarifních a technických záležitostí. Nyní mám pocit, že zaměření je vyvážené a rozhodně považuji za pokrok, že už nejsme alibistickou organizací, která na připomínky odpovídala (ještě v r. 2010) s dovětkem "...pokud nám to milostivě dopravce a odbor dopravy dovolí." Odpovědnost jsme si vybojovali a postupně zametáme svinčík především v jízdních řádech autobusů. (To neznamená, že se na železnici hodil bobek. Ostatně člověk, který se za realizaci JHŽ zasloužil ještě víc než bývalý ředitel, tu stále pracuje.)
Více nemám potřebu to s Vámi řešit na této diskuzi. A pokud nemáte zájem to diskutovat osobně, či alespoň ve slušném duchu písemně, pak si alespoň odpusťte osobní urážky. A pokud ani to nezvládnete, tak nebrečte, že se někdo naveze taky do Vaší osoby.

Má úcta.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 09:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdy jsem brečel, že se do mě někdo navezl? Naopak, já chápu, že když odbornost pokulhává a věcné argumenty dojdou, bývá blitíčko "spolek Všechnošpatně", popř. rovnou "střílení škodné", jedinou možnou kompenzací. Takže jen chutě.
P.S. "zametání" v autobusech - v čí prospěch se to dělalo a jak se to naopak (ne)projednávalo s "postiženými", to bych radši neotvíral vůbec.
Metrans Uhříněves
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.186.98
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 13:52:06    Odkaz na tento příspěvek  

T. H. áále ale, někdo si zde léčí své trauma. Nejen, že s malým kašpárkem neumí zahrát velké divadlo, ale svoje kompexy si zde vybíjí na slušných lidech a je to právě on, kdo má zde potřebu se vyblít na monitor. Myslím, že kdyby si v reálu dovolil takové urážky, jaké si dovoluje na k-reportu, dostal by tak do držky, že by ještě týden blil vnitřnosti a plival zbytky zubů. A co víc, železnici rozumí jak koza náklaďáku. Zato se Tupé Hovno snaží působit dojmem, že je nejchytřejší na zeměkouli.
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 14:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil: trochu jsem se zahloubal do navrhu autobusů. Zaujaly mě interregionalni linky. To myslíte vážně,že budete každou hodinu platit autobus mezi Li a Tu, který nikde nestaví? Linku do Jc doufám platíte pouze v Lk. Dále k čemu terminál v Tu , když zmizely všechny vazby na vlak a přizpůsobily se přestupům mezi busy. Těch autobusů mezi Ja v P a Li je tam taky podezřele mnoho. Jako by to bylo někomu šité na míru. Doufám , že mi to pádnými argumenty vyvrátíte.